In vitro z komórką dawczyni
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiosnyfanka, Aguśka 🍀🍀🍀🍀
WiosnyFanka, Aguśka lubią tę wiadomość
"...dopóki sił jednak iść, przecież iść, będę iść
(...) dopóki sił będę szedł, będę biegł, nie dam się"
starania od 2017
niedrożny prawy jajowód, niesprawny lewy jajnik (taka ironia losu...)
AMH 0,5
FSH 13-15
IVF 12.2020 (1komórka->1zarodek->sukces->na krótko...)
IVF 07.2021 (1komórka->1zarodek->nic...)
stymulacje 10/11/12.2021
FET 10.02.2022+ 'kleik' --> cb
FET 04.2022- beta hCG: 9dpt-352
12dpt-1032
16dpt-6703
19dpt-jest pęcherzyk z zarodkiem
34dpt (8tc)- jest ❤️
10tc- wszystko ok ❤️
13tc- prenatalne, jest ok ❤️
14tc- 100g maleństwa, jest ok ❤️
18tc- 200g maleństwa, jest ok ❤️
20tc- połówkowe, jest ok, 380g maleństwa ❤️
23tc- 525g maleństwa, jest ok❤️
26tc- 1100g maleństwa, jest ok❤️
32tc- 1900g maleństwa, jest ok❤️
36tc- 2500g maleństwa, jest ok ❤️
40tc- 3200g maleństwa, czekamy ❤️
10.01- jest z nami nasz Cud (2620g)💖 -
Klaudersenn wrote:Słuchajcie teraz sobie tak myślę jak nie podaliśmy grupy krwi męża tylko moja bo nie byliśmy pewni to będą szukać dawczyni z moją grupa krwi i czy będą czekać na wynik męża aż dostaną? Kurde tyle jest pytań że człowiek zapomniał o to spytać.
szukają takiej grupy krwi w której (z połączeń was) naturalnie by ona wyszła
Także spokojnie. Jeśli jest ryzyko (tak jak u nas) że dziecko będzie miało grupę krwii inną niż by naturalnei wyszła to o tym informują.
Ja jestem 0- Rh- to takiej grupy krwi moja klinika nie miała...Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2023, 21:00
Historia starań:
- start 2018 r.
- 03.2019 CP 💔
- 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie
- 11.2020 -> 1 IVF
~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
- 12.2020 -> 2 IVF:
~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
- 03.2021 -> 3 IVF
~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
- 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
- 08.2023 - 5 IVF z KD
~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
- prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
- w zapasie ❄️ 2
AMH: 0,8.
Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).

-
Ja mam grupę A Rh+ i dziś są wyniki męża i również ma taką samą grupę krwi. Także jestem trochę spokojniejsza 🫣Aguśka wrote:szukają takiej grupy krwi w której (z połączeń was) naturalnie by ona wyszła
Także spokojnie. Jeśli jest ryzyko (tak jak u nas) że dziecko będzie miało grupę krwii inną niż by naturalnei wyszła to o tym informują.
Ja jestem 0- Rh- to takiej grupy krwi moja klinika nie miała...
Elka198321, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
-
Ktoś mi tu na forum pisał że nawet przy kd mimo wszystko 4%dziecko ma geny po Tobie..Szczerze Ci powiem obecnie 27 tydzień ciąży leci i mały kopie już daje znaki życia i Szczerze nawet przez głowę mi myśl nie przeszła że to niejest moje dziecko.Dodatkowo jak robicie adopcje zarodka to to dziecko jest genetyczne z Wami w ogóle niespokrewnione,a tak macie więcej niż 50% genetyczne wasze dziecko..glodia wrote:Białystok i Kraków są dla mnie za daleko. Gdybym zdecydowała się na takie podróże, to od razu wybrałabym Czechy. Samej adopcji komórek nie biorę pod uwagę. Procedura łączona albo adopcja zarodka. Z kd... mam mały problem wewnętrzny, poczucie niesprawiedliwości, wykluczenia... Nie czujesz czegoś takiego?
Dodatkowo ja to sobie tak wytłumaczyłam biorąc zwierzątko do domu kotek, piesek kochasz go z całego serca,jak się coś dzieje to przeżywasz że dzieje mu się krzywda to jak możesz niepokochac malucha którego 9 miesięcy pod sercem nosisz...
Ja nawet myślałam o adopcji dziecka z domu dziecka ale przeraziło mnie masa tej biurokracji nio I fakt że nam malucha nie dadzą bo różnica pomiędzy rodzicami adopcyjnymi a dzieckiem niemoze być większa niż 40lat..
Generalnie ja sobie to tak wytłumaczyłam zanim dowiedziałam się że z komórkami u mnie kiepsko,bo u męża na starcie zdiagnozowano słaba jakość nasienia,że jeśli by był u mnie problem zrobię wszystko aby trn maluch u nas się pojawił,nawet jeśli komórka miałaby być niemoja.i nieskaże Nas na niepowodzenie procedury tylko z moich egoistycznych pobudek.
Do wszystkiego trzeba dojrzeć. My walczyliśmy 5 długich lat o dzidziusia i z perspektywy czasy decyzja o kd była najlepszą jaką mogliśmy podjąć,ja nie chciałam już kolejnych niepowodzeń bo każda nieudana procedura była psychicznym dołkiem dla Nas.
Jeśli masz jakieś wątpliwości to polecam wizytę u psychologa ale takiego w klince leczenia niepłodności Nam ona pomogła wyszliśmy z niej lżejsi jakbyśmy zostawieli za sobą worek zmartwień..
Nowa na forum, monester, Giosiek, Trinity_Nea, mo lubią tę wiadomość
-
dziewczyny orientujecie sie moze jak moge zinterpretowac ten wynik
Dane kliniczne: dzień cyklu:20 grubość endometrium:12,7
Rozpoznanie kliniczne: niepłodność
Rodzaj materiału: Wyskrobiny
Miejsce pobrania: Jama macicy
Metoda utrwalenia: 10% formalina buf.
Typ zabiegu: Biopsja
Pobrano: 2023-08-11 09:00
Utrwalono: 2023-08-11 09:00
Przyjęcie materiału:2023-08-14 08:25 Opracowanie materiału:2023-08-14 08:25
Opis makroskopowy:
szare średnicy 0,8cm , materiał pobrano w całości
Opis mikroskopowy:
Materiał zawiera 9 fragmentów endometrium. Materiał adekwatny do oceny.
Endometrium w fazie wczesnej sekrecyjnej.
W pobranych wycinkach nieobecne histologiczne cechy zapalenia endometrium.
Indeks komórek CD138 1/10 HPF
Obraz niecharakterystyczny dla przewlekłego zapalenia endometrium.
Rozpoznanie ICD10: Z03: Obserwacja medyczna i ocena przypadków
podejrzanych o chorobę lub stany podobne -
1/10 cd138 w polu widzenia, czyli jakieś pojedyncze komórki zapalne, brak stanu zapalnego . Chociaż wiem, że przy stanie 2/10 ktoś dostał antybiotyki ale większość lekarzy nie traktuje tego jako stan zapalny zgodnie z rozpoznaniem.Hania2010 wrote:dziewczyny orientujecie sie moze jak moge zinterpretowac ten wynik
Opis makroskopowy:
Opis mikroskopowy:
podejrzanych o chorobę lub stany podobne -
Czyli nie mam sie czym martwić czy lepiej od razu uderzyć do lekarza po antybiotyk ? Mam pytanie bo robiłam jeszcze komórki NK tam wyszło mi 81% bright i 19 % dim orientujesz się czy to dobrze czy źlemonester wrote:1/10 cd138 w polu widzenia, czyli jakieś pojedyncze komórki zapalne, brak stanu zapalnego . Chociaż wiem, że przy stanie 2/10 ktoś dostał antybiotyki ale większość lekarzy nie traktuje tego jako stan zapalny zgodnie z rozpoznaniem.
-
Zgodnie z tym co masz napisane pod wynikiem musi być minimum 75 procent bright. Więc wychodzi że jest ok. Nie wiem czy da Ci antybiotyk, zapytaj lekarza co on sądzi.Hania2010 wrote:Czyli nie mam sie czym martwić czy lepiej od razu uderzyć do lekarza po antybiotyk ? Mam pytanie bo robiłam jeszcze komórki NK tam wyszło mi 81% bright i 19 % dim orientujesz się czy to dobrze czy źle
-
Hania2010 wrote:dziewczyny orientujecie sie moze jak moge zinterpretowac ten wynik
Opis makroskopowy:
Opis mikroskopowy:
podejrzanych o chorobę lub stany podobne
Nic tu niepokojącego nie widzę.Historia starań:
- start 2018 r.
- 03.2019 CP 💔
- 11.2020 -> 1 IVF
- 12.2020 -> 2 IVF:
- 03.2021 -> 3 IVF
- 08.2023 - 5 IVF z KD
- w zapasie ❄️ 2

-
Elka- to ja pisałam o tych 4%. Znalazłam jakieś badania na ten temat.
