In vitro z komórką dawczyni
-
WIADOMOŚĆ
-
Espaniolka wrote:Witam Giosiek czy mogłabym się z tobą skontaktować na priv
Oczywiście! Wyślij mi zaproszenie -
Virginia wrote:Wszystko sie da zrobic, ale pytanie o koszty i czy to sie oplaca jak ma sie Czechy obok Polski. Sprawdzilam cennik mojej kliniki z 2018 i jedno podejscie IVF z mrozonymi komorkami dawczyni to bylo $21,000. Do tego $1,000 za leki dawczyni. Potem kolejne transfery czy badania PGS, przechowywanie zarodkow etc. wszystko dodatkowo platne. Brak gwarancji.
Same mrozone komorki to $13,000, ale nie widze nigdzie ile sie dostaje. Ciekawa jestem ile kosztowalalby wysylka poza Stany, bo na terenie USA to $4,000. I to wszystko 5 lat temu.
Virginia, dziękuję Ci bardzo za te informacje. Może to jakieś moje zboczenie, ale lubię wiedzieć takie rzeczy 😬
Oglądałam kiedyś różne programy w TV o IVF w Stanach i wiedziałam, że koszty są kosmiczne, ale nie zdawałam sobie sprawy z ich rzędu.
Widzę, że podchodzisz teraz do AZ w Stanach. Czy mogłabyś zdradzić jaki to jest koszt?
Virginia lubi tę wiadomość
-
Elka198321 wrote:Dziewczyny z krwi jeszcze badsn niemam ale usg już było.mamy serduszko;-)
Cuuuuudoooooo 😍😍😍Wygaszenie czynności jajników
24.05.2023 IVF OD nr 1 / nieudany
Zmiana kliniki
Bocian Łdz i kolejna procedura z KD
10.08 transfer + ❄️❄️ w zapasie -
Girls to bardzo dobry poniedziałek 😍😍 powiedzcie czy w pakietach badań Wasi Panowie/dawczynie mieli mieć badane SMA (nosicielstwo) i mukowiscydozę (36 mutacji)??Wygaszenie czynności jajników
Zmiana kliniki
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2023, 17:53
Giosiek lubi tę wiadomość
ona 42 lat.
3 IVF 😥
AZ - 01.09.20, 13dpt - beta 1815, 15dpt -beta 3873, 23dpt - mamy ❤️, 8.10.20 - 8 tyg ❤️, BOBO- Maj 2021
Starania o BOBO nr 2
FET - 21.07.23 😢
II FET - 19.10.23, 6dpt- II kreski, 11dpt -beta 726, 13dpt -beta 2137, 27dpt - mamy ❤️, 27.11.23 - 8 tyg ❤️ Nifty i usg polowkowe ok
BOBO 2 jest juz z nami - lipiec 2024 ❤️ -
AgaF wrote:Dziewczyny, czy któraś z Was leczyła się w INVICTA Gdańsk/Gdynia? Chciałabym poznać Wasze opinie, bo czytam, że mają swój komórek jajowych i ciekawa jestem czy warto tam uderzyć 🤔
-
WandaBerenika wrote:Girls to bardzo dobry poniedziałek 😍😍 powiedzcie czy w pakietach badań Wasi Panowie/dawczynie mieli mieć badane SMA (nosicielstwo) i mukowiscydozę (36 mutacji)??
WandaBerenika lubi tę wiadomość
-
Asiuleczkaj wrote:Tak, będzie świeży zarodek. Dostaliśmy informacje na początku, że jest prawie 96% przeżywalność rozmrażanych oocytow. Ja sobie tłumacze, że skoro jakaś nie przeżyje to znaczy, że była słabej jakości wiec i tak Dzidzi by z tego nie było. Wiec nie ma zbędnej nadzieji.
-
juletta27 wrote:Dziewczyny pisze tutaj, zeby dodac Wam troche otuchy...Mam 43 lata, 2 nieudane proby w Czechach ( nie polecam, strata czasu i pieniedzy), Bocian, Gyncentrum, w koncu tarfilam do Vitrolive w Szczecinie...Oni tez sprowadzaja komorki mrozone z banku z Hiszpanii. Ten bank ma bardzo duza baze dawczyn i czekalam w sumie 3 dni na dawczynie. Do Polski tez wyslali bardzo szybko. i chcialam tez zeby dawczyni miala wszystkei mozliwe badania . w Vitrolive powiedzieli, ze dawczynie z tego banku maja bardzo szerokie badania genetyczne i mozna tez zrobic dopasowanie genetyczne z partnerem. Czego najbardziej sie balam to, zeby dziecko bylo zdrowe....bo to w sumie jest najwazniejsze. W vitrolive bardzo dobre podejscie, troche obawialam sie tez komorek mrozoznych ale zapewnili mnie, ze komorki mrozone sa tak samo dobre jak siweze no i nie trzeba tyle czekac na dawzcynie ani synchronizowac nas przed transferem co jest trudne...i rzeczywiscie tak bylo ...z 6 komorkek przezylo 6, zaplodnilo sie 4, 2 blastki i ........mija ukochana Majeczka ma miesiac! To prawdziwy cud. Ma niebieskie oczy tak ja..a reszta po tatusiu. Zycze Wam duzo szczescia kochane bo wiem co przezywacie.
