X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro z komórką dawczyni
Odpowiedz

In vitro z komórką dawczyni

Oceń ten wątek:
  • Elka198321 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2023, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nat91 wrote:
    0,5 to znacznie więcej niż 0,01🙄 jestem zdecydowana na KD
    Zobaczysz będzie ro najlepsza decyzja....My za 1 razem transfer swiezaczka też komórki z kd i rośnie kopek mi w brzuszku....pozdrawiam Ela
    Trzymam kciuki

Cherry78, LateBloomer, Nowa na forum lubią tę wiadomość

• Nat91 Ekspertka

Wysłany: 8 marca 2023, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elka198321 wrote:
    Zobaczysz będzie ro najlepsza decyzja....My za 1 razem transfer swiezaczka też komórki z kd i rośnie kopek mi w brzuszku....pozdrawiam Ela
    Trzymam kciuki

Gratuluję i trzymam kciuki za Was. Mam kilka pytań, jestem tu nowa nie chce czytać każdego wątku bo jak tylko zaczęłam to glowa mnie rozbolała🫣 możesz mi powiedzieć tak typowo technicznie i łopatologicznie jak to wygląda od początku nawet na priv o ile jest tu taka opcja. Ogólnie boje się jak cholera chociaż udaję, że nie.

1991
    ✖️stwierdzone przedwczesne wygaśnięcie funkcji jajników
    ✖️AMH 0,01
    🏥 Artemida Olsztyn
    🔹️11.23 rozpoczęcie przygotowań do pierwszego transferu
    🔹️4.12.23 pierwszy transfer z kd ❌️
    🏥 Invicta Warszawa
    ▫️28.05.2024 pierwsza wizyta
  • Elka198321 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2023, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam na stacie uzupelnie ie ankiet fenemotypu mojego i męża i szukali dawczyni trzeba było określić sie czy chcemy komórki mrożone cxy świeże i ilość 6 lub 12 był wybór. U nas był problem też z nasieniem podbijaliśmy parametry .zależnie jaka klinika mówią ile czasu trzeba czekać na komórki.przedstawia ofertę kilku dawczyn i ty wybierasz. Po wybraniu jest kwalifikacja dostajesz listę badań jakie musisz zrób do transferu. Jął wybierzesz dawczynie musisz zapłacić za kd aby była rezerwacja .potem wizyta u doktora ustala kiedy masz pojawić w klince i decyduje czy przygotuję Cię na cyklu naturalnym czy sztucznym do transferu .jeśli chcecie świeże komórki to mogą prowadzić Cię cyklem sychronizowanym lub niestchronizowanym .My mieliśmy komórki mrożone od 2 dnia cyklu brałam estrofem potem była wizyta 12 dc i wyznaczyli kiedy rozmarazaja komórki I zapladłaja nasieniem męża. W momencie podpisania kwalifikacji ustalany jest termin złożenia depozytu nasienia w przypadku gdy mąż by zachorował i niemogl oddać nasienia na świeżo. Podczas 12 dc robisz badanie krwi progesteron I estradiol wstępnie zapisują ci termin transferu w dniu transferu potwierdzają.
    Zarodki mogą hodować do 3 dnia lub blastocysty z reguły to drugie wybierają .
    Dzień przed transferem zrób jak mają opcje test uma na kurczliwości macicy. U mnie po 3 nieudanych transferach wyszło teraz dopiero że mam na kurczliwośc i podali mi wlew leku atosiban w dniu transferu plus w domu biorę 3x1 nospe. tych skurczy zupełnie nieczułam.

• Aguśka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2023, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam dziś kobitki urodziny... i oczywiście w prezencie od macicy dostałam plamień... także @ w drodze...

Co do procedury z KD (komorką dawczyni) to widzę jest bardzo różnorodnie w zależności od kliniki. Ja na pierwszej wizycie już wydębiłam badania jakie będą wymagane(bo nie będe jechać specjalnie do kliniki - po 1 mam drożej po drugie duuuużo dalej a swoje labo mam rzut beretem; jedynie chlamydie zrobie, bo mi wyniku z salve nie uznawali - badali jakiś inny rodzaj przeciwciał)

Elka pięknie opisała procedurę ;)

Giosek
    Dzięki za życzenia! Tobie też wszystkiego co najlepsze. Niech ten kropeczek się pięknie przyjmie.

