IN VITRO z niskim AMH
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Mergelka wrote:Edloteh tylko jak zrobią badania genetyczne jak zarodki podane i ciąży nie ma? Właśnie tego nie pojmuje....a u Ciebie jak kiedy robisz będę. Życzę powodzenia. Czy powodem braku zagniezdzenia mogły być przenoszone zakupy ale tylko że sklepu do samochodu na parkingu parę metrów zakupy 10 kg bo tyle nakupowalam
Pytam ponownie- mialas jakies badania inne niz poziom AMH? Jesli nie, to nic nie wiesz i ciezko Ci cokolwiek doradzic. Nawet kolejne podejscie. Jesli mialasjuz multum badan (przeciwciala, immunologia, hormony, tarczyca itp) i wszystko ok to po porstu musisz próbować dalej.
-
klamka wrote:Nosilas???? Jest zakaz noszenia ciężarów przecież po transferze, max. 3kg można.
Ja do tej pory nic nie noszę.
Uwazac mozna, lepiej nie nosić ale teraz juz nie ma co rozpamietywac czy to przez to czy nie
Serio M czy Ty mialas jakiekolwiek inne badania niz AMH?
Edit:w ciazy co innego-balabym sie i uważała zdecydowanie bardziej ale jakos laski z pierwszym dzieckiem non stop podnoszonym tez rodza dzieciWiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2018, 15:04
-
nick nieaktualnyMergelka wrote:Edloteh tylko jak zrobią badania genetyczne jak zarodki podane i ciąży nie ma? Właśnie tego nie pojmuje....a u Ciebie jak kiedy robisz będę. Życzę powodzenia. Czy powodem braku zagniezdzenia mogły być przenoszone zakupy ale tylko że sklepu do samochodu na parkingu parę metrów zakupy 10 kg bo tyle nakupowalam
ile mialas transferow? Jakiej jakości zardoki były?
Jakie miałas badania? (Histeroskopia z badaniem wycinka do badania histo-pat)
Napisz co miałaś sprawdzane
Odpowiadając na twoje pytanie: logicznym się wydaje ze nie ma znaczenia. Kobiety dźwigają i zachodzą w ciąże nie wiedząc o tym.
Niezapominajka2017, Badanie DNA plemników pokazuje ile procentowo plemników ma uszkodzone DNA, im wyższy wynik tym szanse implantacji, badż rozwoju zarodka są mniejsze, tu masz więcej:
http://badanie-nasienia.pl/o-plemnikach/chromatyna-plemnikowa/
CFTR to badanie genetyczne, w dużym skrócie:
https://klinikanieplodnosci.pl/strefa-wiedzy/zakres-badan-diagnostycznych/mutacje-genie-cftr/
Dziewczęta, wnik 0,7 w 11 dniu po podaniu 2 dniowego zarodka.
Także..... trzeba podnieść koronę i walczyć dalej.
Muchacha, nakazuje uratować ci wątek!MOCNE KCIUKI !!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2018, 15:08
-
Mam niskie amh i słabe parametry nasienia. Czekam na wizytę i będę wiedziała co dalej. Sorry ale po tym co przeczytałam jestem rozstrzesiona że wszystko zepsułam. Nie wiedziałam że te zakupy tyle ważą wróciłam do domu a tam 10 kg na wadze w dwóch siatkach w jednej pięć i drugiej pięć....podane miałam dwa zarodki jeden dwukomorkowy i jeden cztero. Jeden transfer....nic nie zostało były trzy komórki dwie się zaplodnily
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2018, 15:19
2018.08. ICSI - transfer 2 zarodków
AMH 0.79 czerwiec 2018r
AMH 0.16 czerwiec 2017r
AMH 0.78 czerwiec 2016 r. Fsh - 5, LH - 1.97 .
2007- poród cc ( córka) ciąża naturalna, mąż - obniżone parametry nasienia
37 lat -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMergelka wrote:Mam niskie amh i słabe parametry nasienia. Czekam na wizytę i będę wiedziała co dalej. Sorry ale po tym co przeczytałam jestem rozstrzesiona że wszystko zepsułam. Nie wiedziałam że te zakupy tyle ważą wróciłam do domu a tam 10 kg na wadze w dwóch siatkach w jednej pięć i drugiej pięć....podane miałam dwa zarodki jeden dwukomorkowy i jeden cztero. Jeden transfer....nic nie zostało były trzy komórki dwie się zaplodnily
reszta, to żyjemy normalnie
Nie możesz i zakazuje ci mieć jakiekolwiek wyrzuty sumienia.
Po oznaczeniach zarodkow trudno rokować czy się zaimplementują czy nie. Bo i ze słabych i z tych ładnych są ciąże, ale może ich tez nie być.
Trzeba mieć nadzieje ze ta dwójka da radę
I z to mocno ściskam kciuki ✊️✊️✊️✊️✊️✊️✊️✊️✊️✊️✊️✊️✊️ -
A czy przed podaniem zarodkow badają je genetycznie czy dopiero jak się nie udało to natstepnym razem. Zastanawia mnie dlaczego lekarze nie robią badań żeby wyprzedzić niepowodzenia tylko dopiero po biepowodzeniach. Musi się nie udać żeby zaczęli dociekac...
edloteh ja już nie mam zarodków.... Teraz od początku stymulacja...nie wiem czy to może być w następnym cyklu czy trzeba poczekać. Martwie się że przy następnej już wcale nie wyorodukuje komórek.
