X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro z komórką dawczyni
Odpowiedz

In vitro z komórką dawczyni

Oceń ten wątek:
  • Giosiek Autorytet

Wysłany: 27 marca 2023, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espaniolka wrote:
    Witam Giosiek czy mogłabym się z tobą skontaktować na priv

Oczywiście! Wyślij mi zaproszenie

age.png
  • Giosiek Autorytet

Wysłany: 27 marca 2023, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Virginia wrote:
    Wszystko sie da zrobic, ale pytanie o koszty i czy to sie oplaca jak ma sie Czechy obok Polski. Sprawdzilam cennik mojej kliniki z 2018 i jedno podejscie IVF z mrozonymi komorkami dawczyni to bylo $21,000. Do tego $1,000 za leki dawczyni. Potem kolejne transfery czy badania PGS, przechowywanie zarodkow etc. wszystko dodatkowo platne. Brak gwarancji.
    Same mrozone komorki to $13,000, ale nie widze nigdzie ile sie dostaje. Ciekawa jestem ile kosztowalalby wysylka poza Stany, bo na terenie USA to $4,000. I to wszystko 5 lat temu.

Virginia, dziękuję Ci bardzo za te informacje. Może to jakieś moje zboczenie, ale lubię wiedzieć takie rzeczy 😬
    Oglądałam kiedyś różne programy w TV o IVF w Stanach i wiedziałam, że koszty są kosmiczne, ale nie zdawałam sobie sprawy z ich rzędu.
    Widzę, że podchodzisz teraz do AZ w Stanach. Czy mogłabyś zdradzić jaki to jest koszt?

Virginia lubi tę wiadomość

age.png
  • AgaF Znajoma

Wysłany: 27 marca 2023, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś z Was leczyła się w INVICTA Gdańsk/Gdynia? Chciałabym poznać Wasze opinie, bo czytam, że mają swój komórek jajowych i ciekawa jestem czy warto tam uderzyć 🤔

• WandaBerenika Przyjaciółka

Wysłany: 27 marca 2023, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elka198321 wrote:
    Dziewczyny z krwi jeszcze badsn niemam ale usg już było.mamy serduszko;-)

Cuuuuudoooooo 😍😍😍

Wygaszenie czynności jajników
    24.05.2023 IVF OD nr 1 / nieudany

Zmiana kliniki

Bocian Łdz i kolejna procedura z KD
    10.08 transfer + ❄️❄️ w zapasie

Wysłany: 27 marca 2023, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girls to bardzo dobry poniedziałek 😍😍 powiedzcie czy w pakietach badań Wasi Panowie/dawczynie mieli mieć badane SMA (nosicielstwo) i mukowiscydozę (36 mutacji)??

Zmiana kliniki

• Virginia Autorytet

Wysłany: 27 marca 2023, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2023, 17:53

Giosiek lubi tę wiadomość

ona 42 lat.
    3 IVF 😥
    AZ - 01.09.20, 13dpt - beta 1815, 15dpt -beta 3873, 23dpt - mamy ❤️, 8.10.20 - 8 tyg ❤️, BOBO- Maj 2021 :)

Starania o BOBO nr 2
    FET - 21.07.23 😢
    II FET - 19.10.23, 6dpt- II kreski, 11dpt -beta 726, 13dpt -beta 2137, 27dpt - mamy ❤️, 27.11.23 - 8 tyg ❤️ Nifty i usg polowkowe ok :)
    BOBO 2 jest juz z nami - lipiec 2024 ❤️
  • Elka198321 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2023, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaF wrote:
    Dziewczyny, czy któraś z Was leczyła się w INVICTA Gdańsk/Gdynia? Chciałabym poznać Wasze opinie, bo czytam, że mają swój komórek jajowych i ciekawa jestem czy warto tam uderzyć 🤔
    Ja jestem w invicta Warszawa, ale moglam wybrac komórki z Trójmiasta...

• monester Autorytet

Wysłany: 27 marca 2023, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WandaBerenika wrote:
    Girls to bardzo dobry poniedziałek 😍😍 powiedzcie czy w pakietach badań Wasi Panowie/dawczynie mieli mieć badane SMA (nosicielstwo) i mukowiscydozę (36 mutacji)??
    Męża nikt nie badał ani tu ani w Czechach na nic , mnie na to też nie, ale w Czechach to jest badane u dawczyn ale nie wiem ile mutacji

WandaBerenika lubi tę wiadomość

• Laurita Debiutantka

Wysłany: 27 marca 2023, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiuleczkaj wrote:
    Tak, będzie świeży zarodek. Dostaliśmy informacje na początku, że jest prawie 96% przeżywalność rozmrażanych oocytow. Ja sobie tłumacze, że skoro jakaś nie przeżyje to znaczy, że była słabej jakości wiec i tak Dzidzi by z tego nie było. Wiec nie ma zbędnej nadzieji.
    Hej gdzie podchodziłas do procedury? Jakie komórki? Świeże czy mrożone

• Laurita Debiutantka

Wysłany: 27 marca 2023, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boje się trochę bo to mój pierwszy raz. Zbieram informacje

• Laurita Debiutantka

Wysłany: 27 marca 2023, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juletta27 wrote:
    Dziewczyny pisze tutaj, zeby dodac Wam troche otuchy...Mam 43 lata, 2 nieudane proby w Czechach ( nie polecam, strata czasu i pieniedzy), Bocian, Gyncentrum, w koncu tarfilam do Vitrolive w Szczecinie...Oni tez sprowadzaja komorki mrozone z banku z Hiszpanii. Ten bank ma bardzo duza baze dawczyn i czekalam w sumie 3 dni na dawczynie. Do Polski tez wyslali bardzo szybko. i chcialam tez zeby dawczyni miala wszystkei mozliwe badania . w Vitrolive powiedzieli, ze dawczynie z tego banku maja bardzo szerokie badania genetyczne i mozna tez zrobic dopasowanie genetyczne z partnerem. Czego najbardziej sie balam to, zeby dziecko bylo zdrowe....bo to w sumie jest najwazniejsze. W vitrolive bardzo dobre podejscie, troche obawialam sie tez komorek mrozoznych ale zapewnili mnie, ze komorki mrozone sa tak samo dobre jak siweze no i nie trzeba tyle czekac na dawzcynie ani synchronizowac nas przed transferem co jest trudne...i rzeczywiscie tak bylo ...z 6 komorkek przezylo 6, zaplodnilo sie 4, 2 blastki i ........mija ukochana Majeczka ma miesiac! To prawdziwy cud. Ma niebieskie oczy tak ja..a reszta po tatusiu. Zycze Wam duzo szczescia kochane bo wiem co przezywacie.
    Jak długo czekałaś na dawczynie

Wysłany: 27 marca 2023, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Męża nikt nie badał ani tu ani w Czechach na nic , mnie na to też nie, ale w Czechach to jest badane u dawczyn ale nie wiem ile mutacji

Dziękuję 😘

Zmiana kliniki

• Giosiek Autorytet

Wysłany: 27 marca 2023, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Virginia wrote:
    Haha ja to chyba powinnam byc jakims doradca, bo tez wyczytuje wszystkie informacje jakie sa :)

AZ zalezy gdzie sie robi i sa rozne sposoby. Np najwieksza baza danych w TN przy organizacji chrzescijanskiej dziala jak otwarta adopcja. Rodzice genetyczni zarodkow wybieraja pary, ktore chca zaadoptowac zarodki. Te pary tworza swoje profile i czekaja, ze ktos je wybierze. Nie pamietam jakie tam byly koszty.

Sa tez kliniki jak moja gdzie to wszystko jest anonimowe. Sa dostepne tylko cechy fenotypowe. wiek i wyksztalcenie i historia medyczna rodzicow genetycznych. Jeden transfer to $7,000 plus leki bez PGT-A. Ale np za $18,000 jest program gwarancyjny, ze robia w jednej cenie do 6 transferow, albo zwrot pieniedzy.

O motyla noga! Piękne kwoty. Bez porównania z cenami w Polsce czy w Czechach.
    Jakbym miała kupę kasy, to wybrałabym tę trzecią opcję za 18 tys. Wydaje się najpewniejsza. Tylko musiałabym najpierw zacząć grać w lotka 😬

age.png
  • Laurita Debiutantka

Wysłany: 27 marca 2023, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WandaBerenika wrote:
    Tez poszukuje informacji, z tego co wiem to u dawczyn z Ovobanku przeprowadza się badania na nosicielstwo mutacji recesywnych w tym na pewno na mukowiscydoze i na rdzeniowy zanik mięśni a z tego co słyszałam to są dwie najczęściej spotykane mutacje u nas . Mają też opcje przebadania partnera pod ich kątem i dopasowania genetycznego z dawczynią. Takie info mają na swojej stronie internetowej. Ja na razie zbieram informacje na temat klinik i opinie. Później zdecyduje

• Asiuleczkaj Znajoma

Wysłany: 27 marca 2023, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monester - niestety gorszej jakości. 7 i 8 komórkowców poszły do mrożenia. Także mamy jeszcze 2 ❄️❄️

WandaBerenika - u nas nie było tych badań, o które pytasz.

