X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro z komórką dawczyni
Odpowiedz

In vitro z komórką dawczyni

Oceń ten wątek:
  • monester Autorytet

Wysłany: 31 marca 2023, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elka198321 wrote:
    Hi kobietki!!!...a ja pierwsze poranne wymioty zaliczone;-)...myślałam że zejdę z tego świata....nirbylo czym wymiotować....a wyrzuty straszne miałam wariowało mi w brzuchu na maksa...
    Umecxylsm się się od 4 bad ranem kręciłam się łóżku że to szok....
    Lg
    Ela
    Wiem, że nie powinnam , ale aż się uśmiechnęłam jak to przeczytałam ;)

Elka198321 lubi tę wiadomość

• monester Autorytet

Wysłany: 31 marca 2023, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguśka wrote:
    Jeszcze tydzień do @ muszę się przemęczyć z torbielem na piersi. Co za dziadostwo... Ani spać ani nic i jeszcze macica oszukuje. Od tygodnia robi mi alarm w podbrzuszu - idzie @ - kłamczucha a tu jeszcze parszywy tydzień co najmniej.

Za to miałam dziś wizytę u hematologa i wszystko gra. Morfologia OK ( a to ciekawe, bo 2 tyg temu skończyłam walkę z półpaścem) krzepniecie nie na dramatycznym poziomie - INR i PT lekko wydłużone, ale dramatu ni ma. No narazie bez niespodzianek. Jeszcze tylko TSH trzeba sprawdzić, bo ono mi zawsze wariuje.

A dawczyni jak ni ma tak nima... ;) Zbyt wyjątkowa jestem, by kogoś do mnie dobrali ha ha.
    Dobrze że ok u lekarza, a ten hematolog to zalecenie z kliniki?

• Aguśka Autorytet

Wysłany: 31 marca 2023, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Dobrze że ok u lekarza, a ten hematolog to zalecenie z kliniki?

Nie. Ja się na stałe lecze u profesora, bo mi krew krzepnie z dużym opóźnieniem. Przy skaleczeniu to siedze z 20 min lub lepiej by to zatamować. Jest to upierdliwe bardzo. No i w ciąży (jakby mi się wreszcie trafiła) to bodajże w ostatnim trymestrze jestem na lekach specjalistycznych.
    Profesor mówi, że najważniejsze, że się to nie pogłębia - wrodzony niedobór czynnika VII krzepnięcia. I narazie ma łagodny przebieg - to nie chce sobie nawet myśleć jak jest w tym niełagodnym...
    No i pukne się stukne o coś i mam siniaka jakby mnie pobili.

Historia starań:
    - start 2018 r.
    - 03.2019 CP 💔
    - 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie :(
    - 11.2020 -> 1 IVF
    ~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
    - 12.2020 -> 2 IVF:
    ~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
    - 03.2021 -> 3 IVF
    ~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
    - 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
    ~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
    - 08.2023 - 5 IVF z KD
    ~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
    ~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
    ~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
    ~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
    ~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
    - prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
    ~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
    - w zapasie ❄️ 2

AMH: 0,8.
    Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 31 marca 2023, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguśka wrote:
    Nie. Ja się na stałe lecze u profesora, bo mi krew krzepnie z dużym opóźnieniem. Przy skaleczeniu to siedze z 20 min lub lepiej by to zatamować. Jest to upierdliwe bardzo. No i w ciąży (jakby mi się wreszcie trafiła) to bodajże w ostatnim trymestrze jestem na lekach specjalistycznych.
    Profesor mówi, że najważniejsze, że się to nie pogłębia - wrodzony niedobór czynnika VII krzepnięcia. I narazie ma łagodny przebieg - to nie chce sobie nawet myśleć jak jest w tym niełagodnym...
    No i pukne się stukne o coś i mam siniaka jakby mnie pobili.
    Looo to współczuję ! Bo ja na przykład wiecznie się przez przypadek skalecze nawet przy robieniu kanapek. Taka niezdara jestem 🤣

• AgaF Znajoma

Wysłany: 31 marca 2023, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elka198321 wrote:
    Hi kobietki!!!...a ja pierwsze poranne wymioty zaliczone;-)...myślałam że zejdę z tego świata....nirbylo czym wymiotować....a wyrzuty straszne miałam wariowało mi w brzuchu na maksa...
    Lg
    Ela
    Elka to chyba dobry objaw ;) Życzę Ci żeby Cię nie męczyło i z całego serducha trzymam mocno kciuki, żeby wszystko szło jak trzeba :) I czytaj i oglądaj tylko pozytywne rzeczy ;)

