X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną IN VITRO z niskim AMH
Odpowiedz

IN VITRO z niskim AMH

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2018, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też nie uważam, żeby zrobiło się zajadle, ale każdy czuje inaczej.
    Jeśli kogokolwiek uraziły moje wypowiedzi to przepraszam, ale wyrażam jawnie swoje zdanie i będę go bronić. Jeśli kogoś uraziłam to niecelowo..
    Temat trudny dla każdej z nas - rozważającej lub podchodzącej do kd..

Idziemy dalej, jesteście dla mnie dużym wsparciem i pomocą, bo z nikim nie rozmawiam o kd. Wie tylko moja przyjaciółka, ale ona nie rozumie tematu tak jak my - niepłodne :)
    Także często Wy i to forum jesteście dla mnie wybawieniem :)
    Szkoda, że Bea odeszła, miała dużą wiedzę, ale nikogo nie zatrzymamy na siłę.. Dalej jednak trzymam za nią kciuki i życzę powodzenia w walce! Jeśli to czytasz Bea to wiedz o tym :)

Jak dobrze, że już jutro weekend.. Ostatnio mam dość swojej pracy i codziennie gdy budzik dzwoni o 6.00 to ja mam ochotę pisać sms do szefowej o urlop na żądanie...

klamka, Lukrecja lubią tę wiadomość

• kayama Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Demelza masz rację powinien być osobny wątek, wydaje mi się zresztą że taki wątek o in vitro z kd już jest na forum.

demelza lubi tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2018, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2019, 21:21

Lukrecja, mar2śka, Magdala, 4me lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2018, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Lukrecja lubi tę wiadomość

• kayama Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie z innej beczki, Rachel Weisz żona Craiga w ciąży 48 lat, jest w moim wieku myślicie że to z jej komórek?? Naturalna?

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Albo zamroziła swoje jajeczka gdy była młodsza :) Wśród gwiazd to pewnie standard, głośno było o tym, że nasza Joanna Krupa też mroziła jajeczka :)

klamka, kayama lubią tę wiadomość

• Mimila Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klamka wrote:
    Po godzinach spedzonych na tym forum, i na czytaniu postow, ja w to nie wierze. :) Oczywiscie, mooooooze jakims cuden, ale wedlug mnie marne szanse.
    A ja wierze,ze moze ze swoich,bo wiem,ze jeszcze w tym wieku jest to możliwe Ale może też z ak,poza tum oni mają kupę kasy ,a mój lekarz mi opowiadał o nowej metodzie dla starszych kobiet,gdzie łączą komórkę starszej kobiety z młodszej,a dzuecko jest genetycznie tej starszej,robią tego duzo w USA,jest to bardzo popularne Ale bardzo drogie,tam ubezpieczenia prywatne to pokrywają.

Starania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb
  • Mimila Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scania wrote:
    Dziewczyny to tylko forum i posty pisane są często w emocjach, które mogą być różnie interpretowane, bo przecież nie siedzimy wspólnie przy stole popijając kawę. Ja się nie odzywam w temacie KD i AZ, bo nie czuję się kompetentna. To tak trudny temat, że dopóki nie stanę przed takim wyborem wolę nie mieć nic do napisania. Wasza wymiana zdań pozwala mi jednak oswoić się z tematem, dlatego czytam Was z uwagą. Ten wątek dał mi nadzieję na ciążę z moich komórek, gdy już zupełnie ją straciłam po transferze i ciąży biochemicznej w lutym zakończonej. Teraz trzymam się kurczowo myśli, że mezoterapia rozrusza mój jajnik i dane mi będzie jeszcze raz urodzić dziecko. Gdyby nie ten wątek to nie wiedziałabym, że taka możliwość istnieje. Dziewczyny trzymajmy się razem, bo jesteśmy sobie wzajemnie potrzebne.

Mimila, oddałam wczoraj po 17tej krew na Siemaszki i dzisiaj mam mieć wynik AMH.
    Super,a jaka cena za amh?

Starania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb
  • scania Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracając do genetyki. W mojej najbliższej rodzinie mam dwie kobiety (mama i siostra) po mastektomii prawej piersi (nowotwory hormonozależne). Badania genetyczne (13 zmian BRCA1 i BRCA2) nie wykazały mutacji, co nie znaczy że nie jest to uwarunkowane genetycznie. Zgodnie z zaleceniem genetyka robię USG piersi co pół roku.
    Ja jestem chora na celiakię (zdiagnozowaną dopiero przed 30 rokiem życia - długo nie miałam zupełnie objawów) i geny odpowiedzialne za predyspozycje do zachorowania mogą być dziedziczone. Tak jest w przypadku mojego syna. Zrobiłam mu badanie genetyczne i niestety odziedziczył predyspozycję do zachorowania, co nie jest równoznaczne z tym że zachoruje. Co roku badam mu przeciwciała aby nie przegapić uaktywnienia się choroby. Liczę na to, że to nigdy nie nastąpi. To choroba autoimmunologiczna i w moim przypadku problemy z moim układem immunologicznym mogą być przyczyną niepłodności.
    Oczywiście dobrze jest wiedzieć o takich obciążeniach aby móc przebadać dziecko wcześniej ale nie ma co demonizować znajomości "genetycznej historii" rodziny.

klamka, Lukrecja, Magdala lubią tę wiadomość

Jeden jajnik od 2001
    VI 2013 AMH 0.21 (7dc); VIII 2013 AMH 0.45 (3dc)
    IX 2013 IMSI: 4A&4B
    XII 2013 - II 2014 kolekcja oocytów - IMSI: 2x4B
    II 2015 synek - "wpadka" urlopowa
    II 2018 kriotransfer - 2cc - ciąża biochemiczna
    V 2018 mezoterapia
  • scania Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimila wrote:
    Super,a jaka cena za amh?
    140 zł

Jeden jajnik od 2001
    V 2018 mezoterapia
  • Lil_m Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdecydowaliśmy z lekarką, że spróbujemy ivf na moich zasobach. Jakoś pewnie lipiec/ sierpień, bo teraz mam jeszcze ten stary niepekniety pęcherzyk, ale będziemy wtedy pewni, że zrobiliśmy co mogliśmy przed KD. A w międzyczasie będę się kontaktować z koordynatorkami w klinikach pod kątem KD, żeby być gotowym.

never_lose_hope, klamka, mar2śka, kayama, Lukrecja, Magdala, 4me, Dana721, Kitty.Noir, karolcia35 lubią tę wiadomość

Rocznik ''86/ POF/ [*] 8tc XII 2017
    VII 2017 - AMH <0.01, FSH 96 -> mezoterapia jajników IX 2017
    MTHFR: C6777 homozygota CC, A1298C homozygota AA, niedobór białka S
  • scania Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lil_m wrote:
    Zdecydowaliśmy z lekarką, że spróbujemy ivf na moich zasobach. Jakoś pewnie lipiec/ sierpień, bo teraz mam jeszcze ten stary niepekniety pęcherzyk, ale będziemy wtedy pewni, że zrobiliśmy co mogliśmy przed KD. A w międzyczasie będę się kontaktować z koordynatorkami w klinikach pod kątem KD, żeby być gotowym.
    Trzymam mocno kciuki za zasoby :-)

Jeden jajnik od 2001
    V 2018 mezoterapia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lil_m trzymam kciuki za to żebyś nie musiała wracać do tematu kd! :) To bardzo dobra decyzja, najlepsza!
    My też dawaliśmy sobie ostatnią szansę, tak jak mówisz - trzeba mieć pewność, że zrobiłaś wszystko co w Twojej mocy aby mieć własne dzieciątko :)
    Zdecydowałaś się na Bociana? :) :)

• Lil_m Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W kwestii KD będzie to pewnie Bocian. Ale może przez wakacje przejadę się po innych klinikach. Ivf na razie zrobimy w invikcie, wierzę, że moja pani dr wie co robi i nie zrobi nic na siłę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2018, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rób to co podpowiada Ci intuicja :) Jeśli coś zacznie 'śmierdzieć' to uciekaj :) My dwa razy zmienialiśmy tak klinikę i nie żałuję :)
    Wiesz już jaki protokół? Znasz szczegóły?? :) Kiedy wizyta? :)

• Lil_m Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej nie, jeszcze za wcześnie :) muszę poczekać co z torbielą, czy łaskawie zejdzie i nie zrobi się kolejna. Także lipiec najwcześniej! Zresztą to dobrze, bo u mnie w pracy w wakacje jest zawsze spokojniej, więc będę mieć większy luz i mniej stresu.

Never, a Ty masz jakieś wieści z Boćka??

• kayama Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie klamka już zapadła, wybrałam dawczynię, dałam znać klinice we Lwowie, dostałam fakturę więc zaliczkę trzeba już zapłacić, dostałam papiery do wypełnienia, zapisałam się na wizytę w Novum na przygotowanie mojego endo do transferu, działamy :)) Nawet się kurcze cieszę... Transfer około połowy lipca.

klamka, never_lose_hope, niezapominajka2017, Lukrecja, Magdala, Kitty.Noir, karolcia35, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Lil_m Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayama, a Novum współpracuje z tą lwowską kliniką? W sensie jak to będzie wyglądać, będą przekazywać sobie dane, czy w Novum nie wiedzą do czego się szykujesz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2018, 11:28

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

‹‹ 200 201 202 203 204 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