In vitro z komórką dawczyni
-
WIADOMOŚĆ
-
Ela, trzymam kciuki za piękny przyrost!!! ✊✊
-
monester wrote:Giosiek jaki miałaś progesteron wczoraj ?
Progesteron mi wyszedł 38 nmol/l (12 ng/ml). Według kliniki powinien być powyżej 35, także trochę niski. Z racji, że ostatnia dawka była 12 godzin przed badaniem, to na razie nie muszę brać prolutexu, tylko mam zwiększony Utrogestan (z 800mg do 1000mg).
Nigdy nie miałam problemów z progiem, więc mam nadzieję, że to przez tą długą przerwę 🤷♀️
Muszę skontrolować proga za parę dni i jakby nadal był niski, to dostanę zastrzyki.
A jak u Ciebie? Kiedy badasz proga? Transfer już za 2 dni 😊 Mam nadzieję, że się bardzo nie stresujesz 😉
Ja, na całe szczęście, byłam tak przejęta hodowlą i tym jak się mają moje zarodeczki, że w ogóle nie myślałam o transferze 😬
-
Giosiek wrote:Progesteron mi wyszedł 38 nmol/l (12 ng/ml). Według kliniki powinien być powyżej 35, także trochę niski. Z racji, że ostatnia dawka była 12 godzin przed badaniem, to na razie nie muszę brać prolutexu, tylko mam zwiększony Utrogestan (z 800mg do 1000mg).
Nigdy nie miałam problemów z progiem, więc mam nadzieję, że to przez tą długą przerwę 🤷♀️
Muszę skontrolować proga za parę dni i jakby nadal był niski, to dostanę zastrzyki.
A jak u Ciebie? Kiedy badasz proga? Transfer już za 2 dni 😊 Mam nadzieję, że się bardzo nie stresujesz 😉
Ja, na całe szczęście, byłam tak przejęta hodowlą i tym jak się mają moje zarodeczki, że w ogóle nie myślałam o transferze 😬 -
monester wrote:Ja też mam standardowa czeska dawkę - 800. I z tego co gdzieś przeczytałam tu na forum to właśnie na takiej dawce powinno być kolo 15 ale w macicy na pewno wyższy poziom jest niz w krwi. Oczywiście, że się stresuje !
-
Elka198321 wrote:Mamy betę 68,2 -8 dzień po transferze, w pn było 19,3
Piękny wynik!!!! ☺️
Oby tak dalej! ✊✊
-
monester wrote:Ja też mam standardowa czeska dawkę - 800. I z tego co gdzieś przeczytałam tu na forum to właśnie na takiej dawce powinno być kolo 15 ale w macicy na pewno wyższy poziom jest niz w krwi. Oczywiście, że się stresuje !
Tak, ja właśnie zawsze miałam proga koło 15 ng i zarówno Eurofertil, jak i mój gin, mówili, że wynik jest Ok.
Będę trzymała za Ciebie kciuki w piątek 😊
O której masz transfer? Koło 12? -
Elka198321 wrote:Mamy betę 68,2 -8 dzień po transferze, w pn było 19,3
Z a j e b i ś c i e
Jejciu jak pięknie widzieć takie sukcesy Teraz musi być tylko dobrzeElka198321 lubi tę wiadomość
Historia starań:
- start 2018 r.
- 03.2019 CP 💔
- 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie
- 11.2020 -> 1 IVF
~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
- 12.2020 -> 2 IVF:
~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
- 03.2021 -> 3 IVF
~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
- 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
- 08.2023 - 5 IVF z KD
~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
- prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
- w zapasie ❄️ 2
AMH: 0,8.
Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).
-
Cześć, jestem tu nowa. Mam za sobą pierwszą wizytę w Artemidzie Białystok u prof. Szamatowicza.
W moim przypadku komórka dawczyni to jedyna szansa na dziecko. W przyszłym tygodniu mam wizytę w Artemidzie w Olsztynie.
Może znajdzie się ktoś kto leczy się w tej samej klinice i jest po IV lub jest w trakcie procedury.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2023, 17:42
1991
✖️stwierdzone przedwczesne wygaśnięcie funkcji jajników
✖️AMH 0,01
🏥 Artemida Olsztyn
🔹️11.23 rozpoczęcie przygotowań do pierwszego transferu
🔹️4.12.23 pierwszy transfer z kd ❌️
🏥 Invicta Warszawa
▫️28.05.2024 pierwsza wizyta -
Nat91 wrote:Cześć, jestem tu nowa. Mam za sobą pierwszą wizytę w Artemidzie Białystok u prof. Szamatowicza.
