X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną IN VITRO z niskim AMH
Odpowiedz

IN VITRO z niskim AMH

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2018, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Ja mam inhibine B- 8,2 :(, estriadol w fazie folikularnej 34, testosteron 0,2 a DHEAS 93. Takze generalnie dupa. I jesli jest tak jak piszecie to stracilam nadzieje. Myslalam, ze ta tona suplementow przepisane przez lekarke cos zmieni choc troszke :(
    W pn bede miec badany jeszcze raz estriadol, lh i progesteron. Lh mam chyba ok 8.3 w pierwszej fazie ale chyba lekarz chce powtorzyc te wszystkie badania w odpowiednim dniu cyklu...
    Dodatkowo mamy jeszcze zrobic test PCT który musi sie odbyc 8h po stosunku czyli najpierw musze logistycznie to opracowac przy pracy na pelen etat i dziecku
    ;)
    Ja Dhea-S 5.4, estradiol w 2 dniu cyklu 138, FSH 6, AMH 1.38 a Inhibina B lekko obniżona. Mąż nasienie bez problemu, lekko podwyższona fragmentacja DNA. W czterech procedurach pobrano mi 40 komórek, z tego było 22 zarodki, 9 blastocyst i zero ciąż. Wychodzą wady genetyczne zarodków spowodowane wyłącznie moim wiekiem. Kariotypy obojga prawidłowe, cała genetyka prawidłowa, zero problemów genetycznych w rodzinie.

• niezapominajka2017 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea a skad ten estradiol w 2 dc taki wysoki?

Starania od 08.2015, endometrioza 3/4 st, 2 laparo, 3 hsg, 3 histero
    8.03.2017 IVF :( :( ❄️❄️❄️nie przetrwaly rozmrozenia...
    5.05.2017 ICSI :( 2.06.2017 crio :( 26.06.2017 crio :( :(
    28.07.2017 ICSI :( 26.09.2017 crio [*] 8tc :( :( 14.02.2018 crio [*] 6tc :( :(
    20.04.2018 ICSI :( brak mrozakow
    22.03.2019 IMSI :( 13.07.2019 :(
  • 4me Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77 wrote:
    Pewnie nie dotarły do informacji, do których ja dotarłam. To trochę jak z DHEA, nie każdy powinien to brać bo w niektórych przypadkach może pogorszyć jakość jajek.
    Bea77 w jakich przypadkach moze szkodzic? Widze dziewczyny, ze jestes poziom master. Ja nawet nie rozumiem polowy skrotow, ktore uzywacie. Niestety pewnie niedlugo bede znac wszystkie ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png

Wysłany: 12 maja 2018, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktorych skrotow nie rozumiesz to pomozemy ? ;)

Bea77, 4me lubią tę wiadomość

• 4me Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77 wrote:
    Ja Dhea-S 5.4, estradiol w 2 dniu cyklu 138, FSH 6, AMH 1.38 a Inhibina B lekko obniżona. Mąż nasienie bez problemu, lekko podwyższona fragmentacja DNA. W czterech procedurach pobrano mi 40 komórek, z tego było 22 zarodki, 9 blastocyst i zero ciąż. Wychodzą wady genetyczne zarodków spowodowane wyłącznie moim wiekiem. Kariotypy obojga prawidłowe, cała genetyka prawidłowa, zero problemów genetycznych w rodzinie.
    Lepsze wyniki niz moje... Przestancie bo skonczy sie na butelce wina a nie lampce
    ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2018, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Wiem. Bardzo Wam wspolczuje i przykro mi. Skoro dla mnie to jest taki cios to nie wyobrazam sobie jaki to musi byc dla kogoś kto nie ma dziecka w ogole. Z drugiej strony dobrze pewnie wiecie, ze takie pocieszanie sie, ze ktos ma gorzej niz ja nie wiele pomaga. Bo ja doskonale wiem, ze sa ludzie ktorzy maja gorzej- ktorzy maja raka, traca wlasne dzieci, bliskich itd. Naprawde doceniam to co mam. Jednak chce rodzenstwa dla mojego synka, drugiego dziecka dla mojego meza-on tak bardzo chcial duza rodzinę a teraz przeze mnie jej nie bedzie miec. Jego nasienie jest idealne, tylko ja tu nawalilam z czasem...
    Wcale nie nawaliłaś. Niestety taka jest fizjologia kobiety że po 35 roku życia robi się pomału pod górkę, a po 40stce to już wszystko leci na pysk z szybkością światła.

To nie Twoja wina. Po prostu powinnyśmy się rozmnażać jak nasi rodzice i dziadkowie, zaczynając w wieku 20-25 lat.

4me, Mimila, Dana721 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2018, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Bea77 w jakich przypadkach moze szkodzic? Widze dziewczyny, ze jestes poziom master. Ja nawet nie rozumiem polowy skrotow, ktore uzywacie. Niestety pewnie niedlugo bede znac wszystkie ;)
    Musisz zrobić badanie z krwi na DHEA żeby stwierdzić czy potrzebujesz suplementacji czy nie. DHEA jest metabolizowane do testosteronu, a o ile niewiele testosteronu potrzebne jest do rozwoju komórek jajowych o tyle nadmiar testosteronu niszczy jakość jajek.

• 4me Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka2017 wrote:
    Ktorych skrotow nie rozumiesz to pomozemy ? ;)
    Dziekuje-jest ich pelnoe, coraz więcej ogarniam. Bede pytać na biezaca. Czesto po prostu sprawdzam sobie w googlach, zeby Was nie męczyć. Akurat nazwy badan to latwo. Gorzej np z interpretacja wynikow, ktore w nacie bardzo czesto mija sie z prawda. Tak ostatnio sobie wymyslilam guza prolaktynowego ;) a lekarz mowi, ze tu akurat wynik prawidłowy
    ;)
    Nigdy kuzwa nie palilam fajek! :/

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77 wrote:
    Musisz zrobić badanie z krwi na DHEA żeby stwierdzić czy potrzebujesz suplementacji czy nie. DHEA jest metabolizowane do testosteronu, a o ile niewiele testosteronu potrzebne jest do rozwoju komórek jajowych o tyle nadmiar testosteronu niszczy jakość jajek.
    Dhea to to samo co DHEAS? To mialam i wyszlo marnie, testosteron to w ogolw u mnie porazka wiec chyba sie nie musze o to teraz marwtic.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2018, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka2017 wrote:
    Bea a skad ten estradiol w 2 dc taki wysoki?
    Nie wiem, może jakaś cysta jest. Nie robiłam jeszcze USG po ostatniej procedurze. A może HGH coś miesza, z opóźnieniem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2018, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Dhea to to samo co DHEAS? To mialam i wyszlo marnie, testosteron to w ogolw u mnie porazka wiec chyba sie nie musze o to teraz marwtic.
    Tak, wydaje mi się że to to samo.

4me lubi tę wiadomość

Wysłany: 12 maja 2018, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77 wrote:
    Nie wiem, może jakaś cysta jest. Nie robiłam jeszcze USG po ostatniej procedurze. A może HGH coś miesza, z opóźnieniem.

Zobacze jak bedzie u mnie, we wtorek beda mi robic usg i estradiol. Mam nadzieje, ze hgh nie miesza, a jak juz to pomoze i obie "wpadniemy" haha

4me, Bea77, Dana721 lubią tę wiadomość

• 4me Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Bea. Dzieki dziewczyny za wyjaśnienia. Mam nadzieje, ze niedlugo ja bede mogla Wam doradzać jak przetrwać np nawal mleka ;) albo jak udawac, ze się nie slyszy ze dziecko juz wstalo a to dopiero 4.30 ;)
    Ja ciagle slysze o cudach, ze lekarze nie dawali szanse na ciążę a tu bach-Pani rodzi. I tego sie narazie trzymam. Przed nami niedlugo urlop. Zrelaksuje sie, wycisze, odstresuje moze cud nastapi :D

Bea77, Dana721 lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Mimila Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Wiem. Bardzo Wam wspolczuje i przykro mi. Skoro dla mnie to jest taki cios to nie wyobrazam sobie jaki to musi byc dla kogoś kto nie ma dziecka w ogole. Z drugiej strony dobrze pewnie wiecie, ze takie pocieszanie sie, ze ktos ma gorzej niz ja nie wiele pomaga. Bo ja doskonale wiem, ze sa ludzie ktorzy maja gorzej- ktorzy maja raka, traca wlasne dzieci, bliskich itd. Naprawde doceniam to co mam. Jednak chce rodzenstwa dla mojego synka, drugiego dziecka dla mojego meza-on tak bardzo chcial duza rodzinę a teraz przeze mnie jej nie bedzie miec. Jego nasienie jest idealne, tylko ja tu nawalilam z czasem...
    Ja Cię rozumiem doskonale,bo tez mam jedno dziecko i bardzo pragnę rodzeństwa dla mojej córki,ona tak płakała jak poronilam ciaze i ciągle modli sie o rodzeństwo. Bolem jest widzieć pragnienia własnego dziecka i nie móc mu sprostać. I wcale nie pomagają mi gadki typu " ciesz sie,ze masz jedno dziecko".To kompletnie nie pomaga,a wręcz wkurza,bo mam takie samo pragnienie jak te kobiety,które dzieci nie mają.Nie mozna się więc do nikogo porównywać,kazdy nosi w sobie swój ból...

