In vitro z komórką dawczyni
-
WIADOMOŚĆ
-
Raija86 wrote:Nie wiem, czy się boję, ale na pewno o tym myślę. Wygląd nie jest aż tak ważny dla mnie. Specjalnie wybrałam bardzo wysoką i szczupłą dawczynię (bo sama taka jestem), a pani doktor podczas prenatalnych powiedziała, że wygląda na to, że Mała będzie z tych niższych. Mój mąż jest ode mnie ok. 8 cm niższy, więc może będzie córeczka tatusia liczę też na to, że skoro mój mąż jest obcokrajowcem, to jego geny tutaj przeważą naprawdę jestem tego bardzo ciekawa, co nam "wyjdzie". Bardziej martwi mnie charakter. I ja i mąż byliśmy bardzo spokojnymi dziećmi, wręcz idealnymi. Trochę się boję, że urodzi się jakiś mały czorcik bo akurat nic nie mogę wiedzieć o temperamencie dawczyni...
Martuśka87 lubi tę wiadomość
-
Raija86 wrote:Nie wiem, czy się boję, ale na pewno o tym myślę. Wygląd nie jest aż tak ważny dla mnie. Specjalnie wybrałam bardzo wysoką i szczupłą dawczynię (bo sama taka jestem), a pani doktor podczas prenatalnych powiedziała, że wygląda na to, że Mała będzie z tych niższych. Mój mąż jest ode mnie ok. 8 cm niższy, więc może będzie córeczka tatusia liczę też na to, że skoro mój mąż jest obcokrajowcem, to jego geny tutaj przeważą naprawdę jestem tego bardzo ciekawa, co nam "wyjdzie". Bardziej martwi mnie charakter. I ja i mąż byliśmy bardzo spokojnymi dziećmi, wręcz idealnymi. Trochę się boję, że urodzi się jakiś mały czorcik bo akurat nic nie mogę wiedzieć o temperamencie dawczyni...Starania od 2016 r.
3 laparoskopie+ histeroskopia
Stwierdzona endometrioza 4 stopnia, liczne zrosty
Mąż zdrowy - 12% prawidłowych plemników
Naprotechnologia od 10.2018r.
In vitro- styczeń 2020
1 transfer- nieudany ( blastocysta 2AA)
2 transfer - ciąża biochemiczna (blastocysta 1AB)
II In vitro- wrzesień 2021 KRIOBANK
1 transfer - nieudany ( blastocysta 2AB)
brak zarodków...
III In vitro - czerwiec 2024 BOCIAN LUBLIN
1 transfer - świeży 3 dniowy zarodek - nieudany
2 transfer - październik -blastka 3BC- nieudany -
monester wrote:No przecież to loteria 😅 nie da się przewidzieć że dziecko będzie spokojne, bo rodzice spokojni. Nawet genetyczne rodzeństwa są zupełnie różne a i wychowanie takie samo i geny takie same[/url]
Rocznik 86
Mąż 74 (wszystkie wyniki ok)
Bardzo niskie AMH: 0,5
Luty 2023: 1. in vitro na własnych komórkach
Słaba odpowiedź, pobrano 3 komórki, do transferu przetrwała jedna. Beta 0
Luty 2024: decyzja o in vitro z KD
Kwiecień: wybór idealnej dawczyni, transport komórek z Warszawy do klinki Invicta we Wrocławiu.
Maj 2024: mąż oddaje nasienie, jego wyniki dają nam gwarancję 1 blastocyty.
Po 5 dniach mamy 3 z 6! Mrożenie. 3 czerwca transfer.
