In vitro z komórką dawczyni
-
WIADOMOŚĆ
-
Giosiek wrote:Tak właśnie myślałam, że sztuczny bo Lachcina chyba takie preferuje. Ja w każdym razie miałam tam wszystkie FET na cyklu sztucznym.
Super, że endometrium urosło bez żadnych wspomagaczy. Masz o jeden ból głowy mniej 😅
Także teraz Utrogestan od poniedziałku rano? -
monester
i kiedy teraz na sprawdzenie podwozia?Historia starań:
- start 2018 r.
- 03.2019 CP 💔
- 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie
- 11.2020 -> 1 IVF
~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
- 12.2020 -> 2 IVF:
~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
- 03.2021 -> 3 IVF
~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
- 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
- 08.2023 - 5 IVF z KD
~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
- prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
- w zapasie ❄️ 2
AMH: 0,8.
Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).
-
monester wrote:Cykl sztuczny (mój pierwszy w życiu), dzisiaj 14 dzień cyklu , prog <0.1 😀 . Nie brałam żadnych polepszaczy Endo, bo nawet nic nie miałam w domu 😀
Transfer w piątek. Normalnie nie wierzęmonester lubi tę wiadomość
-
O to już w piąteczek ? Ale ma fajnie Szczęśliwy ten kto może mieć transfer hehe.
Też trzymam kciuki a co tam.Historia starań:
- start 2018 r.
- 03.2019 CP 💔
- 11.2020 -> 1 IVF
- 12.2020 -> 2 IVF:
- 03.2021 -> 3 IVF
- 08.2023 - 5 IVF z KD
- w zapasie ❄️ 2
-
monester wrote:Tak, standardowo ;)mega wygodne, że wystarczy jedna wizyta ! Na naturalnym też nie miałam nigdy problemów z endometrium, ale na pewno musiałabym mieć kilka USG
Dla mnie osobiście też sztuczny jest dużo wygodniejszy. Zwłaszcza, że mój gin (jak większość w Niemczech) nie przyjmuje w weekendy. Szkoda tylko, że później tak długo bierze się estrofem i ultrogestan (plus ewentualnie inne leki), ale coś za coś.
Taka ciekawostka - w Reprofit progesteron wchodzi standardowo dzień wcześniej niż w Eurofertil. -
Giosiek wrote:Dla mnie osobiście też sztuczny jest dużo wygodniejszy. Zwłaszcza, że mój gin (jak większość w Niemczech) nie przyjmuje w weekendy. Szkoda tylko, że później tak długo bierze się estrofem i ultrogestan (plus ewentualnie inne leki), ale coś za coś.
Taka ciekawostka - w Reprofit progesteron wchodzi standardowo dzień wcześniej niż w Eurofertil. -
monester wrote:Oooo , czyli 5 dni pełnych bierzesz i jezcze rano czyli 5,5 i transfer ? a nie 4,5 i transfer ? Bo ja mam brać 4 pełne i rano w piątek i transfer . Ale ja mam bardzo wczesne blastki - może dlatego ? Czy zawsze tak w Eurofertil jest ?
Ja miałam zawsze w Eurofertil 4 pełne dni + 4 godziny. Zaczynałam proga o godzinie 8 rano w poniedziałek i koło 12 w piątek transfer.
Przed ostatnim transferem zrobiłam test Era (w klinice w Niemczech) i wyszło mi przesunięcie okienka implantacyjnego o 12 godzin, także powinnam brać proga od wieczora w niedzielę. Miałam dość nieprzyjemną rozmowę z doktorem Lachcina, bo nie zgodził się na to bym brała proga wcześniej 🤯
Ostatecznie zgodził się, żebym wzięła go o 4 rano w poniedziałek (czyli przesunięcie o 4 godziny).
Ja postanowiłam zaufać wynikom testu Era i wzięłam na swoją rękę proga 12 godzin wcześniej i ten transfer akurat jako jedyny się udał. Nie twierdzę, że to dzięki temu, ale kto wie? 🤷♀️
Jak byłam w czwartek w Reprofit (wizyta na godzinę 9), to koordynatorka po USG powiedziała żebym od razu wzięła proga. Zapytałam ją czy jest pewna, że już, bo według testu Era dopiero wieczorem. Zapytała lekarza i faktycznie, miałam zacząć brać od wieczora.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2023, 23:40
-
Czyli trzymamy kciuki:
06.03. Elka198321 - weryfikacja
07.03. Giosiek - transfer
10.03. Elka198321 - weryfikacja
Monester - transfer
15.03.???? LateBloomer - transfer
Zapomniałam o kimś?Elka198321, monester, Nowa na forum lubią tę wiadomość
-
Giosiek wrote:Ja miałam zawsze w Eurofertil 4 pełne dni + 4 godziny. Zaczynałam proga o godzinie 8 rano w poniedziałek i koło 12 w piątek transfer.
Przed ostatnim transferem zrobiłam test Era (w klinice w Niemczech) i wyszło mi przesunięcie okienka implantacyjnego o 12 godzin, także powinnam brać proga od wieczora w niedzielę. Miałam dość nieprzyjemną rozmowę z doktorem Lachcina, bo nie zgodził się na to bym brała proga wcześniej 🤯
Ostatecznie zgodził się, żebym wzięła go o 4 rano w poniedziałek (czyli przesunięcie o 4 godziny).
Ja postanowiłam zaufać wynikom testu Era i wzięłam na swoją rękę proga 12 godzin wcześniej i ten transfer akurat jako jedyny się udał. Nie twierdzę, że to dzięki temu, ale kto wie? 🤷♀️
Jak byłam w czwartek w Reprofit (wizyta na godzinę 9), to koordynatorka po USG powiedziała żebym od razu wzięła proga. Zapytałam ją czy jest pewna, że już, bo według testu Era dopiero wieczorem. Zapytała lekarza i faktycznie, miałam zacząć brać od wieczora. -
monester wrote:Ja jeczze nie dotarłam tak daleko w badaniach, żeby badać okno, ale skoro wtedy się udał to trzeba schemat powtórzyć. O pewnych rzeczach rzeczywiście chyba nie warto Richardowi mowic, tylko robić po swojemu. A ta ciążę straciliście dość późno, czy wiecie co było przyczyną?
Zauważyłam, że Rysiu ma swój schemat i nie lubi jak mu się ingeruje 😅
Niestety nie poznaliśmy przyczyny straty. Jeszcze w ciąży miałam robione badanie genetyczne na trisomie 13, 18 i 21 oraz monosomie X. Poznaliśmy wtedy też płeć - dziewczynka. Prenatalne też wyszły książkowo.
Do tego momentu chodziłam na USG co 2 tygodnie, ale po prenatalnych zgodziłam się z lekarzem, że wystarczy badanie co 4 tygodnie. Na następnym USG w 18-tym tygodniu okazało się, że serduszko nie bije i że dziecko niewiele urosło od ostatniego badania. W szpitalu zostały pobrane próbki na badania genetyczne i histopatoligiczne, ale niestety nie wyjaśniły przyczyny.
-
Cześć Podczytuje Was od jakiegoś czasu. Jesteśmy z mężem przed podjęciem decyzji o AK. Rozważamy eurofertil lub reprofit. Bardziej skłaniamy się ku reprofit. Jakie jest Wasze zdanie na temat tych dwóch klinik jeśli chodzi o AK?
A jeśli chodzi o nas, to ja mam 34 lata, mąż również. Jesteśmy po 3 nieudanych procedurach. Dwie były w Polsce, a jedna w Eurofertil u Lachciny. W Polsce w pierwszej procedurze nic nie przetrwało do 5 doby, w drugiej mieliśmy 3 zarodki 3 dniowe. W Czechach po jednej mini też zostaliśmy z niczym. Ja mam endometriozę, a mąż wyniki dobre.
👩 Ona '89
🧑🏻 On '89
IV IVF
Reprofit Ostrawa
FET styczeń 2024 r. 🤞🍀
9 dpt - beta <1,2 💔
FET luty 2024 r. 🤞🍀
CB 💔
FET czerwiec 2024 r. 🤞🍀
4 dpt prog. 17,10 ng/ml
5 dpt ⏸️ beta 31,2
7 dpt beta 92,1, prog. 15,50 ng/ml
12 dpt beta 722, prog. 21,00 ng/ml
18 dpt beta 7005 prog. 22,50 ng/ml
21 dpt - pęcherzyk ciążowy z żółtkowym 🙏
30 dpt - jest ❤️
Córeczka 🎀
21+1 połówkowe 400 g szczęścia 🥰
"Pewnego dnia góra, która znajdowała się u twych stóp,
będzie daleko za twoimi plecami.
Ale to kim się stałeś w trakcie wspinaczki,
pozostanie z tobą już na zawsze..." -
Witaj Nefertiti na wątku
No widzę troche już przeszliście.
Tak czy tak dobrze, że się nie poddajecie, walczycie i działacie dalej.
Teraz przynajmniej wiem, żę te dziwne nazwy to nie leki a kliniki. Boziu a ja główkuje o czym one gadałyHistoria starań:
- start 2018 r.
- 03.2019 CP 💔
- 11.2020 -> 1 IVF
- 12.2020 -> 2 IVF:
- 03.2021 -> 3 IVF
- 08.2023 - 5 IVF z KD
- w zapasie ❄️ 2
-
Dziewczyny, aktualizacja z 3 dnia po zapłodnieniu 🫣
Ilość odpowiednich zarodków - 7 (4x10, 3x8)
Ilość nieodpowiednich zarodków - 2 (1x3, 1x2)
Przypomnę, że było 10 zarodków i 1 zatrzymał się już po 1-szej dobie.
Trzymajcie proszę kciuki by jak najwięcej przetrwało do 5-tej doby 🍀Elka198321, Nowa na forum lubią tę wiadomość
-
Nefertiti89 wrote:Cześć Podczytuje Was od jakiegoś czasu. Jesteśmy z mężem przed podjęciem decyzji o AK. Rozważamy eurofertil lub reprofit. Bardziej skłaniamy się ku reprofit. Jakie jest Wasze zdanie na temat tych dwóch klinik jeśli chodzi o AK?
A jeśli chodzi o nas, to ja mam 34 lata, mąż również. Jesteśmy po 3 nieudanych procedurach. Dwie były w Polsce, a jedna w Eurofertil u Lachciny. W Polsce w pierwszej procedurze nic nie przetrwało do 5 doby, w drugiej mieliśmy 3 zarodki 3 dniowe. W Czechach po jednej mini też zostaliśmy z niczym. Ja mam endometriozę, a mąż wyniki dobre.
Witaj Nefertiti89,
też byłam przed taką samą decyzją parę lat temu - Eurofertil czy Reprofit. Wtedy wybraliśmy Eurofertil głównie ze względu na niższe koszty procedury. Pojechaliśmy zdecydowani na KD, ale Lachcina namówił nas na spróbowanie jeszcze raz z moimi komórkami. Doradzał oczywiście ministulacje, ale w moim przypadku nie było to wykonalne ze względów logistycznych (mam prawie 800 km do kliniki). Niestety się nie udało, więc podeszliśmy do KD.
Z 6 komórek otrzymaliśmy 4 blastocysty, także wynik, moim zdaniem, bardzo dobry. Niestety kolejne transfery się nie udawały, a Lachcina nie chciał szukać przyczyny, tylko dalej transferować.
Teraz jestem w trakcie przygotowania do transferu w Reprofit (będzie we wtorek 🫣). Koszty są wyższe, ale podejście lekarzy jest inne - np. wierzą w immunologię i przesunięte okienko implantacyjne. Mam też nadzieję, że będą szukać przyczyny, jeśli transfery nie będą się udawały.
-
Giosiek wrote:Dziewczyny, aktualizacja z 3 dnia po zapłodnieniu 🫣
Ilość odpowiednich zarodków - 7 (4x10, 3x8)
Ilość nieodpowiednich zarodków - 2 (1x3, 1x2)
Przypomnę, że było 10 zarodków i 1 zatrzymał się już po 1-szej dobie.
Trzymajcie proszę kciuki by jak najwięcej przetrwało do 5-tej doby 🍀Giosiek lubi tę wiadomość