Forum Starając się z pomocą medyczną IN VITRO z niskim AMH
Odpowiedz

IN VITRO z niskim AMH

Oceń ten wątek:
  • Kitty.Noir Ekspertka
    Postów: 245 226

    Wysłany: 10 maja 2018, 10:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77 wrote:
    Właśnie wyszłam z Novum, robiłam badania krwi i cytologię. Budynek niesamowity. Jeszcze w tak ładnej, dużej i zadbanej klinice nie byłam.


    powodzenia ;)

    Bea77 lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 10 maja 2018, 10:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitty.Noir wrote:
    powodzenia ;)

    Jeszcze tam mnie nie było i pieniędzy nie zostawiałam :-D

    Dana721 lubi tę wiadomość

  • Mimila Autorytet
    Postów: 1227 650

    Wysłany: 10 maja 2018, 11:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77 wrote:
    Właśnie wyszłam z Novum, robiłam badania krwi i cytologię. Budynek niesamowity. Jeszcze w tak ładnej, dużej i zadbanej klinice nie byłam.
    Powodzenia! U nas w Krakowie tez jest ładna klinika ale uważam,ze to nie jest najważniejsza.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2018, 11:06

    Bea77, Dana721, sylwia80 lubią tę wiadomość

    Starania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 10 maja 2018, 11:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimila wrote:
    Powodzenia! U nas w Krakowie tez jest ładna klinika ale uważam,ze to nie jest najważniejsza.

    Jasne, że to nie najważniejsze, ale czymś się trzeba pocieszać. Poza tym piękny dzień dzisiaj mamy :-)

    Dana721 lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 10 maja 2018, 11:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jaka jest Waszym zdaniem najlepsza klinika in vitro w Polsce?

  • niezapominajka2017 Autorytet
    Postów: 4486 2371

    Wysłany: 10 maja 2018, 12:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem novum i provita :)
    Dr Lewandowski i dr Paliga, to tak z tego co dziewczyny pisaly :)

    Bea77 lubi tę wiadomość

    Starania od 08.2015, endometrioza 3/4 st, 2 laparo, 3 hsg, 3 histero
    8.03.2017 IVF :( :( ❄️❄️❄️nie przetrwaly rozmrozenia...
    5.05.2017 ICSI :( 2.06.2017 crio :( 26.06.2017 crio :( :(
    28.07.2017 ICSI :( 26.09.2017 crio [*] 8tc :( :( 14.02.2018 crio [*] 6tc :( :(
    20.04.2018 ICSI :( brak mrozakow
    22.03.2019 IMSI :( 13.07.2019 :(
  • niezapominajka2017 Autorytet
    Postów: 4486 2371

    Wysłany: 10 maja 2018, 12:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Never kocyk sliczny, zglosze sie jak bede juz oczekujaca :)

    Bea77, never_lose_hope, mar2śka, Dana721, sylwia80 lubią tę wiadomość

    Starania od 08.2015, endometrioza 3/4 st, 2 laparo, 3 hsg, 3 histero
    8.03.2017 IVF :( :( ❄️❄️❄️nie przetrwaly rozmrozenia...
    5.05.2017 ICSI :( 2.06.2017 crio :( 26.06.2017 crio :( :(
    28.07.2017 ICSI :( 26.09.2017 crio [*] 8tc :( :( 14.02.2018 crio [*] 6tc :( :(
    20.04.2018 ICSI :( brak mrozakow
    22.03.2019 IMSI :( 13.07.2019 :(
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 10 maja 2018, 12:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieźle sobie zbiłam to TSH...Brałam Euthyrox 75.

    Wyniki z dziś:

    TSH 0,45 μIU/ml (norma 0,27-4,20)
    FT3 2,22 pg/ml (norma 1,71 - 3,71)
    FT4 1,05 ng/dl (norma 0,70-1,48)

    Magdala, Lukrecja, Dana721 lubią tę wiadomość

  • Magdala Autorytet
    Postów: 3379 13435

    Wysłany: 10 maja 2018, 12:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77 wrote:
    Dziewczyny jaka jest Waszym zdaniem najlepsza klinika in vitro w Polsce?

    Chyba trudno ocenic i wybrac taka najlepsza.

    Ja mialam doswiadczenie tylko z dwoma i to w jednym miescie. Nie bede obiektywna.

    Chodza sluchy, ze Novum, Provita, ja dodam Bociana, ze wzgledu na fakt iz musza miec dobre zaplecze labratoryjne. Na moich geriatrycznych komorkach zawsze udaje im sie uzyskac wysokiej klasy (3dniowe) zarodki. ;-)

    Bea77, Dana721 lubią tę wiadomość

    Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • Magdala Autorytet
    Postów: 3379 13435

    Wysłany: 10 maja 2018, 12:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77 wrote:
    Nieźle sobie zbiłam to TSH...Brałam Euthyrox 75.

