In vitro z komórką dawczyni
-
WIADOMOŚĆ
-
Nowa na forum wrote:Chyba chodziło o wirusowe
Wszystkie mieliśmy zrobione w lipcu, wiec wszystko aktualne.
Badania nasienia te bardzo dokładne (dna, hba i Mioxsys) są potrzebne żeby klinika dała gwarancję na zarodki.
Ja dodatkowo zrobiłam teraz w poniedziałek biopsje Endo z wycinkiem cd138, wiec ok 3 tyg na wynik. Immunolog zlecił. -
Jestem już po wizycie, formalności wypełnione teraz czekać na dawczyni.. komórki mrożone, świeżych nie mają no nic spróbujemy. Teraz tylko czekać na telefon że dawczyni jest, mam nadzieje ze to szybko potrwa. Cała lista badań do zrobienia kazali mi zrobić jak już znajdą dawczyni( po telefonie) a nie mogę zacząć wcześniej żeby już mieć wszystko przygotowane ? Wy wcześniej robiliście badania czy dopiero po wiadomości
-
Klaudersenn wrote:Jestem już po wizycie, formalności wypełnione teraz czekać na dawczyni.. komórki mrożone, świeżych nie mają no nic spróbujemy. Teraz tylko czekać na telefon że dawczyni jest, mam nadzieje ze to szybko potrwa. Cała lista badań do zrobienia kazali mi zrobić jak już znajdą dawczyni( po telefonie) a nie mogę zacząć wcześniej żeby już mieć wszystko przygotowane ? Wy wcześniej robiliście badania czy dopiero po wiadomości
-
monester wrote:Poczekaj, bo badania ustawowe mają ważność 3-6 miesięcy, więc warto poczekać na info, że są już komórki. Komórki polskie bierzecie czy hiszpański bank ?
W pierwszej kolejności polski chyba że się nie znajdzie to zaznaczyliśmy też hiszpański bank -
Klaudersenn wrote:Dziękuję z info. Tylko pewnie na badania też trzeba będzie trochę czekać zalezy które.
W pierwszej kolejności polski chyba że się nie znajdzie to zaznaczyliśmy też hiszpański bank -
monester wrote:Wiosnyfanka Ty już chyba na esttofemie? Kiedy USG ?
Tak, ja już na Estrofemie. Na początku cyklu sprawdziłam hormony - były okej, więc wystartowałam. USG za tydzień w czwartek. Zobaczymy czy endometrium będzie współpracować.monester, Mati W., Giosiek, Nowa na forum, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
Starania od 2019.
ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
8+1: CRL - 1,73cm;
11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
13+6: CRL - 7,97cm
21+4: połowkowe (475g Człowieka)
35+5: narodziny synusia - 2450g
-
WiosnyFanka wrote:Tak, ja już na Estrofemie. Na początku cyklu sprawdziłam hormony - były okej, więc wystartowałam. USG za tydzień w czwartek. Zobaczymy czy endometrium będzie współpracować.
Mocne kciuki 🍀🤞🍀🤞🍀WiosnyFanka lubi tę wiadomość
42 lat
kariotyp-ok,AMH-0,48,FSH-16mIU/ml,Kir Bx, NK-17%,cytokiny-ok.
Reprofit:5.06 ET ( biochem)☹️,13.07 FET - ☹️
06.12 FET - ❤️🙏❤️
2dpt - prog. 47.96 ng\ml
5dpt - prog. 33.10 ng\ml
7dpt - beta 85.02 mIU/ml, prog. 26.5 ng/ml
9dpt - beta 225 mIU/ml, prog. 68 ng/ml
12dpt - beta 1010 mIU/ml, prog. 45 ng/ml
14dpt - beta 2930 mIU/ml
22dpt - beta 24855 mIU/ml
23dpt mamy ❤️
9+6 - CRL 3.19cm
15.02 prenatalne ok, będzie synuś 👶🥰
17+6 - 233g chłopczyka 😍
20+4 II prenatalne - 460g 😍
Klinika Bocian
- 09.2022 - II procedura IVF, 2 zarodki
FETx 2 😞
- 06.2022- I procedura IVF , 2 zarodki
FETx2 😞
-
WiosnyFanka wrote:Tak, ja już na Estrofemie. Na początku cyklu sprawdziłam hormony - były okej, więc wystartowałam. USG za tydzień w czwartek. Zobaczymy czy endometrium będzie współpracować.
