IN VITRO z niskim AMH
-
WIADOMOŚĆ
-
mar2śka wrote:A w jakich jednostkach? Pamiętam, że w Novum mają jakieś inne te jednostki.
Nawet puste pęcherzyki produkują estradiol i czasami nie jest to współmierne z uzyskanym wynikiem.
a patrz fakt
3 pierwsze pg/ml
a 4 w Novum pmol/l -
mar2śka wrote:Ale on Ciebie nie odda nikomu innemu! Mi wypadła jedna jego wizyta ze względu na chorobę dr. Akurat nie wyszło źle bo jeśli już to oddaje pod skrzydła dr Kozioł a ona jest tez świetnym lekarzem i w dodatku mega miła kobieta! Później np jak wypadła mu jakaś konferencja i zapytano mnie czy mogę później na wizytę przyjść a ja się bałam wracać nocnym pociągiem to dr zdecydował, że na moja wizytę przyjedzie specjalnie. Ja nie słyszałam żeby przy stymulacji oddawał pacjentki. Czasami się zdarza, że coś wypadnie to też człowiek ale inny lekarz zrobi tylko podgląd a i tak L zdecyduje co dalej.
Przepraszam ale to chyba było przed programem z urzedu miasta. Ja byłam w marcu br. o czym napisałam więcej na wątku Novum -
Blastka wrote:Witaj Bea77,
Na pewno dr L poprowadzi Cię po raz pierwszy bo to Twoja pierwsza IVF w Novum. Później jest gorzej.Bea77_2 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKocham :* dziękuje !!!
Dziękuje Wam !!!!!!!!!!!!!!!! Sory za byki -ledwo widzę klaweWiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2018, 16:37
Reni lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Grosiaa wrote:niestety transfer zostaje bez zmian jeśli moje maleństwa dotrwają, chyba się zacznę modlić...w tej sprawie....
Kurcze nie podoba mi się takie podejscieto powinien byc nasz wybor...
A skad u Ciebie zrosty?Bea77_2 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBea77_2 wrote:A jeszcze ciekawsze są wrażenia jak ma się z procedury 4 blastki. Czeka na wynik badań genetycznych 2 tygodnie, i przychodzi że żadna się nie nadaje i nie będzie transferu.
Dlatego ja się nie nadaje na to .. jestem za słaba - nie wytrzymam psychicznie
Może i lepiej że odpadamy na starcie ??..
Podziwiam Was. Bardzo.
I płacze nad sobą -
mar2śka wrote:Bo on tylko stymulacje prowadzi, nie zajmuje się np przygotowaniem do krio ale nie ma się co oszukiwać to już nie jest tak skomplikowany proces, każdy lekarz sobie z tym poradzi.
Spodziewałam się że po pierwszym IVF coś podpowie co moglibyśmy zmienić a tu krótka rozmowa telefoniczna że robimy tak samo. Poczułam się jakby mnie spławiał next please... -
nick nieaktualny
-
Grosiaa, a gdzie masz umiejscowione te zrosty? Ja mam lewy jajowód poskręcany i jajnik schowany za macicą, przyrośnięty zrostem do niej, plus dno macicy tez w zroście z jelitem grubym, przez co mam macicę częściowo unieruchomioną w tyłozgięciu. Miałam laparo ale nie podjeli sie usuwania i mimo tego jednak się udało. Podobno przy endomendzie najważniejsze jest żeby jajniki nie były zajęte przez chorobę (np torbiele czekoladowe), a zrosty to mniejsze zło.3 lata starań, amh 0.7-0.8 endometrioza II st, 3xiui nieudane, 1xivf niedane, 2x niespodzianka - naturals
-
nick nieaktualny
-
ciasteczko82 wrote:Dlatego ja się nie nadaje na to .. jestem za słaba - nie wytrzymam psychicznie
Może i lepiej że odpadamy na starcie ??..
Podziwiam Was. Bardzo.
I płacze nad sobą
-
nick nieaktualnyJa mam zrosty bezpośrednio w jajniku który jest schowany z tyłu za macicą jest podejrzenie że jest tam przyrośniętyi do tego niedrożny jajowód...Drugi jajnik pracuje ale wszystkie pecherzyki z niego są puste ....Co do la Paros kopii to każdy lekarz u którego byłam mi ją odradza bo podobno więcej szkodzi niż pomaga...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny4me wrote:Ciesteczko a powiedz mi Ty masz jakis inny problem jeszVe niz amh=0,9??? ze tak szybko sie podajesz?
Nie wiem jakie obecne.
Nie miałam robionej drożności.
Mam za krótka fazę lutealna.
Inne parametry w normie (łącznie z kariotypem).
Partner bierze chemię. Zamroził 1 słomkę.
Nie mamy więcej pieniędzy ani możliwości na kolejne próby. Chcieliśmy spróbować tylko raz i jak nie uda się to zamknąć ten rozdział. De facto gdyby nie ta chemia byśmy dalej próbowali naturalnie.
Ani ja zdrowia psychicznego i siły. Bardzo źle znoszę tą stymulację (też fizycznie).
scania lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny