In vitro z komórką dawczyni
-
WIADOMOŚĆ
-
Gingerownia wrote:Kurcze nie wiem czemu ale czułabym się spokojniejsza gdybym brała prolutex jak przy poprzednich transferach.
Chociaż wcześniej nie pomogło mi to i trzeba zaufać lekarzom . Siedzą w tym i wiedza co jest dobre dla pacjentki
Zaufałam lekarzowi i u mnie to się sprawdziło .
Trzymam kciuki żeby u Ciebie było podobnie 🤞🍀Ona 36 AMH- 0,352☹️
On 41 słabe nasienie
2006 ciąża naturalna dziewczynka 🥰
2012 ciąża naturalna dziewczynka 🥰
2014 torbiel jajnika prawego-operacja
2018 torbiel jajnika lewego-operacja
2019 torbiel jajnika prawego operacja
Styczeń 2023 rozpoczęcie starań o trzecią 🤰
04.2024 I inseminacja ☹️
05.2024. II inseminacja ☹️
06.2024 I in vitro ,5 komórek ,3 zarodki które przestały się rozwijać w 3 dobie ☹️
07.2024 II in vitro ,2 komórki b.słabe ☹️
20.08.2024 In vitro z KD
09.09.2024 transfer 4.1.1 🥰 5.1.1 ❄️
8 dpt - 117
10 dpt- 316
22 dpt - pęcherzyk zarodkiem i ❤️
9t6d - CRL 2.99 ,tętno 173
13t0d- pierwsze prenatalne , Zdrowy bobas 👶
13t5d - CRL 7.60 tętno 162
DZIEWCZYNKA 🥰
18t2d -14 cm szczęścia, tętno 158
Cudzie trwaj 🙏🙏🥰 -
Joanna1212 wrote:Dziewczyny a od którego dnia na cyklu sztucznym brałyscie progesteron ?
Joanna1212 lubi tę wiadomość
Ona 36 AMH- 0,352☹️
On 41 słabe nasienie
2006 ciąża naturalna dziewczynka 🥰
2012 ciąża naturalna dziewczynka 🥰
2014 torbiel jajnika prawego-operacja
2018 torbiel jajnika lewego-operacja
2019 torbiel jajnika prawego operacja
Styczeń 2023 rozpoczęcie starań o trzecią 🤰
04.2024 I inseminacja ☹️
05.2024. II inseminacja ☹️
06.2024 I in vitro ,5 komórek ,3 zarodki które przestały się rozwijać w 3 dobie ☹️
07.2024 II in vitro ,2 komórki b.słabe ☹️
20.08.2024 In vitro z KD
09.09.2024 transfer 4.1.1 🥰 5.1.1 ❄️
8 dpt - 117
10 dpt- 316
22 dpt - pęcherzyk zarodkiem i ❤️
9t6d - CRL 2.99 ,tętno 173
13t0d- pierwsze prenatalne , Zdrowy bobas 👶
13t5d - CRL 7.60 tętno 162
DZIEWCZYNKA 🥰
18t2d -14 cm szczęścia, tętno 158
Cudzie trwaj 🙏🙏🥰 -
Kasienka300 wrote:Witam Was dziewczyny! Przede wszystkim wszystkiego dobrego w nowym roku i trzymam za Was wszystkie kciuki! Mam 37 lat i jestem tu nowa, choć od jakiego roku śledzę forum w różnych wątkach, gdyż od tego czasu staramy się z partnerem o moje drugie dziecko (córka 7 lat z poprzednim partnerem, naturalnie, książkowo). Udało mi się zajść w ciążę w grudniu zeszłego roku, ale w lutym poronienie zatrzymane bez łyżeczkowania, tylko leki. Zaczęliśmy podstawową diagnostykę i okazało się, że moje AMH jest na drastycznie niskim poziomie (0,05 a ostatnio nawet ledwo wykrywalne) mój lekarz polecił mi klinikę Invimed Wrocław i dr T., który na pierwszej wizycie zlecił wykonać badanie na zespół łamliwego chromosomu X i tym sposobem okazało się, że mam właśnie permutację w genie FMR1 (nie pełną mutację), co jest właśnie przyczyną przedwczesnego wygasania czynności jajników. Początkowo byliśmy zdecydowani na spróbowanie Invitro na moich komórkach, ale z uwagi na to, iż musielibyśmy je dodatkowo badać pod kątem tej konkretnej mutacji, a nie wiadomo czy w ogóle cokolwiek udałoby się uzyskać przy praktycznie zerowej rezerwie, zdecydowaliśmy się od razu na adopcję oocytów. Obecnie jesteśmy w trakcie oczekiwania na informacje, czy uda się znaleźć dawczynię. Chciałam zapytać, czy któraś z Was korzysta bądź zamierza skorzystać z KD w Invimed, chciałabym wiedzieć jak to wygląda w kwestii doboru dawczyni, czasu oczekiwania itd.