    Wyniki z dziś:

    TSH 0,45 μIU/ml (norma 0,27-4,20)
    FT3 2,22 pg/ml (norma 1,71 - 3,71)
    FT4 1,05 ng/dl (norma 0,70-1,48)

    O to moze trzeba obnizyc dawke? Niech tarczyca troche wezmie sie do pracy. ;-)

    Bea77 lubi tę wiadomość

    Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 10 maja 2018, 13:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:
    O to moze trzeba obnizyc dawke? Niech tarczyca troche wezmie sie do pracy. ;-)

    Bardzo możliwe. Dziś spotkanie z endokrynologiem w Novum, to może mi zrobi korektę dawki.

    Magdala lubi tę wiadomość

  • Dana721 Autorytet
    Postów: 305 465

    Wysłany: 10 maja 2018, 14:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea,powodzenia ❤

    Bea77, Grosiaa lubią tę wiadomość

    Rocznik 1973,AMH 0.47,slabe nasienie
    Starania na powaznie od 2012
    2014 ciaza (poronienie )
    2014 IUI (3 razy)
    2014 IVF
    2015 IVF (ciaza ,bez serduszka)
    2015 IVF
    2016 ciaza naturalna- blizniacza, 1 serduszko (coreczka 2017)
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 10 maja 2018, 15:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dana721 wrote:
    Bea,powodzenia ❤
    Dziękuję. Mam korektę dawki Euthyroxu. Jeden dzień mam przyjmować 50 a resztę dni w tygodniu 75.

    Dodatkowo mam oznaczyć witaminę D3, insulinę i glukozę. Ponoć ich nieprawidłowy poziom zmniejsza szanse na ciążę.

  • scania Autorytet
    Postów: 301 384

    Wysłany: 10 maja 2018, 16:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77 wrote:
    Dodatkowo mam oznaczyć witaminę D3, insulinę i glukozę. Ponoć ich nieprawidłowy poziom zmniejsza szanse na ciążę.
    A masz też robić insuline i glukozę po obciążeniu (wypiciu roztworu glukozy)? Tak się sprawdza czy nie ma insulinooporności, która może mieć wpływ na jakość komórek. Witamina D też jest bardzo istotna i niestety większość ludzi z naszej części świata ma jej niedobory. Ja od lat biorę spore dawki (cały rok) a mój wynik jest stale na dolnej granicy normy.

    Bea77 lubi tę wiadomość

    Jeden jajnik od 2001
    VI 2013 AMH 0.21 (7dc); VIII 2013 AMH 0.45 (3dc)
    IX 2013 IMSI: 4A&4B
    XII 2013 - II 2014 kolekcja oocytów - IMSI: 2x4B
    II 2015 synek - "wpadka" urlopowa
    II 2018 kriotransfer - 2cc - ciąża biochemiczna
    V 2018 mezoterapia
  • Kadetka Autorytet
    Postów: 981 670

    Wysłany: 10 maja 2018, 17:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chciałam się przywitać z Wami, w tym temacie bliskim mojemu sercu...

    Jestem kolejna z rocznika '86 z diagnozą POF... moje AMH w wieku 29 lat > 0,04 .. nie będę się rozpisywać na temat FSH i LF.. wyniki były piorunujące.. jestem na HTZ od 2 lat. Nikt poza moim mężem nie wie ile łez wylałam.. ile czasu i wysiłku zajęło mi odbicie się od dna.. kiedy usłyszałam diagnozę.. i każdy kolejny lekarz rozkładał ręce mówiąc, że ciąża jest nie możliwa, że nie zajdę w ciąże, na każdej wizycie wylewałam łzy.. nie wiedziałam, że jest możliwość adopcji komórki.. sama wyczytałam to na jakimś innym formum.. wtedy był etap wyparcia "jak to komórka innej kobiety?" poźniej zaczęłam na to patrzeć jak na szansę.. a nie karę.. ale mój mąz podobnie jak Twój - Mimila...był absolutnie na nie... nie było dla niego w ogóle tematu... musiałam mu dać czas.. to był trudny czas.. nie chciałam naciskać a jednocześnie wiedziałam, że czas działa na nasza niekorzyść.. później kilka sytuacji złożyło się na decyzję - walczymy !!

    Jesteśmy na etapie przygotowywania do procedury z KD. Jestem podekscytowana i pełna nadziei :)

    Pozdrawiam każda z Was serdecznie! Dopóki walczymy jesteśmy zwycięzcami ! :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2018, 17:23

    Bea77, Dana721, Mimila, Lukrecja, Alberta, Muchacha, Magdala, Bao, aksa, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość

    Najszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie :)

    POF, Hashimoto,
    MTHFR C677T nieprawidlowa heterozygota CT
    PAI-1 nieprawidłowa heterozygota 4G/5G
    po leczeniu immunosupresyjnym
    I ET :(:(
    II ET szczęśliwy :) :)
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 10 maja 2018, 17:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    scania wrote:
    A masz też robić insuline i glukozę po obciążeniu (wypiciu roztworu glukozy)? Tak się sprawdza czy nie ma insulinooporności, która może mieć wpływ na jakość komórek. Witamina D też jest bardzo istotna i niestety większość ludzi z naszej części świata ma jej niedobory. Ja od lat biorę spore dawki (cały rok) a mój wynik jest stale na dolnej granicy normy.
    Nie. Na razie lekarka powiedziała że mam normalnie glukozę i insulinę zbadać.

