In vitro z komórką dawczyni
-
WIADOMOŚĆ
-
glodia wrote:A czy w Bocianie ma się lekarza prowadzącego i potem nie ma problemu, żeby się do niego zapisywać w trakcie przygotowań do transfeu? Czy lekarze dają do siebie nr telefonu?
Martuśka87 lubi tę wiadomość
-
glodia wrote:Niestety nie mam nic pozytywnego do napisania. Przeniesienie do Invicty wraz z początkiem programu ministerialnego zapoczątkowało serię porażek. Po 4 długich miesiącach uzyskaliśmy 3 blastocysty, po badaniach pgta - 2 zdrowe zarodki. 1szy transfer - ciąża biochemiczna, 2gi transfer (9 dni temu) - beta 0,3. To mój ogólnie 7 transfer i zarazem najgorszy, po raz pierwszy beta nie ruszyła. Wydarzyło się coś dziwnego, w dniu transferu estradiol miałam ponad 2500, a 5dpt 133, więc zarodek nie miał szansy na implantację.
Generalnie nie wiem już co robić... miałam już przeróżne kombinacje leków, sztuczną menopauzę, transfer totalnie naturalny bez niczego, wlewy z accofilu, osocza, ostatnie 2 z immunoglobulinami i zbadane zarodki. Nie mam już pomysłu.
Teraz bardzo intensywnie myślę nad zmianą kliniki. Ale w KD chyba najbardziej się specjalizuje się właśnie Invicta.
Przy okazji: Czy jesteście w stanie doradzić mi klinikę/ lekarza w centralnej Polsce (Łódź, Bydgoszcz, Warszawa, Gdańsk, Poznań)? Które kliniki mają własny bank dawczyń (nie pacjentek) lub sprowadzają komórki z zagranicznych banków?
Czy któraś leczy się w OviKlinice w Warszawie?
Jedyne co wiem że te właśnie te lepszej klasy zarodki potrzebują idealnych warunków do implantacji a te typu co ja miałam(3bb) już niekoniecznie.
Ci Ci powiedział lekarz po tych nieudanych transferach?
Może kurna nie ta dawczyni...gdzieś tu któraś z dziewczyn pisała o totalnej wtopie przy 1 kd a potem po zmianie dawcxyni odrazu sukces...
Bardzo mi przykro że się nieudało w życiu bym sie niespodziewala że u nich przy kd będzie wtopa.
-
Komanuss wrote:Bo ja teraz idę na 3 wizytę i kwalifikacyjnej dalej nie mam. A nie dają szans na ciążę z swoich komórekOna 36 AMH- 0,352☹️
On 41 słabe nasienie
2006 ciąża naturalna dziewczynka 🥰
2012 ciąża naturalna dziewczynka 🥰
2014 torbiel jajnika prawego-operacja
2018 torbiel jajnika lewego-operacja
2019 torbiel jajnika prawego operacja
Styczeń 2023 rozpoczęcie starań o trzecią 🤰
04.2024 I inseminacja ☹️
05.2024. II inseminacja ☹️
06.2024 I in vitro ,5 komórek ,3 zarodki które przestały się rozwijać w 3 dobie ☹️
07.2024 II in vitro ,2 komórki b.słabe ☹️
20.08.2024 In vitro z KD
09.09.2024 transfer 4.1.1 🥰 5.1.1 ❄️
8 dpt - 117
10 dpt- 316
22 dpt - pęcherzyk zarodkiem i ❤️
9t6d - CRL 2.99 ,tętno 173
13t0d- pierwsze prenatalne , Zdrowy bobas 👶
13t5d - CRL 7.60 tętno 162
DZIEWCZYNKA 🥰
18t2d -14 cm szczęścia, tętno 158
21t1d- drugie prenatalne ,wszystko dobrze🥳 zdrowa córa
405 g szczęścia ❤️
16,1 cm , 146/min
26t1d-1028 córeczki 🥰
Tętno 153
Cudzie trwaj 🙏🙏🥰 -
Ja jestem w Bocianie w Warszawie, lek. prowadzący - dr Niedużak.
Pierwsza wizyta odbyła się w grudniu. Transfer miałam 18.02 o godz. 14, jutro robię pierwszą betę. To był mój pierwszy transfer w życiu.