Kobieto ile Ty masz tych mrozaczków no ;) Jak za dużo to wiesz ja przytule :D (żarcik) Piękna kolekcja nie ma co :) Lepszej chyba się nie można spodziewać...

Nat91 wrote:
    Gratuluję i trzymam kciuki za Was. Mam kilka pytań, jestem tu nowa nie chce czytać każdego wątku bo jak tylko zaczęłam to glowa mnie rozbolała🫣 możesz mi powiedzieć tak typowo technicznie i łopatologicznie jak to wygląda od początku nawet na priv o ile jest tu taka opcja. Ogólnie boje się jak cholera chociaż udaję, że nie.

Musisz wejść w wiadomości i potwierdzić zaproszenie do przyjaciół ;) Wtedy możesz z kimś pisać na priv. To tak informacyjnie, bo mi to spooro zajęło zanim się zorientowałam :D

Giosiek lubi tę wiadomość

Historia starań:
    - start 2018 r.
    - 03.2019 CP 💔
    - 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie :(
    - 11.2020 -> 1 IVF
    ~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
    - 12.2020 -> 2 IVF:
    ~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
    - 03.2021 -> 3 IVF
    ~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
    - 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
    - 08.2023 - 5 IVF z KD
    ~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
    ~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
    ~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
    ~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
    ~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
    - prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
    ~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
    - w zapasie ❄️ 2

AMH: 0,8.
    Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).

age.png
  • Nat91 Ekspertka

Wysłany: 8 marca 2023, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elka198321 wrote:
    Ja miałam na stacie uzupelnie ie ankiet fenemotypu mojego i męża i szukali dawczyni trzeba było określić sie czy chcemy komórki mrożone cxy świeże i ilość 6 lub 12 był wybór. U nas był problem też z nasieniem podbijaliśmy parametry .zależnie jaka klinika mówią ile czasu trzeba czekać na komórki.przedstawia ofertę kilku dawczyn i ty wybierasz. Po wybraniu jest kwalifikacja dostajesz listę badań jakie musisz zrób do transferu. Jął wybierzesz dawczynie musisz zapłacić za kd aby była rezerwacja .potem wizyta u doktora ustala kiedy masz pojawić w klince i decyduje czy przygotuję Cię na cyklu naturalnym czy sztucznym do transferu .jeśli chcecie świeże komórki to mogą prowadzić Cię cyklem sychronizowanym lub niestchronizowanym .My mieliśmy komórki mrożone od 2 dnia cyklu brałam estrofem potem była wizyta 12 dc i wyznaczyli kiedy rozmarazaja komórki I zapladłaja nasieniem męża. W momencie podpisania kwalifikacji ustalany jest termin złożenia depozytu nasienia w przypadku gdy mąż by zachorował i niemogl oddać nasienia na świeżo. Podczas 12 dc robisz badanie krwi progesteron I estradiol wstępnie zapisują ci termin transferu w dniu transferu potwierdzają.
    Zarodki mogą hodować do 3 dnia lub blastocysty z reguły to drugie wybierają .
    Dzień przed transferem zrób jak mają opcje test uma na kurczliwości macicy. U mnie po 3 nieudanych transferach wyszło teraz dopiero że mam na kurczliwośc i podali mi wlew leku atosiban w dniu transferu plus w domu biorę 3x1 nospe. tych skurczy zupełnie nieczułam.

Jeśli dobrze rozumiem cykl naturalny masz na myśli normalne miesiączkowanie? U mnie miesiączka nie występuje od listopada i sama się nie pojawi. Dostałam już dziś receptę na tabsy. Jak to wszystko wygląda czasowo? Ile minęło od pierwszej konsultacji do in vitro? Jeśli to nie tajemnica ile pieniędzy szykować? Wiem, że każdy ma swój cennik ale przynajmniej jakiś przedział cenowy nakreśl mi jeśli możesz🤔