    Prolaktyny też nie badałam po obciążeniu ale i bez obciążenia mam ponad normę.

    Witaminę D3 bardzo mocno suplementuję, 4000 jednostek dziennie. Dlatego kazała mi oznaczyć bo powiedziała, że taka dawka to dawka lecznicza.

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 10 maja 2018, 17:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadetka wrote:
    Dziewczyny chciałam się przywitać z Wami, w tym temacie bliskim mojemu sercu...

    Jestem kolejna z rocznika '86 z diagnozą POF... moje AMH w wieku 29 lat > 0,04 .. nie będę się rozpisywać na temat FSH i LF.. wyniki były piorunujące.. jestem na HTZ od 2 lat. Nikt poza moim mężem nie wie ile łez wylałam.. ile czasu i wysiłku zajęło mi odbicie się od dna.. kiedy usłyszałam diagnozę.. i każdy kolejny lekarz rozkładał ręce mówiąc, że ciąża jest nie możliwa, że nie zajdę w ciąże, na każdej wizycie wylewałam łzy.. nie wiedziałam, że jest możliwość adopcji komórki.. sama wyczytałam to na jakimś innym formum.. wtedy był etap wyparcia "jak to komórka innej kobiety?" poźniej zaczęłam na to patrzeć jak na szansę.. a nie karę.. ale mój mąz podobnie jak Twój - Mimila...był absolutnie na nie... nie było dla niego w ogóle tematu... musiałam mu dać czas.. to był trudny czas.. nie chciałam naciskać a jednocześnie wiedziałam, że czas działa na nasza niekorzyść.. później kilka sytuacji złożyło się na decyzję - walczymy !!

    Jesteśmy na etapie przygotowywania do procedury z KD. Jestem podekscytowana i pełna nadziei :)

    Pozdrawiam każda z Was serdecznie! Dopóki walczymy jesteśmy zwycięzcami ! :)

    Witaj Kochana. Trzymamy mocno za Ciebie kciuki :-)

    Dana721 lubi tę wiadomość

  • niezapominajka2017 Autorytet
    Postów: 4486 2371

    Wysłany: 10 maja 2018, 17:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez robilam insuline i glukoze normalnie i po obciazeniu. Mam w normie. W sumie zawsze cukier byl w normie, ale zrobilam dla spokoju.

    Bea77 lubi tę wiadomość

    Starania od 08.2015, endometrioza 3/4 st, 2 laparo, 3 hsg, 3 histero
    8.03.2017 IVF :( :( ❄️❄️❄️nie przetrwaly rozmrozenia...
    5.05.2017 ICSI :( 2.06.2017 crio :( 26.06.2017 crio :( :(
    28.07.2017 ICSI :( 26.09.2017 crio [*] 8tc :( :( 14.02.2018 crio [*] 6tc :( :(
    20.04.2018 ICSI :( brak mrozakow
    22.03.2019 IMSI :( 13.07.2019 :(
  • Kadetka Autorytet
    Postów: 981 670

    Wysłany: 10 maja 2018, 17:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77 wrote:
    Witaj Kochana. Trzymamy mocno za Ciebie kciuki :-)


    Bardzo dziękuje Bea77 :) Twoje zmagania tez podczytywałam przyznaję... mam nadzieję, że czeska klinika będzie dla Ciebie szczęśliwą! :)

    Co do witaminy D chyba też ją zbadam... przyjmowałam w dawce 1000 jednostek ale nigdy nie badałam.. a skoro ona też ma takie znaczenie.. warto sprawdzić...

    Najszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie :)

    POF, Hashimoto,
    MTHFR C677T nieprawidlowa heterozygota CT
    PAI-1 nieprawidłowa heterozygota 4G/5G
    po leczeniu immunosupresyjnym
    I ET :(:(
    II ET szczęśliwy :) :)
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 10 maja 2018, 17:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadetka wrote:
    Bardzo dziękuje Bea77 :) Twoje zmagania tez podczytywałam przyznaję... mam nadzieję, że czeska klinika będzie dla Ciebie szczęśliwą! :)

    Co do witaminy D chyba też ją zbadam... przyjmowałam w dawce 1000 jednostek ale nigdy nie badałam.. a skoro ona też ma takie znaczenie.. warto sprawdzić...

    Chyba niedokładnie czytałaś hehehe czeska klinika okazała się porażką. Teraz jestem w Novum, w Warszawie. Przed prawdopodobnie piątą procedurą w ciągu jednego roku.

‹‹ 151 152 153 154 155 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego