In vitro z komórką dawczyni
-
WIADOMOŚĆ
-
WiosnyFanka wrote:Moja droga, to Wy młodziaki jesteście! U mnie 42 w metryce, relatywnie sporo tu dziewczyn po 40-tce.
Ja na Twoim miejscu podeszłabym do transferu z KD bez wielkiego zagłębiania się w atomy. To jest studnia bez dna. Zadbałabym tylko o hormony w cyklu transferowym, łykała witaminy, przyjmowała probiotyki doustne i dopochwowe i przeszła na dietę przeciwzapalną.
Wiem że dzisiaj mamuśki po 40 nikogo nie dziwią, u nas w szpitalu to norma! nawet pielęgniarki mi mówiły jedna 52letni kobieta rodziła z KD właśnie pierwsze dziecko! ale kurcze planowałam założyć rodzine w wieku 30 lat...więc już będzie spory poślizg!!!!
właśnie mój lekarz mówi tak jak Wy...najpierw zobaczymy jak będzie! ciąże się przyjmują, zagnieżdżają więc jest ok! tylko histeroskopie zrobić po tych łyżeczkowaniach żeby tam ewentualne zrosty usunąć, zobaczyć czy wszystko ok od środka i KD! ale faktycznie chyba mam traume po tamtych poronieniach☹️ zwłaszcza tym pierwszym...23tydzień to już połowa ciąży! nie chce sobie nawet wyobrażać przechodzić to kolejny raz! niby klinike wybrałam dobrą i lekarza też...ale gdzieś to ziarenko nieufności do lekarzy pozostaje po takich traumach...wiecie jak jest same☹️Frankfurterka lubi tę wiadomość
listopad 2022 poronienie 18tc - wada genetyczna
sierpień 2023 poronienie 8tc
styczeń 2024 puste jajo płodowe
decyzja o in virtro z KD
maj 2024 histeroskopia OK
czerwiec 2024 2❄️❄️
transfer 19 lipiec✊🙏
test ciążowy 👍
10dpt beta hcg 504
13dpt beta hcg 2234
18dpt pęcherzyk ciążowy z kropkiem 🤗
30dpt mamy ❤️🤗
9w3d: 2,56cm człowieka😁
11w5d 1prenatalne: 5 cm człowieka🤗 usg ok, Pappa ok☺️ preeklampsja 1:92😔
16w4d: będzie synek👶🥰 serduszko 162ud/min, skrócona szyjka macicy😔(do obserwacji)
18w4d 235g chłopczyka, serduszko 153ud/min, będzie szew na szyjce macicy😔
14.11 szpital, założony szew okrężny
20w3d 2 prenatalne, wszystko ok☺️ 356g chłopczyka, serduszko 154ud/min
23w3d wszystko ok, 630g👶💙, serduszko 151ud/min
27w1d wszystko ok, 1kg rozrabiaki👶, szyjka macicy 3cm
29w3d synek 1,4kg, serduszko 137ud/min🥰
30w 3 prenatalne, wszystko dobrze, 1,6kg synusia😊
32w 3d ponad 2kg synka😉
36w 4d 2,8kg synka -
Hope_89 wrote:To jakie macie te imiona ? 😉 Ja tak nieśmiało stawiam na Lilę ale pewności nie mam bo to bardzo odpowiedzialne zadanie 😅
Ale Liliana bardzo ładne imię ! Lila, Lilka. Prawda taka że każdy z nas miał jakieś koleżanki, nauczyciela, sąsiada czy wujka i mu się imię od razu kojarzy z tą osobą dlatego nie jest łatwo wybrać. Ważne żeby dwie strony akceptowały. A drugie imię wybieracie ? Niezależnie od tego czy będą chrzciny czy nie będzie ?Chmurka87, WiosnyFanka lubią tę wiadomość
-
U nas będzie Alicja. Podoba się mi, mężowi, moim rodzicom i teściom, ma zdrobnienia do maluszka ale jednocześnie pełnym imieniem można mówić do dziecka i dorosłego. Kojarzy nam się dobrze (a było ciężko bo jestem nauczycielem to wiele skojarzeń 🤣).
