In vitro z komórką dawczyni
-
WIADOMOŚĆ
-
Raija86 wrote:Nie wiem, czy się boję, ale na pewno o tym myślę. Wygląd nie jest aż tak ważny dla mnie. Specjalnie wybrałam bardzo wysoką i szczupłą dawczynię (bo sama taka jestem), a pani doktor podczas prenatalnych powiedziała, że wygląda na to, że Mała będzie z tych niższych. Mój mąż jest ode mnie ok. 8 cm niższy, więc może będzie córeczka tatusia
liczę też na to, że skoro mój mąż jest obcokrajowcem, to jego geny tutaj przeważą
naprawdę jestem tego bardzo ciekawa, co nam "wyjdzie". Bardziej martwi mnie charakter. I ja i mąż byliśmy bardzo spokojnymi dziećmi, wręcz idealnymi. Trochę się boję, że urodzi się jakiś mały czorcik
bo akurat nic nie mogę wiedzieć o temperamencie dawczyni...
Martuśka87, Trinity_Nea, Nowa na forum lubią tę wiadomość
-
Raija86 wrote:Nie wiem, czy się boję, ale na pewno o tym myślę. Wygląd nie jest aż tak ważny dla mnie. Specjalnie wybrałam bardzo wysoką i szczupłą dawczynię (bo sama taka jestem), a pani doktor podczas prenatalnych powiedziała, że wygląda na to, że Mała będzie z tych niższych. Mój mąż jest ode mnie ok. 8 cm niższy, więc może będzie córeczka tatusia
liczę też na to, że skoro mój mąż jest obcokrajowcem, to jego geny tutaj przeważą
naprawdę jestem tego bardzo ciekawa, co nam "wyjdzie". Bardziej martwi mnie charakter. I ja i mąż byliśmy bardzo spokojnymi dziećmi, wręcz idealnymi. Trochę się boję, że urodzi się jakiś mały czorcik
bo akurat nic nie mogę wiedzieć o temperamencie dawczyni...
Starania od 2016 r.
3 laparoskopie+ histeroskopia
Stwierdzona endometrioza 4 stopnia, liczne zrosty
Mąż zdrowy - 12% prawidłowych plemników
Naprotechnologia od 10.2018r.
In vitro- styczeń 2020
1 transfer- nieudany ( blastocysta 2AA)
2 transfer - ciąża biochemiczna (blastocysta 1AB)
II In vitro- wrzesień 2021 KRIOBANK
1 transfer - nieudany ( blastocysta 2AB)
brak zarodków...
III In vitro - czerwiec 2024 BOCIAN LUBLIN
1 transfer - świeży 3 dniowy zarodek - nieudany
2 transfer - październik -blastka 3BC- nieudany -
monester wrote:No przecież to loteria 😅 nie da się przewidzieć że dziecko będzie spokojne, bo rodzice spokojni. Nawet genetyczne rodzeństwa są zupełnie różne a i wychowanie takie samo i geny takie same
ale mając w rodzinie tylko ludzi spokojnych, jest większa szansa na spokojne dziecko
no zobaczymy, co tam nam wyjdzie. Na pewno będzie najcudowniejsza na całym świecie
Rocznik 86
Mąż 74 (wszystkie wyniki ok)
Bardzo niskie AMH: 0,5
Luty 2023: 1. in vitro na własnych komórkach
Słaba odpowiedź, pobrano 3 komórki, do transferu przetrwała jedna. Beta 0
Luty 2024: decyzja o in vitro z KD
Kwiecień: wybór idealnej dawczyni, transport komórek z Warszawy do klinki Invicta we Wrocławiu.
Maj 2024: mąż oddaje nasienie, jego wyniki dają nam gwarancję 1 blastocyty.
Po 5 dniach mamy 3 z 6! Mrożenie. 3 czerwca transfer.
5dpt: beta 9, niski progesteron, więcej leków
10dpt: beta 239
12 dpt: beta 457.4
14dpt: beta 1377
14dpt: widać pęcherzyk
21dpt: beta 18130
6t2d: 5 mm i serduszko
11t3d: badania Nifty ok, będzie dziewczynka
20t5d: badanie połówkowe: wszystko w porządku
30t2d: trzecie badanie prenatalne: wszystko w ok -
Pilola wrote:Ja miałam 3 procedury na swoich kolorkach i za każdym razem miałam blastocystę i ani jednej ciąży wiec już sama nienwiem czy 3 dniowce też nie są ok jeśli dobrze się dzielą , wiadome najlepsza byłaby blastocysta 5aa . Mnie całą noc nurtowała narodowość, jakie ono bedzie , jaki temperament, charakter wygląd. Nie miałyście tak dziewczyny ? Nie boicie się tego dziewczyny ?
Wygląd i charakter narazie nie martwi mnie wcale. Cieszę się, że w ogóle jest i niedługo się poznamy 🙂.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia, 11:09
-
Pilola wrote:Ja miałam 3 procedury na swoich kolorkach i za każdym razem miałam blastocystę i ani jednej ciąży wiec już sama nienwiem czy 3 dniowce też nie są ok jeśli dobrze się dzielą , wiadome najlepsza byłaby blastocysta 5aa . Mnie całą noc nurtowała narodowość, jakie ono bedzie , jaki temperament, charakter wygląd. Nie miałyście tak dziewczyny ? Nie boicie się tego dziewczyny ?
Rok temu po pierwszym in vitro, brałam już pod uwagę KD. Miałam wsparcie duże psychologa, przepracowałam ten temat. Wtedy czułam się "niewystarczająca".
Teraz po 2 procedurze na moich komórkach, miałam lekką grudniową żałobę, taki tydzień, gdzie poczułam wstrzymywany smutek, że to koniec/ nie mam siły walczyć już z samą sobą, chcę wyjść z okopów i skończyć tą wojnę z własnym organizmem, pretensjami dlaczego każda procedura dała mało komórek/zarodków. Było mi to ultra potrzebne.
W styczniu wróciłam z nową siłą, wybór dawczyni dał mi nadzieję, a chyba na nią tak czekałam. Nie jestem w stanie tego wytłumaczyć, ale myśląc o "niej" przyszła taka myśl,że studentka, 23l, kręcone włosy i jak zobaczyłam 23latkę z lokami poczułam wzruszenie. Może to myślenie magiczne i po żałobie zrobiłam miejsce na "nowe"
Wiele też będzie zależało od nas, jak się uda - to my będziemy wychowywać i wspierać w rozwojuPilola, Raija86, WiosnyFanka, Trinity_Nea, Virginia, Nowa na forum lubią tę wiadomość
👩 89'endometrioza,niedoczynność tarczycy,AMH - 0,9 🧔♂️ 90'zdrowy jak 🐟
☘️ 2023-2024 II procedury IVF, 2x 🐣 - nieudane
🍀 Decyzja o KD - start luty 2025
18.02 transfer -
Pewnie przesadzam , tak na prawdę najważniejsze aby sie udało i aby było zdrowe ❤️
Elka198321, Raija86, Trinity_Nea, Nowa na forum lubią tę wiadomość
Starania od 2016 r.
In vitro- styczeń 2020
brak zarodków...
