X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną IN VITRO z niskim AMH
Odpowiedz

IN VITRO z niskim AMH

Oceń ten wątek:
  • Muchacha Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mergelka, tego nie da się stwierdzić tylko obserwując komórkę. M.in. z tego powodu in vitro to loteria. Pzry naturalnych staraniach też nie każda komórka daje ciążę.
    Lekarze opierają się tu na statystyce i danych medycznych, czyli np, że komórka młodszej kobiety jest lepsza statystycznie niż starszej, że komórka kobiety która już ma dzieci też będzie lepsza. Badają dawczynie. Ale to wszystko i tak nie daje 100% pewności.

Lukrecja lubi tę wiadomość

starania od 4 lat, AMH 0,58, 41 lat
    1 ivf - 1 zarodek, beta - 0
    2 ivf - 2 zarodki, beta +, brak serduszka w 8 tyg.
    3 ivf - brak zarodków
    4 ivf - 2 zarodki, beta <1
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mergelka wrote:
    A co do KD skąd wiadomo że ta komórka będzie dobra a moje nie były dobre skoro nie robią badań genetycznych....
    Daj już spokoj z tym KD kochana.
    Nie bada się samych komórek. Są inne zależności wpływające na jakość komórek. Najważniejsze to brak chorób genetycznych,inne dobre wyniki, wiek pacjentki.
    Kobiety po 35 z zasady (co nie znaczy ze nie ma odstępstw) maja kiepskie komórki i np. Tylko co 10 komórka będzie się nadawać do zapłodnienia. To jest biologia.
    Dlatego wiek dawczyni jest mocno restrykcyjny w klinikach.

Ci lekarze u których byłaś to nie polecam. Serio. Już wymieniałam do których warto pójść, jeżeli jesteś zadowolona z tej kliniki. Na razie może odposc i poczekaj na betę. Może cię ładnie zaskoczy i tym samym doda to dziewczynom wiary :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2018, 21:23

klamka lubi tę wiadomość

• Mergelka Koleżanka

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edloteh wrote:
    Daj już spokoj z tym KD kochana.
    Nie bada się samych komórek. Są inne zależności wpływające na jakość komórek. Najważniejsze to brak chorób genetycznych,inne dobre wyniki, wiek pacjentki.
    Kobiety po 35 z zasady (co nie znaczy ze nie ma odstępstw) maja kiepskie komórki i np. Tylko co 10 komórka będzie się nadawać do zapłodnienia. To jest biologia.
    Dlatego wiek dawczyni jest mocno restrykcyjny w klinikach.

Ci lekarze u których byłaś to nie polecam. Serio. Już wymieniałam do których warto pójść, jeżeli jesteś zadowolona z tej kliniki. Na razie może odposc i poczekaj na betę. Może cię ładnie zaskoczy i tym samym doda to dziewczynom wiary :)
    Teraz mój lekarz do którego chodziłam w moim mieście powiedział że po nieudanym in vitro mam iść do dr Lewandowskiego. Czy też polecacie? A dr Zygler?

2018.08. ICSI - transfer 2 zarodków :(
    AMH 0.79 czerwiec 2018r
    AMH 0.16 czerwiec 2017r
    AMH 0.78 czerwiec 2016 r. Fsh - 5, LH - 1.97 .
    2007- poród cc ( córka) ciąża naturalna, mąż - obniżone parametry nasienia
    37 lat :(
  • 4me Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mergelka ja nie do konca rozumiem jakie badania Ty mialas, jakie nie. Jakos tak dawkujesz te informacje... Jak dla mnie to z tego co czytam mialas bardzo slaba diagnostykę przed IVF-az dziwne, ze to Novum. Jak widac sam lekarz tez ma ogromne znaczenie...
    I serio nie z kazdej komorki jest ciaza!

Tak jak pisza dziewczyny - odpusc, poczekaj na bete a jesli bedzie negatywna zmien lekarza i zacznij od nowa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2018, 22:21

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • ka_tarzyna Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, po ciąży zostały mi następujące leki:

Neoparin 0,4ml, 2 opak. (pełne po 10 ampułkostrzykawek), 1 opak. (rozpoczęte, 5 ampułkostrzykawek), ważność do 01.2021, za cenę łączną 160 PLN

DHEA Eljot 25mg, 1 opak. (pełne 30 tabl. ), 1 opak. (rozpoczęte 20 tabl.), ważność do 09.2018, za cenę łączną 50 PLN

Folian quatrefolic 400 Swanson, otwarta fiolka, ok. 10 kapsułek – dorzucę gratis dla chętnej osoby.