Laurita - jestem w nOvum w Warszawie. Komórki były mrożone, bo sprowadzane z banku zagranicznego. Natomiast teraz jestem po transferze świeżego zarodka. I mam nadzieje, że tam się właśnie Kropek zadomawia 😊

Laurita, WandaBerenika, Nowa na forum lubią tę wiadomość

• AgaF Znajoma

Wysłany: 27 marca 2023, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elka198321 wrote:
    Ja jestem w invicta Warszawa, ale moglam wybrac komórki z Trójmiasta...
    Ooo, Elka to cenna informacja, bo z Częstochowy mam bliżej do Wawy niż do Trójmiasta, aczkolwiek to, że to nad morzem to dodatkowy atut by był.. na pewno bardziej byłabym wyluzowana i zrelaksowana ;)
    I że tak dopytam, brałaś komórki z Trójmiasta właśnie?

• Laurita Debiutantka

Wysłany: 27 marca 2023, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli38 wrote:
    Ja tez robilam procedure na komorkach mrozonych z Hiszpanii to bylo 2 lata temu, w Gamecie Rzgow, mam coreczke. Moge potwierdzic, ze to chyba tez zalezy od kliniki, troche od szczescia no i trzeba brac pod uwage nasienie. Tak mi lekarz powiedzial.
    Ja waham się czy komórki świeże czy zdecydowac się na mrożone z Ovobanku. Słyszałam, że mają bardzo wysoka przeżywalność po rozmrożeniu i z tego pakietu, który oferują można osiągnąć 2 zarodki. Mogę napisać do Ciebie na priv?

• Laurita Debiutantka

Wysłany: 27 marca 2023, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Virginia wrote:
    Haha ja to chyba powinnam byc jakims doradca, bo tez wyczytuje wszystkie informacje jakie sa :)

AZ zalezy gdzie sie robi i sa rozne sposoby. Np najwieksza baza danych w TN przy organizacji chrzescijanskiej dziala jak otwarta adopcja. Rodzice genetyczni zarodkow wybieraja pary, ktore chca zaadoptowac zarodki. Te pary tworza swoje profile i czekaja, ze ktos je wybierze. Nie pamietam jakie tam byly koszty.

Sa tez kliniki jak moja gdzie to wszystko jest anonimowe. Sa dostepne tylko cechy fenotypowe. wiek i wyksztalcenie i historia medyczna rodzicow genetycznych. Jeden transfer to $7,000 plus leki bez PGT-A. Ale np za $18,000 jest program gwarancyjny, ze robia w jednej cenie do 6 transferow, albo zwrot pieniedzy.
    Dobra opcja ale niestety mnie na to nie stać

• AgaF Znajoma

Wysłany: 27 marca 2023, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurita wrote:
    Tez poszukuje informacji, z tego co wiem to u dawczyn z Ovobanku przeprowadza się badania na nosicielstwo mutacji recesywnych w tym na pewno na mukowiscydoze i na rdzeniowy zanik mięśni a z tego co słyszałam to są dwie najczęściej spotykane mutacje u nas . Mają też opcje przebadania partnera pod ich kątem i dopasowania genetycznego z dawczynią. Takie info mają na swojej stronie internetowej. Ja na razie zbieram informacje na temat klinik i opinie. Później zdecyduje
    Laurita witaj w klubie :) też póki co zbieram informacje, a w międzyczasie będę badać immunologię. Masz jakiś typ?

• Laurita Debiutantka

Wysłany: 27 marca 2023, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiuleczkaj wrote:
    Monester - niestety gorszej jakości. 7 i 8 komórkowców poszły do mrożenia. Także mamy jeszcze 2 ❄️❄️

WandaBerenika - u nas nie było tych badań, o które pytasz.

Laurita - jestem w nOvum w Warszawie. Komórki były mrożone, bo sprowadzane z banku zagranicznego. Natomiast teraz jestem po transferze świeżego zarodka. I mam nadzieje, że tam się właśnie Kropek zadomawia 😊
    Dziękuję i trzymam kciuki!!! Też się zastanawiam nad sprowadzeniem komórek z banku z zagranicy, podobno nie ma różnicy czy komórki świeże czy mrożone. Zbieram opinie bo jeszcze nie xdecydowalam

‹‹ 30 31 32 33 34 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