-
monester wrote:Męża nikt nie badał ani tu ani w Czechach na nic , mnie na to też nie, ale w Czechach to jest badane u dawczyn ale nie wiem ile mutacji
Dziękuję 😘Wygaszenie czynności jajników
Zmiana kliniki
Virginia wrote:Haha ja to chyba powinnam byc jakims doradca, bo tez wyczytuje wszystkie informacje jakie sa
AZ zalezy gdzie sie robi i sa rozne sposoby. Np najwieksza baza danych w TN przy organizacji chrzescijanskiej dziala jak otwarta adopcja. Rodzice genetyczni zarodkow wybieraja pary, ktore chca zaadoptowac zarodki. Te pary tworza swoje profile i czekaja, ze ktos je wybierze. Nie pamietam jakie tam byly koszty.
Sa tez kliniki jak moja gdzie to wszystko jest anonimowe. Sa dostepne tylko cechy fenotypowe. wiek i wyksztalcenie i historia medyczna rodzicow genetycznych. Jeden transfer to $7,000 plus leki bez PGT-A. Ale np za $18,000 jest program gwarancyjny, ze robia w jednej cenie do 6 transferow, albo zwrot pieniedzy.
O motyla noga! Piękne kwoty. Bez porównania z cenami w Polsce czy w Czechach.
Jakbym miała kupę kasy, to wybrałabym tę trzecią opcję za 18 tys. Wydaje się najpewniejsza. Tylko musiałabym najpierw zacząć grać w lotka 😬
-
WandaBerenika wrote:Girls to bardzo dobry poniedziałek 😍😍 powiedzcie czy w pakietach badań Wasi Panowie/dawczynie mieli mieć badane SMA (nosicielstwo) i mukowiscydozę (36 mutacji)??
-
Monester - niestety gorszej jakości. 7 i 8 komórkowców poszły do mrożenia. Także mamy jeszcze 2 ❄️❄️
WandaBerenika - u nas nie było tych badań, o które pytasz.
Laurita - jestem w nOvum w Warszawie. Komórki były mrożone, bo sprowadzane z banku zagranicznego. Natomiast teraz jestem po transferze świeżego zarodka. I mam nadzieje, że tam się właśnie Kropek zadomawia 😊
Laurita, WandaBerenika, Nowa na forum lubią tę wiadomość
-
Elka198321 wrote:Ja jestem w invicta Warszawa, ale moglam wybrac komórki z Trójmiasta...
I że tak dopytam, brałaś komórki z Trójmiasta właśnie? -
Eli38 wrote:Ja tez robilam procedure na komorkach mrozonych z Hiszpanii to bylo 2 lata temu, w Gamecie Rzgow, mam coreczke. Moge potwierdzic, ze to chyba tez zalezy od kliniki, troche od szczescia no i trzeba brac pod uwage nasienie. Tak mi lekarz powiedzial.
-
Virginia wrote:Haha ja to chyba powinnam byc jakims doradca, bo tez wyczytuje wszystkie informacje jakie sa
AZ zalezy gdzie sie robi i sa rozne sposoby. Np najwieksza baza danych w TN przy organizacji chrzescijanskiej dziala jak otwarta adopcja. Rodzice genetyczni zarodkow wybieraja pary, ktore chca zaadoptowac zarodki. Te pary tworza swoje profile i czekaja, ze ktos je wybierze. Nie pamietam jakie tam byly koszty.
Sa tez kliniki jak moja gdzie to wszystko jest anonimowe. Sa dostepne tylko cechy fenotypowe. wiek i wyksztalcenie i historia medyczna rodzicow genetycznych. Jeden transfer to $7,000 plus leki bez PGT-A. Ale np za $18,000 jest program gwarancyjny, ze robia w jednej cenie do 6 transferow, albo zwrot pieniedzy. -
Laurita wrote:Tez poszukuje informacji, z tego co wiem to u dawczyn z Ovobanku przeprowadza się badania na nosicielstwo mutacji recesywnych w tym na pewno na mukowiscydoze i na rdzeniowy zanik mięśni a z tego co słyszałam to są dwie najczęściej spotykane mutacje u nas . Mają też opcje przebadania partnera pod ich kątem i dopasowania genetycznego z dawczynią. Takie info mają na swojej stronie internetowej. Ja na razie zbieram informacje na temat klinik i opinie. Później zdecyduje
-
Asiuleczkaj wrote:Monester - niestety gorszej jakości. 7 i 8 komórkowców poszły do mrożenia. Także mamy jeszcze 2 ❄️❄️
WandaBerenika - u nas nie było tych badań, o które pytasz.
Laurita - jestem w nOvum w Warszawie. Komórki były mrożone, bo sprowadzane z banku zagranicznego. Natomiast teraz jestem po transferze świeżego zarodka. I mam nadzieje, że tam się właśnie Kropek zadomawia 😊