X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro z komórką dawczyni
Odpowiedz

In vitro z komórką dawczyni

Oceń ten wątek:
  • Giosiek Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2023, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elka198321 wrote:
    Extra miałaś jakieś dodatkowe opcje przy transferze? Nacięcie ah?embrio glue?

Nie miałam żadnych dodatków. Nacięcie nie było potrzebne, bo zarodek był wylęgający (wychodził z otoczki). A co do embrioglue, to średnio jestem do niego przekonana, choć ponoć podnosi trochę skuteczność. W poprzedniej klinice miałam, bo dorzucili mi gratis, ale w tej jest za 330€, także sobie darowałam.

age.png

Starania od 06.2012
    Dwie kliniki w DE (2016-2019): 3 IUI, 1x IVF, 4x ICSI (6 zarodków, 4 transfery)
    Eurofertil Ostrava (2020-2022): 2x ICSI (6 zarodków, 5 transferów - 1x cb i poronienie zatrzymane 14 tc/18 tc)
    Reprofit Brno (2023): 1x ICSI (5 zarodków, 2 transfery - 1x cb i Princess na świecie 😍)
  • Elka198321 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2023, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giosiek wrote:
    Nie miałam żadnych dodatków. Nacięcie nie było potrzebne, bo zarodek był wylęgający (wychodził z otoczki). A co do embrioglue, to średnio jestem do niego przekonana, choć ponoć podnosi trochę skuteczność. W poprzedniej klinice miałam, bo dorzucili mi gratis, ale w tej jest za 330€, także sobie darowałam.
    E to szybki to super...ja miałam nacięcie i embrioglue w pakiecie...też wcześniej nigdy niekorzystalismy z tego...
    Trzymam kciuksy niech babelek rośnie;-)

Giosiek lubi tę wiadomość

• Nowa na forum Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2023, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giosiek wrote:
    To super że już po, teraz niech się ładnie zadomowi, żeby w styczniu '24 wyskoczył ✊

37+3: 2600 g 🥰

age.png
  • Giosiek Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2023, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam wszystkim serdecznie 😘
    Nowa na forum wrote:
    To super że już po, teraz niech się ładnie zadomowi, żeby w styczniu '24 wyskoczył ✊

Wyobraź sobie, że jestem tak stuknięta, że już sprawdziłam sobie w kalkulatorze datę potencjalnego porodu 🤪 30 grudnia 😬

monester, Nowa na forum lubią tę wiadomość

age.png

Starania od 06.2012
    Eurofertil Ostrava (2020-2022): 2x ICSI (6 zarodków, 5 transferów - 1x cb i poronienie zatrzymane 14 tc/18 tc)
    Reprofit Brno (2023): 1x ICSI (5 zarodków, 2 transfery - 1x cb i Princess na świecie 😍)
  • monester Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2023, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giosiek wrote:

Wyobraź sobie, że jestem tak stuknięta, że już sprawdziłam sobie w kalkulatorze datę potencjalnego porodu 🤪 30 grudnia 😬
    Looo ale się sylwester szykuje ! Albo święta bo różnie może być .

• monester Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2023, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na forum wrote:
    Niestety trochę to potrwa, prawdopodobnie dopiero po majówce będę mogła zrobić ostatnie badania, więc konsultacja wyników w czerwcu. Jestem po pierwszej konsultacji, miałam tylko wynik kir, wyszło brak kilku kir implantacyjnych i na to mam dostać leki. Nie pytałam jakie, bo pewnie wyniki całości będą istotne, ale obstawiam że będzie accofil.
    Jak macie wszystkie męskie porobione to może już się zapiszcie w kolejkę na szukanie komórek, potem przyjdą wyniki i startujecie bez czekania.

Nowa na forum, Giosiek lubią tę wiadomość

Wysłany: 13 kwietnia 2023, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giosiek wrote:

Wcale się nie dziwię, żadna stuknięta 😁 skoro ja z kalendarzem policzyłam ci tygodnie 🫣

Giosiek, monester lubią tę wiadomość

age.png

Wysłany: 13 kwietnia 2023, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Jak macie wszystkie męskie porobione to może już się zapiszcie w kolejkę na szukanie komórek, potem przyjdą wyniki i startujecie bez czekania.
    Wiesz, właśnie się nad tym poważnie zastanawiam. Tylko mojego m muszę przekonać że nie będzie tak, że z badań wyjdzie że się nie da 🫤

age.png
  • Giosiek Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2023, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na forum wrote:
    Wcale się nie dziwię, żadna stuknięta 😁 skoro ja z kalendarzem policzyłam ci tygodnie 🫣

😂🤣😂

age.png

Starania od 06.2012
  • Giosiek Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2023, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na forum wrote:
    Wiesz, właśnie się nad tym poważnie zastanawiam. Tylko mojego m muszę przekonać że nie będzie tak, że z badań wyjdzie że się nie da 🫤

Nie ma takiej opcji, żeby nie doszło do transferu. Jak coś wyjdzie, to dostaniesz leki i tyle.
    Zgadzam się z Monester - nie ma na co czekać 😊

Nowa na forum lubi tę wiadomość

age.png

Starania od 06.2012
  • monester Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2023, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie! Giosiek dobrze mówi, polać jej ;) (soku ananasowego ;)) A leków jest tylko kilka jako wsparcie cokolwiek by nie wyszło. Może rozwazycie badanie zarodków ewentualnie, ale może być po prostu pech i przypadek za poprzednimi razami i pula pecha wyczerpana.

