In vitro z komórką dawczyni
-
WIADOMOŚĆ
-
Saimi- ja podobnie zylam, tez lezalam od 20tc, tylko tyle ze wiekszosc dnia sama albo z corka w domu. Lato bylo, cieplo, mloda chciala a to na plac zabaw, a to nad jezioro a ja nawet z nia sie ruszyc nigdzie nie moglam. Dzieciak cale wakacje przekoczowal w domu albo sama na podworku. Ale warto, dasz rade. Niestety najczesciej takie lezenie juz do konca ciazy sie odbywa, do bezpiecznego momentu, donoszonej ciazy. Moze Twoja gin zalozy pessar i bedzie ok pod wzgledem skurczow to dostaniesz zielone swiatlo na lekki ruch. Poki co zajmij glowe czytaniem, filmami, serialami.
Happilyeverafter- prolutex najczesciej sie bierze tak do 12/14 tc a neoparin do konca pologu (ja tak bralam). Co do siniakow nie pomoge bo jestem typem co nawet jednego nie miala, juz sie zastanawialam czy dobrze robie bo dziewczyny pisaly ze takie im sie robia a ja nic.happilyeverafter, Saimi lubią tę wiadomość
-
Ok, zbliża się koniec 5dpt. Chwaliłam się ze nic nie czuje. To od 30min ciagnie mnie boleśnie jakby lewy jajnik. Głównie jak chodzę, i daje do tylu noge przy chodzeniu to wtedy. Jakby się rozciągał i boli ;/ wzięłam nospeI transfer - 0 efektu
II transfer - puste jajo płodowe
III transfer - jest zarodek i 🤍 23/10/2024
5/11/2024 8+4 💔 -
glodia wrote:To może przy okazji podpytam, bo pamiętam jak razem z Wiosnyfanka rozmawialyscie o badaniach, i jedna wybrała chyba Panoramę, druga nifty, było też sanco... Próbowałam się do tego dokopać, ale za dużo jest stron na tym wątku 😄 co polecacie?
Mi zaproponowali w 10/11 tyg. badanie NIPT, cena za pakiet maximum 2400zl. Potem PAPPA w 12tyg. Niby za NFZ, ale muszę dopłacić 250zl lub 350zl (pakiet rozszerzony). Znacie to badanie NIPT, macie porównanie?
Ja robiłam Nifty. Monester chyba ostatecznie również.
Ostatnio czytałam post na FB, że niby Nifty coraz częściej się myli. Ja już byłam po badaniach, więc nie zagłębiałam się w temat. Natomiast lekarz z kliniki niepłodności, który mnie przygotowywał do transferu polecał wykonać Panoramę.
NIPT to ogólna nazwa na wszystkie badania wolnego DNA płodu (od ang. non invasive prenatal testing – nieinwazyjne testy prenatalne). W tym zawierają się Nifty, Panorama, Sanco, Harmony, Veraciity.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2024, 20:36
glodia lubi tę wiadomość
Starania od 2019.
ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
8+1: CRL - 1,73cm;
11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
13+6: CRL - 7,97cm
21+4: połowkowe (475g Człowieka)
35+5: narodziny synusia - 2450g
-
WiosnyFanka wrote:Przed zrobieniem zastrzyku z Neoparinu porządnie kostką lodu potraktuj miejsce wkłucia. Ale tak faktycznie porządnie. Mi to bardzo pomaga, prawie brak siniaków.
Jeżeli chodzi o długość ich przyjmowania to Neoparin mam zlecony do końca połogu, a Prolutex odstawiłam chyba w 17tc jeśli dobrze pamiętam. Ja jednak należę do tych, które dość długo przyjmowały progesteron. Generalnie dziewczyny często odstawiają w 12tc.
Dziękuję za wskazówkę odnośnie lodu, wykorzystam na pewno. Ale przeraziłas mnie długością ich przyjmowania 😔 Nie wyobrażam sobie nawet tego.2020 nasz Cud, nasze Życie 💕 córeczka 🧚♂️🩰
2024 kolejny Cud 💙 synek 🦁⚽
2025 marzenia o trzecim dziecku 🤍🧸
The true miracle is having faith no matter what✨🍀
...and one day it will all disapear. all to soon. and to your surprise you will miss it, profoundly...👣 -
glodia wrote:Ja też tak miałam (prolutex i clexana) aż odkryłam, że przy kościach biodrowych nie robią mi się siniaki, robię maksymalnie na skraju, niby mało skóry i tluszczu, a przyjmuje lepiej.
