Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro z komórką dawczyni
Odpowiedz

In vitro z komórką dawczyni

Oceń ten wątek:
  • WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 11 października 2023, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Wiosny fanka super ! Ale wynik petarda! Który masz dzień po transferze?
    Moj wynik właśnie spłynął 853 - 15 dpt

Dziś 12dpt

monester lubi tę wiadomość

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 11 października 2023, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa wysyłam miliony kciuków za jutro. Naprawdę nie było sikanca?

Nowa na forum lubi tę wiadomość

• Nowa na forum Autorytet

Wysłany: 11 października 2023, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Nowa wysyłam miliony kciuków za jutro. Naprawdę nie było sikanca?
    Nie było, tchórz jestem 🙈

37+3: 2600 g 🥰

age.png
  • Elka198321 Autorytet

Wysłany: 11 października 2023, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Wiosny fanka super ! Ale wynik petarda! Który masz dzień po transferze?
    Moj wynik właśnie spłynął 853 - 15 dpt
    Extra!!!!

Wysłany: 12 października 2023, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś się wyjaśni...od kilku dni mam lekkie bóle jak przed okresem, a dziś jakieś plamienie...jak przed okresem.. jakoś nie nastraja mnie to optymistycznie. A czy to w ogóle możliwe, żeby dostać okres na takim sztycznym cyklu bez odstawienia leków?

age.png
  • WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 12 października 2023, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na forum wrote:
    Dziś się wyjaśni...od kilku dni mam lekkie bóle jak przed okresem, a dziś jakieś plamienie...jak przed okresem.. jakoś nie nastraja mnie to optymistycznie. A czy to w ogóle możliwe, żeby dostać okres na takim sztycznym cyklu bez odstawienia leków?

Jak przyjmujesz progesteron to nie ma mozliwosci bys dostala okres. Bedzie dobrze. Musi byc.

age.png
  • WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 12 października 2023, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj caly dzien w biegu, wiec nie mialam mozliwosci by przyjrzec sie tym swoim wynikom. Dzis wrzucam wartosci w kalkukator, a tam przyrost tylko 84%. Wiem, ze do 1000 dobry prognostyk to podwajajace sie wartosci :-( No, takze tak. Chcialam sie wygadac.

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 12 października 2023, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:
    Ja wczoraj caly dzien w biegu, wiec nie mialam mozliwosci by przyjrzec sie tym swoim wynikom. Dzis wrzucam wartosci w kalkukator, a tam przyrost tylko 84%. Wiem, ze do 1000 dobry prognostyk to podwajajace sie wartosci :-( No, takze tak. Chcialam sie wygadac.
    Wartości też się liczą a nie tylko przyrosty ! A Ty masz naprawdę ok. Mój przyrost z wczoraj 95,6%. Uwzglednilas godziny pobrania ?

• monester Autorytet

Wysłany: 12 października 2023, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:
    Jak przyjmujesz progesteron to nie ma mozliwosci bys dostala okres. Bedzie dobrze. Musi byc.
    Dokładnie, na sztucznym nie ma możliwości żeby to był okres przy takich dawkach progesteronu .
    Nowa Ty wiesz ! 25% na transfer szans - to akurat Ci wychodzi teraz ten z sukcesem, żeby statystyce stało się zadość.

WiosnyFanka, Virginia lubią tę wiadomość

• WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 12 października 2023, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Wartości też się liczą a nie tylko przyrosty ! A Ty masz naprawdę ok. Mój przyrost z wczoraj 95,6%. Uwzglednilas godziny pobrania ?

Tak, 48 godzin jak "w mordę strzelił".
    No nic, pozostaje dalej czekać (jakby to była jakaś nowość)...

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 12 października 2023, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:
    Tak, 48 godzin jak "w mordę strzelił".
    No nic, pozostaje dalej czekać (jakby to była jakaś nowość)...
    Tylko spokój nas uratuje (i ewentualnie relanium 😅)
    Ale już nie biorę.
    A progesteron jak ci się trzyma ? Mój wskoczył na 47 😅 ale byłam normalnie po aplikacji dowcipnej ze 3 godziny wcześniej .

• WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 12 października 2023, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Tylko spokój nas uratuje (i ewentualnie relanium 😅)
    Ale już nie biorę.
    A progesteron jak ci się trzyma ? Mój wskoczył na 47 😅 ale byłam normalnie po aplikacji dowcipnej ze 3 godziny wcześniej .

U mnie badany "na czczo" cały czas na poziomie około 20.

