X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną IN VITRO z niskim AMH
Odpowiedz

IN VITRO z niskim AMH

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2018, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2019, 19:51

• Izka36 Koleżanka

Wysłany: 26 lipca 2018, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doktor L. to dla mnie niestety duże nieporozumienie. Rozumiem już wkur... Belli i rozumiem czemu Niezapominajka poszła gdzie indziej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2018, 20:34

Izka36
    "Nie poddawaj się! przeważnie to ten ostatni klucz z pęku otwiera drzwi"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2018, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2019, 19:52

• Muchacha Ekspertka

Wysłany: 26 lipca 2018, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77_2 wrote:
    Będę cię szukać tam, bo też planujemy :-) uuu zarobiona będę, pisząc na tylu forach na raz :-D

Ja już jestem na budowlanym i od tych wszystkich terminów to mi głowa pęka. Dachy, bloczki, i płyty fundamentowe mi się śnią...

Bea77_2, Magdala, Blastka, karolcia35 lubią tę wiadomość

starania od 4 lat, AMH 0,58, 41 lat
    1 ivf - 1 zarodek, beta - 0
    2 ivf - 2 zarodki, beta +, brak serduszka w 8 tyg.
    3 ivf - brak zarodków
    4 ivf - 2 zarodki, beta <1
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2018, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Magdala lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2018, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Lukrecja lubi tę wiadomość

• Magdala Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77_2 wrote:
    Może: "przyjeżdżamy z Londynu" tak magicznie zadziałało, że będzie dodatkowa opłata. Na wizycie też usłyszałam, że możemy mieć droższy lek "bo nas stać"... no comment. Tylko na wizycie startowej będę u dr Zamory, potem wracam do dr L. na stymulację.

To mnie zastrzelilas. Naprawde tak powiedzial, ze mozecie miec drozsze, bo Was stac?
    Z calym szacunkiem, do wiedzy i doswiadczenia doktora..to bylo slabe.

U nas jest tak goraco, ze trudno jest nawet sie przemieszczac.
    Dzis widzialam na stacji metra facet lezal jakby trupem i jacys medycy naookolo.
    Na 4 stopniowej skali tzw heatwave jestesmy obecnie na 3 stopniu, czyli granice tolerancyjnych temperatur zostaly dosc znaczaco przekroczone zarowno w dzien i w nocy.
    Mowia o burzy, ale czy przyjdzie??

Zaczelam estrofem dziewczyny. Cykl transferowy. 8-)

klamka, Lukrecja, 4me, Mika10, eM80, sylwia80, karolcia35, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2018, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Blastka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77_2 wrote:
    Może: "przyjeżdżamy z Londynu" tak magicznie zadziałało, że będzie dodatkowa opłata. Na wizycie też usłyszałam, że możemy mieć droższy lek "bo nas stać"... no comment. Tylko na wizycie startowej będę u dr Zamory, potem wracam do dr L. na stymulację.
    Lepszy lek za większą kasę to rozumiem, może o to mu chodziło, bo nie wierzę żeby narażał Was tak po prostu na kasę. Aczkolwiek pewnie "magia Londynu" zrobiła swoje :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2018, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Kadetka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:

Zaczelam estrofem dziewczyny. Cykl transferowy. 8-)

Super! Trzymam kciuki! :) Które to podejście jeśli mogę spytać....?

Najszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie :)

POF, Hashimoto,
    MTHFR C677T nieprawidlowa heterozygota CT
    PAI-1 nieprawidłowa heterozygota 4G/5G
    po leczeniu immunosupresyjnym
    I ET :(:(
    II ET szczęśliwy :) :)
  • Blastka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77 tak właśnie myślałam bo u nas też tekst o leku był tylko tej drugiej części że nas stać nie dodał. Komentarz mógł sobie darować, ale widać wali prosto z mostu. Choć odczytałabym to też tak, że chce żeby stymulacja Wasza wyszła jak najlepiej czego Ci życzę :-)

Magdala będę Ci kibicować :-)

Sama z siebie zrobiłam w tym cyklu badania m.in. LH 13,10 (2,4-12,6) i FSH 16,60 (3,5-12,5). Wygląda na to że mam niedomogę ciałka żółtego czyli za niski progesteron (stosunek LH do FSH powinien być około 1) Czytałam że progesteton ma wpływ na endometrium i teraz zastanawiam się jak będzie rosło endo przed moim crio? Przy 2 transferach choć byłam obładowana lekami nigdy nie badałam progesteronu ani endo. Chyba za bardzo liczyłam że lekarz sam coś zaproponuje.
    Dziewczyny czy ktoraś z Was badała progesteron po transferze?

