In vitro z komórką dawczyni
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam inną grupę krwi niż moi rodzice bo mam 0, a oni mają AB, mój brat ma chyba A. Z tego co wiem nie korzystali z dawstwa i jesteśmy ich genetycznym potomstwem. 😉 Grupa 0 jest uniwersalna. W takim przypadku dziecko nie przyjmuje czynnika A, B od rodzica. To się zdarza. Dlatego jeśli dobiorą Ci dawczynię z grupą 0 lub grupą Twojego męża to wydaje mi się, że będzie ok.
Swoją drogą ja w bocianie nie dostałam informacji jaką dawczyni ma grupę. Jednak jak zadzwonili, że mają dawczynię to zanim mi to powiedziała to poprosiła, abym potwierdziła nasze grupy krwi i pytała czy jestem pewna. Dopiero jak potwierdziłam to powiedziała, że mają dla mnie oocyty. Zakładam więc, że zgodność jest. -
Giosiek wrote:Pochwalę Wam się, że mój mały Skarb kończy dzisiaj roczek!!!! ☺️❤️😘🥰😍
Aż trudno uwierzyć, że już od roku jest z nami 🥹 Czekaliśmy na nią ponad 11 lat. Zaczęliśmy starania, gdy miałam 29 lat, bo wymyśliłam siebie, że chciałabym urodzić pierwsze dziecko przed trzydziestką 🤪 Ostatecznie urodziłam po 40-tych urodzinach. To były najwspanialsze urodziny w moim życiu, bo miałam moją córeczkę pod sercem ❤️
Przeszłam dość długą drogę, by móc dziś świętować jej urodziny. Byłam w 5 klinikach, w których miałam 6 procedur na moich komórkach i 2 procedury z KD. W 11 transferach przetransferowano mi 14 zarodków. Mam za sobą ciąże biochemiczne oraz poronienie w 18 tc.
Nie żałuję niczego. Żadnej procedury, żadnego badania, ani pieniędzy na nich wydanych.
Moja córeczka jest najwspanialsza na świecie i to taka wielka radość być jej mamą ☺️
Dużo zdrówka dla niej niech się ładnie chowa....KasiaWitaminka, Giosiek, glodia lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny
mam dawczynię! Wczoraj dostaliśmy 2 propozycje.
Jedno mnie zdziwiło: ja mam 35l, 158cm wzrostu,brązowe, falowane włosy, niebieskie oczy i po 2 procedurach/menopauzach ważę ok 52kg. W wieku 20-30l ważyłam nawet mniej w ok 43-47kg.
Pierwsza propozycja to dziewczyna 30l, brązowe,proste włosy, niebieskie oczy, gr krwi zgodna z moją.. ale 167cm (prawie 10 więcej niż ja..) i 75kg.. czyli totalnie inna sylwetka.
Druga propozycja, którą wybraliśmy to dziewczyna 23l, 156cm, 47kg, brązowe kręcone włosy, zgodna gr krwi z moją, niebieskie oczy i ma potwierdzoną płodność.
Ja oczywiście zaczęłam sobie wkręcać, co jak nie uda się z tą dawczynią i będę potrzebować II procedury skoro druga propozycja była kompletnie nie zgodna ze mną.. Czy może po prostu dają jedną dobrze dopasowaną, druga propozycja byleby była a w bazie mają więcej.. Jestem typem, który pisze czarne scenariusze więc oczywiście wybiegam już w przyszłość
👩 89'endometrioza,niedoczynność tarczycy,AMH - 0,9 🧔♂️ 90'zdrowy jak 🐟
☘️ 2023-2024 II procedury IVF, 2x 🐣 - nieudane
🍀 Decyzja o KD - start luty 2025
18.02 transfer -
Valletta wrote:Dziewczyny
Jedno mnie zdziwiło: ja mam 35l, 158cm wzrostu,brązowe, falowane włosy, niebieskie oczy i po 2 procedurach/menopauzach ważę ok 52kg. W wieku 20-30l ważyłam nawet mniej w ok 43-47kg.
