X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro z komórką dawczyni
Odpowiedz

In vitro z komórką dawczyni

Oceń ten wątek:
  • glodia Autorytet

Wysłany: 1 marca, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KOT wrote:
    Dziś kolejny pozytywny kamień milowy u mnie - pierwsza beta 236.
    Gratulacje! :)

Komanuss lubi tę wiadomość

• Komanuss Ekspertka

Wysłany: 1 marca, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    glodia wrote:
    Gratulacje! :)
    Piekny wynik.

• Giosiek Autorytet

Wysłany: 1 marca, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KOT wrote:
    Super! ☺️ Gratuluję!!!
    Trzymam kciuki za przyrosty 🍀🍀

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 1 marca, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giosiek Ty teraz transferujesz też ?

• Giosiek Autorytet

Wysłany: 1 marca, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Giosiek Ty teraz transferujesz też ?
    Tak, już wkrótce. Czekam na protokół od lekarza i ruszamy po rodzeństwo 😊

monester, glodia, Elka198321 lubią tę wiadomość

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 1 marca, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giosiek wrote:
    Tak, już wkrótce. Czekam na protokół od lekarza i ruszamy po rodzeństwo 😊
    Niesamowite jak to zleciało. A jakie emocje ? Jest inaczej już niż przy pierwszym prawda ?

• Giosiek Autorytet

Wysłany: 1 marca, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Niesamowite jak to zleciało. A jakie emocje ? Jest inaczej już niż przy pierwszym prawda ?
    Zgadzam się! Mam wrażenie, że dopiero był mój szczęśliwy transfer, a w kwietniu będzie już 2 lata 😊
    Emocje bardzo mieszane. Z jednej strony cieszę się, że wszystko w porządku i mogę podejść do kolejnego transferu, ale z drugiej zaczynam się też stresować. Przeżyłam wiele nieudanych transferów i boję się kolejnego niepowodzenia. Wciąż pamiętam (niestety zbyt dobrze wszystkim tutaj znane) uczucie przygniatającego smutku, gdy na teście pojawia się tylko jedna kreska.
    To, że mam już moje Wielkie Szczęście, na pewno pomoże mi łatwiej znieść porażkę. Ale z drugiej strony, przez to, że już raz się udało, to myślę sobie, że może tym razem też się uda. Staram się na to zbytnio nie nastawiać, ale łapię się na robieniu planów i myśleniu, jak to będzie z dwójką dzieciaczków 🫣

age.png
  • Nefertiti89 Autorytet

Wysłany: 1 marca, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KOT wrote:

Piękny wynik ❤️ niech teraz ładnie przyrasta 🙂

preg.png

👩 Ona '89
    🧑🏻 On '89

IV IVF
    Reprofit Ostrawa

FET styczeń 2024 r. 🤞🍀
    9 dpt - beta <1,2 💔

FET luty 2024 r. 🤞🍀
    CB 💔

FET czerwiec 2024 r. 🤞🍀
    4 dpt prog. 17,10 ng/ml
    5 dpt ⏸️ beta 31,2
    7 dpt beta 92,1, prog. 15,50 ng/ml
    12 dpt beta 722, prog. 21,00 ng/ml
    18 dpt beta 7005 prog. 22,50 ng/ml
    21 dpt - pęcherzyk ciążowy z żółtkowym 🙏
    30 dpt - jest ❤️
    Córeczka 🎀
    21+1 połówkowe 400 g szczęścia 🥰

"Pewnego dnia góra, która znajdowała się u twych stóp,
    będzie daleko za twoimi plecami.
    Ale to kim się stałeś w trakcie wspinaczki,
    pozostanie z tobą już na zawsze..."
  • monester Autorytet

Wysłany: 1 marca, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefertiti89 wrote:
    O jaaa zaraz rodzisz!
    Jakie plany na poród?