Co do przebiegu postępowania - dawczynię znaleziono w ciągu dwóch dni (ale ja jestem, że tak powiem, dość klasycznej urody i mieszczę się w średnich niemal ze wszystkim, dość popularna grupa krwi), po przygotowaniach od dawczyni pobrano 5 komórek jajowych, zapłodniły się 4, do 5/6 dnia dotrwały 2blastki, ale obie dobrej jakości 5.A.A. Podano mi jedną z nich.
Generalnie jest ok, choć przeoczono u mnie kwestię TSH - nie miałam jej badanej przed transferem, dzień po się okazało, że wynosi ponad 3, a do transferu powinna być maks. 2,5. Ale jestem już po wizycie u endo i na eutyroxie+dieta hashi.
Biorę duphaston, estradiol i ten eutyrox oraz czopki dopochwowe z progesteronem (z nimi miałam małą wtopę, bo przez ok. 2 dni o nich zapomniałam niestety).
Do dziś miałam do tego luźne podejście i pozytywne nastawienie. Normalnie brykałam do pracy, lekki sport, spacery, spotkania. Ale dziś bardzo się boję jutrzejszego wyniku i czuję spory stres...
Okres powinnam mieć 4 dni temu, ale jestem obstawiona lekami. które też go mogą opóźniać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego, 13:59
Wspinaczka/taterniczka i biegaczka górska na dystansach ultra
2018: Naturalny cud/jestem mamą
2024/25:
AMH 0,22
Lekka niedoczynność tarczycy
Za niski poziom białka S / trombofilia (przebyta zakrzepica i zatorowość płucna)
Wiek 45 l.
1 procedura/1 transfer - 18.02.
Beta 236 - 28.02. -
Komanuss wrote:Też Bocian?Ona 36 AMH- 0,352☹️
On 41 słabe nasienie
2006 ciąża naturalna dziewczynka 🥰
2012 ciąża naturalna dziewczynka 🥰
2014 torbiel jajnika prawego-operacja
2018 torbiel jajnika lewego-operacja
2019 torbiel jajnika prawego operacja
Styczeń 2023 rozpoczęcie starań o trzecią 🤰
04.2024 I inseminacja ☹️
05.2024. II inseminacja ☹️
06.2024 I in vitro ,5 komórek ,3 zarodki które przestały się rozwijać w 3 dobie ☹️
07.2024 II in vitro ,2 komórki b.słabe ☹️
20.08.2024 In vitro z KD
09.09.2024 transfer 4.1.1 🥰 5.1.1 ❄️
8 dpt - 117
10 dpt- 316
22 dpt - pęcherzyk zarodkiem i ❤️
9t6d - CRL 2.99 ,tętno 173
13t0d- pierwsze prenatalne , Zdrowy bobas 👶
13t5d - CRL 7.60 tętno 162
DZIEWCZYNKA 🥰
18t2d -14 cm szczęścia, tętno 158
21t1d- drugie prenatalne ,wszystko dobrze🥳 zdrowa córa
405 g szczęścia ❤️
16,1 cm , 146/min
26t1d-1028 córeczki 🥰
Tętno 153
Cudzie trwaj 🙏🙏🥰 -
KOT wrote:Ja jestem w Bocianie w Warszawie, lek. prowadzący - dr Niedużak.
Pierwsza wizyta odbyła się w grudniu. Transfer miałam 18.02 o godz. 14, jutro robię pierwszą betę. To był mój pierwszy transfer w życiu.
Co do przebiegu postępowania - dawczynię znaleziono w ciągu dwóch dni (ale ja jestem, że tak powiem, dość klasycznej urody i mieszczę się w średnich niemal ze wszystkim, dość popularna grupa krwi), po przygotowaniach od dawczyni pobrano 5 komórek jajowych, zapłodniły się 4, do 5/6 dnia dotrwały 2blastki, ale obie dobrej jakości 5.A.A. Podano mi jedną z nich.
Generalnie jest ok, choć przeoczono u mnie kwestię TSH - nie miałam jej badanej przed transferem, dzień po się okazało, że wynosi ponad 3, a do transferu powinna być maks. 2,5. Ale jestem już po wizycie u endo i na eutyroxie+dieta hashi.
