In vitro z komórką dawczyni
-
WIADOMOŚĆ
-
Nowa na forum wrote:Albo ja, taki mam "nietypowy" nick 😉
Tak, miałam na myśli Ciebie 😅
Przeczytałam wcześniejsze wpisy na forum, bo chciałam Was trochę lepiej poznać. Dzięki temu już wiem kto czeka na dawczynię, a kto na transfer 😊
Ale Ty byłaś dla mnie „zagadką” 😉☺️Nowa na forum lubi tę wiadomość
-
Nowa na forum wrote:Jeszcze diagnostyka, mam immunologa w połowie kwietnia. Potem badania, bo zakładam że może zalecić jakieś dodatkowe. I wtedy dopiero będziemy czekać na KD. Niestety, bardzo długo to wszystko trwa, czasem mam dosyć tego czekania, ale nic nie poradzę. Na razie histero i dod.bad.nasienia nie wskazywało na nic nowego: u mnie ok, nasienie obniżone ale szanse są.
A może warto już zacząć procedurę KD, by skrócić czas czekania? Bo z tego co zrozumiałam, to dopiero zgłosicie się do kliniki, jak będziecie mieli komplet badań? Ja w poprzedniej klinice czekałam trochę na znalezienie dawczyni. Później zarodki zostały zamrożone i podeszłam do transferu po jakimś czasie. Także spokojnie mogłam się w tym czasie zdiagnozować (ale lekarz uznał to za zbyteczne 😏)
Edit: Dobrze, że w histero wyszło wszystko w porządku. Nasieniem bym się nie przejmowała, bo o ile są jakieś plemniki, to w klinice je znajdą i wybiorą te najlepsze 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2023, 08:56
-
Nat91 wrote:To chyba do mnie🙄
Czekam tak naprawdę na pierwszą wizytę w Olsztynie, byłam w Artemidzie w Białym ale ze względu że potrzebuję KD a Białystok tego nie robi jestem umówiona w Olsztynie.
Witaj Nat,
ja podchodzę do KD w klinice w Czechach, także u mnie wygląda to trochę inaczej niż w Polsce. Nie chcę więc zarzucać Cię informacjami, które Ci się nie przydadzą 😅
Ale jakbyś miała jakieś pytania, to chętnie pomogę ☺️
Daj znać po wizycie w środę, bo jestem ciekawa podejścia Twojej kliniki 😊 -
Nowa na forum wrote:Jeszcze diagnostyka, mam immunologa w połowie kwietnia. Potem badania, bo zakładam że może zalecić jakieś dodatkowe. I wtedy dopiero będziemy czekać na KD. Niestety, bardzo długo to wszystko trwa, czasem mam dosyć tego czekania, ale nic nie poradzę. Na razie histero i dod.bad.nasienia nie wskazywało na nic nowego: u mnie ok, nasienie obniżone ale szanse są.
Że 2 miechy przed procedura niech odstawi alko,piwo i napoje gazowane .....zobxycie będzie znaczna poprawa.... ograniczyć cukier,jak lubi koniecznie to do południa, mile widziane trochu ruchu na dworzu spacer cokolwiek aby się dotlenić organizm.
Po 2 miesiącach będą efektyNowa na forum lubi tę wiadomość
-
Elka198321 wrote:Kup mężowi suplement nucleox pro,profeltil, witamina d3 4000j vigalex niech bierze i witaminę C 1000j. (Wszystkie proszki rano po 1 ,saszetka nucleox wieczorem przed spaniem)zobaczycie podbija się parametry przetestowane na moim mężu była tragedia a parametry super podskoczyły.
Że 2 miechy przed procedura niech odstawi alko,piwo i napoje gazowane .....zobxycie będzie znaczna poprawa.... ograniczyć cukier,jak lubi koniecznie to do południa, mile widziane trochu ruchu na dworzu spacer cokolwiek aby się dotlenić organizm.
Po 2 miesiącach będą efekty
Alko i papierosy odstawił już dawno, najtrudniejsze słodycze 🤣, ale się stara. Suplementy polecone przez lekarza inne, wcześniej Tenfertil ON, a teraz Sermatrop. Będzie trzeba też troche sportu dołożyć. Poczytam jeszcze i porównam skład tych supli ktore podałaś i dołożę vit.d. C1000mg bierze. Bardzo dziękuję. Ostatnio czekaliśmy 3 miesiące na kd, i to dlatego że chcieliśmy bez wyjazdu do innego miasta, więc może to akurat nie będzie długo jeśli tym razem z wyjazdem. Na razie m będzie jeszcze próbował poprawić jakość nasienia więc poczekamy te 2-3 miesiące -
Nowa na forum wrote:Albo ja, taki mam "nietypowy" nick 😉
O kurde, sory.1991
✖️stwierdzone przedwczesne wygaśnięcie funkcji jajników
✖️AMH 0,01
🏥 Artemida Olsztyn
🔹️11.23 rozpoczęcie przygotowań do pierwszego transferu
🔹️4.12.23 pierwszy transfer z kd ❌️
🏥 Invicta Warszawa
▫️28.05.2024 pierwsza wizyta -
Nowa na forum wrote:Alko i papierosy odstawił już dawno, najtrudniejsze słodycze 🤣, ale się stara. Suplementy polecone przez lekarza inne, wcześniej Tenfertil ON, a teraz Sermatrop. Będzie trzeba też troche sportu dołożyć. Poczytam jeszcze i porównam skład tych supli ktore podałaś i dołożę vit.d. C1000mg bierze. Bardzo dziękuję. Ostatnio czekaliśmy 3 miesiące na kd, i to dlatego że chcieliśmy bez wyjazdu do innego miasta, więc może to akurat nie będzie długo jeśli tym razem z wyjazdem. Na razie m będzie jeszcze próbował poprawić jakość nasienia więc poczekamy te 2-3 miesiące
Nowa na forum lubi tę wiadomość
-
Nowa na forum wrote:Elka, a twój m bral jednocześnie nucleox i profertil? Poczytałam sklady i w sumie niewiele się różnią, nucleox wyróżnia duża dawka l-karnityny i fruktoza.
-
Giosiek wrote:Witaj Nat,
ja podchodzę do KD w klinice w Czechach, także u mnie wygląda to trochę inaczej niż w Polsce. Nie chcę więc zarzucać Cię informacjami, które Ci się nie przydadzą 😅
Ale jakbyś miała jakieś pytania, to chętnie pomogę ☺️
Daj znać po wizycie w środę, bo jestem ciekawa podejścia Twojej kliniki 😊
No właśnie widzę, że część kobiet wybiera Czechy. Dlaczego? Ja powiem szczerze, ogólnie temat in vitro spadł jak grom z jasnego nieba. Nigdy nie przypuszczałam, że będę musiała się ratować bo niby jeszcze jestem dość młoda, ogólnie zdrowa i jeszcze na poprzedniej wizycie u gin wszystko było ok. Teraz mam stwierdzone przedwczesne wygaśnięcie funkcji jajników.1991
✖️AMH 0,01
🏥 Artemida Olsztyn
🏥 Invicta Warszawa
Nat91 wrote:No właśnie widzę, że część kobiet wybiera Czechy. Dlaczego? Ja powiem szczerze, ogólnie temat in vitro spadł jak grom z jasnego nieba. Nigdy nie przypuszczałam, że będę musiała się ratować bo niby jeszcze jestem dość młoda, ogólnie zdrowa i jeszcze na poprzedniej wizycie u gin wszystko było ok. Teraz mam stwierdzone przedwczesne wygaśnięcie funkcji jajników.
-
monester wrote:W Czechach dają gwarancję 2 blastocyst, świeże komórki i chyba to wygrało. Poza tym nie trafiasz do krajowego rejestru biorcow/dawców gamet. Cenowo wychodzi podobnie myślę. Najdroższe komórki to chyba są z ovobanku hiszpańskiego. Taka wiadomosc to musiał być szok, my tu zwykle jesteśmy już po kilku nieudanych procedurach więc mamy czas się oswoić z kd. Mnie rozmowy z dziewczynami które już były w ciąży z kd bardzo pomogły w podjęciu decyzji i wyborze kliniki.
W invicta sa możliwe świeże komórki przy 12 komórkach jest gwarancja 2 blastocyst.
W 6 tylko 1.
Jak ciekawości pytam.
-
monester wrote:W Czechach dają gwarancję 2 blastocyst, świeże komórki i chyba to wygrało. Poza tym nie trafiasz do krajowego rejestru biorcow/dawców gamet. Cenowo wychodzi podobnie myślę. Najdroższe komórki to chyba są z ovobanku hiszpańskiego. Taka wiadomosc to musiał być szok, my tu zwykle jesteśmy już po kilku nieudanych procedurach więc mamy czas się oswoić z kd. Mnie rozmowy z dziewczynami które już były w ciąży z kd bardzo pomogły w podjęciu decyzji i wyborze kliniki.
Możesz rozwiną to, że nie trafiasz do krajowego.... gamet. Co się z tym wiąże?1991
✖️AMH 0,01
🏥 Artemida Olsztyn
🏥 Invicta Warszawa
Nat91 wrote:No właśnie widzę, że część kobiet wybiera Czechy. Dlaczego? Ja powiem szczerze, ogólnie temat in vitro spadł jak grom z jasnego nieba. Nigdy nie przypuszczałam, że będę musiała się ratować bo niby jeszcze jestem dość młoda, ogólnie zdrowa i jeszcze na poprzedniej wizycie u gin wszystko było ok. Teraz mam stwierdzone przedwczesne wygaśnięcie funkcji jajników.
Ja wybrałam Czechy, bo jak robiłam rozeznanie w 2019 roku przed pierwszą procedurą KD, to znalazłam sporo informacji, że kliniki w Czechach są bardziej doświadczone i co za tym idzie, skuteczniejsze niż te polskie. Zależało mi też na gwarancji otrzymania blastocyst, a wtedy w Polsce dawano głównie gwarancję zarodków z 3-ciej doby albo nie było żadnej gwarancji. Z tego co widzę tu na forum, to teraz jest już z tym lepiej.
Dodatkowo nie mieszkam w Polsce, także nie ograniczałam się do wyboru polskiej kliniki, bo mam daleko zarówno do klinik w Polsce, jak i w Czechach 😅 -
Elka198321 wrote:Przy ilu komórkach dają gwarancję 2 blastocyst?trzeba spełniać jakieś warunki nasienia?
W invicta sa możliwe świeże komórki przy 12 komórkach jest gwarancja 2 blastocyst.
W 6 tylko 1.
Jak ciekawości pytam.
Ela, ja miałam w obu czeskich klinikach gwarancję 2 blastocyst.
W Eurofertil dostaje się 6 świeżych komórek i nasienie powinno spełnić jakieś ich normy. Chyba nawet mi nie powiedzieli jakie, ale nasienie mojego M nie było idealne i gwarancję mieliśmy. Uzyskaliśmy 4 blastocysty.
W Reprofit dostaje się wszystkie komórki dawczyni. Lekarz mówił, że tak je stymulują by miały 10-12 komórek. My dostaliśmy 10. Lekarz nie wspominał by gwarancja zależała od jakości nasienia. Uzyskaliśmy 5 blastocyst. -
Elka198321 wrote:Przy ilu komórkach dają gwarancję 2 blastocyst?trzeba spełniać jakieś warunki nasienia?
W 6 tylko 1.
Jak ciekawości pytam. -
Monester, trzymam kciuki za Twój jutrzejszy transfer!! ✊✊
Jesteście już w Czechach czy jedziecie dopiero jutro?