X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną IN VITRO z niskim AMH
Odpowiedz

IN VITRO z niskim AMH

Oceń ten wątek:
  • Mimila Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77 wrote:
    W Polsce jest anonimowe ale w UK nie ma anonimowego w ogole. Wszystko zależy od punktu siedzenia
    Właśnie i należy się zastanowić dlaczego np w UK czy innych krajach nie jest anonimowe,bo chyna nie bez powodu.

Starania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb
  • Kadetka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimila wrote:
    A ja mam liczna rodzinie i wiem o niej wszystko,znam wszystkie choroby i kto na co zmarl,na co chorował. Właśnie ostatnio jak wypelnialam dluuuuga ankiete do Invicty to było tam mnóstwo pytań i az sie sama zdziwiłam;ze sobie sama z ta ankieta dalam rade i prawie wszystko wiedziałam,bez pomocy Mamy,bo wypelniaksm ja w nocy i nie chciałam Mamy budzic telefonem.Mnie zawsze takie informacje ciekawiło i słuchałam opowieści rodziców na temat rodziny. Może dlatego,że Tato lekarz to zwracał na to uwagę.

powiem tak.. czy z tą wiedza czujesz się bezpieczniej? jesteś zdrowsza?
    prawda jest taka, że im mniej wiemy tym lepiej śpimy... kobiety które piją, palą, ćpią,nie chcą mieć dzieci, robią wszystko żeby stracić ciąże donoszą ja.. nie raz rodzą zdrowe dzieci...a my? nie ma na to reguły naprawdę... i cala te wiedz anie uchroni Cie przed czymś co i tak ma Cie spotkać

Najszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie :)

POF, Hashimoto,
    MTHFR C677T nieprawidlowa heterozygota CT
    PAI-1 nieprawidłowa heterozygota 4G/5G
    po leczeniu immunosupresyjnym
    I ET :(:(
    II ET szczęśliwy :) :)
  • Kadetka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimila wrote:
    A zarodek to nie zycie?Dla mnie tak...

a czy dawczyni daje ZARODEK ?

Lukrecja lubi tę wiadomość

POF, Hashimoto,
  • Kadetka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimila wrote:
    Właśnie i należy się zastanowić dlaczego np w UK czy innych krajach nie jest anonimowe,bo chyna nie bez powodu.

należy się zastanowić.. dlaczego w Polsce było dopuszczalne biorstwo oocytow ze wskazaniem... a juz nie jest...? nagle taka dawczyni "genetyczna mama" jak niektóre wolicie poczuła się matka i chciała praw do dziecka... pomyślałyście o tym w tym kontekście...? co jeśli za jakiś czas zmieni sie prawo, regulacje i nagle nie bezie zapisu, że matą jest ta która urodziła, tylko ta z którego materiału genetycznego pochodzi? wyślecie dziecko do obcej kobiety żeby zaspokoić jego ciekawość, lukę poznawczą, czy też z powodu potrzebnej krwi jak pisała Mimila i nagle sie okaże, że tracicie swoje dziecko... to juz był taki ekstremalny przykład, ale nigdy nie wiecie co będzie,

POF, Hashimoto,
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2018, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimila wrote:
    Nie chodzi o dziedziczenie,broń Boże Ale jestem pewna,ze każda matka,która dala dziecku nowe życie,pomoglaby mu w potrzebie jesli mogłoby umrzeć. Nawet jeśli zrobiła to dla kasy...
    Nie mam sił :) Dyskusja osiągnęła poziom obraźliwy dla mojego IQ. Nakarmie swoją córkę, której dałam życie, urodziłam i jestem jej mama i kładziemy się spać. Z mojej strony ten temat uważam za zamknięty. Dobrej nocy dziewczyny.

Lil_m, Kadetka, klamka, mar2śka, karolcia35 lubią tę wiadomość

• Mimila Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja całe swoje życie zyje zgodnie z prawdą i po prostu nie potrafię ukrywać ani oszukiwać,nawet w tych " potrzebnych "sytuacjach .Tego mnie nauczył mój kochany Tatuś,mam to po nim i nie wyobrażam sobie jak mogłabym taka informacje zataic. A to wcale nie znaczy,ze nie moge adoptować zarodka. Mam po prostu inne zdanie niz czasu osob i mam do tego prawo. Jeśli ktoś potrafi z tum żyć to niech zyje,przecież to indywidualna sprawa. Jeśli ja i Bea nie chcemy i nie potrafimy byc anonimowe to też nasza sprawa,może przez to będziemy miały trudniej,gdy dziecko o tym się dowie aje nie ma tu wyjścia zlego czy dobrego,da po prostu dwa różne o tyle.

