X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną IN VITRO z niskim AMH
Odpowiedz

IN VITRO z niskim AMH

Oceń ten wątek:
  • mar2śka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    never_lose_hope wrote:
    Wiem Kochana, wiem :) Podczytuję nieśmiało ex-testerki :) Z cichą nadzieją, że i ja za kilka tygodni będę mogła zameldować się w ich gronie :) :) Same znajome twarze tam widzę, już od wątków testowych znam się z dużą częścią dziewczyn :)

Ciasteczko - ja po ostatniej porażce byłam u psychologa.. I więcej się nie pojawiłam, ale to zapewne wina tego, że źle trafiłam. W żadnym wypadku nie umniejszam roli psychologa :) Jestem za! Ale trzeba dobrze znaleźć, najlepiej gdzieś przy klinikach leczenia niepłodności. Tak żeby te osoby były zaznajomione z tematem :)
    Ja tam czekam na Ciebie i na pewno nie tylko ja :)

never_lose_hope, Alberta lubią tę wiadomość

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2018, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Never - może pójdę (kiedyś w innych sprawach chodziłam). Tylko ze tutaj to tak specyficzny temat że potrzebny ktoś kto ma w tym zakresie doświadczenie.

Bea - to prawda - to życie konsumpcyjne w 100%. Tym łatają tą pustkę o ktorej sama pisałam i która zawsze będzie.
    Mam też znajomych którzy sfixowali na punkcję zwierząt (angażując się w rożne akcje pomoc itp). Większość (a sporo moich rówieśników nie ma dzieci i nie planuje) jednak używa życia i rozwija pasje / prace.
    Ja jeszcze zastanawialam się nad adopcja (już czytałam na ten temat procedurę itp). Musimy się tylko szybko pobrać :)
    Choć mam świadomość tego ryzyka i tych problemów.. jednak jest tyle dzieci do pokochania ... może tedy droga ?

Bea77_2, Dana721 lubią tę wiadomość

• Muchacha Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2018, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blastka wrote:
    Myślę że dr L. nie pomylił się co do stymulacji. Zawsze miałam na naturalnym lekko stymulowanym. W pierwszym były 2 komórki w tym jedna niedojrzała z tego 1 zarodek 3 dniowy. W drugim podejściu były 3 komórki jedna niedojrzała ale udało się ją doprowadzić do dojrzałości z tego 3 blastki. Z tego 1 wzięłam na pokład a 2 są uśpione.
    Pgs/pgd nie robiłam ze zwględu na mała ilość komórek choć był jeden lekarz w Invimedzie który z marszu na pierwszej wizycie nam to zaproponował. To był świetny przykład naciągania klienta. Nawet się nad ty poważnie zastanawialiśmy, na szczęście rozsądek przyszedł w porę.

Blastka, a można wiedzieć jak wyglądała u Ciebie stymulacja na cyklu naturalnym? Pytam bo też miałam w Novum, ale u innej lekarki. Zastanawiam się czy mają ten sam schemat czy rzeczywiście Lew. wymyśla coś pod konkretną pacjentkę. U mnie był Menopur 75 przez 3 lub 5 dni, do tego Clo przez 5 dni. Paradoksalnie ta lekka stymulacja przyniosła lepszy efekt niż pierwsze ivf na dużych dawkach.

Lukrecja lubi tę wiadomość

starania od 4 lat, AMH 0,58, 41 lat
    1 ivf - 1 zarodek, beta - 0
    2 ivf - 2 zarodki, beta +, brak serduszka w 8 tyg.
    3 ivf - brak zarodków
    4 ivf - 2 zarodki, beta <1
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2018, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muchacha wrote:
    Blastka, a można wiedzieć jak wyglądała u Ciebie stymulacja na cyklu naturalnym? Pytam bo też miałam w Novum, ale u innej lekarki. Zastanawiam się czy mają ten sam schemat czy rzeczywiście Lew. wymyśla coś pod konkretną pacjentkę. U mnie był Menopur 75 przez 3 lub 5 dni, do tego Clo przez 5 dni. Paradoksalnie ta lekka stymulacja przyniosła lepszy efekt niż pierwsze ivf na dużych dawkach.
    Podlaczam się do pytania, mogłabyś przybliżyć temat ivf na cyklu naturalnym?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2018, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc - dziękuje Wam za dzisiejsza motywacje i rozmowy !

Spróbuje zasnąć. I jutro może bedzie lepiej
    Ściskam !

• Blastka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprawdziłam czy dobrze pamiętam

• Blastka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muchacha wrote:

• Blastka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze nie chce wysłać wiadomości. Ucina coś

• Blastka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muchacha

• Blastka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muchacha wrote:

Podzieliłam zobaczymy czy pójdzie..

