X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną IN VITRO z niskim AMH
Odpowiedz

IN VITRO z niskim AMH

Oceń ten wątek:
  • Mimila Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea,trzymam kciuki,szybko ta histeroskopie masz.

Bea77_2 lubi tę wiadomość

Starania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2018, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea, ja przestałam już tak rozkminiać kd. Wiem, że nie mamy innego wyjścia jeśli chcę urodzić dziecko.. Pozbyłam się wszelkich wątpliwości przed podjęciem decyzji. Jest to kwestia kontrowersyjna póki co, ale każdy musi sam sobie w głowie poukładać i zadecydować.. Ja osobiście nie chciałam i nadal nie chcę oglądać dawczyni, może przez to jest mniej 'katalogowo' ?? Ale każdy ma prawo do własnego zdania i decyzji :) I niezmiennie mam nadzieję, że te rozważania Twoje skończą się na teorii, bo w praktyce uda się na Twoich jajeczkach :) Za to trzymam kciuki :) :)

Lukrecja, nic dziwnego, że Kaczorek ma dość upałów.. Dorosłego wykańczają, a gdzie tu mowa o takim Maluszku.. Ja mam dość, marzę o dwudniowej ulewie :D Jestem alergikiem, pyłki mnie otaczają wszędzie, deszcz mógłby je spłukać :/

Mar2śka, a jak Ty się czujesz?? Opowiadaj coś o objawach! :) Jak ta pogoda na Ciebie wpływa??

4me - ja też jestem wierną fanką Pudla :D :D I nie wstydzę się tego :D

Alberta, Bea77_2, 4me, Lukrecja, Dana721 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2018, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2018, 17:24

4me, Lukrecja, Bea77_2, Alberta, Mimila, Dana721, mar2śka lubią tę wiadomość

• Kitty.Noir Ekspertka

Wysłany: 28 maja 2018, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczelam stymulacje latrezolem i estrofemem, czy to normalne, ze czuje sie ogolnie dosc gówniano?

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2018, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitty.Noir wrote:
    Zaczelam stymulacje latrezolem i estrofemem, czy to normalne, ze czuje sie ogolnie dosc gówniano?

Ja po estrofemie czułam się fatalnie. Bardzo bolała mnie głowa i miałam straszne huśtawki nastroju.. Ze skrajności w skrajność.. Lekarz powiedział, że coś innego mi przypisze w trakcie przygotować do crio..
    Letrozolu nie znam, więc się nie wypowiem..

• scania Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitty.Noir wrote:
    Brałam letrozol przez kilka cykli do 3 tabletek dziennie. Nic mi się nie działo. Nie łączyłam go z estrofemem, wiec może o to połączenie chodzi.

Jeden jajnik od 2001
    VI 2013 AMH 0.21 (7dc); VIII 2013 AMH 0.45 (3dc)
    IX 2013 IMSI: 4A&4B
    XII 2013 - II 2014 kolekcja oocytów - IMSI: 2x4B
    II 2015 synek - "wpadka" urlopowa
    II 2018 kriotransfer - 2cc - ciąża biochemiczna
    V 2018 mezoterapia
  • Alberta Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 01:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitty są upały, bardzo duszno to też ma wpływ na samopoczucie.
    Letrozol ma długą listę objawów niepożądanych. Na osobnym wątku o nim dziewczyny piszą, że raczej dobrze się czują. Każdy organizm jest inny.
    Zapytaj lekarza.

Endometrioza, 3 laparo usuniety jajnik, 2 histero polipy, PAI homo, Mthfr oba hetero, VR2 hetero
    4 IVF, 4 transfery bez sukcesu
  • mar2śka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    never_lose_hope wrote:
    Kochane Dziewczyny, dzisiaj uruchomiliśmy stronkę na facebooku, z moimi uszytkami :)
    Narazie startujemy z konkursem, a kolejne produkty będą się pojawiać sukcesywnie :)

Będę bardzo wdzięczna za Wasze "lajki" :)

Profil nazywa się ' dreamlove '

Raczkujemy, ale mamy nadzieję się rozkręcić :) :)
    Super ! To ja tez startuje w konkursie :) Ślliczne kocyki , uwielbiam ten z liskiem i czekam na jeszcze :)

never_lose_hope lubi tę wiadomość

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • mar2śka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    never_lose_hope wrote:
    Mar2śka, a jak Ty się czujesz?? Opowiadaj coś o objawach! :) Jak ta pogoda na Ciebie wpływa??

