IN VITRO z niskim AMH
-
WIADOMOŚĆ
-
Bea77 wrote:No tak, ale ja do dziś żyłam w przekonaniu że moim jedynym problemem jest wiek... invicta zawsze pieprzyła kocopały jakie to ja mam świetne trójwarstwowe endometrium idealne dla zarodka. To co dziś usłyszałam było jak obuchem w łeb. Nie spodziewałam się. Myślałam że problem jest jak endometrium jest za cienkie, a nie zdawałam sobie sprawy że jak jest za grube to też źle.
czesc dziewczyny
Ja tez bea mam grube endometrium , zawsze miałam ,ponoć taki typ, moja gine kazała mi schudnąć ile mogę, choć wagę mam normalna ,ale tkanka tłuszczowa estrogeny to tez powoduje większe endo - ponoć. Ja postawiłam na sport. Choć co do tego "taki typ" mam wątpliwości bo teraz po biopsji maja się zając tym endometrium, jeszcze nie powiedzieli jak ( i czy chodzi o grubość czy stan zapalny który mi wyszedł) , w sobotę mam wizytę.
ja w trakcie stymulacji , mam nadzieje ze tym razem będzie więcej niż jedna komórka ... chyba jestem wykończona , dobrze ze niedługo wakacje.
pozdrawiamBea77, Alberta lubią tę wiadomość
38 lat, starania od 2013
2016 - amh 0.97, miesniaki , hashimoto
2017, 4x IUI nieudane, amh 0.76
2018, kumulacja komórek x2
2018.07, amh 1.13, wrzesien 1 ICSI -
nick nieaktualnyAlberta wrote:Właśnie czekamy na relację Bei. Obstawiam własne komórki z badaniem ciałka kierunkowego. Jaki to koszt i jakie mają rezultaty tych badań?
Ja biorę antyki ciągiem bo cysta jeszcze jest a loty po tysiąc złotych. Ocipieli bo szkoły w UK mają tydzień przerwy.Alberta, Lukrecja, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość
-
eM80 oby więcej, ja miałam po dwie w trzech ostatnich stymulacjach i tylko jedna do transferu. Daj znać po wizycie w sobotę co orzekli.
Bea a dziewczyna z poczekalni mówiła gdzie był problem ze pięć ivf się nie udało? Często trzeba trafić na dobry zarodek.Endometrioza, 3 laparo usuniety jajnik, 2 histero polipy, PAI homo, Mthfr oba hetero, VR2 hetero
4 IVF, 4 transfery bez sukcesu
-
nick nieaktualnyAlberta wrote:eM80 oby więcej, ja miałam po dwie w trzech ostatnich stymulacjach i tylko jedna do transferu. Daj znać po wizycie w sobotę co orzekli.
Bea a dziewczyna z poczekalni mówiła gdzie był problem ze pięć ivf się nie udało? Często trzeba trafić na dobry zarodek. -
nick nieaktualnyEkspert na tym forum, właściciel kliniki Invicta odpowiedział dziewczynie na pytanie: Czy leki do stymulacji mogą mieć wpływ na jakość komórek. Odpowiedział: tak mogą mieć taki wpływ... bardzo ciekawe w takim razie że wszystkim Menopur dają w różnych dawkach.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAlberta wrote:Bea wreszcie wiadomo gdzie problem. I jak szybko termin histeroskopi dostałaś. Będą szanse na naturalne poczęcie po ściągnięciu błony. Oraz duże szanse, że farmakologicznie się uspokoi. Ciekawe dlaczego taka pulchna Twoja błona i jak często występuje u innych kobiet.
-
nick nieaktualnyKurcze Bea, nie takich wiadomości się spodziewałam..
Mam nadzieję, że uda się pozbyć tego ustrojstwa, z tego co czytam to jesteś w dobrych rękach..
I z drugiej strony dobrze, że to wyszło teraz, a nie po kolejnej nieudanej procedurze. Dość stresu i pieniędzy już wyrzuciłaś w błoto, w głowie się nie mieści, że już dawno byłabyś zdiagnozowana gdybyś od razu trafiła do dobrego lekarza
Ale domyślam się, że żadne pocieszenie nie ma tu znaczenia Musisz sama to sobie ułożyć..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2018, 17:22
Bea77 lubi tę wiadomość
-
Bea77 wrote:Mąż teraz ogląda zdjęcia i były dwa komentarze: 1) żadna nie wygląda jak ty, 2) matka wybranej przeze mnie jest z rocznika mojego męża co mu stworzyło dysonans poznawczy.
Sorry za smuty, piję trzeci kieliszek wina dziś.Bea77, Bea77 lubią tę wiadomość
Rocznik ''86/ POF/ [*] 8tc XII 2017
VII 2017 - AMH <0.01, FSH 96 -> mezoterapia jajników IX 2017
MTHFR: C6777 homozygota CC, A1298C homozygota AA, niedobór białka S -
nick nieaktualnyLil_m wrote:Byle nie czerwone, bo Ci endo urośnie (żarcik na rozluźnienie, mam nadzieje, że się nie obrazisz)
-
nick nieaktualnynever_lose_hope wrote:Kurcze Bea, nie takich wiadomości się spodziewałam..
Mam nadzieję, że uda się pozbyć tego ustrojstwa, z tego co czytam to jesteś w dobrych rękach..
