X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro z komórką dawczyni
Odpowiedz

In vitro z komórką dawczyni

Oceń ten wątek:
  • Valletta Autorytet

Wysłany: 3 marca, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    glodia wrote:
    Przykro mi :( A w jakiej klinice jesteś obecnie?

Gyncentrum

👩 89'endometrioza,niedoczynność tarczycy,AMH - 0,9 🧔‍♂️ 90'zdrowy jak 🐟
    ☘️ 2023-2024 II procedury IVF, 2x 🐣 - nieudane
    🍀 Decyzja o KD - start luty 2025
    18.02 transfer
  • Nefertiti89 Autorytet

Wysłany: 3 marca, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    glodia wrote:
    Lubię, że to juz teraz, nie za cc. Powodzenia!

Już się pogodziłam, że to bedzie cc 🙂 Nie dziękuję!

glodia lubi tę wiadomość

preg.png

👩 Ona '89
    🧑🏻 On '89

IV IVF
    Reprofit Ostrawa

FET styczeń 2024 r. 🤞🍀
    9 dpt - beta <1,2 💔

FET luty 2024 r. 🤞🍀
    CB 💔

FET czerwiec 2024 r. 🤞🍀
    4 dpt prog. 17,10 ng/ml
    5 dpt ⏸️ beta 31,2
    7 dpt beta 92,1, prog. 15,50 ng/ml
    12 dpt beta 722, prog. 21,00 ng/ml
    18 dpt beta 7005 prog. 22,50 ng/ml
    21 dpt - pęcherzyk ciążowy z żółtkowym 🙏
    30 dpt - jest ❤️
    Córeczka 🎀
    21+1 połówkowe 400 g szczęścia 🥰

"Pewnego dnia góra, która znajdowała się u twych stóp,
    będzie daleko za twoimi plecami.
    Ale to kim się stałeś w trakcie wspinaczki,
    pozostanie z tobą już na zawsze..."
  • Grażyna Koleżanka

Wysłany: 3 marca, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KOT wrote:
    Może przez chwilę miałam obawy, ale szybko zniknęły. Z uwagi na wyniki badań już w pierwszej procedurze miałam kd. Czekałam na dawczynię 2 dni. Po transferze wyszła piękna beta. Jak będzie dalej - zobaczymy. Teraz w ogóle nie myślę, że to kd. Czuję się z tym jak w pierwszej ciąży naturalnej. Moje jedyne obawy są też całkiem naturalne - czy beta będzie przyrastać, czy nifty wyjdzie dobrze, czy będę rodzić naturalnie, jak przearanżować mieszkanie, do kiedy pracować 😀 Nic w tych obawach nie dotyczy kd.
    Ale też znajomi często mówili mi, że mam dużą łatwość w szybkim podejmowaniu trudnych decyzji.
    Dla mnie najważniejsze było zmniejszenie ryzyka mnóstwa nieudanych transferów i wad genetycznych oraz fakt, że na własnych komórkach szanse wynosiły 2%, a z kd ok. 70%. Tak o tym myślę - nie że to nie moja komórka.

Gdy już o tym myślę, to myślę o dawczyni z dużą czułością i wdzięcznością, wysyłam jej zdalne uściski.

Choć odkąd to się zadziało, to czasem w żartach mówię do córki, jak odwali jakiś numer: widać że jesteś moją komórką jajową :-)

Ja myślę o tym wszystkim i w zasadzie... wiem że to głupie, ale żal mi tego, że dziecko by nie miało po mnie figury. Wszystkie kobiety u mnie w rodzinie mają wspaniale figury. Możemy jeść co chcemy, do starości szczupłe nóżki. I myślę sobie - ja bym chciała widzieć swoją córkę taką... podobną.
    Z drugiej strony wiem, że to głupie. Chciałabym w ogóle mieć dziecko, a nie dziecko idealne. Ale nie daje mi to spokoju.
    Boże, nie wyśmiewajcie mnie tylko za to 🤣 mówię co mi po głowie łazi.

1 rok starań naturalnych
    ---> UCZKiN
    3 x IUI ☹️
    ---> INVIMED
    I procedura ivf (prot.krótki) - 2 zarodki 3dniowe, świeży cykl, beta 0 ☹️, zmiana lekarza
    II procedura ivf (prot.długi ❄️❄️❄️❄️❄️❄️ 5 blast.)
    1. Beta 0 ☹️
    2. Biochem ☹️
    3. Poronienie w 7tc.💔
    4. Biochem ☹️
    5. Biochem ☹️, zmiana lekarza
    6. Beta 0 ☹️, zmiana lekarza
    III procedura ivf (prot.krótki poprzedzony orgalutranem), 35 lat i spadek AMH do 1,00, zero zarodków (3 komórki z czego 1 zapłodniona, zarodek przestał się rozwijać po 3 dobie)

⏳️⏳️⏳️ kd?

CD138 ok ✅️
    CD56 nieznacznie podwyższone, podobno ok ✅️
    Jajowody drożne ✅️
    immunologia i genetyka ok ✅️
    Własne cykle✅️
    Endometrium ✅️
    Tarczyca ✅️
    Celiakia, Trombofilia wykluczone ✅️
    Cross match 23,5%❓️
    Adenomioza ❌️
  • Valletta Autorytet

Wysłany: 3 marca, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grażyna wrote:
    Ja myślę o tym wszystkim i w zasadzie... wiem że to głupie, ale żal mi tego, że dziecko by nie miało po mnie figury. Wszystkie kobiety u mnie w rodzinie mają wspaniale figury. Możemy jeść co chcemy, do starości szczupłe nóżki. I myślę sobie - ja bym chciała widzieć swoją córkę taką... podobną.
    Z drugiej strony wiem, że to głupie. Chciałabym w ogóle mieć dziecko, a nie dziecko idealne. Ale nie daje mi to spokoju.
    Boże, nie wyśmiewajcie mnie tylko za to 🤣 mówię co mi po głowie łazi.

U mnie podobnie xD ja całe nastoletnie życie siebie nienawidziłam, miałam kompleksy, byłam bardzo drobna, zawsze wyglądałam na młodszą.. i będąc po 30 to procentuje. Wyglądam młodziej niż na swój wiek. I taki paradoks, całe życie z kompleksami a przy podejmowaniu decyzji o KD nagle zaczęłam siebie akceptować i czuć taki sentyment, że nikomu tego nie przekaże xD choć po ostatniej porażce z transferem KD to modle się, żeby kiedykolwiek się udało..

👩 89'endometrioza,niedoczynność tarczycy,AMH - 0,9 🧔‍♂️ 90'zdrowy jak 🐟
    ☘️ 2023-2024 II procedury IVF, 2x 🐣 - nieudane
    🍀 Decyzja o KD - start luty 2025
    18.02 transfer
  • Anette123 Znajoma

Wysłany: 3 marca, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozwólcie, że dołączę do Waszego grona. To nasza pierwsza procedura z KD. Za nami dwie na własnych w Novum i uciekliśmy do Invicta Warszawa. Obecnie 7dpt, w sobotę beta 14 ale w dniu transferu wjechała połówka Ovitrelle, dzisiaj sikaniec i biel - jadę jutro na betę. Weryfikacja w klinice w czwartek. Mam nadzieję, że nie wszystko stracone, mieliśmy tylko jeden zarodek 😞

• Elka198321 Autorytet

Wysłany: 3 marca, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anette123 wrote:
    Pozwólcie, że dołączę do Waszego grona. To nasza pierwsza procedura z KD. Za nami dwie na własnych w Novum i uciekliśmy do Invicta Warszawa. Obecnie 7dpt, w sobotę beta 14 ale w dniu transferu wjechała połówka Ovitrelle, dzisiaj sikaniec i biel - jadę jutro na betę. Weryfikacja w klinice w czwartek. Mam nadzieję, że nie wszystko stracone, mieliśmy tylko jeden zarodek 😞
    Nietrać nadziei...!!!
    Ja byłam w Invimed potem Novuum i na końcu udało się w Invicta ale dopiero z kd...
    Obecnie w 2 ciąży...
    Pozdrawiam
    Ela

‹‹ 663 664 665 666 667
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