In vitro z komórką dawczyni
-
WIADOMOŚĆ
-
A co do kwestii wieku, to ja w tym roku skończę 40 lat i wcale nie czuję się za stara na cokolwiek, a już tym bardziej na macierzyństwo 😊
Zaczęliśmy starać się o dziecko jak miałam 29 lat, bo wymyśliłam sobie, że chcę urodzić pierwsze dziecko przed 30-stką. I co? Tak się złożyło, że nie uda mi się nawet przed 40-stką 🤷♀️
Nie mam zamiaru rezygnować z macierzyństwa, tylko ze względu na mój wiek. Do KD można podejść do 49 roku życia, także mam jeszcze dużo czasu 😇
monester, Luusia lubią tę wiadomość
-
Luusia wrote:Mam 43 lata i dzięki KD w tym roku zostałam mamą - trudna droga do rodzicielstwa zakończyła się 😊
Gratulacje 🙂 Uzyskaliście piękny wynik. 10 zarodkow! Marzenie 😍
Monester bardzo mi przykro, że się nie udało ☹️ Oby kolejny raz okazał się szczęśliwy!monester, Luusia, Agatha45 lubią tę wiadomość
👩 Ona '89
🧑🏻 On '89
IV IVF
Reprofit Ostrawa
FET styczeń 2024 r. 🤞🍀
9 dpt - beta <1,2 💔
FET luty 2024 r. 🤞🍀
CB 💔
FET czerwiec 2024 r. 🤞🍀
4 dpt prog. 17,10 ng/ml
5 dpt ⏸️ beta 31,2
7 dpt beta 92,1, prog. 15,50 ng/ml
12 dpt beta 722, prog. 21,00 ng/ml
18 dpt beta 7005 prog. 22,50 ng/ml
21 dpt - pęcherzyk ciążowy z żółtkowym 🙏
30 dpt - jest ❤️
Córeczka 🎀
21+1 połówkowe 400 g szczęścia 🥰
"Pewnego dnia góra, która znajdowała się u twych stóp,
będzie daleko za twoimi plecami.
Ale to kim się stałeś w trakcie wspinaczki,
pozostanie z tobą już na zawsze..." -
Nefertiti89 wrote:Gratulacje 🙂 Uzyskaliście piękny wynik. 10 zarodkow! Marzenie 😍
Monester bardzo mi przykro, że się nie udało ☹️ Oby kolejny raz okazał się szczęśliwy!
Tylko jeszcze jedno mi przyszło do głowy jak pytalyscie o Czechy lub Polskę - u nas po 20 latach opłacania zarodki pójdą do dawstwa (lub szybciej, jeśli się chce ) to też trzeba wziąć pod uwagę wybierając kraj. W Czechach można z nimi zrobić wszystko oprócz przekazania do dawstwa... Tak źle i tak niedobrze, ale myślę że trzeba to też wziąć pod uwage, bo różnie to partnerzy postrzegają - bo to chodzi o ich materiał genetyczny, więc zostawiłabym im decydujący glos. -
monester wrote:Zgadza się, piękny wynik !
Tylko jeszcze jedno mi przyszło do głowy jak pytalyscie o Czechy lub Polskę - u nas po 20 latach opłacania zarodki pójdą do dawstwa (lub szybciej, jeśli się chce ) to też trzeba wziąć pod uwagę wybierając kraj. W Czechach można z nimi zrobić wszystko oprócz przekazania do dawstwa... Tak źle i tak niedobrze, ale myślę że trzeba to też wziąć pod uwage, bo różnie to partnerzy postrzegają - bo to chodzi o ich materiał genetyczny, więc zostawiłabym im decydujący glos.
Masz rację, to bardzo ważna kwestia do rozważenia...
👩 Ona '89
🧑🏻 On '89
IV IVF
Reprofit Ostrawa
FET styczeń 2024 r. 🤞🍀
9 dpt - beta <1,2 💔
FET luty 2024 r. 🤞🍀
CB 💔
FET czerwiec 2024 r. 🤞🍀
4 dpt prog. 17,10 ng/ml
5 dpt ⏸️ beta 31,2
30 dpt - jest ❤️
Córeczka 🎀
Dziewczyny zaczęłam plamić 20 dzień po transferze brunatno.Niby lekarz mnie uprzedził ale strasznie się boję. Jedziemy do kliniki na 15.10 sprawdzić co się dzieję.
Trzymajcie kciuki aby to nic złego niewróżyło...Pierwszy raz tak daleko doszliśmy że pęcherzyk I ciałko jest a tu dziś taki klops...
Trzymajcie kciuki
-
Elka198321 wrote:Dziewczyny zaczęłam plamić 20 dzień po transferze brunatno.Niby lekarz mnie uprzedził ale strasznie się boję. Jedziemy do kliniki na 15.10 sprawdzić co się dzieję.
Trzymajcie kciuki aby to nic złego niewróżyło...Pierwszy raz tak daleko doszliśmy że pęcherzyk I ciałko jest a tu dziś taki klops...
