In vitro z komórką dawczyni
-
WIADOMOŚĆ
-
Asiuleczkaj wrote:No u mnie niestety beta nie zostawia złudzeń, jednak to nie mój czas na zostanie mama 😔
Ale będziemy walczyc dalej dla ❄️❄️
Wszystkiego dobrego Dziewczyny na ten weekend 😘 -
Jatosia wrote:A jak wyglądały twoje wcześniejsze starania ? Próbowałaś na swoich komórkach bez powodzenia ?
Tak miałam stymulacje na swoich komórkach trzy razy, ale byłam już wtedy po 40-tce i nic z tego nie wyszło. Wydaje mi się, że z nimi od zawsze było coś nie tak, bo zaczęliśmy się starać 15 lat temu, najpierw naturalnie potem z pomocą kliniki, ale bez in vitro. Nigdy nawet nic nie ruszyło. A z KD proszę bardzo, za pierwszym podejściem.Nefertiti89 lubi tę wiadomość
-
Pełna wątpliwości77 wrote:Tak miałam stymulacje na swoich komórkach trzy razy, ale byłam już wtedy po 40-tce i nic z tego nie wyszło. Wydaje mi się, że z nimi od zawsze było coś nie tak, bo zaczęliśmy się starać 15 lat temu, najpierw naturalnie potem z pomocą kliniki, ale bez in vitro. Nigdy nawet nic nie ruszyło. A z KD proszę bardzo, za pierwszym podejściem.
Podobnie jak u mnie tylko ze zarodki ze stymulacji miałam piękne w tym jedna poroniona ciąża i jedna biochemiczna. W sumie KD pokaże czy to wina komórek czy jestem przypadkiem gdzie problem leży gdzie indziej ..Badania ok ✅ nasienie ok ✅ owulacja co m-c✅ Niepłodność idiopatyczna
2019 pierwsza procedura 3 blastki
3AA, 4AA, 5AA - 2 x beta 0, 1 x poronienie 7tc krwiak
2021 druga procedura 4 blastki 3AA, 4AA 3x beta 0, 1x cb
Badania immunologiczne
Kir AA, skopane cytokiny
Zalecenia: encorton, accrofil, heparyna
2023 trzecia procedura spdek AMH 0,6 i marne komórki 0 blastek
Reprofit KD -
Giosiek wrote:WandaBerenika, jaka u Was sytuacja? Jesteście nadal w trakcie wykonywania badań? Wiesz już może, kiedy odbędzie się procedura?
A dzień dobry Kochane 😊
Czekam na moją cytologię i biocenozę, moze bedą w tygodniu po świętach. Stary czeka na mukowiscydoze i SMA plus te podstawowe zakaźne. Myslę ze szybciej niz pod koniec maja gdy wypada mi druga polowa sztucznego cyklu nic sie nie wydarzy. Dla odmiany wietrzymy głowe po świętach bedziemy na wywczasie. Piewsze, geste i ciche dni z uwagi na ta cala sytuacje za nami… jednak to jest ciezka sprawa - zwlaszcza dla swieżaków. Musimy odparować. Bardzo szybko znalaza sie ta komorka, wydalismy w 2 tygodnie 15k. Jakos to nami wstrzasnelo … trzeba zluzowac.Wygaszenie czynności jajników
24.05.2023 IVF OD nr 1 / nieudany
Zmiana kliniki
Bocian Łdz i kolejna procedura z KD
10.08 transfer + ❄️❄️ w zapasie -
WandaBerenika wrote:A dzień dobry Kochane 😊
Czekam na moją cytologię i biocenozę, moze bedą w tygodniu po świętach. Stary czeka na mukowiscydoze i SMA plus te podstawowe zakaźne. Myslę ze szybciej niz pod koniec maja gdy wypada mi druga polowa sztucznego cyklu nic sie nie wydarzy. Dla odmiany wietrzymy głowe po świętach bedziemy na wywczasie. Piewsze, geste i ciche dni z uwagi na ta cala sytuacje za nami… jednak to jest ciezka sprawa - zwlaszcza dla swieżaków. Musimy odparować. Bardzo szybko znalaza sie ta komorka, wydalismy w 2 tygodnie 15k. Jakos to nami wstrzasnelo … trzeba zluzowac.WandaBerenika lubi tę wiadomość
-
Hi dziewczyny!!!
