In vitro z komórką dawczyni
-
WIADOMOŚĆ
-
8 dzień po transferze, rano obudziły mnie dziwne bóle brzucha, a w nocy miałam kilka snów pod rząd, które pamiętałam po wybudzeniu. Szczerze to tak miałam podczas ciąży, tą co wówczas poroniłam w 10 tyg. i nie chodzi o fakt poronienia, ale o to, że te sny powiązane były z ciążą.. w poprzednim transferze kd, nie miałam snów, ale może to też ciało mnie próbuję wprowadzić w błąd.. sama beta nie wpływa na sny, ale ponoć mobilizuje progesteron do większej pracy;)
, jutro idę na badania progesteronu i zastanawiam się nad oznaczeniem bety, ale nie wiem czy to ma sens, skoro mam ją robić pod koniec tygodnia. Nie wiem też czy chcę się stresować sikańcem, ale i tak mnie to wszystko stresuję.. stresuję mnie to, że mogło się udać, i to że się nie udało:D heh.. no takie mam w tej chwili emocje, nic nie poradzę..
Teraz mnie nie boli, ale nospę mam już w zanadrzu jak coś, a magnez sobie rozpuściłam.
Pierwsza myśl jak się obudziłam, że może się udało.. bo wiąże te sny z betą, a nie prog. sztucznie dostarczanym, choć nie ma informacji takich aby to Beta hcg miała wpływ na sny.., ale u mnie tak wtedy było..
NAJBARDZIej mnie martwi, że dwa razy zdarzyło mi się nie wziąć na noc progesteron crinone bo najzwyczaniej zasnęłam, bo go biorę późno wieczorem, ale to raczej nie zaszkodziło, cały dzień przecież stosuje czopki., będe go musiała brać szybciej.
stresuję się jutrzejszym progesteronem i tym co z tego wyjdzie...
.. przed chwilą do mieszkania wleciała pszczoła- nie jestem przesądna, ale ponoć oznacza to "szczęście"
trochę chaotyczny ten post, ale już nie będę go redagować,Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia, 10:00
-
małgorzatek wrote:8 dzień po transferze, rano obudziły mnie dziwne bóle brzucha, a w nocy miałam kilka snów pod rząd, które pamiętałam po wybudzeniu. Szczerze to tak miałam podczas ciąży, tą co wówczas poroniłam w 10 tyg. i nie chodzi o fakt poronienia, ale o to, że te sny powiązane były z ciążą.. w poprzednim transferze kd, nie miałam snów, ale może to też ciało mnie próbuję wprowadzić w błąd..
, jutro idę na badania progesteronu i zastanawiam się nad oznaczeniem bety, ale nie wiem czy to ma sens, skoro mam ją robić pod koniec tygodnia. Nie wiem też czy chcę się stresować sikańcem, ale i tak mnie to wszystko stresuję.. stresuję mnie to, że mogło się udać, i to że się nie udało:D heh.. no takie mam w tej chwili emocje, nic nie poradzę..
Teraz mnie nie boli, ale nospę mam już w zanadrzu jak coś, a magnez sobie rozpuściłam.
Pierwsza myśl jak się obudziłam, że może się udało.. bo wiąże te sny z betą, a nie prog. sztucznie dostarczanym, choć nie ma informacji takich aby to Beta hcg miała wpływ na sny.., ale u mnie tak wtedy było..
NAJBARDZIej mnie martwi, że dwa razy zdarzyło mi się nie wziąć na noc progesteron crinone bo najzwyczaniej zasnęłam, bo go biorę późno wieczorem, ale to raczej nie zaszkodziło, cały dzień przecież stosuje czopki., będe go musiała brać szybciej.
stresuję się jutrzejszym progesteronem i tym co z tego wyjdzie...
.. przed chwilą do mieszkania wleciała pszczoła- nie jestem przesądna, ale ponoć oznacza to "szczęście"
Ale w udanym transferze też miałam dziwne sny,fakt że jak się obudziłam to pomyślałam jakie głupoty mi się śnią .
