X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną IN VITRO z niskim AMH
Odpowiedz

IN VITRO z niskim AMH

Oceń ten wątek:
  • kayama Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też płacę 70 zł, więcej mnie nie stać, za dużo kasy by poszło :) Chodzę raz w tygodniu chociaż podobno powinno się 2 razy.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Magdala Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobilam trzy pelne miesiace aku. Dwa razy w tygodniu.
    U mnie jedna sesja to najpierw byly igly na 30 min (w rozne miejsca w zaleznosci od dnia cyklu), nastepnie masaz glowy (bolacy!) i twarzy z koncentracja na okolice nosa (?), potem lezenie 30min z tymi iglami przod i tyl (zasypialam), masaz karku i na koniec banki, po ktorych mialam plecy jak biedronka.
    Czy pomoglo? Hmm.
    Chinka zawsze mi mowila, ze mam niskie qi czyli energie zyciowa i zimna macice i dlatego nie moge utrzymac ciazy.
    Po transferze kazala koniecznie grubych skarpet ze stop nie zdejmowac, bo zimne stopy = zimna macica. I siedzialam na lezaku na dzialce, (30stopni w cieniu), w grubych skarpetach jak debil. Co sie sasiadka nasmiala ze mnie to jej.

never_lose_hope, mar2śka, Lukrecja, Muchacha, Alberta, Kadetka, karolcia35, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • scania Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klamka wrote:
    sorry, ze sie laduje, ale placila 140zl :)
    Dokładnie.

Mam wynik -> masakra
    AMH - 0,01 ng/ml
    Estradiol - 9,8 pg/ml
    Chyba wolałabym tego nie wiedzieć.

Mówiłam lekarce, że chyba nie ma sensu teraz robić, bo zobaczę 0. Wykrakałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2018, 15:16

Jeden jajnik od 2001
    VI 2013 AMH 0.21 (7dc); VIII 2013 AMH 0.45 (3dc)
    IX 2013 IMSI: 4A&4B
    XII 2013 - II 2014 kolekcja oocytów - IMSI: 2x4B
    II 2015 synek - "wpadka" urlopowa
    II 2018 kriotransfer - 2cc - ciąża biochemiczna
    V 2018 mezoterapia
  • Mimila Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scania wrote:
    Dokładnie.

Mam wynik -> masakra
    AMH - 0,01 ng/ml
    Estradiol - 9,8 pg/ml
    Dziękuję to super cena. Nie wiem czy badac amh w kolejnym cyklu jesli mam torbiel,czy może wpłynąć na wyniki,bo na daj na pewno.

Starania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb
  • Mimila Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lil_m wrote:
    Ja płacę 70zł za aku (Wrocław). Jak dla mnie ważne, żeby wierzyć, że działa :) ja dobrze reaguję, bardzo się uspokajam i reagują mi te miejsca, w których powinnam czuć przepływ energii.
    Malo płacisz,u nas więcej.

• Lil_m Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scania wrote:
    Dokładnie.

Mam wynik -> masakra
    AMH - 0,01 ng/ml
    Estradiol - 9,8 pg/ml

To jest ile po mezo? Tydzień czy dwa? U mnie taki sam wynik był w styczniu a wczoraj 0.31, także nie załamuj się :)

karolcia35 lubi tę wiadomość

Rocznik ''86/ POF/ [*] 8tc XII 2017
    VII 2017 - AMH <0.01, FSH 96 -> mezoterapia jajników IX 2017
    MTHFR: C6777 homozygota CC, A1298C homozygota AA, niedobór białka S
  • scania Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lil_m wrote:
    To jest ile po mezo? Tydzień czy dwa? U mnie taki sam wynik był w styczniu a wczoraj 0.31, także nie załamuj się :)
    Niecały tydzień, chciałam wiedzieć z jakiego poziomu startuję. Wygląda na to, że musze odbić się od dna ;-)

Jeden jajnik od 2001
    V 2018 mezoterapia
  • Kitty.Noir Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2018, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lil_m wrote:
    Zdecydowaliśmy z lekarką, że spróbujemy ivf na moich zasobach. Jakoś pewnie lipiec/ sierpień, bo teraz mam jeszcze ten stary niepekniety pęcherzyk, ale będziemy wtedy pewni, że zrobiliśmy co mogliśmy przed KD. A w międzyczasie będę się kontaktować z koordynatorkami w klinikach pod kątem KD, żeby być gotowym.

Super, bylabym ci wdzieczna za dzielenie sie doswiadczeniami i w ogole trybem postępowania, bo jestesmy w podobnej sytuacji wiec kazde doswiadczenie cenne.

