IN VITRO z niskim AMH
-
WIADOMOŚĆ
-
kayama wrote:Mam pytanie, czy któraś z Was robiła badanie kurczliwości macicy test UMA? Gdzie to można zrobić w Warszawie, jak wygląda to badanie i ile kosztuje?
Tu jest opis i Invicta robi na pewno.
https://www.klinikainvicta.pl/uma-test-badanie-aktywnosci-miesnia-macicy-w-klinice-invicta/
-
nick nieaktualnyCześć - dziewczyny mam pytanko bo lekarz mi nie odpowiada i niewiem co robić
Rano mam zrobic poziom estradiolu i progest (krew) ale biorę już estrofem 2 mg 3x1. Pierwsza dawka jest rano o 5- potem o 6 musze łykać steryd- badanie robię o 7.30.
Nie bede wiec na czczo i bede po wzięciu estrofem i sterydu - czy mogę czy mam odpuścić dawki poranne zeby nie zaburzyć wyniku ?
Help -
Ciasteczko77 wrote:Cześć - dziewczyny mam pytanko bo lekarz mi nie odpowiada i niewiem co robić
Rano mam zrobic poziom estradiolu i progest (krew) ale biorę już estrofem 2 mg 3x1. Pierwsza dawka jest rano o 5- potem o 6 musze łykać steryd- badanie robię o 7.30.
Nie bede wiec na czczo i bede po wzięciu estrofem i sterydu - czy mogę czy mam odpuścić dawki poranne zeby nie zaburzyć wyniku ?
Help
Nic się nie stanie jak weźmiesz estrofem 3 godziny później czyli po badaniu, krwi, jeśli boisz sie czy wynik nie bedzie zaburzony. Te lek masz brać poprostu 3x1.. Nie koniecznie o stałych porachCiasteczko77 lubi tę wiadomość
Najszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie
POF, Hashimoto,
MTHFR C677T nieprawidlowa heterozygota CT
PAI-1 nieprawidłowa heterozygota 4G/5G
po leczeniu immunosupresyjnym
I ET
II ET szczęśliwy -
nick nieaktualnyKadetka wrote:Nic się nie stanie jak weźmiesz estrofem 3 godziny później czyli po badaniu, krwi, jeśli boisz sie czy wynik nie bedzie zaburzony. Te lek masz brać poprostu 3x1.. Nie koniecznie o stałych porach
-
Ciasteczko77 wrote:Dziękuje - to wtedy przesune estro i sterydy po badaniu - mogę je łyknąć wtedy razem ?
Myślę, że to nie koliduje... ja encorton zawsze brałam po śniadaniu (to jest ważne zeby nie na pusty żołądek) zwykle razem z folianem, metylowanymi witaminami, omega 3 itp.. nie sądzę żeby wziecie ich razem moglo spowodować jakies negatywne skutki... ew. Jesli sie boisz to odczekaj pol godizny:-)Ciasteczko77 lubi tę wiadomość
POF, Hashimoto,
I ET
II ET szczęśliwy -
nick nieaktualnyKadetka wrote:Myślę, że to nie koliduje... ja encorton zawsze brałam po śniadaniu (to jest ważne zeby nie na pusty żołądek) zwykle razem z folianem, metylowanymi witaminami, omega 3 itp.. nie sądzę żeby wziecie ich razem moglo spowodować jakies negatywne skutki... ew. Jesli sie boisz to odczekaj pol godizny:-)
dziękuje
coś pokombinuje jadąc do pracy
-
Ciasteczko77 wrote:
dziękuje
coś pokombinuje jadąc do pracy
Bardzo proszę.. jeśli choć trochę pomogłam. Super wyników!Ciasteczko77 lubi tę wiadomość
POF, Hashimoto,
I ET
II ET szczęśliwy -
nick nieaktualny
-
sandri_1 wrote:4me a bierzesz koenzym q10 albo inne antyoksydanty?
Oprócz tego lkarnityne, dhea, megnez, wit D3, wapno, kwas foliowy metylowany i mialam brac wiesiolka ale szczerze to zapszestalam bo jak rozumiem dziala na sluz wiec w przypadku in vitro nie ma sensu...
I juz jak myślę o kolejnych to nie wiem kiedy je w grafik wcisnacsandri_1 lubi tę wiadomość
-
4me wrote:Nie. Jeszcze nie. Narazie naczytlam sie o ziolach tyle samo dobrego, co zlego. Boje sie... Biore tylko suplementy zlecone przez lekarza.
Jak naczytalam sie o dongu to tez go narazie nie wezme... -
Nadzieja90 wrote:4me co sie naczytalas?:o
https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-z-pomoca-medyczna/dong-quai-dziegiel-chinski,2129,1.html
Zaczynajac od tego, ze nie mozna sie opalac a mamy lato i ciezko unikac slonca non stop, przez krwotoki podczas okresu, uwazanie by nie brac go podczas owulacji - mi sie czasem przesuwa, nie łączenie z aspiryna czy nawet zwyklym ibupromem itp itd. W watku jest wiecej.
Nie wiem jak podziala z innymi lekami, których biorę duzo. Ze sterydem, ktory tez biore. Nie wiem jak podziala z podwzyszonymi NK.
Moze pogadam o tym z lekarzem i jak powie, ze moge brac to wezmę. Narazie sama nie eksperymentuje. Ja uwazam ze wiekszoscia tych supli i ziol bez recepty mozna sobie rownie mocno pomoc co zaazkodzic.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2018, 23:30
-
Dziewczyny, jak juz wspominałam kiedyś, ja również piłam zioła, mieszankę o. Sroki na owulację, również wydłużyła mi cykl i fsh spadło i utrzymywało sie w okolicy 6-8
- wcześniej bywało różnie 9-15
Zaznaczam jednak, że nie łączyłam ziół z lekami do stymulacji.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2018, 07:36
3 lata starań, amh 0.7-0.8 endometrioza II st, 3xiui nieudane, 1xivf niedane, 2x niespodzianka - naturals
-
Ciasteczko77 wrote:Cześć - dziewczyny mam pytanko bo lekarz mi nie odpowiada i niewiem co robić
Help
Przecież hormonów nie trzeba robić na czczo.Jvm lubi tę wiadomość
MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3.