X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro z komórką dawczyni
Odpowiedz

In vitro z komórką dawczyni

Oceń ten wątek:
  • Kalijot Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam inną grupę krwi niż moi rodzice bo mam 0, a oni mają AB, mój brat ma chyba A. Z tego co wiem nie korzystali z dawstwa i jesteśmy ich genetycznym potomstwem. 😉 Grupa 0 jest uniwersalna. W takim przypadku dziecko nie przyjmuje czynnika A, B od rodzica. To się zdarza. Dlatego jeśli dobiorą Ci dawczynię z grupą 0 lub grupą Twojego męża to wydaje mi się, że będzie ok.
    Swoją drogą ja w bocianie nie dostałam informacji jaką dawczyni ma grupę. Jednak jak zadzwonili, że mają dawczynię to zanim mi to powiedziała to poprosiła, abym potwierdziła nasze grupy krwi i pytała czy jestem pewna. Dopiero jak potwierdziłam to powiedziała, że mają dla mnie oocyty. Zakładam więc, że zgodność jest.

• Elka198321 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giosiek wrote:
    Pochwalę Wam się, że mój mały Skarb kończy dzisiaj roczek!!!! ☺️❤️😘🥰😍
    Aż trudno uwierzyć, że już od roku jest z nami 🥹 Czekaliśmy na nią ponad 11 lat. Zaczęliśmy starania, gdy miałam 29 lat, bo wymyśliłam siebie, że chciałabym urodzić pierwsze dziecko przed trzydziestką 🤪 Ostatecznie urodziłam po 40-tych urodzinach. To były najwspanialsze urodziny w moim życiu, bo miałam moją córeczkę pod sercem ❤️
    Przeszłam dość długą drogę, by móc dziś świętować jej urodziny. Byłam w 5 klinikach, w których miałam 6 procedur na moich komórkach i 2 procedury z KD. W 11 transferach przetransferowano mi 14 zarodków. Mam za sobą ciąże biochemiczne oraz poronienie w 18 tc.
    Nie żałuję niczego. Żadnej procedury, żadnego badania, ani pieniędzy na nich wydanych.
    Moja córeczka jest najwspanialsza na świecie i to taka wielka radość być jej mamą ☺️
    Gosiek gratulacje dla twojej małej gwiazdy....Milon buziaków od przybranej cioci !!!!
    Dużo zdrówka dla niej niech się ładnie chowa....

KasiaWitaminka, Giosiek, glodia lubią tę wiadomość

• Valletta Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ;) mam dawczynię! Wczoraj dostaliśmy 2 propozycje.
    Jedno mnie zdziwiło: ja mam 35l, 158cm wzrostu,brązowe, falowane włosy, niebieskie oczy i po 2 procedurach/menopauzach ważę ok 52kg. W wieku 20-30l ważyłam nawet mniej w ok 43-47kg.

Pierwsza propozycja to dziewczyna 30l, brązowe,proste włosy, niebieskie oczy, gr krwi zgodna z moją.. ale 167cm (prawie 10 więcej niż ja..) i 75kg.. czyli totalnie inna sylwetka.

Druga propozycja, którą wybraliśmy to dziewczyna 23l, 156cm, 47kg, brązowe kręcone włosy, zgodna gr krwi z moją, niebieskie oczy i ma potwierdzoną płodność.

Ja oczywiście zaczęłam sobie wkręcać, co jak nie uda się z tą dawczynią i będę potrzebować II procedury skoro druga propozycja była kompletnie nie zgodna ze mną.. Czy może po prostu dają jedną dobrze dopasowaną, druga propozycja byleby była a w bazie mają więcej.. Jestem typem, który pisze czarne scenariusze więc oczywiście wybiegam już w przyszłość;)

👩36l endometrioza, niedoczynność tarczycy, Amh 0.9 🧔🏻‍♂️35l zdrowy

🖇 Starania z przerwami od 10/2019
    🩺 2021-2023 leczenie endometriozy (III laparoskopie, 6m sztucznej menopauzy 💉Zoladex).