My też walczyliśmy 5lat i też postrzegam KD jako najlepszy wybór.
Tak jak pisałaś, kazda z nas musi to przetrawić po swojemu.
Mam swój Cud i zawsze będę wdzięczna Kobiecie, która oddała swoje komórki- to jedyne co czuję w kontekście KD patrząc na Małą 💖
Niezmienne trzymam za Was wszystkie kciuki.
PS. My też rozważaliśmy adopcję zwykłą. Przerażało mnie czekanie. Znam pary po kursie (trwa ok.9mies.) i czekają już ponad 3lata...
Cherry78, Elka198321 lubią tę wiadomość
"...dopóki sił jednak iść, przecież iść, będę iść
(...) dopóki sił będę szedł, będę biegł, nie dam się"
starania od 2017
niedrożny prawy jajowód, niesprawny lewy jajnik (taka ironia losu...)
AMH 0,5
FSH 13-15
IVF 12.2020 (1komórka->1zarodek->sukces->na krótko...)
IVF 07.2021 (1komórka->1zarodek->nic...)
stymulacje 10/11/12.2021
FET 10.02.2022+ 'kleik' --> cb
FET 04.2022- beta hCG: 9dpt-352
12dpt-1032
16dpt-6703
19dpt-jest pęcherzyk z zarodkiem
34dpt (8tc)- jest ❤️
10tc- wszystko ok ❤️
13tc- prenatalne, jest ok ❤️
14tc- 100g maleństwa, jest ok ❤️
18tc- 200g maleństwa, jest ok ❤️
20tc- połówkowe, jest ok, 380g maleństwa ❤️
23tc- 525g maleństwa, jest ok❤️
26tc- 1100g maleństwa, jest ok❤️
32tc- 1900g maleństwa, jest ok❤️
36tc- 2500g maleństwa, jest ok ❤️
40tc- 3200g maleństwa, czekamy ❤️
10.01- jest z nami nasz Cud (2620g)💖 -
Hej dziewczyny! Jestem tu nowa. Mam 29lat. Lekarze nie dają szansy na naturalną ciąże- mam AMH <0,01 czyli poziom nieoznaczalny. Będziemy się starać o invitro z KD. Jednak wiem to wszystko dopiero od niedawna… dziewczyny, jak sobie radzić? Co pomaga? Dodajcie słowa otuchy, bo pragniemy zostać rodzicami, jednak tysiące myśli z każdym oddechem, kiedy udaje mi się przestać płakać. A w chwili, kiedy zapala się iskierka nadzieji- czy znacie może kogoś kto z takim, czyli praktycznie żadnym amh miał stymulację z własnych jajeczek? A może same próbowaliście tego?
-
Cześć! A jakie masz FSH ? Jak to wygląda na USG ? Wiek działa na plus ale nie wiemy czy masz jakieś pęcherzyki antralne i swoje owulację ? Z czego wynika to amh nieoznaczone? Miałaś może operacje na jajniku ? Miesiaczkujesz regularnie? Ja powiem Ci, że tutaj na wątku nie spotkałam sukcesu z nieoznaczalnym amh ze swojej komórki, ale chyba kiedyś jedna taka historia z happy endem zwróciła moją uwagę na FB. Lekarz z kliniki tak powiedział, że nie widzi szans ? Wiem, że dziewczyny tutaj najpierw robiły mezoterapię jajników a potem dopiero próbowały stymulacji. Były komórki ale te sytuacje które ja kojarzę z forum nie były zakończone sukcesem. Chociaz Bold na niskim amh ma sukces, może ja wywołaj na wątku niskie amh? Była jezcze Milady ale dawno jej nie widziałam, więc nie znam efektu transferu.Gaja94 wrote:Hej dziewczyny! Jestem tu nowa. Mam 29lat. Lekarze nie dają szansy na naturalną ciąże- mam AMH <0,01 czyli poziom nieoznaczalny. Będziemy się starać o invitro z KD. Jednak wiem to wszystko dopiero od niedawna… dziewczyny, jak sobie radzić? Co pomaga? Dodajcie słowa otuchy, bo pragniemy zostać rodzicami, jednak tysiące myśli z każdym oddechem, kiedy udaje mi się przestać płakać. A w chwili, kiedy zapala się iskierka nadzieji- czy znacie może kogoś kto z takim, czyli praktycznie żadnym amh miał stymulację z własnych jajeczek? A może same próbowaliście tego?
-
Gameta ŁódźTrinity_Nea wrote:Gameta Warszawa?