Ja jutro kontrola u lekarza ale słuchajcie chyba pójdę na L4 . Zauważyłam że jak pracuje po 8 gdzie przy kompie mam plamienia i do tego rano poranny smark zawsze mam a tym razem zaczęła pojawiać się krew.
W pracy dowalili mi dodatkowej pracy i jeszcze zastępstwa że klienci od jutra będą po 10 godzin napieprzać na telefon..widzę że to jest za dużo dla mnie . broniłam się przed L4 ale chyba posłucham lekarza i pójdę na L4 bo sam powiedział że teraz są większe priorytety...A firma nieponiesie odpowiedzialności jak przez przeciążenie coś się stanie.
5 lat starań i wydaje mi się że muszę myśleć o sobie..
Jak myślicie dobra decyzja?
Emily0723 lubi tę wiadomość
-
Elka198321 wrote:Hi dziewczyny!!!
Ja jutro kontrola u lekarza ale słuchajcie chyba pójdę na L4 . Zauważyłam że jak pracuje po 8 gdzie przy kompie mam plamienia i do tego rano poranny smark zawsze mam a tym razem zaczęła pojawiać się krew.
W pracy dowalili mi dodatkowej pracy i jeszcze zastępstwa że klienci od jutra będą po 10 godzin napieprzać na telefon..widzę że to jest za dużo dla mnie . broniłam się przed L4 ale chyba posłucham lekarza i pójdę na L4 bo sam powiedział że teraz są większe priorytety...A firma nieponiesie odpowiedzialności jak przez przeciążenie coś się stanie.
Jak myślicie dobra decyzja? -
Jak myślicie dobra decyzja?Nowa na forum lubi tę wiadomość
-
Ja poszłam do pracy na 1 dzień będąc w ciazy w początkowych tygodniach. Była to moja pierwsza ciąża ... Poszłam na 7 godzin z czego pół byłam na polu , lato ...pogoda ... Dzieci ... Wakacyjny dyżur ... Zaraziłam się covidem w przedszkolu ... Gorączka 40 stopni ... Sor ... Badania ... Paracetamol 4 x dziennie .... Ból mięśni , ból serca,wymioty ... Doszedł krwiak ... I 8 tydzień poroniłam ,gdy było już serduszko
Kobieto ,bierz l 4 ... Bez oporu i skrupułów -
A jak masz plamienia to powinnaś lezec ... Nie nosić nic , brać więcej progesteronu -
caryophyllaceae wrote:A jak masz plamienia to powinnaś lezec ... Nie nosić nic , brać więcej progesteronu
Będę myśleć tylko o sobie i bąbelku...
Robota nie zająć nieucieknie w najgorszym wypadku poszukam po macierzyńskim gdzie indziej...Nowa na forum, monester lubią tę wiadomość
-
Hi dziewczyny,
Jestrm po wizycie babelek pięknie się rozwija po raz pierwszy słyszeliśmy bicie serduszka..zwolnienie dostałam odrazu nawet lekarza nirmusislam za dużo mówić. Wykształcają się już po woli rączki i nóżki.
U mnie pamiętacie jak pisałam o zębie do wyrwania doktor kazał nie czekać do połowy maja Bo jeśli jest zapalenie lub bakteria to może większych szkód narobić. A ropa była więc jest wskazanie do wyrwania na cito...
Dziś dzwonię do dentysty i pewnie jutro mi wyrwia zęba.
Pozdrowionka
ElaNowa na forum, monester lubią tę wiadomość
-
Elka198321 wrote:Hi dziewczyny,
Jestrm po wizycie babelek pięknie się rozwija po raz pierwszy słyszeliśmy bicie serduszka..zwolnienie dostałam odrazu nawet lekarza nirmusislam za dużo mówić. Wykształcają się już po woli rączki i nóżki.
U mnie pamiętacie jak pisałam o zębie do wyrwania doktor kazał nie czekać do połowy maja Bo jeśli jest zapalenie lub bakteria to może większych szkód narobić. A ropa była więc jest wskazanie do wyrwania na cito...
Dziś dzwonię do dentysty i pewnie jutro mi wyrwia zęba.
Pozdrowionka
Ela
Ela, cudownie, że słyszałaś już bicie serduszka. Najwspanialszy dźwięk na świecie! 🤩
Współczuję sytuacji z zębem, ale lekarz ma rację, że lepiej wyrwać jeśli coś tam złego się dzieje. Mam nadzieję, że zabieg przebiegnie bezproblemowo
✊✊