X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną IN VITRO z niskim AMH
Odpowiedz

IN VITRO z niskim AMH

Oceń ten wątek:
  • PannaFerminaDaza Koleżanka

Wysłany: 23 maja 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,

A ja wracam z wynikiem inhibiny B i prośbą o interpretację. Czy dobrze mi się wydaje, że to całkiem niezły wynik jak na moje AMH?
    Badanie było robione tego samego dnia co drugie AMH (3dc):
    Inhibina B 106,95 pg/ml

Dodam, że tego samego dnia FSH miałam 10,5. Ciekawe, że w tym samym cyklu byłam przekonana, że owulacji nie ma, testy mi nie wychodziły, ale lekarz z kliniki powiedział, że na pewno była bo widzi ciałko żółte.

Bea77 lubi tę wiadomość

IV 2018 (13 dc) - AMH: 0.638
    IV 2018 (3 dc) - AMH: 0.92!
    HSG ok
    Morfologia 2%
    VIII 2018 Clo - 1 cykl
    nieudane podejścia do inseminacji
    II 2019 - AMH: 0.29
    III 2019 - pierwsze IVF
  • Magdala Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mar2śka wrote:
    To tylko dyskusja ....ale nie powiem Twój wpis mnie rozbawił :P

Ale to najprawdziwsza prawda. :-)

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • Mimila Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lil_m wrote:
    Dziewczyny, zrobiłam właśnie wyniki w 3dc i jestem w szoku! AMH 0.31, FSH 11.4 (minimalnie zmieściłam się w normie!), LH 15.1 (tu za dużo...), prog 0.34 i witamina D 66,3 nh/ml. Jutro wizyta i zobaczymy co ma usg, obstawiam że torbiel jeszcze nie zeszła w całości, bo estradiol 230, ale reszta wyników poprawiła mi humor.
    Lil,tak duzo Ci podskoczylo amh?Ile Ty miałaś przed mezoterapia?Z tego co pamieysm to duzo niższe.Przecież miałaś już menopauze...Ale super!Cieszę się!A fsh jakie mialas?Kiedy ribilas oststnie badania?Mezoterapie robilas w listopadzie,Tak?To może naprawdę trzeba po niej pol roku odczekać...

Starania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb
  • Mimila Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaFerminaDaza wrote:
    Dziewczyny,

A ja wracam z wynikiem inhibiny B i prośbą o interpretację. Czy dobrze mi się wydaje, że to całkiem niezły wynik jak na moje AMH?
    Badanie było robione tego samego dnia co drugie AMH (3dc):
    Inhibina B 106,95 pg/ml

Dodam, że tego samego dnia FSH miałam 10,5. Ciekawe, że w tym samym cyklu byłam przekonana, że owulacji nie ma, testy mi nie wychodziły, ale lekarz z kliniki powiedział, że na pewno była bo widzi ciałko żółte.
    Czy inhibine warto zrobić przed ivf? Ja nigdy nie robilam,zaden lekarz mi nie kazal.Wszystkie laboratoria ja robią?A jakie masz tam podane przedziały?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2018, 11:41

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lil_m wrote:
    Dziewczyny, zrobiłam właśnie wyniki w 3dc i jestem w szoku! AMH 0.31, FSH 11.4 (minimalnie zmieściłam się w normie!), LH 15.1 (tu za dużo...), prog 0.34 i witamina D 66,3 nh/ml. Jutro wizyta i zobaczymy co ma usg, obstawiam że torbiel jeszcze nie zeszła w całości, bo estradiol 230, ale reszta wyników poprawiła mi humor.
    Jupi jej:) wygląda na to że mezoterapia działa:)

Mimila lubi tę wiadomość

• Mimila Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mar2śka wrote:
    Jak się umawiałam na konsultację to przedstawiałam krótko swoją historię niepowodzeń. O wiek nikt mnie nie pytał, nawet o amh mnie nie pytano. Dopiero na konsultacji przedstawiałam wyniki. Każdy przypadek inny. Zgadzam się warto temat zakończyć
    To zmienia postać rzeczy,ja zrozumialam wcześniej,ze na podstawie rozmowy z asystentka,podania kilku danych,Dr L kwalifikuje kogoś do wizyty u siebie lub nie.

