X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną IN VITRO z niskim AMH
Odpowiedz

IN VITRO z niskim AMH

Oceń ten wątek:
  • eM80 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77 wrote:
    No tak, ale ja do dziś żyłam w przekonaniu że moim jedynym problemem jest wiek... invicta zawsze pieprzyła kocopały jakie to ja mam świetne trójwarstwowe endometrium idealne dla zarodka. To co dziś usłyszałam było jak obuchem w łeb. Nie spodziewałam się. Myślałam że problem jest jak endometrium jest za cienkie, a nie zdawałam sobie sprawy że jak jest za grube to też źle.

czesc dziewczyny

Ja tez bea mam grube endometrium , zawsze miałam ,ponoć taki typ, moja gine kazała mi schudnąć ile mogę, choć wagę mam normalna ,ale tkanka tłuszczowa estrogeny to tez powoduje większe endo - ponoć. Ja postawiłam na sport. Choć co do tego "taki typ" mam wątpliwości bo teraz po biopsji maja się zając tym endometrium, jeszcze nie powiedzieli jak ( i czy chodzi o grubość czy stan zapalny który mi wyszedł) , w sobotę mam wizytę.

ja w trakcie stymulacji , mam nadzieje ze tym razem będzie więcej niż jedna komórka ... chyba jestem wykończona , dobrze ze niedługo wakacje.

pozdrawiam

Bea77, Alberta lubią tę wiadomość

38 lat, starania od 2013
    2016 - amh 0.97, miesniaki , hashimoto
    2017, 4x IUI nieudane, amh 0.76
    2018, kumulacja komórek x2
    2018.07, amh 1.13, wrzesien 1 ICSI :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2018, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alberta wrote:
    Właśnie czekamy na relację Bei. Obstawiam własne komórki z badaniem ciałka kierunkowego. Jaki to koszt i jakie mają rezultaty tych badań?
    Ja biorę antyki ciągiem bo cysta jeszcze jest a loty po tysiąc złotych. Ocipieli bo szkoły w UK mają tydzień przerwy.
    W naszej sytuacji dupy sobie nie bede zaracac badaniami genetycznymi. Dam szanse wszystkim zarodkom tym razem

Alberta, Lukrecja, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość

• Alberta Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eM80 oby więcej, ja miałam po dwie w trzech ostatnich stymulacjach i tylko jedna do transferu. Daj znać po wizycie w sobotę co orzekli.
    Bea a dziewczyna z poczekalni mówiła gdzie był problem ze pięć ivf się nie udało? Często trzeba trafić na dobry zarodek.

Endometrioza, 3 laparo usuniety jajnik, 2 histero polipy, PAI homo, Mthfr oba hetero, VR2 hetero
    4 IVF, 4 transfery bez sukcesu
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2018, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alberta wrote:
    eM80 oby więcej, ja miałam po dwie w trzech ostatnich stymulacjach i tylko jedna do transferu. Daj znać po wizycie w sobotę co orzekli.
    Bea a dziewczyna z poczekalni mówiła gdzie był problem ze pięć ivf się nie udało? Często trzeba trafić na dobry zarodek.
    3 nieudane w Invicta ale nie wiem czy Warszawa czy Gdańsk czy Wrocław, 1 w Macierzyństwie Kraków i 1 gdzieś w Poznaniu ale nie pamiętam jaka klinika.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2018, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ekspert na tym forum, właściciel kliniki Invicta odpowiedział dziewczynie na pytanie: Czy leki do stymulacji mogą mieć wpływ na jakość komórek. Odpowiedział: tak mogą mieć taki wpływ... bardzo ciekawe w takim razie że wszystkim Menopur dają w różnych dawkach.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2018, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oglądałam dawczynie na Intersono. Z moją grupą krwi jest 29, z czego podoba mi się tylko 1 (słownie: jedna). W ogóle do mnie nie podobna ale fenotypowo tak, to znaczy teb sam wzrost, kolor oczu itp. Gdybym robiła in vitro to dziś bym ją wybrała.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2018, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż teraz ogląda zdjęcia i były dwa komentarze: 1) żadna nie wygląda jak ty, 2) matka wybranej przeze mnie jest z rocznika mojego męża co mu stworzyło dysonans poznawczy.

