X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną IN VITRO z niskim AMH
Odpowiedz

IN VITRO z niskim AMH

Oceń ten wątek:
  • 4me Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marikka wrote:
    Nie wiem czy wiesz ze personalne obrazanie w internecie jest karalne i ze juz sie zabieraja za takie osoby jak ty. Znajda cie po ip.
    Jak masz odwage obrazac jakas kobiete i podawac jej imie i nazwisko to podpisz sie imieniem i nazwiskiem a nie nickiem. Anonimowo obrazac potrafi kazdy.
    A czy Ty to wiesz? :)

Jedyne sformułowanie, które ktoś moglby odebrać jako obrazliwe to ewentualnie "sfrustrowana" - to nie jest taka wielka obraza by sąd mnie jakos strasznie ukarał.

Wyluzuj Kaja ;)

P. S. Ale tak na wszelki wypadek w razie W zrobilam sobie print screeny Twoich wypowiedzi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2018, 20:06

Lil_m, Lukrecja, Bea77_2, Domili lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Lil_m Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia, w następnym cyklu już normalne ivf albo przerwa, zależy jak wypadnie mi to kalendarzowo z urlopem.

Jvm, karolcia35 lubią tę wiadomość

Rocznik ''86/ POF/ [*] 8tc XII 2017
    VII 2017 - AMH <0.01, FSH 96 -> mezoterapia jajników IX 2017
    MTHFR: C6777 homozygota CC, A1298C homozygota AA, niedobór białka S
  • Muchacha Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2018, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, oświećcie mnie co to jest priming estrogenowy? Rozumiem, że to przyjmowanie większych dawek estrogenów w cyklu poprzedzającym, ale jaki to ma wpływ na powodzenie ivf? Mi kiedyś lekarka powiedziała, że to nie dla mnie, ale nie drążyłam dlaczego.

starania od 4 lat, AMH 0,58, 41 lat
    1 ivf - 1 zarodek, beta - 0
    2 ivf - 2 zarodki, beta +, brak serduszka w 8 tyg.
    3 ivf - brak zarodków
    4 ivf - 2 zarodki, beta <1
  • karolcia35 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dr chrostowski z artvimedu to proponował, właśnie ze względu na niskie amh. Ale też nie drazylam bo byłam tylko na 1 wizycie. Mówił też o podwójnej stymulacji.

AMH 0,54
    10.2014 IMSI 2 zarodki :( beta <0,1
    05.2015 brak oocytów
    03.2016 brak oocytów
    08.2016 IMSI 1 zarodek, ciąża pozamaciczna :(
    02.2017 IMSI 2 zarodki :( beta <0,1
    mlr 0%, I seria szczepień mlr 38% :)
    10.2017 IMSI 3 zarodki 01.2018 crio :( 03.2018 crio :( 09.2018 crio :(
    12.2018 IMSI 2 zarodki 2-dniowe 4b i 5b w oczekiwaniu na crio...
    NK 16,5%
    07.2019 crio 4b, 12 dpt - 99,8; 13 dpt - 185,6; 15 dpt - 825,6; 17 dpt - 2509; 21 dpt - 4942 :( ciąża ektopowa
  • karolcia35 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77_2 wrote:
    Podwójną stymulację ja miałam.
    Pamiętam. Nie polecasz :)

Bea77_2 lubi tę wiadomość

AMH 0,54
    05.2015 brak oocytów
    03.2016 brak oocytów
    NK 16,5%
    07.2019 crio 4b, 12 dpt - 99,8; 13 dpt - 185,6; 15 dpt - 825,6; 17 dpt - 2509; 21 dpt - 4942 :( ciąża ektopowa
  • 4me Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie dziewczyny doradzcie mi proszę!!! Jestem po pierwszej IUI-nie wiem jeszxze jaki wynik i jeszcze trochę poczekac musze;). Ale jesli sie nie uda to przyszla bedzie na cyklu stymulowanym (ta byla na naturalnym) i tu mam zonka bo oczywiście w momencie, kiedy mam miec stymulację, monitoring i chyba nawet sama IUI jestem w planach na drugim koncu polski.mielismy jechax z mlodym na druga czesc wakacji, wszytsko opłacone :/ Zastanawiam sie, czy rezygnowac? Lekarka mi dzis tylko na szybko powiedziala, ze przez to, ze następnym razem bedzie cykl stymulowany to moze mi przesunac owulke o dwa tygodnie. Mam przemyslec i dac znac. Nie mialam czasu sie tam zastanawiac, z reszta myslalam ze zrezygnuje z wyjazdu ale jednak nie wiem czy chce. Teraz mam milion pytan w glowie, wizyta z decyzja na kilka dni przed wyjazdem i nie mam juz jak za bardzo pogadac z lekarzem.
    Pytanie do Was jak sie opóźnia owulke na cyklu stymulowanym? Mial to ktos z Was? Antykoncepcyjnymi, czy jakos inaczej?

