X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro z komórką dawczyni
Odpowiedz

In vitro z komórką dawczyni

Oceń ten wątek:
  • Agamama Debiutantka

Wysłany: 26 lutego, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też do dr. Kormana w Poznaniu, polecam tak samo pomógł odrzucił pierwszą dawczynię jaką wybrał embriolog, powiedział że nie jest niej pewny. Uzyskaliśmy 6 blastek 5.1.1 z pierwszej mamy ciążę

Martuśka87, Ewa6 lubią tę wiadomość

• Anka43 Przyjaciółka

Wysłany: 26 lutego, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    glodia wrote:
    Też byłam w Gamecie. A polecisz lekarza z Bociana w Łodzi?
    Ja jestem u dr Skalskiego.

• Komanuss Ekspertka

Wysłany: 26 lutego, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    glodia wrote:
    A czy w Bocianie ma się lekarza prowadzącego i potem nie ma problemu, żeby się do niego zapisywać w trakcie przygotowań do transfeu? Czy lekarze dają do siebie nr telefonu?
    Ja jestem w innej klinice w poznaniu i zastanawiam się nad Bocianem

Martuśka87 lubi tę wiadomość

• Komanuss Ekspertka

Wysłany: 26 lutego, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agamama wrote:
    Ja też do dr. Kormana w Poznaniu, polecam tak samo pomógł odrzucił pierwszą dawczynię jaką wybrał embriolog, powiedział że nie jest niej pewny. Uzyskaliśmy 6 blastek 5.1.1 z pierwszej mamy ciążę
    Dużo było wizyt przed kwalifikacyjna?

• glodia Autorytet

Wysłany: 26 lutego, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agamama wrote:
    Wow! Ale wynik!

• Agamama Debiutantka

Wysłany: 26 lutego, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna wizyta i kwalifikacja ☺️

• Elka198321 Autorytet

Wysłany: 26 lutego, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    glodia wrote:
    Niestety nie mam nic pozytywnego do napisania. Przeniesienie do Invicty wraz z początkiem programu ministerialnego zapoczątkowało serię porażek. Po 4 długich miesiącach uzyskaliśmy 3 blastocysty, po badaniach pgta - 2 zdrowe zarodki. 1szy transfer - ciąża biochemiczna, 2gi transfer (9 dni temu) - beta 0,3. To mój ogólnie 7 transfer i zarazem najgorszy, po raz pierwszy beta nie ruszyła. Wydarzyło się coś dziwnego, w dniu transferu estradiol miałam ponad 2500, a 5dpt 133, więc zarodek nie miał szansy na implantację.
    Generalnie nie wiem już co robić... miałam już przeróżne kombinacje leków, sztuczną menopauzę, transfer totalnie naturalny bez niczego, wlewy z accofilu, osocza, ostatnie 2 z immunoglobulinami i zbadane zarodki. Nie mam już pomysłu.
    Teraz bardzo intensywnie myślę nad zmianą kliniki. Ale w KD chyba najbardziej się specjalizuje się właśnie Invicta.

Przy okazji: Czy jesteście w stanie doradzić mi klinikę/ lekarza w centralnej Polsce (Łódź, Bydgoszcz, Warszawa, Gdańsk, Poznań)? Które kliniki mają własny bank dawczyń (nie pacjentek) lub sprowadzają komórki z zagranicznych banków?
    Czy któraś leczy się w OviKlinice w Warszawie?
    Aż w szoku jestem....że się nieudało. Byłaś u Kunickiego?Może kurna powinien Wasz przypadek omówić na spotkaniu z lekarzami. Co 2 głowy to niejedna. Tam naprawdę są dobrzy lekarze cxyKunicki czy Pałaszewski czy Niedbała czy Jerzak oni naprawdę mają dobre wyniki i opnie u pacjentów. Kto Ci robił transfery?
    Jedyne co wiem że te właśnie te lepszej klasy zarodki potrzebują idealnych warunków do implantacji a te typu co ja miałam(3bb) już niekoniecznie.
    Ci Ci powiedział lekarz po tych nieudanych transferach?
    Może kurna nie ta dawczyni...gdzieś tu któraś z dziewczyn pisała o totalnej wtopie przy 1 kd a potem po zmianie dawcxyni odrazu sukces...
    Bardzo mi przykro że się nieudało w życiu bym sie niespodziewala że u nich przy kd będzie wtopa.

• Komanuss Ekspertka

Wysłany: 26 lutego, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agamama wrote:
    Jedna wizyta i kwalifikacja ☺️
    Bo ja teraz idę na 3 wizytę i kwalifikacyjnej dalej nie mam. A nie dają szans na ciążę z swoich komórek

• Martuśka87 Autorytet

Wysłany: 26 lutego, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komanuss wrote:
    Bo ja teraz idę na 3 wizytę i kwalifikacyjnej dalej nie mam. A nie dają szans na ciążę z swoich komórek
    Ja miałam pierwszą kwalifikacyjną,później 13 dc sprawdzająca endometrium i trzecia wizyta to już był transfer .W międzyczasie mąż sam pojechał oddać nasienie

Ona 36 AMH- 0,352☹️
    On 41 słabe nasienie
    2006 ciąża naturalna dziewczynka
    2012 ciąża naturalna dziewczynka
    2014 ,2018,2019 torbiel jajnika
    Styczeń 2023 rozpoczęcie starań o trzecią 🤰
    KLINIKA BOCIAN
    04.2024 I inseminacja ☹️
    05.2024. II inseminacja ☹️
    06.2024 I in vitro ,5 komórek ,3 zarodki które przestały się rozwijać w 3 dobie ☹️
    07.2024 II in vitro ,2 komórki b.słabe ☹️

20.08.2024 In vitro z KD
    09.09.2024 transfer 4.1.1 🥰 5.1.1 ❄️
    8 dpt - 117
    10 dpt- 316
    22 dpt - pęcherzyk zarodkiem i ❤️
    9t6d - CRL 2.99 ,tętno 173
    13t0d- pierwsze prenatalne , Zdrowy bobas 👶
    13t5d - CRL 7.60 tętno 162
    DZIEWCZYNKA 🥰
    18t2d -14 cm szczęścia, tętno 158
    21t1d- drugie prenatalne ,wszystko dobrze🥳 zdrowa córa
    405 g szczęścia ❤️
    16,1 cm , 146/min
    26t1d-1028 córeczki 🥰
    Tętno 153
    28tc-1277 g szczęścia
    30t1d-1438g
    34t-2389g
    37t5d -Martynka 3090kg 49 cm
  • Komanuss Ekspertka

Wysłany: 27 lutego, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martuśka87 wrote:
    Ja miałam pierwszą kwalifikacyjną,później 13 dc sprawdzająca endometrium i trzecia wizyta to już był transfer .W międzyczasie mąż sam pojechał oddać nasienie
    Też Bocian?

• KOT Koleżanka

Wysłany: 27 lutego, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem w Bocianie w Warszawie, lek. prowadzący - dr Niedużak.
    Pierwsza wizyta odbyła się w grudniu. Transfer miałam 18.02 o godz. 14, jutro robię pierwszą betę. To był mój pierwszy transfer w życiu.

Co do przebiegu postępowania - dawczynię znaleziono w ciągu dwóch dni (ale ja jestem, że tak powiem, dość klasycznej urody i mieszczę się w średnich niemal ze wszystkim, dość popularna grupa krwi :-)), po przygotowaniach od dawczyni pobrano 5 komórek jajowych, zapłodniły się 4, do 5/6 dnia dotrwały 2blastki, ale obie dobrej jakości 5.A.A. Podano mi jedną z nich.

Generalnie jest ok, choć przeoczono u mnie kwestię TSH - nie miałam jej badanej przed transferem, dzień po się okazało, że wynosi ponad 3, a do transferu powinna być maks. 2,5. Ale jestem już po wizycie u endo i na eutyroxie+dieta hashi.

Biorę duphaston, estradiol i ten eutyrox oraz czopki dopochwowe z progesteronem (z nimi miałam małą wtopę, bo przez ok. 2 dni o nich zapomniałam niestety).

Do dziś miałam do tego luźne podejście i pozytywne nastawienie. Normalnie brykałam do pracy, lekki sport, spacery, spotkania. Ale dziś bardzo się boję jutrzejszego wyniku i czuję spory stres...

Okres powinnam mieć 4 dni temu, ale jestem obstawiona lekami. które też go mogą opóźniać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego, 13:59

Wspinaczka/taterniczka i biegaczka górska na dystansach ultra

2018: Naturalny cud/jestem mamą

2024/25:
    AMH 0,22 w porywach do 0,36
    Lekka niedoczynność tarczycy
    Za niski poziom białka S / trombofilia (przebyta zakrzepica i zatorowość płucna)
    Wiek 45 l.
    1 procedura/1 transfer - 18.02.
    Beta 236 - 10 dpt
    Beta 832 - 13 dpt
    Beta 1290 - 14 dpt
    Beta 2723 - 16 dpt
    Beta 3908 - 17 dpt
    Beta 7582 - 20 dpt
    Beta 8632 - 21 dpt

Mamy serduszko, 6 mm - 25 dpt

27 dpt - krwawienie/ plamienie, poronienie zagrażające, serduszko bije. Po tygodniu krwawienie ustaje.

2 połowa kwietnia 2025 - zły wynik PAPPA (za niskie białko, za wysoka beta, wysokie ryzyko ZD, porodu przedwczesnego i wstrząsu)

Maj 2025 - dobry wynik Veracity i Panoramy (nipt) - bardzo małe ryzyka. Czekam na synka :-)
  • Martuśka87 Autorytet

Wysłany: 27 lutego, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komanuss wrote:
    Też Bocian?
    Tak ,bocian Białystok

Ona 36 AMH- 0,352☹️
    On 41 słabe nasienie
    2006 ciąża naturalna dziewczynka
    2012 ciąża naturalna dziewczynka
    2014 ,2018,2019 torbiel jajnika
    Styczeń 2023 rozpoczęcie starań o trzecią 🤰
    KLINIKA BOCIAN
    04.2024 I inseminacja ☹️
    05.2024. II inseminacja ☹️
    06.2024 I in vitro ,5 komórek ,3 zarodki które przestały się rozwijać w 3 dobie ☹️
    07.2024 II in vitro ,2 komórki b.słabe ☹️

20.08.2024 In vitro z KD
    09.09.2024 transfer 4.1.1 🥰 5.1.1 ❄️
    8 dpt - 117
    10 dpt- 316
    22 dpt - pęcherzyk zarodkiem i ❤️
    9t6d - CRL 2.99 ,tętno 173
    13t0d- pierwsze prenatalne , Zdrowy bobas 👶
    13t5d - CRL 7.60 tętno 162
    DZIEWCZYNKA 🥰
    18t2d -14 cm szczęścia, tętno 158
    21t1d- drugie prenatalne ,wszystko dobrze🥳 zdrowa córa
    405 g szczęścia ❤️
    16,1 cm , 146/min
    26t1d-1028 córeczki 🥰
    Tętno 153
    28tc-1277 g szczęścia
    30t1d-1438g
    34t-2389g
    37t5d -Martynka 3090kg 49 cm
  • glodia Autorytet

Wysłany: 27 lutego, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KOT wrote:
    Ja jestem w Bocianie w Warszawie, lek. prowadzący - dr Niedużak.
    Pierwsza wizyta odbyła się w grudniu. Transfer miałam 18.02 o godz. 14, jutro robię pierwszą betę. To był mój pierwszy transfer w życiu.

Co do przebiegu postępowania - dawczynię znaleziono w ciągu dwóch dni (ale ja jestem, że tak powiem, dość klasycznej urody i mieszczę się w średnich niemal ze wszystkim, dość popularna grupa krwi :-)), po przygotowaniach od dawczyni pobrano 5 komórek jajowych, zapłodniły się 4, do 5/6 dnia dotrwały 2blastki, ale obie dobrej jakości 5.A.A. Podano mi jedną z nich.

Generalnie jest ok, choć przeoczono u mnie kwestię TSH - nie miałam jej badanej przed transferem, dzień po się okazało, że wynosi ponad 3, a do transferu powinna być maks. 2,5. Ale jestem już po wizycie u endo i na eutyroxie+dieta hashi.

Biorę duphaston, estradiol i ten eutyrox oraz czopki dopochwowe z progesteronem (z nimi miałam małą wtopę, bo przez ok. 2 dni o nich zapomniałam niestety).

Do dziś miałam do tego luźne podejście i pozytywne nastawienie. Normalnie brykałam do pracy, lekki sport, spacery, spotkania. Ale dziś bardzo się boję jutrzejszego wyniku i czuję spory stres...

Okres powinnam mieć 4 dni temu, ale jestem obstawiona lekami. które też go mogą opóźniać.
    Bocian dominuje i zaczyna mi się coraz bardziej podobać :)
    Okresu nie dostaniesz dopóki nie odstawisz progesteronu. I nam nadzieję, że nie będziesz miała takiej potrzeby. Życzę pozytywnej bety!

Martuśka87, Anka43 lubią tę wiadomość

• Magdus46 Koleżanka

Wysłany: 27 lutego, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna1212 wrote:
    A ile udało ci się uzyskać zarodków ?
    I jak długo czekałaś na dawczynie?
    Udalo sie uzyskac 2 blastocysty wysokiej klasy z 6 komorek.
    Na dawczynie czekalam OK 2 tygodnie. Dostalam caly opisz jej cech fenotypowych: wiek ,grupa krwi, kolor oczu, wlosow i skory oraz wzrost i chyba waga (?). Byly one zgodne z moimi. Jestem "typowa" Polka o wysokim wzroscie.

• glodia Autorytet

Wysłany: 27 lutego, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elka198321 wrote:
    Aż w szoku jestem....że się nieudało. Byłaś u Kunickiego?Może kurna powinien Wasz przypadek omówić na spotkaniu z lekarzami. Co 2 głowy to niejedna. Tam naprawdę są dobrzy lekarze cxyKunicki czy Pałaszewski czy Niedbała czy Jerzak oni naprawdę mają dobre wyniki i opnie u pacjentów. Kto Ci robił transfery?
    Jedyne co wiem że te właśnie te lepszej klasy zarodki potrzebują idealnych warunków do implantacji a te typu co ja miałam(3bb) już niekoniecznie.
    Ci Ci powiedział lekarz po tych nieudanych transferach?
    Może kurna nie ta dawczyni...gdzieś tu któraś z dziewczyn pisała o totalnej wtopie przy 1 kd a potem po zmianie dawcxyni odrazu sukces...
    Bardzo mi przykro że się nieudało w życiu bym sie niespodziewala że u nich przy kd będzie wtopa.
    Dzięki. Pierwszy transfer miałam u dr K., kolejny - przerzucali mnie od lekarza do lekarza. Nikt nie ma dla mnie wytłumaczenia. U mnie problemem zawsze były poronienia, a nie komórki, więc KD tego problemu nie rozwiązuje.

• Elka198321 Autorytet

Wysłany: 27 lutego, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    glodia wrote:
    Dzięki. Pierwszy transfer miałam u dr K., kolejny - przerzucali mnie od lekarza do lekarza. Nikt nie ma dla mnie wytłumaczenia. U mnie problemem zawsze były poronienia, a nie komórki, więc KD tego problemu nie rozwiązuje.
    Robiłaś ten test uma? A może organizm twoj atakuje zarodki i je zwalcza. ...Po jazdym poronieniu Robiłaś ba komórki nk?Homocysteine,poziom białka wolnego s oraz badanie na antykoagulant tocznia

• Joanna1212 Autorytet

Wysłany: 27 lutego, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To bardzo szybko ci znaleźli 😊oby tylko pozytywne wieści nadchodziły!

29lat Słabe komórki
    Amh 2.9
    Październik 2019 nasienie
    morfologia 0%
    2*Iui :(
    1 ivf p. Krótki wrześniem 2018 :(
    2 ivf p. Krótki luty 2019 słaba blastocyta 333:(
    3 ivf Listopad 2019 Długi protokół mrozak 3dniowy
    Transfer 18.01
  • glodia Autorytet

Wysłany: 28 lutego, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elka198321 wrote:
    Robiłaś ten test uma? A może organizm twoj atakuje zarodki i je zwalcza. ...Po jazdym poronieniu Robiłaś ba komórki nk?Homocysteine,poziom białka wolnego s oraz badanie na antykoagulant tocznia
    Test uma wyszedł ok. I tak mam autoagresywny organizm, do tego kiry AA. Wszystkie badania miałam. Byłam pod opieką i Paśnika i Litmanowicza, brałam immunoglobuliny do ostatnich 2 transferów. Mój ostatni transfer był tak obstawiony, że chyba bardziej się już nie da.

• KOT Koleżanka

Wysłany: 28 lutego, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    glodia wrote:
    Bocian dominuje i zaczyna mi się coraz bardziej podobać :)
    Okresu nie dostaniesz dopóki nie odstawisz progesteronu. I nam nadzieję, że nie będziesz miała takiej potrzeby. Życzę pozytywnej bety!

Dziś kolejny pozytywny kamień milowy u mnie - pierwsza beta 236.

Anka43, Martuśka87, Ragdolka, glodia, Giosiek, Raija86, Elka198321, Kalijot, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

Wspinaczka/taterniczka i biegaczka górska na dystansach ultra

2018: Naturalny cud/jestem mamą

2024/25:
    AMH 0,22 w porywach do 0,36
    Lekka niedoczynność tarczycy
    Za niski poziom białka S / trombofilia (przebyta zakrzepica i zatorowość płucna)
    Wiek 45 l.
    1 procedura/1 transfer - 18.02.
    Beta 236 - 10 dpt
    Beta 832 - 13 dpt
    Beta 1290 - 14 dpt
    Beta 2723 - 16 dpt
    Beta 3908 - 17 dpt
    Beta 7582 - 20 dpt
    Beta 8632 - 21 dpt

Mamy serduszko, 6 mm - 25 dpt

27 dpt - krwawienie/ plamienie, poronienie zagrażające, serduszko bije. Po tygodniu krwawienie ustaje.

2 połowa kwietnia 2025 - zły wynik PAPPA (za niskie białko, za wysoka beta, wysokie ryzyko ZD, porodu przedwczesnego i wstrząsu)

Maj 2025 - dobry wynik Veracity i Panoramy (nipt) - bardzo małe ryzyka. Czekam na synka :-)
  • Komanuss Ekspertka

Wysłany: 28 lutego, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś dobra wiadomość papiery podpisane i doktor powiedział że niebawem zaczynany . Dawczynie kończą badac

glodia, Giosiek lubią tę wiadomość

‹‹ 663 664 665 666 667 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