No to podobnie do mnie.
Dziś rozwalałam to dziwne opakowanko tabletek
Ja dzień później mam wizytkę.
Kciuki za Ciebie!WiosnyFanka, Nowa na forum, monester, Giosiek lubią tę wiadomość
Historia starań:
- start 2018 r.
- 03.2019 CP 💔
- 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie
- 11.2020 -> 1 IVF
~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
- 12.2020 -> 2 IVF:
~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
- 03.2021 -> 3 IVF
~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
- 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
- 08.2023 - 5 IVF z KD
~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
- prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
- w zapasie ❄️ 2
AMH: 0,8.
Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).
-
monester wrote:Jest wątek gravidy tutaj na forum, dziewczyny sobie chwalą. A Novum nie cieszy się dobrą opinią nawet w kontekście kd, a już na pewno nie ten przereklamowany lekarz. Przy niskim amh jest jeszcze dr Kuczyńska z Białegostoku polecana w kraju.
Jutro jadę na konsultację do Gravidy
-
Elka198321 wrote:Novuum odradzam ceny z kosmosu..jeśli nieprzerazaja Cię do jazdy do Warszawy to Invicta Warszawa dr M.Kunicki...byłam w invimed Warszawa I Novuum i Invicta..Invicta wypadła najlepiej z nich potem invimed a na końcu Novuum...
Niestety Novuum jak dla mnie jesteś bezosobowy,stymulacje jak robisz u Lewandowskiego to extra do wszystkiego dopłacasz ale robi on,a jeśli u kogoś innego to może się zdarzyć że w trakcie stymulacji przejdziesz przez ręce paru lekarzy, ja tak miałam bo niestety miałam tak to powiedzieli niefarta że mojej dr prowadzącej niebyło...Invicta jest mniejsza obsługa jak należy, wszystko sprawnie i przede wszystkim robią diagnostykę i nic nie jest w ciemno.Weryfikacji po transferze wiecej dzięki czemu kontrolują wszystkiego jak należy. 1 transfer u nich i udany...jeśli masz jakieś pytania śmiało pytaj...narazie jestem w gamecie i czuję się totalnie olewana. Jutro jadę na konsultację do gravidy do płocka. Dochodzę do wniosku, że każdą procedurę warto robić z nowym lekarzem, albo i nową kliniką.
-
WiosnyFanka wrote:Podobno najlepszym lekarzem w PL specjalizującym się w niskim AMH jest dr Wyroba z Krakovii, ale gdybyś chciała przejść procedurę łączoną to nie wiem jak wygląda u nich sytuacja z procedurą z komórką dawczyni. Drugim miejscem jest już polecany przez dziewczyny Kriobank w Białymstoku.
Alternatywą są też Czechy. Oni robią tzw. "ministymulacje", których nie wykonuje się w Polsce. U niektórych dziewczyn z niskim AMH przynoszą lepsze rezultaty niż standardowe stymulacje, które przeprowadzane są w Polsce na wysokich dawkach.
Ja też jestem z kujawsko-pomorskiego i zdecydowaliśmy się naszą ostatnią procedurę przeprowadzić właśnie w Czechach. Z tym, że my już nie bierzemy pod uwagę stymulacji na swoich komórkach.
Bierzesz pod uwagę, aby zrezygnować już ze stymulacji i podejść od razu do procedury z adopcją komórki?
-
glodia wrote:Białystok i Kraków są dla mnie za daleko. Gdybym zdecydowała się na takie podróże, to od razu wybrałabym Czechy. Samej adopcji komórek nie biorę pod uwagę. Procedura łączona albo adopcja zarodka. Z kd... mam mały problem wewnętrzny, poczucie niesprawiedliwości, wykluczenia... Nie czujesz czegoś takiego?