I z drugiej strony dobrze, że to wyszło teraz, a nie po kolejnej nieudanej procedurze. Dość stresu i pieniędzy już wyrzuciłaś w błoto, w głowie się nie mieści, że już dawno byłabyś zdiagnozowana gdybyś od razu trafiła do dobrego lekarza
Ale domyślam się, że żadne pocieszenie nie ma tu znaczenia Musisz sama to sobie ułożyć.. -
Bea to jest właśnie najgorsze. Myślisz ze masz 1 problem, a potam okazuje się ze nie jedyny. Zajelas się sprawdzaniem zarodkow a okazuje się ze i tak nic by nie wyszlo z transferów. Ale lepiej znać prawdę niż żyć w niewiedzy. Też kilka razy słyszałam o tych % nam dają tyle samo. Nie ma co myśleć do przodu. Najpierw histero,potem leczenie potem URLOP a potem się zobaczyAMH 0,54
10.2014 IMSI 2 zarodki beta <0,1
05.2015 brak oocytów
03.2016 brak oocytów
08.2016 IMSI 1 zarodek, ciąża pozamaciczna
02.2017 IMSI 2 zarodki beta <0,1
mlr 0%, I seria szczepień mlr 38%
10.2017 IMSI 3 zarodki 01.2018 crio 03.2018 crio 09.2018 crio
12.2018 IMSI 2 zarodki 2-dniowe 4b i 5b w oczekiwaniu na crio...
NK 16,5%
07.2019 crio 4b, 12 dpt - 99,8; 13 dpt - 185,6; 15 dpt - 825,6; 17 dpt - 2509; 21 dpt - 4942 ciąża ektopowa -
Bea77 wrote:Jestem po wizycie. Wizytą jestem zachwycona chociaż wieści są złe. Mam patologiczne, za grube endometrium. W 1 dniu cyklu 16mm. To oznacza, że jeśli się tego nie wyleczy, a może się nie dać wyleczyć, nie mam szansy na żadną ciążę i mogę o KD zapomnieć. Doktor powiedział, że jesteśmy trudnym przypadkiem, dał nam 10-15% szans na ciążę z własnych komórek. 1 czerwca jestem już umówiona na histeroskopię żeby usunąć część endometrium. Leczenie 3 miesiące farmakologiczne i może stymulacja we wrześniu lub październiku. Będą się naradzać jakim protokołem. Powiedział, że wyglądam bardzo młodo na swój wiek i cały czas produkuję sporo jajek dlatego spróbujemy. Skrytykował PGS jako badanie, które jest niewiarygodne. Powiedział, że lepiej usunąć niż pozbawić szansy zarodki. Nie mógł wyjść ze zdumienia że przez tyle USG i 3 in vitro Invicta nie powiedziała mi nic o moim endometrium. Tylko lekarz w Czechach pierwszy raz coś wspomniał, że zaleca histeroskopię bo moje endometrium jest za grube. Powiedział też że stymulacja pacjentek 45 letnich wzwyż które leczyły się wcześniej to kryminał.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2018, 18:05
Starania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb -
Bea coś w tym musi być. Mnie też lekarz baknal ze te polipy to może być skutek tych hormonów i wszystkich stymulacji. Żyć nie umierać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2018, 18:09
Bea77 lubi tę wiadomość
AMH 0,54
10.2014 IMSI 2 zarodki beta <0,1
05.2015 brak oocytów
03.2016 brak oocytów
08.2016 IMSI 1 zarodek, ciąża pozamaciczna
02.2017 IMSI 2 zarodki beta <0,1
mlr 0%, I seria szczepień mlr 38%
10.2017 IMSI 3 zarodki 01.2018 crio 03.2018 crio 09.2018 crio
12.2018 IMSI 2 zarodki 2-dniowe 4b i 5b w oczekiwaniu na crio...
NK 16,5%
07.2019 crio 4b, 12 dpt - 99,8; 13 dpt - 185,6; 15 dpt - 825,6; 17 dpt - 2509; 21 dpt - 4942 ciąża ektopowa -
Mimila wrote:To jest Kraków?Nie mogę wejść w ten link.
Mimila lubi tę wiadomość
Jeden jajnik od 2001
VI 2013 AMH 0.21 (7dc); VIII 2013 AMH 0.45 (3dc)
IX 2013 IMSI: 4A&4B
XII 2013 - II 2014 kolekcja oocytów - IMSI: 2x4B
II 2015 synek - "wpadka" urlopowa
II 2018 kriotransfer - 2cc - ciąża biochemiczna
V 2018 mezoterapia -
Bea ja myśle, że jak odpoczniesz od tych hormonów i stymulacji to endo wróci do formy a wtedy szybka stymulacja i transfer. I za to trzymam kciuki.
karolcia35, Bea77 lubią tę wiadomość
Jeden jajnik od 2001
VI 2013 AMH 0.21 (7dc); VIII 2013 AMH 0.45 (3dc)
IX 2013 IMSI: 4A&4B
XII 2013 - II 2014 kolekcja oocytów - IMSI: 2x4B
II 2015 synek - "wpadka" urlopowa
II 2018 kriotransfer - 2cc - ciąża biochemiczna
V 2018 mezoterapia -
Bea, ja też uważam, że najważniejsze, że się coś wyjaśniło, jak wiadomo o co chodzi to można działać! Też się zastanawiam czy zawsze tak miałaś czy np. tylko w tym cyklu. Novum mi wygląda na dobrą klinikę z indywidualnym podejściem, ja byłam kilka razy i zawsze wychodziłam z dobrym odczuciem, w Novum będę robić przygotowanie do kd.
Bea77 lubi tę wiadomość