• Mimila Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lil;gdzie robilas te dzisiejsze badania?W jakim laboratorium?A gdzie wcześniejsze?Czy w tym samym?Ja właśnie szukam innego laboratorium niz Diagnostyka do amh.

• PannaFerminaDaza Koleżanka

Wysłany: 23 maja 2018, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimila wrote:
    Czy inhibine warto zrobić przed ivf? Ja nigdy nie robilam,zaden lekarz mi nie kazal.Wszystkie laboratoria ja robią?A jakie masz tam podane przedziały?

Ja nie podchodzę do in vitro (przynajmniej na razie), a napisałam w Tym wątku, bo wydaje mi się, że tu najwięcej ekspertek od niskiego amh mamy :)

Badanie zlecił mi lekarz po pierwszym niskim wyniku AMH. Wysłał do innego laboratorium i kazał zrobić jeszcze raz AMH a do tego inhibine B w 3 dniu cyklu. Zastanawiam się czy macie jakieś info na temat poziomu inhibiny B przy niskim AMH?

Norma na wyniku to: w 3 dniu cyklu do 273 pg/ml po menopauzie do 4 pg/ml

Mimila lubi tę wiadomość

IV 2018 (13 dc) - AMH: 0.638
    IV 2018 (3 dc) - AMH: 0.92!
    HSG ok
    Morfologia 2%
    VIII 2018 Clo - 1 cykl
    nieudane podejścia do inseminacji
    II 2019 - AMH: 0.29
    III 2019 - pierwsze IVF
  • mar2śka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimila wrote:
    To zmienia postać rzeczy,ja zrozumialam wcześniej,ze na podstawie rozmowy z asystentka,podania kilku danych,Dr L kwalifikuje kogoś do wizyty u siebie lub nie.
    Swoją droga u mnie za dużo nie trzeba było mówić...jak powiedziałam, że jestem po 2 nieudanych próbach i dopiero co mi usunięto jajowody to było jasne, że innych opcji to ja nie mam :)

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • Mimila Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaFerminaDaza wrote:
    Ja nie podchodzę do in vitro (przynajmniej na razie), a napisałam w Tym wątku, bo wydaje mi się, że tu najwięcej ekspertek od niskiego amh mamy :)

Badanie zlecił mi lekarz po pierwszym niskim wyniku AMH. Wysłał do innego laboratorium i kazał zrobić jeszcze raz AMH a do tego inhibine B w 3 dniu cyklu. Zastanawiam się czy macie jakieś info na temat poziomu inhibiny B przy niskim AMH?

Norma na wyniku to: w 3 dniu cyklu do 273 pg/ml po menopauzie do 4 pg/ml
    Nie znam się w ogole na inhibinie ale ten wynik wydaje się dobry,według tego co napisałaś.

• Lil_m Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimila wrote:
    Lil,tak duzo Ci podskoczylo amh?Ile Ty miałaś przed mezoterapia?Z tego co pamieysm to duzo niższe.Przecież miałaś już menopauze...Ale super!Cieszę się!A fsh jakie mialas?Kiedy ribilas oststnie badania?Mezoterapie robilas w listopadzie,Tak?To może naprawdę trzeba po niej pol roku odczekać...
    Podsumowując:
    1. Moje pierwsze badanie amh w lipcu 2017 = >0,01, czyli wynik niewykrywalny.
    2. Mezo koniec września, w dniu mezo chyba 0,08, później wzrosło do 0,11. Po poronieniu spadło znów i dzisiaj wynik zrobiony w 3 dc. Jakieś 2 m-ce temu badałam poprzednio i było 0,06.
    3. Wszystkie wyniki AMH robiłam w tym samym miejscu, czyli w Incikcie Wrocław. Oni tam badają to na miejscu w swoim labo, wynik jest szybciutko (maks. 2h), więc wszystkie wyniki na tym samym sprzęcie itp.
    4. Od jakiegoś 1,5 miesiąca biorę 5mg melatoniny i 200/300mg Q10 (zależy ile mi się sypnie rano do pudełeczka z pigułami;)).
    5. Wyjściowe FSH w lipcu 2017 to było 96, w marcu chyba miałam ok. 24.

Lukrecja lubi tę wiadomość

Rocznik ''86/ POF/ [*] 8tc XII 2017
    VII 2017 - AMH <0.01, FSH 96 -> mezoterapia jajników IX 2017
    MTHFR: C6777 homozygota CC, A1298C homozygota AA, niedobór białka S
  • alicjaaa_d Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    demelza wrote:
    Jesli chodzi o AMH to też mam szokujace doniesienia. W marciu wynosiło u mnie niecałe 0,38 a teraz w maju 1,18! :) Badania robione w drugiej czesci cyklu.

Ale jak to możliwe?? Jak to zrobiłaś?? Zdradź przepis na ten sukces!! <3

17.05.2018 - AMH - 0,946 ng/ml
    20.04.2019 - Aniołek 13 tc ❤️
    25.09.2019 - II
    25.05.2020 - Leon 💙
    11.08.2021 - II
    13.04.2022 - Iga ❤️
  • kayama Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, dziewczyny piszecie, że nie stymuluje się po 45 r.ż. ja czytałam doniesienia 46 latek, które zaszły w naturalną ciążę i donosiły, urodziły zdrowe dzieci. Info z rożnych forum! Czytałam, też w necie wywiady z lekarzami z polskich klinik, którzy mieli pacjentki w wieku 50 lat w naturalnych ciążach. To są oczywiście przypadki ekstremalne, można powiedzieć anomalie ale się zdarzają. Ja a wieku 44 lat chodziłam jeszcze na monitoring cyklu próbując zajść naturalnie do niestety zwykłego ginekologa, ale ona twierdziła że to możliwe w tym wieku jeszcze.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • mar2śka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Kurcze, dziewczyny piszecie, że nie stymuluje się po 45 r.ż. ja czytałam doniesienia 46 latek, które zaszły w naturalną ciążę i donosiły, urodziły zdrowe dzieci. Info z rożnych forum! Czytałam, też w necie wywiady z lekarzami z polskich klinik, którzy mieli pacjentki w wieku 50 lat w naturalnych ciążach. To są oczywiście przypadki ekstremalne, można powiedzieć anomalie ale się zdarzają. Ja a wieku 44 lat chodziłam jeszcze na monitoring cyklu próbując zajść naturalnie do niestety zwykłego ginekologa, ale ona twierdziła że to możliwe w tym wieku jeszcze.
    Ekstremalne przypadki i wyjątki od reguły zawsze będą! Nie trzeba daleko szukać są przecież przypadki na forum , że IVF się nie udawało po kilka razy a po pewnym czasie dziewczyny zachodziły naturalnie.

Bea77 lubi tę wiadomość

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • Mimila Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Jak rozmawiałam z Dr Mrugaczem z Bociana przez tel.to mi powiedział,że zdrowa ciaza jest do uzyskania jeszcze w moimm wieku,zwłaszcza jak mam regularne cykle,owulacje i dobrze się stymulpwalsm w ostatnim ivf,mialam 3 blastocysty. I nie sądzę by chcial mnie naciągnąć jako swoją pacjentke,bo jestem z Krakowa i wiedzial,że raczej do Białegostoku nie będę do niego dojeżdżać,choć oczywiście zapraszał na konsultacje do Katowic.Tez uważam,że jest to indywidualne i nie można tak wkładać wszystkich do jednego worka,tym bardziej,ze ja mam naturalną ciaze za sobą ale z innym partnerem i brak ciazy teraz,przrz 5 lat, prawdopodobnie przez zle nasienie męża.

• Mimila Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lil_m wrote:
    Podsumowując:
    1. Moje pierwsze badanie amh w lipcu 2017 = >0,01, czyli wynik niewykrywalny.
    2. Mezo koniec września, w dniu mezo chyba 0,08, później wzrosło do 0,11. Po poronieniu spadło znów i dzisiaj wynik zrobiony w 3 dc. Jakieś 2 m-ce temu badałam poprzednio i było 0,06.
    3. Wszystkie wyniki AMH robiłam w tym samym miejscu, czyli w Incikcie Wrocław. Oni tam badają to na miejscu w swoim labo, wynik jest szybciutko (maks. 2h), więc wszystkie wyniki na tym samym sprzęcie itp.
    4. Od jakiegoś 1,5 miesiąca biorę 5mg melatoniny i 200/300mg Q10 (zależy ile mi się sypnie rano do pudełeczka z pigułami;)).
    5. Wyjściowe FSH w lipcu 2017 to było 96, w marcu chyba miałam ok. 24.
    Lil,dziekuje Ci za te podsumowanie.To piękny wynik i gratuluję Ale teraz się zastanawiam czy to wpływ mezo czy moze suplementów i innych rzeczy.A melatonina podnosi amh?Q10 ja też biorę,200 lub 100 ale boję się przesadzać,bo ponoc podnosi komórki nk,a jak sa wysokie to jedt problem przy zagniezdzenie. Biore tez astaksantyne dobrej jakości,ona jest najsilniejszym antyoksydantem. Dla mnie trochę dziwne jest,ze 2 miesiące temu miakas niskie amh,a mezo dawno powinna już działać...To wygląda tak jakby to coś i jego na to wpłynęło;może te suplementy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się wydaje że to się sprowadza do pieniędzy i wytrzymałości psychicznej. Jak ktoś ma pieniądze i siłę się stymulować latami to powinien mieć możliwość, oczywiście o ile to bezpieczne dla zdrowia. Lekarz powinien jednak powiedzieć uczciwie jakie są szanse. Bo to że komuś się udało w wieku 46 czy 47 lat to pewnie się zdarza, a ilu się nie zdarza??? Czy ktoś wie? Skąd pewność, że akurat będzie się w tym ułamku jednego procenta tych którym się udało?

klamka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2018, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też powinien być jakiś moment refleksji na temat życia które się powołuje bo mieć dziecko po 50tce czy nawet po 60tce to nie wiem czy takie dobre jest dla dziecka.

klamka, mar2śka, AmVormittag, demelza, Lukrecja, 4me lubią tę wiadomość

• Lil_m Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimila, nie wiem co wpłynęło na taki wynik, dodanie melatoniny i regularnej dawki Q10 oraz joga to jedyne zmiany, jakie wprowadziłam od marca, kiedy miałam poprzednie badanie. Pewnie clo też jakoś rozruszało jajniki, bo od wzięcia jednego opakowania w lutym mam normalnie okres.

Rocznik ''86/ POF/ [*] 8tc XII 2017
    VII 2017 - AMH <0.01, FSH 96 -> mezoterapia jajników IX 2017
    MTHFR: C6777 homozygota CC, A1298C homozygota AA, niedobór białka S
  • Mimila Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77 wrote:
    Też powinien być jakiś moment refleksji na temat życia które się powołuje bo mieć dziecko po 50tce czy nawet po 60tce to nie wiem czy takie dobre jest dla dziecka.
    Bez przesady,po 50 czy 60 to nie ma mowy jak dla mnie Ale ja mam jeszcze duzo mniej i wiem,ze jestem gotowa na ta ciaze,jestem silna i wychowam to dziecko. 2 lata temu kiedy robilam ostatnia stymulacje bylo dużo gorzej,bo miałam depresje po śmierci Tatusia,a potem wyszly mi różne choroby,w tym borelioza,nerwica,wirusy i Bój jeden wie co ja jeszcze mialam. Nie nadawałam się wtedy na ciąże,a teraz czuje się zdrowa i silna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2018, 13:02

‹‹ 190 191 192 193 194 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