• Blastka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muchacha
    Chyba nie mogłam wysłać prze emotkę :-(
    Sprawdziłam czy dobrze pamiętam :-) Ja wogóle nie miałam dużych dawek. Było podobnie do tego co Ty miałaś, tylko zamiast Clo miałam Lamettę (Clo na endo źle działa i słabo mi rosło, a sprawdziłam to przy IUI).
    Miesiąc przed pierwszą procedurą brałam cycloprogynova, później badanie fsh w 2-3 dc i jeśli dobre to 3-7 dc.lametta rano i wieczorem. Od 7 dc. miałam menopur 0,75 w sumie przez 5 dni. Później zastrzyk i punkcja.
    Druga było bardzo podobnie z tą różnicą że lametta była od 2-6 dc.
    Piewszą procedurę uważam za experymentalną. Zero supli nie braliśmy przed, fsh było za wysokie 16,7 (wcześniej było 17,9) więc dr L przyjął, że to już wiek i niższe pewnie nie będzie. I z tego miałam 2 komórki w tym jedną niedojrzałą. Dociągnęli ją ale się nie zapłodniła.
    A w następnym cyklu niespodzianka fsh 8,8 i było 4 komórki pobrali 3 i dociągnęli wszystkie 3 do zapłodnienia. Byłam w szoku ze wszystkie się zapłodniły i doczekały do 5 doby. Chcieliśmy sprawdzić czy po 3 dniu nie padają. Jeśliby tak było to chcieliśmy odczekać 3 mce na suplach i dopiero podchodzić ponownie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2018, 21:31

Muchacha lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2018, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy to możliwe zeby mieć hiperke z niskim amh i estradiolem....boli mnie brzuch jest wzdety i to bardzo, do tego mega mdłości...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2018, 21:40

• Muchacha Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2018, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blastka, dziękuję za informację. Rzeczywiście podobnie, choć u mnie Clo i Menopur były w podobnym terminie (różnica chyba 1 dnia), domyślam się, że to ze względu na moje krótsze cykle (24-dniowe).
    A cycloprogynova to na co jest?

starania od 4 lat, AMH 0,58, 41 lat
    1 ivf - 1 zarodek, beta - 0
    2 ivf - 2 zarodki, beta +, brak serduszka w 8 tyg.
    3 ivf - brak zarodków
    4 ivf - 2 zarodki, beta <1
  • Blastka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://pl.tinypic.com/view.php?pic=28b7574&s=9

• Blastka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam uczę sie wstawiania zdjęć

• Blastka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://i63.tinypic.com/6iyxli.jpg[/IMG]

• 4me Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grosiaa wrote:
    Czy to możliwe zeby mieć hiperke z niskim amh i estradiolem....boli mnie brzuch jest wzdety i to bardzo, do tego mega mdłości...
    Grosia kurcze i jak sie czujesz? Długo to juz trwa?

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2018, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W zasadzie od razu po punkcji bardzo zle sie czułam tym razem, ale dzis 3 dni po punkcji doszły mdłości i jeszcze bardziej wzdety brzuch :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2018, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grosia nie pomogę, nie miałam z tym styczności. Mój lekarz mówił, że mi to nie grozi..

Bea, mimo wszystko Flo jest dla mnie twardzielką, nieważne, że nie podeszła prędzej, nie nam się do tego mieszać.. Szanuję ją za całą wiedzę i podejście, nieważne co ktokolwiek myśli. Nie znamy całej sytuacji, nie oceniamy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2018, 22:16

Bea77_2 lubi tę wiadomość

• 4me Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nas od razu na invitro nie naciagali. Najpierw mielismy sprobowac ze 3 miesiace ze stymulacja. Niestety test na wrogosx sluzu wyszedl bardzo zle więc przyspieszamy i juz chyba bedzie inseminacja w lipcu.
    Niestety przez nasz kochany rzad o jakimkolwiek dofinansowaniu możemy zapomnieć-chociaz wg norm jeszcze bym sie łapala. U nas w miescie tez nic nie ma dla takich jak my. Serio NIC nigdy w życiu od Panstwa Polskiego nie dostałam. Wszystko moja wlasna krwawica! Jak sie w koncu kiedys dorobie deugiego dziecka go 500+ na pewno juz tez sie skonczy ;)

Na poczatek leczenia mamy a później nie wiem co dalej. My juz jakies 4 tys wydalismy a tak naprawde dobrze nie zaczelismy. Ale prawda taka, ze lekarka naprawde patrzy na wszystkie wyniki a były i takie badania, ktore kazala nam robic w odpowiednich momentach bo moze bylyby niepotrzebne a kosztowaly prawie tysiaka.
    Takze mam nadzieje, ze serio ta moja lekarka to jakas jeazcze ogarnięta i jej sie chce a zasady moralne nie zakopaly sie pod kolejnym jej nowym autem i wakacjami na Seszelach :/

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
‹‹ 257 258 259 260 261 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