Możliwa wysyłka. Zainteresowane osoby zapraszam do kontaktu na priv.

gg643e5ei3b53o9s.png
    bl9cgu1rq4wedujs.png

07.2019 drugi naturalsik :-)
    10.2017 naturalsik :-)
    Mam 4❄️
    4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
    AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38%
  • KateKum Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Mam dwa pytania. Na razie jestem na początku drogi. Chciałabym suplementowac dhea, tylko kompletnie nie wiem czy mogę to zrobić sama bez lekarza, a jeżeli tak to jakie dawki należy przyjmować.

Z badań mam zrobione
    estradiol, fsh, lh, TSH, prolaktyna
    Ig G i M toksoplazmoza, różyczka, cytomegalia
    Kariotyp oraz panel genetyczny w kierunku mutacji
    Muszę zrobić jeszcze posiewy oraz hsg, ale tutaj muszę poczekać aż krwawienie całkowicie ustąpi

Czy jeszcze jakieś badania koniecznie muszę zrobić?

xnw4lbete8c7uekt.png

10.2017 [*] 8tc
  • Lil_m Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate, powinnaś najpierw sprawdzić poziom DHEAS, żeby sprawdzić czy możesz suplementować DHEA.

Możesz sprawdzić sobie jeszcze poziom witaminy d, bo tą na pewno warto brać, tylko pytanie w jakiej dawce.

KateKum lubi tę wiadomość

Rocznik ''86/ POF/ [*] 8tc XII 2017
    VII 2017 - AMH <0.01, FSH 96 -> mezoterapia jajników IX 2017
    MTHFR: C6777 homozygota CC, A1298C homozygota AA, niedobór białka S
  • Reni Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry
    wpadam na stare śmieci zobaczyć co tu się dzieje.

idę poczytać co u Was

klamka, edloteh, Mika10, AmVormittag, KateKum lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Lil_m Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Dzień dobry
    wpadam na stare śmieci zobaczyć co tu się dzieje.

idę poczytać co u Was
    A co u Ciebie?? Opowiadaj :)

Rocznik ''86/ POF/ [*] 8tc XII 2017
    VII 2017 - AMH <0.01, FSH 96 -> mezoterapia jajników IX 2017
    MTHFR: C6777 homozygota CC, A1298C homozygota AA, niedobór białka S
  • Reni Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lil_m wrote:
    A co u Ciebie?? Opowiadaj :)

a dziękuję, póki co wszystko ok
    miewam jeszcze pawie, ale już rzadziej
    prenatalne miałam 17.07 (wyszły ok), a połówkowe mam dopiero 18.09! tyle czasu
    w związku z tym zapisałam się prywatnie na poniedziałek na usg, bo się martwię
    17 tc a ja mam -5kg, brzucha prawie nie ma, na ruchy za wcześnie, więc niepokoję się czy wszystko w porzo
    boli mnie w krzyżu, przywałęsała mi się cukrzyca ale daje radę

trzymam za Was kciuki

dla niewtajemniczonych - oprócz mojego haszi i jajek zbuków, mąż miał skopaną fragmentację dna, ponad 30%

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekam na wieści od Bea i Magdali

Lukrecja lubi tę wiadomość

• 4me Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    a dziękuję, póki co wszystko ok
    miewam jeszcze pawie, ale już rzadziej
    prenatalne miałam 17.07 (wyszły ok), a połówkowe mam dopiero 18.09! tyle czasu
    w związku z tym zapisałam się prywatnie na poniedziałek na usg, bo się martwię
    17 tc a ja mam -5kg, brzucha prawie nie ma, na ruchy za wcześnie, więc niepokoję się czy wszystko w porzo
    boli mnie w krzyżu, przywałęsała mi się cukrzyca ale daje radę

trzymam za Was kciuki

dla niewtajemniczonych - oprócz mojego haszi i jajek zbuków, mąż miał skopaną fragmentację dna, ponad 30%
    Nie martw sie brakiem brzucha. Co prawda ja nie schudlam w ciąży ale brzucha nie mialam baaardzo dlugo. W sumie taki wiekszy wyskoczyl mi w 7 czy 8 miesiącu.
    Czasem tak jest, ze dzieciaczki jakby przyklejaja sie do krzyza ;)
    Za to po porodzie brzuch od razu taki, ze lekarka sie pytała na drugi dzien czy ja naprawde rodzilam. Także moze u Ciebie tez bedzie tak miło ;)

Reni lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Nie martw sie brakiem brzucha. Co prawda ja nie schudlam w ciąży ale brzucha nie mialam baaardzo dlugo. W sumie taki wiekszy wyskoczyl mi w 7 czy 8 miesiącu.
    Czasem tak jest, ze dzieciaczki jakby przyklejaja sie do krzyza ;)
    Za to po porodzie brzuch od razu taki, ze lekarka sie pytała na drugi dzien czy ja naprawde rodzilam. Także moze u Ciebie tez bedzie tak miło ;)

z tym krzyżem to może być prawda ;-) tak mnie napieprza, że czasami ledwo idę

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Gratuluje :)
    Wysoki poziom DFI nie stanowi problemu jeśli to jedyny problem z plemnikami .... u was pewnie armia potężna skoro naturalsik wyszedł,
    także gratki jeszcze raz

• Reni Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edloteh wrote:
    Gratuluje :)
    Wysoki poziom DFI nie stanowi problemu jeśli to jedyny problem z plemnikami .... u was pewnie armia potężna skoro naturalsik wyszedł,
    także gratki jeszcze raz
    nie taka potężna
    tylko 4 % prawidłowych, a ile z tego z kopniętym dfi
    no nic najważniejsze, że jest efekt

Bea się odzywała?

• niezapominajka2017 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    nie taka potężna
    tylko 4 % prawidłowych, a ile z tego z kopniętym dfi
    no nic najważniejsze, że jest efekt

Bea się odzywała?

Odpoczywa ;)

Starania od 08.2015, endometrioza 3/4 st, 2 laparo, 3 hsg, 3 histero
    8.03.2017 IVF :( :( ❄️❄️❄️nie przetrwaly rozmrozenia...
    5.05.2017 ICSI :( 2.06.2017 crio :( 26.06.2017 crio :( :(
    28.07.2017 ICSI :( 26.09.2017 crio [*] 8tc :( :( 14.02.2018 crio [*] 6tc :( :(
    20.04.2018 ICSI :( brak mrozakow
    22.03.2019 IMSI :( 13.07.2019 :(
  • Reni Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a dobrze, dobrze..to jeszcze poczekam co i jak

niezapominajka2017, edloteh lubią tę wiadomość

• Muchacha Ekspertka

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, ktoś inny musi przerwać złą passę. Moja beta dziś - 10 dzień po transferze <1.
    Trochę popłakałam, ale już jest ok. Takie były szanse od początku i z tym się liczyłam.
    Teraz naprawdę czas na plan C :)

starania od 4 lat, AMH 0,58, 41 lat
    1 ivf - 1 zarodek, beta - 0
    2 ivf - 2 zarodki, beta +, brak serduszka w 8 tyg.
    3 ivf - brak zarodków
    4 ivf - 2 zarodki, beta <1
  • Mika10 Ekspertka

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muchacha przykro mi... Kurde tak bym chciała zobaczyć tu pozytywną betę z in vitro. Aż się boje podchodzić :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2018, 21:03

Muchacha lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muchacha wrote:
    dziewczyny, ktoś inny musi przerwać złą passę. Moja beta dziś - 10 dzień po transferze <1.
    Trochę popłakałam, ale już jest ok. Takie były szanse od początku i z tym się liczyłam.
    Teraz naprawdę czas na plan C :)
    Muchacha, cholerka, tak mi przykro. <tule>
    W cichosci liczyłam , że Ci się uda zwłaszcza że to 4 IVF i że dwie komoreczki jednak.
    Eh:(
    Ciekawe co u Magdali miała jakoś na dniach mieć transfer. Liczę, że sierpień przyniesie chociaż jeden sukces ciążowy.

Skittles, Muchacha lubią tę wiadomość

‹‹ 391 392 393 394 395 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