Giosiek, Nowa na forum lubią tę wiadomość

Wysłany: 14 kwietnia 2023, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Dokładnie! Giosiek dobrze mówi, polać jej ;) (soku ananasowego ;)) A leków jest tylko kilka jako wsparcie cokolwiek by nie wyszło. Może rozwazycie badanie zarodków ewentualnie, ale może być po prostu pech i przypadek za poprzednimi razami i pula pecha wyczerpana.
    Mam nadzieję, może jak będzie accofil i dodatkowo tym razem obstawię się nospą i scopolanem, to się uda

age.png
  • patid Debiutantka

Wysłany: 14 kwietnia 2023, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak radzicie sobie z lękiem że może to ivf z kd nie jest dobrą decyzją? Zwracam się szczególnie do starszych z Was tzn po 40. Wciąż biję się z myślami czy podchodzić do procedury czy nie. Chciałabym nawiązać kontakt z kimś kto jest w podobnej sytuacji.
    Zaprosiłam 2 osoby do "Przyjaciółek" ale nie mam odpowiedzi. Czy żeby móc nawiązać z kimś tutaj znajomość i nie tylko pisać na forum trzeba mieć wykupiony jakiś abonament?

• Giosiek Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2023, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patid wrote:
    Dziewczyny, jak radzicie sobie z lękiem że może to ivf z kd nie jest dobrą decyzją? Zwracam się szczególnie do starszych z Was tzn po 40. Wciąż biję się z myślami czy podchodzić do procedury czy nie. Chciałabym nawiązać kontakt z kimś kto jest w podobnej sytuacji.
    Zaprosiłam 2 osoby do "Przyjaciółek" ale nie mam odpowiedzi. Czy żeby móc nawiązać z kimś tutaj znajomość i nie tylko pisać na forum trzeba mieć wykupiony jakiś abonament?

Patid, nie musisz mieć wykupionego abonamentu, żeby się z kimś prywatnie kontaktować. Myślę, że po prostu, dziewczyny tak sama jak ja, bardzo rzadko zaglądają w wiadomości oraz zaproszenia i zwyczajnie ich nie widziały 🙃
    Jeśli kogoś zaprosisz, to najlepiej napisać o tym tutaj na ogólnym forum 😊

age.png

Starania od 06.2012
  • monester Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2023, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giosiek wrote:
    Patid, nie musisz mieć wykupionego abonamentu, żeby się z kimś prywatnie kontaktować. Myślę, że po prostu, dziewczyny tak sama jak ja, bardzo rzadko zaglądają w wiadomości oraz zaproszenia i zwyczajnie ich nie widziały 🙃
    Jeśli kogoś zaprosisz, to najlepiej napisać o tym tutaj na ogólnym forum 😊
    Dokładnie. Ale tu na tym wątku dużo nas w okolicach lub po 40, które korzystają z kd. Odpowiem Ci ja. Nie mam typowo leków, że to komórka kd , mam lęk, czy się uda i czy będzie zdrowe i czy ja, która jestem przyzwyczajona do mojego wygodnego życia, spania do południa w weekendy itd podołam wychowaniu dziecka.

Wysłany: 14 kwietnia 2023, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patid wrote:
    Ja miałam taki moment, że zastanawiałam się czy dobra decyzja. Miałam nawet takie głupie myśli, czy będę kochać i akceptować dziecko jeśli będzie brzydkie albo mało inteligentne. No wstyd mi teraz za to, ale pytasz więc się przyznaję. Nawet jak m miał jechać do kliniki oddać nasienie, to byłam przez chwilę na etapie, że co ma być to będzie. Jak nie będzie nic to też ok. Jakoś odnośnie tego, czy sobie poradzę nie miałam obaw. I jak już pisałam, nie wiem co mi się zadziało w głowie podczas transferu ale wszystkie wątpliwości wyparowały. Mój kropek w środku i tyle. Niestety w przypadku niepowodzenia, które mnie spotkało tym bardziej było ciężko.

age.png

Wysłany: 14 kwietnia 2023, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patid wrote:
    A jakie są Twoje wątpliwości?

age.png
  • patid Debiutantka

Wysłany: 14 kwietnia 2023, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na forum wrote:
    A jakie są Twoje wątpliwości?
    Moje wątpliwości to to czy poradzę sobie z ciążą i - przede wszytkim- zmęczeniem związanym z małym dzieckiem, nie spaniem. Nie mam rodziców ani teściów do pomocy. Jestem tylko ja, mój wspierający partner. Boję się że fizycznie nie udźwignę tego.

• patid Debiutantka

Wysłany: 14 kwietnia 2023, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boję się też samego leczenia- ta ilość chemii w postaci leków i hormonów która jest w nas wtłaczana. Wiem że to na przyszłość nie jest obojętne dla organizmu. To też jest dla mnie przerażające.

• monester Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2023, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patid wrote:
    Boję się też samego leczenia- ta ilość chemii w postaci leków i hormonów która jest w nas wtłaczana. Wiem że to na przyszłość nie jest obojętne dla organizmu. To też jest dla mnie przerażające.
    A tu akurat jeśli korzystasz z kd to nie ma jakieś dużej ilości hormonów. jak masz swoje owulacje to minimalne ilosci hormonów dostaniesz. A robiliście już procedury jakieś na swoim materiale ? A wątpliwości o udźwignięciu zadania zostania rodzicem to chyba ma każda z nas ... Jestem leniwa. Wygodna. Też nie wiem czy dam rade. Nie cierpię wstawania w nocy.

Nowa na forum lubi tę wiadomość

‹‹ 39 40 41 42 43 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