No i pasuje do naszego nazwiska a to nie lada wyczynmonester, WiosnyFanka, Mati W., Trinity_Nea, Nowa na forum, Frankfurterka lubią tę wiadomość
-
Saimi wrote:U nas będzie Alicja. Podoba się mi, mężowi, moim rodzicom i teściom, ma zdrobnienia do maluszka ale jednocześnie pełnym imieniem można mówić do dziecka i dorosłego. Kojarzy nam się dobrze (a było ciężko bo jestem nauczycielem to wiele skojarzeń 🤣).
No i pasuje do naszego nazwiska a to nie lada wyczynWiosnyFanka lubi tę wiadomość
-
monester wrote:O nie, my światu zewnętrznemu powiemy dopiero jak dojdzie do szczęśliwych narodzin;)
Ale Liliana bardzo ładne imię ! Lila, Lilka. Prawda taka że każdy z nas miał jakieś koleżanki, nauczyciela, sąsiada czy wujka i mu się imię od razu kojarzy z tą osobą dlatego nie jest łatwo wybrać. Ważne żeby dwie strony akceptowały. A drugie imię wybieracie ? Niezależnie od tego czy będą chrzciny czy nie będzie ?[/url]
-
Dokładnie
chłopiec miał być Jasiem. Bo mój mąż ma Antka się zgodzić nie chciał a mi się bardzo podoba to imię.
-
Saimi wrote:U nas będzie Alicja. Podoba się mi, mężowi, moim rodzicom i teściom, ma zdrobnienia do maluszka ale jednocześnie pełnym imieniem można mówić do dziecka i dorosłego. Kojarzy nam się dobrze (a było ciężko bo jestem nauczycielem to wiele skojarzeń 🤣).
No i pasuje do naszego nazwiska a to nie lada wyczyn
No i jeszcze Klara siedzi mi w głowie, ale chyba tak bliżej do Lili😉Trinity_Nea, Saimi lubią tę wiadomość
[/url]
-
Klaudersenn wrote:A ja tak może z innej beczki teraz. Kobietki wybrałyście już imiona lub jakie wam się podobają? 😁
My mamy z mężem poważna rozkmine 😅
Ja zawsze marzyłam żeby miec córke Anie albo Ize! nawet moje lalki w dzieciństwie się tak nazywały😆 chłopczyk Adaś albo Antoś!
oby kiedyś udało mi się doczekać wybierania imion dla dzieci jak Wam🙏WiosnyFanka, monester, Trinity_Nea, Nowa na forum, Saimi, Frankfurterka lubią tę wiadomość
listopad 2022 poronienie 18tc - wada genetyczna
decyzja o in virtro z KD
czerwiec 2024 2❄️❄️
transfer 19 lipiec✊🙏
test ciążowy 👍
10dpt beta hcg 504
13dpt beta hcg 2234
30dpt mamy ❤️🤗
16w4d: będzie synek👶🥰 serduszko 162ud/min, skrócona szyjka macicy😔(do obserwacji)
32w 3d ponad 2kg synka😉
36w 4d 2,8kg synka -
Chmurka87 wrote:Wiem że dzisiaj mamuśki po 40 nikogo nie dziwią, u nas w szpitalu to norma! nawet pielęgniarki mi mówiły jedna 52letni kobieta rodziła z KD właśnie pierwsze dziecko! ale kurcze planowałam założyć rodzine w wieku 30 lat...więc już będzie spory poślizg!!!!
właśnie mój lekarz mówi tak jak Wy...najpierw zobaczymy jak będzie! ciąże się przyjmują, zagnieżdżają więc jest ok! tylko histeroskopie zrobić po tych łyżeczkowaniach żeby tam ewentualne zrosty usunąć, zobaczyć czy wszystko ok od środka i KD! ale faktycznie chyba mam traume po tamtych poronieniach☹️ zwłaszcza tym pierwszym...23tydzień to już połowa ciąży! nie chce sobie nawet wyobrażać przechodzić to kolejny raz! niby klinike wybrałam dobrą i lekarza też...ale gdzieś to ziarenko nieufności do lekarzy pozostaje po takich traumach...wiecie jak jest same☹️
Totalnie rozumiem Twój strach. Moim zdaniem to bardzo naturalne odczucia po tym co przeszłaś. Większości z nas on towarzyszył na różnych etapach. Dobrze, że dajesz sobie przestrzeń na odczuwanie tegoż. Ale z drugiej strony, zobacz jak wielka szansa przed Wami. Nowa nadzieja.
Ja też w życiu planowałam niejednokrotnie różbe rzeczy i chyba nie muszę mówić, że niektóre totalnie nie wyszły. Dziś, z perspektywy czasu wiem że wszystko działo się "po coś". Będzie dobrze.
Histeroskopia to dobry pomysł. Gdyby udało się również pobrać przy okazji materiał do zbadania stanu zapalnego endometrium (CD138) to byłoby git.Chmurka87, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
Starania od 2019.
ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
8+1: CRL - 1,73cm;
11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
13+6: CRL - 7,97cm
21+4: połowkowe (475g Człowieka)
35+5: narodziny synusia - 2450g
-
WiosnyFanka wrote:Ostatecznie wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują na to, że imię wybrane. Padło na propozycję małżonka. Jeszcze mu się nie przyznałam, że po kilku miesiącach w końcu przystaję na jego propozycję
-
Chmurka87 wrote:Ja zawsze marzyłam żeby miec córke Anie albo Ize! nawet moje lalki w dzieciństwie się tak nazywały😆 chłopczyk Adaś albo Antoś!
oby kiedyś udało mi się doczekać wybierania imion dla dzieci jak Wam🙏
Wiesz, ja miałam zawsze przygotowane imiona dla dzieci 😅 jednak nie wzięłam pod uwagę 10 lat życia z "niepłodnością" i zwyczajnie przestały mi się podobać lub bałam się już o nich marzyć 😔 lub ktoś je w bliskim otoczeniu już wykorzystał 😉
Smutne ale prawdziwe 😉
Chmurka87 lubi tę wiadomość
[/url]
-
monester wrote:O nie, my światu zewnętrznemu powiemy dopiero jak dojdzie do szczęśliwych narodzin;)
Ale Liliana bardzo ładne imię ! Lila, Lilka. Prawda taka że każdy z nas miał jakieś koleżanki, nauczyciela, sąsiada czy wujka i mu się imię od razu kojarzy z tą osobą dlatego nie jest łatwo wybrać. Ważne żeby dwie strony akceptowały. A drugie imię wybieracie ? Niezależnie od tego czy będą chrzciny czy nie będzie ?
U nas będzie jedno imię.
Ja akurat nie rozumiem koncepcji dwóch imion.Starania od 2019.
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
-
Nowa na forum wrote:Rozumiem, że to trzymasz jako asa w rękawie
Na razie ojciec dziecka musi się dowiedzieć jak jego syn będzie miał na imięCzekam do urodzin Starego, żeby mu oznajmić radosną nowinę, że przetrawiłam jego propozycję i że w sumie to bardzo dobra opcja. Ucieszy się Chłop, bo wiem jak mu na tym zależało. Niech mu wobec tego będzie.
Pójdzie w świat w swoim czasie, bo to żadna tajemnica.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2024, 20:35
monester, Nowa na forum, Saimi lubią tę wiadomość
Starania od 2019.
-
WiosnyFanka wrote:U nas będzie jedno imię.
Ja akurat nie rozumiem koncepcji dwóch imion. -
WiosnyFanka wrote:Totalnie rozumiem Twój strach. Moim zdaniem to bardzo naturalne odczucia po tym co przeszłaś. Większości z nas on towarzyszył na różnych etapach. Dobrze, że dajesz sobie przestrzeń na odczuwanie tegoż. Ale z drugiej strony, zobacz jak wielka szansa przed Wami. Nowa nadzieja.
Ja też w życiu planowałam niejednokrotnie różbe rzeczy i chyba nie muszę mówić, że niektóre totalnie nie wyszły. Dziś, z perspektywy czasu wiem że wszystko działo się "po coś". Będzie dobrze.
Histeroskopia to dobry pomysł. Gdyby udało się również pobrać przy okazji materiał do zbadania stanu zapalnego endometrium (CD138) to byłoby git.
27 marca mam wizyte u doktorka to wszystko z nim ustale! spytam go o tą próbke endometrium!
fajnie że jest takie forum! naprawde daje jakieś nadzieje nawet takim wyprutym z nadzieji osobom jak ja😉
jest tu ktoś z Angeliusa z Katowicach? macie jakieś zdanie na temat tej kliniki? ja tak po forach przeleciałam i dużo dziewczyn polecało, pisało że lepsza opieka jak w innych klinikach! jakie Wasze zdanie? macie większe doświadczenie widze niż ja😊listopad 2022 poronienie 18tc - wada genetyczna
decyzja o in virtro z KD
czerwiec 2024 2❄️❄️
transfer 19 lipiec✊🙏
test ciążowy 👍
10dpt beta hcg 504
13dpt beta hcg 2234
30dpt mamy ❤️🤗
32w 3d ponad 2kg synka😉
36w 4d 2,8kg synka -
monester wrote:Właśnie jak się ma popularne nazwisko jak ja to może być dobra identyfikacja te dwa imiona 😅 ja mam w dowodzie dwa, ale nie wiem czy to jest obowiązkowo ? Zawsze w formularzach urzędowych jest taka rubryka drugie imię.
Nie jest obowiązkowe. U nas cała rodzina (siostra, siostrzenica, rodzice, babcia) jest jednoimienna. Faktycznie przy popularnych nazwiskach to może mieś sens, nie pomyślałam o tym.monester lubi tę wiadomość
Starania od 2019.
-
Chmurka87 wrote:27 marca mam wizyte u doktorka to wszystko z nim ustale! spytam go o tą próbke endometrium!
fajnie że jest takie forum! naprawde daje jakieś nadzieje nawet takim wyprutym z nadzieji osobom jak ja😉
jest tu ktoś z Angeliusa z Katowicach? macie jakieś zdanie na temat tej kliniki? ja tak po forach przeleciałam i dużo dziewczyn polecało, pisało że lepsza opieka jak w innych klinikach! jakie Wasze zdanie? macie większe doświadczenie widze niż ja😊
Ja nie mam doświadczenia z tą kliniką, ale po necie krąży bardzo dużo dobrych opinii o Marcie Palidze - Ona chyba tam przyjmuje?Starania od 2019.
-
WiosnyFanka wrote:Ja nie mam doświadczenia z tą kliniką, ale po necie krąży bardzo dużo dobrych opinii o Marcie Palidze - Ona chyba tam przyjmuje?
tak! MP jest najlepsza ale do niej się dostać graniczy z cudem!! ja się lecze u jej męża...oby dobry wybór! za tydzień mam wizyte i już włącza się przedwizytowa panika...gorsza od napięcia przedmiesiączkowego!!😬listopad 2022 poronienie 18tc - wada genetyczna
decyzja o in virtro z KD
czerwiec 2024 2❄️❄️
transfer 19 lipiec✊🙏
test ciążowy 👍
10dpt beta hcg 504
13dpt beta hcg 2234
30dpt mamy ❤️🤗
32w 3d ponad 2kg synka😉
36w 4d 2,8kg synka -
Moje corki maja malo popularne imiona, takie ze kazdy gdzies slyszal, ale wiekszosc w swoim otoczeniu osoby takiej nie ma 😄 o to nam wlasnie chodzilo. Ciagle slyszymy ze piekne i jestesmy bardzo zadowoleni ze swoich wyborow. W obu przypadkach wybor padal po 15 minutach rozmowy i jednoglosnie 🙂
Fakt jest taki ze dopiero przy wyborze imion czlowiek sie dowiaduje ile osob nie lubi albo mu sie zle kojarza. 🤣Trinity_Nea, Nowa na forum lubią tę wiadomość