X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną IN VITRO z niskim AMH
Odpowiedz

IN VITRO z niskim AMH

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lil_m wrote:
    Dziewczyny, ile kosztują leki? A konkretnie menopur? Patrzę w internecie na te ceny, ale nie kumam ;) jak to policzyć, ile mniej więcej kosztuje stymulacja?
    Można kupić 75j za 80-90zl.
    Mnie leki do tej stymulacji kosztowały 4tys zł., w tym menopur brałam w dawce 225 jednostek dziennie, do tego miałam trochę gonalu no i potem doszło Cetrotide i Ovitrelle.

Lil_m lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ma się niewielkie dawki to się opłaca wykupić samemu. Ja miałam z tego co pamiętam 450j Menopuru przez 14 dni,nie mogę znaleźć teraz planu stymulacji. Innych leków nie liczę.

• Muchacha Ekspertka

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lil_m wrote:
    Jeszcze nie wiem. Na razie robię rozeznanie czy wybrać program z lekami czy bez. Teoretycznie mogę załapać się na refundację z ostatnim wynikiem fsh.

Muachacha, właśnie sprawdzałam konto - rok wizyt, badań, 2x mezo, monitoringi i 20k poszło. Tym bardziej wkurzam się robiąc co miesiąc przelew do ZUSu!

U mnie w sumie dwa razy więcej. Średnio jedna procedura wychodzi mi 10k, z tym, że ja nigdy nie mam mrozaków i zawsze muszę zaczynać od nowa. No i oprócz pierwszej stymulacji dość intensywnej, kolejne są już minimalne na własnym cyklu lekko stymulowanym. Więc z tego względu jest trochę taniej, ale za to bez refundacji bo wiek.

starania od 4 lat, AMH 0,58, 41 lat
    1 ivf - 1 zarodek, beta - 0
    2 ivf - 2 zarodki, beta +, brak serduszka w 8 tyg.
    3 ivf - brak zarodków
    4 ivf - 2 zarodki, beta <1
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muchacha wrote:
    U mnie w sumie dwa razy więcej. Średnio jedna procedura wychodzi mi 10k, z tym, że ja nigdy nie mam mrozaków i zawsze muszę zaczynać od nowa. No i oprócz pierwszej stymulacji dość intensywnej, kolejne są już minimalne na własnym cyklu lekko stymulowanym. Więc z tego względu jest trochę taniej, ale za to bez refundacji bo wiek.
    A w jakiej klinice robisz? Ile płacisz za IVF na cyklu naturalnym?

• Lil_m Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muachacha, tylko ja pisałam o koszcie na razie bez ivf... także jeszcze +15k do rachunku.

Rocznik ''86/ POF/ [*] 8tc XII 2017
    VII 2017 - AMH <0.01, FSH 96 -> mezoterapia jajników IX 2017
    MTHFR: C6777 homozygota CC, A1298C homozygota AA, niedobór białka S
  • brenya77 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lil_m wrote:
    Akurat to jest moje najmniejsze zmartwienie, mam wprawę ;)

Mnie takie rzeczy bardziej wykończyły psychicznie niż kolejnie nieudane transfery. Wiec warto sobie tego oszczędzić, jeśli mozna :-)
    Słuchajcie, ja pod koniec to miałam odruch wymiotny jak widziałam te panie na recepcji w Invikcie, jak wiedziałam że po raz kolejny trzeba będzie coś prostować bo ktoś czegoś zapomniał, te terminale do czesania kasy jakby to był warzywniak. Brrrrrr. Nigdy więcej.

Bea77_2 lubi tę wiadomość

5 x ICSI + 7 x FET = 19 zarodkow, 2 x poronienie @10tyg & @8tyg (T22), 1 x cb
    1 x naturalna cb
    Szczęśliwy finał - Emilia 19/7/2019
  • Lil_m Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ja nie mam problemu z invicta, po prostu "wykłócaniem" zajmuję się ma codzień :) ale rozumiem, że dla wielu osób może być denerwujące

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2018, 18:12

• brenya77 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lil_m wrote:
    Ale ja nie mam problemu z invicta, po prostu "wykłócaniem" zajmuję się ma codzień :) ale rozumiem, że dla wielu osób może być denerwujące

Szkoda, że nie poznalyśmy się dwa lata temu. Szla bym do invicty zaslaniajac się Tobą. A Ty byś juz o wszystko za mnie darła z nimi koty, a ja bym sobie siedziała w kąciku jak oaza spokoju :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2018, 18:19

1 x naturalna cb
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brenya77 wrote:
    Słuchajcie, ja pod koniec to miałam odruch wymiotny jak widziałam te panie na recepcji w Invikcie
    Mam podobne odczucia co do Nov/um. Za każdym razem jak przejeżdżam obok, to rzygac mi się chce na samą myśl o tym wszystkim. Jak oni bardzo mają wywalone. Jak się jest niezbyt trudnym przypadkiem to ogarniaja... gorzej jak stanie im na drodze taki ktoś jak ja to nie wiedza co robić.... wrrr
    Wykłócać to ja się potrafię jakby co :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2018, 18:18

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2019, 19:29

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2019, 19:30

• Lil_m Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77_2 wrote:
    Ja też "wykłócaniem" zajmuję się zawodowo, ale przy ivf to nie to samo zdecydowanie.
    A mi podejście "na zimno" pomaga zachować względny spokój. I zawsze mówię, że jeśli my się nie będziemy wykłócać, to kto? :)

Bea77_2 lubi tę wiadomość

• brenya77 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lil_m wrote:
    A mi podejście "na zimno" pomaga zachować względny spokój. I zawsze mówię, że jeśli my się nie będziemy wykłócać, to kto? :)

A ja znalazłam klinikę w której nie trzeba się wyklocac. i zaczęłam zachodzić w ciążę, wiec tej wersji się trzymam ;-)

1 x naturalna cb
  • sandri_1 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykre to jest co piszecie. Nigdy nie miałam styczności z klinikami niepłodności ale myślałam że jak zostawia się tam grubą kasę to obchodzą się z jajkiem. Mogę za to polecić dobrego ginekologa o dziwo na NFZ który specjalizuje się w leczeniu niepłodności i naprawdę pomaga, daje mnóstwo badań na NFZ. Na dzień dobry komplet hormonów wit d krzywe cukrowe i insulinowe. Koleżanka później dostała na NFZ mthfr i amh. Za nic nie płaciła. Niestety to na Śląsku. Ale wiem że kobiety dojeżdżaja do niego z daleka bo kliniki nie pomogły a on tak. Przykłada się bardzo i każda pacjentke traktuje indywidualnie. Jak ktoś chce namiar to na priv.

Lukrecja, brenya77 lubią tę wiadomość

w4sqs65ge24sefoo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77_2 wrote:
    Ja też "wykłócaniem" zajmuję się zawodowo, ale przy ivf to nie to samo zdecydowanie.
    :D dziewczyny w togach ?

Mergelka lubi tę wiadomość

• Szapiro Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandri_1 wrote:
    Przykre to jest co piszecie. Nigdy nie miałam styczności z klinikami niepłodności ale myślałam że jak zostawia się tam grubą kasę to obchodzą się z jajkiem. Mogę za to polecić dobrego ginekologa o dziwo na NFZ który specjalizuje się w leczeniu niepłodności i naprawdę pomaga, daje mnóstwo badań na NFZ. Na dzień dobry komplet hormonów wit d krzywe cukrowe i insulinowe. Koleżanka później dostała na NFZ mthfr i amh. Za nic nie płaciła. Niestety to na Śląsku. Ale wiem że kobiety dojeżdżaja do niego z daleka bo kliniki nie pomogły a on tak. Przykłada się bardzo i każda pacjentke traktuje indywidualnie. Jak ktoś chce namiar to na priv.
    Możesz zdradzić kto?

Szs
  • sandri_1 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szapiro priv napisz. Zaakceptowałam. Skąd jesteś?

w4sqs65ge24sefoo.png
  • sandri_1 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A miałam dać znać co u koleżanki. Była dziś na pierwszym usg. Wszystko w porządku. Serduszko bije.

w4sqs65ge24sefoo.png
  • Muchacha Ekspertka

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lukrecja wrote:

Jestem w Novum. Między 7,5 a 9 tys., zależy ile badań trzeba było powtarzać, z tym że u mnie stymulacja była naprawdę minimalna, ostatnio tylko 3x Menopur 75.

Lukrecja lubi tę wiadomość

3 ivf - brak zarodków
  • Muchacha Ekspertka

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lukrecja wrote:

Jestem w Novum. Między 7,5 a 9 tys., zależy ile badań trzeba było powtarzać, z tym że u mnie stymulacja była naprawdę minimalna, ostatnio tylko 3x Menopur 75 i Clo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2018, 22:08

Lukrecja lubi tę wiadomość

3 ivf - brak zarodków
‹‹ 371 372 373 374 375 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