5dpt: beta 9, niski progesteron, więcej leków
10dpt: beta 239
12 dpt: beta 457.4
14dpt: beta 1377
14dpt: widać pęcherzyk
21dpt: beta 18130
6t2d: 5 mm i serduszko
11t3d: badania Nifty ok, będzie dziewczynka
20t5d: badanie połówkowe: wszystko w porządku
30t2d: trzecie badanie prenatalne: wszystko w ok -
Pilola wrote:Ja miałam 3 procedury na swoich kolorkach i za każdym razem miałam blastocystę i ani jednej ciąży wiec już sama nienwiem czy 3 dniowce też nie są ok jeśli dobrze się dzielą , wiadome najlepsza byłaby blastocysta 5aa . Mnie całą noc nurtowała narodowość, jakie ono bedzie , jaki temperament, charakter wygląd. Nie miałyście tak dziewczyny ? Nie boicie się tego dziewczyny ?
Wygląd i charakter narazie nie martwi mnie wcale. Cieszę się, że w ogóle jest i niedługo się poznamy 🙂.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 11:09
-
Pilola wrote:Ja miałam 3 procedury na swoich kolorkach i za każdym razem miałam blastocystę i ani jednej ciąży wiec już sama nienwiem czy 3 dniowce też nie są ok jeśli dobrze się dzielą , wiadome najlepsza byłaby blastocysta 5aa . Mnie całą noc nurtowała narodowość, jakie ono bedzie , jaki temperament, charakter wygląd. Nie miałyście tak dziewczyny ? Nie boicie się tego dziewczyny ?
Rok temu po pierwszym in vitro, brałam już pod uwagę KD. Miałam wsparcie duże psychologa, przepracowałam ten temat. Wtedy czułam się "niewystarczająca".
Teraz po 2 procedurze na moich komórkach, miałam lekką grudniową żałobę, taki tydzień, gdzie poczułam wstrzymywany smutek, że to koniec/ nie mam siły walczyć już z samą sobą, chcę wyjść z okopów i skończyć tą wojnę z własnym organizmem, pretensjami dlaczego każda procedura dała mało komórek/zarodków. Było mi to ultra potrzebne.
W styczniu wróciłam z nową siłą, wybór dawczyni dał mi nadzieję, a chyba na nią tak czekałam. Nie jestem w stanie tego wytłumaczyć, ale myśląc o "niej" przyszła taka myśl,że studentka, 23l, kręcone włosy i jak zobaczyłam 23latkę z lokami poczułam wzruszenie. Może to myślenie magiczne i po żałobie zrobiłam miejsce na "nowe"
Wiele też będzie zależało od nas, jak się uda - to my będziemy wychowywać i wspierać w rozwojuPilola lubi tę wiadomość
👩 89'
endometrioza IVst, niedoczynność tarczycy, niskie AMH - 0,90
2021 - 2023 II operacja endo
KIR BX
🧔♂️ 90'
zdrowy jak 🐟
Kariotypy ✅
Start Invitro - Lipiec 2023
- długi protokół, 7 komórek, tylko jeden ☃️, przebadany
transfer 5.03.2024
2dpt prog. 22
6dpt prog 20, beta HCG 7,3
8dpt prog 24, beta HCG 31,3 - CB 💔
X 2024 - start II procedura, długi protokół - 1 zarodek
Decyzja o KD - start luty 2025 -
Pewnie przesadzam , tak na prawdę najważniejsze aby sie udało i aby było zdrowe ❤️Starania od 2016 r.
3 laparoskopie+ histeroskopia
Stwierdzona endometrioza 4 stopnia, liczne zrosty
Mąż zdrowy - 12% prawidłowych plemników
Naprotechnologia od 10.2018r.
In vitro- styczeń 2020
1 transfer- nieudany ( blastocysta 2AA)
2 transfer - ciąża biochemiczna (blastocysta 1AB)
II In vitro- wrzesień 2021 KRIOBANK
1 transfer - nieudany ( blastocysta 2AB)
brak zarodków...
III In vitro - czerwiec 2024 BOCIAN LUBLIN
1 transfer - świeży 3 dniowy zarodek - nieudany
2 transfer - październik -blastka 3BC- nieudany -