X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro z komórką dawczyni
Odpowiedz

In vitro z komórką dawczyni

Oceń ten wątek:
  • Nowa na forum Autorytet

Wysłany: 7 marca 2023, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Imunofenotyp ci pokaże jak agresywny jest Twój organizm, Ana czy agresja jest na samego siebie i jeśli tak to potem ana2-3 żeby wiedzieć co to za przeciwciała , więc jak najbardziej tu nie ma znaczenia czy twoja komórka czy darowana. Badania znaczenie mają ale jak przychodzi do leczenia to wychodzi, że encorton i intralipid 🤣
    Akurat encorton i intralipid miałam, nadzieja jeszcze w accofil

37+3: 2600 g 🥰

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 7 marca 2023, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na forum wrote:
    Akurat encorton i intralipid miałam, nadzieja jeszcze w accofil
    No to tak, to zrób Kiry. A przy poprzedniej procedurze mieliście jakaś selekcję nasienia ?

Wysłany: 7 marca 2023, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    No to tak, to zrób Kiry. A przy poprzedniej procedurze mieliście jakaś selekcję nasienia ?

Szczerze mówiąc to nie wiem, pamiętam że były zaznaczone dodatkowe procedury przy zapłodnieniu komórek, ale nie pamiętam jakie. Musiałabym sprawdzić w dokumentach.

age.png
  • Giosiek Autorytet

Wysłany: 7 marca 2023, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elka198321 wrote:
    Kochana widząc po sobie zrób test uma 1 dzień przed transferem...u mnie nieczulam skurczy a jednak były dostałam leki dożylnie i biorę nospe forte 3x1
    Pilnuj progesteron w dniu transferu jeśli za mały jest upomnij o dodatkowe leki lub zwiększenie dawki

Dziękuję Słoneczko 😊
    Na test uma jest niestety u mnie już za późno, bo mam dziś o godzinie 11 transfer 🫣
    Nie wydaje mi się, żebym miała kiedykolwiek problemy ze skurczami. Ale może, tak jak w Twoim przypadku, ich po prostu nie czuję 🤷‍♀️
    Za to też mam w planie Nospę Max 3x1. Dodatkowo mam też czopki Scopolan i proszek Bryophyllum, także mam nadzieję, że będzie dobrze 😊
    Proga mają mi zbadać w klinice przed transferem i jakby był za niski, to dostanę receptę na zastrzyki (oby nie 😵‍💫).

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 7 marca 2023, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giosiek wrote:
    Dziękuję Słoneczko 😊
    Na test uma jest niestety u mnie już za późno, bo mam dziś o godzinie 11 transfer 🫣
    Nie wydaje mi się, żebym miała kiedykolwiek problemy ze skurczami. Ale może, tak jak w Twoim przypadku, ich po prostu nie czuję 🤷‍♀️
    Za to też mam w planie Nospę Max 3x1. Dodatkowo mam też czopki Scopolan i proszek Bryophyllum, także mam nadzieję, że będzie dobrze 😊
    Proga mają mi zbadać w klinice przed transferem i jakby był za niski, to dostanę receptę na zastrzyki (oby nie 😵‍💫).
    Giosiek powodzenia ! I mów nam tu ile śnieżynek będzie ! Masz jakiś pogląd do raportu już ?

Giosiek lubi tę wiadomość

• Giosiek Autorytet

Wysłany: 7 marca 2023, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję! ☺️
    Jasne! Będę Was informować na bierząco 😊
    Na stronie nie ma nic z dzisiaj, także dowiem się pewnie na miejscu.

age.png
  • Elka198321 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2023, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giosiek wrote:
    Dziękuję Słoneczko 😊
    Szkoda ze wcześniej niezerknelas w dniu transferu też można ten test uma zrobić trwa 6 min tylko trwa robią badanie usg .ważne aby 1,5 godziny przed transferem dostać wlew leku atosiban jeśli jest powyżej normy...
    Bierz nospę. Ja biorę 3x1 i profilaktycznie też sobie weź. ciekawa jestem czy lekarz przepisze ci relanium bo ja miałam 4 dni.
    Trzymamy kciuki!!!!!!niech się dzieje cud

• Elka198321 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2023, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giosiek wrote:
    Dziękuję Słoneczko 😊
    Ja miałam 5,49 w dniu transferu- oprócz tego co dostałam 3x100ng luthinus, 3x bensins doustnie, co ciekawe teraz mój lekarz kazał mi brać dopochwowo też bensins..
    Jakby był niski niestersuj suj się podbije wszystko;-)

• Giosiek Autorytet

Wysłany: 7 marca 2023, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po transferze (i po fryteczkach z maca 😉).
    Muszę przyznać, że to był najprzyjemniejszy z moich 10-ciu. Szybko i bezproblemowo! 10/10 🤩
    Dziękuję wszystkim za kciuki 😚

monester, Nowa na forum, Cherry78 lubią tę wiadomość

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 7 marca 2023, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giosiek wrote:
    Muszę przyznać, że to był najprzyjemniejszy z moich 10-ciu. Szybko i bezproblemowo! 10/10 🤩
    I chwal no się gromadka !