1991
    ✖️AMH 0,01
    🏥 Artemida Olsztyn
    🏥 Invicta Warszawa
  • Aguśka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2023, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nat91 wrote:
    Jeśli dobrze rozumiem cykl naturalny masz na myśli normalne miesiączkowanie? U mnie miesiączka nie występuje od listopada i sama się nie pojawi. Dostałam już dziś receptę na tabsy. Jak to wszystko wygląda czasowo? Ile minęło od pierwszej konsultacji do in vitro? Jeśli to nie tajemnica ile pieniędzy szykować? Wiem, że każdy ma swój cennik ale przynajmniej jakiś przedział cenowy nakreśl mi jeśli możesz🤔

Tak cykl naturalny to na swoim po prostu cyklu

Czasowo czekasz na komórkę od 1 miesiąca do nawet pół roku - wszystko zależy od formularza, który wypełnisz lub wypełniłaś. Jak znajdą dawce to jest ona stymulowana i pobierane są od niej komórki - ile do wizyty to wszystko zależy który masz rodzaj procedury i kiedy Ci się nowy cykl zaczyna ;)

Kasa też oczywiście zależna od kliniki. U nas procedura cała wyniesie około 20 tys. Cena też jest zmienna w zależności od rodzaju procedury.

Historia starań:
    - start 2018 r.
    - 03.2019 CP 💔
    - 11.2020 -> 1 IVF
    - 12.2020 -> 2 IVF:
    - 03.2021 -> 3 IVF
    - 08.2023 - 5 IVF z KD
    - w zapasie ❄️ 2

age.png
  • Elka198321 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2023, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nat91 wrote:
    Cykl naturalny czyli bez brania leku estrofem od 2 dnia cyklu ...jeśli niemasz okresu to na bank będzie sztuczny i wywołanie miesiączki. 2stycznia wysłaliśmy ankiety fenemotypu i 25 stycznia mieliśmy przedstawione propozycje. My braliśmy mrożone komórki. Kd mrożone 6 szt w tym gwarancja blastocysty 1 minimum-13 tys. 12,8tys procedura z przygotowaniem do transferu i 3 weryfikacje po2 wizyty u psycholog lub 2 u dietyka. Mieliśmy full opcje jest chodzi o towarzenie zarodkow,flamsi,icsi,separacja nasienia,potem przy transferze nacięcie ah plus embioglue
    Dodatkowo płaciłam 400zl za test uma
    1000zl wlew leku autosiban plus za badania do weryfikacji też musiałam płacić.
    Wszystkie badania wirusowe plus niezbede do transferu dla nas obojga koszt ok 2000zl.
    My za to nie płaciliśmy Bo mieliśmy ważne z listopada i maks do pół roku przedłużają ich ważność.
    W cenie pakietu miałam 7 opak luthinus i 3 opak estrofem.
    W rezultacie uzyskaliśmy 2 blastocysty.1zostala podana i jedna zamrożona- za rok przechowywania jest zapłacone.
    Oczywiście przygotowanie do transferu i transfer w cenie tego pakietu pakiet kosztował 11,4 ale musieliśmy za 1,5tys dobrać separacje nasienia.
    Ceny są z Invicta Warszawa

Cherry78 lubi tę wiadomość

• Nat91 Ekspertka

Wysłany: 8 marca 2023, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguśka wrote:
    Tak cykl naturalny to na swoim po prostu cyklu

Czasowo czekasz na komórkę od 1 miesiąca do nawet pół roku - wszystko zależy od formularza, który wypełnisz lub wypełniłaś. Jak znajdą dawce to jest ona stymulowana i pobierane są od niej komórki - ile do wizyty to wszystko zależy który masz rodzaj procedury i kiedy Ci się nowy cykl zaczyna ;)

Kasa też oczywiście zależna od kliniki. U nas procedura cała wyniesie około 20 tys. Cena też jest zmienna w zależności od rodzaju procedury.

Dzięki wielkie za nakreślenie tematu. Wizyta w środę, wtedy zostawimy formularz i zostanie nam przestawiona "droga" jaką musimy pokonać. Mam tylko nadzieję, że glowa wytrzyma.

1991
    ✖️AMH 0,01
    🏥 Artemida Olsztyn
    🏥 Invicta Warszawa
  • Aguśka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2023, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nat91 wrote:
    Dzięki wielkie za nakreślenie tematu. Wizyta w środę, wtedy zostawimy formularz i zostanie nam przestawiona "droga" jaką musimy pokonać. Mam tylko nadzieję, że glowa wytrzyma.