Dziękuję ❤️ A jak długo musiałaś brać zastrzyki?2020 nasz Cud, nasze Życie 💕 córeczka 🧚♂️🩰
...and one day it will all disapear. all to soon. and to your surprise you will miss it, profoundly...👣 -
Mysza123 wrote:Saimi- ja podobnie zylam, tez lezalam od 20tc, tylko tyle ze wiekszosc dnia sama albo z corka w domu. Lato bylo, cieplo, mloda chciala a to na plac zabaw, a to nad jezioro a ja nawet z nia sie ruszyc nigdzie nie moglam. Dzieciak cale wakacje przekoczowal w domu albo sama na podworku. Ale warto, dasz rade. Niestety najczesciej takie lezenie juz do konca ciazy sie odbywa, do bezpiecznego momentu, donoszonej ciazy. Moze Twoja gin zalozy pessar i bedzie ok pod wzgledem skurczow to dostaniesz zielone swiatlo na lekki ruch. Poki co zajmij glowe czytaniem, filmami, serialami.
Happilyeverafter- prolutex najczesciej sie bierze tak do 12/14 tc a neoparin do konca pologu (ja tak bralam). Co do siniakow nie pomoge bo jestem typem co nawet jednego nie miala, juz sie zastanawialam czy dobrze robie bo dziewczyny pisaly ze takie im sie robia a ja nic.
Dziękuję za info ❤️
Drogie, a jeśli u mnie neoparin bez wskazań immunologa, mój gin włączyła mi go na zasadzie a spróbujmy może to coś zmieni. To jest szansa że nie będę brała ich do końca ciąży?2020 nasz Cud, nasze Życie 💕 córeczka 🧚♂️🩰
happilyeverafter wrote:Dziękuję za wskazówkę odnośnie lodu, wykorzystam na pewno. Ale przeraziłas mnie długością ich przyjmowania 😔 Nie wyobrażam sobie nawet tego.
Trening czyni mistrza
Z czasem wejdzie Ci to w krew, zobaczysz.
happilyeverafter lubi tę wiadomość
Starania od 2019.
ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
8+1: CRL - 1,73cm;
11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
13+6: CRL - 7,97cm
21+4: połowkowe (475g Człowieka)
35+5: narodziny synusia - 2450g
-
Claudia Ferrari wrote:Ok, zbliża się koniec 5dpt. Chwaliłam się ze nic nie czuje. To od 30min ciagnie mnie boleśnie jakby lewy jajnik. Głównie jak chodzę, i daje do tylu noge przy chodzeniu to wtedy. Jakby się rozciągał i boli ;/ wzięłam nospe
Może to być dobry znak, ja bliżej betowania miałam silne bóle brzucha jakby na okres, plus plamienia w terminie spodziewanej miesiączki. Kciuki ogromne aby tak właśnie u Ciebie było ✊💕2020 nasz Cud, nasze Życie 💕 córeczka 🧚♂️🩰
WiosnyFanka wrote:Trening czyni mistrza
Z czasem wejdzie Ci to w krew, zobaczysz.
Modlę się pomału o to ❤️WiosnyFanka lubi tę wiadomość
2020 nasz Cud, nasze Życie 💕 córeczka 🧚♂️🩰
happilyeverafter wrote:Dziewczyny te zastrzyki z prolutex i neoparin to porażka 😔 Cały brzuch mam siny juz a dziś dopiero 3 dzień. Wcześniej przy stymulacjach tak nie miałam a teraz psychicznie już mam dość, cały brzuch boli. Powiedzcie czy przy ciąży długo bierze się te 2 zastrzyki? Czy może ktoś stosował krem emla na miejscowe znieczulenie skóry? Może to pomoże?
Ja przelewam neoparin do insulinowki, bo te igly są tak tępe, że miałam dość 🫣 mnie się robią takie malutkie krwiaczki w miejscu wklucia, tak do 3 mm. Biorę jeszcze accofil, ale to 1/4 ampułki co drugi dzień i tutaj nie ma żadnego problemu, bo ilość też niewielka. Za to dzisiaj jakoś niefortunnie wbiłam się w udo agolutinem i po zastrzyku trochę krwi się polało 🙈
👩 Ona '89
🧑🏻 On '89
IV IVF
Reprofit Ostrawa
FET styczeń 2024 r. 🤞🍀
9 dpt - beta <1,2 💔
FET luty 2024 r. 🤞🍀
CB 💔
FET czerwiec 2024 r. 🤞🍀
4 dpt prog. 17,10 ng/ml
5 dpt ⏸️ beta 31,2
7 dpt beta 92,1, prog. 15,50 ng/ml
12 dpt beta 722, prog. 21,00 ng/ml
18 dpt beta 7005 prog. 22,50 ng/ml
21 dpt - pęcherzyk ciążowy z żółtkowym 🙏
30 dpt - jest ❤️
Córeczka 🎀
21+1 połówkowe 400 g szczęścia 🥰
"Pewnego dnia góra, która znajdowała się u twych stóp,
będzie daleko za twoimi plecami.
Ale to kim się stałeś w trakcie wspinaczki,
pozostanie z tobą już na zawsze..." -
Nie idę jutro na betę, może pójdę w piątek...
glodia, Frankfurterka lubią tę wiadomość
👩 Ona '89
🧑🏻 On '89
IV IVF
Reprofit Ostrawa
FET styczeń 2024 r. 🤞🍀
9 dpt - beta <1,2 💔
FET luty 2024 r. 🤞🍀
CB 💔
FET czerwiec 2024 r. 🤞🍀
4 dpt prog. 17,10 ng/ml
5 dpt ⏸️ beta 31,2
7 dpt beta 92,1, prog. 15,50 ng/ml
12 dpt beta 722, prog. 21,00 ng/ml
18 dpt beta 7005 prog. 22,50 ng/ml
21 dpt - pęcherzyk ciążowy z żółtkowym 🙏
30 dpt - jest ❤️
Córeczka 🎀
21+1 połówkowe 400 g szczęścia 🥰
"Pewnego dnia góra, która znajdowała się u twych stóp,
będzie daleko za twoimi plecami.
Ale to kim się stałeś w trakcie wspinaczki,
pozostanie z tobą już na zawsze..." -
glodia wrote:To może przy okazji podpytam, bo pamiętam jak razem z Wiosnyfanka rozmawialyscie o badaniach, i jedna wybrała chyba Panoramę, druga nifty, było też sanco... Próbowałam się do tego dokopać, ale za dużo jest stron na tym wątku 😄 co polecacie?
Mi zaproponowali w 10/11 tyg. badanie NIPT, cena za pakiet maximum 2400zl. Potem PAPPA w 12tyg. Niby za NFZ, ale muszę dopłacić 250zl lub 350zl (pakiet rozszerzony). Znacie to badanie NIPT, macie porównanie?glodia, happilyeverafter lubią tę wiadomość
-
Wiosnyfanka - co do tego wpisu - ja go widziałam też, ale ma podstawowa wadę - nie może się mylić cos co jest badaniem statystycznym. Oczywiście ja rozumiem całe rozgoryczenie tej osoby w związku z jej sytuacja. Ale skąds jest zalecenie wykonywania przy wysokim ryzyku amniopunkcji- i niestety jeśli lekarz zalecił tej osobie inaczej to rozminął się z wiedzą medyczną. I druga sprawa - jak ktoś już tam słusznie zauważył - do imid na amniopunkcje nie trafiają osoby, które miały w większości niskie ryzyka i prawidłowe USG - tylko osoby które mają jakieś podejrzenie nieprawidłowości. I nie można z nich uczynić grupy reprezentacyjnej. Niemniej jednak za mało się mówi o tym, co jest napisane już na pierwszej stronie wniosku badania nifty - a tam jest informacja, że to jest badanie opierające się na statystyce i gwarancji nie daje.
-
WiosnyFanka wrote:Ja robiłam Nifty. Monester chyba ostatecznie również.
Ostatnio czytałam post na FB, że niby Nifty coraz częściej się myli. Ja już byłam po badaniach, więc nie zagłębiałam się w temat. Natomiast lekarz z kliniki niepłodności, który mnie przygotowywał do transferu polecał wykonać Panoramę.
NIPT to ogólna nazwa na wszystkie badania wolnego DNA płodu (od ang. non invasive prenatal testing – nieinwazyjne testy prenatalne). W tym zawierają się Nifty, Panorama, Sanco, Harmony, Veraciity. -
happilyeverafter wrote:Dziękuję za info ❤️
Drogie, a jeśli u mnie neoparin bez wskazań immunologa, mój gin włączyła mi go na zasadzie a spróbujmy może to coś zmieni. To jest szansa że nie będę brała ich do końca ciąży?happilyeverafter lubi tę wiadomość
-
monester wrote:Dziewczyny, potem jakimś sposobem przestają się robić siniaki na brzuchu. Nie wiem jak to możliwe, ale na początku brzuch był cały fioletowy, a teraz nic