• Mimila Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadetka wrote:
    należy się zastanowić.. dlaczego w Polsce było dopuszczalne biorstwo oocytow ze wskazaniem... a juz nie jest...? nagle taka dawczyni "genetyczna mama" jak niektóre wolicie poczuła się matka i chciała praw do dziecka... pomyślałyście o tym w tym kontekście...? co jeśli za jakiś czas zmieni sie prawo, regulacje i nagle nie bezie zapisu, że matą jest ta która urodziła, tylko ta z którego materiału genetycznego pochodzi? wyślecie dziecko do obcej kobiety żeby zaspokoić jego ciekawość, lukę poznawczą, czy też z powodu potrzebnej krwi jak pisała Mimila i nagle sie okaże, że tracicie swoje dziecko... to juz był taki ekstremalny przykład, ale nigdy nie wiecie co będzie,
    Masz racje,takie sytuacje tez mogą się zdarzyć i choc da ekstremalne to mogą zaistnieć i to też jest problem,oczywiście,że jest,dlatego to wszystko jedt takoe trudne i tak jak napisalam wcześniej,tu nie ma zlej czy dobrej decyzji,są tylko dwie różne.

• Mimila Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadetka wrote:
    a czy dawczyni daje ZARODEK ?
    Mialam na myśli tez zarodek,bo ja ciagle mam na myśli tez az,to co mnie może doryczyc.

• Magdala Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77 wrote:
    Ale ja nie rozumiem dlaczego się patrzy na wszystko ze strony dawczyni lub biorczyni. Ludzie! Urodzi się dziecko które ma swoje prawa. Nie widzicie tego?

Ja widze dziecko, ktoremu chce zapewnic spokojne i szczesliwe zycie.
    Bez macenia w glowie.
    Pozatym nie wierze, ze dawczyni bedzie chciala miec cokolwiek wspolnego z tym (moim) dzieckiem.

Ja nie neguje ani nie potepiam wyborow innych ludzi, bo jesli mnie nie dotycza, zwyczajnie je ignoruje. Nie moj cyrk, nie moje malpy.

Peace&Love

Mimila Ty nigdzie nie idz!

Lukrecja, Mimila, Lil_m, Kadetka, klamka, never_lose_hope, eM80 lubią tę wiadomość

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • Mimila Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z drugiej strony to mało realne by dziecko odeszło od rodziców,którzy je wychowali i kochają Ale oczywiście może to zaburzyć jego rozwój i spokój rodziny dlatego jest to tak trudne...

• Mimila Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli Lukrecja jesteś lekarzem to masz na pewno większa wiedzę na ten temat i jesli tak twierdzisz,że te informacje nie pomogą do ewentualnego uleczenia choroby dziecka to moze i mnie tym uspokoisz trochę...To mnie martwiło najbardziej.

• Magdala Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lukrecja wrote:
    Nie mam sił :) Dyskusja osiągnęła poziom obraźliwy dla mojego IQ. Nakarmie swoją córkę, której dałam życie, urodziłam i jestem jej mama i kładziemy się spać. Z mojej strony ten temat uważam za zamknięty. Dobrej nocy dziewczyny.

Czeeeej.
    Jeszcze nie weszlysmy w temat, co zrobi dawczyni jak sobie uswiadomi ile 500+ stracila.

klamka, Mimila, Bea77, never_lose_hope, Lil_m, mar2śka, sylwia80, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • scania Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:
    Czeeeej.
    Jeszcze nie weszlysmy w temat, co zrobi dawczyni jak sobie uswiadomi ile 500+ stracila.
    No to dałaś czadu :-)

Jeden jajnik od 2001
    VI 2013 AMH 0.21 (7dc); VIII 2013 AMH 0.45 (3dc)
    IX 2013 IMSI: 4A&4B
    XII 2013 - II 2014 kolekcja oocytów - IMSI: 2x4B
    II 2015 synek - "wpadka" urlopowa
    II 2018 kriotransfer - 2cc - ciąża biochemiczna
    V 2018 mezoterapia
  • Mimila Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,może ja mam takie myślenie,bo ja wiem,że ja bym swoich komórek ani zarodków nie potrafiła oddać do adopcji,podziwiam te osoby,które się na to decydują,ja bym oszalała zastanawiając się przez całe życie gdzue te moje dzieci sa,jak im jest,czy sa zdrowe,czy da szczęśliwe i maha kochających rodziców i o ile te kobiety oddające komórki dla kasy mogą mieć to gdzieś i tyle myślę,ze pary,które sie leczą i oddają swoje zarodki,bo nie sa w stanie wychować tylu dzieci,myślą o tym i na pewno chciałyby wiedzieć czy jego dzuecko zyje,czy jest zdrowe i szczęśliwe. To na pewno jest trudna i godna podziwu decyzja.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2018, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2019, 21:21

Mimila, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2018, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimila wrote:
    Jeśli Lukrecja jesteś lekarzem to masz na pewno większa wiedzę na ten temat i jesli tak twierdzisz,że te informacje nie pomogą do ewentualnego uleczenia choroby dziecka to moze i mnie tym uspokoisz trochę...To mnie martwiło najbardziej.
    W żadnym razie nie napisałam co do oklamywania lekarza przy wywiadzie. Prawda jest taka że nie znamy wywiadu genetycznego bo dawstwo jest anonimowe. Podkreślam,ze na forum wypowiadam się jako osoba prywatna i wyrażam swoje prywatne opinie.
    Kolejna kwestia jest czy dawczyni będzie zainteresowana pomocą obcemu dziecku. Taka realna pomoc przy zagrozeniu zycia to przeszczep szpiku badz narządu np. Reszta schorzen genetycznych tak jak pisalam albo jest nieuleczalna albo wymaga leczenia objawowego badz operacyjnego, gdzie obecnosc dawczyni nie jest konieczna ( np cukrzyca).Mimila większość tych kobiet oddaje dziesiątki jajeczek, tak jak mężczyźni oddają miliony plemników. Nie sądzę by większość dawczyn miała do tego stosunek inny niż mężczyźni do spermy która oddają ( u kobiet pobranie jajeczka jest trudniejsze to oczywiste. Zwłaszcza że większość kobiet oddaje te jajeczka z pobudek finansowych mając też ta miła świadomość że komuś pomogą i tyle.
    A miałam iść spać:)

klamka, Mimila, Lil_m lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2018, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2019, 21:21

Lukrecja, Bea77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2018, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:
    Czeeeej.
    Naprawdę Cię lubię;)

• Mimila Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klamka wrote:
    No ale na tym polega problem całej tej dyskusji. Dawczyni nie jest matką dziecka!!!!!! Dawczyni daje swoje jajka, które bez nasienia partnera i macicy jego partnerki nigdy nie stałby się dzieckiem. Dziecko z kd rodzi się, bo para tak bardzo je pragnie. Dawczyni oddaje jajeczka I znika.

A dla ciebie to ona jest matką. Dla żadnej z nas tutaj dawczyni nie jest matką. Fajnie ze dzielisz się swoimi myślami, ja też to robie i to mi pozwala uporządkować myśli, ale please, nie nazywaj dawczyni matka.
    No,dobrze,to niech dawczyni komórki nie będzie matka,chociaż ja ją bym nazwała matka genetyczną ale co z daawcami zarodków?To są jego rodzice biologiczni,którzy tak jak my walczyli o swoje dziecko czy dzieci.I na pewno nie zrobili tego dla kasy,bo nic za to nie dostają.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2018, 00:53

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2018, 00:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadetka wrote:
    udać, że nic się nie stało? BEA juz rozmawiałyśmy na ten temat... po co się powtarzać..? Ty masz swoje zdanie - co w pełni szanuję, ja mam swoje zdanie...
    tak jak powiedziałam już wczesniej.. gdybym to ja była z KD nie chciałabym wiedzieć, Ty chciałabyś.. ja uważam, że to mieszanie dziecku w głowie i nie widzę co dobrego miałoby to przynieść.. dla mnie dziecko będzie nasze i tylko nasze
    Ja bym chciała, ty byś nie chciała i super. Ale nie wiemy dziś co by chciało dziecko.

Mimila lubi tę wiadomość

‹‹ 198 199 200 201 202 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