IN VITRO z niskim AMH
-
WIADOMOŚĆ
-
never_lose_hope wrote:Mi przed laparoskopią robili betę w szpitalu żeby w razie cudu nie uszkodzić zarodka.. Byłam w 18dc, do testu było daleko i dlatego badali z krwi.. A Ty masz jakiś zabieg??
Szczerze mówiąc nie słyszałam o innym zastosowaniu bety, poza stwierdzeniem ciąży
-
Bea forum jest jak narkotyk ale z dobrym skutkiem wiedzy i wsparcia.
Ja widzę dużą nadzieję na ciążę u Ciebie.
Zdjęcie błony i leki zrobią porządek. A propo jakie to leki, czy antyki też? Pytam bo starania naturalne też wchodzą w grę gdy błona się odnawia.Bea77_2, Dana721 lubią tę wiadomość
Endometrioza, 3 laparo usuniety jajnik, 2 histero polipy, PAI homo, Mthfr oba hetero, VR2 hetero
4 IVF, 4 transfery bez sukcesu
-
4me wrote:Nie mam zabiegu, nie mam nawet wizyty przez ponad miesiac bo akurat na owu bede poza krajem na urlopie. W takim razie chyba chodzilo jej o to, zeby sie sprawdzić pod katem ciazy bo maz musi zrobic badania za 800 pln i chyba chciala nam oszczedzic wydatkow jeśli by sie udalo. Nie spieszy mi sie i chyba poczekam i zrobię zwykly test przed miesiaczka i tyle. Zwlaszcza, ze badania i tak juz zrobilismy bo myślałam ze chce wiedziec przed urlopem co dalej ale wlasnie sie wacham czy sobie nie zepsuje urlopu wszystkie kolejne badania/leczenie mamy robic koniec czerwca.
Nie wyglupiaj sie. Zrob test i juz.
Z progesteronu mozna wrozyc, ale z bety to tylko czy przyrost jest wlasciwy. ( no i plec! hehehe)klamka, 4me lubią tę wiadomość
Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo. -
Bea, to jest opinia jednego lekarza - cenionego - ale jednak tylko jednego, od kiedy bazujemy na pojedynczych opiniach? Bedziesz miala histo, zobaczymy co potem, zawsze mozesz to skonsultowac, poza tym dobrze, ze to wyszlo przed ewentualnymi stymulacjami, pomysl o emocjonalnych kosztach, gdybys byla stymulowana, udawaloby sie, a ciaza nie chciala sie utrzymac, strach myslec, wszystkie jestesmy trudnymi pacjentkami, nie mozna sie tym zniechęcac, powodzenia dziewczyno.
Bea77_2, Mimila lubią tę wiadomość
-
Bea77_2 wrote:Lekarz zalecił najpierw histeroskopię (mam w piątek) i pewnie jakoś usuną mi część endometrium, a potem mam zalecenie takie żeby od 17go dnia cyklu przyjmować Orgametril 2 razy dziennie przez 10 dni. I tak mam robić przez 3 miesiące i pokazać się znów na koniec sierpnia w klinice.
Oczywiście jeszcze coś mi powiedzą po histeroskopii, co wyszło i tak dalej.
W zależności od tego wszystkiego na koniec sierpnia będzie podjęta decyzja co dalej. Doktor wstępnie powiedział, że zrobiłby jedną, a maksymalnie 2 stymulacje na moich jajkach, ale to w zależności od tego jak będzie endometrium wyglądać. Bo z takim endometrium to powiedział, że nie ma sensu do niczego podchodzić.
Aaa i jeszcze jedno gdyby nie widział dla Was szansy to by powiedział, że nie macie na co liczyć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2018, 18:22
Dana721 lubi tę wiadomość
-
Bea miło Cię widzieć!
Ja też bardzo Ci kibicuję!
Usłyszałam kiedyś od lekarza "przykro mi, nie ma pani żadnych szans na ciąże, nic nie mogę zrobić" nie wiedziałam wtedy nawet o czymś takim jak KD.. więc dla mnie komunikat był prosty "nigdy nie będę matką" i tu nie było żadnego "być może" ... więc naprawdę wiem co czujesz.. ale dopóki walczymy jesteśmy zwyciężczyniami
Mamy różne zdanie na temat przekazywania informacji w temacie KD ale mamy do tego prawo!! Nigdy nie chciałam urazić Ciebie (ani żadnej innej forumowiczki) ani tez namawiać do zmiany zdania.. jeśli tak to odebrałaś to przepraszamBea77_2 lubi tę wiadomość
Najszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie
POF, Hashimoto,
MTHFR C677T nieprawidlowa heterozygota CT
PAI-1 nieprawidłowa heterozygota 4G/5G
po leczeniu immunosupresyjnym
I ET
II ET szczęśliwy -
nick nieaktualnyNasz roczny buldog francuski też jest moim oczkiem w głowie Taka łamaga, że co chwilę daje nam powody do uśmiechu, pomimo problemów
Lek na całe zło, z duszą pocieszyciela, zawsze gdy płaczę jest przy mnie i się przytula ❤❤
Witaj ponownie BeaBea77_2, mar2śka, Mimila lubią tę wiadomość
-
Bea77_2 wrote:Wróciłam, bo nie mogę się dobić do Niezapominajki. Maile nie dochodzą.
Oj ty aparatko
Dobrze, że wróciłaś. Uznajmy, że to było drobne nieporozumienie. W końcu baby jesteśmy, więc emocje i te sprawy
Bea77_2 lubi tę wiadomość
starania od 4 lat, AMH 0,58, 41 lat
1 ivf - 1 zarodek, beta - 0
2 ivf - 2 zarodki, beta +, brak serduszka w 8 tyg.
3 ivf - brak zarodków
4 ivf - 2 zarodki, beta <1 -
nick nieaktualny
-
Reni wrote:Bea a ja Ci się nie dziwie, że nerwy puściły. Mi jak L nawijał makaron na uszy jak pieknie wszystko idzie a potem "oj" to mialam chęć iść i coś rozwalić.
U Was Reni, to w ogole jest jakas dziwna sytuacja. Zawsze mialas super jajka i duzo, a potem dupa. A lekarz tylko oj. Moze ostatecznie to te plemniory mieszja?Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo. -
nie wiem jak to jest
w programie rządowym po trzecim podejściu gin od razu mi powiedział, że szkoda mojego czasu i KD
na bezpłatnej wizycie w invicta lekarz powiedział, że mam w moim wieku przy takich stymulacjach 4% szans
a ten zaproponował jedno podejście na długim protokole i jedno na naturalnym
a jak nie pyknie to KD albo AZ
Bea77_2 lubi tę wiadomość