Generalnie klinika powinna mieć w ramach programu i w cenie wizytę u psychologa - może on by pomógł jakoś to tam przetrwać... tak tylko informuje...

To widzę podobny etap do mojego, bo my mielismy pierwszą wizytę tydzień temu i poszedł formularzyk ;)

Historia starań:
    - start 2018 r.
    - 03.2019 CP 💔
    - 11.2020 -> 1 IVF
    - 12.2020 -> 2 IVF:
    - 03.2021 -> 3 IVF
    - 08.2023 - 5 IVF z KD
    - w zapasie ❄️ 2

age.png
  • Lea1111 Przyjaciółka

Wysłany: 8 marca 2023, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nat91 wrote:

Nat ,ja mam podobnie ,ale jeszcze nie wystartowałam do procedury KD i też nie wiem jak z moją htz ,która stosuje od wielu lat . Czy możesz napisać jakie masz tabletki lub plastry htz ?

• Giosiek Autorytet

Wysłany: 8 marca 2023, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguśka wrote:
    A ja mam dziś kobitki urodziny... i oczywiście w prezencie od macicy dostałam plamień... także @ w drodze...

Giosek
    Dzięki za życzenia! Tobie też wszystkiego co najlepsze. Niech ten kropeczek się pięknie przyjmie.

Kobieto ile Ty masz tych mrozaczków no ;) Jak za dużo to wiesz ja przytule :D (żarcik) Piękna kolekcja nie ma co :) Lepszej chyba się nie można spodziewać...

Aguśka, w takim razie podwójne życzenia!!! Także urodzinowe! 🎂🥳

Dziękuję!
    Też jestem pozytywnie zaskoczona wynikiem ☺️
    Teraz jeszcze tylko żeby były zdrowe ✊✊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2023, 22:34

Aguśka lubi tę wiadomość

age.png

Starania od 06.2012
    Dwie kliniki w DE (2016-2019): 3 IUI, 1x IVF, 4x ICSI (6 zarodków, 4 transfery)
    Eurofertil Ostrava (2020-2022): 2x ICSI (6 zarodków, 5 transferów - 1x cb i poronienie zatrzymane 14 tc/18 tc)
    Reprofit Brno (2023): 1x ICSI (5 zarodków, 2 transfery - 1x cb i Princess na świecie 😍)
  • Aguśka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2023, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje za życzenia Giosiek :) Bardzo mi miło.

Historia starań:
    - start 2018 r.
    - 03.2019 CP 💔
    - 11.2020 -> 1 IVF
    - 12.2020 -> 2 IVF:
    - 03.2021 -> 3 IVF
    - 08.2023 - 5 IVF z KD
    - w zapasie ❄️ 2

age.png
  • Elka198321 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2023, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguśka wrote:

Co do procedury z KD (komorką dawczyni) to widzę jest bardzo różnorodnie w zależności od kliniki. Ja na pierwszej wizycie już wydębiłam badania jakie będą wymagane(bo nie będe jechać specjalnie do kliniki - po 1 mam drożej po drugie duuuużo dalej a swoje labo mam rzut beretem; jedynie chlamydie zrobie, bo mi wyniku z salve nie uznawali - badali jakiś inny rodzaj przeciwciał)

Elka pięknie opisała procedurę ;)

Giosek

Musisz wejść w wiadomości i potwierdzić zaproszenie do przyjaciół ;) Wtedy możesz z kimś pisać na priv. To tak informacyjnie, bo mi to spooro zajęło zanim się zorientowałam :D
    Sto lat!!!!!

Aguśka lubi tę wiadomość

• Giosiek Autorytet

Wysłany: 8 marca 2023, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LateBloomer,
    zaglądasz tu jeszcze? Znasz już jakieś szczegóły dotyczące Twojego transferu? Połowa marca coraz bliżej 😊

age.png

Starania od 06.2012
    Eurofertil Ostrava (2020-2022): 2x ICSI (6 zarodków, 5 transferów - 1x cb i poronienie zatrzymane 14 tc/18 tc)
    Reprofit Brno (2023): 1x ICSI (5 zarodków, 2 transfery - 1x cb i Princess na świecie 😍)
  • monester Autorytet