W moim przypadku komórka dawczyni to jedyna szansa na dziecko. W przyszłym tygodniu mam wizytę w Artemidzie w Olsztynie.
Może znajdzie się ktoś kto leczy się w tej samej klinice i jest po IV lub jest w trakcie procedury. -
monester wrote:Witamy ! Może ktoś z Artemidy się odezwie, ale nawet jak nie to zostań i rozgosc się A jaki powód kd ? A jak masz jakieś pytania ogólnie to pytaj, jestesmy to z różnych klinik, może będziemy mogły odpowiedzieć.
W moim przypadku niestety AMH wynosi 0,01 ng/ml
Staraliśmy się o dziecko, jak przestałam miesiączkować poleciałam po test, miesiączki nie było, ciąży tym bardziej i poszłam do "swojego" ginekologa żeby sprawdził co się dzieje. Już po badaniu dal mi do zrozumienia że nie jest kolorowo. Zlecił badania które potwierdziły tylko najgorsze. Prof. Szamatowicz potwierdził wszystko i skierował do Olsztyna bo Białystok nie robi IV z KD z tego co zrozumiałam.1991
✖️AMH 0,01
🏥 Artemida Olsztyn
🏥 Invicta Warszawa
Nat91 wrote:W moim przypadku niestety AMH wynosi 0,01 ng/ml
Staraliśmy się o dziecko, jak przestałam miesiączkować poleciałam po test, miesiączki nie było, ciąży tym bardziej i poszłam do "swojego" ginekologa żeby sprawdził co się dzieje. Już po badaniu dal mi do zrozumienia że nie jest kolorowo. Zlecił badania które potwierdziły tylko najgorsze. Prof. Szamatowicz potwierdził wszystko i skierował do Olsztyna bo Białystok nie robi IV z KD z tego co zrozumiałam.
Braliśmy:
Piliśmy ziola ojca środku 1 szklankę napar codziennie
Koenzym q10-600j
Kwas alfaliponowy 300j
Biosteron 3x1 tabletka 25j
Wszystko bez recepty można kupić
Może spróbuj nic ci to jiezaszkodzi a pomóc Może mi lekarz mówił że po 3 miechach powinny być efekty
-
Elka198321 wrote:Jak chcesz podbić amh to moja znajoma miala 0,5 a podbila do 2 .mi też pomogło.
Braliśmy:
Piliśmy ziola ojca środku 1 szklankę napar codziennie
Koenzym q10-600j
Kwas alfaliponowy 300j
Biosteron 3x1 tabletka 25j
Wszystko bez recepty można kupić
Może spróbuj nic ci to jiezaszkodzi a pomóc Może mi lekarz mówił że po 3 miechach powinny być efekty
0,5 to znacznie więcej niż 0,01🙄 jestem zdecydowana na KD1991
✖️AMH 0,01
🏥 Artemida Olsztyn
🏥 Invicta Warszawa
Dziewczyny,
życzę Wam wszystkim wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Kobiet!!!!
Oby spełniło się nasze największe marzenie!!! 🤰🤱
Mój dzień właśnie stał się jeszcze lepszy, bo dostałam końcowy raport z hodowli i dziś zamrozili jeszcze jedno Maleństwo (HB) 🤩🥳
Po jednym HB i EB nie zamrozili, także zapewne nie spełniły ich standardów.
Także ostatecznie prócz przetransferowanego wczoraj Maleństwa, mamy jeszcze 4 mrożaczki ❤️❤️❤️❤️Elka198321, monester, Nowa na forum lubią tę wiadomość
-
Giosiek wrote:Dziewczyny,
życzę Wam wszystkim wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Kobiet!!!!
Oby spełniło się nasze największe marzenie!!! 🤰🤱
Mój dzień właśnie stał się jeszcze lepszy, bo dostałam końcowy raport z hodowli i dziś zamrozili jeszcze jedno Maleństwo (HB) 🤩🥳
Po jednym HB i EB nie zamrozili, także zapewne nie spełniły ich standardów.
Także ostatecznie prócz przetransferowanego wczoraj Maleństwa, mamy jeszcze 4 mrożaczki ❤️❤️❤️❤️Giosiek lubi tę wiadomość