X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro z komórką dawczyni
Odpowiedz

In vitro z komórką dawczyni

Oceń ten wątek:
  • Giosiek Autorytet

Wysłany: 9 marca 2023, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na forum wrote:
    Albo ja, taki mam "nietypowy" nick 😉

Tak, miałam na myśli Ciebie 😅
    Przeczytałam wcześniejsze wpisy na forum, bo chciałam Was trochę lepiej poznać. Dzięki temu już wiem kto czeka na dawczynię, a kto na transfer 😊
    Ale Ty byłaś dla mnie „zagadką” 😉☺️

Nowa na forum lubi tę wiadomość

age.png

Starania od 06.2012
    Dwie kliniki w DE (2016-2019): 3 IUI, 1x IVF, 4x ICSI (6 zarodków, 4 transfery)
    Eurofertil Ostrava (2020-2022): 2x ICSI (6 zarodków, 5 transferów - 1x cb i poronienie zatrzymane 14 tc/18 tc)
    Reprofit Brno (2023): 1x ICSI (5 zarodków, 2 transfery - 1x cb i Princess na świecie 😍)
  • Giosiek Autorytet

Wysłany: 9 marca 2023, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na forum wrote:
    Jeszcze diagnostyka, mam immunologa w połowie kwietnia. Potem badania, bo zakładam że może zalecić jakieś dodatkowe. I wtedy dopiero będziemy czekać na KD. Niestety, bardzo długo to wszystko trwa, czasem mam dosyć tego czekania, ale nic nie poradzę. Na razie histero i dod.bad.nasienia nie wskazywało na nic nowego: u mnie ok, nasienie obniżone ale szanse są.

A może warto już zacząć procedurę KD, by skrócić czas czekania? Bo z tego co zrozumiałam, to dopiero zgłosicie się do kliniki, jak będziecie mieli komplet badań? Ja w poprzedniej klinice czekałam trochę na znalezienie dawczyni. Później zarodki zostały zamrożone i podeszłam do transferu po jakimś czasie. Także spokojnie mogłam się w tym czasie zdiagnozować (ale lekarz uznał to za zbyteczne 😏)

Edit: Dobrze, że w histero wyszło wszystko w porządku. Nasieniem bym się nie przejmowała, bo o ile są jakieś plemniki, to w klinice je znajdą i wybiorą te najlepsze 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2023, 08:56

age.png

Starania od 06.2012
    Eurofertil Ostrava (2020-2022): 2x ICSI (6 zarodków, 5 transferów - 1x cb i poronienie zatrzymane 14 tc/18 tc)
    Reprofit Brno (2023): 1x ICSI (5 zarodków, 2 transfery - 1x cb i Princess na świecie 😍)
  • Giosiek Autorytet

Wysłany: 9 marca 2023, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nat91 wrote:
    To chyba do mnie🙄
    Czekam tak naprawdę na pierwszą wizytę w Olsztynie, byłam w Artemidzie w Białym ale ze względu że potrzebuję KD a Białystok tego nie robi jestem umówiona w Olsztynie.

Witaj Nat,
    ja podchodzę do KD w klinice w Czechach, także u mnie wygląda to trochę inaczej niż w Polsce. Nie chcę więc zarzucać Cię informacjami, które Ci się nie przydadzą 😅
    Ale jakbyś miała jakieś pytania, to chętnie pomogę ☺️
    Daj znać po wizycie w środę, bo jestem ciekawa podejścia Twojej kliniki 😊

age.png

Starania od 06.2012
  • Elka198321 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2023, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na forum wrote:
    Jeszcze diagnostyka, mam immunologa w połowie kwietnia. Potem badania, bo zakładam że może zalecić jakieś dodatkowe. I wtedy dopiero będziemy czekać na KD. Niestety, bardzo długo to wszystko trwa, czasem mam dosyć tego czekania, ale nic nie poradzę. Na razie histero i dod.bad.nasienia nie wskazywało na nic nowego: u mnie ok, nasienie obniżone ale szanse są.
    Kup mężowi suplement nucleox pro,profeltil, witamina d3 4000j vigalex niech bierze i witaminę C 1000j. (Wszystkie proszki rano po 1 ,saszetka nucleox wieczorem przed spaniem)zobaczycie podbija się parametry przetestowane na moim mężu była tragedia a parametry super podskoczyły.
    Że 2 miechy przed procedura niech odstawi alko,piwo i napoje gazowane .....zobxycie będzie znaczna poprawa....;-) ograniczyć cukier,jak lubi koniecznie to do południa, mile widziane trochu ruchu na dworzu spacer cokolwiek aby się dotlenić organizm.
    Po 2 miesiącach będą efekty

