In vitro z komórką dawczyni
-
WIADOMOŚĆ
-
Giosiek wrote:Monester, trzymam kciuki za Twój jutrzejszy transfer!! ✊✊
Jesteście już w Czechach czy jedziecie dopiero jutro?Giosiek, LateBloomer, Elka198321, WandaBerenika lubią tę wiadomość
-
Giosiek wrote:Ela, ja miałam w obu czeskich klinikach gwarancję 2 blastocyst.
W Eurofertil dostaje się 6 świeżych komórek i nasienie powinno spełnić jakieś ich normy. Chyba nawet mi nie powiedzieli jakie, ale nasienie mojego M nie było idealne i gwarancję mieliśmy. Uzyskaliśmy 4 blastocysty.
W Reprofit dostaje się wszystkie komórki dawczyni. Lekarz mówił, że tak je stymulują by miały 10-12 komórek. My dostaliśmy 10. Lekarz nie wspominał by gwarancja zależała od jakości nasienia. Uzyskaliśmy 5 blastocyst.Nowa na forum lubi tę wiadomość
-
Elka198321 wrote:A kosztowo jak to u Was wyglądało z transferem i wszystkimi badanami?macie takie weryfikacje jak jak w pakiecie 3 szt?i te ah nacięcie i emriolglue ...ciekawa jestem Bo znajoma od 10 lat walczy i mówi że myśli powoli na kd I w sumie teraz bardziej dla niej pytam niż dla siebie?.no myślę że teraz nam się uda I bedzie happy end...
Ela, ja w Eurofertil byłam parę lat temu, także ceny się zmieniły.
W Reprofit pierwszą konsultację miałam 22.12.22 i teraz ceny też już są inne niż te, które ja płaciłam (chyba zmieniły się od stycznia).
Także wysyłam cenniki ze stron tych obu klinik, żebyś mogła sobie porównać. Może przyda się też innym dziewczynom.
https://eurofertil.cz/pl/cennik
https://www.reprofit.cz/cenik_PL.pdf
Edit: Nie mamy żadnych weryfikacji w pakiecie. Chodzi Ci o sprawdzenie poziomu bety i proga? To robi się na własną rękę w dowolnym laboratorium.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2023, 07:47
-
Aha! Jeszcze wspomnę, że w Eurofertil dają AH standardowo do kriotransferu i dorzucili mi Embioglue gratis.
W Reprofit nacięcie otoczki (AH) nie było konieczne, bo wszystkie blastki były wylęgające się (już wychodziły z otoczki). Ja miałam jeszcze dwie inne blastki, ale ich nie zamrozili, tylko te wylęgające. -
Giosiek wrote:Ela, ja w Eurofertil byłam parę lat temu, także ceny się zmieniły.
W Reprofit pierwszą konsultację miałam 22.12.22 i teraz ceny też już są inne niż te, które ja płaciłam (chyba zmieniły się od stycznia).
Także wysyłam cenniki ze stron tych obu klinik, żebyś mogła sobie porównać. Może przyda się też innym dziewczynom.
https://eurofertil.cz/pl/cennik
https://www.reprofit.cz/cenik_PL.pdf
Edit: Nie mamy żadnych weryfikacji w pakiecie. Chodzi Ci o sprawdzenie poziomu bety i proga? To robi się na własną rękę w dowolnym laboratorium.
Dzięki za informacje;-) -
Elka198321 wrote:Beta 151,8;-)
Cudownie!!!! 🤩 -
Elka198321 wrote:Hormony też robię na własną rękę ale wolę kliniki laboratorium Bo szybko są wyniki płatne extra. 3 weryfikacje czyli rozmowa z doktorem jak są wyniki i ewentualnie dodadanie lub odjęcie leków;-)...taka konsultacja telefoniczna .
Dzięki za informacje;-)
Rozumiem! Ja też zawsze robiłam te badania w klinikach, w których się leczyłam, bo wyniki były bardzo szybko. W klinikach w Czechach też bym mogła, ale mam daleko. Także robię badania u siebie i wysyłam im wyniki i wtedy dostaję od nich informację o dalszym postępowaniu. Nic za to nie płacę. Wszystkie wizyty też są w cenie procedury. -
Elka198321 wrote:Beta 151,8;-)
No i pięknie Gratki !Historia starań:
- start 2018 r.