☘️ I IVF 07/2023 ❄️
    08/2023 - histeroskopia diagnostyczna, NK, CD138, EndoBiome, próbny transfer.
    01/2024 - Leczenie stanu zapalnego endometrium 💊
    FET- 03/2024 - 6dpt - 7.2, 8dpt - 31,30- cb 💔 (accofil)

☘️ II IVF 11/2024 ❄️ - ET <2.3 (accofil, encorton, neoparin, acard, intralipid)

☘️ KD -III IVF 02/2025 ❄️ - ET <2.3 (accofil, encorton, neoparin, acard)

03/2025 - Leczenie stanu zapalnego endometrium 💊
    🍀 KD - IV IVF 04/2025 ❄️❄️ - FET 22/04 ❄️- 6dpt - ⏸ 7dpt - 52 🥹, 10dpt - 236 🥹 13dpt - 1362, 16dpt - 5134 (acard, neoparin, prograf, accofil, 2 x immunoglobuliny).
    preg.png
  • KasiaWitaminka Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Valletta wrote:
    Jedno mnie zdziwiło: ja mam 35l, 158cm wzrostu,brązowe, falowane włosy, niebieskie oczy i po 2 procedurach/menopauzach ważę ok 52kg. W wieku 20-30l ważyłam nawet mniej w ok 43-47kg.

Pierwsza propozycja to dziewczyna 30l, brązowe,proste włosy, niebieskie oczy, gr krwi zgodna z moją.. ale 167cm (prawie 10 więcej niż ja..) i 75kg.. czyli totalnie inna sylwetka.

Druga propozycja, którą wybraliśmy to dziewczyna 23l, 156cm, 47kg, brązowe kręcone włosy, zgodna gr krwi z moją, niebieskie oczy i ma potwierdzoną płodność.

Ja oczywiście zaczęłam sobie wkręcać, co jak nie uda się z tą dawczynią i będę potrzebować II procedury skoro druga propozycja była kompletnie nie zgodna ze mną.. Czy może po prostu dają jedną dobrze dopasowaną, druga propozycja byleby była a w bazie mają więcej.. Jestem typem, który pisze czarne scenariusze więc oczywiście wybiegam już w przyszłość;)

To fajnie, że dali Ci 2 propozycje. Podobno w programie MZ nie maja obowiązku podawać propozycji, ani nawet żadnych danych odnośnie wzrostu, wagi, koloru oczu itp i lekarz sam dobiera fentotypowo dawczynię. U mnie właśnie tak było że zadzwonili po 2 tyg, że mają zdeponowanych dla mnie 6 komórek dawczyni, ale z trudem uzyskałam jakiekolwiek informacje odnośnie dawczyni. Powiedzieli mi jedynie że wiek ok 25lat, potwierdzona płodność, grupa krwi zgodna i fenotypowo też, ale żadnych danych odnośnie wagi, wzrostu, nic. Nawet jak o narodowość zapytałam to nie chcieli mi powiedzieć. Wiec ja bym się cieszyła, że masz wybór i takie dane :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia, 14:31

Martuśka87, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

👩🏻 (38)
    Amh - 0,58 fsh - 11
    hipoglikemia reaktywna, niedoczynność tarczycy, nawracające infekcje intymne
    naturalna owulacja ✅

