IN VITRO z niskim AMH
-
WIADOMOŚĆ
-
Mergelka, tego nie da się stwierdzić tylko obserwując komórkę. M.in. z tego powodu in vitro to loteria. Pzry naturalnych staraniach też nie każda komórka daje ciążę.
Lekarze opierają się tu na statystyce i danych medycznych, czyli np, że komórka młodszej kobiety jest lepsza statystycznie niż starszej, że komórka kobiety która już ma dzieci też będzie lepsza. Badają dawczynie. Ale to wszystko i tak nie daje 100% pewności.Lukrecja lubi tę wiadomość
starania od 4 lat, AMH 0,58, 41 lat
1 ivf - 1 zarodek, beta - 0
2 ivf - 2 zarodki, beta +, brak serduszka w 8 tyg.
3 ivf - brak zarodków
4 ivf - 2 zarodki, beta <1 -
nick nieaktualnyMergelka wrote:A co do KD skąd wiadomo że ta komórka będzie dobra a moje nie były dobre skoro nie robią badań genetycznych....
Nie bada się samych komórek. Są inne zależności wpływające na jakość komórek. Najważniejsze to brak chorób genetycznych,inne dobre wyniki, wiek pacjentki.
Kobiety po 35 z zasady (co nie znaczy ze nie ma odstępstw) maja kiepskie komórki i np. Tylko co 10 komórka będzie się nadawać do zapłodnienia. To jest biologia.
Dlatego wiek dawczyni jest mocno restrykcyjny w klinikach.
Ci lekarze u których byłaś to nie polecam. Serio. Już wymieniałam do których warto pójść, jeżeli jesteś zadowolona z tej kliniki. Na razie może odposc i poczekaj na betę. Może cię ładnie zaskoczy i tym samym doda to dziewczynom wiary
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2018, 21:23
klamka lubi tę wiadomość
-
edloteh wrote:Daj już spokoj z tym KD kochana.
Nie bada się samych komórek. Są inne zależności wpływające na jakość komórek. Najważniejsze to brak chorób genetycznych,inne dobre wyniki, wiek pacjentki.
Kobiety po 35 z zasady (co nie znaczy ze nie ma odstępstw) maja kiepskie komórki i np. Tylko co 10 komórka będzie się nadawać do zapłodnienia. To jest biologia.
Dlatego wiek dawczyni jest mocno restrykcyjny w klinikach.
Ci lekarze u których byłaś to nie polecam. Serio. Już wymieniałam do których warto pójść, jeżeli jesteś zadowolona z tej kliniki. Na razie może odposc i poczekaj na betę. Może cię ładnie zaskoczy i tym samym doda to dziewczynom wiary2018.08. ICSI - transfer 2 zarodków
AMH 0.79 czerwiec 2018r
AMH 0.16 czerwiec 2017r
AMH 0.78 czerwiec 2016 r. Fsh - 5, LH - 1.97 .
2007- poród cc ( córka) ciąża naturalna, mąż - obniżone parametry nasienia
37 lat -
Mergelka ja nie do konca rozumiem jakie badania Ty mialas, jakie nie. Jakos tak dawkujesz te informacje... Jak dla mnie to z tego co czytam mialas bardzo slaba diagnostykę przed IVF-az dziwne, ze to Novum. Jak widac sam lekarz tez ma ogromne znaczenie...
I serio nie z kazdej komorki jest ciaza!
Tak jak pisza dziewczyny - odpusc, poczekaj na bete a jesli bedzie negatywna zmien lekarza i zacznij od nowa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2018, 22:21
-
Dziewczyny, po ciąży zostały mi następujące leki:
Neoparin 0,4ml, 2 opak. (pełne po 10 ampułkostrzykawek), 1 opak. (rozpoczęte, 5 ampułkostrzykawek), ważność do 01.2021, za cenę łączną 160 PLN
DHEA Eljot 25mg, 1 opak. (pełne 30 tabl. ), 1 opak. (rozpoczęte 20 tabl.), ważność do 09.2018, za cenę łączną 50 PLN
Folian quatrefolic 400 Swanson, otwarta fiolka, ok. 10 kapsułek – dorzucę gratis dla chętnej osoby.
Możliwa wysyłka. Zainteresowane osoby zapraszam do kontaktu na priv.
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38% -
Cześć dziewczyny
Mam dwa pytania. Na razie jestem na początku drogi. Chciałabym suplementowac dhea, tylko kompletnie nie wiem czy mogę to zrobić sama bez lekarza, a jeżeli tak to jakie dawki należy przyjmować.
Z badań mam zrobione
estradiol, fsh, lh, TSH, prolaktyna
Ig G i M toksoplazmoza, różyczka, cytomegalia
Kariotyp oraz panel genetyczny w kierunku mutacji
Muszę zrobić jeszcze posiewy oraz hsg, ale tutaj muszę poczekać aż krwawienie całkowicie ustąpi
Czy jeszcze jakieś badania koniecznie muszę zrobić? -
Kate, powinnaś najpierw sprawdzić poziom DHEAS, żeby sprawdzić czy możesz suplementować DHEA.
