IN VITRO z niskim AMH
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny4me wrote:Ja mam inhibine B- 8,2 , estriadol w fazie folikularnej 34, testosteron 0,2 a DHEAS 93. Takze generalnie dupa. I jesli jest tak jak piszecie to stracilam nadzieje. Myslalam, ze ta tona suplementow przepisane przez lekarke cos zmieni choc troszke
W pn bede miec badany jeszcze raz estriadol, lh i progesteron. Lh mam chyba ok 8.3 w pierwszej fazie ale chyba lekarz chce powtorzyc te wszystkie badania w odpowiednim dniu cyklu...
Dodatkowo mamy jeszcze zrobic test PCT który musi sie odbyc 8h po stosunku czyli najpierw musze logistycznie to opracowac przy pracy na pelen etat i dziecku
-
Bea a skad ten estradiol w 2 dc taki wysoki?Starania od 08.2015, endometrioza 3/4 st, 2 laparo, 3 hsg, 3 histero
8.03.2017 IVF ❄️❄️❄️nie przetrwaly rozmrozenia...
5.05.2017 ICSI 2.06.2017 crio 26.06.2017 crio
28.07.2017 ICSI 26.09.2017 crio [*] 8tc 14.02.2018 crio [*] 6tc
20.04.2018 ICSI brak mrozakow
22.03.2019 IMSI 13.07.2019 -
Bea77 wrote:Pewnie nie dotarły do informacji, do których ja dotarłam. To trochę jak z DHEA, nie każdy powinien to brać bo w niektórych przypadkach może pogorszyć jakość jajek.
-
Ktorych skrotow nie rozumiesz to pomozemy ?
Bea77, 4me lubią tę wiadomość
Starania od 08.2015, endometrioza 3/4 st, 2 laparo, 3 hsg, 3 histero
Bea77 wrote:Ja Dhea-S 5.4, estradiol w 2 dniu cyklu 138, FSH 6, AMH 1.38 a Inhibina B lekko obniżona. Mąż nasienie bez problemu, lekko podwyższona fragmentacja DNA. W czterech procedurach pobrano mi 40 komórek, z tego było 22 zarodki, 9 blastocyst i zero ciąż. Wychodzą wady genetyczne zarodków spowodowane wyłącznie moim wiekiem. Kariotypy obojga prawidłowe, cała genetyka prawidłowa, zero problemów genetycznych w rodzinie.
-
nick nieaktualny4me wrote:Wiem. Bardzo Wam wspolczuje i przykro mi. Skoro dla mnie to jest taki cios to nie wyobrazam sobie jaki to musi byc dla kogoś kto nie ma dziecka w ogole. Z drugiej strony dobrze pewnie wiecie, ze takie pocieszanie sie, ze ktos ma gorzej niz ja nie wiele pomaga. Bo ja doskonale wiem, ze sa ludzie ktorzy maja gorzej- ktorzy maja raka, traca wlasne dzieci, bliskich itd. Naprawde doceniam to co mam. Jednak chce rodzenstwa dla mojego synka, drugiego dziecka dla mojego meza-on tak bardzo chcial duza rodzinę a teraz przeze mnie jej nie bedzie miec. Jego nasienie jest idealne, tylko ja tu nawalilam z czasem...
To nie Twoja wina. Po prostu powinnyśmy się rozmnażać jak nasi rodzice i dziadkowie, zaczynając w wieku 20-25 lat.4me, Mimila, Dana721 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny4me wrote:Bea77 w jakich przypadkach moze szkodzic? Widze dziewczyny, ze jestes poziom master. Ja nawet nie rozumiem polowy skrotow, ktore uzywacie. Niestety pewnie niedlugo bede znac wszystkie
-
niezapominajka2017 wrote:Ktorych skrotow nie rozumiesz to pomozemy ?
Nigdy kuzwa nie palilam fajek!
-
Bea77 wrote:Musisz zrobić badanie z krwi na DHEA żeby stwierdzić czy potrzebujesz suplementacji czy nie. DHEA jest metabolizowane do testosteronu, a o ile niewiele testosteronu potrzebne jest do rozwoju komórek jajowych o tyle nadmiar testosteronu niszczy jakość jajek.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Bea77 wrote:Nie wiem, może jakaś cysta jest. Nie robiłam jeszcze USG po ostatniej procedurze. A może HGH coś miesza, z opóźnieniem.
