X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną IN VITRO z niskim AMH
Odpowiedz

IN VITRO z niskim AMH

Oceń ten wątek:
  • kayama Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zasadniczo nie, z klinika lwowską współpracuje podobno Invimed ale ja tam nie chcę, mam negatywne wrażenia z Invimedu. W Novum musiałam napisać list do dyrekcji i oni się zgodzili na przygotowanie mnie do kd, pisałam, że do kd nie robi się z tego tajemnicy bo po co, poza tym muszą mieć informacje aby mnie dobrze przygotować. Lwów robi mi plan, rozpiskę leków, monitoringu, oni to wszystko kontrolują, Novum jakby tylko wypełnia ustalenia, nie biorą za to odpowiedzialności. Przygotowują mnie wg tego, co ustala klinika we Lwowie. Musze na dwie strony przekazywać wszystkie informacje i wyniki. Novum już robiło takie rzeczy :) Tak mi powiedzieli, że mieli pacjentki robiące in vitro za granica a u nich stymulację. Do KD jeszcze nie robili, będę pierwsza. Ale podobno przygotowanie do kd jest dosyć proste.

klamka, Magdala lubią tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayama ekstra wieści! Opowiedz jak to wyglądało :) Sami dobierali dawczynię czy Ty wybierałaś, musieli Ci ją zatwierdzić? Jakie dane o niej udostępnili? Nasienie oddawaliście do depozytu czy będziecie jechać w dniu punkcji? Super, że już ruszyło na całego! Zazdraszczam :)

Lil_m nic nie wiem, minął dopiero tydzień :) Chociaż nie wiem kiedy zleciał ten tydzień, szybko czas zasuwa :) Oby tak dalej było :D :D Byle do telefonu :D :)
    A na torbiel dostałaś jakieś leki? Czy samo ma zejść? Będziesz miała jakiś monitoring czy zbadają Cię dopiero w lipcu, jak będziecie chcieli ruszać z IVF??

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2019, 21:21

never_lose_hope lubi tę wiadomość

• Lil_m Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Never, żarłam duphaston, po nim torbiel się zmniejszyła i nie rośnie, ale zejść też do końca nie zeszła :/ także tak, będę mieć ma razie usg co tydzień, w tym cyklu chcemy się jej pozbyć, także nie wykluczone, że wejdą antyki. Jeszcze spróbujemy letrozol jak tylko dziadostwo zejdzie.

Kayama, no właśnie, co z nasieniem? I jaki transfer planujesz?

never_lose_hope lubi tę wiadomość

Rocznik ''86/ POF/ [*] 8tc XII 2017
    VII 2017 - AMH <0.01, FSH 96 -> mezoterapia jajników IX 2017
    MTHFR: C6777 homozygota CC, A1298C homozygota AA, niedobór białka S
  • kayama Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wszystko będę pisać !:) Klamka a Ty kiedy masz transfer zaplanowany?? Będę miała informacje, pobierają 10 oocytów, to jest gwarantowane. Gwarantują też minimum 2 blastocysty do transferu, resztę można zamrozić. Jestem zdecydowana na transfer 1 zarodka, boję się ciąży bliźniaczej... Partner oddaje nasienie w dniu pobierania jajeczek od dawczyni i od razu zapładniają. Zostajemy we Lwowie aż się rozwiną i do transferu, potem ze 2 dni odpoczynku we Lwowie, może lajtowe zwiedzanie :) Bo nie jestem zwolenniczką leżenia plackiem po transferze, to podobno wcale dobrze nie robi.
    Dawczynię wybierałam sama z katalogu, wybrałam od razu, taki strzał wiedziałam, ze to ta :) Mój facet nie chciał w tym uczestniczyć, zostawił to mi.. Za bardzo przeżywa i ciężko znosi psychicznie.

klamka, never_lose_hope, Magdala, Muchacha lubią tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klamka danych o dawczyni jest sporo: wiek, grupa krwi, kolor i typ włosów, oczy, budowa ciała, waga, jakimi językami mówi, wykształcenie, zawód, zainteresowania, ilość dzieci, rodzeństwo, daty urodzin rodziców. No i aktualne zdjęcie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2018, 11:59

klamka lubi tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2018, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2019, 21:22

Magdala lubi tę wiadomość

• kayama Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zdrowo jem na szczęście już od jakichś 3 lat, więc mam nadzieje, ze to owocuje. Że mój organizm jest w dobrej formie. Poza strasznymi nerwami i stresem to czuję się w miarę dobrze, no, poza tym chodzę na akupunkturę już ze 2 miechy :) Zastanawiam się czy nie znaleźć jakiejś akupunktury we Lwowie żeby iść po transferze, aku poprawia ukrwienie narządów rozrodczych, bardzo wskazane dla przyjęcia się zarodka a u starszych kobiet właśnie siada to ukrwienie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2018, 12:06

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2018, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Mimila Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,właśnie wyszłam od mojego lekarza,niestety,dobrze tym razem przewidział.Mam torbiel na prawym jajniki,a na lewym różna male pęcherzyki;wszystko się pochrzanilo.Nie dal mi leków,bo chce żeby naturalnie przyszła miesiączka i robi powinna zejść z miesiaczka.Mam przyjść do niego jak dostanę.Nigdy nie miałam takiego cyklu,to chyba jest po mezoterapii

