X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro z komórką dawczyni
Odpowiedz

In vitro z komórką dawczyni

Oceń ten wątek:
1 2 3 4 5
  • monester Autorytet

Wysłany: 4 marca 2023, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giosiek wrote:
    Tak właśnie myślałam, że sztuczny bo Lachcina chyba takie preferuje. Ja w każdym razie miałam tam wszystkie FET na cyklu sztucznym.
    Super, że endometrium urosło bez żadnych wspomagaczy. Masz o jeden ból głowy mniej 😅
    Także teraz Utrogestan od poniedziałku rano?
    Tak, standardowo ;)mega wygodne, że wystarczy jedna wizyta ! Na naturalnym też nie miałam nigdy problemów z endometrium, ale na pewno musiałabym mieć kilka USG

• Aguśka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2023, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester
    i kiedy teraz na sprawdzenie podwozia? ;)

Historia starań:
    - start 2018 r.
    - 03.2019 CP 💔
    - 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie :(
    - 11.2020 -> 1 IVF
    ~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
    - 12.2020 -> 2 IVF:
    ~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
    - 03.2021 -> 3 IVF
    ~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
    - 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
    - 08.2023 - 5 IVF z KD
    ~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
    ~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
    ~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
    ~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
    ~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
    - prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
    ~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
    - w zapasie ❄️ 2

AMH: 0,8.
    Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 4 marca 2023, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguśka wrote:
    monester
    i kiedy teraz na sprawdzenie podwozia? ;)
    Już nie będzie, teraz transfer po prostu 😀 dlatego taki wygodny sztuczny

• Nowa na forum Autorytet

Wysłany: 4 marca 2023, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Już nie będzie, teraz transfer po prostu 😀 dlatego taki wygodny sztuczny
    Wreszcie się doczekałaś, więc w piątek kciuki zajęte ✊✊✊

37+3: 2600 g 🥰

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 4 marca 2023, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na forum wrote:
    Wreszcie się doczekałaś, więc w piątek kciuki zajęte ✊✊✊
    😘

• Elka198321 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2023, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Cykl sztuczny (mój pierwszy w życiu), dzisiaj 14 dzień cyklu , prog <0.1 😀 . Nie brałam żadnych polepszaczy Endo, bo nawet nic nie miałam w domu 😀
    Transfer w piątek. Normalnie nie wierzę
    Extra trzymamy kciuki serce się raduje;-)

monester lubi tę wiadomość

• Aguśka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2023, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to już w piąteczek ? Ale ma fajnie ;) Szczęśliwy ten kto może mieć transfer hehe.

Też trzymam kciuki a co tam.

Historia starań:
    - start 2018 r.
    - 03.2019 CP 💔
    - 11.2020 -> 1 IVF
    - 12.2020 -> 2 IVF:
    - 03.2021 -> 3 IVF
    - 08.2023 - 5 IVF z KD
    - w zapasie ❄️ 2

age.png
  • Elka198321 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2023, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w pn za mnie proszę trzymać kciuki i w pt też mam weryfikacje...mam nadzieję że modelek ruszy;-)

Giosiek, Nowa na forum, monester lubią tę wiadomość

• Giosiek Autorytet

Wysłany: 4 marca 2023, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Tak, standardowo ;)mega wygodne, że wystarczy jedna wizyta ! Na naturalnym też nie miałam nigdy problemów z endometrium, ale na pewno musiałabym mieć kilka USG

Dla mnie osobiście też sztuczny jest dużo wygodniejszy. Zwłaszcza, że mój gin (jak większość w Niemczech) nie przyjmuje w weekendy. Szkoda tylko, że później tak długo bierze się estrofem i ultrogestan (plus ewentualnie inne leki), ale coś za coś.

Taka ciekawostka - w Reprofit progesteron wchodzi standardowo dzień wcześniej niż w Eurofertil.

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 4 marca 2023, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giosiek wrote:
    Dla mnie osobiście też sztuczny jest dużo wygodniejszy. Zwłaszcza, że mój gin (jak większość w Niemczech) nie przyjmuje w weekendy. Szkoda tylko, że później tak długo bierze się estrofem i ultrogestan (plus ewentualnie inne leki), ale coś za coś.

Taka ciekawostka - w Reprofit progesteron wchodzi standardowo dzień wcześniej niż w Eurofertil.
    Oooo , czyli 5 dni pełnych bierzesz i jezcze rano czyli 5,5 i transfer ? a nie 4,5 i transfer ? Bo ja mam brać 4 pełne i rano w piątek i transfer . Ale ja mam bardzo wczesne blastki - może dlatego ? Czy zawsze tak w Eurofertil jest ?

• monester Autorytet

Wysłany: 4 marca 2023, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elka198321 wrote:
    Dziewczyny w pn za mnie proszę trzymać kciuki i w pt też mam weryfikacje...mam nadzieję że modelek ruszy;-)
    Oczywiście Elu, że będziemy, jak fajnie że nas tu tyle jest ;)

Elka198321 lubi tę wiadomość

• Giosiek Autorytet

Wysłany: 4 marca 2023, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Oooo , czyli 5 dni pełnych bierzesz i jezcze rano czyli 5,5 i transfer ? a nie 4,5 i transfer ? Bo ja mam brać 4 pełne i rano w piątek i transfer . Ale ja mam bardzo wczesne blastki - może dlatego ? Czy zawsze tak w Eurofertil jest ?

Ja miałam zawsze w Eurofertil 4 pełne dni + 4 godziny. Zaczynałam proga o godzinie 8 rano w poniedziałek i koło 12 w piątek transfer.

Przed ostatnim transferem zrobiłam test Era (w klinice w Niemczech) i wyszło mi przesunięcie okienka implantacyjnego o 12 godzin, także powinnam brać proga od wieczora w niedzielę. Miałam dość nieprzyjemną rozmowę z doktorem Lachcina, bo nie zgodził się na to bym brała proga wcześniej 🤯
    Ostatecznie zgodził się, żebym wzięła go o 4 rano w poniedziałek (czyli przesunięcie o 4 godziny).
    Ja postanowiłam zaufać wynikom testu Era i wzięłam na swoją rękę proga 12 godzin wcześniej i ten transfer akurat jako jedyny się udał. Nie twierdzę, że to dzięki temu, ale kto wie? 🤷‍♀️

Jak byłam w czwartek w Reprofit (wizyta na godzinę 9), to koordynatorka po USG powiedziała żebym od razu wzięła proga. Zapytałam ją czy jest pewna, że już, bo według testu Era dopiero wieczorem. Zapytała lekarza i faktycznie, miałam zacząć brać od wieczora.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2023, 23:40

age.png
  • Giosiek Autorytet

Wysłany: 4 marca 2023, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli trzymamy kciuki:

06.03. Elka198321 - weryfikacja
    07.03. Giosiek - transfer
    10.03. Elka198321 - weryfikacja
    Monester - transfer
    15.03.???? LateBloomer - transfer

Zapomniałam o kimś?

Elka198321, monester, Nowa na forum lubią tę wiadomość

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 5 marca 2023, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giosiek wrote:
    Ja miałam zawsze w Eurofertil 4 pełne dni + 4 godziny. Zaczynałam proga o godzinie 8 rano w poniedziałek i koło 12 w piątek transfer.

Przed ostatnim transferem zrobiłam test Era (w klinice w Niemczech) i wyszło mi przesunięcie okienka implantacyjnego o 12 godzin, także powinnam brać proga od wieczora w niedzielę. Miałam dość nieprzyjemną rozmowę z doktorem Lachcina, bo nie zgodził się na to bym brała proga wcześniej 🤯
    Ostatecznie zgodził się, żebym wzięła go o 4 rano w poniedziałek (czyli przesunięcie o 4 godziny).
    Ja postanowiłam zaufać wynikom testu Era i wzięłam na swoją rękę proga 12 godzin wcześniej i ten transfer akurat jako jedyny się udał. Nie twierdzę, że to dzięki temu, ale kto wie? 🤷‍♀️

Jak byłam w czwartek w Reprofit (wizyta na godzinę 9), to koordynatorka po USG powiedziała żebym od razu wzięła proga. Zapytałam ją czy jest pewna, że już, bo według testu Era dopiero wieczorem. Zapytała lekarza i faktycznie, miałam zacząć brać od wieczora.
    Ja jeczze nie dotarłam tak daleko w badaniach, żeby badać okno, ale skoro wtedy się udał to trzeba schemat powtórzyć. O pewnych rzeczach rzeczywiście chyba nie warto Richardowi mowic, tylko robić po swojemu. A ta ciążę straciliście dość późno, czy wiecie co było przyczyną?

• Giosiek Autorytet

Wysłany: 5 marca 2023, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Ja jeczze nie dotarłam tak daleko w badaniach, żeby badać okno, ale skoro wtedy się udał to trzeba schemat powtórzyć. O pewnych rzeczach rzeczywiście chyba nie warto Richardowi mowic, tylko robić po swojemu. A ta ciążę straciliście dość późno, czy wiecie co było przyczyną?

Zauważyłam, że Rysiu ma swój schemat i nie lubi jak mu się ingeruje 😅

Niestety nie poznaliśmy przyczyny straty. Jeszcze w ciąży miałam robione badanie genetyczne na trisomie 13, 18 i 21 oraz monosomie X. Poznaliśmy wtedy też płeć - dziewczynka. Prenatalne też wyszły książkowo.
    Do tego momentu chodziłam na USG co 2 tygodnie, ale po prenatalnych zgodziłam się z lekarzem, że wystarczy badanie co 4 tygodnie. Na następnym USG w 18-tym tygodniu okazało się, że serduszko nie bije i że dziecko niewiele urosło od ostatniego badania. W szpitalu zostały pobrane próbki na badania genetyczne i histopatoligiczne, ale niestety nie wyjaśniły przyczyny.

age.png
  • Nefertiti89 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2023, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) Podczytuje Was od jakiegoś czasu. Jesteśmy z mężem przed podjęciem decyzji o AK. Rozważamy eurofertil lub reprofit. Bardziej skłaniamy się ku reprofit. Jakie jest Wasze zdanie na temat tych dwóch klinik jeśli chodzi o AK?
    A jeśli chodzi o nas, to ja mam 34 lata, mąż również. Jesteśmy po 3 nieudanych procedurach. Dwie były w Polsce, a jedna w Eurofertil u Lachciny. W Polsce w pierwszej procedurze nic nie przetrwało do 5 doby, w drugiej mieliśmy 3 zarodki 3 dniowe. W Czechach po jednej mini też zostaliśmy z niczym. Ja mam endometriozę, a mąż wyniki dobre.

preg.png

👩 Ona '89
    🧑🏻 On '89

IV IVF
    Reprofit Ostrawa

FET styczeń 2024 r. 🤞🍀
    9 dpt - beta <1,2 💔

FET luty 2024 r. 🤞🍀
    CB 💔

FET czerwiec 2024 r. 🤞🍀
    4 dpt prog. 17,10 ng/ml
    5 dpt ⏸️ beta 31,2
    7 dpt beta 92,1, prog. 15,50 ng/ml
    12 dpt beta 722, prog. 21,00 ng/ml
    18 dpt beta 7005 prog. 22,50 ng/ml
    21 dpt - pęcherzyk ciążowy z żółtkowym 🙏
    30 dpt - jest ❤️
    Córeczka 🎀
    21+1 połówkowe 400 g szczęścia 🥰

"Pewnego dnia góra, która znajdowała się u twych stóp,
    będzie daleko za twoimi plecami.
    Ale to kim się stałeś w trakcie wspinaczki,
    pozostanie z tobą już na zawsze..."
  • Aguśka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2023, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Nefertiti na wątku ;)
    No widzę troche już przeszliście.

Tak czy tak dobrze, że się nie poddajecie, walczycie i działacie dalej.

Teraz przynajmniej wiem, żę te dziwne nazwy to nie leki a kliniki. Boziu a ja główkuje o czym one gadały :D :D

Historia starań:
    - start 2018 r.
    - 03.2019 CP 💔
    - 11.2020 -> 1 IVF
    - 12.2020 -> 2 IVF:
    - 03.2021 -> 3 IVF
    - 08.2023 - 5 IVF z KD
    - w zapasie ❄️ 2

age.png
  • Giosiek Autorytet

Wysłany: 5 marca 2023, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, aktualizacja z 3 dnia po zapłodnieniu 🫣
    Ilość odpowiednich zarodków - 7 (4x10, 3x8)
    Ilość nieodpowiednich zarodków - 2 (1x3, 1x2)
    Przypomnę, że było 10 zarodków i 1 zatrzymał się już po 1-szej dobie.

Trzymajcie proszę kciuki by jak najwięcej przetrwało do 5-tej doby 🍀

Elka198321, Nowa na forum lubią tę wiadomość

age.png
  • Giosiek Autorytet

Wysłany: 5 marca 2023, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefertiti89 wrote:
    Cześć :) Podczytuje Was od jakiegoś czasu. Jesteśmy z mężem przed podjęciem decyzji o AK. Rozważamy eurofertil lub reprofit. Bardziej skłaniamy się ku reprofit. Jakie jest Wasze zdanie na temat tych dwóch klinik jeśli chodzi o AK?
    A jeśli chodzi o nas, to ja mam 34 lata, mąż również. Jesteśmy po 3 nieudanych procedurach. Dwie były w Polsce, a jedna w Eurofertil u Lachciny. W Polsce w pierwszej procedurze nic nie przetrwało do 5 doby, w drugiej mieliśmy 3 zarodki 3 dniowe. W Czechach po jednej mini też zostaliśmy z niczym. Ja mam endometriozę, a mąż wyniki dobre.

Witaj Nefertiti89,
    też byłam przed taką samą decyzją parę lat temu - Eurofertil czy Reprofit. Wtedy wybraliśmy Eurofertil głównie ze względu na niższe koszty procedury. Pojechaliśmy zdecydowani na KD, ale Lachcina namówił nas na spróbowanie jeszcze raz z moimi komórkami. Doradzał oczywiście ministulacje, ale w moim przypadku nie było to wykonalne ze względów logistycznych (mam prawie 800 km do kliniki). Niestety się nie udało, więc podeszliśmy do KD.
    Z 6 komórek otrzymaliśmy 4 blastocysty, także wynik, moim zdaniem, bardzo dobry. Niestety kolejne transfery się nie udawały, a Lachcina nie chciał szukać przyczyny, tylko dalej transferować.
    Teraz jestem w trakcie przygotowania do transferu w Reprofit (będzie we wtorek 🫣). Koszty są wyższe, ale podejście lekarzy jest inne - np. wierzą w immunologię i przesunięte okienko implantacyjne. Mam też nadzieję, że będą szukać przyczyny, jeśli transfery nie będą się udawały.

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 5 marca 2023, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giosiek wrote:
    Dziewczyny, aktualizacja z 3 dnia po zapłodnieniu 🫣
    Ilość odpowiednich zarodków - 7 (4x10, 3x8)
    Ilość nieodpowiednich zarodków - 2 (1x3, 1x2)
    Przypomnę, że było 10 zarodków i 1 zatrzymał się już po 1-szej dobie.

Trzymajcie proszę kciuki by jak najwięcej przetrwało do 5-tej doby 🍀
    Te 7 super rokuje! Wiadomo najtrudniejsze przed nimi, trzymam kciuki

Giosiek lubi tę wiadomość

‹‹ 9 10 11 12 13 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