X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro z komórką dawczyni
Odpowiedz

In vitro z komórką dawczyni

Oceń ten wątek:
  • Giosiek Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2023, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WandaBerenika wrote:
    A dzień dobry Kochane 😊

Czekam na moją cytologię i biocenozę, moze bedą w tygodniu po świętach. Stary czeka na mukowiscydoze i SMA plus te podstawowe zakaźne. Myslę ze szybciej niz pod koniec maja gdy wypada mi druga polowa sztucznego cyklu nic sie nie wydarzy. Dla odmiany wietrzymy głowe po świętach bedziemy na wywczasie. Piewsze, geste i ciche dni z uwagi na ta cala sytuacje za nami… jednak to jest ciezka sprawa - zwlaszcza dla swieżaków. Musimy odparować. Bardzo szybko znalaza sie ta komorka, wydalismy w 2 tygodnie 15k. Jakos to nami wstrzasnelo … trzeba zluzowac.

Końcówka maja tuż tuż, także zleci, że nawet się nie obejrzysz 😊
    A co do kasy, to się nie wypowiem, bo u mnie tyle już jej poszło, że wolę nie liczyć, żeby się nie dołować 😅

age.png

Starania od 06.2012
    Dwie kliniki w DE (2016-2019): 3 IUI, 1x IVF, 4x ICSI (6 zarodków, 4 transfery)
    Eurofertil Ostrava (2020-2022): 2x ICSI (6 zarodków, 5 transferów - 1x cb i poronienie zatrzymane 14 tc/18 tc)
    Reprofit Brno (2023): 1x ICSI (5 zarodków, 2 transfery - 1x cb i Princess na świecie 😍)
  • Elka198321 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2023, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giosiek wrote:
    Tak, czas szybko leci. Ja też mam wrażenie, że dopiero podchodziłam do transferu, a w przyszłym tygodniu mam już kolejny 😊
    Kochana po moim przypadku zrób sobie pantogram zębów..ja miałam tylko tak kontrolę normalna bez prześwietlenia miesiąc przed transferem tak wszystko jest ok...a po braniu progesteronu taki kwiatek wyszedł że jeden ząb do wyrwania a drugi leczenie....
    Może to Was uchroni przed tym co ja teraz mam...

• Nowa na forum Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2023, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elka198321 wrote:
    Hi dziewczyny,
    Jestrm po wizycie babelek pięknie się rozwija po raz pierwszy słyszeliśmy bicie serduszka..zwolnienie dostałam odrazu nawet lekarza nirmusislam za dużo mówić. Wykształcają się już po woli rączki i nóżki.
    U mnie pamiętacie jak pisałam o zębie do wyrwania doktor kazał nie czekać do połowy maja Bo jeśli jest zapalenie lub bakteria to może większych szkód narobić. A ropa była więc jest wskazanie do wyrwania na cito...
    Dziś dzwonię do dentysty i pewnie jutro mi wyrwia zęba.
    Pozdrowionka
    Ela
    Współczuję zęba ale całej reszty pozytywnie zazdroszczę, wypoczywaj, ciesz się wiosną i rośnij ✊

37+3: 2600 g 🥰

age.png
  • Elka198321 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2023, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na forum wrote:
    Współczuję zęba ale całej reszty pozytywnie zazdroszczę, wypoczywaj, ciesz się wiosną i rośnij ✊
    Spokojnie na Cirbie trz przyjdzie czas...Trzeba walczyć nie podawać się za mną też kilka nieudanych transferów, 2 że niebylo ci transferować, 3 nieudane i teraz z kd 1 udany....

• monester Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2023, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na forum wrote:
    Nowa - badania porobione ? Kiedy nowy start ?

Wysłany: 12 kwietnia 2023, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Nowa - badania porobione ? Kiedy nowy start ?
    Niestety trochę to potrwa, prawdopodobnie dopiero po majówce będę mogła zrobić ostatnie badania, więc konsultacja wyników w czerwcu. Jestem po pierwszej konsultacji, miałam tylko wynik kir, wyszło brak kilku kir implantacyjnych i na to mam dostać leki. Nie pytałam jakie, bo pewnie wyniki całości będą istotne, ale obstawiam że będzie accofil.

age.png
  • Giosiek Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2023, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na forum wrote:
    Niestety trochę to potrwa, prawdopodobnie dopiero po majówce będę mogła zrobić ostatnie badania, więc konsultacja wyników w czerwcu. Jestem po pierwszej konsultacji, miałam tylko wynik kir, wyszło brak kilku kir implantacyjnych i na to mam dostać leki. Nie pytałam jakie, bo pewnie wyniki całości będą istotne, ale obstawiam że będzie accofil.

A jakie miałaś zlecone badania oprócz KIR oraz białka C i S?
    Ja mam podobny plan. Jeśli ten transfer się nie uda, to zrobię badania 10 maja (któreś z nich APC wykonuje tylko w środy) i też mam ewentualną konsultację w czerwcu.

age.png

Starania od 06.2012
    Eurofertil Ostrava (2020-2022): 2x ICSI (6 zarodków, 5 transferów - 1x cb i poronienie zatrzymane 14 tc/18 tc)
    Reprofit Brno (2023): 1x ICSI (5 zarodków, 2 transfery - 1x cb i Princess na świecie 😍)
  • Giosiek Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2023, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byliśmy wczoraj z mężem u genetyka. Mąż był (jak się okazało) tylko dla ozdoby, bo nie odezwał sie nawet słowem 😬
    Spędziliśmy tam godzinę i ogólny wniosek jest taki, że nie jest w stanie nam bardziej pomóc. Ponoć mamy już przebadane wszystko, co u niego zbadać mogliśmy 🤷‍♀️
    Plus z wizyty jest taki, że powiedział, że skonsultuje nasz przypadek z jakimś trudno dostępnym profesorem, który być może jeszcze coś wymyśli. Ale jasno dał nam do zrozumienia, że jego zdaniem nie tutaj leży nasz problem.

age.png

Starania od 06.2012

Wysłany: 13 kwietnia 2023, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giosiek wrote:
    A jakie miałaś zlecone badania oprócz KIR oraz białka C i S?
    Ja mam podobny plan. Jeśli ten transfer się nie uda, to zrobię badania 10 maja (któreś z nich APC wykonuje tylko w środy) i też mam ewentualną konsultację w czerwcu.
    Jeszcze immunofenotyp, cytokiny, homocyteina, czynnik II protrombiny, czynnik V Leiden i progesteron 7d po owulacji. Dodatkowo do wglądu ostatnie wyniki cytologii.

age.png

Wysłany: 13 kwietnia 2023, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giosiek wrote:
    Byliśmy wczoraj z mężem u genetyka. Mąż był (jak się okazało) tylko dla ozdoby, bo nie odezwał sie nawet słowem 😬
    Spędziliśmy tam godzinę i ogólny wniosek jest taki, że nie jest w stanie nam bardziej pomóc. Ponoć mamy już przebadane wszystko, co u niego zbadać mogliśmy 🤷‍♀️
    Plus z wizyty jest taki, że powiedział, że skonsultuje nasz przypadek z jakimś trudno dostępnym profesorem, który być może jeszcze coś wymyśli. Ale jasno dał nam do zrozumienia, że jego zdaniem nie tutaj leży nasz problem.
    Ty masz dziś transfer!? Trzymam mocno ✊✊ żebyś już nie musiała żadnych badań robić poza tymi dla ciężarnych

Giosiek lubi tę wiadomość

age.png
  • Giosiek Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2023, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle, to właśnie stoimy w korku w Pradze. Za 3 godziny mam transfer ☺️

age.png

Starania od 06.2012
  • Giosiek Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2023, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na forum wrote:
    Jeszcze immunofenotyp, cytokiny, homocyteina, czynnik II protrombiny, czynnik V Leiden i progesteron 7d po owulacji. Dodatkowo do wglądu ostatnie wyniki cytologii.

Ja badania na trombofilię miałam robione w pierwszej klinice jeszcze przed pierwszą procedurą, także trochę się dziwię, że jeszcze ich nie miałaś. Jeśli mogłabym Ci coś doradzić, to na Twoim miejscu zrobiłabym od razu cały pakiet (z PAI i MTHFR).

age.png

Starania od 06.2012
  • Elka198321 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2023, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giosiek wrote:
    A tak w ogóle, to właśnie stoimy w korku w Pradze. Za 3 godziny mam transfer ☺️
    Trzymamy kciuki!🤞🤞🤞🤞🤞🤞🤞🤞🤞🤞🤞

Wysłany: 13 kwietnia 2023, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giosiek wrote:
    Ja badania na trombofilię miałam robione w pierwszej klinice jeszcze przed pierwszą procedurą, także trochę się dziwię, że jeszcze ich nie miałaś. Jeśli mogłabym Ci coś doradzić, to na Twoim miejscu zrobiłabym od razu cały pakiet (z PAI i MTHFR).
    Z tego co się dowiedziałam pakiet z testdna, który ma właśnie m.in.mthfr jest robiony z wymazu z policzka, a moja immunolog wskazała wykonanie z krwi (czynnik II i V). Więc musiałabym robić to dodatkowo, a może w przypadku nieprawidłowości i tak coś z krwi wyjdzie i leczenie takie samo? W klinice miałam zalecenie tylko na homocyteinę, wyszło 10 więc biorę metylowany kwas foliowy. Daleko jeszcze macie 😁

age.png
  • Giosiek Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2023, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na forum wrote:
    Z tego co się dowiedziałam pakiet z testdna, który ma właśnie m.in.mthfr jest robiony z wymazu z policzka, a moja immunolog wskazała wykonanie z krwi (czynnik II i V). Więc musiałabym robić to dodatkowo, a może w przypadku nieprawidłowości i tak coś z krwi wyjdzie i leczenie takie samo? W klinice miałam zalecenie tylko na homocyteinę, wyszło 10 więc biorę metylowany kwas foliowy. Daleko jeszcze macie 😁

Wiem, że większość dziewczyn robi z testdna i tam jest wymaz z policzka. Te badania można też zrobić z krwi, ale możliwe, że są wtedy droższe. Z tego co wiem, leczenie i tak jest zawsze takie samo w przypadku wykrycia którejkolwiek mutacji - heparyna. W razie MTHFR bierze się metylowany kwas foliowy, także jak się już go bierze, to wynik poza informacją, raczej już nic nie wnosi w życie.

age.png

Starania od 06.2012
  • Elka198321 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2023, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja już po wyrwaniu żabka przeżyłam jakoś ..drugi dostał jakiś opatrunek Bo obok jest i I z tum muszę trochę pochodzić pewnie chodzi o to że obok ten ząb był wyrywany aby dziąsło się zagoiło....Teraz idę spać chyba Bo wrażeń jest sporo jak na dziś...

• Giosiek Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2023, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po transferze i właśnie jedziemy na frytki do maca ☺️

monester, Elka198321, Nowa na forum lubią tę wiadomość

age.png

Starania od 06.2012
  • monester Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2023, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giosiek wrote:
    Superowo ! A jakie Endo do transferu i po jakim czasie proga transfer ? Przesuwałas coś w związku z oknem ?

• Elka198321 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2023, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giosiek wrote:
    Extra miałaś jakieś dodatkowe opcje przy transferze? Nacięcie ah?embrio glue?

• Giosiek Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2023, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Superowo ! A jakie Endo do transferu i po jakim czasie proga transfer ? Przesuwałas coś w związku z oknem ?

Lekarz dziś nie mierzył endo, ale tydzień temu w środę było 11 mm (w 12 dniu cyklu). Ja mam przesunięte okienko implantacyjne i wprowadziłam proga 114 godzin przed transferem (zgodnie z ERA).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2023, 14:26

monester lubi tę wiadomość

age.png

Starania od 06.2012
‹‹ 38 39 40 41 42 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