X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro z komórką dawczyni
Odpowiedz

In vitro z komórką dawczyni

Oceń ten wątek:
  • Ewa85 Debiutantka

Wysłany: 22 kwietnia, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już mam 40-tkę. Już czas tak nie goni a trochę odpocznę psychicznie (za mną 5 nieudanych transferów)

• małgorzatek Znajoma

Wysłany: 22 kwietnia, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    8 dzień po transferze, rano obudziły mnie dziwne bóle brzucha, a w nocy miałam kilka snów pod rząd, które pamiętałam po wybudzeniu. Szczerze to tak miałam podczas ciąży, tą co wówczas poroniłam w 10 tyg. i nie chodzi o fakt poronienia, ale o to, że te sny powiązane były z ciążą.. w poprzednim transferze kd, nie miałam snów, ale może to też ciało mnie próbuję wprowadzić w błąd.. sama beta nie wpływa na sny, ale ponoć mobilizuje progesteron do większej pracy;)

, jutro idę na badania progesteronu i zastanawiam się nad oznaczeniem bety, ale nie wiem czy to ma sens, skoro mam ją robić pod koniec tygodnia. Nie wiem też czy chcę się stresować sikańcem, ale i tak mnie to wszystko stresuję.. stresuję mnie to, że mogło się udać, i to że się nie udało:D heh.. no takie mam w tej chwili emocje, nic nie poradzę..

Teraz mnie nie boli, ale nospę mam już w zanadrzu jak coś, a magnez sobie rozpuściłam.

Pierwsza myśl jak się obudziłam, że może się udało.. bo wiąże te sny z betą, a nie prog. sztucznie dostarczanym, choć nie ma informacji takich aby to Beta hcg miała wpływ na sny.., ale u mnie tak wtedy było..

NAJBARDZIej mnie martwi, że dwa razy zdarzyło mi się nie wziąć na noc progesteron crinone bo najzwyczaniej zasnęłam, bo go biorę późno wieczorem, ale to raczej nie zaszkodziło, cały dzień przecież stosuje czopki., będe go musiała brać szybciej.

stresuję się jutrzejszym progesteronem i tym co z tego wyjdzie...

.. przed chwilą do mieszkania wleciała pszczoła- nie jestem przesądna, ale ponoć oznacza to "szczęście" ;)

trochę chaotyczny ten post, ale już nie będę go redagować,;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia, 10:00

• Martuśka87 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małgorzatek wrote:
    8 dzień po transferze, rano obudziły mnie dziwne bóle brzucha, a w nocy miałam kilka snów pod rząd, które pamiętałam po wybudzeniu. Szczerze to tak miałam podczas ciąży, tą co wówczas poroniłam w 10 tyg. i nie chodzi o fakt poronienia, ale o to, że te sny powiązane były z ciążą.. w poprzednim transferze kd, nie miałam snów, ale może to też ciało mnie próbuję wprowadzić w błąd..

, jutro idę na badania progesteronu i zastanawiam się nad oznaczeniem bety, ale nie wiem czy to ma sens, skoro mam ją robić pod koniec tygodnia. Nie wiem też czy chcę się stresować sikańcem, ale i tak mnie to wszystko stresuję.. stresuję mnie to, że mogło się udać, i to że się nie udało:D heh.. no takie mam w tej chwili emocje, nic nie poradzę..

Teraz mnie nie boli, ale nospę mam już w zanadrzu jak coś, a magnez sobie rozpuściłam.

Pierwsza myśl jak się obudziłam, że może się udało.. bo wiąże te sny z betą, a nie prog. sztucznie dostarczanym, choć nie ma informacji takich aby to Beta hcg miała wpływ na sny.., ale u mnie tak wtedy było..

NAJBARDZIej mnie martwi, że dwa razy zdarzyło mi się nie wziąć na noc progesteron crinone bo najzwyczaniej zasnęłam, bo go biorę późno wieczorem, ale to raczej nie zaszkodziło, cały dzień przecież stosuje czopki., będe go musiała brać szybciej.

stresuję się jutrzejszym progesteronem i tym co z tego wyjdzie...

.. przed chwilą do mieszkania wleciała pszczoła- nie jestem przesądna, ale ponoć oznacza to "szczęście" ;)
    Jutro już możesz spokojnie robić betę ,ja zrobiłam betę wcześniej niż klinika kazała na własną rękę bo nie chciałam już dłużej się zastanawiać czy się udało czy nie 🫣
    Ale w udanym transferze też miałam dziwne sny,fakt że jak się obudziłam to pomyślałam jakie głupoty mi się śnią .
    Co do żelu crionone to pominięte dawki raczej nie zaszkodzą ale już nie zapominaj bo ten lek bardzo dobrze działa na macice a słabiej wychodzi w krwi .
    U mnie przy niskim progesteronie(7,90) w trakcie transferu właśnie ten żel crionone plus duphostan dał mi pozytywną betę ,gdzie myślałam że nie ma szans przy takim progesteronie .
    Lekarz tłumaczył mi że ten lek bardzo dobrze obstawia i żebym się nie martwiła pomimo niskiego wyniku . Fakt że po pozytywnej becie dostałam jeszcze zastrzyki ale jak to lekarz powiedział daje mi je na dwa tygodnie dla mojego świętego spokoju bo żel na noc by wystarczył .
    Więc staraj się go nie zapominać ,aplikuj go od razu przed położeniem się do łóżka .
    U mnie on leżał cały czas na stoliku nocnym żebym nie zapomniała
    Trzymam kciuki za pozytywną betę 🍀🍀🍀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia, 10:49

małgorzatek lubi tę wiadomość

Ona 36 AMH- 0,352☹️
    On 41 słabe nasienie
    2006 ciąża naturalna dziewczynka
    2012 ciąża naturalna dziewczynka
    2014 torbiel jajnika prawego-operacja
    2018 torbiel jajnika lewego-operacja
    2019 torbiel jajnika prawego operacja

Styczeń 2023 rozpoczęcie starań o trzecią 🤰
    KLINIKA BOCIAN
    04.2024 I inseminacja ☹️
    05.2024. II inseminacja ☹️
    06.2024 I in vitro ,5 komórek ,3 zarodki które przestały się rozwijać w 3 dobie ☹️
    07.2024 II in vitro ,2 komórki b.słabe ☹️

20.08.2024 In vitro z KD
    09.09.2024 transfer 4.1.1 🥰 5.1.1 ❄️

8 dpt - 117
    10 dpt- 316
    22 dpt - pęcherzyk zarodkiem i ❤️
    9t6d - CRL 2.99 ,tętno 173
    13t0d- pierwsze prenatalne , Zdrowy bobas 👶
    13t5d - CRL 7.60 tętno 162
    DZIEWCZYNKA 🥰
    18t2d -14 cm szczęścia, tętno 158
    21t1d- drugie prenatalne ,wszystko dobrze🥳 zdrowa córa
    405 g szczęścia ❤️
    16,1 cm , 146/min
    26t1d-1028 córeczki 🥰
    Tętno 153
    28tc-1277 g szczęścia
    30t1d-1438g
    34t-2389g
  • pelnawiary Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa85 wrote:
    Ja też już mam 40-tkę. Już czas tak nie goni a trochę odpocznę psychicznie (za mną 5 nieudanych transferów)

Bardzo podziwiam i współczuję,wyobrażam sobie jak to musiało Was przetyrac🥹🥲

starania naturalne od 09.2024,
    po pół roku ze wzg.na wiek decyzja o inf
    👩
    bad.ogolne,gin,wit,hormony 👌
    AMH - 1,39 ✅
    LH - 4,8 ✅
    FSH - 5,2 ✅
    👱‍♂️
    ogólnie żadnych problemów zdrowotnych👌
    nasienie - morfologia 9%,ilość, ruchliwość ponad normę,DFI,ROS✅

*KIR,HLA-C,crossmatch,kariotypy✅

start ICSI:
    -22.03.2025 -p.krotki🍀
    niestety bez powodzenia
    - 10.04.2025 zmiana kliniki
    - 22.04.2025 p. długi🍀
    *oboje l.40➡️PGT-A
  • Anka43 Koleżanka

Wysłany: 22 kwietnia, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymajcie za nas kciuki do nd🙏Dziś partner oddał nasienie do świeżych tym razem KD. Stresuję się, bo na własnych komórkach mieliśmy jeden zarodek, nieprawidłowy genetycznie i z procedury na KD też jeden.... Ale tu transfer się nie powiódł. Ja wiem, że wystarczy jeden jedyny "ten" zarodek,żeby narodził się cud, ale to nasza ostatnia refundowana szansa na KD i mam stresa. Zawsze im więcej zarodków tym więcej potencjalnie szans, więc ... Oby do pozytywnych telefonów od embriolog.