Możesz sprawdzić sobie jeszcze poziom witaminy d, bo tą na pewno warto brać, tylko pytanie w jakiej dawce.KateKum lubi tę wiadomość
Rocznik ''86/ POF/ [*] 8tc XII 2017
VII 2017 - AMH <0.01, FSH 96 -> mezoterapia jajników IX 2017
MTHFR: C6777 homozygota CC, A1298C homozygota AA, niedobór białka S -
Reni wrote:Dzień dobry
wpadam na stare śmieci zobaczyć co tu się dzieje.
idę poczytać co u WasRocznik ''86/ POF/ [*] 8tc XII 2017
VII 2017 - AMH <0.01, FSH 96 -> mezoterapia jajników IX 2017
MTHFR: C6777 homozygota CC, A1298C homozygota AA, niedobór białka S -
Lil_m wrote:A co u Ciebie?? Opowiadaj
a dziękuję, póki co wszystko ok
miewam jeszcze pawie, ale już rzadziej
prenatalne miałam 17.07 (wyszły ok), a połówkowe mam dopiero 18.09! tyle czasu
w związku z tym zapisałam się prywatnie na poniedziałek na usg, bo się martwię
17 tc a ja mam -5kg, brzucha prawie nie ma, na ruchy za wcześnie, więc niepokoję się czy wszystko w porzo
boli mnie w krzyżu, przywałęsała mi się cukrzyca ale daje radę
trzymam za Was kciuki
dla niewtajemniczonych - oprócz mojego haszi i jajek zbuków, mąż miał skopaną fragmentację dna, ponad 30% -
Reni wrote:a dziękuję, póki co wszystko ok
miewam jeszcze pawie, ale już rzadziej
prenatalne miałam 17.07 (wyszły ok), a połówkowe mam dopiero 18.09! tyle czasu
w związku z tym zapisałam się prywatnie na poniedziałek na usg, bo się martwię
17 tc a ja mam -5kg, brzucha prawie nie ma, na ruchy za wcześnie, więc niepokoję się czy wszystko w porzo
boli mnie w krzyżu, przywałęsała mi się cukrzyca ale daje radę
trzymam za Was kciuki
dla niewtajemniczonych - oprócz mojego haszi i jajek zbuków, mąż miał skopaną fragmentację dna, ponad 30%
Czasem tak jest, ze dzieciaczki jakby przyklejaja sie do krzyza
Za to po porodzie brzuch od razu taki, ze lekarka sie pytała na drugi dzien czy ja naprawde rodzilam. Także moze u Ciebie tez bedzie tak miłoReni lubi tę wiadomość
-
4me wrote:Nie martw sie brakiem brzucha. Co prawda ja nie schudlam w ciąży ale brzucha nie mialam baaardzo dlugo. W sumie taki wiekszy wyskoczyl mi w 7 czy 8 miesiącu.
Czasem tak jest, ze dzieciaczki jakby przyklejaja sie do krzyza
Za to po porodzie brzuch od razu taki, ze lekarka sie pytała na drugi dzien czy ja naprawde rodzilam. Także moze u Ciebie tez bedzie tak miło
z tym krzyżem to może być prawdatak mnie napieprza, że czasami ledwo idę
-
nick nieaktualnyReni wrote:dla niewtajemniczonych - oprócz mojego haszi i jajek zbuków, mąż miał skopaną fragmentację dna, ponad 30%
Wysoki poziom DFI nie stanowi problemu jeśli to jedyny problem z plemnikami .... u was pewnie armia potężna skoro naturalsik wyszedł,
także gratki jeszcze raz -
edloteh wrote:Gratuluje
Wysoki poziom DFI nie stanowi problemu jeśli to jedyny problem z plemnikami .... u was pewnie armia potężna skoro naturalsik wyszedł,
także gratki jeszcze raz
tylko 4 % prawidłowych, a ile z tego z kopniętym dfi
no nic najważniejsze, że jest efekt
Bea się odzywała? -
Reni wrote:nie taka potężna
tylko 4 % prawidłowych, a ile z tego z kopniętym dfi
no nic najważniejsze, że jest efekt
Bea się odzywała?
OdpoczywaStarania od 08.2015, endometrioza 3/4 st, 2 laparo, 3 hsg, 3 histero
8.03.2017 IVF❄️❄️❄️nie przetrwaly rozmrozenia...
5.05.2017 ICSI2.06.2017 crio
26.06.2017 crio
28.07.2017 ICSI26.09.2017 crio [*] 8tc
14.02.2018 crio [*] 6tc
20.04.2018 ICSIbrak mrozakow
22.03.2019 IMSI13.07.2019
-
dziewczyny, ktoś inny musi przerwać złą passę. Moja beta dziś - 10 dzień po transferze <1.
Trochę popłakałam, ale już jest ok. Takie były szanse od początku i z tym się liczyłam.
Teraz naprawdę czas na plan C
starania od 4 lat, AMH 0,58, 41 lat
1 ivf - 1 zarodek, beta - 0
2 ivf - 2 zarodki, beta +, brak serduszka w 8 tyg.
3 ivf - brak zarodków
4 ivf - 2 zarodki, beta <1 -
nick nieaktualnyMuchacha wrote:dziewczyny, ktoś inny musi przerwać złą passę. Moja beta dziś - 10 dzień po transferze <1.
Trochę popłakałam, ale już jest ok. Takie były szanse od początku i z tym się liczyłam.
Teraz naprawdę czas na plan C
W cichosci liczyłam , że Ci się uda zwłaszcza że to 4 IVF i że dwie komoreczki jednak.
Eh:(
Ciekawe co u Magdali miała jakoś na dniach mieć transfer. Liczę, że sierpień przyniesie chociaż jeden sukces ciążowy.
Skittles, Muchacha lubią tę wiadomość