Wysłany: 7 marca 2023, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giosiek wrote:
    Dziękuję wszystkim za kciuki 😚[/QUOTE
    Kciuki jeszcze potrzymam, kiedy betę planujesz?

age.png
  • Giosiek Autorytet

Wysłany: 7 marca 2023, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na forum wrote:
    Kciuki jeszcze potrzymam, kiedy betę planujesz?

Dziękuję! 😊
    Klinika chce oczywiście za 14 dni. U mnie (w Niemczech) krew na betę oddaje się u ginekologa i on ją wysyła do laboratorium. Na wyniki czeka się parę dni 😐
    Ale gdzieś na forum widziałam, że ktoś robił betę prywatnie w labie. Muszę zgłębić temat, bo chciałabym betować szybciej i częściej 😬

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2023, 14:10

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 7 marca 2023, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giosiek wrote:
    Dziękuję! 😊
    Klinika chce oczywiście za 14 dni. U mnie (w Niemczech) krew na betę oddaje się u ginekologa i on ją wysyła do laboratorium. Na wyniki czeka się parę dni 😐
    Ale gdzieś na forum widziałam, że ktoś robił betę prywatnie w labie. Muszę zgłębić temat, bo chciałabym betować szybciej i częściej 😬
    Jejku Giosiek będziemy mieć stres razem, bo nas będzie dzielić raptem 3 dni ... Ja to już mam stresa 😆

• Elka198321 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2023, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giosiek wrote:
    Extra ile zostało jeszcze zarodków? Jaki progesteron I estradiol miałaś?jak obstawiona jestestrs.
    Bo mi 4x1 estrofem 2ng,3x1luthinus 100ng, 3x1 bensins 200ng, 3x1 nospa

• Giosiek Autorytet

Wysłany: 7 marca 2023, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    I chwal no się gromadka !

Dziś były 4 wylęgające się blastocysty. Jedną mi podali, a 3 zamrozili i idą do badania.
    Dwie wczesne blastocysty zostawili jeszcze do jutra.
    Z raportu wynika, że jest jeszcze jedna morula, ale o niej lekarz nic nie mówił, także pewnie nie ma już szans nadgonić.
    Nawet jeśli te 2 nie dadzą rady, to i tak jestem przeszczęśliwa z rezultatu ☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2023, 15:59

monester, Elka198321, LateBloomer, Nowa na forum, Cherry78 lubią tę wiadomość

age.png
  • Giosiek Autorytet

Wysłany: 7 marca 2023, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elka198321 wrote:
    Extra ile zostało jeszcze zarodków? Jaki progesteron I estradiol miałaś?jak obstawiona jestestrs.
    Bo mi 4x1 estrofem 2ng,3x1luthinus 100ng, 3x1 bensins 200ng, 3x1 nospa

Co do ilości, to właśnie napisałam.
    Na wyniki proga jeszcze czekam. Robili mi w klinice przed transferem i czekam na info czy mam podjechać do nich po recepty na zastrzyki.
    Biorę 3x1 Estrofem, 2x4 Utrogestan (100 mg), Acard 75, Clexane 0,4. No i wspomniane wcześniej dodatki na skurcze.

age.png
  • Giosiek Autorytet

Wysłany: 7 marca 2023, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Jejku Giosiek będziemy mieć stres razem, bo nas będzie dzielić raptem 3 dni ... Ja to już mam stresa 😆

😬
    Ja nie miałam stresa, dopóki nam po wyjeździe z domu do kliniki auto nie pokazało, że ucieka nam powietrze z koła. Okazało się, że śruba nam się wbiła.
    Wtedy to się zestresowałam, bo wyjazd na transfer stanął pod znakiem zapytania 😅

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 7 marca 2023, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giosiek wrote:
    Dziś były 4 wylęgające się blastocysty. Jedną mi podali, a 3 zamrozili i idą do badania.
    Dwie wczesne blastocysty zostawili jeszcze do jutra.
    Z raportu wynika, że jest jeszcze jedna morula, ale o niej lekarz nic nie mówił, także pewnie nie ma już szans nadgonić.
    Nawet jeśli te 2 nie dadzą rady, to i tak jestem przeszczęśliwa z rezultatu ☺️
    Świetny wynik !

• Aguśka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2023, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie puszczam kciuków kobietki ;)

Idzie do przodu oj idzie u was! :)

Najgorsze to czekanie teraz... ale dacie rade. Oby wam szybko zleciało.

Elka198321, Giosiek lubią tę wiadomość

Historia starań:
    - start 2018 r.
    - 03.2019 CP 💔
    - 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie :(
    - 11.2020 -> 1 IVF
    ~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
    - 12.2020 -> 2 IVF:
    ~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
    - 03.2021 -> 3 IVF
    ~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
    - 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
    ~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
    - 08.2023 - 5 IVF z KD
    ~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
    ~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
    ~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
    ~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
    ~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
    - prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
    ~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
    - w zapasie ❄️ 2

AMH: 0,8.
    Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).

age.png
  • Elka198321 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2023, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hi Kochane,
    Chyba jednak pojadę na bhcg jutro sprawdzę czy są przyrosty;-)
    Będzie co dwa dni;-)

‹‹ 11 12 13 14 15 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