Komanuss, Raija86, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

• pelnawiary Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka43 wrote:
    Dziewczyny trzymajcie za nas kciuki do nd🙏Dziś partner oddał nasienie do świeżych tym razem KD. Stresuję się, bo na własnych komórkach mieliśmy jeden zarodek, nieprawidłowy genetycznie i z procedury na KD też jeden.... Ale tu transfer się nie powiódł. Ja wiem, że wystarczy jeden jedyny "ten" zarodek,żeby narodził się cud, ale to nasza ostatnia refundowana szansa na KD i mam stresa. Zawsze im więcej zarodków tym więcej potencjalnie szans, więc ... Oby do pozytywnych telefonów od embriolog.

Ania,trzymam mocno!!!💚🍀

Anka43 lubi tę wiadomość

starania naturalne od 09.2024,
    po pół roku ze wzg.na wiek decyzja o inf
    👩
    bad.ogolne,gin,wit,hormony 👌
    AMH - 1,39 ✅
    LH - 4,8 ✅
    FSH - 5,2 ✅
    👱‍♂️
    ogólnie żadnych problemów zdrowotnych👌
    nasienie - morfologia 9%,ilość, ruchliwość ponad normę,DFI,ROS✅

*KIR,HLA-C,crossmatch,kariotypy✅

start ICSI:
    -22.03.2025 -p.krotki🍀
    niestety bez powodzenia
    - 10.04.2025 zmiana kliniki
    - 22.04.2025 p. długi🍀
    *oboje l.40➡️PGT-A
  • Kasiula81 Znajoma

Wysłany: 22 kwietnia, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka43 wrote:
    Trzymamy kciuki! Potrzeba nam tu dobrych wieści

Anka43 lubi tę wiadomość

• Pr96 Koleżanka

Wysłany: 22 kwietnia, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwonili z kliniki- jutro mam transfer o 13:10. Niestety nadal nie mam informacji ile zarodków udało się uzyskać… pani embriolog jeszcze nie dzwoniła :( czekam jak na szpilkach a tu zero informacji… pytałam się pani, która dzwoniła umówić mnie na transfer i powiedziała, że pani embriolog kazała przygotować się do transferu i tyle 🤷🏼‍♀️

• Kingus 1 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pr96 wrote:
    Dzwonili z kliniki- jutro mam transfer o 13:10. Niestety nadal nie mam informacji ile zarodków udało się uzyskać… pani embriolog jeszcze nie dzwoniła :( czekam jak na szpilkach a tu zero informacji… pytałam się pani, która dzwoniła umówić mnie na transfer i powiedziała, że pani embriolog kazała przygotować się do transferu i tyle 🤷🏼‍♀️

Kurcze nawet nie wiadomo ile zarodkow jest. A masz jakieś dodatkowe leki do transferu immunologiczne?

Ona: 36at
    On: 38lat

Starania od 01.2023
    09.2023 - IUI - ❌
    01.2024 - KET (AZ) -❌
    09. 2024 - KET (AZ) - ❌
    10. 2024 - KET (AZ) - ❌
    03.2025 - KET (AZ) - ❌

niskie amh - 0,52
    endometrioza, mięśniaki
    Allo mlr 0 %
    Cross match - 28,8 %
    Kiry BX - brak 2DS1, 2DS5 i 3DS1
    07.2024 - Test BeReady -
    -(przesunięcie transferu o 12 godzin do przodu)

* wizyta prof Malinowski
    * 17.04. 2025 - wizyta dr Marta Paliga + Dipherline i lametta
    * 05.25 - histeroskopia +CD138

Dalszy plan KD lub AZ - cd. nastąpi 🍀
  • Mary27 Przyjaciółka

Wysłany: 22 kwietnia, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pr96 wrote:
    Ja tak samo miałam. Dostałam tylko info, że będzie transfer, a szczegóły hodowli powiedzą w dniu transferu

Pr96 lubi tę wiadomość

• Pr96 Koleżanka

Wysłany: 22 kwietnia, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kingus 1 wrote:
    Kurcze nawet nie wiadomo ile zarodkow jest. A masz jakieś dodatkowe leki do transferu immunologiczne?
    Nie, pani doktor stwierdziła, że jak ten transfer się nie uda to wtedy skieruje mnie do immunologa a ona sama leków immunosupresyjnych nie daje.
    Na ten moment przyjmuję:
    5x dziennie Estrofem
    3x dziennie Progesterone Besins
    3x dziennie Duphaston
    Od jutra mam zacząć:
    2x dziennie Spasmolina
    1x dziennie Neoparin
    I zastrzyk Papaveryna

• małgorzatek Znajoma

Wysłany: 22 kwietnia, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pr96 wrote:

U mnie podobnie było, dowiedziałam się dopiero w dniu transferu, powodzenia!

Pr96 lubi tę wiadomość

• Kingus 1 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pr96 wrote:
    Nie, pani doktor stwierdziła, że jak ten transfer się nie uda to wtedy skieruje mnie do immunologa a ona sama leków immunosupresyjnych nie daje.
    Na ten moment przyjmuję:
    5x dziennie Estrofem
    3x dziennie Progesterone Besins
    3x dziennie Duphaston
    Od jutra mam zacząć:
    2x dziennie Spasmolina
    1x dziennie Neoparin
    I zastrzyk Papaveryna

Oki w sumie musi być podkładka do dania leków. A nie chciała dać relanium do transferu?

Starania od 01.2023
    09.2023 - IUI - ❌
    01.2024 - KET (AZ) -❌
    09. 2024 - KET (AZ) - ❌
    10. 2024 - KET (AZ) - ❌
    03.2025 - KET (AZ) - ❌

niskie amh - 0,52
    endometrioza, mięśniaki
    Allo mlr 0 %
    Cross match - 28,8 %
    07.2024 - Test BeReady -

* wizyta prof Malinowski

• Pr96 Koleżanka

Wysłany: 22 kwietnia, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kingus 1 wrote:
    Oki w sumie musi być podkładka do dania leków. A nie chciała dać relanium do transferu?
    Chciałam właśnie relanium, ale powiedziała, że nie jest jego fanką

Asssia lubi tę wiadomość

• Kingus 1 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pr96 wrote:

Może już to będzie szczęśliwy transfer. Będę trzymała kciuki za jutro 🤞🤞🤞🥰🥰🍀

Pr96 lubi tę wiadomość

Starania od 01.2023
    09.2023 - IUI - ❌
    01.2024 - KET (AZ) -❌
    09. 2024 - KET (AZ) - ❌
    10. 2024 - KET (AZ) - ❌
    03.2025 - KET (AZ) - ❌

niskie amh - 0,52
    endometrioza, mięśniaki
    Allo mlr 0 %
    Cross match - 28,8 %
    07.2024 - Test BeReady -

* wizyta prof Malinowski

• Pr96 Koleżanka

Wysłany: 22 kwietnia, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję ❤️

Kingus 1 lubi tę wiadomość

• Asssia Znajoma

Wysłany: 22 kwietnia, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pr96 wrote:
    Też trzymam kciuki!

Ja dziś też miałam telefon - 3 dobrej klasy zarodki 2×8.1, 8.2 i dwa gorsze 6.3 i 4.2. Ogólnie za dużo mi to nie mówi, zakładam, że te 3 pierwsze pozostaną dobre. A z dwoma gorszymi okaże się w czwartek. W każdym razie ja dopytałam o te klasy, bo wstępnie nie było wprost przedstawione jak wygląda sytuacja. Na tą chwilę chyba jest całkiem dobrze:)

Pr96 lubi tę wiadomość

• Raija86 Ekspertka

Wysłany: 22 kwietnia, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka43 wrote:
    Trzymam kciuki!

Anka43 lubi tę wiadomość

age.png
    Rocznik 86
    Mąż 74 (wszystkie wyniki ok)
    Bardzo niskie AMH: 0,5
    Luty 2023: 1. in vitro na własnych komórkach
    Słaba odpowiedź, pobrano 3 komórki, do transferu przetrwała jedna. Beta 0
    Luty 2024: decyzja o in vitro z KD
    Kwiecień: wybór idealnej dawczyni, transport komórek z Warszawy do klinki Invicta we Wrocławiu.
    Maj 2024: mąż oddaje nasienie, jego wyniki dają nam gwarancję 1 blastocyty.
    Po 5 dniach mamy 3 z 6! Mrożenie. 3 czerwca transfer.
    5dpt: beta 9, niski progesteron, więcej leków
    10dpt: beta 239
    12 dpt: beta 457.4
    14dpt: beta 1377
    14dpt: widać pęcherzyk
    21dpt: beta 18130
    6t2d: 5 mm i serduszko <3
    11t3d: badania Nifty ok, będzie dziewczynka :)
    20t5d: badanie połówkowe: wszystko w porządku
    30t2d: trzecie badanie prenatalne: wszystko w ok
  • Raija86 Ekspertka

Wysłany: 22 kwietnia, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kingus 1 wrote:
    Nie wiem jak w innych klinikach, ale np. w Invikcie zaprzestali podawania relanium do transferu. W marcu 2023 mi go przepisali, a w czerwcu 2024 już mi powiedzieli, że go nie dają. A w sumie szkoda, bo podobał mi się tej "haj" po nim :D nie żebym była narkomanką, to jedyny moment w życiu, w którym byłam "naćpana" ;)

Joanna1212, Pr96, Martuśka87, Anka43, Jatosia lubią tę wiadomość

age.png
    Rocznik 86
    Mąż 74 (wszystkie wyniki ok)
    Bardzo niskie AMH: 0,5
    Luty 2023: 1. in vitro na własnych komórkach
    Słaba odpowiedź, pobrano 3 komórki, do transferu przetrwała jedna. Beta 0
    Luty 2024: decyzja o in vitro z KD
    Kwiecień: wybór idealnej dawczyni, transport komórek z Warszawy do klinki Invicta we Wrocławiu.
    Maj 2024: mąż oddaje nasienie, jego wyniki dają nam gwarancję 1 blastocyty.
    Po 5 dniach mamy 3 z 6! Mrożenie. 3 czerwca transfer.
    5dpt: beta 9, niski progesteron, więcej leków
    10dpt: beta 239
    12 dpt: beta 457.4
    14dpt: beta 1377
    14dpt: widać pęcherzyk
    21dpt: beta 18130
    6t2d: 5 mm i serduszko <3
    11t3d: badania Nifty ok, będzie dziewczynka :)
    20t5d: badanie połówkowe: wszystko w porządku
    30t2d: trzecie badanie prenatalne: wszystko w ok
  • Martuśka87 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asssia wrote:
    Też trzymam kciuki!

Ja dziś też miałam telefon - 3 dobrej klasy zarodki 2×8.1, 8.2 i dwa gorsze 6.3 i 4.2. Ogólnie za dużo mi to nie mówi, zakładam, że te 3 pierwsze pozostaną dobre. A z dwoma gorszymi okaże się w czwartek. W każdym razie ja dopytałam o te klasy, bo wstępnie nie było wprost przedstawione jak wygląda sytuacja. Na tą chwilę chyba jest całkiem dobrze:)
    Wynik masz bardzo dobry .Czyli masz 3szt
    -8 komórek z tego co tłumaczył mi lekarz to najlepsza jakość .
    Te dwa gorsze nie są takie gorsze bo u mnie pierwszy transfer udany był z 4.1.
    Trzymam kciuki za transfer🥰

Asssia lubi tę wiadomość

Ona 36 AMH- 0,352☹️
    On 41 słabe nasienie
    2006 ciąża naturalna dziewczynka
    2012 ciąża naturalna dziewczynka
    2014 torbiel jajnika prawego-operacja
    2018 torbiel jajnika lewego-operacja
    2019 torbiel jajnika prawego operacja

Styczeń 2023 rozpoczęcie starań o trzecią 🤰
    KLINIKA BOCIAN
    04.2024 I inseminacja ☹️
    05.2024. II inseminacja ☹️
    06.2024 I in vitro ,5 komórek ,3 zarodki które przestały się rozwijać w 3 dobie ☹️
    07.2024 II in vitro ,2 komórki b.słabe ☹️

20.08.2024 In vitro z KD
    09.09.2024 transfer 4.1.1 🥰 5.1.1 ❄️

8 dpt - 117
    10 dpt- 316
    22 dpt - pęcherzyk zarodkiem i ❤️
    9t6d - CRL 2.99 ,tętno 173
    13t0d- pierwsze prenatalne , Zdrowy bobas 👶
    13t5d - CRL 7.60 tętno 162
    DZIEWCZYNKA 🥰
    18t2d -14 cm szczęścia, tętno 158
    21t1d- drugie prenatalne ,wszystko dobrze🥳 zdrowa córa
    405 g szczęścia ❤️
    16,1 cm , 146/min
    26t1d-1028 córeczki 🥰
    Tętno 153
    28tc-1277 g szczęścia
    30t1d-1438g
    34t-2389g
‹‹ 693 694 695 696 697
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