Biorę duphaston, estradiol i ten eutyrox oraz czopki dopochwowe z progesteronem (z nimi miałam małą wtopę, bo przez ok. 2 dni o nich zapomniałam niestety).
Do dziś miałam do tego luźne podejście i pozytywne nastawienie. Normalnie brykałam do pracy, lekki sport, spacery, spotkania. Ale dziś bardzo się boję jutrzejszego wyniku i czuję spory stres...
Okres powinnam mieć 4 dni temu, ale jestem obstawiona lekami. które też go mogą opóźniać.
Okresu nie dostaniesz dopóki nie odstawisz progesteronu. I nam nadzieję, że nie będziesz miała takiej potrzeby. Życzę pozytywnej bety!Martuśka87, Anka43 lubią tę wiadomość
-
Joanna1212 wrote:A ile udało ci się uzyskać zarodków ?
I jak długo czekałaś na dawczynie?
Na dawczynie czekalam OK 2 tygodnie. Dostalam caly opisz jej cech fenotypowych: wiek ,grupa krwi, kolor oczu, wlosow i skory oraz wzrost i chyba waga (?). Byly one zgodne z moimi. Jestem "typowa" Polka o wysokim wzroscie. -
Elka198321 wrote:Aż w szoku jestem....że się nieudało. Byłaś u Kunickiego?Może kurna powinien Wasz przypadek omówić na spotkaniu z lekarzami. Co 2 głowy to niejedna. Tam naprawdę są dobrzy lekarze cxyKunicki czy Pałaszewski czy Niedbała czy Jerzak oni naprawdę mają dobre wyniki i opnie u pacjentów. Kto Ci robił transfery?
Jedyne co wiem że te właśnie te lepszej klasy zarodki potrzebują idealnych warunków do implantacji a te typu co ja miałam(3bb) już niekoniecznie.
Ci Ci powiedział lekarz po tych nieudanych transferach?
Może kurna nie ta dawczyni...gdzieś tu któraś z dziewczyn pisała o totalnej wtopie przy 1 kd a potem po zmianie dawcxyni odrazu sukces...
Bardzo mi przykro że się nieudało w życiu bym sie niespodziewala że u nich przy kd będzie wtopa. -
glodia wrote:Dzięki. Pierwszy transfer miałam u dr K., kolejny - przerzucali mnie od lekarza do lekarza. Nikt nie ma dla mnie wytłumaczenia. U mnie problemem zawsze były poronienia, a nie komórki, więc KD tego problemu nie rozwiązuje.
-
To bardzo szybko ci znaleźli 😊oby tylko pozytywne wieści nadchodziły!29lat Słabe komórki
Amh 2.9
Październik 2019 nasienie
morfologia 0%
2*Iui
1 ivf p. Krótki wrześniem 2018
2 ivf p. Krótki luty 2019 słaba blastocyta 333:(
3 ivf Listopad 2019 Długi protokół mrozak 3dniowy
Transfer 18.01 -
Elka198321 wrote:Robiłaś ten test uma? A może organizm twoj atakuje zarodki i je zwalcza. ...Po jazdym poronieniu Robiłaś ba komórki nk?Homocysteine,poziom białka wolnego s oraz badanie na antykoagulant tocznia
-
glodia wrote:Bocian dominuje i zaczyna mi się coraz bardziej podobać
Okresu nie dostaniesz dopóki nie odstawisz progesteronu. I nam nadzieję, że nie będziesz miała takiej potrzeby. Życzę pozytywnej bety!
Dziś kolejny pozytywny kamień milowy u mnie - pierwsza beta 236.Anka43, Martuśka87, Ragdolka, glodia, Giosiek, Raija86, Elka198321, Kalijot lubią tę wiadomość
Wspinaczka/taterniczka i biegaczka górska na dystansach ultra
2018: Naturalny cud/jestem mamą
2024/25:
AMH 0,22
Lekka niedoczynność tarczycy
Za niski poziom białka S / trombofilia (przebyta zakrzepica i zatorowość płucna)
Wiek 45 l.
1 procedura/1 transfer - 18.02.
Beta 236 - 28.02.