Widzicie jakies minusy takiego rozwiazania???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2018, 23:02

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • karolcia35 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może się mylę ale chyba nie owulke ci przesunie tylko teraz ta fazę lutealna.
    Mnie się teraz udało przesunąć @ o ponad 2 tyg po histeroskopii. Brałam primolut. To silniejsze niż duphaston.

Pozatym może nie będzie trzeba korygować :) czego ci życzę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2018, 00:02

4me lubi tę wiadomość

AMH 0,54
    05.2015 brak oocytów
    03.2016 brak oocytów
    NK 16,5%
  • marikka Przyjaciółka

Wysłany: 11 lipca 2018, 01:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    A czy Ty to wiesz? :)

Jedyne sformułowanie, które ktoś moglby odebrać jako obrazliwe to ewentualnie "sfrustrowana" - to nie jest taka wielka obraza by sąd mnie jakos strasznie ukarał.

Wyluzuj Kaja ;)

P. S. Ale tak na wszelki wypadek w razie W zrobilam sobie print screeny Twoich wypowiedzi :)
    Karalne jest uzywanie cudzych danych osobowych, podawanie imienia i nazwiska kogos i nasmiewanie sie z tej osoby. Pani Kaja moze Cie podac do sadu i na pewno sprawe wygra. Koncza sie czasy keidy mozna bylo bezkarnie i anonimowo obrazac i nasmiewac sie z innych osob w internecie. Poza tym jest ochrona danych osobowych i lamiesz prawo wymieniajac kogos z imienia i nazwiska.

Alberta lubi tę wiadomość

• marikka Przyjaciółka

Wysłany: 11 lipca 2018, 01:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77_2 wrote:
    Jestem w stanie zaakceptować odmienne zdanie. Często miałyśmy na tym wątku odmienne zdania z dziewczynami i nic się z tego powodu nie stało.

Śledzisz moje posty bo odzywasz się na każdym wątku na jakim się odzywam. Jak zorientowałaś się, że napisałam na wątku nOvum to napisałaś ten sam komentarz również tam. Nie uważam żeby moje wypowiedzi były radykalne.

Napisz jakieś posty od siebie a nie podczepiasz się tylko pod to co inni piszą. A podczepiasz się wyłącznie po to żeby skrytykować, albo żeby być złośliwą. Po co to robisz? Co ci to daje?
    Niestety nie jestes w stanie akceptowac odmiennego zdania tylko obrazasz sie jak male dziecko. Przeciez ja od siebie pisze. Napisalam dzisiaj ze cyferki nie maja takiego znaczenia bo wiek metrykalny i biologiczny moga sie roznic. I na to panie z forum tak strasznie sie oburzyly. Niby jestescie takie dojrzale a nie potrficie zaakceptowac cudzego zdania ani kulturalnei dyskutowac.

• mar2śka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 06:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marikka napiszę raz jeszcze bo chyba nie rozumiesz..Po co Ty tutaj chcesz być?? Czy w ogóle wiesz co to znaczy mierzyć się z problemem niepłodności, przechodzić przez różnego rodzaju zabiegi,operacje, stymulacje hormonalne, kłuć się zastrzykami w brzuch tak obolały, że nie ma gdzie wbić igły, walczyć latami i doświadczać kolejnych porażek?! To nie jest forum filozoficzne, sama przyznałaś, że temat Cię nie dotyczy to po co pisać o czymś o czym nie masz pojęcia?! W Twoim wypadku jest to czyste teoretyzowanie! Chciałaś napisać o swoich poglądach, już to zrobiłaś...wielokrotnie i chyba wystarczy co? Bo jak widzę nie jesteś w stanie nikomu tutaj ani pomóc ani poradzić ani podpowiedzieć formy leczenia czy zasugerować dobrego specjalistę. Wykaż się chociaż odrobiną empatii i nie rozwalaj nam wątku, znajdź miejsce bardziej odpowiednie dla siebie gdzie będziesz mogła sobie teoretyzować na każdy możliwy temat. Chyba nie zauważyłaś, że nie ma tutaj już ani jednej osoby, która by chciała z Tobą dyskutować na jakikolwiek temat więc daruj sobie! Pożegnaj się i po prostu znajdź inne forum gdzie będziesz pasowała i mogła wnieść coś od siebie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2018, 06:39

Kadetka, Lukrecja, Blastka, klamka, Bea77_2, maarta80, Dana721, karolcia35, Ciasteczko77, Mika10, Dagimka lubią tę wiadomość

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • Kadetka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewidentnie komuś sie baaardzo nudzi... ale są znacznie ciekawsze sposoby na walke z nudą.. jakoś nie wyobrażam sobie żebym z tego powodu miała wejść a forum dotyczące rybołówstwa tudzież filatelistyki i wypowiadać się w temacie o ktorym nie mam bladego pojęcia tylko dlatego, że jest to forum otwarte (ogólnodostępne) i zwyczajnie (technicznie) mam taką możliwość. ..

Lukrecja, Lil_m, mar2śka, klamka, Bea77_2, maarta80, Dana721, Domili, karolcia35, Mika10, Dagimka lubią tę wiadomość

Najszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie :)

POF, Hashimoto,
    MTHFR C677T nieprawidlowa heterozygota CT
    PAI-1 nieprawidłowa heterozygota 4G/5G
    po leczeniu immunosupresyjnym
    I ET :(:(
    II ET szczęśliwy :) :)
  • Lil_m Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to mówią "syty głodnego nie zrozumie". Swoją drogą, to jak to jest u Was - rozmawacie ze znajomymi, rodziną, generalnie osobami, które problemu nie mają, o niepłodności? Ja w sumie tylko z jedną osobą, która przeszła przez ivf, choć dowiedziałam się o tym po czasie.

klamka, Bea77_2, Blastka, sylwia80, Dana721 lubią tę wiadomość

Rocznik ''86/ POF/ [*] 8tc XII 2017
    VII 2017 - AMH <0.01, FSH 96 -> mezoterapia jajników IX 2017
    MTHFR: C6777 homozygota CC, A1298C homozygota AA, niedobór białka S
  • mar2śka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadetka - ja właśnie tez nie mogę ogarnąć celowości takiego postępowania :/

Lil- ja jakoś nie mam ochoty o tym rozmawiać, tylko Mąż wie jak ciężka i bolesna była ta droga. Mam super przyjaciółkę, która wie o naszej sytuacji ale sama tego problemu nie ma i chyba nie do końca jest w stanie mnie zrozumieć. Ja sama nie wiem czy bym była w stanie zrozumieć to wszystko gdybym nie była w takiej sytuacji. Niektóre rzeczy trzeba po prostu przeżyć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2018, 09:38

klamka, Kadetka, karolcia35 lubią tę wiadomość

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • Blastka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lil ja nie mam z kim porozmawiać oprócz męża. Choć on zostawia mi wolną rękę tzn ja mam być mózgiem operacji a on będzie wykonywał o co poroszę. Generalnie jednak kobiety bardziej to przeżywają i potrzebują o tym porozmawiać. U nas rodzina nie wie (mama już nie żyje). Ostatnio spotkałam koleżankę, która też starała się 3 lata i dopiero teraz udało się 1 IUI. Miałyśmy wspólny język, mimo że jest 10 lat młodsza i nie doszła do etapu IVF.

klamka lubi tę wiadomość

• Magdala Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Wlasnie dziewczyny doradzcie mi proszę!!! Jestem po pierwszej IUI-nie wiem jeszxze jaki wynik i jeszcze trochę poczekac musze;). Ale jesli sie nie uda to przyszla bedzie na cyklu stymulowanym (ta byla na naturalnym) i tu mam zonka bo oczywiście w momencie, kiedy mam miec stymulację, monitoring i chyba nawet sama IUI jestem w planach na drugim koncu polski.mielismy jechax z mlodym na druga czesc wakacji, wszytsko opłacone :/ Zastanawiam sie, czy rezygnowac? Lekarka mi dzis tylko na szybko powiedziala, ze przez to, ze następnym razem bedzie cykl stymulowany to moze mi przesunac owulke o dwa tygodnie. Mam przemyslec i dac znac. Nie mialam czasu sie tam zastanawiac, z reszta myslalam ze zrezygnuje z wyjazdu ale jednak nie wiem czy chce. Teraz mam milion pytan w glowie, wizyta z decyzja na kilka dni przed wyjazdem i nie mam juz jak za bardzo pogadac z lekarzem.
    Pytanie do Was jak sie opóźnia owulke na cyklu stymulowanym? Mial to ktos z Was? Antykoncepcyjnymi, czy jakos inaczej?