Wysłany: 9 marca 2023, 00:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguska- sto lat ! Trochę spóźnione ale życzę spełnienia największego marzenia. Ja opowiem jak wyglądało to w Czechach w Eurofertil - wypełniłam ankietę - wzrost, włosy, waga , grupa krwi , oczy, miałam USG na wizycie i wywiad, mąż oddał nasienie które zamrozili, zrobili mu też badania wirusowe, zapłaciliśmy zaliczkę 10 tysięcy złotych i pojechaliśmy do domu. Klinika znalazła dawczynie - nie konsultują wyboru z nami - dają znać dopiero jak uzyskacie mrożone blastocysty- klinika gwarantuje 2 sztuki z 6 świeżych komórek, które są w pakiecie. Cena bez dodatkowych separacji nasienia uwzględniająca mrożenie i przechowywanie przez rok i pierwszy transfer około 21 tysięcy plus leki do transferu dodatkowo płatne. Wygodne bo w Czechach ma się 1 wizytę tylko i druga to już transfer i nie wymagają badań wymazowych jak u nas.

Aguśka lubi tę wiadomość

• Giosiek Autorytet

Wysłany: 9 marca 2023, 01:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na forum,
    mogę zapytać na jakim aktualnie jesteś etapie? Czekasz na dawczynię czy transfer? A może jesteś w trakcie diagnostyki?

age.png

Starania od 06.2012
  • Nat91 Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2023, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lea1111 wrote:
    Nat ,ja mam podobnie ,ale jeszcze nie wystartowałam do procedury KD i też nie wiem jak z moją htz ,która stosuje od wielu lat . Czy możesz napisać jakie masz tabletki lub plastry htz ?

Mam tabletki cyclo-progynova, receptę dostałam jeszcze od "swojego" lekarza ale nie brałam ich bo czekałam na wizytę w Artemidzie.
    Prof. Szamatowicz nie zmieniał tabletek tylko kazał brać żeby już mieć jakiś punkt wyjścia co do dnia cyklu.

1991
    ✖️AMH 0,01
    🏥 Artemida Olsztyn
    🏥 Invicta Warszawa
  • Nat91 Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2023, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giosiek wrote:
    Nowa na forum,
    mogę zapytać na jakim aktualnie jesteś etapie? Czekasz na dawczynię czy transfer? A może jesteś w trakcie diagnostyki?

To chyba do mnie🙄
    Czekam tak naprawdę na pierwszą wizytę w Olsztynie, byłam w Artemidzie w Białym ale ze względu że potrzebuję KD a Białystok tego nie robi jestem umówiona w Olsztynie.

1991
    ✖️AMH 0,01
    🏥 Artemida Olsztyn
    🏥 Invicta Warszawa
  • Nowa na forum Autorytet

Wysłany: 9 marca 2023, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giosiek wrote:
    Nowa na forum,

Jeszcze diagnostyka, mam immunologa w połowie kwietnia. Potem badania, bo zakładam że może zalecić jakieś dodatkowe. I wtedy dopiero będziemy czekać na KD. Niestety, bardzo długo to wszystko trwa, czasem mam dosyć tego czekania, ale nic nie poradzę. Na razie histero i dod.bad.nasienia nie wskazywało na nic nowego: u mnie ok, nasienie obniżone ale szanse są.

37+3: 2600 g 🥰

age.png
  • Nowa na forum Autorytet

Wysłany: 9 marca 2023, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nat91 wrote:
    To chyba do mnie🙄
    Czekam tak naprawdę na pierwszą wizytę w Olsztynie, byłam w Artemidzie w Białym ale ze względu że potrzebuję KD a Białystok tego nie robi jestem umówiona w Olsztynie.
    Albo ja, taki mam "nietypowy" nick 😉

37+3: 2600 g 🥰

age.png
‹‹ 13 14 15 16 17 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciążooporna - historia kobiety, która pragnie zostać Mamą ♡

Emilia mówi o sobie, że jest ciążooporna. Jej walka o bycie Mamą trwa już kilka lat, więc sama zaczęła nazywać siebie dinozaurem ciążooporności. Przeczytaj prawdziwą historię kobiety starającej się o dziecko. Kobiety, która pomimo wielu trudnych doświadczeń nie poddaje się i nie traci nadziei. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