WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro z komórką dawczyni
Odpowiedz

In vitro z komórką dawczyni

Oceń ten wątek:
  • Elka198321 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2023, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry78 wrote:
    Hope - na razie nie wie nikt z rodziny, nawet o in vitro, rodzina jest bardzo katolicka. O ivf wie moja siostra ale bez większych szczegółów, wiesz jak większość, która przez to nie przeszła nie ma absolutnie pojęcia o trudach tej metody.
    Rodzice męża nie żyją, a dalsza rodzina nie dopytuje.
    Narazie dzieci są bardzo malutkie. Kupiłam książeczki o ivf i będziemy powoli oswajać je z tym tematem, a o KD chciałabym im powiedzieć troszkę później, może jak będą miały 5-6 lat. My nie mieszkamy w Polsce, wiec jest chyba łatwiej, tak mi sie wydaje, tutaj jest bardziej liberalne podejście do in vitro, nie ma takiego nacisku ze strony kościoła, a kościół tez ma inne podejście.
    Wiedzą właściwie trzy dziewczyny, które poznałam na forum i z którymi utrzymuję kontakt w realu 😁.

Zdaję sobie dprawę, że w momencie jak poinformujemy dzieci o KD, to powoli też będziemy musieli wprowadzić tę informację w bliższy i dalszy krąg rodziny i przyjaciół. Tylko, że ja jestem już na takim etapie życia, że opinia innych mnie nie interesuje, natomiast dobro i szczęście moich dzieci jak najbardziej ❤️ i nie pozwolę, żeby ktoś je próbował ranić, nawet słowem, a ludzie są jacy są, sami wiecie ..

Jeszcze tak à propos powiem wam dziewczyny, nie wiem, czy oni tak potrafią dobrać dawczynie, czy coś się tam miesza w genetyce zarodka ale dzieci mają cechy charakterystyczne po mnie 🤭
    To prawda mój synek robi miny takie same jak ja i gesty każdy to widzi...

• Elka198321 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2023, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gonia729 wrote:
    U nas okazało się ze owulacji nie było, pęcherzyk nie rośnie. Endo 8,3. Transfer mamy w sobotę 23 dc. Kiedy Wy miałyście udane transfery?
    Ja robiłam bhcg 6dpt i mialsm już pozytywną bhcg .

gonia729 lubi tę wiadomość

• Elka198321 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2023, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na forum wrote:
    Jakie badania prenatalne będziesz robić?
    Ja robiłam usg każdego trymestru i nifty pro...

Nowa na forum lubi tę wiadomość

• WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2023, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które teraz przygotowują się do transferowania? Za kogo trzymamy kciuki?

Mati W. jak u Ciebie?

Starania od 2019.
    ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
    FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
    FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
    31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
    8+1: CRL - 1,73cm;
    11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
    13+6: CRL - 7,97cm
    21+4: połowkowe (475g Człowieka)
    35+5: narodziny synusia - 2450g

age.png
  • Ada23 Przyjaciółka

Wysłany: 14 listopada 2023, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elka198321 wrote:
    To prawda mój synek robi miny takie same jak ja i gesty każdy to widzi...
    Elka198321 może pamiętasz czy w dniu transferu robilas sobie zastrzyk z Ovitrele?

• Hope_89 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2023, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elka198321 wrote:
    Ja robiłam usg każdego trymestru i nifty pro...
    Ela a możesz mi podpowiedzieć, czy ja dobrze rozumiem ze Nifty Pro robi się tylko raz? 🙂 W Invicta to się nazywa NACE?
    A dodatkowo robiłaś USG prenatalne?

event.png[/url]
  • gonia729 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2023, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elka198321 wrote:
    Ja robiłam bhcg 6dpt i mialsm już pozytywną bhcg .
    A w którym dniu cyklu miałaś transfer ? Ja o betowaniu to jeszcze nie myśle

preg.png
    age.png
    40 lat, II ET - 2AA :),7 dpt - beta 39, synek ❤️
    10.2021. - beta 6, cb 💔
    01.2022- 10 t.c puste 2 jaja 💔💔
    12.2022- 6t3d💔 brak ❤️
    12.2024 AZ Czechy 5AA, 9 dpt beta 73
  • gonia729 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2023, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:
    Dziewczyny, które teraz przygotowują się do transferowania? Za kogo trzymamy kciuki?