Magdala, Bea77_2 lubią tę wiadomość

• Magdala Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadetka wrote:
    Super! Trzymam kciuki! :) Które to podejście jeśli mogę spytać....?

Trzy procedury za mna. Transfer piaty. Bylby szosty, ale raz zarodek nie przetrwal (robilismy eksperyment i hodowalismy ostatni zarodek do blastocysty, poniewaz nie moglam byc w klinice na trzeci dzien, ale nie przezyl bidok).

• Magdala Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blastka wrote:

Magdala będę Ci kibicować :-)

Sama z siebie zrobiłam w tym cyklu badania m.in. LH 13,10 (2,4-12,6) i FSH 16,60 (3,5-12,5). Wygląda na to że mam niedomogę ciałka żółtego czyli za niski progesteron (stosunek LH do FSH powinien być około 1) Czytałam że progesteton ma wpływ na endometrium i teraz zastanawiam się jak będzie rosło endo przed moim crio? Przy 2 transferach choć byłam obładowana lekami nigdy nie badałam progesteronu ani endo. Chyba za bardzo liczyłam że lekarz sam coś zaproponuje.
    Dziewczyny czy ktoraś z Was badała progesteron po transferze?

Zawsze! Progesteron i TSH uwazam, ze nalezy badac po transferze jak najbardziej.

Ale jak nie badalas endo przy transferze? Przeciez to wyznacznik.

• Kadetka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:
    Trzy procedury za mna. Transfer piaty. Bylby szosty, ale raz zarodek nie przetrwal (robilismy eksperyment i hodowalismy ostatni zarodek do blastocysty, poniewaz nie moglam byc w klinice na trzeci dzien, ale nie przezyl bidok).

To też już masz szmat drogi za sobą.. będę moooocno trzymać kciuki!

Rozumiem że zawsze podajecie 3dniowe tak? Po jednym zarodku? Nigdy beta nie ruszyła?

POF, Hashimoto,
  • 4me Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadetka wrote:
    tylko co pytający miał na myśli... in vitro - począwszy od stymulacji, czy transfer posiadanych już zamrożonych zarodków.. bo jeśli stymulację, to się zgodzę, organizm potrzebuje czasu na zregenerowanie, w końcu to duże obciążenie dla niego... ale jeśli powtarzanie samego transferu to nie słyszałam, żeby były jakieś przeciwwskazania..
    Ja pytalam i mialam na mysli stymulacje. Czytajac Was nie licze na tyle zarodkow by mozna je podzielic na dwa transfery.... Mam nadzieję, ze moze sie milo zaskocze ;)

Pamietajcie ze ja jestem narazie w Invcta-menopur, transfer na 5 dobe itp itd zobaczymy co dotrwa do tej 5 doby ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Kadetka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Ja pytalam i mialam na mysli stymulacje. Czytajac Was nie licze na tyle zarodkow by mozna je podzielic na dwa transfery.... Mam nadzieję, ze moze sie milo zaskocze ;)

Pamietajcie ze ja jestem narazie w Invcta-menopur, transfer na 5 dobe itp itd zobaczymy co dotrwa do tej 5 doby ;)
    W takim razie będziemy moocno zaciskać kciuki :)

4me lubi tę wiadomość

POF, Hashimoto,
  • Magdala Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadetka wrote:
    To też już masz szmat drogi za sobą.. będę moooocno trzymać kciuki!

Rozumiem że zawsze podajecie 3dniowe tak? Po jednym zarodku? Nigdy beta nie ruszyła?

Tak, zawsze trzydniowe. Decyzja lekarza.
    Po jednym zarodku. Mam przegrode w macicy wiec mniej miejsca.
    Beta ruszyla trzy razy, ale na krotko.

Dzieki!

• 4me Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki :* ja trzymam za Was kciuki :* u nas jeszczw troche jesli po drodze nic nie wyskoczy to my zaczniemy pewnie dopiero pod koniec sierpnia.
    Szkoda mi tylko tego cyklu, ze naturalnie nawet sie nie możemy starac przez te tabletki antykoncepcyjne.

Ja sie zapytalam mojej lekarki czemu ten nieszczesny menopur, czemu ta 5 doba... Czy moge w 3 jesli bede chciala? A ona mi odpowiedziala, ze robia to juz od lat i przy tym sa najlepsze wyniki, najwiecej ciąż. Kurcze jak mam jej nie ufać? Moze juz nie ma zadnej empati w tym co robi ale na pewno maja swoje cele-tyle i tyle invitro, ciaz itp itd. KPI najważniejsze jak w każdej korpo :D wiec dlaczego mialoby jej niezalezec, tak jak mi?
    Jesli mi sie uda, im sie podniosa statystki, kasa na koncie zostaje -win-win!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2018, 22:35

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
‹‹ 342 343 344 345 346 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