4me - ja też jestem wierną fanką Pudla :D :D I nie wstydzę się tego :D

Chyba nie chcesz słuchać o moich codziennych wymiotach ;) Zastanawiam się kiedy mi to przejdzie bo od 3 tygodni chyba dnia nie było bez posiedzenia w Wc. W upały gorzej, częściej mnie migrena łapie. Nie jest łatwo ;) Chociaż mam wrażenie, że w ciągu dnia nie łapią mnie tak wcześnie mdłości. Zazwyczaj czuję się źle wieczorami od 19 czasami 20. I wcale nie pisałam tego złośliwie życząc Wam wszystkim tego samego :D
    Ja tez zaglądam na Pudla, idealny czasozabijacz :P

never_lose_hope lubi tę wiadomość

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • Mimila Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,dostalam dzis okres,w 22 dc ale nie bylo owulacji,przez torbiel,więc to normalne,ze jest krótszy,nie to mnie martwi ale to;ze chyba tez będzie skapy i krótki,do tego zawsze przestawaly mnie boleć piersi jak dostawalam okres,a teraz nadal bola. Wszystko mi sie poprzestawialo po tej mezo,jestem załamana;nie wiem co robic,może powinnam przesunąć ivf az organizm dojdzie do siebie o ile dojdzie .Ja już nie mam siły... Mialam ladne cykle i owulacje co cykl,a teraz zamiast sobie pomóc to tylko zaszkodziłam. Gryze się od środka, po co ja to robilam...

• scania Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimila wrote:
    Gryze się od środka, po co ja to robilam...
    Mimila wyluzuj. Daj sobie czas, zobaczysz będzie dobrze. Jeśli teraz po okresie torbiel zniknie to pewnie wrócą ci regularne cykle. Jajniki były ponakłuwane, więc cuda się mogą dziać.
    Ja zupełnie nie mam pojęcia jak to będzie wyglądać u mnie. Mierzę sobie temperaturę rano i ciągle jest bardzo niska. W sumie to normalne, bo owulacji nie mogło być to i nie ma co wytwarzać progesteronu. Nie wiem kiedy ten cykl się skończy. Zastanawianie się to jak wróżenie z fusów. Gorzej, bo znowu czuję jakby uderzenia gorąca choć dużo słabsze niż to było po ciąży biochemicznej.

Mimila lubi tę wiadomość

Jeden jajnik od 2001
    V 2018 mezoterapia
  • Mimila Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scania wrote:
    Mimila wyluzuj. Daj sobie czas, zobaczysz będzie dobrze. Jeśli teraz po okresie torbiel zniknie to pewnie wrócą ci regularne cykle. Jajniki były ponakłuwane, więc cuda się mogą dziać.
    Ja zupełnie nie mam pojęcia jak to będzie wyglądać u mnie. Mierzę sobie temperaturę rano i ciągle jest bardzo niska. W sumie to normalne, bo owulacji nie mogło być to i nie ma co wytwarzać progesteronu. Nie wiem kiedy ten cykl się skończy. Zastanawianie się to jak wróżenie z fusów. Gorzej, bo znowu czuję jakby uderzenia gorąca choć dużo słabsze niż to było po ciąży biochemicznej.
    Może łatwo mowic Ale ja wyluzować nie potrafie teraz,niestety. Zrobilam sobie to na własne życzenie a jak bedzie kiepski okres to nie zniknie torbiel.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2018, 08:24

• scania Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimila wrote:
    Może łatwo mowic Ale ja wyluzować nie litra teraz,niestety. Zrobilam sobie to na własne życzenie
    Wiem, że nie łatwo, bo też jestem bliska załamki ale nie mam już wpływu na to co się stanie i czy mój jajnik zacznie pracować.
    W sumie chyba dobrze, że ten twój cykl tak szybko się skończył, bo od dzisiaj zaczynasz liczyć od nowa. Zrób sobie USG po miesiączce i zobaczysz na czym stoisz. Będziesz teraz badać hormony?

Mimila lubi tę wiadomość

Jeden jajnik od 2001
    V 2018 mezoterapia
  • scania Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimila wrote:
    ... a jak bedzie kiepski okres to nie zniknie torbiel.
    Eeee to raczej tak nie działa. Skąpa miesiączka świadczy o cienkim endometrium i wydaje mi się, że nie ma to zupełnie wpływu na torbiel. To zmiany hormonów powodują, że ona się wchłania.

