X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną IN VITRO z niskim AMH
Odpowiedz

IN VITRO z niskim AMH

Oceń ten wątek:
  • 4me Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Mam pytanie, czy któraś z Was robiła badanie kurczliwości macicy test UMA? Gdzie to można zrobić w Warszawie, jak wygląda to badanie i ile kosztuje?
    Nie robiłam ale przeszlo mi to przez mysl po ostatnie IUI. Mialam kilka dni skurcze macicy po zabiegu.
    Tu jest opis i Invicta robi na pewno.
    https://www.klinikainvicta.pl/uma-test-badanie-aktywnosci-miesnia-macicy-w-klinice-invicta/

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć - dziewczyny mam pytanko bo lekarz mi nie odpowiada i niewiem co robić
    Rano mam zrobic poziom estradiolu i progest (krew) ale biorę już estrofem 2 mg 3x1. Pierwsza dawka jest rano o 5- potem o 6 musze łykać steryd- badanie robię o 7.30.
    Nie bede wiec na czczo i bede po wzięciu estrofem i sterydu - czy mogę czy mam odpuścić dawki poranne zeby nie zaburzyć wyniku ?
    Help :(

• Kadetka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    Rano mam zrobic poziom estradiolu i progest (krew) ale biorę już estrofem 2 mg 3x1. Pierwsza dawka jest rano o 5- potem o 6 musze łykać steryd- badanie robię o 7.30.
    Nie bede wiec na czczo i bede po wzięciu estrofem i sterydu - czy mogę czy mam odpuścić dawki poranne zeby nie zaburzyć wyniku ?

Nic się nie stanie jak weźmiesz estrofem 3 godziny później czyli po badaniu, krwi, jeśli boisz sie czy wynik nie bedzie zaburzony. Te lek masz brać poprostu 3x1.. Nie koniecznie o stałych porach

Ciasteczko77 lubi tę wiadomość

Najszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie :)

POF, Hashimoto,
    MTHFR C677T nieprawidlowa heterozygota CT
    PAI-1 nieprawidłowa heterozygota 4G/5G
    po leczeniu immunosupresyjnym
    I ET :(:(
    II ET szczęśliwy :) :)
  • sandri_1 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me próbowałaś z jakimiś ziołami?

w4sqs65ge24sefoo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadetka wrote:
    Nic się nie stanie jak weźmiesz estrofem 3 godziny później czyli po badaniu, krwi, jeśli boisz sie czy wynik nie bedzie zaburzony. Te lek masz brać poprostu 3x1.. Nie koniecznie o stałych porach
    Dziękuje - to wtedy przesune estro i sterydy po badaniu - mogę je łyknąć wtedy razem ?

• 4me Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandri_1 wrote:
    4me próbowałaś z jakimiś ziołami?
    Nie. Jeszcze nie. Narazie naczytlam sie o ziolach tyle samo dobrego, co zlego. Boje sie... Biore tylko suplementy zlecone przez lekarza.
    Jak naczytalam sie o dongu to tez go narazie nie wezme...

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Kadetka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    Dziękuje - to wtedy przesune estro i sterydy po badaniu - mogę je łyknąć wtedy razem ?

Myślę, że to nie koliduje... ja encorton zawsze brałam po śniadaniu (to jest ważne zeby nie na pusty żołądek) zwykle razem z folianem, metylowanymi witaminami, omega 3 itp.. nie sądzę żeby wziecie ich razem moglo spowodować jakies negatywne skutki... ew. Jesli sie boisz to odczekaj pol godizny:-)

POF, Hashimoto,
  • sandri_1 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me a bierzesz koenzym q10 albo inne antyoksydanty?

w4sqs65ge24sefoo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadetka wrote:
    Myślę, że to nie koliduje... ja encorton zawsze brałam po śniadaniu (to jest ważne zeby nie na pusty żołądek) zwykle razem z folianem, metylowanymi witaminami, omega 3 itp.. nie sądzę żeby wziecie ich razem moglo spowodować jakies negatywne skutki... ew. Jesli sie boisz to odczekaj pol godizny:-)
    :) dziękuje :) coś pokombinuje jadąc do pracy ;)

• Kadetka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    :) dziękuje :) coś pokombinuje jadąc do pracy ;)

Bardzo proszę.. jeśli choć trochę pomogłam. Super wyników! :-)

POF, Hashimoto,
  • Nadzieja90 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me co sie naczytalas?:o

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadetka wrote:
    Bardzo proszę.. jeśli choć trochę pomogłam. Super wyników! :-)
    Bardzo !! :)
    Dziękuje :)

Kadetka lubi tę wiadomość

• 4me Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandri_1 wrote:
    4me a bierzesz koenzym q10 albo inne antyoksydanty?
    Tak biore q10.
    Oprócz tego lkarnityne, dhea, megnez, wit D3, wapno, kwas foliowy metylowany i mialam brac wiesiolka ale szczerze to zapszestalam bo jak rozumiem dziala na sluz wiec w przypadku in vitro nie ma sensu...
    I juz jak myślę o kolejnych to nie wiem kiedy je w grafik wcisnac ;)

sandri_1 lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Nadzieja90 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Nie. Jeszcze nie. Narazie naczytlam sie o ziolach tyle samo dobrego, co zlego. Boje sie... Biore tylko suplementy zlecone przez lekarza.
    Jak naczytalam sie o dongu to tez go narazie nie wezme...
    4 me co sie naczytalas o dongu? bo wlasnie go zamowilam

• 4me Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja90 wrote:
    4me co sie naczytalas?:o
    Tu jest cały wątek.
    https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-z-pomoca-medyczna/dong-quai-dziegiel-chinski,2129,1.html
    Zaczynajac od tego, ze nie mozna sie opalac a mamy lato i ciezko unikac slonca non stop, przez krwotoki podczas okresu, uwazanie by nie brac go podczas owulacji - mi sie czasem przesuwa, nie łączenie z aspiryna czy nawet zwyklym ibupromem itp itd. W watku jest wiecej.
    Nie wiem jak podziala z innymi lekami, których biorę duzo. Ze sterydem, ktory tez biore. Nie wiem jak podziala z podwzyszonymi NK.
    Moze pogadam o tym z lekarzem i jak powie, ze moge brac to wezmę. Narazie sama nie eksperymentuje. Ja uwazam ze wiekszoscia tych supli i ziol bez recepty mozna sobie rownie mocno pomoc co zaazkodzic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2018, 23:30

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Nadzieja90 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobrze wiedziec...

• Nadzieja90 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja pilam przez miesiac ziola ojca klimuszki cykl mi sie wydluzyl z 26 na 29 dni, a w nastepnym cyklu mialam in vitro ktore zaskoczylo ciaza ciekawe czy to mialo jakis wplyw...

• AmVormittag Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak juz wspominałam kiedyś, ja również piłam zioła, mieszankę o. Sroki na owulację, również wydłużyła mi cykl i fsh spadło i utrzymywało sie w okolicy 6-8 :-) - wcześniej bywało różnie 9-15
    Zaznaczam jednak, że nie łączyłam ziół z lekami do stymulacji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2018, 07:36

3 lata starań, amh 0.7-0.8 endometrioza II st, 3xiui nieudane, 1xivf niedane, 2x niespodzianka - naturals :-D
    f2wlwn15ouce76v4.png
    961l9vvjv4n6peyx.png
  • sylwia80 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:

Przecież hormonów nie trzeba robić na czczo.

Jvm lubi tę wiadomość

MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3.
  • sylwia80 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez nie jestem zwolenniczka łączenie ziół z lekami tym bardziej do stymulacji, albo jedno albo drugie.

MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3.
‹‹ 377 378 379 380 381 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