U nas coreczka jest temperamentna, na maxa zywa, wszedzie jej pelno. Slowo NIE jest jej ulubionym 🤣. Ogolnie bardzo aktywne dziecko, takie ze trzeba miec non stop oczy dookola glowy bo co chwila gdzies biega, wchodzi, wspina sie, skacze, taki maly kaskader 🫣. Dla mnie to nowosc bo starsza corka (biologiczna) byla i jest totalnym przeciwienstwem malej. Typ spokoj, rownowaga i zero dram. My z mezem tez jestesmy spokojnymi ludzmi. Tak czy siak wszyscy sie smieja ze drugie dziecko zawsze jest jak z tych memow- szalone, wiec nikogo to nie dziwi i nikt nie podejrzewa ze geny moga byc inne 🤣
Mam wsrod znajomych pary ktore maja 2/3 dzieci i w sumie kazde jest inne charakterem wiec to loteria.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia, 14:11
Trinity_Nea, Nowa na forum lubią tę wiadomość
-
Pilola, Raija86, Nowa na forum lubią tę wiadomość
Ona 44 On 34
IVF 09.2023 nieudane 😔
IVF 08.2024 nieudane 😔
IVF 10.2024 start procedury z KD
IVF 23.11.2024 transfer świeży 5.1.1
4.1.1 i 3.1.1 na zimowisku ❄❄
9dpt - 288
11dpt - 584, progesteron 26
25dpt mamy ❤ 6mm
9w5d CRL 3,12 cm
13w3d CRL 7cm I prenatalne -
Ewa6 wrote:Hej, ja wiem, że dawczyni to Polka i na tym mi zależało bo mam Męża obcokrajowca i chciałam, aby miała coś wspólnego ze mną jakkolwiek by to zabrzmiało. Ja bylam mega spokojnym dzieckiem no ale zobaczymy co nam los przyniesie .
Ewa6, Angelles, Nowa na forum lubią tę wiadomość
Rocznik 86
Kwiecień: wybór idealnej dawczyni, transport komórek z Warszawy do klinki Invicta we Wrocławiu.
Hehe widzę ze sporo z nas ma męża obcokrajowca, tak jak i ja 😁 mój jest ciemniejszy, karnacja ciemna, oczy i włosy, typowy Brazylijczyk. Ja tez mam ciemne włosy i oczy i liczę ze taka tez urodzi sie dzidzia, ale wrazie czego to mam babcie blondynkę i moja mama niebieskie oczy, wiec nawet jakby dawczyni była jaśniejsza ode mnie to zawsze w rodzinie są tez blondyni 😁 ale wiadomo ze wygląd nie jest najważniejszy 🥰
Raija86, Ewa6, Nowa na forum lubią tę wiadomość
👩🏻 (38)
Amh - 0,58 fsh - 11
hipoglikemia reaktywna, niedoczynność tarczycy, przerost candida i nawracające infekcje
naturalna owulacja ✅
👨🏻 (40)
nasienie - morfologia 4%
🍇 🥑 dieta płodnościowa z niskim IG
10.24r kwalifikacja do in-vitro klinika Bocian
26.10.2024 start stymulacji (Menopur, Bemfola + Cetrotide)
07.11. Punkcja 4 oocyty > jedna dojrzała komórka i i 1 zapłodnione 🥚
12.11 ET transfer 1 wczesnej blastocytki 🐣
19.11 7dpt → beta <2,3 😪
12.24r Decyzja o KD
09.01.25r ET transfer blastosystki 4.1.1.🤞 3 śnieżynki ❄️❄️❄️ zamrożone
15.01 ⏸️ 6dpt → beta 35,3 🥹 prog 30, 8dpt → beta 103,5, 11dpt - 367,4 25dpt - 39464 😍
🩺 27.01.25 - 18dpt pęcherzyk ciążowy 8,4mm❤️
🩺 06.02.25 - 28dpt zarodeczek 2,1mm z pulsującym ❤️
🩺 13.02.25 - seduszko bije, dzidzia rośnie 5,5mm ❤️
27.02.25 - brak akcji serca 💔 CRL 8mm poronienie zatrzymane (7t/9tc) -
KasiaWitaminka wrote:Hehe widzę ze sporo z nas ma męża obcokrajowca, tak jak i ja 😁 mój jest ciemniejszy, karnacja ciemna, oczy i włosy, typowy Brazylijczyk. Ja tez mam ciemne włosy i oczy i liczę ze taka tez urodzi sie dzidzia, ale wrazie czego to mam babcie blondynkę i moja mama niebieskie oczy, wiec nawet jakby dawczyni była jaśniejsza ode mnie to zawsze w rodzinie są tez blondyni 😁 ale wiadomo ze wygląd nie jest najważniejszy 🥰
KasiaWitaminka, Ewa6 lubią tę wiadomość
Rocznik 86
Mysza123 wrote:U nas coreczka jest temperamentna, na maxa zywa, wszedzie jej pelno. Slowo NIE jest jej ulubionym 🤣. Ogolnie bardzo aktywne dziecko, takie ze trzeba miec non stop oczy dookola glowy bo co chwila gdzies biega, wchodzi, wspina sie, skacze, taki maly kaskader 🫣. Dla mnie to nowosc bo starsza corka (biologiczna) byla i jest totalnym przeciwienstwem malej. Typ spokoj, rownowaga i zero dram. My z mezem tez jestesmy spokojnymi ludzmi. Tak czy siak wszyscy sie smieja ze drugie dziecko zawsze jest jak z tych memow- szalone, wiec nikogo to nie dziwi i nikt nie podejrzewa ze geny moga byc inne 🤣
Mam wsrod znajomych pary ktore maja 2/3 dzieci i w sumie kazde jest inne charakterem wiec to loteria.Trinity_Nea, Nowa na forum lubią tę wiadomość
-
Pilola wrote:Ja również obawiam się że może być charakterkiem bo ja byłam bardzo grzecznym dzieckiem,mąż bardziej dawał popalić ale ogólnie jesteśmy spokojni, moja dawczyni pode mnie jest wizualnie idealna no jedynie do koloru oczu się mogę przyczepić bo ja mam brązowe a ona jakis kolor hazel.
"Hazel" to orzechowym, czyli brązowy będzie 😉
Co do koloru oczu, to mam inne niż mąż. Dawczyni miala jeszcze inne. Mój kolor jest cechą recesywną, więc myślałam, że Mała będzie miała po ojcu lub po dawczyni. A ma moje😍KasiaWitaminka, Pilola lubią tę wiadomość
"...dopóki sił jednak iść, przecież iść, będę iść
(...) dopóki sił będę szedł, będę biegł, nie dam się"
starania od 2017
niedrożny prawy jajowód, niesprawny lewy jajnik (taka ironia losu...)
AMH 0,5
FSH 13-15
IVF 12.2020 (1komórka->1zarodek->sukces->na krótko...)
IVF 07.2021 (1komórka->1zarodek->nic...)
stymulacje 10/11/12.2021
FET 10.02.2022+ 'kleik' --> cb
FET 04.2022- beta hCG: 9dpt-352
12dpt-1032
16dpt-6703
19dpt-jest pęcherzyk z zarodkiem
34dpt (8tc)- jest ❤️
10tc- wszystko ok ❤️
13tc- prenatalne, jest ok ❤️
14tc- 100g maleństwa, jest ok ❤️
18tc- 200g maleństwa, jest ok ❤️
20tc- połówkowe, jest ok, 380g maleństwa ❤️
23tc- 525g maleństwa, jest ok❤️
26tc- 1100g maleństwa, jest ok❤️
32tc- 1900g maleństwa, jest ok❤️
36tc- 2500g maleństwa, jest ok ❤️
40tc- 3200g maleństwa, czekamy ❤️
10.01- jest z nami nasz Cud (2620g)💖 -
Wrócę na chwilę do grup krwi.
Z A i AB mogą być wszystkie poza 0.
Co do charakteru, to tak jak wiele z Was pisze- genetyczne dzieci to też loteria. Gdyby było inaczej, to skąd po dobrych, kochajacych domach braliby się przestępcy? A czasem i tak bywa...Martuśka87, Pilola, Nowa na forum lubią tę wiadomość
"...dopóki sił jednak iść, przecież iść, będę iść
(...) dopóki sił będę szedł, będę biegł, nie dam się"
starania od 2017
niedrożny prawy jajowód, niesprawny lewy jajnik (taka ironia losu...)
AMH 0,5
FSH 13-15
IVF 12.2020 (1komórka->1zarodek->sukces->na krótko...)
