In vitro z komórką dawczyni
-
WIADOMOŚĆ
-
monester wrote:Imunofenotyp ci pokaże jak agresywny jest Twój organizm, Ana czy agresja jest na samego siebie i jeśli tak to potem ana2-3 żeby wiedzieć co to za przeciwciała , więc jak najbardziej tu nie ma znaczenia czy twoja komórka czy darowana. Badania znaczenie mają ale jak przychodzi do leczenia to wychodzi, że encorton i intralipid 🤣
-
monester wrote:No to tak, to zrób Kiry. A przy poprzedniej procedurze mieliście jakaś selekcję nasienia ?
Szczerze mówiąc to nie wiem, pamiętam że były zaznaczone dodatkowe procedury przy zapłodnieniu komórek, ale nie pamiętam jakie. Musiałabym sprawdzić w dokumentach. -
Elka198321 wrote:Kochana widząc po sobie zrób test uma 1 dzień przed transferem...u mnie nieczulam skurczy a jednak były dostałam leki dożylnie i biorę nospe forte 3x1
Pilnuj progesteron w dniu transferu jeśli za mały jest upomnij o dodatkowe leki lub zwiększenie dawki
Dziękuję Słoneczko 😊
Na test uma jest niestety u mnie już za późno, bo mam dziś o godzinie 11 transfer 🫣
Nie wydaje mi się, żebym miała kiedykolwiek problemy ze skurczami. Ale może, tak jak w Twoim przypadku, ich po prostu nie czuję 🤷♀️
Za to też mam w planie Nospę Max 3x1. Dodatkowo mam też czopki Scopolan i proszek Bryophyllum, także mam nadzieję, że będzie dobrze 😊
Proga mają mi zbadać w klinice przed transferem i jakby był za niski, to dostanę receptę na zastrzyki (oby nie 😵💫). -
Giosiek wrote:Dziękuję Słoneczko 😊
Na test uma jest niestety u mnie już za późno, bo mam dziś o godzinie 11 transfer 🫣
Nie wydaje mi się, żebym miała kiedykolwiek problemy ze skurczami. Ale może, tak jak w Twoim przypadku, ich po prostu nie czuję 🤷♀️
Za to też mam w planie Nospę Max 3x1. Dodatkowo mam też czopki Scopolan i proszek Bryophyllum, także mam nadzieję, że będzie dobrze 😊
Proga mają mi zbadać w klinice przed transferem i jakby był za niski, to dostanę receptę na zastrzyki (oby nie 😵💫).Giosiek lubi tę wiadomość
-
Dziękuję! ☺️
Jasne! Będę Was informować na bierząco 😊
Na stronie nie ma nic z dzisiaj, także dowiem się pewnie na miejscu. -
Proga mają mi zbadać w klinice przed transferem i jakby był za niski, to dostanę receptę na zastrzyki (oby nie 😵💫).
Bierz nospę. Ja biorę 3x1 i profilaktycznie też sobie weź. ciekawa jestem czy lekarz przepisze ci relanium bo ja miałam 4 dni.
Trzymamy kciuki!!!!!!niech się dzieje cud -
Proga mają mi zbadać w klinice przed transferem i jakby był za niski, to dostanę receptę na zastrzyki (oby nie 😵💫).
Jakby był niski niestersuj suj się podbije wszystko;-) -
Ja już po transferze (i po fryteczkach z maca 😉).
Muszę przyznać, że to był najprzyjemniejszy z moich 10-ciu. Szybko i bezproblemowo! 10/10 🤩
Dziękuję wszystkim za kciuki 😚
monester, Nowa na forum, Cherry78 lubią tę wiadomość
-
Giosiek wrote:Ja już po transferze (i po fryteczkach z maca 😉).
Muszę przyznać, że to był najprzyjemniejszy z moich 10-ciu. Szybko i bezproblemowo! 10/10 🤩
Dziękuję wszystkim za kciuki 😚[/QUOTE
Kciuki jeszcze potrzymam, kiedy betę planujesz?Giosiek lubi tę wiadomość
-
Nowa na forum wrote:Kciuki jeszcze potrzymam, kiedy betę planujesz?
Dziękuję! 😊
Klinika chce oczywiście za 14 dni. U mnie (w Niemczech) krew na betę oddaje się u ginekologa i on ją wysyła do laboratorium. Na wyniki czeka się parę dni 😐
Ale gdzieś na forum widziałam, że ktoś robił betę prywatnie w labie. Muszę zgłębić temat, bo chciałabym betować szybciej i częściej 😬Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2023, 14:10
-
Giosiek wrote:Dziękuję! 😊
Klinika chce oczywiście za 14 dni. U mnie (w Niemczech) krew na betę oddaje się u ginekologa i on ją wysyła do laboratorium. Na wyniki czeka się parę dni 😐
Ale gdzieś na forum widziałam, że ktoś robił betę prywatnie w labie. Muszę zgłębić temat, bo chciałabym betować szybciej i częściej 😬Giosiek lubi tę wiadomość
-
Giosiek wrote:Ja już po transferze (i po fryteczkach z maca 😉).
Dziękuję wszystkim za kciuki 😚
Bo mi 4x1 estrofem 2ng,3x1luthinus 100ng, 3x1 bensins 200ng, 3x1 nospa -
monester wrote:I chwal no się gromadka !
Dziś były 4 wylęgające się blastocysty. Jedną mi podali, a 3 zamrozili i idą do badania.
Dwie wczesne blastocysty zostawili jeszcze do jutra.
Z raportu wynika, że jest jeszcze jedna morula, ale o niej lekarz nic nie mówił, także pewnie nie ma już szans nadgonić.
Nawet jeśli te 2 nie dadzą rady, to i tak jestem przeszczęśliwa z rezultatu ☺️Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2023, 15:59
monester, Elka198321, LateBloomer, Nowa na forum, Cherry78 lubią tę wiadomość
-
Elka198321 wrote:Extra ile zostało jeszcze zarodków? Jaki progesteron I estradiol miałaś?jak obstawiona jestestrs.
Bo mi 4x1 estrofem 2ng,3x1luthinus 100ng, 3x1 bensins 200ng, 3x1 nospa
Co do ilości, to właśnie napisałam.
Na wyniki proga jeszcze czekam. Robili mi w klinice przed transferem i czekam na info czy mam podjechać do nich po recepty na zastrzyki.
Biorę 3x1 Estrofem, 2x4 Utrogestan (100 mg), Acard 75, Clexane 0,4. No i wspomniane wcześniej dodatki na skurcze. -
monester wrote:Jejku Giosiek będziemy mieć stres razem, bo nas będzie dzielić raptem 3 dni ... Ja to już mam stresa 😆
😬
Ja nie miałam stresa, dopóki nam po wyjeździe z domu do kliniki auto nie pokazało, że ucieka nam powietrze z koła. Okazało się, że śruba nam się wbiła.
Wtedy to się zestresowałam, bo wyjazd na transfer stanął pod znakiem zapytania 😅 -
Giosiek wrote:Dziś były 4 wylęgające się blastocysty. Jedną mi podali, a 3 zamrozili i idą do badania.
Dwie wczesne blastocysty zostawili jeszcze do jutra.
Z raportu wynika, że jest jeszcze jedna morula, ale o niej lekarz nic nie mówił, także pewnie nie ma już szans nadgonić.
Nawet jeśli te 2 nie dadzą rady, to i tak jestem przeszczęśliwa z rezultatu ☺️Giosiek lubi tę wiadomość
-
Nie puszczam kciuków kobietki
Idzie do przodu oj idzie u was!
Najgorsze to czekanie teraz... ale dacie rade. Oby wam szybko zleciało.Elka198321, Giosiek lubią tę wiadomość
Historia starań:
- start 2018 r.
- 03.2019 CP 💔
- 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie
- 11.2020 -> 1 IVF
~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
- 12.2020 -> 2 IVF:
~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
- 03.2021 -> 3 IVF
~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
- 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
- 08.2023 - 5 IVF z KD
~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
- prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
- w zapasie ❄️ 2
AMH: 0,8.
Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).