X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną IN VITRO z niskim AMH
Odpowiedz

IN VITRO z niskim AMH

Oceń ten wątek:
  • kayama Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandri_1 wrote:
    Kayama można wiedzieć ile masz lat? Występuje u ciebie w ogóle owulacja? Czy pęcherzyków brak?

Mam 48, więc tylko kd. Owulacja podobno występuje, potwierdzają mi też ją skoki temperatury, ale mam pojedyncze pęcherzyki w jajnikach. Mogą być w ogóle puste, ciąży brak od 5 lat...
    A jak u Ciebie?

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Nadzieja90 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama gdzie podchodzisz do kd? we Lwowie czy w Novum?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2018, 18:12

• kayama Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Novum mam przygotowanie - pod plan przesłany z kliniki we Lwowie. A do kd podchodzę we Lwowie - tam dawczyni i transfer.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Nadzieja90 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaki jest koszt jezeli moge zapytac? masz wglad do zdjec ? wybralas Lwow poniewaz jest wiekszy wybor?

• 4me Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mergelka wrote:
    Dziewczyny czy przy waszym niskim amh macie wysokie fsh czy w normie?
    Ja mam amh 0,77 i fsh 9.5.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Nadzieja90 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me zaszlas w ciaze naturalnie czy in vitro w opisie widze ze Twoj dzidzius ma ponad 2 latka

• Nadzieja90 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny myslicie ze jak na krotkim mialam 4 zarodki a po dlugim 0 komorek to mam jeszcze szanse ze krotki wyjdzie? czy ta rezerwa i komorki sie wyczerpaly i tylko kd?

• 4me Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja90 wrote:
    4me zaszlas w ciaze naturalnie czy in vitro w opisie widze ze Twoj dzidzius ma ponad 2 latka
    Naturalnie - nie mialam wowczas zadnych problemów z zajsciem w ciążę i nigdy nie przypuszczalam, ze tu skoncze. Mam 37 lat i po prostu chyba juz za pozno... W pierwsza ciaze zaszlam w wieku 34.

Co do ilosci Twoich komorek to mysle, ze nikt tu Ci w stanie nie jest odpowiedzieć ile bedzie przy następnym. Nawet lekarz. Ty masz dopiero 28 lat? Sorry nie pamiętam jakie masz AMH?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2018, 19:34

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Nadzieja90 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przed 1 procedura mialam 0,5 :( teraz nie badalam nie chce sie nakrecac a n refundacje i tak nie mam szans, tak mam 28 lat po 14 miesiacach prob naturalnych mialam 1 ICSI

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2018, 19:36

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Naturalnie - nie mialam wowczas zadnych problemów z zajsciem w ciążę i nigdy nie przypuszczalam, ze tu skoncze. Mam 37 lat i po prostu chyba juz za pozno... W pierwsza ciaze zaszlam w wieku 34.

Co do ilosci Twoich komorek to mysle, ze nikt tu Ci w stanie nie jest odpowiedzieć ile bedzie przy następnym. Nawet lekarz. Ty masz dopiero 28 lat? Sorry nie pamiętam jakie masz AMH?
    Określenie "tu skończę " jakoś niefajnie brzmi :(

• 4me Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestes mloda, byłaś w ciazy po pierwszym invitro-to dobry znak. Amh sraamh, w Twoim wieku i z gorszymi wynikami laski zachodza w ciaze. Gdybym byla Toba zrobiłaby. jeszcze jedno in vitro. Jesli sie nie uda dopiero pomyslala o KD. Ewentualnie zastanowilabym sie nad pogrzebaniem w imunno czy nie masz jakis przeciwcial, NK, wysokiego. Nie wiem, nie znam, sie na tym akurat ale moze poszukalabym jakiejs przyczyny pierwszego niepowodzenia.
    Nie przejmowalabym sie tak druga stymulacja-moze zly protokol, zle leki, dawki...

Tak ja bym zrobila, na tyle na ile znam Twoja sytuacje. Ale ani nie jestem Twoim lekarzem, ani Toba ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Nadzieja90 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me dziekuje:* robilam badania immunologiczne po poronieniu-niby wszystko ok, lekarz uwaza ze to wada zarodka i czysty przypadek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2018, 19:50

4me lubi tę wiadomość

• 4me Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lukrecja wrote:
    Określenie "tu skończę " jakoś niefajnie brzmi :(
    A czy bycie tutaj jest fajne Lukrecja? Wolalbym byc na forum wnetrzarskim albo podrozniczym ;)

Dobrze, ze jestescie, dobrze, ze sluzycie wiedza, wsparciem. Czasem forum mnie doluje, czasem wrecz odwrotnie pomaga stanac na nogi. Za co jestem bardzo wdzieczna. Ale wolalbym nie wiedziec, ze takie forum istnieje i chodzic teraz z wielkim brzuchem :(

Bea77_2 lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja90 wrote:
    jaki jest koszt jezeli moge zapytac? masz wglad do zdjec ? wybralas Lwow poniewaz jest wiekszy wybor?

Ok 17 000 zł. Chyba podobnie jak w Polsce, z tym że tam dają gwarancję przynajmniej jednego zarodka do transferu i więcej komórek dawczyni. W Polsce z tego co wiem gwarancję daje tylko Invimed. No i tak, dawczynię wybierasz ze zdjęcia, masz info o zainteresowaniach (moja ma np. zdolności plastyczne jak ja i maluje, rysuje, liczę że dziecko odziedziczy ;). Z tych powodów wybrałam, poza tym Lwów się chwali 59% skutecznością kd u pacjentek 45-50 lat. No u nas takich wyników nie ma...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2018, 20:11

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Nadzieja90 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama dziekuje za odpowiedz:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    A czy bycie tutaj jest fajne Lukrecja? Wolalbym byc na forum wnetrzarskim albo podrozniczym ;)

Dobrze, ze jestescie, dobrze, ze sluzycie wiedza, wsparciem. Czasem forum mnie doluje, czasem wrecz odwrotnie pomaga stanac na nogi. Za co jestem bardzo wdzieczna. Ale wolalbym nie wiedziec, ze takie forum istnieje i chodzic teraz z wielkim brzuchem :(
    Po prostu przez ten upał bardziej razi mnie wybujala egzaltacja :)
    Ja tam lubię nasze forum. Czuje się mniej samotna z moim POF, moge wymieniac poglądy z kobietami w podobnej sytuacji.

• kayama Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie, czy któraś z Was robiła badanie kurczliwości macicy test UMA? Gdzie to można zrobić w Warszawie, jak wygląda to badanie i ile kosztuje?

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja90 wrote:
    4 me nie mam pojecia lekarz tak zdecydowal, to nie byl dobry pomysl, teraz czekam do stycznia- lutego i bede upierac sie przy krotkim menopur plus cetrodite tak jak za 1 razem... teraz chce troche zregenerowac organizm i sie suplementowac witaminami, zamowilam to co dziewczyny polecaja na forum plus omegamed dha z alg
    Tez biorę Omega Med Optima. Wiecie może, czy DHA z tego preparatu może uzupełnić DHEA? Czy to dwie różne rzeczy?

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Mam 48, więc tylko kd. Owulacja podobno występuje, potwierdzają mi też ją skoki temperatury, ale mam pojedyncze pęcherzyki w jajnikach. Mogą być w ogóle puste, ciąży brak od 5 lat...
    A jak u Ciebie?
    Masz bardzo ładne fsh. Ja przy wyższym amh aktualnie mam ponad 9.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lukrecja wrote:
    Po prostu przez ten upał bardziej razi mnie wybujala egzaltacja :)
    Ja tam lubię nasze forum. Czuje się mniej samotna z moim POF, moge wymieniac poglądy z kobietami w podobnej sytuacji.
    Dzieki temu forum nie czuje się totalnym odszczepiencem i widzę, że problem niskiego amh nie dopadł tylko mnie.
    Mam już aktualny wynik- 0,98. Spadło trochę, ale myślałam, że po 2 stymulacjach będzie jeszcze gorzej.
    Niestety nie miałam możliwości zrobić w labie, gdzie badają krew na miejscu. Czy dłuższy transport i opóźnienie w badaniu mogło sztucznie zawyzyc wynik?

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
‹‹ 376 377 378 379 380 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