X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro z komórką dawczyni
Odpowiedz

In vitro z komórką dawczyni

Oceń ten wątek:
  • Giosiek Autorytet

Wysłany: 9 marca 2023, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na forum wrote:
    Albo ja, taki mam "nietypowy" nick 😉

Tak, miałam na myśli Ciebie 😅
    Przeczytałam wcześniejsze wpisy na forum, bo chciałam Was trochę lepiej poznać. Dzięki temu już wiem kto czeka na dawczynię, a kto na transfer 😊
    Ale Ty byłaś dla mnie „zagadką” 😉☺️

Nowa na forum lubi tę wiadomość

age.png
  • Giosiek Autorytet

Wysłany: 9 marca 2023, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na forum wrote:
    Jeszcze diagnostyka, mam immunologa w połowie kwietnia. Potem badania, bo zakładam że może zalecić jakieś dodatkowe. I wtedy dopiero będziemy czekać na KD. Niestety, bardzo długo to wszystko trwa, czasem mam dosyć tego czekania, ale nic nie poradzę. Na razie histero i dod.bad.nasienia nie wskazywało na nic nowego: u mnie ok, nasienie obniżone ale szanse są.

A może warto już zacząć procedurę KD, by skrócić czas czekania? Bo z tego co zrozumiałam, to dopiero zgłosicie się do kliniki, jak będziecie mieli komplet badań? Ja w poprzedniej klinice czekałam trochę na znalezienie dawczyni. Później zarodki zostały zamrożone i podeszłam do transferu po jakimś czasie. Także spokojnie mogłam się w tym czasie zdiagnozować (ale lekarz uznał to za zbyteczne 😏)

Edit: Dobrze, że w histero wyszło wszystko w porządku. Nasieniem bym się nie przejmowała, bo o ile są jakieś plemniki, to w klinice je znajdą i wybiorą te najlepsze 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2023, 08:56

age.png
  • Giosiek Autorytet

Wysłany: 9 marca 2023, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nat91 wrote:
    To chyba do mnie🙄
    Czekam tak naprawdę na pierwszą wizytę w Olsztynie, byłam w Artemidzie w Białym ale ze względu że potrzebuję KD a Białystok tego nie robi jestem umówiona w Olsztynie.

Witaj Nat,
    ja podchodzę do KD w klinice w Czechach, także u mnie wygląda to trochę inaczej niż w Polsce. Nie chcę więc zarzucać Cię informacjami, które Ci się nie przydadzą 😅
    Ale jakbyś miała jakieś pytania, to chętnie pomogę ☺️
    Daj znać po wizycie w środę, bo jestem ciekawa podejścia Twojej kliniki 😊

age.png
  • Elka198321 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2023, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na forum wrote:
    Jeszcze diagnostyka, mam immunologa w połowie kwietnia. Potem badania, bo zakładam że może zalecić jakieś dodatkowe. I wtedy dopiero będziemy czekać na KD. Niestety, bardzo długo to wszystko trwa, czasem mam dosyć tego czekania, ale nic nie poradzę. Na razie histero i dod.bad.nasienia nie wskazywało na nic nowego: u mnie ok, nasienie obniżone ale szanse są.
    Kup mężowi suplement nucleox pro,profeltil, witamina d3 4000j vigalex niech bierze i witaminę C 1000j. (Wszystkie proszki rano po 1 ,saszetka nucleox wieczorem przed spaniem)zobaczycie podbija się parametry przetestowane na moim mężu była tragedia a parametry super podskoczyły.
    Że 2 miechy przed procedura niech odstawi alko,piwo i napoje gazowane .....zobxycie będzie znaczna poprawa....;-) ograniczyć cukier,jak lubi koniecznie to do południa, mile widziane trochu ruchu na dworzu spacer cokolwiek aby się dotlenić organizm.
    Po 2 miesiącach będą efekty

• Nowa na forum Autorytet

Wysłany: 9 marca 2023, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elka198321 wrote:
    Kup mężowi suplement nucleox pro,profeltil, witamina d3 4000j vigalex niech bierze i witaminę C 1000j. (Wszystkie proszki rano po 1 ,saszetka nucleox wieczorem przed spaniem)zobaczycie podbija się parametry przetestowane na moim mężu była tragedia a parametry super podskoczyły.
    Że 2 miechy przed procedura niech odstawi alko,piwo i napoje gazowane .....zobxycie będzie znaczna poprawa....;-) ograniczyć cukier,jak lubi koniecznie to do południa, mile widziane trochu ruchu na dworzu spacer cokolwiek aby się dotlenić organizm.
    Po 2 miesiącach będą efekty

