In vitro z komórką dawczyni
-
WIADOMOŚĆ
-
Giosiek wrote:Witaj Magduś,
leczyłam się w Niemczech i wydaje mi się, że Feminita to niemiecki odpowiednik luteiny.
Ja brałam też Utrogest, który jest odpowiednikiem Utrogestanu.
No i oczywiście crinone (bardzo drogie) oraz Prolutex.
Duphaston to inny rodzaj progesteronu i przyjmuje się go doustnie.
Witaj Gosiek,
Pięknie dziekuje Ci za odpowiedz. Wlasnie mialam rozmowe z doktorem z Invicta i ten przepisal mi Utrogest lub Progesteron Besins do sprawdzenia ktory z nich bedzie w Niemczech dostępny. Widze ze Utrogest raczej bedzie.
Czy orientujesz sie moze lub inne dziewczyny z forum czy polska e-recepta 100% odplatna moze byc wykupiona w innym kraju EU? -
monester wrote:W ogóle dziewczyny dziwnym trafem i ja i Wiosny fanka i Nowa na forum i Saimi - wszystkie wylądowalysmy w szpitalu na końcówce i każda z innego powodu.
Saimi, a Ty jeszcze w dwupaku?
Tak jeszcze w dwupaku. Szyjka jak była w 30 tyg tak jest teraz. Za to wykryli mi nadciśnienie więc w skończonym 37tyg rozwiązujemy ciąże. Raczej cc bo ułożenie miednicowe.
A Wy jak się czujecie?glodia, Nowa na forum, Elka198321, monester, Hope_89, WiosnyFanka, Giosiek lubią tę wiadomość
Starania od 2017 r.
Ona - 36l, mthfr, hashimoto, b. niskie amh, b. duży problem z endo
On - 36l, wszystko ok
I IUI - 2019 nieudane
I IVF - 25.09.23
7dpt - Beta Hcg - 71 ; prog 231
11dpt - Beta Hcg - 745 ; prog 172
15dpt - Beta Hcg - 4174
24dpt - jest zarodek z ❤️ (szpital, jednorazowe krwawienie bez przyczyny)
31dpt - CRL 10mm 💓
11+2 - CRL 45mm 🧡
13+3 - CRL 70 mm, I prenatalne ok 💝
17+3 - 200 g., 17 cm dziewczynki 😍
20+3 - połówkowe, 340 g dziewczynki 🤩 skr. szyjka
22+3 - 510 g., 28 cm gwiazdeczki 🥰 skr. szyjka
26+3 - 910 g., 37 cm gwiazdeczki 💖 skr. szyjka
30+3 - III prenatalne, 1580 g. dzielnej dziewczynki ❤️ od dziś szpital - b. skr. szyjka
32+2 - 1980 g. 😍
33+2 - 2150g. 🤩
35+2 - 2600g. 💖
36+2 - 2900g. 🧡
36+6 - Alicja już na świecie! 🥰💓
-
monester wrote:W ogóle dziewczyny dziwnym trafem i ja i Wiosny fanka i Nowa na forum i Saimi - wszystkie wylądowalysmy w szpitalu na końcówce i każda z innego powodu.
Saimi, a Ty jeszcze w dwupaku?
Nowa, WiosnyFanka - co się stało?Saimi lubi tę wiadomość
-
Magdus- niestety nie mam takiej wiedzy...
Saimi- trzymaj się. CC nie jest takie złe (baaaardzo chciałam rodzić SN i mocno przeżyłam, że będzie cesarka, ale z perspektywy czasu, to może nawet lepiej 😉)
Monester- rzeczywiście. Ciąże szły książkowo i nagle...
Najważniejsze, żeby wszystko bezpiecznie się skończyło- dla Was i Maleństw.Saimi lubi tę wiadomość
"...dopóki sił jednak iść, przecież iść, będę iść
(...) dopóki sił będę szedł, będę biegł, nie dam się"
starania od 2017
niedrożny prawy jajowód, niesprawny lewy jajnik (taka ironia losu...)
AMH 0,5
FSH 13-15
IVF 12.2020 (1komórka->1zarodek->sukces->na krótko...)
IVF 07.2021 (1komórka->1zarodek->nic...)
stymulacje 10/11/12.2021
FET 10.02.2022+ 'kleik' --> cb
FET 04.2022- beta hCG: 9dpt-352
12dpt-1032
16dpt-6703
19dpt-jest pęcherzyk z zarodkiem
34dpt (8tc)- jest ❤️
10tc- wszystko ok ❤️
13tc- prenatalne, jest ok ❤️
14tc- 100g maleństwa, jest ok ❤️
18tc- 200g maleństwa, jest ok ❤️
20tc- połówkowe, jest ok, 380g maleństwa ❤️
23tc- 525g maleństwa, jest ok❤️
26tc- 1100g maleństwa, jest ok❤️
32tc- 1900g maleństwa, jest ok❤️
36tc- 2500g maleństwa, jest ok ❤️
40tc- 3200g maleństwa, czekamy ❤️
10.01- jest z nami nasz Cud (2620g)💖 -
glodia wrote:jak nic się zmówiłyście ;p a tak serio, to niesamowite jest to, że Saimi nadal się trzyma.
Nowa, WiosnyFanka - co się stało? -
Saimi wrote:Tak jeszcze w dwupaku. Szyjka jak była w 30 tyg tak jest teraz. Za to wykryli mi nadciśnienie więc w skończonym 37tyg rozwiązujemy ciąże. Raczej cc bo ułożenie miednicowe.
A Wy jak się czujecie?Saimi, monester, WiosnyFanka lubią tę wiadomość
-
Powiem Wam, że sama jestem pod wrażeniem, że się udało dotrwać tak długo ale to nadciśnienie to sobie mogło już darować heh zmartwiona jestem bo w moczu też mam białko czyli stan przedrzucawkowy, cały czas regulują tabletkami i pod kontrolą ktg dzidziuś jest. To plus no ale gdzieś strach jest.
Rzeczywiście dobre nastawienie bardzo dużo daje, gdybym nie tłumaczyła sobie od początku, że szpital to najlepsze co mogło dla mnie być to bym oszalała.
Nowa przetrwasz szybciutko ten czas i zaraz będziesz tulić dzidziusia
Trinity ja stwierdziłam, że dziecko samo wie co dla niego lepsze i skoro nie chce zmienić pozycji to będzie cc i nie ma co dramatyzować. Oczywiście boję się co będzie po porodzie no ale.. wszystko się przeżyje.
Glodia a co u Was? Ostatnio mniej zaglądam na forum i chyba przeoczyłam trochę.glodia, Nowa na forum, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
Starania od 2017 r.
On - 36l, wszystko ok
I IUI - 2019 nieudane
I IVF - 25.09.23
15dpt - Beta Hcg - 4174
31dpt - CRL 10mm 💓
11+2 - CRL 45mm 🧡
30+3 - III prenatalne, 1580 g. dzielnej dziewczynki ❤️ od dziś szpital - b. skr. szyjka
32+2 - 1980 g. 😍
33+2 - 2150g. 🤩
35+2 - 2600g. 💖
36+2 - 2900g. 🧡
-
monester wrote:Czyli za 3 dni ???
W skończonym 37 tyg, za 3 dni się kończy więc pewnie dadzą info w który dokładnie dzień. Myślę, że to jednak po weekendzie będzie.monester, WiosnyFanka, Trinity_Nea, Elka198321 lubią tę wiadomość
Starania od 2017 r.
On - 36l, wszystko ok
I IUI - 2019 nieudane
I IVF - 25.09.23
15dpt - Beta Hcg - 4174
31dpt - CRL 10mm 💓
11+2 - CRL 45mm 🧡
32+2 - 1980 g. 😍
33+2 - 2150g. 🤩
35+2 - 2600g. 💖
36+2 - 2900g. 🧡
-
Saimi wrote:Tak jeszcze w dwupaku. Szyjka jak była w 30 tyg tak jest teraz. Za to wykryli mi nadciśnienie więc w skończonym 37tyg rozwiązujemy ciąże. Raczej cc bo ułożenie miednicowe.
A Wy jak się czujecie?Saimi lubi tę wiadomość
[/url] -
glodia wrote:jak nic się zmówiłyście ;p a tak serio, to niesamowite jest to, że Saimi nadal się trzyma.
Nowa, WiosnyFanka - co się stało?
U nas w piątek wody zaczęły odchodzić. Jesteśmy w szpitalu i próbujemy prześlizgnąć się w dwupaku chociaż do rozpoczęcia 37 tygodnia. Później planowane CC. Czekamy.Starania od 2019.
ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
8+1: CRL - 1,73cm;
11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
13+6: CRL - 7,97cm
21+4: połowkowe (475g Człowieka)
35+5: narodziny synusia - 2450g
-
Nowa na forum wrote:U mnie łożysko przodujące wypatrzone na 3 prenatalnych, najpierw 2 dni w szpitalu w kwietniu. Wypuścili mnie, ale zapowiedzieli, że nawet jak nie będzie żadnego plamienia (w takim przypadku od razu szpital), to w 34 tc kładę się na oddział i czekam pod obserwacją do 37 tc i cc. Tak więc od piątku leżę w szpitalu. Jeszcze 16 dni ✊🍀
Nowa na forum, Elka198321 lubią tę wiadomość
-
WiosnyFanka wrote:U nas w piątek wody zaczęły odchodzić. Jesteśmy w szpitalu i próbujemy prześlizgnąć się w dwupaku chociaż do rozpoczęcia 37 tygodnia. Później planowane CC. Czekamy.
Nowa na forum, WiosnyFanka, Trinity_Nea, Elka198321 lubią tę wiadomość
-
Saimi wrote:Powiem Wam, że sama jestem pod wrażeniem, że się udało dotrwać tak długo ale to nadciśnienie to sobie mogło już darować heh zmartwiona jestem bo w moczu też mam białko czyli stan przedrzucawkowy, cały czas regulują tabletkami i pod kontrolą ktg dzidziuś jest. To plus no ale gdzieś strach jest.
Rzeczywiście dobre nastawienie bardzo dużo daje, gdybym nie tłumaczyła sobie od początku, że szpital to najlepsze co mogło dla mnie być to bym oszalała.
Nowa przetrwasz szybciutko ten czas i zaraz będziesz tulić dzidziusia
Trinity ja stwierdziłam, że dziecko samo wie co dla niego lepsze i skoro nie chce zmienić pozycji to będzie cc i nie ma co dramatyzować. Oczywiście boję się co będzie po porodzie no ale.. wszystko się przeżyje.
Glodia a co u Was? Ostatnio mniej zaglądam na forum i chyba przeoczyłam trochę. -
glodia wrote:Życie zmusiło mnie do wyjścia ze "skorupki". Szykuję się na histeroskopię. Po badaniach okazało się, że mam jeszcze dużo przeciwciał allo mlr, więc immuno zalecił zrobić transfer do czerwca. co niestety nie jest realne, bo moja macica nie jest jeszcze gotowa, ale staramy się "zdążyć" w lipcu. generalnie nie spinam się, bo moja psychika również nie jest jeszcze gotowa, cieszę się, że na wyniki histero czeka się miesiąc, bo będę miała więcej czasu na oswojenie się z myślą o transferze. Jeśli w histero coś wyjdzie, to transfer odsunie się dość mocno w czasie, bo będę powtarzać mlr i wtedy już raczej wejdą immunoglobuliny lub limfocyty.
Będę mocno trzymać kciuki, aby wszystko poszło dobrze, czy to w lipcu czy chwilę później, oby tylko było dobre zakończenie ✊✊✊✊🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
Ja nie narzekam na leżenie, jak mi przychodzi do głowy jakaś chęć narzekania, to:
1. przypominam sobie Saimi i wiem, że te moje 3 tygodnie to nic (tydzień już zleciał, nawet dość szybko).
2. Jak to Chodakowska w "skalpelu" mówi: "wiesz po co to robisz" 👍.
Poczytam książki i internety, pooglądam Netflix, poznam kilka osób, potem nie będzie czasu.WiosnyFanka, glodia, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
-
Nowa na forum wrote:Glodia, dużo dobrych wibracji leci do ciebie 😘
Będę mocno trzymać kciuki, aby wszystko poszło dobrze, czy to w lipcu czy chwilę później, oby tylko było dobre zakończenie ✊✊✊✊🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
Ja nie narzekam na leżenie, jak mi przychodzi do głowy jakaś chęć narzekania, to:
1. przypominam sobie Saimi i wiem, że te moje 3 tygodnie to nic (tydzień już zleciał, nawet dość szybko).
2. Jak to Chodakowska w "skalpelu" mówi: "wiesz po co to robisz" 👍.
Poczytam książki i internety, pooglądam Netflix, poznam kilka osób, potem nie będzie czasu.
i ... dobre podejście...poleż sobie, odbij za wszystkie czasy ;p -
glodia wrote:Dziewczyny, czy któraś używała "pereł księżniczki?
https://www.aptekaolmed.pl/blog/artykul/perly-ksiezniczki-czym-sa-dlaczego-sa-szkodliwe-co-moga-zrobic,288.html -
Ylka wrote:Dziewczyny w co byłyście ubrane na transfer? Koszula, tunika, sukienka? W Polsce bylam raz w koszuli, a drugi raz dali swoje wdzianko 😅 nie wiem jak jest w Czechach..
Zdejmujemy dół, u mnie dawali jednorazową spódniczkę i kapcie, na fotel, podanie zarodka i schodzę, ubieram się i do domu.Ylka lubi tę wiadomość