X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro z komórką dawczyni
Odpowiedz

In vitro z komórką dawczyni

Oceń ten wątek:
  • Elka198321 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2023, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry78 wrote:
    Hope - na razie nie wie nikt z rodziny, nawet o in vitro, rodzina jest bardzo katolicka. O ivf wie moja siostra ale bez większych szczegółów, wiesz jak większość, która przez to nie przeszła nie ma absolutnie pojęcia o trudach tej metody.
    Rodzice męża nie żyją, a dalsza rodzina nie dopytuje.
    Narazie dzieci są bardzo malutkie. Kupiłam książeczki o ivf i będziemy powoli oswajać je z tym tematem, a o KD chciałabym im powiedzieć troszkę później, może jak będą miały 5-6 lat. My nie mieszkamy w Polsce, wiec jest chyba łatwiej, tak mi sie wydaje, tutaj jest bardziej liberalne podejście do in vitro, nie ma takiego nacisku ze strony kościoła, a kościół tez ma inne podejście.
    Wiedzą właściwie trzy dziewczyny, które poznałam na forum i z którymi utrzymuję kontakt w realu 😁.

Zdaję sobie dprawę, że w momencie jak poinformujemy dzieci o KD, to powoli też będziemy musieli wprowadzić tę informację w bliższy i dalszy krąg rodziny i przyjaciół. Tylko, że ja jestem już na takim etapie życia, że opinia innych mnie nie interesuje, natomiast dobro i szczęście moich dzieci jak najbardziej ❤️ i nie pozwolę, żeby ktoś je próbował ranić, nawet słowem, a ludzie są jacy są, sami wiecie ..

Jeszcze tak à propos powiem wam dziewczyny, nie wiem, czy oni tak potrafią dobrać dawczynie, czy coś się tam miesza w genetyce zarodka ale dzieci mają cechy charakterystyczne po mnie 🤭
    To prawda mój synek robi miny takie same jak ja i gesty każdy to widzi...

• Elka198321 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2023, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gonia729 wrote:
    U nas okazało się ze owulacji nie było, pęcherzyk nie rośnie. Endo 8,3. Transfer mamy w sobotę 23 dc. Kiedy Wy miałyście udane transfery?
    Ja robiłam bhcg 6dpt i mialsm już pozytywną bhcg .

gonia729 lubi tę wiadomość

• Elka198321 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2023, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na forum wrote:
    Jakie badania prenatalne będziesz robić?
    Ja robiłam usg każdego trymestru i nifty pro...

Nowa na forum lubi tę wiadomość

• WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2023, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które teraz przygotowują się do transferowania? Za kogo trzymamy kciuki?

Mati W. jak u Ciebie?

Starania od 2019.
    ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
    FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
    FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
    31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
    8+1: CRL - 1,73cm;
    11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
    13+6: CRL - 7,97cm
    21+4: połowkowe (475g Człowieka)
    35+5: narodziny synusia - 2450g

age.png
  • Ada23 Przyjaciółka

Wysłany: 14 listopada 2023, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elka198321 wrote:
    To prawda mój synek robi miny takie same jak ja i gesty każdy to widzi...
    Elka198321 może pamiętasz czy w dniu transferu robilas sobie zastrzyk z Ovitrele?

• Hope_89 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2023, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elka198321 wrote:
    Ja robiłam usg każdego trymestru i nifty pro...
    Ela a możesz mi podpowiedzieć, czy ja dobrze rozumiem ze Nifty Pro robi się tylko raz? 🙂 W Invicta to się nazywa NACE?
    A dodatkowo robiłaś USG prenatalne?

event.png[/url]
  • gonia729 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2023, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elka198321 wrote:
    Ja robiłam bhcg 6dpt i mialsm już pozytywną bhcg .
    A w którym dniu cyklu miałaś transfer ? Ja o betowaniu to jeszcze nie myśle

preg.png
    age.png
    40 lat, II ET - 2AA :),7 dpt - beta 39, synek ❤️
    10.2021. - beta 6, cb 💔
    01.2022- 10 t.c puste 2 jaja 💔💔
    12.2022- 6t3d💔 brak ❤️
    12.2024 AZ Czechy 5AA, 9 dpt beta 73
  • gonia729 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2023, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:
    Dziewczyny, które teraz przygotowują się do transferowania? Za kogo trzymamy kciuki?