👨🏻 (40)
    nasienie - morfologia 4%

🍇 🥑 dieta płodnościowa z niskim IG
    10.24r kwalifikacja do in-vitro klinika Bocian
    26.10.2024 start stymulacji (Menopur, Bemfola + Cetrotide)
    07.11. Punkcja 4 oocyty > jedna dojrzała komórka i i 1 zapłodnione 🥚
    12.11 ET transfer 1 wczesnej blastocytki 🐣
    19.11 7dpt → beta <2,3 😪
    12.24r Decyzja o KD
    09.01.25r ET transfer blastosystki 4.1.1.🤞 3 śnieżynki ❄️❄️❄️ zamrożone
    15.01 ⏸️ 6dpt → beta 35,3 🥹 prog 30, 8dpt → beta 103,5, 11dpt - 367,4 25dpt - 39464
    🩺 27.01.25 - 18dpt pęcherzyk ciążowy 8,4mm
    🩺 06.02.25 - 28dpt zarodeczek 2,1mm z pulsującym ❤️
    🩺 13.02.25 - seduszko bije, dzidzia rośnie 5,5mm ❤️
    27.02.25 - serduszko przestało bić 💔 CRL 8mm poronienie zatrzymane (7t/9tc)
    08.03.25 aniołek Jaśminka 😇
  • Kalijot Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaWitaminka wrote:
    To fajnie, że dali Ci 2 propozycje. Podobno w programie MZ nie maja obowiązku podawać propozycji, ani nawet żadnych danych odnośnie wzrostu, wagi, koloru oczu itp i lekarz sam dobiera fentotypowo dawczynię. U mnie właśnie tak było że zadzwonili po 2 tyg, że mają zdeponowanych dla mnie 6 komórek dawczyni, ale z trudem uzyskałam jakiekolwiek informacje odnośnie dawczyni. Powiedzieli mi jedynie że wiek ok 25lat, potwierdzona płodność, grupa krwi zgodna i fenotypowo też, ale żadnych danych odnośnie wagi, wzrostu, nic. Nawet jak o narodowość zapytałam to nie chcieli mi powiedzieć. Wiec ja bym się cieszyła, że masz wybór i takie dane :D

Potwierdzam, że u mnie było tak samo. Brak info nt dawczyni. Wiem tylko, że ma 20 kilka lat i ponoć zgodna z moim fenotypem.

Trinity_Nea lubi tę wiadomość

• Ewa6 Przyjaciółka

Wysłany: 10 stycznia, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Valletta wrote:

To ja chyba miałam wyjątkowe szczęście, że tyle wiem o naszej dawczyni

Ona 44 On 34 + 12 lenia suczka 🐕
    IVF 09.2023 nieudane 😔
    IVF 08.2024 nieudane 😔
    IVF 10.2024 start procedury z KD Bocian Poznań
    IVF 23.11.2024 transfer świeży 5.1.1
    4.1.1 i 3.1.1 na zimowisku ❄❄
    9dpt - 288
    11dpt - 584, progesteron 26
    25dpt mamy ❤ 6mm
    9w5d CRL 3,12 cm
    13w3d CRL 7cm I prenatalne
    19w4d 315g
    20w5d II prenatalne 407g 💙
    21w4d Echo serca wszystko ok
    24w4d 794g chłopaka 💙
    28w4d 1470g 💙
    30w5d III prenatalne 1688g 💙
    33w4d 2259g 💙
  • Valletta Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaWitaminka wrote:

To faktycznie, nie wiedziałam, że w programie nie mają obowiązku podawać..
    Ooo ze stopki widzę, że już jesteś po transferze - trzymam kciuki :) Ja jak dobrze pójdzie w przyszłym cyklu będę podchodzić. Widzę,że macie też 3 śnieżynki :)
    Po nieudanej II procedurze, z marną ilością moich komórek, 1 zarodku - też chciałabym mieć taką miłą odmianę.. że w końcu mamy zarodki sztuk więcej niż 1 - dałoby mi to komfort psychiczny, bo przy 2 procedurach za każdym razem 1 i porażka.
    Myślałam też, po ost transferze, że gorzej to zniosę (decyzję o KD) a czuję taką ekscytację, że może za miesiąc transfer, moze będzie więcej zarodków, może, może...

KasiaWitaminka, Nowa na forum lubią tę wiadomość

👩36l endometrioza, niedoczynność tarczycy, Amh 0.9 🧔🏻‍♂️35l zdrowy

🖇 Starania z przerwami od 10/2019
    🩺 2021-2023 leczenie endometriozy (III laparoskopie, 6m sztucznej menopauzy 💉Zoladex).