Widzicie jakies minusy takiego rozwiazania???

Z mojego doswiadczenia, nie da sie przasunac owulacji o dwa tygodnie jezeli dzialamy na cyklu juz rozpoczetym. Moze dr miala cos innego na mysli. Antykoncepcja moze Ci wydluzyc cykl poprzedajacy i tym sposobem w nastepnym cyklu owulacja bedzie pozniej w sensie kalendarzowym (dzien cyklu bedzie mniej wiecej ten sam, w ktorym zawsze u Ciebie wystepuje owulacja).
    Na cyklu stymulowanym faza folikularna nie rozni sie zbytnio dlugoscia od tej na cyklu naturalnym.
    Ja bym jechala na wakacje na Twoim miejscu.

I jeszcze. Ta jalowa dyskusja sie skonczy jezeli przestaniecie reagowac na posty.

4me, Lukrecja, karolcia35 lubią tę wiadomość

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • 4me Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny lekarka nie powiedziała, ze przesunie mi owulacje-to byly moje jakies jak widac nietrafione wnioski. Powiedziala, ze jeste w stanie inseminacje opoznic o dwa tygodnie, ze nie bede musiala czekać na kolejny miesiąc - w tym sensie. Czy wiecie, czym ona mi to opóźni? Hormony? Miala ktoras z Was takie przesuwanie przed IVF np?
    Przytyje 10kg i będę sie toczyć? Hehehehe :)

Niestety steryd, ktory teraz biore juz chyba tak sie zadomowil, ze jednak zaczynam wygladac jak chomik na twarzy. Nie moge na siebie patrzeć w lustrze :/

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • mar2śka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno nowy cykl można opóźnić hormonami tylko nie wiem jaki tego sens tak naprawdę. Jak długie masz cykle? może lepiej poczekać na nowy zamiast mieszać bo z tymi hormonami to tez różnie bywa i może się wszystko pomieszać. Ja po tabletkach np miałam bardzo często plamienia a po progesteronie i tak miesiączka w terminie przychodziła :P Co prawda nie miałam IUI ale przy IVF tez różne cuda się bierze ;)

4me lubi tę wiadomość

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marikka wrote:
    Beato przestan juz z tym wiekiem, ile razy widze Twoj post tyle razy piszesz o wieku.

ale niestety taka jest prawda
    mi ginka powiedziała, że inaczej prowadzi się ciążę 40+
    dlaczego profilaktycznie dali mi acard, Neoparin i skierowanie na krzywą cukrową, skoro to dopiero 9-10 tydz., właśnie ze względu na 40+
    tak samo endokrynolog też wspominał o peselu i że bardzo musze pilnować tarczycy tym bardziej w ciąży i to pierwszej

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marikka wrote:
    Nie wiem dlaczgeo moje posty Wam graja na nerwach, co jest w nich takiego strasznego? Po prostu z pewnymi rzeczami sie nie zgadzam i mam odmienne zdanie.
    ale czy masz doświadczenie? wiedzę w tym temacie?

maarta80 lubi tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miałyśmy kiedyś takiego trolla na 35+
    laska dawała nam konkretnie popalić
    zaczęłyśmy zgłaszać każdy jej post, blokowali ją, ona zmieniała ip i zakładała kolejne konto, ale po latach znajomości (wcześniej była normalna) od razu ją rozgryzałyśmy, że to ona pod nowym nickiem, bo po sposobie wyrażania się, słownictwe łatwo było ją odkryć.
    Potem przestałyśmy kompletnie odpowiadać na jej posty. Postanowiłyśmy udawać, że jej nie ma :-)
    No i prawie się udało :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2018, 15:10

maarta80, Lukrecja, Dana721, karolcia35 lubią tę wiadomość

‹‹ 311 312 313 314 315 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