Mati W. jak u Ciebie?
    U nas transfer w ta sobotę.
    Tak się jeszcze zastanawiam jak dr to wylicza bo dziś zaczęłam brać proga, i 5 dnia licząc z dzisiaj wyznaczył mi transfer a wszędzie czytałam ze dziś jest jakby dzień 0 i 5 by wypadało w niedziele.

Nowa na forum lubi tę wiadomość

preg.png
    age.png
    10.2021. - beta 6, cb 💔
    12.2022- 6t3d💔 brak ❤️
  • Mati W. Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2023, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:

Mati W. jak u Ciebie?

Dziękuję, że pytasz 🙂 Póki co byłam na usg po zastrzykach i jest wszystko ok. Co do transferu to jeszcze trochę bo na początku grudnia 6-8.

Jak samopoczucie, dobrze się czujesz?

42 lat
    kariotyp-ok,AMH-0,48,FSH-16mIU/ml,Kir Bx, NK-17%,cytokiny-ok.

Reprofit:5.06 ET ( biochem)☹️,13.07 FET - ☹️
    06.12 FET - ❤️🙏❤️
    2dpt - prog. 47.96 ng\ml
    5dpt - prog. 33.10 ng\ml
    7dpt - beta 85.02 mIU/ml, prog. 26.5 ng/ml
    9dpt - beta 225 mIU/ml, prog. 68 ng/ml
    12dpt - beta 1010 mIU/ml, prog. 45 ng/ml
    14dpt - beta 2930 mIU/ml
    22dpt - beta 24855 mIU/ml
    23dpt mamy ❤️
    9+6 - CRL 3.19cm
    15.02 prenatalne ok, będzie synuś 👶🥰
    17+6 - 233g chłopczyka 😍
    20+4 II prenatalne - 460g 😍

Klinika Bocian
    - 09.2022 - II procedura IVF, 2 zarodki
    FETx 2 😞
    - 06.2022- I procedura IVF , 2 zarodki
    FETx2 😞

age.png
  • Gryfonka Nowa

Wysłany: 14 listopada 2023, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, dziewczyny! Obserwuję forum i ten wątek już od pewnego czasu.
    U mnie przyczyna jest złożona i rokowanie od początku było złe z uwagi na niedoczynność wielohormonalną i przedwczesne wygasanie jajników. Jeszcze przed 30-stką borykałam się z objawami menopauzy.
    Wraz z mężem zdecydowaliśmy się na skorzystanie z oocytów dawczyni.
    Minęło 5 tygodni od transferu i wygląda na to, że tym razem może nam się udać. Zarodek rozwija się prawidłowo, beta ładnie przyrasta, mamy bijące serduszko. Jesteśmy pełni nadziei, ale trochę jeszcze ostrożni - na pewno większość z Was po przejściach to rozumie.

Zdecydowaliśmy, że nie będziemy ukrywać tego, że skorzystaliśmy z opcji dawstwa. Cieszę się, że są kobiety decydujące się na dawstwo, że nas na to stać i że mamy wspaniałego lekarza prowadzącego. Oczywiście nie musi wiedzieć o tym każdy, ale na pewno dowie się o tym nasze dziecko i najbliżsi.

Gorąco polecam Wam podcasty Naszego Bociana, w tym szczególnie ten o psychologicznych aspektach dawstwa:
    https://naszbocian.podbean.com/e/6-dawstwo-rozmowa-z-psycholozka-nieplodnosci-dorota-gawlikowska/

Nasz Bocian przetłumaczył też poradniki "Powiedzieć i rozmawiać" - są dostępne bezpłatnie online: https://nasz-bocian.pl/nasze-projekty/powiedziec-i-rozmawiac/poradniki

Życzę Wam wszystkim powodzenia na tej trudnej drodze :)

WiosnyFanka, Nowa na forum, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

• WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2023, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gonia729 wrote:
    Tak się jeszcze zastanawiam jak dr to wylicza bo dziś zaczęłam brać proga, i 5 dnia licząc z dzisiaj wyznaczył mi transfer a wszędzie czytałam ze dziś jest jakby dzień 0 i 5 by wypadało w niedziele.

Ja zawsze miałam transfer w 6 dniu braniu proga, zresztą tak mi wyszło okno implantacyjne w teście ERA.

Wiem, że niektórzy faktycznie transferują dzień wcześniej kierując się zasadą, że zarodek poczeka na endometrium, a endometrium na zarodek już nie.

W sobotę będziemy tu wszystkie trzymać kciuki za Was!

Starania od 2019.
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);

age.png
  • WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2023, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mati W. wrote:
    Dziękuję, że pytasz 🙂 Póki co byłam na usg po zastrzykach i jest wszystko ok. Co do transferu to jeszcze trochę bo na początku grudnia 6-8.

Jak samopoczucie, dobrze się czujesz?

Czyli za jakieś 3 tygodnie :-) Teraz to już z górki.

Ja czuję się bardzo dobrze, dzięki. Dziś miałam wizytę w Warszawie u lekarza, który mnie prowadzi immunologicznie. Ostatni wlew z immunoglobulin w przyszłym tygodniu, maluch ma 2.65cm i serducho bijące jak dzwon.

Mati W., monester, Nefertiti89, gonia729, Nowa na forum lubią tę wiadomość

Starania od 2019.

age.png
  • Ola003 Koleżanka

Wysłany: 14 listopada 2023, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy przy pierwszej miesiączce po nieudanym transferze gdzie beta w 7 dpt i 10 dpt wynosiła 2,5 😭 tez miałyście taki armagedon w postaci bólu nie do opisania, biegunka i wymiotów. Na przemian robiło mi się zimno a za chwile oblana byłam potem, trzęsłam się jak galareta i wyłam na głos. Nie mogłam tego opanować. Po kontakcie z lekarzem dostałam paracetamol i torecan na wymioty i w razie niemożności wytrzymania z bólu dzwonić po karetkę zeby dali coś domięśniowo pbolowego. Słaba jestem strasznie. Zaznaczę ze po pierwszym nieudanym transferze również tak miałam ale obyło się bez konsultacji z lekarzem. Wtedy beta urosla chociaż do 38 a później niestety spadła. Jak byłam młodsza to takie dolegliwości częściej mi towarzyszyły w pierwszych dniach miesiączki ale zawsze tylko słyszałam ze taka moja uroda, później dostałam antykonc i przez lata byl spokój. Kiedy zaczęłam się starać o dziecko i po zrobionej hosteroskopii wyszła endometrioza i ognisko adenomiozy, ale to już w przychodni leczenia niepłodności. Oprócz tej endo i przedwcz wygaśnięciu czynności jajników (0,001) i wysokim LH wszystkie wyniki poprawne. Tak się zastanawiam czy mój czas to już po prostu nie minął, ze to już jest niemożliwe. Ciężkie to wszystko … Chyba sobie nie radzę. 😭😭😭

’86
    starania od 2015
    amh od 2022 roku 0,001 🫣
    2023 histeroskopia: adenomioza, polip
    Czynnik męski: póki co niezawodny, kariotyp 👍🏼
    Procedura z KD: ❄️❄️
    1 transfer 3dniowca - biochem
    2 transfer blastki - nie drgnęło
    Zmiana kliniki
    Oczekiwanie na KD …
    🫸
    No i mamy ❄️5dniowy i ❄️❄️ 6dniowe
    PPJ ANA3 👍🏼
    KIR Bx
    Cytokiny 👎🏼👎🏼 będą leki
    Diphereline, Gonapeptyl
    Estrofem, Femibion, Wit D, Acard
    Luteina200, Accofil
    3 transfer ❄️5 dniowa blastka plus tractocile, heparyna💉 🙏🏽🙏🏽
    💔
    4 transfer ❄️ Estrofem, Acard, Luteina200, Accofil💉, Prograf, Witaminy, Neoparin💉
    „Czekam na 🌬️ co rozgoni ciemne skłębione zasłony…”

„Żadna noc nie może być aż tak czarna, żeby nigdzie nie można było odszukać choć jednej gwiazdy”
    Phill Bosmans
  • monester Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2023, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola003 wrote:
    Dziewczyny, czy przy pierwszej miesiączce po nieudanym transferze gdzie beta w 7 dpt i 10 dpt wynosiła 2,5 😭 tez miałyście taki armagedon w postaci bólu nie do opisania, biegunka i wymiotów. Na przemian robiło mi się zimno a za chwile oblana byłam potem, trzęsłam się jak galareta i wyłam na głos. Nie mogłam tego opanować. Po kontakcie z lekarzem dostałam paracetamol i torecan na wymioty i w razie niemożności wytrzymania z bólu dzwonić po karetkę zeby dali coś domięśniowo pbolowego. Słaba jestem strasznie. Zaznaczę ze po pierwszym nieudanym transferze również tak miałam ale obyło się bez konsultacji z lekarzem. Wtedy beta urosla chociaż do 38 a później niestety spadła. Jak byłam młodsza to takie dolegliwości częściej mi towarzyszyły w pierwszych dniach miesiączki ale zawsze tylko słyszałam ze taka moja uroda, później dostałam antykonc i przez lata byl spokój. Kiedy zaczęłam się starać o dziecko i po zrobionej hosteroskopii wyszła endometrioza i ognisko adenomiozy, ale to już w przychodni leczenia niepłodności. Oprócz tej endo i przedwcz wygaśnięciu czynności jajników (0,001) i wysokim LH wszystkie wyniki poprawne. Tak się zastanawiam czy mój czas to już po prostu nie minął, ze to już jest niemożliwe. Ciężkie to wszystko … Chyba sobie nie radzę. 😭😭😭
    Może być tak, że endometrium urosło i boli przy złuszczaniu, ja też mam bardzo bolesne miesiączki ale te po cb albo nieudanych transferach nie różnily się niczym w sumie. Być może tak organizm zareagował a być może doszedł inny wirus i to zabieg okoliczności. Mi towarzyszyły do okresu i biegunka często a czasem nawet wymioty a najdziwniejsze że nikt nie znalazł u mnie endometriozy .

• monester Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2023, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gonia -dziskaj masz dzień 1 proga nie zerowy, ja też mialam transfer w dniu 5. i Cherry też.
    Ale standardowo w Polsce się robi w 6 dniu brania progesteronu - ale może masz zamknięta klinikę w niedzielę i tak chcą ? Ale nie martw się zarodek poczeka tak jak Wiosny fanka mówi

• monester Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2023, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś wie co u Jatosia? Jatosia jak to czytasz - mam nadzieję, że wszystko ok i potrzebowałas tylko oddechu od forum.
    Wiosnyfanka super że już miałaś USG ! Myślałam, że dopiero pod koniec tygodnia masz.

• WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2023, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Ktoś wie co u Jatosia? Jatosia jak to czytasz - mam nadzieję, że wszystko ok i potrzebowałas tylko oddechu od forum.
    Wiosnyfanka super że już miałaś USG ! Myślałam, że dopiero pod koniec tygodnia masz.

Ja również o Jatosi myślę bardzo często. Jeśli dobrze kojarzę to 23.10. powinna mieć histeroskopię. Być może potrzebuje resetu.

To dzisiejsze USG to w sumie takie dodatkowe. Byłam przegadać ostatnie zalecenia immuno i przy okazji lekarz zrobił USG. Kolejną wizytę już u swojej prowadzącej mam w poniedziałek, ale z racji tego że USG było dzisiaj to kolejnego w przyszłym tygodniu nie przewiduję. Musze tylko badania na tą wizytę wykonać.

A jak u Ciebie? Jak się czujesz? Kiedy kolejna wizyta u lekarza?

Starania od 2019.

age.png
  • gonia729 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2023, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Gonia -dziskaj masz dzień 1 proga nie zerowy, ja też mialam transfer w dniu 5. i Cherry też.
    Ale standardowo w Polsce się robi w 6 dniu brania progesteronu - ale może masz zamknięta klinikę w niedzielę i tak chcą ? Ale nie martw się zarodek poczeka tak jak Wiosny fanka mówi
    Dziękuje Kochana❤️ Pocieszylas mnie. W zasadzie to mógł mi wyznaczyć branie proga od poniedziałku (rano miałam wizytę) i wtedy w sobotę byłby 6 dzień, ale może tak w tej klinice robią …

preg.png
    age.png
    10.2021. - beta 6, cb 💔
    12.2022- 6t3d💔 brak ❤️
  • Klaudersenn Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2023, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gonia729 wrote:

O matko to tylko ja miałam tak dziwnie że w poniedziałek wieczorem dopiero włączyłam progra a w środę o 12 miałam już transfer 🙈

preg.png
  • happilyeverafter Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2023, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gonia729 wrote:

U nas był transfer 5 dni od Utrogestanu i 3 od Duphastonu. Gonia ogromne kciuki trzymamy za Was w sobotę ❤️❤️

2020 nasz Cud, nasze Życie 💕 córeczka 🧚‍♂️🩰
    2024 kolejny Cud 💙 synek 🦁⚽
    2025 marzenia o trzecim dziecku 🤍🧸

The true miracle is having faith no matter what✨🍀
    ...and one day it will all disapear. all to soon. and to your surprise you will miss it, profoundly...👣
‹‹ 233 234 235 236 237 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