• Nowa na forum Autorytet

Wysłany: 9 marca 2023, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elka198321 wrote:
    Kup mężowi suplement nucleox pro,profeltil, witamina d3 4000j vigalex niech bierze i witaminę C 1000j. (Wszystkie proszki rano po 1 ,saszetka nucleox wieczorem przed spaniem)zobaczycie podbija się parametry przetestowane na moim mężu była tragedia a parametry super podskoczyły.
    Że 2 miechy przed procedura niech odstawi alko,piwo i napoje gazowane .....zobxycie będzie znaczna poprawa....;-) ograniczyć cukier,jak lubi koniecznie to do południa, mile widziane trochu ruchu na dworzu spacer cokolwiek aby się dotlenić organizm.
    Po 2 miesiącach będą efekty

Alko i papierosy odstawił już dawno, najtrudniejsze słodycze 🤣, ale się stara. Suplementy polecone przez lekarza inne, wcześniej Tenfertil ON, a teraz Sermatrop. Będzie trzeba też troche sportu dołożyć. Poczytam jeszcze i porównam skład tych supli ktore podałaś i dołożę vit.d. C1000mg bierze. Bardzo dziękuję. Ostatnio czekaliśmy 3 miesiące na kd, i to dlatego że chcieliśmy bez wyjazdu do innego miasta, więc może to akurat nie będzie długo jeśli tym razem z wyjazdem. Na razie m będzie jeszcze próbował poprawić jakość nasienia więc poczekamy te 2-3 miesiące

37+3: 2600 g 🥰

age.png
  • Nat91 Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2023, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na forum wrote:
    Albo ja, taki mam "nietypowy" nick 😉

O kurde, sory.

1991
    ✖️stwierdzone przedwczesne wygaśnięcie funkcji jajników
    ✖️AMH 0,01
    🏥 Artemida Olsztyn
    🔹️11.23 rozpoczęcie przygotowań do pierwszego transferu
    🔹️4.12.23 pierwszy transfer z kd ❌️
    🏥 Invicta Warszawa
    ▫️28.05.2024 pierwsza wizyta

Wysłany: 9 marca 2023, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elka, a twój m bral jednocześnie nucleox i profertil? Poczytałam sklady i w sumie niewiele się różnią, nucleox wyróżnia duża dawka l-karnityny i fruktoza.

age.png
  • Elka198321 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2023, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na forum wrote:
    Alko i papierosy odstawił już dawno, najtrudniejsze słodycze 🤣, ale się stara. Suplementy polecone przez lekarza inne, wcześniej Tenfertil ON, a teraz Sermatrop. Będzie trzeba też troche sportu dołożyć. Poczytam jeszcze i porównam skład tych supli ktore podałaś i dołożę vit.d. C1000mg bierze. Bardzo dziękuję. Ostatnio czekaliśmy 3 miesiące na kd, i to dlatego że chcieliśmy bez wyjazdu do innego miasta, więc może to akurat nie będzie długo jeśli tym razem z wyjazdem. Na razie m będzie jeszcze próbował poprawić jakość nasienia więc poczekamy te 2-3 miesiące
    Możesz się śmiać ale lekarz kazał nam brać tylko jeden z tych suplementów zamienił znaczy die ale ze mieliśmy na zapas brał jedno i drugie i to był strzał w dziesiątkę...w 3 lata nieudalo się nam podbić tych parametrów jak tu przez 3 miechy jak te 2 suplementy brał. Po 3 miechach lekarz o jaki nasienie podbite i wtedy mu powiedzieliśmy co zrobiliśmy;-)

• Elka198321 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2023, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na forum wrote:
    Elka, a twój m bral jednocześnie nucleox i profertil? Poczytałam sklady i w sumie niewiele się różnią, nucleox wyróżnia duża dawka l-karnityny i fruktoza.
    Tak oba brał na raz aby nasienie się odbudowalo i poprawiło trwa to ok 3 miesiący ....tak nam lekarz mówił. Więc im dłużej preparaty bierze tym lepsze parametry są...

• Elka198321 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2023, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na forum wrote:
    Nucleox pro patrz troszkę inny skład niż zwykły nucleox...

Wysłany: 9 marca 2023, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elka198321 wrote:
    Nucleox pro patrz troszkę inny skład niż zwykły nucleox...
    Tak, ten pro porównałam

age.png

Wysłany: 9 marca 2023, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monester, a wy już gotowi na podróż?

age.png
  • Nat91 Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2023, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giosiek wrote:
    Witaj Nat,
    ja podchodzę do KD w klinice w Czechach, także u mnie wygląda to trochę inaczej niż w Polsce. Nie chcę więc zarzucać Cię informacjami, które Ci się nie przydadzą 😅
    Ale jakbyś miała jakieś pytania, to chętnie pomogę ☺️
    Daj znać po wizycie w środę, bo jestem ciekawa podejścia Twojej kliniki 😊

No właśnie widzę, że część kobiet wybiera Czechy. Dlaczego? Ja powiem szczerze, ogólnie temat in vitro spadł jak grom z jasnego nieba. Nigdy nie przypuszczałam, że będę musiała się ratować bo niby jeszcze jestem dość młoda, ogólnie zdrowa i jeszcze na poprzedniej wizycie u gin wszystko było ok. Teraz mam stwierdzone przedwczesne wygaśnięcie funkcji jajników.

1991
    ✖️AMH 0,01
    🏥 Artemida Olsztyn
    🏥 Invicta Warszawa
  • monester Autorytet

Wysłany: 9 marca 2023, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nat91 wrote:
    No właśnie widzę, że część kobiet wybiera Czechy. Dlaczego? Ja powiem szczerze, ogólnie temat in vitro spadł jak grom z jasnego nieba. Nigdy nie przypuszczałam, że będę musiała się ratować bo niby jeszcze jestem dość młoda, ogólnie zdrowa i jeszcze na poprzedniej wizycie u gin wszystko było ok. Teraz mam stwierdzone przedwczesne wygaśnięcie funkcji jajników.
    W Czechach dają gwarancję 2 blastocyst, świeże komórki i chyba to wygrało. Poza tym nie trafiasz do krajowego rejestru biorcow/dawców gamet. Cenowo wychodzi podobnie myślę. Najdroższe komórki to chyba są z ovobanku hiszpańskiego. Taka wiadomosc to musiał być szok, my tu zwykle jesteśmy już po kilku nieudanych procedurach więc mamy czas się oswoić z kd. Mnie rozmowy z dziewczynami które już były w ciąży z kd bardzo pomogły w podjęciu decyzji i wyborze kliniki.

• Elka198321 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2023, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    W Czechach dają gwarancję 2 blastocyst, świeże komórki i chyba to wygrało. Poza tym nie trafiasz do krajowego rejestru biorcow/dawców gamet. Cenowo wychodzi podobnie myślę. Najdroższe komórki to chyba są z ovobanku hiszpańskiego. Taka wiadomosc to musiał być szok, my tu zwykle jesteśmy już po kilku nieudanych procedurach więc mamy czas się oswoić z kd. Mnie rozmowy z dziewczynami które już były w ciąży z kd bardzo pomogły w podjęciu decyzji i wyborze kliniki.
    Przy ilu komórkach dają gwarancję 2 blastocyst?trzeba spełniać jakieś warunki nasienia?
    W invicta sa możliwe świeże komórki przy 12 komórkach jest gwarancja 2 blastocyst.
    W 6 tylko 1.
    Jak ciekawości pytam.

• Nat91 Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2023, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:

Możesz rozwiną to, że nie trafiasz do krajowego.... gamet. Co się z tym wiąże?

1991
    ✖️AMH 0,01
    🏥 Artemida Olsztyn
    🏥 Invicta Warszawa
  • Giosiek Autorytet

Wysłany: 9 marca 2023, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nat91 wrote:

Ja wybrałam Czechy, bo jak robiłam rozeznanie w 2019 roku przed pierwszą procedurą KD, to znalazłam sporo informacji, że kliniki w Czechach są bardziej doświadczone i co za tym idzie, skuteczniejsze niż te polskie. Zależało mi też na gwarancji otrzymania blastocyst, a wtedy w Polsce dawano głównie gwarancję zarodków z 3-ciej doby albo nie było żadnej gwarancji. Z tego co widzę tu na forum, to teraz jest już z tym lepiej.
    Dodatkowo nie mieszkam w Polsce, także nie ograniczałam się do wyboru polskiej kliniki, bo mam daleko zarówno do klinik w Polsce, jak i w Czechach 😅

age.png

Starania od 06.2012
  • Giosiek Autorytet

Wysłany: 9 marca 2023, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elka198321 wrote:
    Przy ilu komórkach dają gwarancję 2 blastocyst?trzeba spełniać jakieś warunki nasienia?
    W invicta sa możliwe świeże komórki przy 12 komórkach jest gwarancja 2 blastocyst.
    W 6 tylko 1.
    Jak ciekawości pytam.

Ela, ja miałam w obu czeskich klinikach gwarancję 2 blastocyst.
    W Eurofertil dostaje się 6 świeżych komórek i nasienie powinno spełnić jakieś ich normy. Chyba nawet mi nie powiedzieli jakie, ale nasienie mojego M nie było idealne i gwarancję mieliśmy. Uzyskaliśmy 4 blastocysty.
    W Reprofit dostaje się wszystkie komórki dawczyni. Lekarz mówił, że tak je stymulują by miały 10-12 komórek. My dostaliśmy 10. Lekarz nie wspominał by gwarancja zależała od jakości nasienia. Uzyskaliśmy 5 blastocyst.

age.png

Starania od 06.2012
  • monester Autorytet

Wysłany: 9 marca 2023, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elka198321 wrote:
    W 6 tylko 1.
    Jak ciekawości pytam.
    6 świeżych -gwarancja 2. Nie wiem jak jest z kryterium nasienia, bo akurat z tym nigdy nie mieliśmy problemu.

• Giosiek Autorytet

Wysłany: 9 marca 2023, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monester, trzymam kciuki za Twój jutrzejszy transfer!! ✊✊
    Jesteście już w Czechach czy jedziecie dopiero jutro?

age.png

Starania od 06.2012
‹‹ 14 15 16 17 18 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