Sorry za smuty, piję trzeci kieliszek wina dziś.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2018, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alberta wrote:
    Bea wreszcie wiadomo gdzie problem. I jak szybko termin histeroskopi dostałaś. Będą szanse na naturalne poczęcie po ściągnięciu błony. Oraz duże szanse, że farmakologicznie się uspokoi. Ciekawe dlaczego taka pulchna Twoja błona i jak często występuje u innych kobiet.
    Za tydzień jestem w Polsce. Histeroskopia 1 czerwca mimo Bożego Ciała

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2018, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Bea, nie takich wiadomości się spodziewałam..
    Mam nadzieję, że uda się pozbyć tego ustrojstwa, z tego co czytam to jesteś w dobrych rękach..
    I z drugiej strony dobrze, że to wyszło teraz, a nie po kolejnej nieudanej procedurze. Dość stresu i pieniędzy już wyrzuciłaś w błoto, w głowie się nie mieści, że już dawno byłabyś zdiagnozowana gdybyś od razu trafiła do dobrego lekarza :/

Ale domyślam się, że żadne pocieszenie nie ma tu znaczenia :/ Musisz sama to sobie ułożyć..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2018, 17:22

Bea77 lubi tę wiadomość

• Lil_m Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77 wrote:
    Mąż teraz ogląda zdjęcia i były dwa komentarze: 1) żadna nie wygląda jak ty, 2) matka wybranej przeze mnie jest z rocznika mojego męża co mu stworzyło dysonans poznawczy.

Sorry za smuty, piję trzeci kieliszek wina dziś.
    Byle nie czerwone, bo Ci endo urośnie ;) (żarcik na rozluźnienie, mam nadzieje, że się nie obrazisz)

Bea77, Bea77 lubią tę wiadomość

Rocznik ''86/ POF/ [*] 8tc XII 2017
    VII 2017 - AMH <0.01, FSH 96 -> mezoterapia jajników IX 2017
    MTHFR: C6777 homozygota CC, A1298C homozygota AA, niedobór białka S
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2018, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lil_m wrote:
    Byle nie czerwone, bo Ci endo urośnie ;) (żarcik na rozluźnienie, mam nadzieje, że się nie obrazisz)
    No co Ty. Piję białe i jestem wyluzowana jak guma w gaciach po tym winie. Właśnie jesteśmy w busiku do samolotu. Jedziemy dziś do Londynu. Nawet sie ciesze bo juz mam dosc

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2018, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    never_lose_hope wrote:
    Kurcze Bea, nie takich wiadomości się spodziewałam..
    Mam nadzieję, że uda się pozbyć tego ustrojstwa, z tego co czytam to jesteś w dobrych rękach..
    I z drugiej strony dobrze, że to wyszło teraz, a nie po kolejnej nieudanej procedurze. Dość stresu i pieniędzy już wyrzuciłaś w błoto, w głowie się nie mieści, że już dawno byłabyś zdiagnozowana gdybyś od razu trafiła do dobrego lekarza :/

Ale domyślam się, że żadne pocieszenie nie ma tu znaczenia :/ Musisz sama to sobie ułożyć..
    Moje słowo na niedzielę jest jedno: przestrzegam wszystkich przed Invicta.

• Mimila Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scania wrote:
    Mimila a Macierzyństwo nie robi u siebie? Wysyłają gdzieś?
    Macierzyństwo robi w Diagnostyce

Starania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb
  • Mimila Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scania wrote:
    Dzwoniłam do nich. Robią na miejscu, wynik tego samego dnia jeśli pobranie do 11-tej. Chyba do nich pójdę, bo mieszkam bardzo niedaleko.
    To jest Kraków?Nie mogę wejść w ten link.

• karolcia35 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea to jest właśnie najgorsze. Myślisz ze masz 1 problem, a potam okazuje się ze nie jedyny. Zajelas się sprawdzaniem zarodkow a okazuje się ze i tak nic by nie wyszlo z transferów. Ale lepiej znać prawdę niż żyć w niewiedzy. Też kilka razy słyszałam o tych % nam dają tyle samo. Nie ma co myśleć do przodu. Najpierw histero,potem leczenie potem URLOP a potem się zobaczy :)