KOT lubi tę wiadomość

• Elka198321 Autorytet

Wysłany: 1 marca, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefertiti89 wrote:
    Ale numer moja cora w 21tydzien 1 dzień waga 409gram wiec bardzo podobna waga do twojej na połówkowych...
    Jak się czujesz?Gotowe wszystko na przyjście malutkiej...?
    Pozdrawiamy

• Elka198321 Autorytet

Wysłany: 1 marca, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KOT wrote:
    Extra trzymamy kciuki dalej za kolejne przyrosty

KOT lubi tę wiadomość

• Valletta Autorytet

Wysłany: 2 marca, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, okropny weekend za mną, negatywna beta w piątek z KD :(
    Dodatkowo to był nasz jedyny zarodek z tej procedury, więc znowu zostaliśmy z niczym..
    Mąż ma dobre wyniki, robił rozszerzone badania, zresztą jutro też go umówiłam do androloga i powtarza kolejny raz. Może mieliśmy pecha z dawczynią i ilością zarodków, może jest coś o czym nie wiemy.

Rozmawiałam z koordynatorką z czeskiej kliniki, tam z Kd sytuacja wygląda inaczej, są świeże komórki, zapładniają wszystkie od danej dawczyni, większa szansa na zarodki. Traktuje to jako plan B.. mówiła mi, że też mrożone komórki i ich rozmrażanie, może negatywnie wpływać.. jak było u Was?
    W PL mamy jeszcze jedną próbę w ramach programu więc pewnie ją wykorzystamy.
    Martwię się o dobór dawczyni.. w styczniu dali nam dwie propozycje, jedna którą wybraliśmy bardzo podobna, młoda a druga kompletnie niedopasowana 20 kg cięższa inna sylwetka. Martwię się, że teraz dostaniemy propozycję nieodpowiednie.. cały weekend siedzę i analizuje :( mam wrażenie, że za co się nie bierzemy to jest porażka.. lekarz namawiał nas na kd bo był problem z hodowla przez moją endometriozę a mąż miał dobre wyniki, a jak się okazało z Kd też skończyliśmy tylko na jednym zarodku..

Martuśka87 lubi tę wiadomość

👩 89'endometrioza,niedoczynność tarczycy,AMH - 0,9 🧔‍♂️ 90'zdrowy jak 🐟
    ☘️ 2023-2024 II procedury IVF, 2x 🐣 - nieudane
    🍀 Decyzja o KD - start luty 2025
    18.02 transfer
  • Elka198321 Autorytet

Wysłany: 2 marca, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Valletta wrote:
    Dodatkowo to był nasz jedyny zarodek z tej procedury, więc znowu zostaliśmy z niczym..
    Mąż ma dobre wyniki, robił rozszerzone badania, zresztą jutro też go umówiłam do androloga i powtarza kolejny raz. Może mieliśmy pecha z dawczynią i ilością zarodków, może jest coś o czym nie wiemy.

Rozmawiałam z koordynatorką z czeskiej kliniki, tam z Kd sytuacja wygląda inaczej, są świeże komórki, zapładniają wszystkie od danej dawczyni, większa szansa na zarodki. Traktuje to jako plan B.. mówiła mi, że też mrożone komórki i ich rozmrażanie, może negatywnie wpływać.. jak było u Was?
    Martwię się o dobór dawczyni.. w styczniu dali nam dwie propozycje, jedna którą wybraliśmy bardzo podobna, młoda a druga kompletnie niedopasowana 20 kg cięższa inna sylwetka. Martwię się, że teraz dostaniemy propozycję nieodpowiednie.. cały weekend siedzę i analizuje :( mam wrażenie, że za co się nie bierzemy to jest porażka.. lekarz namawiał nas na kd bo był problem z hodowla przez moją endometriozę a mąż miał dobre wyniki, a jak się okazało z Kd też skończyliśmy tylko na jednym zarodku..
    Może to wina doboru dawczyni, są tu dziewczyny które tak miały.
    Czy brałaś po transferze nospę rozkurczowo?
    Może ma i analizy starcie niewspolprscuje jak u mnie było?
    Może słabo sie progesteron wchłania? Ja dostawałam zawsze końskie dawki przy udanych ciążach. Teraz już 23 bedzie chyba leciał jakoś tak..
    Robiłaś badanie na trombofilie wrodzoną?Może potrzebujesz heparynę tak jak mam po transferze.
    Warto te rzecxy sprawdzić....

• Martuśka87 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 01:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Valletta wrote:

Mój lekarz twierdzi że w klinice mają tyle samo ciąż ze świeżych komórek co z mrożonych .Więc nie wiem do końca jak to jest .
    My akurat korzystaliśmy z mrożonych i pierwszy transfer się udał gdzie partner miał słabe wyniki nasienia 🤷‍♀️
    Może komórki były słabe i z inną dawczynią się uda .
    Tego Ci życzę i trzymam kciuki 🤞🍀

Ona 36 AMH- 0,352☹️
    On 41 słabe nasienie
    2006 ciąża naturalna dziewczynka 🥰
    2012 ciąża naturalna dziewczynka 🥰

2014 torbiel jajnika prawego-operacja
    2018 torbiel jajnika lewego-operacja
    2019 torbiel jajnika prawego operacja

Styczeń 2023 rozpoczęcie starań o trzecią 🤰

04.2024 I inseminacja ☹️

05.2024. II inseminacja ☹️

06.2024 I in vitro ,5 komórek ,3 zarodki które przestały się rozwijać w 3 dobie ☹️

07.2024 II in vitro ,2 komórki b.słabe ☹️

20.08.2024 In vitro z KD
    09.09.2024 transfer 4.1.1 🥰 5.1.1 ❄️

8 dpt - 117
    10 dpt- 316
    22 dpt - pęcherzyk zarodkiem i ❤️
    9t6d - CRL 2.99 ,tętno 173
    13t0d- pierwsze prenatalne , Zdrowy bobas 👶
    13t5d - CRL 7.60 tętno 162
    DZIEWCZYNKA 🥰
    18t2d -14 cm szczęścia, tętno 158
    21t1d- drugie prenatalne ,wszystko dobrze🥳 zdrowa córa
    405 g szczęścia ❤️
    16,1 cm , 146/min
    26t1d-1028 córeczki 🥰
    Tętno 153

Cudzie trwaj 🙏🙏🥰
  • Valletta Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 05:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elka198321 wrote:
    Może to wina doboru dawczyni, są tu dziewczyny które tak miały.
    Czy brałaś po transferze nospę rozkurczowo?
    Może ma i analizy starcie niewspolprscuje jak u mnie było?
    Może słabo sie progesteron wchłania? Ja dostawałam zawsze końskie dawki przy udanych ciążach. Teraz już 23 bedzie chyba leciał jakoś tak..
    Robiłaś badanie na trombofilie wrodzoną?Może potrzebujesz heparynę tak jak mam po transferze.
    Warto te rzecxy sprawdzić....

Nospy nie brałam ale magnez i miałam wlew z atosiban przed transferem.. dodatkowo heparyna, progesteron też nieźle się wchłaniał bo cały czas w ok 30-33.
    Nie wiem dziewczyny.. poczekam do wizyty, na drugą dawczynię.. kolejna nieprzespana noc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 05:43

👩 89'endometrioza,niedoczynność tarczycy,AMH - 0,9 🧔‍♂️ 90'zdrowy jak 🐟
    ☘️ 2023-2024 II procedury IVF, 2x 🐣 - nieudane
    🍀 Decyzja o KD - start luty 2025
    18.02 transfer
  • KOT Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Dziewczyny, które zostały już mamami dzięki kd - może dla kolejnych osób, które staną przed takim wyborem, napiszecie jakie miałyście obawy przed i czy coś z tego się ziściło po porodzie ?
    My się zdecydowaliśmy dość szybko, ciesząc się, że jest taka możliwość, teraz czekamy po prostu jeszcze parę miesięcy na transfer. Mam nadzieję, że problem rzeczywiście był tylko w jakości oocytów. Męczy mnie myśl komu powiedzieć , że dziecku to w odpowiednim momencie powiemy, ale czy inni powinni wiedzieć? Rodzeństwo? Rodzice ? Babcie, dziadki? Czy zrozumieją ? Jak się do tego odniosą ?