Mati W. jak u Ciebie?
    U nas transfer w ta sobotę.
    Tak się jeszcze zastanawiam jak dr to wylicza bo dziś zaczęłam brać proga, i 5 dnia licząc z dzisiaj wyznaczył mi transfer a wszędzie czytałam ze dziś jest jakby dzień 0 i 5 by wypadało w niedziele.

Nowa na forum lubi tę wiadomość

preg.png
    age.png
    10.2021. - beta 6, cb 💔
    12.2022- 6t3d💔 brak ❤️
  • Mati W. Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2023, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:

Mati W. jak u Ciebie?

Dziękuję, że pytasz 🙂 Póki co byłam na usg po zastrzykach i jest wszystko ok. Co do transferu to jeszcze trochę bo na początku grudnia 6-8.

Jak samopoczucie, dobrze się czujesz?

42 lat
    kariotyp-ok,AMH-0,48,FSH-16mIU/ml,Kir Bx, NK-17%,cytokiny-ok.

Reprofit:5.06 ET ( biochem)☹️,13.07 FET - ☹️
    06.12 FET - ❤️🙏❤️
    2dpt - prog. 47.96 ng\ml
    5dpt - prog. 33.10 ng\ml
    7dpt - beta 85.02 mIU/ml, prog. 26.5 ng/ml
    9dpt - beta 225 mIU/ml, prog. 68 ng/ml
    12dpt - beta 1010 mIU/ml, prog. 45 ng/ml
    14dpt - beta 2930 mIU/ml
    22dpt - beta 24855 mIU/ml
    23dpt mamy ❤️
    9+6 - CRL 3.19cm
    15.02 prenatalne ok, będzie synuś 👶🥰
    17+6 - 233g chłopczyka 😍
    20+4 II prenatalne - 460g 😍

Klinika Bocian
    - 09.2022 - II procedura IVF, 2 zarodki
    FETx 2 😞
    - 06.2022- I procedura IVF , 2 zarodki
    FETx2 😞

age.png
  • Gryfonka Nowa

Wysłany: 14 listopada 2023, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, dziewczyny! Obserwuję forum i ten wątek już od pewnego czasu.
    U mnie przyczyna jest złożona i rokowanie od początku było złe z uwagi na niedoczynność wielohormonalną i przedwczesne wygasanie jajników. Jeszcze przed 30-stką borykałam się z objawami menopauzy.
    Wraz z mężem zdecydowaliśmy się na skorzystanie z oocytów dawczyni.
    Minęło 5 tygodni od transferu i wygląda na to, że tym razem może nam się udać. Zarodek rozwija się prawidłowo, beta ładnie przyrasta, mamy bijące serduszko. Jesteśmy pełni nadziei, ale trochę jeszcze ostrożni - na pewno większość z Was po przejściach to rozumie.

Zdecydowaliśmy, że nie będziemy ukrywać tego, że skorzystaliśmy z opcji dawstwa. Cieszę się, że są kobiety decydujące się na dawstwo, że nas na to stać i że mamy wspaniałego lekarza prowadzącego. Oczywiście nie musi wiedzieć o tym każdy, ale na pewno dowie się o tym nasze dziecko i najbliżsi.

Gorąco polecam Wam podcasty Naszego Bociana, w tym szczególnie ten o psychologicznych aspektach dawstwa:
    https://naszbocian.podbean.com/e/6-dawstwo-rozmowa-z-psycholozka-nieplodnosci-dorota-gawlikowska/

Nasz Bocian przetłumaczył też poradniki "Powiedzieć i rozmawiać" - są dostępne bezpłatnie online: https://nasz-bocian.pl/nasze-projekty/powiedziec-i-rozmawiac/poradniki

Życzę Wam wszystkim powodzenia na tej trudnej drodze :)

WiosnyFanka, Nowa na forum, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

• WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2023, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gonia729 wrote:
    Tak się jeszcze zastanawiam jak dr to wylicza bo dziś zaczęłam brać proga, i 5 dnia licząc z dzisiaj wyznaczył mi transfer a wszędzie czytałam ze dziś jest jakby dzień 0 i 5 by wypadało w niedziele.

Ja zawsze miałam transfer w 6 dniu braniu proga, zresztą tak mi wyszło okno implantacyjne w teście ERA.

Wiem, że niektórzy faktycznie transferują dzień wcześniej kierując się zasadą, że zarodek poczeka na endometrium, a endometrium na zarodek już nie.

W sobotę będziemy tu wszystkie trzymać kciuki za Was!

Starania od 2019.
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);

age.png
  • WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2023, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mati W. wrote:
    Dziękuję, że pytasz 🙂 Póki co byłam na usg po zastrzykach i jest wszystko ok. Co do transferu to jeszcze trochę bo na początku grudnia 6-8.

Jak samopoczucie, dobrze się czujesz?

Czyli za jakieś 3 tygodnie :-) Teraz to już z górki.

Ja czuję się bardzo dobrze, dzięki. Dziś miałam wizytę w Warszawie u lekarza, który mnie prowadzi immunologicznie. Ostatni wlew z immunoglobulin w przyszłym tygodniu, maluch ma 2.65cm i serducho bijące jak dzwon.

Mati W., monester, Nefertiti89, gonia729, Nowa na forum lubią tę wiadomość

Starania od 2019.

age.png
  • Ola003 Koleżanka

Wysłany: 14 listopada 2023, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy przy pierwszej miesiączce po nieudanym transferze gdzie beta w 7 dpt i 10 dpt wynosiła 2,5 😭 tez miałyście taki armagedon w postaci bólu nie do opisania, biegunka i wymiotów. Na przemian robiło mi się zimno a za chwile oblana byłam potem, trzęsłam się jak galareta i wyłam na głos. Nie mogłam tego opanować. Po kontakcie z lekarzem dostałam paracetamol i torecan na wymioty i w razie niemożności wytrzymania z bólu dzwonić po karetkę zeby dali coś domięśniowo pbolowego. Słaba jestem strasznie. Zaznaczę ze po pierwszym nieudanym transferze również tak miałam ale obyło się bez konsultacji z lekarzem. Wtedy beta urosla chociaż do 38 a później niestety spadła. Jak byłam młodsza to takie dolegliwości częściej mi towarzyszyły w pierwszych dniach miesiączki ale zawsze tylko słyszałam ze taka moja uroda, później dostałam antykonc i przez lata byl spokój. Kiedy zaczęłam się starać o dziecko i po zrobionej hosteroskopii wyszła endometrioza i ognisko adenomiozy, ale to już w przychodni leczenia niepłodności. Oprócz tej endo i przedwcz wygaśnięciu czynności jajników (0,001) i wysokim LH wszystkie wyniki poprawne. Tak się zastanawiam czy mój czas to już po prostu nie minął, ze to już jest niemożliwe. Ciężkie to wszystko … Chyba sobie nie radzę. 😭😭😭

’86
    starania od 2015
    amh od 2022 roku 0,001 🫣
    2023 histeroskopia: adenomioza, polip
    Czynnik męski: póki co niezawodny, kariotyp 👍🏼
    Procedura z KD: ❄️❄️
    1 transfer 3dniowca - biochem
    2 transfer blastki - nie drgnęło
    Zmiana kliniki
    Oczekiwanie na KD …
    🫸
    No i mamy ❄️5dniowy i ❄️❄️ 6dniowe
    PPJ ANA3 👍🏼
    KIR Bx
    Cytokiny 👎🏼👎🏼 będą leki
    Diphereline, Gonapeptyl
    Estrofem, Femibion, Wit D, Acard
    Luteina200, Accofil
    3 transfer ❄️5 dniowa blastka plus tractocile, heparyna💉 🙏🏽🙏🏽
    💔
    4 transfer ❄️ Estrofem, Acard, Luteina200, Accofil💉, Prograf, Witaminy, Neoparin💉
    „Czekam na 🌬️ co rozgoni ciemne skłębione zasłony…”

„Żadna noc nie może być aż tak czarna, żeby nigdzie nie można było odszukać choć jednej gwiazdy”
    Phill Bosmans
  • monester Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2023, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola003 wrote:
    Dziewczyny, czy przy pierwszej miesiączce po nieudanym transferze gdzie beta w 7 dpt i 10 dpt wynosiła 2,5 😭 tez miałyście taki armagedon w postaci bólu nie do opisania, biegunka i wymiotów. Na przemian robiło mi się zimno a za chwile oblana byłam potem, trzęsłam się jak galareta i wyłam na głos. Nie mogłam tego opanować. Po kontakcie z lekarzem dostałam paracetamol i torecan na wymioty i w razie niemożności wytrzymania z bólu dzwonić po karetkę zeby dali coś domięśniowo pbolowego. Słaba jestem strasznie. Zaznaczę ze po pierwszym nieudanym transferze również tak miałam ale obyło się bez konsultacji z lekarzem. Wtedy beta urosla chociaż do 38 a później niestety spadła. Jak byłam młodsza to takie dolegliwości częściej mi towarzyszyły w pierwszych dniach miesiączki ale zawsze tylko słyszałam ze taka moja uroda, później dostałam antykonc i przez lata byl spokój. Kiedy zaczęłam się starać o dziecko i po zrobionej hosteroskopii wyszła endometrioza i ognisko adenomiozy, ale to już w przychodni leczenia niepłodności. Oprócz tej endo i przedwcz wygaśnięciu czynności jajników (0,001) i wysokim LH wszystkie wyniki poprawne. Tak się zastanawiam czy mój czas to już po prostu nie minął, ze to już jest niemożliwe. Ciężkie to wszystko … Chyba sobie nie radzę. 😭😭😭
    Może być tak, że endometrium urosło i boli przy złuszczaniu, ja też mam bardzo bolesne miesiączki ale te po cb albo nieudanych transferach nie różnily się niczym w sumie. Być może tak organizm zareagował a być może doszedł inny wirus i to zabieg okoliczności. Mi towarzyszyły do okresu i biegunka często a czasem nawet wymioty a najdziwniejsze że nikt nie znalazł u mnie endometriozy .

• monester Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2023, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gonia -dziskaj masz dzień 1 proga nie zerowy, ja też mialam transfer w dniu 5. i Cherry też.
    Ale standardowo w Polsce się robi w 6 dniu brania progesteronu - ale może masz zamknięta klinikę w niedzielę i tak chcą ? Ale nie martw się zarodek poczeka tak jak Wiosny fanka mówi

• monester Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2023, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś wie co u Jatosia? Jatosia jak to czytasz - mam nadzieję, że wszystko ok i potrzebowałas tylko oddechu od forum.
    Wiosnyfanka super że już miałaś USG ! Myślałam, że dopiero pod koniec tygodnia masz.

• WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2023, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Ktoś wie co u Jatosia? Jatosia jak to czytasz - mam nadzieję, że wszystko ok i potrzebowałas tylko oddechu od forum.
    Wiosnyfanka super że już miałaś USG ! Myślałam, że dopiero pod koniec tygodnia masz.

Ja również o Jatosi myślę bardzo często. Jeśli dobrze kojarzę to 23.10. powinna mieć histeroskopię. Być może potrzebuje resetu.

To dzisiejsze USG to w sumie takie dodatkowe. Byłam przegadać ostatnie zalecenia immuno i przy okazji lekarz zrobił USG. Kolejną wizytę już u swojej prowadzącej mam w poniedziałek, ale z racji tego że USG było dzisiaj to kolejnego w przyszłym tygodniu nie przewiduję. Musze tylko badania na tą wizytę wykonać.

A jak u Ciebie? Jak się czujesz? Kiedy kolejna wizyta u lekarza?

Starania od 2019.

age.png
  • gonia729 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2023, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Gonia -dziskaj masz dzień 1 proga nie zerowy, ja też mialam transfer w dniu 5. i Cherry też.
    Ale standardowo w Polsce się robi w 6 dniu brania progesteronu - ale może masz zamknięta klinikę w niedzielę i tak chcą ? Ale nie martw się zarodek poczeka tak jak Wiosny fanka mówi
    Dziękuje Kochana❤️ Pocieszylas mnie. W zasadzie to mógł mi wyznaczyć branie proga od poniedziałku (rano miałam wizytę) i wtedy w sobotę byłby 6 dzień, ale może tak w tej klinice robią …

preg.png
    age.png
    10.2021. - beta 6, cb 💔
    12.2022- 6t3d💔 brak ❤️
  • Klaudersenn Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2023, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gonia729 wrote:

O matko to tylko ja miałam tak dziwnie że w poniedziałek wieczorem dopiero włączyłam progra a w środę o 12 miałam już transfer 🙈

preg.png
  • happilyeverafter Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2023, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gonia729 wrote:

U nas był transfer 5 dni od Utrogestanu i 3 od Duphastonu. Gonia ogromne kciuki trzymamy za Was w sobotę ❤️❤️

2020 nasz Cud, nasze Życie 💕 córeczka 🧚‍♂️🩰
    2024 kolejny Cud 💙 synek 🦁⚽
    2025 marzenia o trzecim dziecku 🤍🧸

The true miracle is having faith no matter what✨🍀
    ...and one day it will all disapear. all to soon. and to your surprise you will miss it, profoundly...👣
‹‹ 233 234 235 236 237 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