Alko i papierosy odstawił już dawno, najtrudniejsze słodycze 🤣, ale się stara. Suplementy polecone przez lekarza inne, wcześniej Tenfertil ON, a teraz Sermatrop. Będzie trzeba też troche sportu dołożyć. Poczytam jeszcze i porównam skład tych supli ktore podałaś i dołożę vit.d. C1000mg bierze. Bardzo dziękuję. Ostatnio czekaliśmy 3 miesiące na kd, i to dlatego że chcieliśmy bez wyjazdu do innego miasta, więc może to akurat nie będzie długo jeśli tym razem z wyjazdem. Na razie m będzie jeszcze próbował poprawić jakość nasienia więc poczekamy te 2-3 miesiące

37+3: 2600 g 🥰

age.png
  • Nat91 Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2023, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na forum wrote:
    Albo ja, taki mam "nietypowy" nick 😉

O kurde, sory.

1991
    ✖️stwierdzone przedwczesne wygaśnięcie funkcji jajników
    ✖️AMH 0,01
    🏥 Artemida Olsztyn
    🔹️11.23 rozpoczęcie przygotowań do pierwszego transferu
    🔹️4.12.23 pierwszy transfer z kd ❌️
    🏥 Invicta Warszawa
    ▫️28.05.2024 pierwsza wizyta
    CIĄŻA NATURALNA TUŻ PRZED DRUGIM IN VITRO
    🔸️4.12.2024 25+1 tc

Wysłany: 9 marca 2023, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elka, a twój m bral jednocześnie nucleox i profertil? Poczytałam sklady i w sumie niewiele się różnią, nucleox wyróżnia duża dawka l-karnityny i fruktoza.

age.png
  • Elka198321 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2023, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na forum wrote:
    Alko i papierosy odstawił już dawno, najtrudniejsze słodycze 🤣, ale się stara. Suplementy polecone przez lekarza inne, wcześniej Tenfertil ON, a teraz Sermatrop. Będzie trzeba też troche sportu dołożyć. Poczytam jeszcze i porównam skład tych supli ktore podałaś i dołożę vit.d. C1000mg bierze. Bardzo dziękuję. Ostatnio czekaliśmy 3 miesiące na kd, i to dlatego że chcieliśmy bez wyjazdu do innego miasta, więc może to akurat nie będzie długo jeśli tym razem z wyjazdem. Na razie m będzie jeszcze próbował poprawić jakość nasienia więc poczekamy te 2-3 miesiące
    Możesz się śmiać ale lekarz kazał nam brać tylko jeden z tych suplementów zamienił znaczy die ale ze mieliśmy na zapas brał jedno i drugie i to był strzał w dziesiątkę...w 3 lata nieudalo się nam podbić tych parametrów jak tu przez 3 miechy jak te 2 suplementy brał. Po 3 miechach lekarz o jaki nasienie podbite i wtedy mu powiedzieliśmy co zrobiliśmy;-)

• Elka198321 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2023, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na forum wrote:
    Elka, a twój m bral jednocześnie nucleox i profertil? Poczytałam sklady i w sumie niewiele się różnią, nucleox wyróżnia duża dawka l-karnityny i fruktoza.
    Tak oba brał na raz aby nasienie się odbudowalo i poprawiło trwa to ok 3 miesiący ....tak nam lekarz mówił. Więc im dłużej preparaty bierze tym lepsze parametry są...

• Elka198321 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2023, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na forum wrote:
    Nucleox pro patrz troszkę inny skład niż zwykły nucleox...

Wysłany: 9 marca 2023, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elka198321 wrote:
    Nucleox pro patrz troszkę inny skład niż zwykły nucleox...
    Tak, ten pro porównałam

age.png

Wysłany: 9 marca 2023, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monester, a wy już gotowi na podróż?

age.png
  • Nat91 Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2023, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giosiek wrote:
    Witaj Nat,
    ja podchodzę do KD w klinice w Czechach, także u mnie wygląda to trochę inaczej niż w Polsce. Nie chcę więc zarzucać Cię informacjami, które Ci się nie przydadzą 😅
    Ale jakbyś miała jakieś pytania, to chętnie pomogę ☺️
    Daj znać po wizycie w środę, bo jestem ciekawa podejścia Twojej kliniki 😊

No właśnie widzę, że część kobiet wybiera Czechy. Dlaczego? Ja powiem szczerze, ogólnie temat in vitro spadł jak grom z jasnego nieba. Nigdy nie przypuszczałam, że będę musiała się ratować bo niby jeszcze jestem dość młoda, ogólnie zdrowa i jeszcze na poprzedniej wizycie u gin wszystko było ok. Teraz mam stwierdzone przedwczesne wygaśnięcie funkcji jajników.