Może przez chwilę miałam obawy, ale szybko zniknęły. Z uwagi na wyniki badań już w pierwszej procedurze miałam kd. Czekałam na dawczynię 2 dni. Po transferze wyszła piękna beta. Jak będzie dalej - zobaczymy. Teraz w ogóle nie myślę, że to kd. Czuję się z tym jak w pierwszej ciąży naturalnej. Moje jedyne obawy są też całkiem naturalne - czy beta będzie przyrastać, czy nifty wyjdzie dobrze, czy będę rodzić naturalnie, jak przearanżować mieszkanie, do kiedy pracować 😀 Nic w tych obawach nie dotyczy kd.
    Ale też znajomi często mówili mi, że mam dużą łatwość w szybkim podejmowaniu trudnych decyzji.
    Dla mnie najważniejsze było zmniejszenie ryzyka mnóstwa nieudanych transferów i wad genetycznych oraz fakt, że na własnych komórkach szanse wynosiły 2%, a z kd ok. 70%. Tak o tym myślę - nie że to nie moja komórka.

Gdy już o tym myślę, to myślę o dawczyni z dużą czułością i wdzięcznością, wysyłam jej zdalne uściski.

Choć odkąd to się zadziało, to czasem w żartach mówię do córki, jak odwali jakiś numer: widać że jesteś moją komórką jajową :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 11:03

Anka43, Valletta, Martuśka87 lubią tę wiadomość

Wspinaczka/taterniczka i biegaczka górska na dystansach ultra

2018: Naturalny cud/jestem mamą

2024/25:
    AMH 0,22
    Lekka niedoczynność tarczycy
    Za niski poziom białka S / trombofilia (przebyta zakrzepica i zatorowość płucna)
    Wiek 45 l.
    1 procedura/1 transfer - 18.02.
    Beta 236 - 28.02.
  • Nefertiti89 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    O jaaa zaraz rodzisz!
    Jakie plany na poród?

Noo, to już zaraz ☺️❤️ We wtorek idę do szpitala, a w środę prawdopodobnie cc, bo mała jest w położeniu miednicowym.

preg.png

👩 Ona '89
    🧑🏻 On '89

IV IVF
    Reprofit Ostrawa

FET styczeń 2024 r. 🤞🍀
    9 dpt - beta <1,2 💔

FET luty 2024 r. 🤞🍀
    CB 💔

FET czerwiec 2024 r. 🤞🍀
    4 dpt prog. 17,10 ng/ml
    5 dpt ⏸️ beta 31,2
    30 dpt - jest ❤️
    Córeczka 🎀

• Nefertiti89 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elka198321 wrote:
    Ale numer moja cora w 21tydzien 1 dzień waga 409gram wiec bardzo podobna waga do twojej na połówkowych...
    Jak się czujesz?Gotowe wszystko na przyjście malutkiej...?
    Pozdrawiamy

Jeju faktycznie 😁 To w tamtym tyg orientacyjna waga wynosiła ok 3400 😁 Duza dziewczynka. Ciekawe jak u Ciebie będzie pod koniec.
    Męczy mnie zgaga, bezsenne noce i ból bioder w nocy. Wszystko już gotowe, czekamy 🥰
    Pozdrawiam!

preg.png

👩 Ona '89
    🧑🏻 On '89

IV IVF
    Reprofit Ostrawa

FET styczeń 2024 r. 🤞🍀
    9 dpt - beta <1,2 💔

FET luty 2024 r. 🤞🍀
    CB 💔

FET czerwiec 2024 r. 🤞🍀
    4 dpt prog. 17,10 ng/ml
    5 dpt ⏸️ beta 31,2
    30 dpt - jest ❤️
    Córeczka 🎀

‹‹ 662 663 664 665 666
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