• Lil_m Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wątek pt.kwas foliowy :) wyszedł mi 40 ng/ml, norma do 26.8. Biorę 400mcg zwykłego i 416mcg metylofolianu w femibionie i jeszcze w ovarinie jest 200mcg. MTHFR mam takie: mutacja C677T - homo CC i A1298C - homo AA, wg opisu genetyka, te moje homozygoty nie wpływają na zmianę aktywności enzymu MTHFR. Co Wy na to?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2018, 15:27

• Magdala Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym sie nie przejela zbytnio. Juz to komus pisalam.
    Odstawilabym ewentualnie ten zwykly, nie metylowany. W ogole przy mutacji MTHFR zwyklego kwasu raczej sie nie bierze.
    Ale skonsultuj z lekarzem.

• Magdala Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scania wrote:
    Niecały tydzień, chciałam wiedzieć z jakiego poziomu startuję. Wygląda na to, że musze odbić się od dna ;-)

Odbijesz :-)

Moja mama robila zabiegi osoczem na bark. Byla juz w takim stanie, ze nie mogla sobie biustonosza sama zapiac. Okropny bol. Blokady nie pomagaly. Po zabiegu (nie od razu rzecz jasna) bol zaczal sie cofac. To bylo jak cud jakis. Teraz ma juz chyba dwa za soba. Robi co roku na NFZ. Ta terapia jest rewelacyjna moim zdaniem.

Takze, poczekaj jeszcze. Sie uleczy sie.

Alberta lubi tę wiadomość

• Lil_m Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarka mówi, że taki kwas jest ok przy takiej ilości supli, ale mówi, żeby femibionna razie sobie darować.

Kitty, będzie info :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2018, 16:19

Kitty.Noir lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2018, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scania życzę Ci żeby AMH się odbiło! Niech będzie lepiej!
    Powiedzcie mi na co w ogóle ma pomóc mezoterapia? Wnioskuję, że ma się podnieść AMH, ale co poza tym? Ma to wpływ na jakość komórek? Pytam z czystej ciekawości, ja na pewno nie podejdę, bo oprócz niskiego AMH mam problem w kariotypie.. Ale jeśli to działa to może dać szansę wielu kobietom! Oby się rozwinęło i nauka udoskonaliła tą metodę!

Lil_m wysokie normy u Ciebie :) U mnie w Vitalabo max. był 18,7. Ale każdy lab ma swoje normy :) Niemniej Twoja jest przekroczona. Mam też C677T homo i mi genetyk (konsultacja telefoniczna z testdna.pl więc nie wiem na ile to rzetelne) powiedziała, że lepiej odstawić całkowicie zwykły syntetyczny kwas foliowy. Ja tak samo jak Ty łykałam femibon natal 1, przy pierwszym badaniu miałam ponad 26, odstawiłam femibion, łykałam tylko Dr Best's B complex (tam jest folian) i po miesiącu kwas foliowy był w normie. Do dziś nie tykam syntetycznego, a femibion był odradzany (i przez genetyka i na fejsie w grupie MTHFR).
    No i u mnie odstawienie syntetycznego się sprawdziło :)
    A badałaś wit. B12 i homocysteinę? Zwykle powiązane są te wyniki.

• Mimila Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scania wrote:
    Dokładnie.

Mam wynik -> masakra
    AMH - 0,01 ng/ml
    Estradiol - 9,8 pg/ml

Scania,dopiero teraz zauważyłam Twoje wyniki.Sluchaj,mi Dr Ogorek mowila,że po mezo zaraz spać nie amh;mi tez spadlo nie nieznacznie. Potem dopiero ma wzrosnąć. A Ty jakie mialas przed mezo?Kiedy robilas ?

• Mimila Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    never_lose_hope wrote:
    Scania życzę Ci żeby AMH się odbiło! Niech będzie lepiej!
    Powiedzcie mi na co w ogóle ma pomóc mezoterapia? Wnioskuję, że ma się podnieść AMH, ale co poza tym? Ma to wpływ na jakość komórek? Pytam z czystej ciekawości, ja na pewno nie podejdę, bo oprócz niskiego AMH mam problem w kariotypie.. Ale jeśli to działa to może dać szansę wielu kobietom! Oby się rozwinęło i nauka udoskonaliła tą metodę!

Lil_m wysokie normy u Ciebie :) U mnie w Vitalabo max. był 18,7. Ale każdy lab ma swoje normy :) Niemniej Twoja jest przekroczona. Mam też C677T homo i mi genetyk (konsultacja telefoniczna z testdna.pl więc nie wiem na ile to rzetelne) powiedziała, że lepiej odstawić całkowicie zwykły syntetyczny kwas foliowy. Ja tak samo jak Ty łykałam femibon natal 1, przy pierwszym badaniu miałam ponad 26, odstawiłam femibion, łykałam tylko Dr Best's B complex (tam jest folian) i po miesiącu kwas foliowy był w normie. Do dziś nie tykam syntetycznego, a femibion był odradzany (i przez genetyka i na fejsie w grupie MTHFR).
    No i u mnie odstawienie syntetycznego się sprawdziło :)
    A badałaś wit. B12 i homocysteinę? Zwykle powiązane są te wyniki.
    Mezoterapia ma poprawić jakość i ilość komórek i zmotywować jajniki do działania.Sęk w tym,ze na jedne kobiety działa,a na inne nie. To wszystko jest nowe i w fazach eksperymentów,pisalam o tym z greckim lekarzem,ktory to zapoczątkował.

• Mimila Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lil_m wrote:
    Dziewczyny, wątek pt.kwas foliowy :) wyszedł mi 40 ng/ml, norma do 26.8. Biorę 400mcg zwykłego i 416mcg metylofolianu w femibionie i jeszcze w ovarinie jest 200mcg. MTHFR mam takie: mutacja C677T - homo CC i A1298C - homo AA, wg opisu genetyka, te moje homozygoty nie wpływają na zmianę aktywności enzymu MTHFR. Co Wy na to?
    Ja tez mialam taki wysoki kwas foliowy i odstawilam zwykły,biorę tylko metylowany,800mg.

• scania Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie robiłam przed mezo. Pięć lat temu miałam 0.21 więc liczyłam się z takim wynikiem. Nie zaskoczył mnie.

Jeden jajnik od 2001
    V 2018 mezoterapia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2018, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To niesamowite jak nauka idzie do przodu :) Cieszy mnie to!
    Patrząc na nasze dzisiejsze problemy, na skalę niepłodności jestem niemal pewna, że za 50 lat te problemy będą 'normą'.. Nasze dzieci, wnuki będą się z tym zmagać znacznie częściej :( I tak jak dzisiaj 1 na 5 par ma problem z płodnością to za te 40-50 lat pewnie 1 na 5 par problemu nie będzie miała... :(
    Ale medycyna idzie do przodu i znajdą na to nowe sposoby.. Już teraz jest postęp! Kibicuję naukowcom, bardzo kibicuję.
    Dobrze, że mamy dzisiaj opcje na pomoc.. Mam w rodzinie wujka i ciocię wieku ok. 70lat., bezdzietni, nie udało się. Ale za ich czasów nie było dostępu do lekarzy, badań itp. My z mężem (i Wy wszystkie) mamy już inne opcje, możliwości.. Już widać postęp.. Oby tak dalej!

Odskoczyłam trochę od tematu, ale taka refleksja mnie naszła jak doczytałam o tej mezoterapii :)

mar2śka, klamka, Lukrecja, Magdala, Alberta lubią tę wiadomość

• Mimila Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scania wrote:
    Nie robiłam przed mezo. Pięć lat temu miałam 0.21 więc liczyłam się z takim wynikiem. Nie zaskoczył mnie.
    Piec lat temu to i tak dużo...A Ty normalnie miesiaczkujezz Jeszcze?

• Dana721 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja Was czytalam codziennie, nie udzielam sie w dyskusjach bo mnie to nie dotyczy,nie staram sie o drugie dziecko a KD nigdy nie bylam zainteresowana wiec nie chce sie tu wypowiadac,pojawilam sie tutaj tylko po to zeby opisac moja dluga i ciezka walke ktora zakonczyla sie dla mnie szczesliwie i dac Wam wiare ze nawet po czterdziestce, z niskim AMH i slabym nasieniem,po nie udanych IUI i IVF zdrowa ciaza jest mozliwa, wiec trzymam za Was kciuki bardzo mocno ,szkoda ze troche sie tu dziewczyn posprzeczalo ale mam nadzieje ze Wszystkie niedlugo bedziecie pisaly o samych sukcesach.
    Bea wroc prosze,chce wiedziec jak Twoja walka o malenstwo sie zakonczy,ja wierze ze zakonczy sie tak jak u mnie,mam takie przeczucie.

AmVormittag, Alberta lubią tę wiadomość

Rocznik 1973,AMH 0.47,slabe nasienie
    Starania na powaznie od 2012
    2014 ciaza (poronienie )
    2014 IUI (3 razy)
    2014 IVF
    2015 IVF (ciaza ,bez serduszka)
    2015 IVF
    2016 ciaza naturalna- blizniacza, 1 serduszko (coreczka 2017)
‹‹ 203 204 205 206 207 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