In vitro z komórką dawczyni
-
WIADOMOŚĆ
-
Elka198321 wrote:Extra miałaś jakieś dodatkowe opcje przy transferze? Nacięcie ah?embrio glue?
Nie miałam żadnych dodatków. Nacięcie nie było potrzebne, bo zarodek był wylęgający (wychodził z otoczki). A co do embrioglue, to średnio jestem do niego przekonana, choć ponoć podnosi trochę skuteczność. W poprzedniej klinice miałam, bo dorzucili mi gratis, ale w tej jest za 330€, także sobie darowałam. -
Giosiek wrote:Nie miałam żadnych dodatków. Nacięcie nie było potrzebne, bo zarodek był wylęgający (wychodził z otoczki). A co do embrioglue, to średnio jestem do niego przekonana, choć ponoć podnosi trochę skuteczność. W poprzedniej klinice miałam, bo dorzucili mi gratis, ale w tej jest za 330€, także sobie darowałam.
Trzymam kciuksy niech babelek rośnie;-)Giosiek lubi tę wiadomość
-
Giosiek wrote:Nie miałam żadnych dodatków. Nacięcie nie było potrzebne, bo zarodek był wylęgający (wychodził z otoczki). A co do embrioglue, to średnio jestem do niego przekonana, choć ponoć podnosi trochę skuteczność. W poprzedniej klinice miałam, bo dorzucili mi gratis, ale w tej jest za 330€, także sobie darowałam.
Giosiek lubi tę wiadomość
-
Dziękuję Wam wszystkim serdecznie 😘
Nowa na forum wrote:To super że już po, teraz niech się ładnie zadomowi, żeby w styczniu '24 wyskoczył ✊
Wyobraź sobie, że jestem tak stuknięta, że już sprawdziłam sobie w kalkulatorze datę potencjalnego porodu 🤪 30 grudnia 😬
monester, Nowa na forum lubią tę wiadomość
-
Giosiek wrote:Dziękuję Wam wszystkim serdecznie 😘
Wyobraź sobie, że jestem tak stuknięta, że już sprawdziłam sobie w kalkulatorze datę potencjalnego porodu 🤪 30 grudnia 😬Giosiek lubi tę wiadomość
-
Nowa na forum wrote:Niestety trochę to potrwa, prawdopodobnie dopiero po majówce będę mogła zrobić ostatnie badania, więc konsultacja wyników w czerwcu. Jestem po pierwszej konsultacji, miałam tylko wynik kir, wyszło brak kilku kir implantacyjnych i na to mam dostać leki. Nie pytałam jakie, bo pewnie wyniki całości będą istotne, ale obstawiam że będzie accofil.
Nowa na forum, Giosiek lubią tę wiadomość
-
Giosiek wrote:Dziękuję Wam wszystkim serdecznie 😘
Wyobraź sobie, że jestem tak stuknięta, że już sprawdziłam sobie w kalkulatorze datę potencjalnego porodu 🤪 30 grudnia 😬Giosiek, monester lubią tę wiadomość
-
monester wrote:Jak macie wszystkie męskie porobione to może już się zapiszcie w kolejkę na szukanie komórek, potem przyjdą wyniki i startujecie bez czekania.
-
Nowa na forum wrote:Wcale się nie dziwię, żadna stuknięta 😁 skoro ja z kalendarzem policzyłam ci tygodnie 🫣
😂🤣😂 -
Nowa na forum wrote:Wiesz, właśnie się nad tym poważnie zastanawiam. Tylko mojego m muszę przekonać że nie będzie tak, że z badań wyjdzie że się nie da 🫤
Nie ma takiej opcji, żeby nie doszło do transferu. Jak coś wyjdzie, to dostaniesz leki i tyle.
Zgadzam się z Monester - nie ma na co czekać 😊Nowa na forum lubi tę wiadomość
-
Dokładnie! Giosiek dobrze mówi, polać jej (soku ananasowego ) A leków jest tylko kilka jako wsparcie cokolwiek by nie wyszło. Może rozwazycie badanie zarodków ewentualnie, ale może być po prostu pech i przypadek za poprzednimi razami i pula pecha wyczerpana.
Giosiek, Nowa na forum lubią tę wiadomość
-
monester wrote:Dokładnie! Giosiek dobrze mówi, polać jej (soku ananasowego ) A leków jest tylko kilka jako wsparcie cokolwiek by nie wyszło. Może rozwazycie badanie zarodków ewentualnie, ale może być po prostu pech i przypadek za poprzednimi razami i pula pecha wyczerpana.
Giosiek lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, jak radzicie sobie z lękiem że może to ivf z kd nie jest dobrą decyzją? Zwracam się szczególnie do starszych z Was tzn po 40. Wciąż biję się z myślami czy podchodzić do procedury czy nie. Chciałabym nawiązać kontakt z kimś kto jest w podobnej sytuacji.
Zaprosiłam 2 osoby do "Przyjaciółek" ale nie mam odpowiedzi. Czy żeby móc nawiązać z kimś tutaj znajomość i nie tylko pisać na forum trzeba mieć wykupiony jakiś abonament? -
patid wrote:Dziewczyny, jak radzicie sobie z lękiem że może to ivf z kd nie jest dobrą decyzją? Zwracam się szczególnie do starszych z Was tzn po 40. Wciąż biję się z myślami czy podchodzić do procedury czy nie. Chciałabym nawiązać kontakt z kimś kto jest w podobnej sytuacji.
Zaprosiłam 2 osoby do "Przyjaciółek" ale nie mam odpowiedzi. Czy żeby móc nawiązać z kimś tutaj znajomość i nie tylko pisać na forum trzeba mieć wykupiony jakiś abonament?
Patid, nie musisz mieć wykupionego abonamentu, żeby się z kimś prywatnie kontaktować. Myślę, że po prostu, dziewczyny tak sama jak ja, bardzo rzadko zaglądają w wiadomości oraz zaproszenia i zwyczajnie ich nie widziały 🙃
Jeśli kogoś zaprosisz, to najlepiej napisać o tym tutaj na ogólnym forum 😊 -
Giosiek wrote:Patid, nie musisz mieć wykupionego abonamentu, żeby się z kimś prywatnie kontaktować. Myślę, że po prostu, dziewczyny tak sama jak ja, bardzo rzadko zaglądają w wiadomości oraz zaproszenia i zwyczajnie ich nie widziały 🙃
Jeśli kogoś zaprosisz, to najlepiej napisać o tym tutaj na ogólnym forum 😊 -
patid wrote:Dziewczyny, jak radzicie sobie z lękiem że może to ivf z kd nie jest dobrą decyzją? Zwracam się szczególnie do starszych z Was tzn po 40. Wciąż biję się z myślami czy podchodzić do procedury czy nie. Chciałabym nawiązać kontakt z kimś kto jest w podobnej sytuacji.
Zaprosiłam 2 osoby do "Przyjaciółek" ale nie mam odpowiedzi. Czy żeby móc nawiązać z kimś tutaj znajomość i nie tylko pisać na forum trzeba mieć wykupiony jakiś abonament? -
Nowa na forum wrote:A jakie są Twoje wątpliwości?
-
patid wrote:Boję się też samego leczenia- ta ilość chemii w postaci leków i hormonów która jest w nas wtłaczana. Wiem że to na przyszłość nie jest obojętne dla organizmu. To też jest dla mnie przerażające.
Nowa na forum lubi tę wiadomość