Co do żelu crionone to pominięte dawki raczej nie zaszkodzą ale już nie zapominaj bo ten lek bardzo dobrze działa na macice a słabiej wychodzi w krwi .
U mnie przy niskim progesteronie(7,90) w trakcie transferu właśnie ten żel crionone plus duphostan dał mi pozytywną betę ,gdzie myślałam że nie ma szans przy takim progesteronie .
Lekarz tłumaczył mi że ten lek bardzo dobrze obstawia i żebym się nie martwiła pomimo niskiego wyniku . Fakt że po pozytywnej becie dostałam jeszcze zastrzyki ale jak to lekarz powiedział daje mi je na dwa tygodnie dla mojego świętego spokoju bo żel na noc by wystarczył .
Więc staraj się go nie zapominać ,aplikuj go od razu przed położeniem się do łóżka .
U mnie on leżał cały czas na stoliku nocnym żebym nie zapomniała
Trzymam kciuki za pozytywną betę 🍀🍀🍀Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia, 10:49
małgorzatek lubi tę wiadomość
Ona 36 AMH- 0,352☹️
On 41 słabe nasienie
2006 ciąża naturalna dziewczynka
2012 ciąża naturalna dziewczynka
2014 torbiel jajnika prawego-operacja
2018 torbiel jajnika lewego-operacja
2019 torbiel jajnika prawego operacja
Styczeń 2023 rozpoczęcie starań o trzecią 🤰
KLINIKA BOCIAN
04.2024 I inseminacja ☹️
05.2024. II inseminacja ☹️
06.2024 I in vitro ,5 komórek ,3 zarodki które przestały się rozwijać w 3 dobie ☹️
07.2024 II in vitro ,2 komórki b.słabe ☹️
20.08.2024 In vitro z KD
09.09.2024 transfer 4.1.1 🥰 5.1.1 ❄️
8 dpt - 117
10 dpt- 316
22 dpt - pęcherzyk zarodkiem i ❤️
9t6d - CRL 2.99 ,tętno 173
13t0d- pierwsze prenatalne , Zdrowy bobas 👶
13t5d - CRL 7.60 tętno 162
DZIEWCZYNKA 🥰
18t2d -14 cm szczęścia, tętno 158
21t1d- drugie prenatalne ,wszystko dobrze🥳 zdrowa córa
405 g szczęścia ❤️
16,1 cm , 146/min
26t1d-1028 córeczki 🥰
Tętno 153
28tc-1277 g szczęścia
30t1d-1438g
34t-2389g -
Ewa85 wrote:Ja też już mam 40-tkę. Już czas tak nie goni a trochę odpocznę psychicznie (za mną 5 nieudanych transferów)
Bardzo podziwiam i współczuję,wyobrażam sobie jak to musiało Was przetyrac🥹🥲
starania naturalne od 09.2024,
po pół roku ze wzg.na wiek decyzja o inf
👩
bad.ogolne,gin,wit,hormony 👌
AMH - 1,39 ✅
LH - 4,8 ✅
FSH - 5,2 ✅
👱♂️
ogólnie żadnych problemów zdrowotnych👌
nasienie - morfologia 9%,ilość, ruchliwość ponad normę,DFI,ROS✅
*KIR,HLA-C,crossmatch,kariotypy✅
start ICSI:
-22.03.2025 -p.krotki🍀
niestety bez powodzenia
- 10.04.2025 zmiana kliniki
- 22.04.2025 p. długi🍀
*oboje l.40➡️PGT-A -
Dziewczyny trzymajcie za nas kciuki do nd🙏Dziś partner oddał nasienie do świeżych tym razem KD. Stresuję się, bo na własnych komórkach mieliśmy jeden zarodek, nieprawidłowy genetycznie i z procedury na KD też jeden.... Ale tu transfer się nie powiódł. Ja wiem, że wystarczy jeden jedyny "ten" zarodek,żeby narodził się cud, ale to nasza ostatnia refundowana szansa na KD i mam stresa. Zawsze im więcej zarodków tym więcej potencjalnie szans, więc ... Oby do pozytywnych telefonów od embriolog.
Komanuss, Raija86, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
-
Anka43 wrote:Dziewczyny trzymajcie za nas kciuki do nd🙏Dziś partner oddał nasienie do świeżych tym razem KD. Stresuję się, bo na własnych komórkach mieliśmy jeden zarodek, nieprawidłowy genetycznie i z procedury na KD też jeden.... Ale tu transfer się nie powiódł. Ja wiem, że wystarczy jeden jedyny "ten" zarodek,żeby narodził się cud, ale to nasza ostatnia refundowana szansa na KD i mam stresa. Zawsze im więcej zarodków tym więcej potencjalnie szans, więc ... Oby do pozytywnych telefonów od embriolog.
Ania,trzymam mocno!!!💚🍀
Anka43 lubi tę wiadomość
starania naturalne od 09.2024,
po pół roku ze wzg.na wiek decyzja o inf
👩
bad.ogolne,gin,wit,hormony 👌
AMH - 1,39 ✅
LH - 4,8 ✅
FSH - 5,2 ✅
👱♂️
ogólnie żadnych problemów zdrowotnych👌
nasienie - morfologia 9%,ilość, ruchliwość ponad normę,DFI,ROS✅
*KIR,HLA-C,crossmatch,kariotypy✅
start ICSI:
-22.03.2025 -p.krotki🍀
niestety bez powodzenia
- 10.04.2025 zmiana kliniki
- 22.04.2025 p. długi🍀
*oboje l.40➡️PGT-A -
Anka43 wrote:Dziewczyny trzymajcie za nas kciuki do nd🙏Dziś partner oddał nasienie do świeżych tym razem KD. Stresuję się, bo na własnych komórkach mieliśmy jeden zarodek, nieprawidłowy genetycznie i z procedury na KD też jeden.... Ale tu transfer się nie powiódł. Ja wiem, że wystarczy jeden jedyny "ten" zarodek,żeby narodził się cud, ale to nasza ostatnia refundowana szansa na KD i mam stresa. Zawsze im więcej zarodków tym więcej potencjalnie szans, więc ... Oby do pozytywnych telefonów od embriolog.
Anka43 lubi tę wiadomość
-
Dzwonili z kliniki- jutro mam transfer o 13:10. Niestety nadal nie mam informacji ile zarodków udało się uzyskać… pani embriolog jeszcze nie dzwoniła
czekam jak na szpilkach a tu zero informacji… pytałam się pani, która dzwoniła umówić mnie na transfer i powiedziała, że pani embriolog kazała przygotować się do transferu i tyle 🤷🏼♀️
-
Pr96 wrote:Dzwonili z kliniki- jutro mam transfer o 13:10. Niestety nadal nie mam informacji ile zarodków udało się uzyskać… pani embriolog jeszcze nie dzwoniła
czekam jak na szpilkach a tu zero informacji… pytałam się pani, która dzwoniła umówić mnie na transfer i powiedziała, że pani embriolog kazała przygotować się do transferu i tyle 🤷🏼♀️
Kurcze nawet nie wiadomo ile zarodkow jest. A masz jakieś dodatkowe leki do transferu immunologiczne?
Ona: 36at
On: 38lat
Starania od 01.2023
09.2023 - IUI - ❌
01.2024 - KET (AZ) -❌
09. 2024 - KET (AZ) - ❌
10. 2024 - KET (AZ) - ❌
03.2025 - KET (AZ) - ❌
niskie amh - 0,52
endometrioza, mięśniaki
Allo mlr 0 %
Cross match - 28,8 %
Kiry BX - brak 2DS1, 2DS5 i 3DS1
07.2024 - Test BeReady -
-(przesunięcie transferu o 12 godzin do przodu)
* wizyta prof Malinowski
* 17.04. 2025 - wizyta dr Marta Paliga + Dipherline i lametta
* 05.25 - histeroskopia +CD138
Dalszy plan KD lub AZ - cd. nastąpi 🍀 -
Pr96 wrote:Dzwonili z kliniki- jutro mam transfer o 13:10. Niestety nadal nie mam informacji ile zarodków udało się uzyskać… pani embriolog jeszcze nie dzwoniła
Pr96 lubi tę wiadomość
-
Kingus 1 wrote:Kurcze nawet nie wiadomo ile zarodkow jest. A masz jakieś dodatkowe leki do transferu immunologiczne?
Na ten moment przyjmuję:
5x dziennie Estrofem
3x dziennie Progesterone Besins
3x dziennie Duphaston
Od jutra mam zacząć:
2x dziennie Spasmolina
1x dziennie Neoparin
I zastrzyk Papaveryna -
U mnie podobnie było, dowiedziałam się dopiero w dniu transferu, powodzenia!Pr96 lubi tę wiadomość
-
Pr96 wrote:Nie, pani doktor stwierdziła, że jak ten transfer się nie uda to wtedy skieruje mnie do immunologa a ona sama leków immunosupresyjnych nie daje.
Na ten moment przyjmuję:
5x dziennie Estrofem
3x dziennie Progesterone Besins
3x dziennie Duphaston
Od jutra mam zacząć:
2x dziennie Spasmolina
1x dziennie Neoparin
I zastrzyk Papaveryna
Oki w sumie musi być podkładka do dania leków. A nie chciała dać relanium do transferu?Ona: 36at
Starania od 01.2023
09.2023 - IUI - ❌
01.2024 - KET (AZ) -❌
09. 2024 - KET (AZ) - ❌
10. 2024 - KET (AZ) - ❌
03.2025 - KET (AZ) - ❌
niskie amh - 0,52
endometrioza, mięśniaki
Allo mlr 0 %
Cross match - 28,8 %
07.2024 - Test BeReady -
* wizyta prof Malinowski
Pr96 wrote:Chciałam właśnie relanium, ale powiedziała, że nie jest jego fanką
Może już to będzie szczęśliwy transfer. Będę trzymała kciuki za jutro 🤞🤞🤞🥰🥰🍀Pr96 lubi tę wiadomość
Ona: 36at
Starania od 01.2023
09.2023 - IUI - ❌
01.2024 - KET (AZ) -❌
09. 2024 - KET (AZ) - ❌
10. 2024 - KET (AZ) - ❌
03.2025 - KET (AZ) - ❌
niskie amh - 0,52
endometrioza, mięśniaki
Allo mlr 0 %
Cross match - 28,8 %
07.2024 - Test BeReady -
* wizyta prof Malinowski
Pr96 wrote:Chciałam właśnie relanium, ale powiedziała, że nie jest jego fanką
Ja dziś też miałam telefon - 3 dobrej klasy zarodki 2×8.1, 8.2 i dwa gorsze 6.3 i 4.2. Ogólnie za dużo mi to nie mówi, zakładam, że te 3 pierwsze pozostaną dobre. A z dwoma gorszymi okaże się w czwartek. W każdym razie ja dopytałam o te klasy, bo wstępnie nie było wprost przedstawione jak wygląda sytuacja. Na tą chwilę chyba jest całkiem dobrze:)Pr96 lubi tę wiadomość
-
Anka43 lubi tę wiadomość
Rocznik 86
Mąż 74 (wszystkie wyniki ok)
Bardzo niskie AMH: 0,5
Luty 2023: 1. in vitro na własnych komórkach
Słaba odpowiedź, pobrano 3 komórki, do transferu przetrwała jedna. Beta 0
Luty 2024: decyzja o in vitro z KD
Kwiecień: wybór idealnej dawczyni, transport komórek z Warszawy do klinki Invicta we Wrocławiu.
Maj 2024: mąż oddaje nasienie, jego wyniki dają nam gwarancję 1 blastocyty.
Po 5 dniach mamy 3 z 6! Mrożenie. 3 czerwca transfer.
5dpt: beta 9, niski progesteron, więcej leków
10dpt: beta 239
12 dpt: beta 457.4
14dpt: beta 1377
14dpt: widać pęcherzyk
21dpt: beta 18130
6t2d: 5 mm i serduszko
11t3d: badania Nifty ok, będzie dziewczynka
20t5d: badanie połówkowe: wszystko w porządku
30t2d: trzecie badanie prenatalne: wszystko w ok -
Kingus 1 wrote:Oki w sumie musi być podkładka do dania leków. A nie chciała dać relanium do transferu?
nie żebym była narkomanką, to jedyny moment w życiu, w którym byłam "naćpana"
Joanna1212, Pr96, Martuśka87, Anka43, Jatosia lubią tę wiadomość
Rocznik 86
Mąż 74 (wszystkie wyniki ok)
Bardzo niskie AMH: 0,5
Luty 2023: 1. in vitro na własnych komórkach
Słaba odpowiedź, pobrano 3 komórki, do transferu przetrwała jedna. Beta 0
Luty 2024: decyzja o in vitro z KD
Kwiecień: wybór idealnej dawczyni, transport komórek z Warszawy do klinki Invicta we Wrocławiu.
Maj 2024: mąż oddaje nasienie, jego wyniki dają nam gwarancję 1 blastocyty.
Po 5 dniach mamy 3 z 6! Mrożenie. 3 czerwca transfer.
5dpt: beta 9, niski progesteron, więcej leków
10dpt: beta 239
12 dpt: beta 457.4
14dpt: beta 1377
14dpt: widać pęcherzyk
21dpt: beta 18130
6t2d: 5 mm i serduszko
11t3d: badania Nifty ok, będzie dziewczynka
20t5d: badanie połówkowe: wszystko w porządku
30t2d: trzecie badanie prenatalne: wszystko w ok -
Asssia wrote:Też trzymam kciuki!
Ja dziś też miałam telefon - 3 dobrej klasy zarodki 2×8.1, 8.2 i dwa gorsze 6.3 i 4.2. Ogólnie za dużo mi to nie mówi, zakładam, że te 3 pierwsze pozostaną dobre. A z dwoma gorszymi okaże się w czwartek. W każdym razie ja dopytałam o te klasy, bo wstępnie nie było wprost przedstawione jak wygląda sytuacja. Na tą chwilę chyba jest całkiem dobrze:)
-8 komórek z tego co tłumaczył mi lekarz to najlepsza jakość .
Te dwa gorsze nie są takie gorsze bo u mnie pierwszy transfer udany był z 4.1.
Trzymam kciuki za transfer🥰Asssia lubi tę wiadomość
Ona 36 AMH- 0,352☹️
On 41 słabe nasienie
2006 ciąża naturalna dziewczynka
2012 ciąża naturalna dziewczynka
2014 torbiel jajnika prawego-operacja
2018 torbiel jajnika lewego-operacja
2019 torbiel jajnika prawego operacja
Styczeń 2023 rozpoczęcie starań o trzecią 🤰
KLINIKA BOCIAN
04.2024 I inseminacja ☹️
05.2024. II inseminacja ☹️
06.2024 I in vitro ,5 komórek ,3 zarodki które przestały się rozwijać w 3 dobie ☹️
07.2024 II in vitro ,2 komórki b.słabe ☹️
20.08.2024 In vitro z KD
09.09.2024 transfer 4.1.1 🥰 5.1.1 ❄️
8 dpt - 117
10 dpt- 316
22 dpt - pęcherzyk zarodkiem i ❤️
9t6d - CRL 2.99 ,tętno 173
13t0d- pierwsze prenatalne , Zdrowy bobas 👶
13t5d - CRL 7.60 tętno 162
DZIEWCZYNKA 🥰
18t2d -14 cm szczęścia, tętno 158
21t1d- drugie prenatalne ,wszystko dobrze🥳 zdrowa córa