Bo widzę, że Gameta Gamecie nierówna...
O tej warszawskiej słyszałam dużo złych opinii. Ja byłam w gdyńskiej i było super- indywidualne konkretne podejście. No i dzięki nim mam Córcię 💖
Trinity_Nea lubi tę wiadomość
-
Gaja94 wrote:Hej dziewczyny! Jestem tu nowa. Mam 29lat. Lekarze nie dają szansy na naturalną ciąże- mam AMH <0,01 czyli poziom nieoznaczalny. Będziemy się starać o invitro z KD. Jednak wiem to wszystko dopiero od niedawna… dziewczyny, jak sobie radzić? Co pomaga? Dodajcie słowa otuchy, bo pragniemy zostać rodzicami, jednak tysiące myśli z każdym oddechem, kiedy udaje mi się przestać płakać. A w chwili, kiedy zapala się iskierka nadzieji- czy znacie może kogoś kto z takim, czyli praktycznie żadnym amh miał stymulację z własnych jajeczek? A może same próbowaliście tego?
Moja klinika poleca wizytę u psychologa... Może warto z niej skorzystać jak masz tyle pytań... Nie myśl, że my nie mamy - to część procedury. Zawsze są pytania i obawy...
Ja mam 0,8 i wszystkie moje komórki nadają się do kosza... więc raczej jakość komórek jest słaba ... albo i żadna i trzeba się z tym liczyć. Ja już się nie łudze, że stymulacje na moich mi pomogą... Próbowałam - efekty masz w stopce...
glodia wrote:Gameta Łódź
Pozdrawiam koleżankę z tej samej kliniki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2023, 23:37
Historia starań:
- start 2018 r.
- 03.2019 CP 💔
- 11.2020 -> 1 IVF
- 12.2020 -> 2 IVF:
- 03.2021 -> 3 IVF
- 08.2023 - 5 IVF z KD
- w zapasie ❄️ 2

-
Moja znajoma ma ciut wyższe amh od Ciebie..Obecnie jest na hormonie wzrostu i potem ma robić mini stymulację..Jakie będą rezultaty niewiem ale dam znać.Gaja94 wrote:Hej dziewczyny! Jestem tu nowa. Mam 29lat. Lekarze nie dają szansy na naturalną ciąże- mam AMH <0,01 czyli poziom nieoznaczalny. Będziemy się starać o invitro z KD. Jednak wiem to wszystko dopiero od niedawna… dziewczyny, jak sobie radzić? Co pomaga? Dodajcie słowa otuchy, bo pragniemy zostać rodzicami, jednak tysiące myśli z każdym oddechem, kiedy udaje mi się przestać płakać. A w chwili, kiedy zapala się iskierka nadzieji- czy znacie może kogoś kto z takim, czyli praktycznie żadnym amh miał stymulację z własnych jajeczek? A może same próbowaliście tego?
Dodatkowo mieli wizytę online w klinice w Czrchach teraz jakoś na dniach zapytam co jej zaproponowali i dam znać.
Co do wachań polecam wizytę u psychologa jeśli wachasz się co kd,chcesz z kimś o swoich bolączkach pogadać ale to musi być psycholog z kliniki leczenia niepłodności polecam psychologów z Invicta Warszawa,ja wyszłam o niebo lżejsza po wizycie u nich...jeśli chcesz pogadać z jakąś z nas śmiało mów co czujesz co Cię boli ..My tu niegryziemy działamy jak grupa wsparcia dla wszystkich które się starają ,czekają na dzidziusia itp.
Głowa góry nie trać nadziei;-)
Pozdrawiam Ela -
Dziewczyny mam wyniki CD56 i CD138
Fragmenty endometrium w fazie sekrecji bez cech rozrostu i atypii. W wycinkach obecne są nieliczne rozproszone plazmocyty- do 3/m2 oraz rozproszone i w skupiskach komórki NK do 300/mm2.
Obraz może odpowiadać chronic endometritis.
Czyli co jest zapalenie ? Ale myślałam ze NK będę miała w % .. jakiś dziwny ten opis
❌3 procedury na własnych komórkach: 7 blastocyst, jedna ciąża poroniona w 8tc przez krwiaka, jedna ciąża biochemiczna, 5 razy beta nie drgnęła.
❎Badania immunologiczne
Kir AA
Zalecenia: encorton, accrofil, heparyna
❌Reprofit KD - 4 transfery blastocyst beta nie drgnęła
✅ KD program rządowy - 1 blastocysta po PGTa, włączone immunoglobiny, ciąża 💪🏼