IN VITRO z niskim AMH
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyLil_m wrote:Dziewczyny, ile kosztują leki? A konkretnie menopur? Patrzę w internecie na te ceny, ale nie kumam
jak to policzyć, ile mniej więcej kosztuje stymulacja?
Mnie leki do tej stymulacji kosztowały 4tys zł., w tym menopur brałam w dawce 225 jednostek dziennie, do tego miałam trochę gonalu no i potem doszło Cetrotide i Ovitrelle.
Lil_m lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Lil_m wrote:Jeszcze nie wiem. Na razie robię rozeznanie czy wybrać program z lekami czy bez. Teoretycznie mogę załapać się na refundację z ostatnim wynikiem fsh.
Muachacha, właśnie sprawdzałam konto - rok wizyt, badań, 2x mezo, monitoringi i 20k poszło. Tym bardziej wkurzam się robiąc co miesiąc przelew do ZUSu!
U mnie w sumie dwa razy więcej. Średnio jedna procedura wychodzi mi 10k, z tym, że ja nigdy nie mam mrozaków i zawsze muszę zaczynać od nowa. No i oprócz pierwszej stymulacji dość intensywnej, kolejne są już minimalne na własnym cyklu lekko stymulowanym. Więc z tego względu jest trochę taniej, ale za to bez refundacji bo wiek.
starania od 4 lat, AMH 0,58, 41 lat
1 ivf - 1 zarodek, beta - 0
2 ivf - 2 zarodki, beta +, brak serduszka w 8 tyg.
3 ivf - brak zarodków
4 ivf - 2 zarodki, beta <1 -
nick nieaktualnyMuchacha wrote:U mnie w sumie dwa razy więcej. Średnio jedna procedura wychodzi mi 10k, z tym, że ja nigdy nie mam mrozaków i zawsze muszę zaczynać od nowa. No i oprócz pierwszej stymulacji dość intensywnej, kolejne są już minimalne na własnym cyklu lekko stymulowanym. Więc z tego względu jest trochę taniej, ale za to bez refundacji bo wiek.
-
Muachacha, tylko ja pisałam o koszcie na razie bez ivf... także jeszcze +15k do rachunku.Rocznik ''86/ POF/ [*] 8tc XII 2017
VII 2017 - AMH <0.01, FSH 96 -> mezoterapia jajników IX 2017
MTHFR: C6777 homozygota CC, A1298C homozygota AA, niedobór białka S -
Lil_m wrote:Akurat to jest moje najmniejsze zmartwienie, mam wprawę
Mnie takie rzeczy bardziej wykończyły psychicznie niż kolejnie nieudane transfery. Wiec warto sobie tego oszczędzić, jeśli mozna
Słuchajcie, ja pod koniec to miałam odruch wymiotny jak widziałam te panie na recepcji w Invikcie, jak wiedziałam że po raz kolejny trzeba będzie coś prostować bo ktoś czegoś zapomniał, te terminale do czesania kasy jakby to był warzywniak. Brrrrrr. Nigdy więcej.Bea77_2 lubi tę wiadomość
5 x ICSI + 7 x FET = 19 zarodkow, 2 x poronienie @10tyg & @8tyg (T22), 1 x cb
1 x naturalna cb
Szczęśliwy finał - Emilia 19/7/2019 -
Ale ja nie mam problemu z invicta, po prostu "wykłócaniem" zajmuję się ma codzień
ale rozumiem, że dla wielu osób może być denerwujące
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2018, 18:12
Rocznik ''86/ POF/ [*] 8tc XII 2017
Lil_m wrote:Ale ja nie mam problemu z invicta, po prostu "wykłócaniem" zajmuję się ma codzień
ale rozumiem, że dla wielu osób może być denerwujące
Szkoda, że nie poznalyśmy się dwa lata temu. Szla bym do invicty zaslaniajac się Tobą. A Ty byś juz o wszystko za mnie darła z nimi koty, a ja bym sobie siedziała w kąciku jak oaza spokojuWiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2018, 18:19
1 x naturalna cb
nick nieaktualnybrenya77 wrote:Słuchajcie, ja pod koniec to miałam odruch wymiotny jak widziałam te panie na recepcji w Invikcie
Wykłócać to ja się potrafię jakby co
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2018, 18:18
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Bea77_2 wrote:Ja też "wykłócaniem" zajmuję się zawodowo, ale przy ivf to nie to samo zdecydowanie.
Bea77_2 lubi tę wiadomość
Rocznik ''86/ POF/ [*] 8tc XII 2017
Lil_m wrote:A mi podejście "na zimno" pomaga zachować względny spokój. I zawsze mówię, że jeśli my się nie będziemy wykłócać, to kto?
A ja znalazłam klinikę w której nie trzeba się wyklocac. i zaczęłam zachodzić w ciążę, wiec tej wersji się trzymam
1 x naturalna cb
Przykre to jest co piszecie. Nigdy nie miałam styczności z klinikami niepłodności ale myślałam że jak zostawia się tam grubą kasę to obchodzą się z jajkiem. Mogę za to polecić dobrego ginekologa o dziwo na NFZ który specjalizuje się w leczeniu niepłodności i naprawdę pomaga, daje mnóstwo badań na NFZ. Na dzień dobry komplet hormonów wit d krzywe cukrowe i insulinowe. Koleżanka później dostała na NFZ mthfr i amh. Za nic nie płaciła. Niestety to na Śląsku. Ale wiem że kobiety dojeżdżaja do niego z daleka bo kliniki nie pomogły a on tak. Przykłada się bardzo i każda pacjentke traktuje indywidualnie. Jak ktoś chce namiar to na priv.
Lukrecja, brenya77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
sandri_1 wrote:Przykre to jest co piszecie. Nigdy nie miałam styczności z klinikami niepłodności ale myślałam że jak zostawia się tam grubą kasę to obchodzą się z jajkiem. Mogę za to polecić dobrego ginekologa o dziwo na NFZ który specjalizuje się w leczeniu niepłodności i naprawdę pomaga, daje mnóstwo badań na NFZ. Na dzień dobry komplet hormonów wit d krzywe cukrowe i insulinowe. Koleżanka później dostała na NFZ mthfr i amh. Za nic nie płaciła. Niestety to na Śląsku. Ale wiem że kobiety dojeżdżaja do niego z daleka bo kliniki nie pomogły a on tak. Przykłada się bardzo i każda pacjentke traktuje indywidualnie. Jak ktoś chce namiar to na priv.Szs
-
Lukrecja wrote:A w jakiej klinice robisz? Ile płacisz za IVF na cyklu naturalnym?
Jestem w Novum. Między 7,5 a 9 tys., zależy ile badań trzeba było powtarzać, z tym że u mnie stymulacja była naprawdę minimalna, ostatnio tylko 3x Menopur 75.
Lukrecja lubi tę wiadomość
3 ivf - brak zarodków
4 ivf - 2 zarodki, beta <1 -
Lukrecja wrote:A w jakiej klinice robisz? Ile płacisz za IVF na cyklu naturalnym?
Jestem w Novum. Między 7,5 a 9 tys., zależy ile badań trzeba było powtarzać, z tym że u mnie stymulacja była naprawdę minimalna, ostatnio tylko 3x Menopur 75 i Clo.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2018, 22:08
Lukrecja lubi tę wiadomość
3 ivf - brak zarodków
4 ivf - 2 zarodki, beta <1