Pierwsza propozycja to dziewczyna 30l, brązowe,proste włosy, niebieskie oczy, gr krwi zgodna z moją.. ale 167cm (prawie 10 więcej niż ja..) i 75kg.. czyli totalnie inna sylwetka.
Druga propozycja, którą wybraliśmy to dziewczyna 23l, 156cm, 47kg, brązowe kręcone włosy, zgodna gr krwi z moją, niebieskie oczy i ma potwierdzoną płodność.
Ja oczywiście zaczęłam sobie wkręcać, co jak nie uda się z tą dawczynią i będę potrzebować II procedury skoro druga propozycja była kompletnie nie zgodna ze mną.. Czy może po prostu dają jedną dobrze dopasowaną, druga propozycja byleby była a w bazie mają więcej.. Jestem typem, który pisze czarne scenariusze więc oczywiście wybiegam już w przyszłość
To fajnie, że dali Ci 2 propozycje. Podobno w programie MZ nie maja obowiązku podawać propozycji, ani nawet żadnych danych odnośnie wzrostu, wagi, koloru oczu itp i lekarz sam dobiera fentotypowo dawczynię. U mnie właśnie tak było że zadzwonili po 2 tyg, że mają zdeponowanych dla mnie 6 komórek dawczyni, ale z trudem uzyskałam jakiekolwiek informacje odnośnie dawczyni. Powiedzieli mi jedynie że wiek ok 25lat, potwierdzona płodność, grupa krwi zgodna i fenotypowo też, ale żadnych danych odnośnie wagi, wzrostu, nic. Nawet jak o narodowość zapytałam to nie chcieli mi powiedzieć. Wiec ja bym się cieszyła, że masz wybór i takie daneWiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia, 14:31
Martuśka87, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
👩🏻 (38)
Amh - 0,58 fsh - 11
hipoglikemia reaktywna, niedoczynność tarczycy, przerost candida i nawracające infekcje
naturalna owulacja ✅
👨🏻 (40)
nasienie - morfologia 4%
🍇 🥑 dieta płodnościowa z niskim IG
10.24r kwalifikacja do in-vitro klinika Bocian
26.10.2024 start stymulacji (Menopur, Bemfola + Cetrotide)
07.11. Punkcja 4 oocyty > jedna dojrzała komórka i i 1 zapłodnione 🥚
12.11 ET transfer 1 wczesnej blastocytki 🐣
19.11 7dpt → beta <2,3 😪
12.24r Decyzja o KD
09.01.25r ET transfer blastosystki 4.1.1.🤞 3 śnieżynki ❄️❄️❄️ zamrożone
15.01 ⏸️ 6dpt → beta 35,3 🥹 prog 30, 8dpt → beta 103,5, 11dpt - 367,4 25dpt - 39464 😍
🩺 27.01.25 - 18dpt pęcherzyk ciążowy 8,4mm❤️
🩺 06.02.25 - 28dpt zarodeczek 2,1mm z pulsującym ❤️
🩺 13.02.25 - seduszko bije, dzidzia rośnie 5,5mm ❤️
27.02.25 - brak akcji serca 💔 CRL 8mm poronienie zatrzymane (7t/9tc) -
KasiaWitaminka wrote:To fajnie, że dali Ci 2 propozycje. Podobno w programie MZ nie maja obowiązku podawać propozycji, ani nawet żadnych danych odnośnie wzrostu, wagi, koloru oczu itp i lekarz sam dobiera fentotypowo dawczynię. U mnie właśnie tak było że zadzwonili po 2 tyg, że mają zdeponowanych dla mnie 6 komórek dawczyni, ale z trudem uzyskałam jakiekolwiek informacje odnośnie dawczyni. Powiedzieli mi jedynie że wiek ok 25lat, potwierdzona płodność, grupa krwi zgodna i fenotypowo też, ale żadnych danych odnośnie wagi, wzrostu, nic. Nawet jak o narodowość zapytałam to nie chcieli mi powiedzieć. Wiec ja bym się cieszyła, że masz wybór i takie dane
Potwierdzam, że u mnie było tak samo. Brak info nt dawczyni. Wiem tylko, że ma 20 kilka lat i ponoć zgodna z moim fenotypem.
Trinity_Nea lubi tę wiadomość
-
Valletta wrote:Dziewczyny
To ja chyba miałam wyjątkowe szczęście, że tyle wiem o naszej dawczyniOna 44 On 34
IVF 09.2023 nieudane 😔
IVF 08.2024 nieudane 😔
IVF 10.2024 start procedury z KD
IVF 23.11.2024 transfer świeży 5.1.1
4.1.1 i 3.1.1 na zimowisku ❄❄
9dpt - 288
11dpt - 584, progesteron 26
25dpt mamy ❤ 6mm
9w5d CRL 3,12 cm
13w3d CRL 7cm I prenatalne -
KasiaWitaminka wrote:To fajnie, że dali Ci 2 propozycje. Podobno w programie MZ nie maja obowiązku podawać propozycji, ani nawet żadnych danych odnośnie wzrostu, wagi, koloru oczu itp i lekarz sam dobiera fentotypowo dawczynię. U mnie właśnie tak było że zadzwonili po 2 tyg, że mają zdeponowanych dla mnie 6 komórek dawczyni, ale z trudem uzyskałam jakiekolwiek informacje odnośnie dawczyni. Powiedzieli mi jedynie że wiek ok 25lat, potwierdzona płodność, grupa krwi zgodna i fenotypowo też, ale żadnych danych odnośnie wagi, wzrostu, nic. Nawet jak o narodowość zapytałam to nie chcieli mi powiedzieć. Wiec ja bym się cieszyła, że masz wybór i takie dane
To faktycznie, nie wiedziałam, że w programie nie mają obowiązku podawać..
Ooo ze stopki widzę, że już jesteś po transferze - trzymam kciukiJa jak dobrze pójdzie w przyszłym cyklu będę podchodzić. Widzę,że macie też 3 śnieżynki
Po nieudanej II procedurze, z marną ilością moich komórek, 1 zarodku - też chciałabym mieć taką miłą odmianę.. że w końcu mamy zarodki sztuk więcej niż 1 - dałoby mi to komfort psychiczny, bo przy 2 procedurach za każdym razem 1 i porażka.
Myślałam też, po ost transferze, że gorzej to zniosę (decyzję o KD) a czuję taką ekscytację, że może za miesiąc transfer, moze będzie więcej zarodków, może, może...KasiaWitaminka, Nowa na forum lubią tę wiadomość
👩 89'endometrioza,niedoczynność tarczycy,AMH - 0,9 🧔♂️ 90'zdrowy jak 🐟
☘️ 2023-2024 II procedury IVF, 2x 🐣 - nieudane
🍀 Decyzja o KD - start luty 2025
18.02 transfer -
Dziewczyny wczoraj martwiłam się o to czy znajdą dla mnie dawczynię z moją grupą krwi AB rh+ a dziś już zadzwonili z kliniki z propozycją i na mailu mam propozycję , ogólnie dziewczyna idealna pode mnie-grupa krwi taka sama , kolor włosów taki sam , wzrost 1 cm różnicy , waga też tylko 3 kg , potwierdzona płodność i wiem że Ukrainka., wiek 32 lata a ja 35. Korzystam z programu MZ i dziwi mnie że niektórzy nawet nie wiedzą a w innych klinikach wszystko . Ja z ovobanku dostałam dopasowanie na maila .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia, 20:38
Starania od 2016 r.
3 laparoskopie+ histeroskopia
Stwierdzona endometrioza 4 stopnia, liczne zrosty
Mąż zdrowy - 12% prawidłowych plemników
Naprotechnologia od 10.2018r.