Ja niestety nie w Invimedzie, tylko w Gyncentrum. Natomiast od uzupełnienia ankiety odnośnie moich cech fenotypowych, to po 2 dniach miałam telefon odnośnie 2 wytypowanych dawczyń. Jutro z lekarzem będę omawiać.👩 89'
endometrioza IVst, niedoczynność tarczycy, niskie AMH - 0,90
2021 - 2023 II operacja endo
KIR BX
🧔♂️ 90'
zdrowy jak 🐟
Kariotypy ✅
Start Invitro - Lipiec 2023
- długi protokół, 7 komórek, tylko jeden ☃️, przebadany
transfer 5.03.2024
2dpt prog. 22
6dpt prog 20, beta HCG 7,3
8dpt prog 24, beta HCG 31,3 - CB 💔
X 2024 - start II procedura, długi protokół -
Hej
Dziewczyny jestem po 3 nieudanych procedurach in vitro na swoich komórkach i podjęliśmy z mężem decyzję o adopcji komórki jajowej bo nasienie męża bardzo dobre.
W piątek w klinice dowiedziałam się, że zamawiają komorki z Ovobanku, myślalam jednak że będzie duży wybór dawczyń bo jestem brunetką o brązowych oczach i nie będzie problemu ale okazało się ,że moja grupa krwi jest problemem bo mam ABrH+ a to żadka grupa , mąż ma ARH+.
Pani zajmująca się zamawianiem komórek kazała mi się nastawić że będzie problem ze znalezeniem dawczyni w pełni mi odpowiadającej a jak coś będzie to max 1 wariant. Kazała mi się zastanowić nad tym, czy jak będzie problem to zgadzamy się z mężem na dawczynie z inną grupą krwi niż moja, co będzie już podczas porodu wiadome ,że dziecko nie jest genetycznie moje, w przychodni te będą wiedzieć a poza tym nie zastanawiałam się czy chce aby dziecko wiedziało że nie jestem jego matka biologiczną...
Samo zdecydowanie się na adopcję komórki było trudne a jeszcze ta grupa krwi mnie dobiła...
Koordynatorka od adopcji powiedziała, że z inną grupą krwi na pewno będzie dużo wariantów do wyboru a z moją kiepsko.
Jutro moija tydzień i nie mam żadnej informacji o znalezieniu dawczyni... mam co prawda 2 miesiące bo jestem teraz w menopauze wprowadzona ale sama nie wiem.
U Was grupy krwi się zgadzają?Starania od 2016 r.
3 laparoskopie+ histeroskopia
Stwierdzona endometrioza 4 stopnia, liczne zrosty
Mąż zdrowy - 12% prawidłowych plemników
Naprotechnologia od 10.2018r.
In vitro- styczeń 2020
1 transfer- nieudany ( blastocysta 2AA)
2 transfer - ciąża biochemiczna (blastocysta 1AB)
II In vitro- wrzesień 2021 KRIOBANK
1 transfer - nieudany ( blastocysta 2AB)
brak zarodków...
III In vitro - czerwiec 2024 BOCIAN LUBLIN
1 transfer - świeży 3 dniowy zarodek - nieudany
2 transfer - październik -blastka 3BC- nieudany -