X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną IN VITRO z niskim AMH
Odpowiedz

IN VITRO z niskim AMH

Oceń ten wątek:
  • 4me Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    never_lose_hope wrote:
    Mi przed laparoskopią robili betę w szpitalu żeby w razie cudu nie uszkodzić zarodka.. Byłam w 18dc, do testu było daleko i dlatego badali z krwi.. A Ty masz jakiś zabieg??
    Szczerze mówiąc nie słyszałam o innym zastosowaniu bety, poza stwierdzeniem ciąży :)
    Nie mam zabiegu, nie mam nawet wizyty przez ponad miesiac bo akurat na owu bede poza krajem na urlopie. W takim razie chyba chodzilo jej o to, zeby sie sprawdzić pod katem ciazy bo maz musi zrobic badania za 800 pln i chyba chciala nam oszczedzic wydatkow jeśli by sie udalo. Nie spieszy mi sie i chyba poczekam i zrobię zwykly test przed miesiaczka i tyle. Zwlaszcza, ze badania i tak juz zrobilismy bo myślałam ze chce wiedziec przed urlopem co dalej ale wlasnie sie wacham czy sobie nie zepsuje urlopu ;) wszystkie kolejne badania/leczenie mamy robic koniec czerwca.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea fajnie, ze jestes z powrotem
    :)

Bea77_2 lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Alberta Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea forum jest jak narkotyk ale z dobrym skutkiem wiedzy i wsparcia.
    Ja widzę dużą nadzieję na ciążę u Ciebie.
    Zdjęcie błony i leki zrobią porządek. A propo jakie to leki, czy antyki też? Pytam bo starania naturalne też wchodzą w grę gdy błona się odnawia.

Bea77_2, Dana721 lubią tę wiadomość

Endometrioza, 3 laparo usuniety jajnik, 2 histero polipy, PAI homo, Mthfr oba hetero, VR2 hetero
    4 IVF, 4 transfery bez sukcesu
  • Alberta Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me zaoszczędź żyły przede wszystkim, sikacz wystarczy.

4me lubi tę wiadomość

Endometrioza, 3 laparo usuniety jajnik, 2 histero polipy, PAI homo, Mthfr oba hetero, VR2 hetero
    4 IVF, 4 transfery bez sukcesu
  • kayama Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea jak fajnie, że jesteś. też wierzyłam, ze wrócisz :))) Nie znam się na tym endometrium, jakie sa rokowania, ale bądź dobrej myśli, a może da się coś zaradzić.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Magdala Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Nie mam zabiegu, nie mam nawet wizyty przez ponad miesiac bo akurat na owu bede poza krajem na urlopie. W takim razie chyba chodzilo jej o to, zeby sie sprawdzić pod katem ciazy bo maz musi zrobic badania za 800 pln i chyba chciala nam oszczedzic wydatkow jeśli by sie udalo. Nie spieszy mi sie i chyba poczekam i zrobię zwykly test przed miesiaczka i tyle. Zwlaszcza, ze badania i tak juz zrobilismy bo myślałam ze chce wiedziec przed urlopem co dalej ale wlasnie sie wacham czy sobie nie zepsuje urlopu ;) wszystkie kolejne badania/leczenie mamy robic koniec czerwca.

Nie wyglupiaj sie. Zrob test i juz.
    Z progesteronu mozna wrozyc, ale z bety to tylko czy przyrost jest wlasciwy. ( no i plec! hehehe)

klamka, 4me lubią tę wiadomość

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • Magdala Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77_2 wrote:
    Wróciłam, bo nie mogę się dobić do Niezapominajki. Maile nie dochodzą.

A gdzie piesa?

• Kitty.Noir Ekspertka

Wysłany: 25 maja 2018, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea, to jest opinia jednego lekarza - cenionego - ale jednak tylko jednego, od kiedy bazujemy na pojedynczych opiniach? Bedziesz miala histo, zobaczymy co potem, zawsze mozesz to skonsultowac, poza tym dobrze, ze to wyszlo przed ewentualnymi stymulacjami, pomysl o emocjonalnych kosztach, gdybys byla stymulowana, udawaloby sie, a ciaza nie chciala sie utrzymac, strach myslec, wszystkie jestesmy trudnymi pacjentkami, nie mozna sie tym zniechęcac, powodzenia dziewczyno.

Bea77_2, Mimila lubią tę wiadomość

• mar2śka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77_2 wrote:
    Lekarz zalecił najpierw histeroskopię (mam w piątek) i pewnie jakoś usuną mi część endometrium, a potem mam zalecenie takie żeby od 17go dnia cyklu przyjmować Orgametril 2 razy dziennie przez 10 dni. I tak mam robić przez 3 miesiące i pokazać się znów na koniec sierpnia w klinice.

Oczywiście jeszcze coś mi powiedzą po histeroskopii, co wyszło i tak dalej.

W zależności od tego wszystkiego na koniec sierpnia będzie podjęta decyzja co dalej. Doktor wstępnie powiedział, że zrobiłby jedną, a maksymalnie 2 stymulacje na moich jajkach, ale to w zależności od tego jak będzie endometrium wyglądać. Bo z takim endometrium to powiedział, że nie ma sensu do niczego podchodzić.
    Bea My tutaj bardzo mocno Ci kibicujemy! A to forum jest również po to żeby się wspierać nawzajem. Skup się na leczeniu, postaraj wyluzować. Masz plan działania i byle do przodu :) Ps Pamiętaj, że doktor lubi dramatyzować...taki już jest ;)
    Aaa i jeszcze jedno gdyby nie widział dla Was szansy to by powiedział, że nie macie na co liczyć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2018, 18:22

Dana721 lubi tę wiadomość

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • mar2śka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77_2 wrote:
    Ja go nie znam. To było pierwsze moje z nim spotkanie więc jeszcze nie wiem jaki jest...
    Dlatego ja Ci mówię ;) głowa do góry, będzie dobrze !!

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • mar2śka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77_2 wrote:
    A jakoś miałam nastrój na martwą naturę teraz. Ale owczarek australijski to piesek, który mi się marzy. Niestety w UK nie możemy mieć żadnego zwierzaka.
    Ja uwielbiam psiaki, nie wyobrażam sobie domu bez psa :)

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • Kadetka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea miło Cię widzieć!

Ja też bardzo Ci kibicuję!

Usłyszałam kiedyś od lekarza "przykro mi, nie ma pani żadnych szans na ciąże, nic nie mogę zrobić" nie wiedziałam wtedy nawet o czymś takim jak KD.. więc dla mnie komunikat był prosty "nigdy nie będę matką" i tu nie było żadnego "być może" ... więc naprawdę wiem co czujesz.. ale dopóki walczymy jesteśmy zwyciężczyniami :)

Mamy różne zdanie na temat przekazywania informacji w temacie KD ale mamy do tego prawo!! Nigdy nie chciałam urazić Ciebie (ani żadnej innej forumowiczki) ani tez namawiać do zmiany zdania.. jeśli tak to odebrałaś to przepraszam

Najszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie :)

POF, Hashimoto,
    MTHFR C677T nieprawidlowa heterozygota CT
    PAI-1 nieprawidłowa heterozygota 4G/5G
    po leczeniu immunosupresyjnym
    I ET :(:(
    II ET szczęśliwy :) :)
  • Mimila Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mar2śka wrote:
    Ja uwielbiam psiaki, nie wyobrażam sobie domu bez psa :)
    A ja mam kochanego labusia,to moje drugie dziecko!

mar2śka, Bea77_2 lubią tę wiadomość

Starania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb
  • 4me Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:
    Nie wyglupiaj sie. Zrob test i juz.
    Z progesteronu mozna wrozyc, ale z bety to tylko czy przyrost jest wlasciwy. ( no i plec! hehehe)
    No tak myslalam ale wolalam sie upewnić czy nie trace jakis waznych wynikow. Wszytsko jasne :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2018, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz roczny buldog francuski też jest moim oczkiem w głowie :) Taka łamaga, że co chwilę daje nam powody do uśmiechu, pomimo problemów :)
    Lek na całe zło, z duszą pocieszyciela, zawsze gdy płaczę jest przy mnie i się przytula ❤❤

Witaj ponownie Bea :)

Bea77_2, mar2śka, Mimila lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea a ja Ci się nie dziwie, że nerwy puściły. Mi jak L nawijał makaron na uszy jak pieknie wszystko idzie a potem "oj" to mialam chęć iść i coś rozwalić.

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Muchacha Ekspertka

Wysłany: 25 maja 2018, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77_2 wrote:
    Wróciłam, bo nie mogę się dobić do Niezapominajki. Maile nie dochodzą.

Oj ty aparatko :)
    Dobrze, że wróciłaś. Uznajmy, że to było drobne nieporozumienie. W końcu baby jesteśmy, więc emocje i te sprawy ;)

starania od 4 lat, AMH 0,58, 41 lat
    1 ivf - 1 zarodek, beta - 0
    2 ivf - 2 zarodki, beta +, brak serduszka w 8 tyg.
    3 ivf - brak zarodków
    4 ivf - 2 zarodki, beta <1
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2018, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2019, 17:27

• Magdala Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Bea a ja Ci się nie dziwie, że nerwy puściły. Mi jak L nawijał makaron na uszy jak pieknie wszystko idzie a potem "oj" to mialam chęć iść i coś rozwalić.

U Was Reni, to w ogole jest jakas dziwna sytuacja. Zawsze mialas super jajka i duzo, a potem dupa. A lekarz tylko oj. Moze ostatecznie to te plemniory mieszja?

• Reni Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem jak to jest

w programie rządowym po trzecim podejściu gin od razu mi powiedział, że szkoda mojego czasu i KD

na bezpłatnej wizycie w invicta lekarz powiedział, że mam w moim wieku przy takich stymulacjach 4% szans :-/

a ten zaproponował jedno podejście na długim protokole i jedno na naturalnym
    a jak nie pyknie to KD albo AZ

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
‹‹ 208 209 210 211 212 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