IN VITRO z niskim AMH
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnySkittles wrote:Dziewczyny powiedzcie jakie sa zalety inf na cyklu naturalnym?
- większe prawdopodobieństwo lepszych komórek, bo dawki leków mniejsze.
Ale..... może być tez tak, że będzie jedna komórkaa jak się nie zapłodni to zostajesz z niczym.
Z drugiej strony przy stymualcji (np. Protokół kroki z antagonista) może tak wyjść ze będzie więcej komórek, ale dojrzałych mniej j tez lipa wyjdzie.
U mnie ostatnio, krótki protokoł, i co z tego ze 4 dojrzałe ocyty były, jak tylko jeden się zapłodnił. Az nie mam ochoty iść na betę, by znów odebrać zerowy wynik.
-
nick nieaktualnyLil_m wrote:A tak z ciekawości, co i dlaczego powoduje wzrost ryzyka raka?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2018, 14:30
Lil_m, Niezapominajka5, edloteh lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
edloteh wrote:- Możesz mieć 2-3 wartościowe komorki bez wydawania majtku na leki do stymualcji. Czyli powiedzmy 500 vs 4000 zł, zależy oczywiście jak się stymulujesz.
- większe prawdopodobieństwo lepszych komórek, bo dawki leków mniejsze.
Ale..... może być tez tak, że będzie jedna komórkaa jak się nie zapłodni to zostajesz z niczym.
Z drugiej strony przy stymualcji (np. Protokół kroki z antagonista) może tak wyjść ze będzie więcej komórek, ale dojrzałych mniej j tez lipa wyjdzie.
U mnie ostatnio, krótki protokoł, i co z tego ze 4 dojrzałe ocyty były, jak tylko jeden się zapłodnił. Az nie mam ochoty iść na betę, by znów odebrać zerowy wynik.
Kiedy robisz bete?Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Cześć dziewczyny, dawno mnie nie było ale nic się nie działo
Byłam w Novum na wizycie, oddałam zalecenia ze Lwowa odnośnie przygotowania do kd, dostałam tabletki anty. Gin obowiązkowo zleciła histeroskopię z powodu podejrzenia polipa i dziwnego kształtu macicy. Uparłam się, że nie będę bulić tyle kasy za histero i dziś udało mi się dostać na histeroskopię na nfz, termin niestety na koniec sierpnia więc transfer mi się przesunął na kolejny cykl czyli początek października
Ale cieszę się ze się w ogóle udało bo inne placówki mają terminy na koniec roku. Mam nadzieje, ze to już koniec niespodzianek i dalej pójdzie planowo..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2018, 16:19
Lil_m, Lukrecja, 4me, Dana721, Niezapominajka5, Skittles lubią tę wiadomość
-
4 me nie mam pojecia lekarz tak zdecydowal, to nie byl dobry pomysl, teraz czekam do stycznia- lutego i bede upierac sie przy krotkim menopur plus cetrodite tak jak za 1 razem... teraz chce troche zregenerowac organizm i sie suplementowac witaminami, zamowilam to co dziewczyny polecaja na forum plus omegamed dha z alg
-
ok napisalam dziekuje. tak reszta ok, maz ok ja niby tez wczesniej amh 0,5 fsh 12-15 eraz po 1 probie fsh 29 a po 2 juz wole nie wiedziec... daje sobie czas do grudnia/stycznia i zrobie badania teraz zaczelam pic ziola zobaczymy czy to cos da...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2018, 17:04
-
Dziewczyny czy przy waszym niskim amh macie wysokie fsh czy w normie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2018, 17:04
2018.08. ICSI - transfer 2 zarodków
AMH 0.79 czerwiec 2018r
AMH 0.16 czerwiec 2017r
AMH 0.78 czerwiec 2016 r. Fsh - 5, LH - 1.97 .
2007- poród cc ( córka) ciąża naturalna, mąż - obniżone parametry nasienia
37 lat -
Mergelka wrote:Dziewczyny czy przy waszym niskim amh macie wysokie fsh czy w normie?Rocznik ''86/ POF/ [*] 8tc XII 2017
VII 2017 - AMH <0.01, FSH 96 -> mezoterapia jajników IX 2017
MTHFR: C6777 homozygota CC, A1298C homozygota AA, niedobór białka S -
Zastanawiam się dlaczego w novum nie chcą podawać dwóch zarodków. Ja jestem w takim wieku że przecież jeden może obumrzec. Mam 37 lat niskie amh tyle że miałam pierwszy poród przez cesarskie cięcie. Jak czytałam dziewczyny dostaja dwa zarodki i chociaż jeden przetrwa a tak to nie dość że i tak marne szanse to jeszcze je zmniejszają.....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2018, 17:15
AMH 0.79 czerwiec 2018r
AMH 0.16 czerwiec 2017r
37 lat -
Nadzieja90 wrote:ja mialam 2 podane i wlasnie jeden sie zagniezdzil mimo ze jestem mloda 28 lat
super a jakie miałaś amh i fsh. Przepraszam może już pisałaś na forum ale jestem nowa i nie zdążyłam przeczytać 400 stron
AMH 0.79 czerwiec 2018r
AMH 0.16 czerwiec 2017r
37 lat