IN VITRO z niskim AMH
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyTeż nie uważam, żeby zrobiło się zajadle, ale każdy czuje inaczej.
Jeśli kogokolwiek uraziły moje wypowiedzi to przepraszam, ale wyrażam jawnie swoje zdanie i będę go bronić. Jeśli kogoś uraziłam to niecelowo..
Temat trudny dla każdej z nas - rozważającej lub podchodzącej do kd..
Idziemy dalej, jesteście dla mnie dużym wsparciem i pomocą, bo z nikim nie rozmawiam o kd. Wie tylko moja przyjaciółka, ale ona nie rozumie tematu tak jak my - niepłodne
Także często Wy i to forum jesteście dla mnie wybawieniem
Szkoda, że Bea odeszła, miała dużą wiedzę, ale nikogo nie zatrzymamy na siłę.. Dalej jednak trzymam za nią kciuki i życzę powodzenia w walce! Jeśli to czytasz Bea to wiedz o tym
Jak dobrze, że już jutro weekend.. Ostatnio mam dość swojej pracy i codziennie gdy budzik dzwoni o 6.00 to ja mam ochotę pisać sms do szefowej o urlop na żądanie...
klamka, Lukrecja lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
klamka wrote:Po godzinach spedzonych na tym forum, i na czytaniu postow, ja w to nie wierze. Oczywiscie, mooooooze jakims cuden, ale wedlug mnie marne szanse.Starania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb
-
scania wrote:Dziewczyny to tylko forum i posty pisane są często w emocjach, które mogą być różnie interpretowane, bo przecież nie siedzimy wspólnie przy stole popijając kawę. Ja się nie odzywam w temacie KD i AZ, bo nie czuję się kompetentna. To tak trudny temat, że dopóki nie stanę przed takim wyborem wolę nie mieć nic do napisania. Wasza wymiana zdań pozwala mi jednak oswoić się z tematem, dlatego czytam Was z uwagą. Ten wątek dał mi nadzieję na ciążę z moich komórek, gdy już zupełnie ją straciłam po transferze i ciąży biochemicznej w lutym zakończonej. Teraz trzymam się kurczowo myśli, że mezoterapia rozrusza mój jajnik i dane mi będzie jeszcze raz urodzić dziecko. Gdyby nie ten wątek to nie wiedziałabym, że taka możliwość istnieje. Dziewczyny trzymajmy się razem, bo jesteśmy sobie wzajemnie potrzebne.
Mimila, oddałam wczoraj po 17tej krew na Siemaszki i dzisiaj mam mieć wynik AMH.Starania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb -
Wracając do genetyki. W mojej najbliższej rodzinie mam dwie kobiety (mama i siostra) po mastektomii prawej piersi (nowotwory hormonozależne). Badania genetyczne (13 zmian BRCA1 i BRCA2) nie wykazały mutacji, co nie znaczy że nie jest to uwarunkowane genetycznie. Zgodnie z zaleceniem genetyka robię USG piersi co pół roku.
Ja jestem chora na celiakię (zdiagnozowaną dopiero przed 30 rokiem życia - długo nie miałam zupełnie objawów) i geny odpowiedzialne za predyspozycje do zachorowania mogą być dziedziczone. Tak jest w przypadku mojego syna. Zrobiłam mu badanie genetyczne i niestety odziedziczył predyspozycję do zachorowania, co nie jest równoznaczne z tym że zachoruje. Co roku badam mu przeciwciała aby nie przegapić uaktywnienia się choroby. Liczę na to, że to nigdy nie nastąpi. To choroba autoimmunologiczna i w moim przypadku problemy z moim układem immunologicznym mogą być przyczyną niepłodności.
Oczywiście dobrze jest wiedzieć o takich obciążeniach aby móc przebadać dziecko wcześniej ale nie ma co demonizować znajomości "genetycznej historii" rodziny.klamka, Lukrecja, Magdala lubią tę wiadomość
Jeden jajnik od 2001
VI 2013 AMH 0.21 (7dc); VIII 2013 AMH 0.45 (3dc)
IX 2013 IMSI: 4A&4B
XII 2013 - II 2014 kolekcja oocytów - IMSI: 2x4B
II 2015 synek - "wpadka" urlopowa
II 2018 kriotransfer - 2cc - ciąża biochemiczna
V 2018 mezoterapia -
Mimila wrote:Super,a jaka cena za amh?Jeden jajnik od 2001
V 2018 mezoterapia -
Zdecydowaliśmy z lekarką, że spróbujemy ivf na moich zasobach. Jakoś pewnie lipiec/ sierpień, bo teraz mam jeszcze ten stary niepekniety pęcherzyk, ale będziemy wtedy pewni, że zrobiliśmy co mogliśmy przed KD. A w międzyczasie będę się kontaktować z koordynatorkami w klinikach pod kątem KD, żeby być gotowym.
never_lose_hope, klamka, mar2śka, kayama, Lukrecja, Magdala, 4me, Dana721, Kitty.Noir, karolcia35 lubią tę wiadomość
Rocznik ''86/ POF/ [*] 8tc XII 2017
VII 2017 - AMH <0.01, FSH 96 -> mezoterapia jajników IX 2017
MTHFR: C6777 homozygota CC, A1298C homozygota AA, niedobór białka S -
Lil_m wrote:Zdecydowaliśmy z lekarką, że spróbujemy ivf na moich zasobach. Jakoś pewnie lipiec/ sierpień, bo teraz mam jeszcze ten stary niepekniety pęcherzyk, ale będziemy wtedy pewni, że zrobiliśmy co mogliśmy przed KD. A w międzyczasie będę się kontaktować z koordynatorkami w klinikach pod kątem KD, żeby być gotowym.Jeden jajnik od 2001
V 2018 mezoterapia -
nick nieaktualnyLil_m trzymam kciuki za to żebyś nie musiała wracać do tematu kd! To bardzo dobra decyzja, najlepsza!
My też dawaliśmy sobie ostatnią szansę, tak jak mówisz - trzeba mieć pewność, że zrobiłaś wszystko co w Twojej mocy aby mieć własne dzieciątko
Zdecydowałaś się na Bociana? -
W kwestii KD będzie to pewnie Bocian. Ale może przez wakacje przejadę się po innych klinikach. Ivf na razie zrobimy w invikcie, wierzę, że moja pani dr wie co robi i nie zrobi nic na siłę.Rocznik ''86/ POF/ [*] 8tc XII 2017
nick nieaktualny
-
Ojej nie, jeszcze za wcześnie muszę poczekać co z torbielą, czy łaskawie zejdzie i nie zrobi się kolejna. Także lipiec najwcześniej! Zresztą to dobrze, bo u mnie w pracy w wakacje jest zawsze spokojniej, więc będę mieć większy luz i mniej stresu.
Never, a Ty masz jakieś wieści z Boćka??Rocznik ''86/ POF/ [*] 8tc XII 2017
A u mnie klamka już zapadła, wybrałam dawczynię, dałam znać klinice we Lwowie, dostałam fakturę więc zaliczkę trzeba już zapłacić, dostałam papiery do wypełnienia, zapisałam się na wizytę w Novum na przygotowanie mojego endo do transferu, działamy ) Nawet się kurcze cieszę... Transfer około połowy lipca.
klamka, never_lose_hope, niezapominajka2017, Lukrecja, Magdala, Kitty.Noir, karolcia35, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość
-
Kayama, a Novum współpracuje z tą lwowską kliniką? W sensie jak to będzie wyglądać, będą przekazywać sobie dane, czy w Novum nie wiedzą do czego się szykujesz?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2018, 11:28
Rocznik ''86/ POF/ [*] 8tc XII 2017
nick nieaktualny