X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną IN VITRO z niskim AMH
Odpowiedz

IN VITRO z niskim AMH

Oceń ten wątek:
  • kayama Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandri_1 wrote:
    Kayama można wiedzieć ile masz lat? Występuje u ciebie w ogóle owulacja? Czy pęcherzyków brak?

Mam 48, więc tylko kd. Owulacja podobno występuje, potwierdzają mi też ją skoki temperatury, ale mam pojedyncze pęcherzyki w jajnikach. Mogą być w ogóle puste, ciąży brak od 5 lat...
    A jak u Ciebie?

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Nadzieja90 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama gdzie podchodzisz do kd? we Lwowie czy w Novum?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2018, 18:12

• kayama Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Novum mam przygotowanie - pod plan przesłany z kliniki we Lwowie. A do kd podchodzę we Lwowie - tam dawczyni i transfer.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Nadzieja90 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaki jest koszt jezeli moge zapytac? masz wglad do zdjec ? wybralas Lwow poniewaz jest wiekszy wybor?

• 4me Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mergelka wrote:
    Dziewczyny czy przy waszym niskim amh macie wysokie fsh czy w normie?
    Ja mam amh 0,77 i fsh 9.5.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Nadzieja90 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me zaszlas w ciaze naturalnie czy in vitro w opisie widze ze Twoj dzidzius ma ponad 2 latka

• Nadzieja90 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny myslicie ze jak na krotkim mialam 4 zarodki a po dlugim 0 komorek to mam jeszcze szanse ze krotki wyjdzie? czy ta rezerwa i komorki sie wyczerpaly i tylko kd?

• 4me Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja90 wrote:
    4me zaszlas w ciaze naturalnie czy in vitro w opisie widze ze Twoj dzidzius ma ponad 2 latka
    Naturalnie - nie mialam wowczas zadnych problemów z zajsciem w ciążę i nigdy nie przypuszczalam, ze tu skoncze. Mam 37 lat i po prostu chyba juz za pozno... W pierwsza ciaze zaszlam w wieku 34.

Co do ilosci Twoich komorek to mysle, ze nikt tu Ci w stanie nie jest odpowiedzieć ile bedzie przy następnym. Nawet lekarz. Ty masz dopiero 28 lat? Sorry nie pamiętam jakie masz AMH?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2018, 19:34

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Nadzieja90 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przed 1 procedura mialam 0,5 :( teraz nie badalam nie chce sie nakrecac a n refundacje i tak nie mam szans, tak mam 28 lat po 14 miesiacach prob naturalnych mialam 1 ICSI

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2018, 19:36

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Naturalnie - nie mialam wowczas zadnych problemów z zajsciem w ciążę i nigdy nie przypuszczalam, ze tu skoncze. Mam 37 lat i po prostu chyba juz za pozno... W pierwsza ciaze zaszlam w wieku 34.

Co do ilosci Twoich komorek to mysle, ze nikt tu Ci w stanie nie jest odpowiedzieć ile bedzie przy następnym. Nawet lekarz. Ty masz dopiero 28 lat? Sorry nie pamiętam jakie masz AMH?
    Określenie "tu skończę " jakoś niefajnie brzmi :(

• 4me Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestes mloda, byłaś w ciazy po pierwszym invitro-to dobry znak. Amh sraamh, w Twoim wieku i z gorszymi wynikami laski zachodza w ciaze. Gdybym byla Toba zrobiłaby. jeszcze jedno in vitro. Jesli sie nie uda dopiero pomyslala o KD. Ewentualnie zastanowilabym sie nad pogrzebaniem w imunno czy nie masz jakis przeciwcial, NK, wysokiego. Nie wiem, nie znam, sie na tym akurat ale moze poszukalabym jakiejs przyczyny pierwszego niepowodzenia.
    Nie przejmowalabym sie tak druga stymulacja-moze zly protokol, zle leki, dawki...