☘️ I IVF 07/2023 ❄️
    08/2023 - histeroskopia diagnostyczna, NK, CD138, EndoBiome, próbny transfer.
    01/2024 - Leczenie stanu zapalnego endometrium 💊
    FET- 03/2024 - 6dpt - 7.2, 8dpt - 31,30- cb 💔 (accofil)

☘️ II IVF 11/2024 ❄️ - ET <2.3 (accofil, encorton, neoparin, acard, intralipid)

☘️ KD -III IVF 02/2025 ❄️ - ET <2.3 (accofil, encorton, neoparin, acard)

03/2025 - Leczenie stanu zapalnego endometrium 💊
    🍀 KD - IV IVF 04/2025 ❄️❄️ - FET 22/04 ❄️- 6dpt - ⏸ 7dpt - 52 🥹, 10dpt - 236 🥹 13dpt - 1362, 16dpt - 5134 (acard, neoparin, prograf, accofil, 2 x immunoglobuliny).
    preg.png
  • Pilola Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wczoraj martwiłam się o to czy znajdą dla mnie dawczynię z moją grupą krwi AB rh+ a dziś już zadzwonili z kliniki z propozycją i na mailu mam propozycję , ogólnie dziewczyna idealna pode mnie-grupa krwi taka sama , kolor włosów taki sam , wzrost 1 cm różnicy , waga też tylko 3 kg , potwierdzona płodność i wiem że Ukrainka., wiek 32 lata a ja 35. Korzystam z programu MZ i dziwi mnie że niektórzy nawet nie wiedzą a w innych klinikach wszystko . Ja z ovobanku dostałam dopasowanie na maila .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia, 20:38

Starania od 2016 r.
    3 laparoskopie+ histeroskopia
    Stwierdzona endometrioza 4 stopnia, liczne zrosty
    Mąż zdrowy - 12% prawidłowych plemników
    Naprotechnologia od 10.2018r.
    In vitro- styczeń 2020
    1 transfer- nieudany ( blastocysta 2AA)
    2 transfer - ciąża biochemiczna (blastocysta 1AB)
    II In vitro- wrzesień 2021 KRIOBANK
    1 transfer - nieudany ( blastocysta 2AB)
    brak zarodków...
    III In vitro - czerwiec 2024 BOCIAN LUBLIN
    1 transfer - świeży 3 dniowy zarodek - nieudany
    2 transfer - październik -blastka 3BC- nieudany
    IV In vitro - KD - marzec 2025
    1 transfer - 2AB - nieudany
  • monester Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja widzę, że bardzo ten wątek ożył odkąd wprowadzono refundację. Fajnie że to już nie jest bariera. Powodzenia dziewczyny !
    Giosiek ucałuj córeczkę! My już 8 miesięcy się przytulamy z moim synkiem ♥️ czas leci niesamowicie szybko

Giosiek, Kalijot, Martuśka87, KasiaWitaminka, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

• glodia Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasienka300 wrote:
    Dzisiaj dostałam informację, że są dla nas komórki, ale też dzisiaj odebraliśmy wynik mojego partnera genu CFTR i okazało się, że ma mutację, czy wiecie może, czy dawczynie są badanie pod tym kątem. Czekam na odpowiedź lekarza, ale to może potrwać.
    w Invicta podobno są przebadane. ale ja miałam bardzo dziwną historię, bo najpierw mówili, że są przebadane, potem kazali partnerowi zrobić badanie. wynik nie przychodził, mieliśmy już termin wizyty u genetyka i oddania nasienia, więc ja ciągle prosiłam o sprawdzenie czy nasza dawczyni miała to badanie, ale nikt nie był w stanie udzielić mi odpowiedzi, aż w końcu powiedzieli, że wszystkie są przebadane.

• Hope_89 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilola wrote:
    Dziewczyny wczoraj martwiłam się o to czy znajdą dla mnie dawczynię z moją grupą krwi AB rh+ a dziś już zadzwonili z kliniki z propozycją i na mailu mam propozycję , ogólnie dziewczyna idealna pode mnie-grupa krwi taka sama , kolor włosów taki sam , wzrost 1 cm różnicy , waga też tylko 3 kg , potwierdzona płodność i wiem że Ukrainka., wiek 32 lata a ja 35. Korzystam z programu MZ i dziwi mnie że niektórzy nawet nie wiedzą a w innych klinikach wszystko . Ja z ovobanku dostałam dopasowanie na maila .
    Pamiętaj, że też ważna jest ta gwarancja uzyskania blastocysty, ja miałam z Ovobanku z Ukrainka kompletna klapę. Nie musi być tak u Was, ale gwarancji nie mieliśmy. Nasza procedura z której nic nie uzyskaliśmy to Novum.

event.png[/url]
  • Elka198321 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    glodia wrote:
    w Invicta podobno są przebadane. ale ja miałam bardzo dziwną historię, bo najpierw mówili, że są przebadane, potem kazali partnerowi zrobić badanie. wynik nie przychodził, mieliśmy już termin wizyty u genetyka i oddania nasienia, więc ja ciągle prosiłam o sprawdzenie czy nasza dawczyni miała to badanie, ale nikt nie był w stanie udzielić mi odpowiedzi, aż w końcu powiedzieli, że wszystkie są przebadane.
    Są u nich to standard to badanie mi powiedziano to na wizycie u doc ,pytałam się właśnie o dawczynie czy dawczynie prEchodza te badania..dlatego potem już nirbadaliśmy zarodków, bo stwierdziliśmy że niema sensu skoro oni są przebani i max trz miał te badania robione...

• glodia Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elka198321 wrote:
    Są u nich to standard to badanie mi powiedziano to na wizycie u doc ,pytałam się właśnie o dawczynie czy dawczynie prEchodza te badania..dlatego potem już nirbadaliśmy zarodków, bo stwierdziliśmy że niema sensu skoro oni są przebani i max trz miał te badania robione...
    Ten sam doktor kazał nam zrobić to badanie, bo wg niego nasza dawczyni nie miałam go.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia, 22:19

• glodia Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobiety, czy któraś z Was miała transfer na cyklu naturalnym bez leków? W sensie - przygotowania do transferu bez leków, dopiero w dniu transferu włączony progesteron?

• monester Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    glodia wrote:
    Kobiety, czy któraś z Was miała transfer na cyklu naturalnym bez leków? W sensie - przygotowania do transferu bez leków, dopiero w dniu transferu włączony progesteron?
    Ja ! Ten udany. Cale endometrium budowane naturalnie a potem już wszystko jak dla sztucznego. Czyli progesteron włączony 5 dni przed transferem. Ale u mnie się to zbiegło z plikiem lh

glodia lubi tę wiadomość

• glodia Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Ja ! Ten udany. Cale endometrium budowane naturalnie a potem już wszystko jak dla sztucznego. Czyli progesteron włączony 5 dni przed transferem. Ale u mnie się to zbiegło z plikiem lh
    Super! ja przyjęłam dosłownie tylko 2 tabletki estrofemu 1mg na pogrubienie endometrium. Nie mam żadnego progesteronu, mam go dostać dopiero w dniu transferu. I strasznie się stresuję, bo dzisiaj progesteron 2,9 a za 5 dni transfer. W poprzednich transferach zawsze miałam niskie wyniki i progesteronu i estradiolu, mimo tony leków.

ps. co ja pieprze.. brałam aromek, zapomniałam. Ale generalnie chodzi mi o estrofem i progesteron. Czy któraś nie brała nic do momentu transferu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia, 23:21

• Mysikrolik Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaWitaminka wrote:

Nam się udało, bo dostaliśmy dużo danych o dawczyni. No poza narodowością. Nawet nie przypuszczałam, że mogliby nam takich danych nie ujawnić przez to, że korzystamy z programu🙂.

age.png
  • Mysikrolik Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_89 wrote:
    Pamiętaj, że też ważna jest ta gwarancja uzyskania blastocysty, ja miałam z Ovobanku z Ukrainka kompletna klapę. Nie musi być tak u Was, ale gwarancji nie mieliśmy. Nasza procedura z której nic nie uzyskaliśmy to Novum.

Nam w klinice powiedzieli, że w ramach programu MZ nie ma gwarancji blastocysty. Taka opcja była dostępna przy podejściu komercyjnym. Strasznie byłam rozczarowana, bo jednym z czynników, które decydowały o wyborze tej kliniki była ta gwarancja (zachwalana na stronie internetowej).
    Ostatecznie tam zostaliśmy i uzyskaliśmy jedna blastke, ale ze względu na kiepskie nasienie to był mega szczęśliwy traf.

age.png
  • Pilola Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam 3 procedury na swoich kolorkach i za każdym razem miałam blastocystę i ani jednej ciąży wiec już sama nienwiem czy 3 dniowce też nie są ok jeśli dobrze się dzielą , wiadome najlepsza byłaby blastocysta 5aa . Mnie całą noc nurtowała narodowość, jakie ono bedzie , jaki temperament, charakter wygląd. Nie miałyście tak dziewczyny ? Nie boicie się tego dziewczyny ?

Starania od 2016 r.
    3 laparoskopie+ histeroskopia
    Stwierdzona endometrioza 4 stopnia, liczne zrosty
    Mąż zdrowy - 12% prawidłowych plemników
    Naprotechnologia od 10.2018r.
    In vitro- styczeń 2020
    1 transfer- nieudany ( blastocysta 2AA)
    2 transfer - ciąża biochemiczna (blastocysta 1AB)
    II In vitro- wrzesień 2021 KRIOBANK
    1 transfer - nieudany ( blastocysta 2AB)
    brak zarodków...
    III In vitro - czerwiec 2024 BOCIAN LUBLIN
    1 transfer - świeży 3 dniowy zarodek - nieudany
    2 transfer - październik -blastka 3BC- nieudany
    IV In vitro - KD - marzec 2025
    1 transfer - 2AB - nieudany
  • Raija86 Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilola wrote:
    Ja miałam 3 procedury na swoich kolorkach i za każdym razem miałam blastocystę i ani jednej ciąży wiec już sama nienwiem czy 3 dniowce też nie są ok jeśli dobrze się dzielą , wiadome najlepsza byłaby blastocysta 5aa . Mnie całą noc nurtowała narodowość, jakie ono bedzie , jaki temperament, charakter wygląd. Nie miałyście tak dziewczyny ? Nie boicie się tego dziewczyny ?
    Nie wiem, czy się boję, ale na pewno o tym myślę. Wygląd nie jest aż tak ważny dla mnie. Specjalnie wybrałam bardzo wysoką i szczupłą dawczynię (bo sama taka jestem), a pani doktor podczas prenatalnych powiedziała, że wygląda na to, że Mała będzie z tych niższych. Mój mąż jest ode mnie ok. 8 cm niższy, więc może będzie córeczka tatusia :D liczę też na to, że skoro mój mąż jest obcokrajowcem, to jego geny tutaj przeważą ;) naprawdę jestem tego bardzo ciekawa, co nam "wyjdzie". Bardziej martwi mnie charakter. I ja i mąż byliśmy bardzo spokojnymi dziećmi, wręcz idealnymi. Trochę się boję, że urodzi się jakiś mały czorcik :( bo akurat nic nie mogę wiedzieć o temperamencie dawczyni...

age.png
    Rocznik 86
    Mąż 74 (wszystkie wyniki ok)
    Bardzo niskie AMH: 0,5
    Luty 2023: 1. in vitro na własnych komórkach
    Słaba odpowiedź, pobrano 3 komórki, do transferu przetrwała jedna. Beta 0
    Luty 2024: decyzja o in vitro z KD
    Kwiecień: wybór idealnej dawczyni, transport komórek z Warszawy do klinki Invicta we Wrocławiu.
    Maj 2024: mąż oddaje nasienie, jego wyniki dają nam gwarancję 1 blastocyty.
    Po 5 dniach mamy 3 z 6! Mrożenie. 3 czerwca transfer.
    5dpt: beta 9, niski progesteron, więcej leków
    10dpt: beta 239
    12 dpt: beta 457.4
    14dpt: beta 1377
    14dpt: widać pęcherzyk
    21dpt: beta 18130
    6t2d: 5 mm i serduszko <3
    11t3d: badania Nifty ok, będzie dziewczynka :)
    20t5d: badanie połówkowe: wszystko w porządku
    30t2d: trzecie badanie prenatalne: wszystko w ok
‹‹ 641 642 643 644 645 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - po trymestrach

Odpowiednia dieta w ciąży wpływa nie tylko na przebieg samej ciąży, ale również na zdrowie Twojego dziecka w przyszłości (np. słaby układ odpornościowy dziecka lub problemy z otyłością). Przeczytaj dlaczego dieta w ciąży jest tak istotna, czy kompleks witamin jest w stanie ją zastąpić oraz na co powinnaś zwrócić uwagę w każdym trymestrze ciąży.   

CZYTAJ WIĘCEJ