- 03.2019 CP 💔
- 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie
- 11.2020 -> 1 IVF
~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
- 12.2020 -> 2 IVF:
~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
- 03.2021 -> 3 IVF
~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
- 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
- 08.2023 - 5 IVF z KD
~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
- prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
- w zapasie ❄️ 2
AMH: 0,8.
Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).
-
Elka198321 wrote:A ty kiedy się testujesz Bo w stopce że transfer był 7.03.2023?
Pierwszą betę chcę zrobić we wtorek. To będzie 7dpt, ale od niedzieli planuję zacząć robić sikańce (mam spory zapas 😬). -
monester wrote:Kciuki trzymajcie dalej, ExB/A na pokładzie ! Noc była nieco stresująca, ale potem już ok. Sam transfer bezproblemowo.
Monester, masz na pokładzie piękną blaskę! ☺️
Oby została u Ciebie na kolejne 9 miesięcy! ✊✊monester lubi tę wiadomość
-
Aguśka wrote:1 - 6 miesiący. Mrożone, więc powinno być coś szybciej niż te pół roku... Klinika daje 6 szt. komórek max... ale widziałam tu, że kilka klinik tak miało... Mrożone. Chłop nie chciał dopłacać do świeżej, bo byśmy czekali jeszcze dłużej... Zresztą przy rozchwianych cyklach to trudno by się (chyba) było z kimś wbić... Generalnie dr powiedział, że "szkoda kasy" bo różnica była koło 4 - 5 tys.
Cześć! Chyba mamy tu bal debiutantek bo i ja jestem nowa - zarówno na forum jak i w temacie prokreacji wspieranej w klinice.
Miło mi Was poznać i cieszę się na ten wątek bo przekopałam cały net, a tu widzę, że dzieje się prawda i realne zdarzenia.
Cytuję Aguśkę bo wniskując z wpisów minęłyśmy się u doktora w Gamecie dosłownie o 1 dzień. My też 2.03 podpisaliśmy dokumenty i czekamy na komórkę z zasobów kliniki. Podał bardzo podobne powody i aspekty związane z kosztami.
O ile godzę się z losem i przetrawiłam po tygodniu całą tę procedurę to najgorzej znoszę czekanie na komórkę. Nie dostaliśmy konkretnych wskazań jak długo to czekanie potrwa. Głowa już wymyśla tysiąc scenariuszy.
Trzymam kciuki za każdą z Was! Cieszę się razem z Wami i raz jeszcze dziękuję za wpisy. Dzięki nim mam lepszy obraz tego wszystkiego. Dla mnie totalnie nieznanego 😶😶😶Wygaszenie czynności jajników
24.05.2023 IVF OD nr 1 / nieudany
Zmiana kliniki
Bocian Łdz i kolejna procedura z KD
10.08 transfer + ❄️❄️ w zapasie -
WandaBerenika wrote:Cześć! Chyba mamy tu bal debiutantek bo i ja jestem nowa - zarówno na forum jak i w temacie prokreacji wspieranej w klinice.
Miło mi Was poznać i cieszę się na ten wątek bo przekopałam cały net, a tu widzę, że dzieje się prawda i realne zdarzenia.
Cytuję Aguśkę bo wniskując z wpisów minęłyśmy się u doktora w Gamecie dosłownie o 1 dzień. My też 2.03 podpisaliśmy dokumenty i czekamy na komórkę z zasobów kliniki. Podał bardzo podobne powody i aspekty związane z kosztami.
O ile godzę się z losem i przetrawiłam po tygodniu całą tę procedurę to najgorzej znoszę czekanie na komórkę. Nie dostaliśmy konkretnych wskazań jak długo to czekanie potrwa. Głowa już wymyśla tysiąc scenariuszy.
Trzymam kciuki za każdą z Was! Cieszę się razem z Wami i raz jeszcze dziękuję za wpisy. Dzięki nim mam lepszy obraz tego wszystkiego. Dla mnie totalnie nieznanego 😶😶😶