IN VITRO z niskim AMH
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie mam zabiegu, nie mam nawet wizyty przez ponad miesiac bo akurat na owu bede poza krajem na urlopie. W takim razie chyba chodzilo jej o to, zeby sie sprawdzić pod katem ciazy bo maz musi zrobic badania za 800 pln i chyba chciala nam oszczedzic wydatkow jeśli by sie udalo. Nie spieszy mi sie i chyba poczekam i zrobię zwykly test przed miesiaczka i tyle. Zwlaszcza, ze badania i tak juz zrobilismy bo myślałam ze chce wiedziec przed urlopem co dalej ale wlasnie sie wacham czy sobie nie zepsuje urlopunever_lose_hope wrote:Mi przed laparoskopią robili betę w szpitalu żeby w razie cudu nie uszkodzić zarodka.. Byłam w 18dc, do testu było daleko i dlatego badali z krwi.. A Ty masz jakiś zabieg??
Szczerze mówiąc nie słyszałam o innym zastosowaniu bety, poza stwierdzeniem ciąży
wszystkie kolejne badania/leczenie mamy robic koniec czerwca.

-
Bea forum jest jak narkotyk ale z dobrym skutkiem wiedzy i wsparcia.
Ja widzę dużą nadzieję na ciążę u Ciebie.
Zdjęcie błony i leki zrobią porządek. A propo jakie to leki, czy antyki też? Pytam bo starania naturalne też wchodzą w grę gdy błona się odnawia.
nick nieaktualny, Dana721 lubią tę wiadomość
Endometrioza, 3 laparo usuniety jajnik, 2 histero polipy, PAI homo, Mthfr oba hetero, VR2 hetero
4 IVF, 4 transfery bez sukcesu
-
4me wrote:Nie mam zabiegu, nie mam nawet wizyty przez ponad miesiac bo akurat na owu bede poza krajem na urlopie. W takim razie chyba chodzilo jej o to, zeby sie sprawdzić pod katem ciazy bo maz musi zrobic badania za 800 pln i chyba chciala nam oszczedzic wydatkow jeśli by sie udalo. Nie spieszy mi sie i chyba poczekam i zrobię zwykly test przed miesiaczka i tyle. Zwlaszcza, ze badania i tak juz zrobilismy bo myślałam ze chce wiedziec przed urlopem co dalej ale wlasnie sie wacham czy sobie nie zepsuje urlopu
wszystkie kolejne badania/leczenie mamy robic koniec czerwca.
Nie wyglupiaj sie. Zrob test i juz.
Z progesteronu mozna wrozyc, ale z bety to tylko czy przyrost jest wlasciwy. ( no i plec! hehehe)
nick nieaktualny, 4me lubią tę wiadomość
Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo. -
Bea, to jest opinia jednego lekarza - cenionego - ale jednak tylko jednego, od kiedy bazujemy na pojedynczych opiniach? Bedziesz miala histo, zobaczymy co potem, zawsze mozesz to skonsultowac, poza tym dobrze, ze to wyszlo przed ewentualnymi stymulacjami, pomysl o emocjonalnych kosztach, gdybys byla stymulowana, udawaloby sie, a ciaza nie chciala sie utrzymac, strach myslec, wszystkie jestesmy trudnymi pacjentkami, nie mozna sie tym zniechęcac, powodzenia dziewczyno.
nick nieaktualny, Mimila lubią tę wiadomość
-
Bea My tutaj bardzo mocno Ci kibicujemy! A to forum jest również po to żeby się wspierać nawzajem. Skup się na leczeniu, postaraj wyluzować. Masz plan działania i byle do przoduBea77_2 wrote:Lekarz zalecił najpierw histeroskopię (mam w piątek) i pewnie jakoś usuną mi część endometrium, a potem mam zalecenie takie żeby od 17go dnia cyklu przyjmować Orgametril 2 razy dziennie przez 10 dni. I tak mam robić przez 3 miesiące i pokazać się znów na koniec sierpnia w klinice.
Oczywiście jeszcze coś mi powiedzą po histeroskopii, co wyszło i tak dalej.
W zależności od tego wszystkiego na koniec sierpnia będzie podjęta decyzja co dalej. Doktor wstępnie powiedział, że zrobiłby jedną, a maksymalnie 2 stymulacje na moich jajkach, ale to w zależności od tego jak będzie endometrium wyglądać. Bo z takim endometrium to powiedział, że nie ma sensu do niczego podchodzić.
Ps Pamiętaj, że doktor lubi dramatyzować...taki już jest 
Aaa i jeszcze jedno gdyby nie widział dla Was szansy to by powiedział, że nie macie na co liczyć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2018, 18:22
Dana721 lubi tę wiadomość
-
Ja uwielbiam psiaki, nie wyobrażam sobie domu bez psaBea77_2 wrote:A jakoś miałam nastrój na martwą naturę teraz. Ale owczarek australijski to piesek, który mi się marzy. Niestety w UK nie możemy mieć żadnego zwierzaka.
nick nieaktualny lubi tę wiadomość
-
Bea miło Cię widzieć!
Ja też bardzo Ci kibicuję!
Usłyszałam kiedyś od lekarza "przykro mi, nie ma pani żadnych szans na ciąże, nic nie mogę zrobić" nie wiedziałam wtedy nawet o czymś takim jak KD.. więc dla mnie komunikat był prosty "nigdy nie będę matką" i tu nie było żadnego "być może" ... więc naprawdę wiem co czujesz.. ale dopóki walczymy jesteśmy zwyciężczyniami
Mamy różne zdanie na temat przekazywania informacji w temacie KD ale mamy do tego prawo!! Nigdy nie chciałam urazić Ciebie (ani żadnej innej forumowiczki) ani tez namawiać do zmiany zdania.. jeśli tak to odebrałaś to przepraszam
Najszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie
POF, Hashimoto,
MTHFR C677T nieprawidlowa heterozygota CT
PAI-1 nieprawidłowa heterozygota 4G/5G
po leczeniu immunosupresyjnym
I ET

II ET szczęśliwy
-
nick nieaktualnyNasz roczny buldog francuski też jest moim oczkiem w głowie
Taka łamaga, że co chwilę daje nam powody do uśmiechu, pomimo problemów 
Lek na całe zło, z duszą pocieszyciela, zawsze gdy płaczę jest przy mnie i się przytula ❤❤
Witaj ponownie Bea
nick nieaktualny, mar2śka, Mimila lubią tę wiadomość
-
Bea77_2 wrote:Wróciłam, bo nie mogę się dobić do Niezapominajki. Maile nie dochodzą.
Oj ty aparatko
Dobrze, że wróciłaś. Uznajmy, że to było drobne nieporozumienie. W końcu baby jesteśmy, więc emocje i te sprawy
starania od 4 lat, AMH 0,58, 41 lat
1 ivf - 1 zarodek, beta - 0
2 ivf - 2 zarodki, beta +, brak serduszka w 8 tyg.
3 ivf - brak zarodków
4 ivf - 2 zarodki, beta <1 -
nick nieaktualny
-
Reni wrote:Bea a ja Ci się nie dziwie, że nerwy puściły. Mi jak L nawijał makaron na uszy jak pieknie wszystko idzie a potem "oj" to mialam chęć iść i coś rozwalić.
U Was Reni, to w ogole jest jakas dziwna sytuacja. Zawsze mialas super jajka i duzo, a potem dupa. A lekarz tylko oj. Moze ostatecznie to te plemniory mieszja?Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo. -
nie wiem jak to jest
w programie rządowym po trzecim podejściu gin od razu mi powiedział, że szkoda mojego czasu i KD
na bezpłatnej wizycie w invicta lekarz powiedział, że mam w moim wieku przy takich stymulacjach 4% szans
a ten zaproponował jedno podejście na długim protokole i jedno na naturalnym
a jak nie pyknie to KD albo AZ