Absolutnie nie czuję czegoś takiego. Gdybym miała jakiekolwiek wątpliwości to do procedury z KD bym nie podeszłaGiosiek, Nowa na forum lubią tę wiadomość
Starania od 2019.
ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
8+1: CRL - 1,73cm;
11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
13+6: CRL - 7,97cm
21+4: połowkowe (475g Człowieka)
35+5: narodziny synusia - 2450g
-
glodia wrote:Białystok i Kraków są dla mnie za daleko. Gdybym zdecydowała się na takie podróże, to od razu wybrałabym Czechy. Samej adopcji komórek nie biorę pod uwagę. Procedura łączona albo adopcja zarodka. Z kd... mam mały problem wewnętrzny, poczucie niesprawiedliwości, wykluczenia... Nie czujesz czegoś takiego?
na pewno nie wykluczenie, bo akurat Twoja rola jest najistotniejsza
ale wiem, że czasem mężczyźni mają opory.
WiosnyFanka, spineczka, Giosiek, Nowa na forum, Elka198321, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
-
Wydaje mi się, że jak już, to procedura AZ bardziej wyklucza - w tym przypadku męża. A po co to robić, skoro nie trzeba?
Ja osobiście bardzo się cieszę, że noszę pod sercem dziecko męża. Bardzo go kocham i mam nadzieję, że dziecko będzie do niego podobne ☺️monester, Nowa na forum, Mati W., WiosnyFanka, Elka198321, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
-
Klaudersenn wrote:Słuchajcie teraz sobie tak myślę jak nie podaliśmy grupy krwi męża tylko moja bo nie byliśmy pewni to będą szukać dawczyni z moją grupa krwi i czy będą czekać na wynik męża aż dostaną? Kurde tyle jest pytań że człowiek zapomniał o to spytać.
-
Klaudersenn wrote:Słuchajcie teraz sobie tak myślę jak nie podaliśmy grupy krwi męża tylko moja bo nie byliśmy pewni to będą szukać dawczyni z moją grupa krwi i czy będą czekać na wynik męża aż dostaną? Kurde tyle jest pytań że człowiek zapomniał o to spytać.
Ja akurat mam rzadką grupę krwi i w pierwszej klinice, w której podchodziliśmy do procedury z KD, dawczyni miała grupę krwi męża. W obecnej udało się znaleźć dziewczynę z moją i w dodatku z lepiej dopasowanymi cechami fenotypowymi ☺️Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2023, 15:41
Elka198321 lubi tę wiadomość
-
glodia wrote:Dziękuję ! Invicta brzmi ciekawie
narazie jestem w gamecie i czuję się totalnie olewana. Jutro jadę na konsultację do gravidy do płocka. Dochodzę do wniosku, że każdą procedurę warto robić z nowym lekarzem, albo i nową kliniką.
Gameta Warszawa?
Bo widzę, że Gameta Gamecie nierówna...
O tej warszawskiej słyszałam dużo złych opinii. Ja byłam w gdyńskiej i było super- indywidualne konkretne podejście. No i dzięki nim mam Córcię 💖"...dopóki sił jednak iść, przecież iść, będę iść
(...) dopóki sił będę szedł, będę biegł, nie dam się"
starania od 2017
niedrożny prawy jajowód, niesprawny lewy jajnik (taka ironia losu...)
AMH 0,5
FSH 13-15
IVF 12.2020 (1komórka->1zarodek->sukces->na krótko...)
IVF 07.2021 (1komórka->1zarodek->nic...)
stymulacje 10/11/12.2021
FET 10.02.2022+ 'kleik' --> cb
FET 04.2022- beta hCG: 9dpt-352
12dpt-1032
16dpt-6703
19dpt-jest pęcherzyk z zarodkiem
34dpt (8tc)- jest ❤️
10tc- wszystko ok ❤️
13tc- prenatalne, jest ok ❤️
14tc- 100g maleństwa, jest ok ❤️
18tc- 200g maleństwa, jest ok ❤️
20tc- połówkowe, jest ok, 380g maleństwa ❤️