Mimila lubi tę wiadomość

Jeden jajnik od 2001
    V 2018 mezoterapia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2018, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    never_lose_hope wrote:
    Kochane Dziewczyny, dzisiaj uruchomiliśmy stronkę na facebooku, z moimi uszytkami :)
    Narazie startujemy z konkursem, a kolejne produkty będą się pojawiać sukcesywnie :)

Będę bardzo wdzięczna za Wasze "lajki" :)

Profil nazywa się ' dreamlove '

Raczkujemy, ale mamy nadzieję się rozkręcić :) :)
    Też mi się podoba ten z liskiem:)

mar2śka, never_lose_hope lubią tę wiadomość

• Mimila Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scania wrote:
    Wiem, że nie łatwo, bo też jestem bliska załamki ale nie mam już wpływu na to co się stanie i czy mój jajnik zacznie pracować.
    W sumie chyba dobrze, że ten twój cykl tak szybko się skończył, bo od dzisiaj zaczynasz liczyć od nowa. Zrób sobie USG po miesiączce i zobaczysz na czym stoisz. Będziesz teraz badać hormony?
    Nie będę badac hormonów,bo szkoda mi kasy,jeśli torbiel nie zniknęła to wyniki beda znowu niewiarygodne.

• eM80 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77_2 wrote:
    Słuchajcie, pytanie natury technicznej. Czy po histeroskopii można się od razu starać naturalnie czy jest to bardzo niebezpieczne? Dodam, że w drugiej połowie cyklu mam przyjmować Orgametril, który ma mi "odchudzić" endometrium.

czesc,
    znaczy sie dni po histero ? czy w następnym cyklu ?
    Ja miałam histero tydzień przed okresem,a 3 tyg później juz IUI także byle się wygoiło trochę (samo endometrium wyłyżeczkowali bez jakiś wycinek polipów itp). A teraz w maju biospje (mniej inwazyjne bo tylko mały wycinek wzięli) i wszędzie piszą żeby odczekać dwa tygodnie, choć moja gine mi nic nie wspominała.

Bea77_2 lubi tę wiadomość

38 lat, starania od 2013
    2016 - amh 0.97, miesniaki , hashimoto
    2017, 4x IUI nieudane, amh 0.76
    2018, kumulacja komórek x2
    2018.07, amh 1.13, wrzesien 1 ICSI :(
  • Kitty.Noir Ekspertka

Wysłany: 29 maja 2018, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scania wrote:
    Brałam letrozol przez kilka cykli do 3 tabletek dziennie. Nic mi się nie działo. Nie łączyłam go z estrofemem, wiec może o to połączenie chodzi.

Tez stawiam na estrofem, ze mi robi sieczke w nastrojach i jakas sie spuchnięta czuje... no nic... endo trza naprawic, czyli musze sie przemęczyc... dzięki za podzielenie się doswiadczeniami dziewczyny.

• Lil_m Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po kolejnym usg, torbiel dalej sobie żyje, ale usadowiona jest obok jajnika, tak że ma nie zakłócać ew.wzrostu pęcherzyków.

Scania, a Ty coś bierzesz na uderzenia gorąca? Może dong?

Rocznik ''86/ POF/ [*] 8tc XII 2017
    VII 2017 - AMH <0.01, FSH 96 -> mezoterapia jajników IX 2017
    MTHFR: C6777 homozygota CC, A1298C homozygota AA, niedobór białka S
  • eM80 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77_2 wrote:
    Ok, moja histeroskopia wypada na niecały tydzień przed owulacją (ja mam takie dluższe cykle i owulacja jest zazwyczaj koło 17 dnia cyklu), czyli w tym samym cyklu już się nie starać bo za świeżo?

Zapytam jeszcze lekarza. Ja jeden jedyny raz kiedy zaszłam w ciążę to było po HSG, naturalnie. Zastanawiam się czy po histero jest też szansa...

Raczej będzie za świeżo, nie pamiętam dokładnie ale zabraniają kąpieli nawet jakiś czas i antybiotyk dają. Ja mam za 2 tyg wizytę przed kolejna histero tym razem wyłyżeczkują i wyciachaja polipa, endo mi 17 mm narosło , dla mnie z poprzednich stymulacji to i tak niedużo , ale moja gine jakaś histerie robi :/ ze trzeba i po temacie, przecież i tak mnie będą ciąć na te mięśniaki , jakby nie mogli zrobić wszystkiego za jednym zamachem , niedługo na zabiegi będę chodzić jak na usg normalnie.

38 lat, starania od 2013
    2016 - amh 0.97, miesniaki , hashimoto
    2017, 4x IUI nieudane, amh 0.76
    2018, kumulacja komórek x2
    2018.07, amh 1.13, wrzesien 1 ICSI :(
‹‹ 215 216 217 218 219 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