Starania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb
  • Mimila Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Ja zdrowo jem na szczęście już od jakichś 3 lat, więc mam nadzieje, ze to owocuje. Że mój organizm jest w dobrej formie. Poza strasznymi nerwami i stresem to czuję się w miarę dobrze, no, poza tym chodzę na akupunkturę już ze 2 miechy :) Zastanawiam się czy nie znaleźć jakiejś akupunktury we Lwowie żeby iść po transferze, aku poprawia ukrwienie narządów rozrodczych, bardzo wskazane dla przyjęcia się zarodka a u starszych kobiet właśnie siada to ukrwienie...
    Ja chodzilam na akupunkture przerz 1,5 romu i pilam chińskie ziola,w końcu odpuściłam,bo dużo kasy i efektów nie bylo,chodziłam przed każdym transferem i po.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2018, 12:23

Starania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb
  • demelza Przyjaciółka

Wysłany: 24 maja 2018, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klamka wrote:
    Zgadzam sie, ale po czesci te watki sie lacza... jesli nic nie wyjdzie z wlasnych przy niskim AMH, to jesli sa dyskusje na forum, wtedy wiesz od razu, ze istnieje jakies inne wyjscie... wiec pod tym wzgledem to mega pozytywne, ze watki sie splotly...

po czesci sie lacza. kiedy? wszyscy odrazu startuja z kd?? roztrzasacie argumenty za i przeciw kd. ja akurat jestem na starcie leczenia z wlasnymi komorkami i zeby wyluskac jakas informacje marnuje mnostwo czasu na przebrniecie przez Wasze wpisy kompletnie nie w temacie. a nawet gdybym szukala wpisow o kd to latwiej byloby mi je znalezc na watku do tego stworzonym

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2018, 12:20

r. 82, starania od 08-2015
    11.2017 hsg jajowody drożne - 03.2018 AMH 0,379 - 04.2018 histeroskopia, usunięty polip - 21.05.2018 AMH 1,18!
    30.05. MSOME 0% plemników I kl. morfo. 4%
    05.06. IUI :( 04.07 punkcja 3 pęch. 1 kom.❄️ 28.07. IMSI 3pęch.2kom 31.07 transfer <3
  • AniaT Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Klamka danych o dawczyni jest sporo: wiek, grupa krwi, kolor i typ włosów, oczy, budowa ciała, waga, jakimi językami mówi, wykształcenie, zawód, zainteresowania, ilość dzieci, rodzeństwo, daty urodzin rodziców. No i aktualne zdjęcie :)

Czy to jest ta sama klinika o której pisała Bea? Jaki jest koszt?

• mar2śka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    demelza wrote:
    po czesci sie lacza. kiedy? wszyscy odrazu startuja z kd?? roztrzasacie argumenty za i przeciw kd. ja akurat jestem na starcie leczenia z wlasnymi komorkami i zeby wyluskac jakas informacje marnuje mnostwo czasu na przebrniecie przez Wasze wpisy kompletnie nie w temacie. a nawet gdybym szukala wpisow o kd to latwiej byloby mi je znalezc na watku do tego stworzonym
    Jeśli Ci się nie podoba dyskusja to nie musisz w niej uczestniczyć. Mamy prawo rozmawiać o czym chcemy a i owszem kd i niskie amh ma dużo wspólnego.

never_lose_hope, Mimila, Lukrecja, 4me lubią tę wiadomość

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • Lil_m Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja cały czas chodzę na akupunkturę i bardzo sobie chwalę, uważam, że duzo mi pomogła!

klamka lubi tę wiadomość

Rocznik ''86/ POF/ [*] 8tc XII 2017
    VII 2017 - AMH <0.01, FSH 96 -> mezoterapia jajników IX 2017
    MTHFR: C6777 homozygota CC, A1298C homozygota AA, niedobór białka S
  • kayama Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania chyba tak, to Intersono. Koszt poniżej 20 000 zł, tyle mogę napisać. Ale za kolejne transfery się płaci w razie czego, wiadomo. Kliniki na Ukrainie maja tą przewagę nad klinikami polskimi, że dają gwarancję zarodków, zwykle min 2. Jak nie ma zarodków to bez dodatkowych kosztów zapewniają kolejne oocyty aż do uzyskania zarodków do transferu. Z polskich gwarancję daje z tego co wiem tylko Invimed. Dla mnie jest nie do przyjęcia sytuacja że wybulę 20 000 zł i nawet nie będzie co transferować..

klamka, Magdala, Lukrecja lubią tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam na akupunkturze w dniu transferu, wszystkiego się chwytałam :) Nawet jeśli nie da prawdziwych efektów to jest całkiem dobrym placebo :) :)
    Na pewno spróbuję kolejny raz przy następnym transferze, coś musi w tym być :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2018, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayama, przyjmij proszę moje zaproszenie, chciałabym zapytać o kilka rzeczy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• kayama Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez aku sobie chwalę :) Moim zdaniem coś jest na rzeczy. Jak poszłam 1 raz to facet powiedział mi, że mam problemy z żołądkiem, to najzimniejszy u mnie organ. Po aku kilka dni potem leciałam samolotem, zawsze się boje i mam ogromne problemy z żołądkiem, wszystko wariuje, biegam do toalety itp :) Normalnie jak przy zatruciu, z nerwów. Po aku po raz 1 odkąd pamiętam, nie miałam ŻADNYCH problemów! Lot zniosłam gładko :) Poza tym po aku spadła mi prolaktyna do prawidłowego poziomu, nie wiem do końca czy dzięki niej, czy z powodu obniżenia TSH Euthyroxem. Ale spadła. Akupunktura mnie poza tym bardzo uspokaja, jakoś podnosi na duchu.

klamka lubi tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
‹‹ 201 202 203 204 205 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