Tak ja bym zrobila, na tyle na ile znam Twoja sytuacje. Ale ani nie jestem Twoim lekarzem, ani Toba ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Nadzieja90 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me dziekuje:* robilam badania immunologiczne po poronieniu-niby wszystko ok, lekarz uwaza ze to wada zarodka i czysty przypadek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2018, 19:50

4me lubi tę wiadomość

• 4me Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lukrecja wrote:
    Określenie "tu skończę " jakoś niefajnie brzmi :(
    A czy bycie tutaj jest fajne Lukrecja? Wolalbym byc na forum wnetrzarskim albo podrozniczym ;)

Dobrze, ze jestescie, dobrze, ze sluzycie wiedza, wsparciem. Czasem forum mnie doluje, czasem wrecz odwrotnie pomaga stanac na nogi. Za co jestem bardzo wdzieczna. Ale wolalbym nie wiedziec, ze takie forum istnieje i chodzic teraz z wielkim brzuchem :(

Bea77_2 lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja90 wrote:
    jaki jest koszt jezeli moge zapytac? masz wglad do zdjec ? wybralas Lwow poniewaz jest wiekszy wybor?

Ok 17 000 zł. Chyba podobnie jak w Polsce, z tym że tam dają gwarancję przynajmniej jednego zarodka do transferu i więcej komórek dawczyni. W Polsce z tego co wiem gwarancję daje tylko Invimed. No i tak, dawczynię wybierasz ze zdjęcia, masz info o zainteresowaniach (moja ma np. zdolności plastyczne jak ja i maluje, rysuje, liczę że dziecko odziedziczy ;). Z tych powodów wybrałam, poza tym Lwów się chwali 59% skutecznością kd u pacjentek 45-50 lat. No u nas takich wyników nie ma...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2018, 20:11

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Nadzieja90 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama dziekuje za odpowiedz:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    A czy bycie tutaj jest fajne Lukrecja? Wolalbym byc na forum wnetrzarskim albo podrozniczym ;)

Dobrze, ze jestescie, dobrze, ze sluzycie wiedza, wsparciem. Czasem forum mnie doluje, czasem wrecz odwrotnie pomaga stanac na nogi. Za co jestem bardzo wdzieczna. Ale wolalbym nie wiedziec, ze takie forum istnieje i chodzic teraz z wielkim brzuchem :(
    Po prostu przez ten upał bardziej razi mnie wybujala egzaltacja :)
    Ja tam lubię nasze forum. Czuje się mniej samotna z moim POF, moge wymieniac poglądy z kobietami w podobnej sytuacji.

• kayama Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie, czy któraś z Was robiła badanie kurczliwości macicy test UMA? Gdzie to można zrobić w Warszawie, jak wygląda to badanie i ile kosztuje?

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja90 wrote:
    4 me nie mam pojecia lekarz tak zdecydowal, to nie byl dobry pomysl, teraz czekam do stycznia- lutego i bede upierac sie przy krotkim menopur plus cetrodite tak jak za 1 razem... teraz chce troche zregenerowac organizm i sie suplementowac witaminami, zamowilam to co dziewczyny polecaja na forum plus omegamed dha z alg
    Tez biorę Omega Med Optima. Wiecie może, czy DHA z tego preparatu może uzupełnić DHEA? Czy to dwie różne rzeczy?

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Mam 48, więc tylko kd. Owulacja podobno występuje, potwierdzają mi też ją skoki temperatury, ale mam pojedyncze pęcherzyki w jajnikach. Mogą być w ogóle puste, ciąży brak od 5 lat...
    A jak u Ciebie?
    Masz bardzo ładne fsh. Ja przy wyższym amh aktualnie mam ponad 9.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lukrecja wrote:
    Po prostu przez ten upał bardziej razi mnie wybujala egzaltacja :)
    Ja tam lubię nasze forum. Czuje się mniej samotna z moim POF, moge wymieniac poglądy z kobietami w podobnej sytuacji.
    Dzieki temu forum nie czuje się totalnym odszczepiencem i widzę, że problem niskiego amh nie dopadł tylko mnie.
    Mam już aktualny wynik- 0,98. Spadło trochę, ale myślałam, że po 2 stymulacjach będzie jeszcze gorzej.
    Niestety nie miałam możliwości zrobić w labie, gdzie badają krew na miejscu. Czy dłuższy transport i opóźnienie w badaniu mogło sztucznie zawyzyc wynik?

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
‹‹ 376 377 378 379 380 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