AMH 0,54
    10.2014 IMSI 2 zarodki :( beta <0,1
    05.2015 brak oocytów
    03.2016 brak oocytów
    08.2016 IMSI 1 zarodek, ciąża pozamaciczna :(
    02.2017 IMSI 2 zarodki :( beta <0,1
    mlr 0%, I seria szczepień mlr 38% :)
    10.2017 IMSI 3 zarodki 01.2018 crio :( 03.2018 crio :( 09.2018 crio :(
    12.2018 IMSI 2 zarodki 2-dniowe 4b i 5b w oczekiwaniu na crio...
    NK 16,5%
    07.2019 crio 4b, 12 dpt - 99,8; 13 dpt - 185,6; 15 dpt - 825,6; 17 dpt - 2509; 21 dpt - 4942 :( ciąża ektopowa
  • Mimila Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77 wrote:
    Jestem po wizycie. Wizytą jestem zachwycona chociaż wieści są złe. Mam patologiczne, za grube endometrium. W 1 dniu cyklu 16mm. To oznacza, że jeśli się tego nie wyleczy, a może się nie dać wyleczyć, nie mam szansy na żadną ciążę i mogę o KD zapomnieć. Doktor powiedział, że jesteśmy trudnym przypadkiem, dał nam 10-15% szans na ciążę z własnych komórek. 1 czerwca jestem już umówiona na histeroskopię żeby usunąć część endometrium. Leczenie 3 miesiące farmakologiczne i może stymulacja we wrześniu lub październiku. Będą się naradzać jakim protokołem. Powiedział, że wyglądam bardzo młodo na swój wiek i cały czas produkuję sporo jajek dlatego spróbujemy. Skrytykował PGS jako badanie, które jest niewiarygodne. Powiedział, że lepiej usunąć niż pozbawić szansy zarodki. Nie mógł wyjść ze zdumienia że przez tyle USG i 3 in vitro Invicta nie powiedziała mi nic o moim endometrium. Tylko lekarz w Czechach pierwszy raz coś wspomniał, że zaleca histeroskopię bo moje endometrium jest za grube. Powiedział też że stymulacja pacjentek 45 letnich wzwyż które leczyły się wcześniej to kryminał.
    Bea,to endometrium masz takie zawsze?I nikt nie zwrócił na nie uwagi?To aż niemożliwe!Może w tum cyklu tylko takie masz...Moze cos na to wplynelo.Czyli Dr L nie popiera pgs?Jednak miałam rację...A z jakich powodów nie popiera? A dlaczego stymulacja pacjentek 45 letnich to kryminał?Wyjaśnił dlaczego?Nie rozumiem...Ja mam 44,5.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2018, 18:05

• karolcia35 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea coś w tym musi być. Mnie też lekarz baknal ze te polipy to może być skutek tych hormonów i wszystkich stymulacji. Żyć nie umierać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2018, 18:09

Bea77 lubi tę wiadomość

AMH 0,54
    10.2014 IMSI 2 zarodki :( beta <0,1
    05.2015 brak oocytów
    03.2016 brak oocytów
    08.2016 IMSI 1 zarodek, ciąża pozamaciczna :(
    02.2017 IMSI 2 zarodki :( beta <0,1
    mlr 0%, I seria szczepień mlr 38% :)
    10.2017 IMSI 3 zarodki 01.2018 crio :( 03.2018 crio :( 09.2018 crio :(
    12.2018 IMSI 2 zarodki 2-dniowe 4b i 5b w oczekiwaniu na crio...
    NK 16,5%
    07.2019 crio 4b, 12 dpt - 99,8; 13 dpt - 185,6; 15 dpt - 825,6; 17 dpt - 2509; 21 dpt - 4942 :( ciąża ektopowa
  • scania Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimila wrote:
    To jest Kraków?Nie mogę wejść w ten link.
    Tak, Lab na Siemaszki ale pobierają też na Borkowskiej. Wpisz medyczneanalizy.pl.

Mimila lubi tę wiadomość

Jeden jajnik od 2001
    VI 2013 AMH 0.21 (7dc); VIII 2013 AMH 0.45 (3dc)
    IX 2013 IMSI: 4A&4B
    XII 2013 - II 2014 kolekcja oocytów - IMSI: 2x4B
    II 2015 synek - "wpadka" urlopowa
    II 2018 kriotransfer - 2cc - ciąża biochemiczna
    V 2018 mezoterapia
  • scania Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea ja myśle, że jak odpoczniesz od tych hormonów i stymulacji to endo wróci do formy a wtedy szybka stymulacja i transfer. I za to trzymam kciuki.

karolcia35, Bea77 lubią tę wiadomość

Jeden jajnik od 2001
    VI 2013 AMH 0.21 (7dc); VIII 2013 AMH 0.45 (3dc)
    IX 2013 IMSI: 4A&4B
    XII 2013 - II 2014 kolekcja oocytów - IMSI: 2x4B
    II 2015 synek - "wpadka" urlopowa
    II 2018 kriotransfer - 2cc - ciąża biochemiczna
    V 2018 mezoterapia
  • kayama Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea, ja też uważam, że najważniejsze, że się coś wyjaśniło, jak wiadomo o co chodzi to można działać! Też się zastanawiam czy zawsze tak miałaś czy np. tylko w tym cyklu. Novum mi wygląda na dobrą klinikę z indywidualnym podejściem, ja byłam kilka razy i zawsze wychodziłam z dobrym odczuciem, w Novum będę robić przygotowanie do kd.

Bea77 lubi tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
‹‹ 186 187 188 189 190 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