In vitro- styczeń 2020
1 transfer- nieudany ( blastocysta 2AA)
2 transfer - ciąża biochemiczna (blastocysta 1AB)
II In vitro- wrzesień 2021 KRIOBANK
1 transfer - nieudany ( blastocysta 2AB)
brak zarodków...
III In vitro - czerwiec 2024 BOCIAN LUBLIN
1 transfer - świeży 3 dniowy zarodek - nieudany
2 transfer - październik -blastka 3BC- nieudany -
Ja widzę, że bardzo ten wątek ożył odkąd wprowadzono refundację. Fajnie że to już nie jest bariera. Powodzenia dziewczyny !
Giosiek ucałuj córeczkę! My już 8 miesięcy się przytulamy z moim synkiem ♥️ czas leci niesamowicie szybkoGiosiek, Kalijot, Martuśka87, KasiaWitaminka, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
-
Kasienka300 wrote:Dzisiaj dostałam informację, że są dla nas komórki, ale też dzisiaj odebraliśmy wynik mojego partnera genu CFTR i okazało się, że ma mutację, czy wiecie może, czy dawczynie są badanie pod tym kątem. Czekam na odpowiedź lekarza, ale to może potrwać.
-
Pilola wrote:Dziewczyny wczoraj martwiłam się o to czy znajdą dla mnie dawczynię z moją grupą krwi AB rh+ a dziś już zadzwonili z kliniki z propozycją i na mailu mam propozycję , ogólnie dziewczyna idealna pode mnie-grupa krwi taka sama , kolor włosów taki sam , wzrost 1 cm różnicy , waga też tylko 3 kg , potwierdzona płodność i wiem że Ukrainka., wiek 32 lata a ja 35. Korzystam z programu MZ i dziwi mnie że niektórzy nawet nie wiedzą a w innych klinikach wszystko . Ja z ovobanku dostałam dopasowanie na maila .
[/url]
-
glodia wrote:w Invicta podobno są przebadane. ale ja miałam bardzo dziwną historię, bo najpierw mówili, że są przebadane, potem kazali partnerowi zrobić badanie. wynik nie przychodził, mieliśmy już termin wizyty u genetyka i oddania nasienia, więc ja ciągle prosiłam o sprawdzenie czy nasza dawczyni miała to badanie, ale nikt nie był w stanie udzielić mi odpowiedzi, aż w końcu powiedzieli, że wszystkie są przebadane.
-
Elka198321 wrote:Są u nich to standard to badanie mi powiedziano to na wizycie u doc ,pytałam się właśnie o dawczynie czy dawczynie prEchodza te badania..dlatego potem już nirbadaliśmy zarodków, bo stwierdziliśmy że niema sensu skoro oni są przebani i max trz miał te badania robione...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia, 22:19
-
glodia wrote:Kobiety, czy któraś z Was miała transfer na cyklu naturalnym bez leków? W sensie - przygotowania do transferu bez leków, dopiero w dniu transferu włączony progesteron?
glodia lubi tę wiadomość
-
monester wrote:Ja ! Ten udany. Cale endometrium budowane naturalnie a potem już wszystko jak dla sztucznego. Czyli progesteron włączony 5 dni przed transferem. Ale u mnie się to zbiegło z plikiem lh
ps. co ja pieprze.. brałam aromek, zapomniałam. Ale generalnie chodzi mi o estrofem i progesteron. Czy któraś nie brała nic do momentu transferu?Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia, 23:21
-
Nam się udało, bo dostaliśmy dużo danych o dawczyni. No poza narodowością. Nawet nie przypuszczałam, że mogliby nam takich danych nie ujawnić przez to, że korzystamy z programu🙂. -
Hope_89 wrote:Pamiętaj, że też ważna jest ta gwarancja uzyskania blastocysty, ja miałam z Ovobanku z Ukrainka kompletna klapę. Nie musi być tak u Was, ale gwarancji nie mieliśmy. Nasza procedura z której nic nie uzyskaliśmy to Novum.
Nam w klinice powiedzieli, że w ramach programu MZ nie ma gwarancji blastocysty. Taka opcja była dostępna przy podejściu komercyjnym. Strasznie byłam rozczarowana, bo jednym z czynników, które decydowały o wyborze tej kliniki była ta gwarancja (zachwalana na stronie internetowej).
Ostatecznie tam zostaliśmy i uzyskaliśmy jedna blastke, ale ze względu na kiepskie nasienie to był mega szczęśliwy traf. -
Ja miałam 3 procedury na swoich kolorkach i za każdym razem miałam blastocystę i ani jednej ciąży wiec już sama nienwiem czy 3 dniowce też nie są ok jeśli dobrze się dzielą , wiadome najlepsza byłaby blastocysta 5aa . Mnie całą noc nurtowała narodowość, jakie ono bedzie , jaki temperament, charakter wygląd. Nie miałyście tak dziewczyny ? Nie boicie się tego dziewczyny ?Starania od 2016 r.
3 laparoskopie+ histeroskopia
Stwierdzona endometrioza 4 stopnia, liczne zrosty
Mąż zdrowy - 12% prawidłowych plemników
Naprotechnologia od 10.2018r.
In vitro- styczeń 2020
1 transfer- nieudany ( blastocysta 2AA)
2 transfer - ciąża biochemiczna (blastocysta 1AB)
II In vitro- wrzesień 2021 KRIOBANK
1 transfer - nieudany ( blastocysta 2AB)
brak zarodków...
III In vitro - czerwiec 2024 BOCIAN LUBLIN
1 transfer - świeży 3 dniowy zarodek - nieudany
2 transfer - październik -blastka 3BC- nieudany -
Pilola wrote:Ja miałam 3 procedury na swoich kolorkach i za każdym razem miałam blastocystę i ani jednej ciąży wiec już sama nienwiem czy 3 dniowce też nie są ok jeśli dobrze się dzielą , wiadome najlepsza byłaby blastocysta 5aa . Mnie całą noc nurtowała narodowość, jakie ono bedzie , jaki temperament, charakter wygląd. Nie miałyście tak dziewczyny ? Nie boicie się tego dziewczyny ?
liczę też na to, że skoro mój mąż jest obcokrajowcem, to jego geny tutaj przeważą
naprawdę jestem tego bardzo ciekawa, co nam "wyjdzie". Bardziej martwi mnie charakter. I ja i mąż byliśmy bardzo spokojnymi dziećmi, wręcz idealnymi. Trochę się boję, że urodzi się jakiś mały czorcik
bo akurat nic nie mogę wiedzieć o temperamencie dawczyni...
Rocznik 86
Mąż 74 (wszystkie wyniki ok)
Bardzo niskie AMH: 0,5
Luty 2023: 1. in vitro na własnych komórkach
Słaba odpowiedź, pobrano 3 komórki, do transferu przetrwała jedna. Beta 0
Luty 2024: decyzja o in vitro z KD
Kwiecień: wybór idealnej dawczyni, transport komórek z Warszawy do klinki Invicta we Wrocławiu.
Maj 2024: mąż oddaje nasienie, jego wyniki dają nam gwarancję 1 blastocyty.
Po 5 dniach mamy 3 z 6! Mrożenie. 3 czerwca transfer.
5dpt: beta 9, niski progesteron, więcej leków
10dpt: beta 239
12 dpt: beta 457.4
14dpt: beta 1377
14dpt: widać pęcherzyk
21dpt: beta 18130
6t2d: 5 mm i serduszko
11t3d: badania Nifty ok, będzie dziewczynka
20t5d: badanie połówkowe: wszystko w porządku
30t2d: trzecie badanie prenatalne: wszystko w ok