Zobacze jak bedzie u mnie, we wtorek beda mi robic usg i estradiol. Mam nadzieje, ze hgh nie miesza, a jak juz to pomoze i obie "wpadniemy" haha4me, Bea77, Dana721 lubią tę wiadomość
Starania od 08.2015, endometrioza 3/4 st, 2 laparo, 3 hsg, 3 histero
Dzieki Bea. Dzieki dziewczyny za wyjaśnienia. Mam nadzieje, ze niedlugo ja bede mogla Wam doradzać jak przetrwać np nawal mleka albo jak udawac, ze się nie slyszy ze dziecko juz wstalo a to dopiero 4.30
Ja ciagle slysze o cudach, ze lekarze nie dawali szanse na ciążę a tu bach-Pani rodzi. I tego sie narazie trzymam. Przed nami niedlugo urlop. Zrelaksuje sie, wycisze, odstresuje moze cud nastapiBea77, Dana721 lubią tę wiadomość
-
4me wrote:Wiem. Bardzo Wam wspolczuje i przykro mi. Skoro dla mnie to jest taki cios to nie wyobrazam sobie jaki to musi byc dla kogoś kto nie ma dziecka w ogole. Z drugiej strony dobrze pewnie wiecie, ze takie pocieszanie sie, ze ktos ma gorzej niz ja nie wiele pomaga. Bo ja doskonale wiem, ze sa ludzie ktorzy maja gorzej- ktorzy maja raka, traca wlasne dzieci, bliskich itd. Naprawde doceniam to co mam. Jednak chce rodzenstwa dla mojego synka, drugiego dziecka dla mojego meza-on tak bardzo chcial duza rodzinę a teraz przeze mnie jej nie bedzie miec. Jego nasienie jest idealne, tylko ja tu nawalilam z czasem...
Bea77, Dana721 lubią tę wiadomość
Starania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb -
4me wrote:Dhea to to samo co DHEAS? To mialam i wyszlo marnie, testosteron to w ogolw u mnie porazka wiec chyba sie nie musze o to teraz marwtic.
Dhea powinnas brac, po prostu za miesiac dwa sprawdz poziom, czy nieza wysoki to sobie nie zaszkodzisz, doczytalam jeszcze, ze bierzesz d3 z wapniem i to ma sens, bo obniza ryzyko osteoporozy, ktora ci grozi przy niskim amh i ewentualnym POF, wiesiołek tez jest ok, poprawi ci śluz plodny i plemnikom bedzie łatwiej, ja to biore w Oeparolu i uwazam, ze jest świetny, pamietaj tulko, zeby wiesiołka brac tylko do owu, a potem odstawic, i nie patrz na wyniki innych, nie ma sie co porownywac, wyniki swoje a matka natura swoje, macie dobre plemniki i to jest swietnie, potrzebujesz tylko jednego zdrowego jajeczka i przeciez pomimo niskiego amh nie da sie wykluczyc, ze je masz.Bea77, 4me, Dana721 lubią tę wiadomość
-
Bea77 wrote:Ja tak samo zbyt święta byłam, ale z drugiej strony mam super męża i z nikim innym dziecka bym nie chciała. Może tak po prostu musiało być.Starania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb
-
nick nieaktualny4me wrote:Dzieki Bea. Dzieki dziewczyny za wyjaśnienia. Mam nadzieje, ze niedlugo ja bede mogla Wam doradzać jak przetrwać np nawal mleka albo jak udawac, ze się nie slyszy ze dziecko juz wstalo a to dopiero 4.30
Ja ciagle slysze o cudach, ze lekarze nie dawali szanse na ciążę a tu bach-Pani rodzi. I tego sie narazie trzymam. Przed nami niedlugo urlop. Zrelaksuje sie, wycisze, odstresuje moze cud nastapi
Oby Twoje słowa były prorocze4me, Dana721 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMimila wrote:To masz szczescie,ze mozesz tak powiedzieć...A ja mam moją córkę z facetem,który okazał się kompletnym gnojem i choc bardzo wcześniej cierpialam z tego powodu dlugo to teraz jest wazne tylko to,ze ja mam...
Mimila, Dana721 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKitty.Noir wrote:Dhea powinnas brac, po prostu za miesiac dwa sprawdz poziom, czy nieza wysoki to sobie nie zaszkodzisz, doczytalam jeszcze, ze bierzesz d3 z wapniem i to ma sens, bo obniza ryzyko osteoporozy, ktora ci grozi przy niskim amh i ewentualnym POF, wiesiołek tez jest ok, poprawi ci śluz plodny i plemnikom bedzie łatwiej, ja to biore w Oeparolu i uwazam, ze jest świetny, pamietaj tulko, zeby wiesiołka brac tylko do owu, a potem odstawic, i nie patrz na wyniki innych, nie ma sie co porownywac, wyniki swoje a matka natura swoje, macie dobre plemniki i to jest swietnie, potrzebujesz tylko jednego zdrowego jajeczka i przeciez pomimo niskiego amh nie da sie wykluczyc, ze je masz.
Lukrecja, Dana721 lubią tę wiadomość
-
Bea77 wrote:Pewnie nie dotarły do informacji, do których ja dotarłam. To trochę jak z DHEA, nie każdy powinien to brać bo w niektórych przypadkach może pogorszyć jakość jajek.Starania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb