IN VITRO z niskim AMH
-
WIADOMOŚĆ
-
sandri_1 wrote:Kayama można wiedzieć ile masz lat? Występuje u ciebie w ogóle owulacja? Czy pęcherzyków brak?
Mam 48, więc tylko kd. Owulacja podobno występuje, potwierdzają mi też ją skoki temperatury, ale mam pojedyncze pęcherzyki w jajnikach. Mogą być w ogóle puste, ciąży brak od 5 lat...
A jak u Ciebie? -
Nadzieja90 wrote:4me zaszlas w ciaze naturalnie czy in vitro w opisie widze ze Twoj dzidzius ma ponad 2 latka
Co do ilosci Twoich komorek to mysle, ze nikt tu Ci w stanie nie jest odpowiedzieć ile bedzie przy następnym. Nawet lekarz. Ty masz dopiero 28 lat? Sorry nie pamiętam jakie masz AMH?Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2018, 19:34
-
nick nieaktualny4me wrote:Naturalnie - nie mialam wowczas zadnych problemów z zajsciem w ciążę i nigdy nie przypuszczalam, ze tu skoncze. Mam 37 lat i po prostu chyba juz za pozno... W pierwsza ciaze zaszlam w wieku 34.
Co do ilosci Twoich komorek to mysle, ze nikt tu Ci w stanie nie jest odpowiedzieć ile bedzie przy następnym. Nawet lekarz. Ty masz dopiero 28 lat? Sorry nie pamiętam jakie masz AMH? -
Jestes mloda, byłaś w ciazy po pierwszym invitro-to dobry znak. Amh sraamh, w Twoim wieku i z gorszymi wynikami laski zachodza w ciaze. Gdybym byla Toba zrobiłaby. jeszcze jedno in vitro. Jesli sie nie uda dopiero pomyslala o KD. Ewentualnie zastanowilabym sie nad pogrzebaniem w imunno czy nie masz jakis przeciwcial, NK, wysokiego. Nie wiem, nie znam, sie na tym akurat ale moze poszukalabym jakiejs przyczyny pierwszego niepowodzenia.
Nie przejmowalabym sie tak druga stymulacja-moze zly protokol, zle leki, dawki...
Tak ja bym zrobila, na tyle na ile znam Twoja sytuacje. Ale ani nie jestem Twoim lekarzem, ani Toba
-
Lukrecja wrote:Określenie "tu skończę " jakoś niefajnie brzmi
Dobrze, ze jestescie, dobrze, ze sluzycie wiedza, wsparciem. Czasem forum mnie doluje, czasem wrecz odwrotnie pomaga stanac na nogi. Za co jestem bardzo wdzieczna. Ale wolalbym nie wiedziec, ze takie forum istnieje i chodzic teraz z wielkim brzuchemBea77_2 lubi tę wiadomość
-
Nadzieja90 wrote:jaki jest koszt jezeli moge zapytac? masz wglad do zdjec ? wybralas Lwow poniewaz jest wiekszy wybor?
Ok 17 000 zł. Chyba podobnie jak w Polsce, z tym że tam dają gwarancję przynajmniej jednego zarodka do transferu i więcej komórek dawczyni. W Polsce z tego co wiem gwarancję daje tylko Invimed. No i tak, dawczynię wybierasz ze zdjęcia, masz info o zainteresowaniach (moja ma np. zdolności plastyczne jak ja i maluje, rysuje, liczę że dziecko odziedziczy. Z tych powodów wybrałam, poza tym Lwów się chwali 59% skutecznością kd u pacjentek 45-50 lat. No u nas takich wyników nie ma...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2018, 20:11
-
nick nieaktualny4me wrote:A czy bycie tutaj jest fajne Lukrecja? Wolalbym byc na forum wnetrzarskim albo podrozniczym
Dobrze, ze jestescie, dobrze, ze sluzycie wiedza, wsparciem. Czasem forum mnie doluje, czasem wrecz odwrotnie pomaga stanac na nogi. Za co jestem bardzo wdzieczna. Ale wolalbym nie wiedziec, ze takie forum istnieje i chodzic teraz z wielkim brzuchem
Ja tam lubię nasze forum. Czuje się mniej samotna z moim POF, moge wymieniac poglądy z kobietami w podobnej sytuacji. -
Nadzieja90 wrote:4 me nie mam pojecia lekarz tak zdecydowal, to nie byl dobry pomysl, teraz czekam do stycznia- lutego i bede upierac sie przy krotkim menopur plus cetrodite tak jak za 1 razem... teraz chce troche zregenerowac organizm i sie suplementowac witaminami, zamowilam to co dziewczyny polecaja na forum plus omegamed dha z algTyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
kayama wrote:Mam 48, więc tylko kd. Owulacja podobno występuje, potwierdzają mi też ją skoki temperatury, ale mam pojedyncze pęcherzyki w jajnikach. Mogą być w ogóle puste, ciąży brak od 5 lat...
A jak u Ciebie?Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Lukrecja wrote:Po prostu przez ten upał bardziej razi mnie wybujala egzaltacja
Ja tam lubię nasze forum. Czuje się mniej samotna z moim POF, moge wymieniac poglądy z kobietami w podobnej sytuacji.
Mam już aktualny wynik- 0,98. Spadło trochę, ale myślałam, że po 2 stymulacjach będzie jeszcze gorzej.
Niestety nie miałam możliwości zrobić w labie, gdzie badają krew na miejscu. Czy dłuższy transport i opóźnienie w badaniu mogło sztucznie zawyzyc wynik?Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