X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną IN VITRO z niskim AMH
Odpowiedz

IN VITRO z niskim AMH

Oceń ten wątek:
  • Muchacha Ekspertka

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lil_m wrote:
    Muachacha, tylko ja pisałam o koszcie na razie bez ivf... także jeszcze +15k do rachunku.

Oj, to rzeczywiście sporo. Ja nie liczyłam kosztów przed in vitro, dopiero jak podeszłam do pierwszej procedury i zobaczyłam jakie to są koszty, rozpoczęłam buchalterię ;)

starania od 4 lat, AMH 0,58, 41 lat
    1 ivf - 1 zarodek, beta - 0
    2 ivf - 2 zarodki, beta +, brak serduszka w 8 tyg.
    3 ivf - brak zarodków
    4 ivf - 2 zarodki, beta <1
  • Nadzieja90 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szapiro prosze o namiar na tego lekarza na slasku

• Nadzieja90 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny przy niskim amh po jakim czasie mozna zaczynac nowa stymulacje zeby AMH sie odbilo?

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja90 wrote:
    dziewczyny przy niskim amh po jakim czasie mozna zaczynac nowa stymulacje zeby AMH sie odbilo?
    Co masz na myśli? Chodzi ci o zmianę wartości AMH po stymulacji? Czy o sytuacje kiedy po suplementacji możliwe jest podniesienie wyniku?

• Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was bardzo serdecznie:)
    Czytam Was od samego początku,ale obiecałam sobie,że odezwę się dopiero jak nadrobię wątek i niestety zajęło mi to parę dobrych miesiący:)

Coś o sobie:
    Aktualnie jesteśmy po 2 nieudanych procedurach icsi/imsi. Tak jak Wy Kochane, tak ja również mam niskie amh. U męża słabe nasienie, zatem problem po obu stronach. Zanim zaczęłam pierwsze podejście amh 1,22.
    W pierwszej procedurze, na długim protokole było 6 dojrzałych komórek (zaplodnily się tylko 2). Transfer 1 zarodka w 3 dobie, a drugi padł w 4 dobie (do tej pory zaluje,że nie wzięłam 2, ale lekarz tak doradził).
    Później około 2 msc przerwy i druga stymulacja na krótkim protokole. Niestety klapa. Pomimo estradiolu na tym samym poziomie co wcześniej (prawie 2000), było tylko 3 komórki. Zaplodnila się 1. Transfer w 2 dobie zakonczony niepowodzeniem.
    Za każdym razem wynik bety okolo 0,8- 1,5.
    Aktualnie przygotowujemy się do naszego ostatniego podejścia na swoich komórkach. Jestem pełna obaw i mam świadomość, że wynik może być najgorszy jak dotąd (biorąc pod uwagę tendencję spadkowa).

Podziwiam Was i czytam z wielką przyjemnością. Macie ogromną wiedzę i siłę do walki.
    Zaciskam kciuki za każdą z Was. Wierze, że każdej z Was się kiedyś uda zostać mama.

ewela88, tolerancyjna lubią tę wiadomość

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Nadzieja90 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edloteh chodzi mi o to ze przed 1 icis mialam fsh 14 a teraz po 4 miesiacach fsh 29 amh przed bylo 0,55 teraz wole nie badac i jestem ciekawa czy fsh spadnie a amh wroci na poziom jak przed icis? nie wiem ile powinnam odczekac do kolejnej proby

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2018, 16:13

edloteh lubi tę wiadomość

• Nadzieja90 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 ile zamierzasz teraz odczekac przed ostatnia proba?

• Muchacha Ekspertka

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja90 wrote:
    edloteh chodzi mi o to ze przed 1 icis mialam fsh 14 a teraz po 4 miesiacach fsh 29 amh przed bylo 0,55 teraz wole nie badac i jestem ciekawa czy fsh spadnie a amh wroci na poziom jak przed icis? nie wiem ile powinnam odczekac do kolejnej proby

Moje amh przed in vitro to 1, po trzech procedurach spadło do 0,19, po czterech miesiącach wróciło do 0,58. Ponoć tak się właśnie dzieje, że bezpośrednio po procedurze spada, a potem odbija, choć zazwyczaj już nie do tego poziomu co przed in vitro. Chociaż mamy tu też przypadki (chyba Niezapominajka), że amh wzrosło. Czasem też pomaga suplementacja wit. D, ale to oczywiście nie jest prawdziwy wzrost amh tylko raczej ono staje się łatwiej mierzalne. Niska wit. D sprawia, że poziom amh jest sztucznie zaniżony.

starania od 4 lat, AMH 0,58, 41 lat
    1 ivf - 1 zarodek, beta - 0
    2 ivf - 2 zarodki, beta +, brak serduszka w 8 tyg.
    3 ivf - brak zarodków
    4 ivf - 2 zarodki, beta <1
  • Nadzieja90 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziekuje za odpowiedz, ja po in vitro mam zla sytuacja, malo pecherzykow antralnych i wysokie fsh czekam zeby organizm sie zregenerowal i ruszam dalej...

• Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja90 wrote:
    Niezapominajka5 ile zamierzasz teraz odczekac przed ostatnia proba?
    Teraz mieliśmy przerwę praktycznie 3 miesiące. Dziewczyny nieraz o takiej przerwie pisały. Zasugerowalam się:) choć dr M (tak jak Magdala leczę się w Białymstoku) chyba chciał wcześniej, to 3 procedura w przeciągu mniej niż pół roku pewnie nie byłaby dobrym pomysłem.
    Lukrecja, gratuluję Ci z całego serca,że Kaczorek jest z Tobą.
    Reni, Dana, AmVormittag to przeogromne szczęście,że spotkał Was taki cud:) Dajecie nadzieję,że wszystko się może zdarzyć.

Lukrecja, AmVormittag lubią tę wiadomość

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Nadzieja90 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez sie lecze u dr M, bylam w ciazy ale tlko 8 tygodni po pierwszym razie...

• Dana721 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5,trzymam kciuki, cuda sie zdarzaja, mam nadzieje ze tym razem sie uda❤

Niezapominajka5, ewela88, tolerancyjna lubią tę wiadomość

Rocznik 1973,AMH 0.47,slabe nasienie
    Starania na powaznie od 2012
    2014 ciaza (poronienie )
    2014 IUI (3 razy)
    2014 IVF
    2015 IVF (ciaza ,bez serduszka)
    2015 IVF
    2016 ciaza naturalna- blizniacza, 1 serduszko (coreczka 2017)
  • KateKum Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny :)
    Mam pytanie kiedy powinno badać się estradiol i jaki powinien być oraz jaki powinien być wynik lh

xnw4lbete8c7uekt.png

10.2017 [*] 8tc
  • KateKum Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muchacha wrote:
    Moje amh przed in vitro to 1, po trzech procedurach spadło do 0,19, po czterech miesiącach wróciło do 0,58. Ponoć tak się właśnie dzieje, że bezpośrednio po procedurze spada, a potem odbija, choć zazwyczaj już nie do tego poziomu co przed in vitro. Chociaż mamy tu też przypadki (chyba Niezapominajka), że amh wzrosło. Czasem też pomaga suplementacja wit. D, ale to oczywiście nie jest prawdziwy wzrost amh tylko raczej ono staje się łatwiej mierzalne. Niska wit. D sprawia, że poziom amh jest sztucznie zaniżony.

Jeżeli spada po in vitro, to wnioskuję, że przy moim AMH 0,12 raczej, jeżeli uda się cokolwiek wyhodować, nie będzie drugiej szansy

xnw4lbete8c7uekt.png

10.2017 [*] 8tc
  • Mergelka Koleżanka

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edloteh wrote:
    Margelka, może będziesz mieć farta. Ja przy pierwszym ICSI myślałam , ze to taki pewniak, no bo u nas tylko mało plemników było żeby natura sama sobie z tym poradziła... nie wyszło. Mam za sobą 5 stymulacji. I powiem ci ze nigdy bym nie przypuszczała że tak długo będę toczyć te walkę. Potem wyszły jeszcze inne klocki które „świetna” klinika przegapiła.
    Nie chcę ci odbierać nadziei, dlatego napisze że warto wierzyć w cud. A nóż się wydarzy :)
    Co do lekarzy u któryś byłaś w N, to szczerze nie trafiłaś dobrze. Do tych z dużym stażem zalicza się Wojew/odzki, Zam/ora, Taszy/cła, Staro/slawska. No i jest jeszcze szefu. Ja zawsze będę narzekać na te klinikę bo tylko kasa i kasa. I teraz, przy nastym zardoku... lekarz się nie wysilił i powiedział że dostaje standardowy zestaw leków. Kopara mi opada. Zwróciłam mu uwagę, że nikt ze mna nie rozmawiał o lekach, a mam przecież zalecenia od swojego immuno. Także jednym słowem porażka. Podchodziłam tam, ze względu na laboratorium, bo miałam nadzieje ze wybiorą i zastosują odpowiednie protokoły przy takich parametrach nasienia ....
    Znam kilka dziewczyn które odeszły po wielu próbowach z tej kliniki. Ale jest tez wielu innych zadowolonych....
    Ocene pozostawiam tobie...

Ja właśnie odwrotnie ja nie liczę na noc podeszłam ale zdaje sobie sprawę jakie mam szanse a w życiu musiałam na wszystko uczciwie zapracować dlatego nie mam tak że od razu się udaje. Co do lekarza którego wymieniłaś na Z dr Zam/ora to dziś po punkcie mieliśmy z nim styczność i jakaś masakra pwooejien przejść szkolenie z obsługi klienta / w jego przypadku pacjenta. Zero komunikacji nie miał nawet argumentów i nie potrafi sensownie wytłumaczyć dlaczego pICSi a nie samo ICSI . Niestety po punkcji pobrało tylko trzy oocyty więc zdaje sobie sprawę że się nie uda i pewnie nie dojdzie nawet do transferu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2018, 18:25

2018.08. ICSI - transfer 2 zarodków :(
    AMH 0.79 czerwiec 2018r
    AMH 0.16 czerwiec 2017r
    AMH 0.78 czerwiec 2016 r. Fsh - 5, LH - 1.97 .
    2007- poród cc ( córka) ciąża naturalna, mąż - obniżone parametry nasienia
    37 lat :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja90 wrote:
    Nie chciałam polubić :(
    4 miesiące to już spora przerwa. Powtórz może badanie w tym samym labie. Zrob badanie w 2-3 dc.
    Nie wiem czy wróci ci ten wynik, raczej małe szanse. Może się trochę podnieść, ale prawda jest taka ze przy takich wynikach to raczej nie liczyłam bym na jakaś spektakularna zmianę.
    Ja mam fsh 11 przy amh 0,5

Margelka, nie napisałam ci że oni są mili ;) ten jest jednym z bardziej specyficznych :P
    I tez miałam z nim do czynienia. I nie jestem zachwycona jego postawa. Nie musza być mili, bo mam to gdzieś. Niech w końcu ktoś nam pomoże. Po tylu porażkach to mam ochotę im wszystkim powiedzieć co naprawdę o nich myśle, ale co mi o da. Za dużo opcji nie mam niestety :(
    Za twoje komórki ✊️✊️✊️ Nie ważne ile, ważne żeby były wartościowe, żeby się zapłodniły, i żeby z tego był bobas ✊️✊️✊️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2018, 18:48

• niezapominajka2017 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mergelka ja tam bym wierzyla i nie skladala jeszcze broni na Twoim miejscu.
    Tez mialam ostatnio tylko 4 komorki, ale jedna ladna morula byla :)

Niezapominajka5 witaj imienniczko :)

Niezapominajka5 lubi tę wiadomość

Starania od 08.2015, endometrioza 3/4 st, 2 laparo, 3 hsg, 3 histero
    8.03.2017 IVF :( :( ❄️❄️❄️nie przetrwaly rozmrozenia...
    5.05.2017 ICSI :( 2.06.2017 crio :( 26.06.2017 crio :( :(
    28.07.2017 ICSI :( 26.09.2017 crio [*] 8tc :( :( 14.02.2018 crio [*] 6tc :( :(
    20.04.2018 ICSI :( brak mrozakow
    22.03.2019 IMSI :( 13.07.2019 :(
  • Nadzieja90 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a myslicie ze przy tak niskim amh jest szansa ze np jedna procedura nie wyjdzie bo nie bedzie komorek a kolejna ze cos urosnie? jaki protokol bardziej polecacie przy niskim amh

edloteh lubi tę wiadomość

• sandri_1 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 próbowałaś z jakimiś ziołami wzmocnić owulacje?

w4sqs65ge24sefoo.png
  • Mergelka Koleżanka

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jeszcze dr Z przepisał mi leki za 500 zł które w dniu dzisiejszym zakupiłam a jak nie będzie zarodków to szkoda kasy. Naprawdę zero informacji jakiejkolwiek....po co mam brać luteine skoro nie dojdzie do transferu....

2018.08. ICSI - transfer 2 zarodków :(
    AMH 0.79 czerwiec 2018r
    AMH 0.16 czerwiec 2017r
    AMH 0.78 czerwiec 2016 r. Fsh - 5, LH - 1.97 .
    2007- poród cc ( córka) ciąża naturalna, mąż - obniżone parametry nasienia
    37 lat :(
‹‹ 372 373 374 375 376 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