Bea77, Dana721 lubią tę wiadomość

Starania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb
  • Kitty.Noir Ekspertka

Wysłany: 12 maja 2018, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:

Dhea powinnas brac, po prostu za miesiac dwa sprawdz poziom, czy nieza wysoki to sobie nie zaszkodzisz, doczytalam jeszcze, ze bierzesz d3 z wapniem i to ma sens, bo obniza ryzyko osteoporozy, ktora ci grozi przy niskim amh i ewentualnym POF, wiesiołek tez jest ok, poprawi ci śluz plodny i plemnikom bedzie łatwiej, ja to biore w Oeparolu i uwazam, ze jest świetny, pamietaj tulko, zeby wiesiołka brac tylko do owu, a potem odstawic, i nie patrz na wyniki innych, nie ma sie co porownywac, wyniki swoje a matka natura swoje, macie dobre plemniki i to jest swietnie, potrzebujesz tylko jednego zdrowego jajeczka i przeciez pomimo niskiego amh nie da sie wykluczyc, ze je masz.

Bea77, 4me, Dana721 lubią tę wiadomość

• Mimila Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77 wrote:
    Ja tak samo zbyt święta byłam, ale z drugiej strony mam super męża i z nikim innym dziecka bym nie chciała. Może tak po prostu musiało być.
    To masz szczescie,ze mozesz tak powiedzieć...A ja mam moją córkę z facetem,który okazał się kompletnym gnojem i choc bardzo wcześniej cierpialam z tego powodu dlugo to teraz jest wazne tylko to,ze ja mam...

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Dzieki Bea. Dzieki dziewczyny za wyjaśnienia. Mam nadzieje, ze niedlugo ja bede mogla Wam doradzać jak przetrwać np nawal mleka ;) albo jak udawac, ze się nie slyszy ze dziecko juz wstalo a to dopiero 4.30 ;)
    Ja ciagle slysze o cudach, ze lekarze nie dawali szanse na ciążę a tu bach-Pani rodzi. I tego sie narazie trzymam. Przed nami niedlugo urlop. Zrelaksuje sie, wycisze, odstresuje moze cud nastapi :D
    A póki co zrób jakieś winko. Polecam Malbec Catena. :-D

Oby Twoje słowa były prorocze :-)

4me, Dana721 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2018, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimila wrote:
    To masz szczescie,ze mozesz tak powiedzieć...A ja mam moją córkę z facetem,który okazał się kompletnym gnojem i choc bardzo wcześniej cierpialam z tego powodu dlugo to teraz jest wazne tylko to,ze ja mam...
    Myślę, że masz prawdziwy skarb :-)

Mimila, Dana721 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2018, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitty.Noir wrote:
    Dhea powinnas brac, po prostu za miesiac dwa sprawdz poziom, czy nieza wysoki to sobie nie zaszkodzisz, doczytalam jeszcze, ze bierzesz d3 z wapniem i to ma sens, bo obniza ryzyko osteoporozy, ktora ci grozi przy niskim amh i ewentualnym POF, wiesiołek tez jest ok, poprawi ci śluz plodny i plemnikom bedzie łatwiej, ja to biore w Oeparolu i uwazam, ze jest świetny, pamietaj tulko, zeby wiesiołka brac tylko do owu, a potem odstawic, i nie patrz na wyniki innych, nie ma sie co porownywac, wyniki swoje a matka natura swoje, macie dobre plemniki i to jest swietnie, potrzebujesz tylko jednego zdrowego jajeczka i przeciez pomimo niskiego amh nie da sie wykluczyc, ze je masz.
    Z tym akurat się zgadzam. Porównywać się nie ma co. Jeden ma świetne wyniki i brak ciąży, a drugi wyniki takie że nikt szansy nie daje...a tu bach i ciąża. To kwestia szczęścia a nie wyników w dużej mierze.

Lukrecja, Dana721 lubią tę wiadomość

• Mimila Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77 wrote:
    Pewnie nie dotarły do informacji, do których ja dotarłam. To trochę jak z DHEA, nie każdy powinien to brać bo w niektórych przypadkach może pogorszyć jakość jajek.
    Dhea szybko wzrasta przy suplementacji Ale równie szybko spada,ja brakam 3x25 przez 1,5 miesiąca i wzroslo mi ponad norme,zmniejszyłam do 1x25 przez 2 miesiące i spadlo o połowę,testosteron tez i teraz lekarz mi kazal brac 2x25,zbadam poziomy za miesiąc. Czy ktoś wie jaki powinien być poziom dhea i testosteronu,taki najlepszy,optymalny?Mójekarz mowil zeby to brac do 5 dnia stymulacji,później już nie,tak jak mówiłaś,Bea.

‹‹ 160 161 162 163 164 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