Mogę Cię zaprosić? Bo chciałabym podpytać Cię jeszcze o procedurę, bo pisałaś gdzieś o mailu do koordynator, chciałabym najlepiej zadzwonić i pogadać, bo dzwoniłam dzisiaj pod numer, ktory sobie w tamtym roku tylko tak zapisałam "program dawstwa komórek", bo przy okienku w Novum stała informacja. I co? I baba odebrała telefon, po czym mnie spuściła mówiąc, że nie może rozmawiać. Pytam, czy mogę tylko o coś zapytać, bo nawet nie wiedziałam, gdzie się dodzwoniłam, A ona, że nie, proszę się kontaktować z kliniką. Więc pytam na siłę jaką kliniką, to oburzona, że dzwoni Pani do kliniki novum i z nią się proszę kontaktować i odłożyła słuchawkę. No klasa sama w sobie 🙄 W zasadzie po podejściu do pacjenta od razu powinnam się domyślić gdzie się dodzwoniłam.... brak słów. Moja noga więcej tam nie stanie, chociaż uważam, że Lewandowski jest dobrym lekarzem i zna się na rzeczy, ale ego mu za bardzo wyrosło w chmury...

Elka198321 lubi tę wiadomość

• Nowa na forum Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2023, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elka198321 wrote:
    Lg
    Ela
    Jak dziś samopoczucie?

37+3: 2600 g 🥰

age.png
  • Nowa na forum Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2023, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiuleczkaj wrote:
    Dziewczyny bardzo mi przykro, że zostałyscie tak potraktowane w nOvum. Tak jak mówię ja byłam prowadzona cały czas prze jednego lekarza i ogólnie mam przyzwoite warzenie o klinice. I bardzo współczuje, bo uważam ze w tych wszystkich klinikach powinni pracować ludzie z wysoka empatia bo my i tak dużo przechodzimy.

Nie ukrywam, że mnie wystraszyłyscie trochę, ale na szczęście sa inne wątki - bardzo budujące jeśli chodzi o transfery 3 dniowcow i tych myśli się trzymam.

Myśle, że jest tak bardzo dużo opinii jeśli chodzi o te 3 czy 5 dniówce, że ciężko się połapać. Poza tym właśnie jak wytłumaczyć to, że za dziewczyny którym z 5 dniowym nie idzie a tylko 3 dniowy daje pozytywna betę? Może rzeczywiście coś w tym jest, że lepsze warunki maja pod ❤️ matki 😊 niż na szkiełku. A przynajmniej tej myśli się trzymam.
    Hej, jak u ciebie? Kiedy testujesz?

37+3: 2600 g 🥰

age.png
  • Asiuleczkaj Znajoma

Wysłany: 2 kwietnia 2023, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiam się na razie 😊 zalecenia mam w piątek zrobić bęte, ale czy wytrzymam tyle to nie sadze… dziś już zakupiłam jakieś sikance 😂
    Nic szczególnego nie czuje. Trochę mnie czasem któryś jajnik zakuje podczas siedzenia.. nie wiem może w środę pójdę na betę..

• Elka198321 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2023, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaF wrote:
    Elka to chyba dobry objaw ;) Życzę Ci żeby Cię nie męczyło i z całego serducha trzymam mocno kciuki, żeby wszystko szło jak trzeba :) I czytaj i oglądaj tylko pozytywne rzeczy ;)

Mogę Cię zaprosić? Bo chciałabym podpytać Cię jeszcze o procedurę, bo pisałaś gdzieś o mailu do koordynator, chciałabym najlepiej zadzwonić i pogadać, bo dzwoniłam dzisiaj pod numer, ktory sobie w tamtym roku tylko tak zapisałam "program dawstwa komórek", bo przy okienku w Novum stała informacja. I co? I baba odebrała telefon, po czym mnie spuściła mówiąc, że nie może rozmawiać. Pytam, czy mogę tylko o coś zapytać, bo nawet nie wiedziałam, gdzie się dodzwoniłam, A ona, że nie, proszę się kontaktować z kliniką. Więc pytam na siłę jaką kliniką, to oburzona, że dzwoni Pani do kliniki novum i z nią się proszę kontaktować i odłożyła słuchawkę. No klasa sama w sobie 🙄 W zasadzie po podejściu do pacjenta od razu powinnam się domyślić gdzie się dodzwoniłam.... brak słów. Moja noga więcej tam nie stanie, chociaż uważam, że Lewandowski jest dobrym lekarzem i zna się na rzeczy, ale ego mu za bardzo wyrosło w chmury...
    Tak śmiało możemy się zdzwonić i spisać niema problemu....

• Elka198321 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2023, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na forum wrote:
    Jak dziś samopoczucie?
    Na szczęście nic nirbylo...moje przypuszcxenie że mam wrażliwy nos podcxas ciąży ...mąż był po alko I wiadomo że niepachniał różami;-)

• Elka198321 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2023, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiuleczkaj wrote:
    Zastanawiam się na razie 😊 zalecenia mam w piątek zrobić bęte, ale czy wytrzymam tyle to nie sadze… dziś już zakupiłam jakieś sikance 😂
    Nic szczególnego nie czuje. Trochę mnie czasem któryś jajnik zakuje podczas siedzenia.. nie wiem może w środę pójdę na betę..
    Ja miałam kucie jajnikach raz na jakiś czas ...I one są jak przyjmuje się duże dawki progesteronu

• Asiuleczkaj Znajoma

Wysłany: 2 kwietnia 2023, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elka198321 - No ja mam latinus dopochwowe 3x1 tab.
    Luteina 3x2 tab i do tego jeszcze prolutex. Wiec to pewnie dlatego☺️

• Giosiek Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2023, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny, miałam w piątek pierwszą wizytę u Paśnika. Skorzystaliśmy z okazji i zostaliśmy na weekend u rodziny w Polsce. Właśnie wracamy do domu i nadrabiam zaległości w forum.
    Ela, gratuluję mdłości. Wiem, że to nic przyjemnego, ale przynajmniej wiesz, że jesteś w ciąży 😅
    Caryophyllaceae, przykro mi z powodu negatywnego wyniku. Na szczęście macie jeszcze zarodki, więc jest nadzieja. Wiesz już, kiedy chcecie podejść do kolejnego transferu?

age.png

Starania od 06.2012
    Dwie kliniki w DE (2016-2019): 3 IUI, 1x IVF, 4x ICSI (6 zarodków, 4 transfery)
    Eurofertil Ostrava (2020-2022): 2x ICSI (6 zarodków, 5 transferów - 1x cb i poronienie zatrzymane 14 tc/18 tc)
    Reprofit Brno (2023): 1x ICSI (5 zarodków, 2 transfery - 1x cb i Princess na świecie 😍)
  • monester Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2023, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giosiek wrote:
    Witajcie dziewczyny, miałam w piątek pierwszą wizytę u Paśnika. Skorzystaliśmy z okazji i zostaliśmy na weekend u rodziny w Polsce. Właśnie wracamy do domu i nadrabiam zaległości w forum.
    Ela, gratuluję mdłości. Wiem, że to nic przyjemnego, ale przynajmniej wiesz, że jesteś w ciąży 😅
    Caryophyllaceae, przykro mi z powodu negatywnego wyniku. Na szczęście macie jeszcze zarodki, więc jest nadzieja. Wiesz już, kiedy chcecie podejść do kolejnego transferu?
    Giosiek, najważniejsze - co powiedział ?

• Jatosia Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2023, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giosiek wrote:

Jak wrażenia po wizycie ? Jakie badania zlecił ?

Badania ok ✅ nasienie ok ✅ owulacja co m-c✅ Niepłodność idiopatyczna
    2019 pierwsza procedura 3 blastki
    3AA, 4AA, 5AA - 2 x beta 0, 1 x poronienie 7tc krwiak
    2021 druga procedura 4 blastki 3AA, 4AA 3x beta 0, 1x cb
    Badania immunologiczne
    Kir AA, skopane cytokiny
    Zalecenia: encorton, accrofil, heparyna
    2023 trzecia procedura spdek AMH 0,6 i marne komórki 0 blastek
    Reprofit KD
  • Giosiek Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2023, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Giosiek, najważniejsze - co powiedział ?
    Jatosia wrote:
    Jak wrażenia po wizycie ? Jakie badania zlecił ?

Mam zrobić: Ana 3, Test IMK, KIR, Cross-Match, Allo MLR. Z racji, że postanowiliśmy podejść teraz do transferu, to badania mam zrobić w razie jakby transfer się nie udał. Będzie to wiadomo pod koniec kwietnia. W maju będziemy w Polsce, także ewentualnie wtedy je zrobimy. Któreś z nich wykonują tylko w środę, także mam zadzwonić i umówić się, że przyjeżdżamy. Kolejną konsultację mam w czerwcu, bo wtedy będą już wyniki badań.
    Doktor bardzo profesjonalny i rzeczowy. Zrobił bardzo dobre wrażenie na moim mężu, który ogólnie jest przeciwny wchodzeniu w immunologię. Także jest szansa, że mąż mu zaufa w sprawie leczenia 😅
    Na koniec życzył by transfer się udał i byśmy nie musieli do niego wracać 😊

Jatosia, Nefertiti89 lubią tę wiadomość

age.png

Starania od 06.2012
    Eurofertil Ostrava (2020-2022): 2x ICSI (6 zarodków, 5 transferów - 1x cb i poronienie zatrzymane 14 tc/18 tc)
    Reprofit Brno (2023): 1x ICSI (5 zarodków, 2 transfery - 1x cb i Princess na świecie 😍)
  • Jatosia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2023, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiek kiedy planujesz kolejny transfer ?

Badania ok ✅ nasienie ok ✅ owulacja co m-c✅ Niepłodność idiopatyczna
    2019 pierwsza procedura 3 blastki
    3AA, 4AA, 5AA - 2 x beta 0, 1 x poronienie 7tc krwiak
    2021 druga procedura 4 blastki 3AA, 4AA 3x beta 0, 1x cb
    Badania immunologiczne
    Kir AA, skopane cytokiny
    Zalecenia: encorton, accrofil, heparyna
    2023 trzecia procedura spdek AMH 0,6 i marne komórki 0 blastek
    Reprofit KD
  • Giosiek Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2023, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jatosia wrote:
    Gosiek kiedy planujesz kolejny transfer ?

W środę mam wizytę u mojego gina i jeśli wszystko będzie w porządku z endo, to według planu transfer wypadnie pod koniec przyszłego tygodnia.

Jatosia lubi tę wiadomość

age.png

Starania od 06.2012
  • Asiuleczkaj Znajoma

Wysłany: 3 kwietnia 2023, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giosiek - trzymam kciuki żebyś była gotowa na transfer.

Elka198321 - jak Twoje samopoczucie?

Dziewczyny a tak z innej beczki. Czy słyszałyście od swoich lekarzy skąd bierze się bardzo niskie AMH?

Giosiek lubi tę wiadomość

• WandaBerenika Przyjaciółka

Wysłany: 3 kwietnia 2023, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiuleczkaj wrote:
    Dziewczyny a tak z innej beczki. Czy słyszałyście od swoich lekarzy skąd bierze się bardzo niskie AMH?

Super pytanie! W zasadzie jedyne na ktore nigdy nie dostane odp. Na pierwszej interpretacji badania sam dr byl poruszony… 29 lat i pusto… 🥺 sam na głos rozważał w rozmowie z Mężem - czy mialam operacje? Czy mialam styk w pracy z ciężką chemią? Czy jestem pacjentem onko po chemii? Łączył to z moimi historiami z CZMP i super przewrotnymi cyklami. Wysokie FSH dołożyło tezę o przedwczesnym wygaśnięciu czynności jajników i początek menopauzy.

Psycholog w Gamecie gdy zbierało się już na depreszkę powiedziała jasno, że faje nie są kluczowe dla AMH i w nich nie ma w tym nałogu odpowiedzi. Może nigdy nie miałam jajeczek lub dzieje się to od dawna…

Najbardziej wkurwiona jestem na tych, ktorzy przez 5 lat pytania: hey doktorze! Czy moge miec dzieci nie zlecili mi tego oznaczenia… to zabrało nam perspektywę tego czy ono mogło z roku na rok spadać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2023, 18:08

Asiuleczkaj lubi tę wiadomość

Wygaszenie czynności jajników
    24.05.2023 IVF OD nr 1 / nieudany

Zmiana kliniki

Bocian Łdz i kolejna procedura z KD
    10.08 transfer + ❄️❄️ w zapasie
‹‹ 34 35 36 37 38 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