IVF 07.2021 (1komórka->1zarodek->nic...)
stymulacje 10/11/12.2021
FET 10.02.2022+ 'kleik' --> cb
FET 04.2022- beta hCG: 9dpt-352
12dpt-1032
16dpt-6703
19dpt-jest pęcherzyk z zarodkiem
34dpt (8tc)- jest ❤️
10tc- wszystko ok ❤️
13tc- prenatalne, jest ok ❤️
14tc- 100g maleństwa, jest ok ❤️
18tc- 200g maleństwa, jest ok ❤️
20tc- połówkowe, jest ok, 380g maleństwa ❤️
23tc- 525g maleństwa, jest ok❤️
26tc- 1100g maleństwa, jest ok❤️
32tc- 1900g maleństwa, jest ok❤️
36tc- 2500g maleństwa, jest ok ❤️
40tc- 3200g maleństwa, czekamy ❤️
10.01- jest z nami nasz Cud (2620g)💖 -
Czyli wszystko pasuje, a co do charakteru to masz rację, nie wiemy jaka kombinacja byłaby z naszych genów, genów rodziców i naszych dziadków. Ale zanim zacznę się zastanawiać nad tym dogłębnie to komórki muszę dotrzeć do kliniki , rozmrozić się i co najważniejsze zapłodnić z nasieniem mojego męża i dać chociaż jeden zarodek.
Raija86, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
Starania od 2016 r.
In vitro- styczeń 2020
brak zarodków...
Elka198321 wrote:dzięki kochana
Wybralismy dawczynie w czwartek idziemy podpisać kwity kwalifikacje ...przygodę twój nowa nadzieja;-) -
I jeszcze jedno pytanie. Jesli jest sie w klinice, jak wyglada procedura szukania dawczyni? Czy sa to kobiety ktorym zostaly np komórki po ich próbach in vitro (czyli jest ryzyko ze nie beda najlepszej jakosci) czy sa to komórki od kobiet zdrowych bez problemów natury rozrodczej pobierane na zasadach komercyjnych?
Dzięki -
Katorella wrote:I jeszcze jedno pytanie. Jesli jest sie w klinice, jak wyglada procedura szukania dawczyni? Czy sa to kobiety ktorym zostaly np komórki po ich próbach in vitro (czyli jest ryzyko ze nie beda najlepszej jakosci) czy sa to komórki od kobiet zdrowych bez problemów natury rozrodczej pobierane na zasadach komercyjnych?
Dzięki
Wszystko zależy od kliniki, niestety trzeba pytać. W wielu klinikach są to nadprogramowe komórki pacjentek.. Dla mnie istotne było to,żeby to nie byli pacjenci. Mnie klinika dała 2 propozycje a wcześniej uzupełniało się ankietę fenotypowąMartuśka87 lubi tę wiadomość
👩 89'endometrioza,niedoczynność tarczycy,AMH - 0,9 🧔♂️ 90'zdrowy jak 🐟
☘️ 2023-2024 II procedury IVF, 2x 🐣 - nieudane
🍀 Decyzja o KD - start luty 2025
18.02 transfer -
Katorella wrote:I jeszcze jedno pytanie. Jesli jest sie w klinice, jak wyglada procedura szukania dawczyni? Czy sa to kobiety ktorym zostaly np komórki po ich próbach in vitro (czyli jest ryzyko ze nie beda najlepszej jakosci) czy sa to komórki od kobiet zdrowych bez problemów natury rozrodczej pobierane na zasadach komercyjnych?
Dzięki -
Dzięki
My wybraliśmy klinikę, gdzie mieli same zdrowe, przebadane dawczynie- nie pacjentki.
W poprzedniej klinice, gdzie podchodziliśmy do procedur na wlasnych komórkach i do AZ byly dwie opcje- komórki pacjentek z ich banku lub komórki z zagranicy od zdrowych dawczyń (komórki sprowadzane z Cypru, płatność w EUR, kontakt przez koordynatora).Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia, 11:47