1991
    ✖️AMH 0,01
    🏥 Artemida Olsztyn
    🏥 Invicta Warszawa
    🔸️4.12.2024 25+1 tc
  • monester Autorytet

Wysłany: 9 marca 2023, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nat91 wrote:
    No właśnie widzę, że część kobiet wybiera Czechy. Dlaczego? Ja powiem szczerze, ogólnie temat in vitro spadł jak grom z jasnego nieba. Nigdy nie przypuszczałam, że będę musiała się ratować bo niby jeszcze jestem dość młoda, ogólnie zdrowa i jeszcze na poprzedniej wizycie u gin wszystko było ok. Teraz mam stwierdzone przedwczesne wygaśnięcie funkcji jajników.
    W Czechach dają gwarancję 2 blastocyst, świeże komórki i chyba to wygrało. Poza tym nie trafiasz do krajowego rejestru biorcow/dawców gamet. Cenowo wychodzi podobnie myślę. Najdroższe komórki to chyba są z ovobanku hiszpańskiego. Taka wiadomosc to musiał być szok, my tu zwykle jesteśmy już po kilku nieudanych procedurach więc mamy czas się oswoić z kd. Mnie rozmowy z dziewczynami które już były w ciąży z kd bardzo pomogły w podjęciu decyzji i wyborze kliniki.

• Elka198321 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2023, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    W Czechach dają gwarancję 2 blastocyst, świeże komórki i chyba to wygrało. Poza tym nie trafiasz do krajowego rejestru biorcow/dawców gamet. Cenowo wychodzi podobnie myślę. Najdroższe komórki to chyba są z ovobanku hiszpańskiego. Taka wiadomosc to musiał być szok, my tu zwykle jesteśmy już po kilku nieudanych procedurach więc mamy czas się oswoić z kd. Mnie rozmowy z dziewczynami które już były w ciąży z kd bardzo pomogły w podjęciu decyzji i wyborze kliniki.
    Przy ilu komórkach dają gwarancję 2 blastocyst?trzeba spełniać jakieś warunki nasienia?
    W invicta sa możliwe świeże komórki przy 12 komórkach jest gwarancja 2 blastocyst.
    W 6 tylko 1.
    Jak ciekawości pytam.

• Nat91 Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2023, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:

Możesz rozwiną to, że nie trafiasz do krajowego.... gamet. Co się z tym wiąże?

1991
    ✖️AMH 0,01
    🏥 Artemida Olsztyn
    🏥 Invicta Warszawa
    🔸️4.12.2024 25+1 tc
  • Giosiek Autorytet

Wysłany: 9 marca 2023, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nat91 wrote:

Ja wybrałam Czechy, bo jak robiłam rozeznanie w 2019 roku przed pierwszą procedurą KD, to znalazłam sporo informacji, że kliniki w Czechach są bardziej doświadczone i co za tym idzie, skuteczniejsze niż te polskie. Zależało mi też na gwarancji otrzymania blastocyst, a wtedy w Polsce dawano głównie gwarancję zarodków z 3-ciej doby albo nie było żadnej gwarancji. Z tego co widzę tu na forum, to teraz jest już z tym lepiej.
    Dodatkowo nie mieszkam w Polsce, także nie ograniczałam się do wyboru polskiej kliniki, bo mam daleko zarówno do klinik w Polsce, jak i w Czechach 😅

age.png
  • Giosiek Autorytet

Wysłany: 9 marca 2023, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elka198321 wrote:
    Przy ilu komórkach dają gwarancję 2 blastocyst?trzeba spełniać jakieś warunki nasienia?
    W invicta sa możliwe świeże komórki przy 12 komórkach jest gwarancja 2 blastocyst.
    W 6 tylko 1.
    Jak ciekawości pytam.

Ela, ja miałam w obu czeskich klinikach gwarancję 2 blastocyst.
    W Eurofertil dostaje się 6 świeżych komórek i nasienie powinno spełnić jakieś ich normy. Chyba nawet mi nie powiedzieli jakie, ale nasienie mojego M nie było idealne i gwarancję mieliśmy. Uzyskaliśmy 4 blastocysty.
    W Reprofit dostaje się wszystkie komórki dawczyni. Lekarz mówił, że tak je stymulują by miały 10-12 komórek. My dostaliśmy 10. Lekarz nie wspominał by gwarancja zależała od jakości nasienia. Uzyskaliśmy 5 blastocyst.

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 9 marca 2023, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elka198321 wrote:
    W 6 tylko 1.
    Jak ciekawości pytam.
    6 świeżych -gwarancja 2. Nie wiem jak jest z kryterium nasienia, bo akurat z tym nigdy nie mieliśmy problemu.

• Giosiek Autorytet

Wysłany: 9 marca 2023, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monester, trzymam kciuki za Twój jutrzejszy transfer!! ✊✊
    Jesteście już w Czechach czy jedziecie dopiero jutro?

age.png
‹‹ 14 15 16 17 18 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