Trzymajcie kciuki -
Elka198321 wrote:Dziewczyny zaczęłam plamić 20 dzień po transferze brunatno.Niby lekarz mnie uprzedził ale strasznie się boję. Jedziemy do kliniki na 15.10 sprawdzić co się dzieję.
Trzymajcie kciuki**************
21dpt ❤️
15dpt 3395
11dpt 798
7pt beta 98
29.07.24 FET 🌟✊
VII.24 IVIG 💉
ALLO MLR 0 ➡️szczepienia➡️nadal 0
XI. 2023 - III stymulacja
13🥚➡️2❄️➡️zdrowe !🍀
31.05 transfer FET❄️ beta 0 😞
1❄️4BB➡️zdrowa
Styczeń 2023 - II stymulacja
Lipiec 2022 - I IVF, 5 ❄️➡️PGD➡️aneuplodie 😔
4 poronienia zatrzymane ok. 10 t. c.
2022 - aneuploidia
2020 - aneuploidia
2019 - nie zbadane
2018 aneuploidia
Kariotypy ✅, wiek 39
Hashimoto, IO już uregulowana
USG 3D ✅
AMH styczeń 2023 -3.06 -
Ela, trzymam kciuki by to nie było nic poważnego ✊✊
-
Trzymajcie kciuki
Trzymam kciuki, żeby było wszystko w porządku ✊️
👩 Ona '89
🧑🏻 On '89
IV IVF
Reprofit Ostrawa
FET styczeń 2024 r. 🤞🍀
9 dpt - beta <1,2 💔
FET luty 2024 r. 🤞🍀
CB 💔
FET czerwiec 2024 r. 🤞🍀
4 dpt prog. 17,10 ng/ml
5 dpt ⏸️ beta 31,2
30 dpt - jest ❤️
Córeczka 🎀
monester wrote:Masz już wyniki bety ?
Tak, właśnie weszłam, żeby Wam napisać. Niestety HCG w 10 dpt tylko 29. Odrazu oddałam krew na powtórkę, ale raczej już spada, bo testy w weekend wyszły już jaśniejsze 😔
-
Babelek jest na miejscu wszystko ok. Dostałam zastrzyki z powrotem...Lekarz powiedział że raczej na 99procent będę miała kolejne plamienia ale żebym niepanikowała..podobno macica jest mięsista i miesniakowata tak doktor powiedział
Ale wszystko póki co jest ok.Giosiek, monester, Nowa na forum, Luusia lubią tę wiadomość
-
Elka, super! Bardzo się cieszę, że u Ciebie i Janinki wszystko w porządku 😊
-
Dziękuję Wam dziewczyny! Niestety same wiecie jak to jest 😥
Ja jestem takim typem człowieka, że nadzieję i siłę do dalszej walki, daje mi opracowanie nowego planu działania. Na przestrzeni lat miałam już zbadane praktycznie wszystko prócz immunologii. Moi lekarze za bardzo w nią nie wierzyli, a i ja bałam się otwierać tę „puszkę Pandory”. Przemiła koleżanka z forum odstąpiła mi wizytę u Paśnika, także mam nadzieję, że on mi pomoże. -
Trzymajcie kciuki
✊✊
Obowiązkowo zaciśnięte.Historia starań:
- start 2018 r.
- 03.2019 CP 💔
- 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie
- 11.2020 -> 1 IVF
~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
- 12.2020 -> 2 IVF:
~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
- 03.2021 -> 3 IVF
~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
- 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
- 08.2023 - 5 IVF z KD
~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
- prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
- w zapasie ❄️ 2
AMH: 0,8.
Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).
-
Giosiek wrote:Dziękuję Wam dziewczyny! Niestety same wiecie jak to jest 😥
Ja jestem takim typem człowieka, że nadzieję i siłę do dalszej walki, daje mi opracowanie nowego planu działania. Na przestrzeni lat miałam już zbadane praktycznie wszystko prócz immunologii. Moi lekarze za bardzo w nią nie wierzyli, a i ja bałam się otwierać tę „puszkę Pandory”. Przemiła koleżanka z forum odstąpiła mi wizytę u Paśnika, także mam nadzieję, że on mi pomoże.Giosiek lubi tę wiadomość
-
Giosiek wrote:Dziękuję Wam dziewczyny! Niestety same wiecie jak to jest 😥
Ja jestem takim typem człowieka, że nadzieję i siłę do dalszej walki, daje mi opracowanie nowego planu działania. Na przestrzeni lat miałam już zbadane praktycznie wszystko prócz immunologii. Moi lekarze za bardzo w nią nie wierzyli, a i ja bałam się otwierać tę „puszkę Pandory”. Przemiła koleżanka z forum odstąpiła mi wizytę u Paśnika, także mam nadzieję, że on mi pomoże.
Ja dziś poryczałam się bo już myślałam że to koniec... -
Nowa na forum wrote:O to widzę że otwieramy razem ta puszkę 😉, ja też przed pierwszą wizytą u immunologa
O! A kiedy masz? Bo ja 31.03.
Edit: Widzę, że miałaś encorton i intralipid do transferów? One były z zalecenia kliniki? Nie od immunologa?Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2023, 20:26