Ja akurat nie jestem zwolenniczką wszechobecnie panującego przekonania, że "im wyższy progesteron tym lepiej" w myśl poniższych badań:

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34537928/

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 12 października 2023, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:

Ja akurat nie jestem zwolenniczką wszechobecnie panującego przekonania, że "im wyższy progesteron tym lepiej" w myśl poniższych badań:

Właśnie wiem i zastanawiam się czy mogłabym zrezygnować z jednej dawki besins - biore 2 x 200 besins doustnie i 2x 400 dowcipnie. Ale skoro był 30 a jest 47 na tym samym zestawie to znaczy że ciałko żółte pracuje i samo wytwarza - dobrze kminie nie ? Bo na tym besins to jak na haju. A badany był przed poranna dawka doustna

• WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 12 października 2023, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Właśnie wiem i zastanawiam się czy mogłabym zrezygnować z jednej dawki besins - biore 2 x 200 besins doustnie i 2x 400 dowcipnie. Ale skoro był 30 a jest 47 na tym samym zestawie to znaczy że ciałko żółte pracuje i samo wytwarza - dobrze kminie nie ? Bo na tym besins to jak na haju. A badany był przed poranna dawka doustna

Moim zdaniem to nie jest dobry moment na schodzenie z jakichkolwiek leków, więc na tą chwilę bym zostawiła jak jest.

Progesteron wydzielany jest skokowo i tak naprawdę zawsze się go bada przed suplementacją (min. 8 godzin przerwy), więc de facto poziom masz niższy moim zdaniem. Poza tym myślisz, że nie jest za wcześnie na to, żeby ciałko żółte zaczęło produkcję swojego proga?

Trinity_Nea lubi tę wiadomość

age.png
  • Elka198321 Autorytet

Wysłany: 12 października 2023, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:

Ja miałam jak mi dodali dodatkowe dawki to tak pomiędzy 20-30...jak było poniżej to plamiłam..ale lekarz prowadzący mi ciążę mówił że do 10-13 to normalny jest..
    Nigdy niemiałam tak dużych wartości jak monester.... Na początku ciąży mocno pulniwalsm aby był większy Bo w dniu transferu miałam tylko 5,49 Ale dali mi odrzzu dodatkowe dawki i podskoczył;-)

• monester Autorytet

Wysłany: 12 października 2023, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:
    Moim zdaniem to nie jest dobry moment na schodzenie z jakichkolwiek leków, więc na tą chwilę bym zostawiła jak jest.

Progesteron wydzielany jest skokowo i tak naprawdę zawsze się go bada przed suplementacją (min. 8 godzin przerwy), więc de facto poziom masz niższy moim zdaniem. Poza tym myślisz, że nie jest za wcześnie na to, żeby ciałko żółte zaczęło produkcję swojego proga?
    Ale ja mówię o tym z jajnika po owulacji -
    ciałko żółte (corpus luteum) - gruczoł wewnętrznego wydzielania. Następuje to ok. 28-32 godziny po owulacji. Ciałko żółte produkuje hormon potrzebny do utrzymania ewentualnej ciąży - progesteron - i w mniejszych ilościach estrogeny.
    Wiec jeszcze rosnąca beta go stymuluje do działania .
    No ja myślę że z utrogestanu zgodnie z ulotka i moimi wcześniejszymi badaniami mam wynik 11 - czyli tyle ile się da max z niego wyciągnąć z tej dawki. Pamiętaj że on nie przenika do krwiobiegu wiecej niż 30 % - w macicy jest inne stężenie.

Trinity_Nea lubi tę wiadomość

• WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 12 października 2023, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Ale ja mówię o tym z jajnika po owulacji -
    ciałko żółte (corpus luteum) - gruczoł wewnętrznego wydzielania. Następuje to ok. 28-32 godziny po owulacji. Ciałko żółte produkuje hormon potrzebny do utrzymania ewentualnej ciąży - progesteron - i w mniejszych ilościach estrogeny.
    Wiec jeszcze rosnąca beta go stymuluje do działania .
    No ja myślę że z utrogestanu zgodnie z ulotka i moimi wcześniejszymi badaniami mam wynik 11 - czyli tyle ile się da max z niego wyciągnąć z tej dawki. Pamiętaj że on nie przenika do krwiobiegu wiecej niż 30 % - w macicy jest inne stężenie.

No tak - przecież u Ciebie był transfer na cyklu naturalnym.

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 12 października 2023, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:
    No tak - przecież u Ciebie był transfer na cyklu naturalnym.
    No i właśnie chyba mam je dwa nawet- dopytam na USG o to. Teraz sobie w brodę pluje że nie poszłam na naturalnym wcześniej, ale może tak miało być właśnie.

WiosnyFanka lubi tę wiadomość

Wysłany: 12 października 2023, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny 😍 beta 100

WiosnyFanka, monester, Virginia, Cherry78, gonia729, Mati W., Nefertiti89, Elka198321, Giosiek, Luusia, happilyeverafter, glodia, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

age.png
  • WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 12 października 2023, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na forum wrote:
    Dziewczyny 😍 beta 100

AAAAAAA! Ale cudownie!
    Takie wiadomości to ja rozumiem!

Nowa na forum lubi tę wiadomość

age.png
‹‹ 198 199 200 201 202 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