A co do dzwigania 3kg To dwie butelki wody które woze z sobą to już jest 3 kgWiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2018, 15:48
2018.08. ICSI - transfer 2 zarodków
AMH 0.79 czerwiec 2018r
AMH 0.16 czerwiec 2017r
37 lat -
nick nieaktualnyMergelka, zardoki można badać genetycznie. Robi się to oczywiście przed transferem. Ale.... nikt tego wam nie zleci jeżeli macie tak mało zarodkow, to raz, a dwa bo to koszta są ogromne. I chyba tylko w Invicta to robią - poprawcie mnie dziewczyny jeśli się mylę.
Lekarze nie proponują tego normalnie, przy takich przypadkach jak nasze. Dopiero jak u niego lub u niej jest jakaś wada genetyczna, to wtedy przeprowadza się taka procedura, o ile para zdecuje.
Opisz swoją historie to może lepiej będziemy mogły ci coś doradzić.....
I pamiętaj, dwójkę wzięłaś już na pokład. poczekajmy na betęklamka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny4me wrote:Uffff. Dobrze zrobilas.Ja mam steryd, inny, na konkretny problem ale w dawce 0.5mg!a nie 20!
Ja rozumiem poprawić statystyki kliniki ale nie kosztem wszystkiego do cholery
Jestem bardzo rozżalona i gdyby nie crio to bym uciekła od nich
-
Mergelka weź bo mnie nakrecasz
Masz niskie AMH, slabe nasienie to juz dwa prawdopodobne przyczyny niepowodzenia. Wieksze niz te zakupy. Poza tym z braku odpowiedzi wnioskuje, ze nie mialas innych badan. Jesli to prawda to zmien lekarza i dopiero wtedy pomysl o kolejnym IVF. Możesz miec endometrioze, problemy z tarczyca, przeciwciala, ktore zabijaja zarodki, kurczliwości macicy, ktora uniemozliwia implementacje i pewnie wiele innych.
A moze sie oplalas albo bralas gorace kapiele?tez nie można
Serio, wyluzuj, zapomnij. Uloz nowybplan dzialania i oszczędzaj nerwy na kolejne podejscie bo jeszcze wiele przed nami.
-
Nie miałam innych badań poza tsh,Ft3, i ft4. Sama sobie zrobiłam antyTPO i antyTG. Mam już jedno dziecko ale córka ma 11 lat. Miałam cesarskie cięcie.2018.08. ICSI - transfer 2 zarodków
AMH 0.79 czerwiec 2018r
AMH 0.16 czerwiec 2017r
37 lat -
Edloteh zgodnie z życzeniem - nie pocieszam.. co nie zmienia faktu, ze mi przykro... kochana kiedy kolejna bitwa? Może bedziemy walczyć równocześnie...Najszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie
POF, Hashimoto,
MTHFR C677T nieprawidlowa heterozygota CT
PAI-1 nieprawidłowa heterozygota 4G/5G
po leczeniu immunosupresyjnym
I ET
II ET szczęśliwy -
nick nieaktualnyMergelka, to bardzo podstawowe badania kochana zrobilas. A gdzie podchodziliscie do in vitro? Czy dobrze rozumiem, że to wasze pierwsze podejście?
Kadetka, jak tylko organizm odpocznieno wrzesień/październik myśle. A ty już coś postanowiłaś? Co gdzie i jak?
-
edloteh wrote:Mergelka, to bardzo podstawowe badania kochana zrobilas. A gdzie podchodziliscie do in vitro? Czy dobrze rozumiem, że to wasze pierwsze podejście?
Kadetka, jak tylko organizm odpocznieno wrzesień/październik myśle. A ty już coś postanowiłaś? Co gdzie i jak?
Macie mrozaczki? U mnie walka trwa... z pierwszej procedury (KD) uzyskaliśmy tylko 2 zarodki.. wiec klinika teraz da nam drugi pakiet w ramach gwarancji.. co najmniej 1 zarodek musimy uzyskać, ale mocno liczę, że będzie więcej... w tym cyklu scratching a w kolejnym czyli wrześniowym transfer...Najszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie
POF, Hashimoto,
I ET
II ET szczęśliwy -
Mergelka wrote:Nie miałam innych badań poza tsh,Ft3, i ft4. Sama sobie zrobiłam antyTPO i antyTG. Mam już jedno dziecko ale córka ma 11 lat. Miałam cesarskie cięcie.
Slabo to badania wygladaja. Nawet podstowoych hormonow brakuje typu lh, estriadol, progesteron, prolaktyna, przydaloby sie tez bialko s, dhea,testosteron-te ostatnie mowia o jakosci komorek. Czy warto sie suplementowac i ja probowac podniesc. Bierzesz cos?
Ja uważam ze warto tez sprawdzić poziom komorek NK.
-
nick nieaktualnyKadetka, no mrozakow juz nie mamy, wiec będziemy zaczynać od nowa.... chyba w kierunku AZ pójdziemy. Musze jeszcze tylko się upewnić, że nasienie m faktycznie nie nadaje się na KD, bo wiesz szkoda 20-25 ty jak uzyskają 1 czy dwa zardoki, a one i tak się nie zaimplementuja. Także będę dyskutować o tym z lekarzem.
Wiec w najlepszym przypadku myśle o scratchingu w kolejnym cyklu, a potem transfer. Ale jak to ostatecznie się potoczy to nie wiem.
Ale walka trwa!4me, Niezapominajka5, Ciasteczko77, Muchacha lubią tę wiadomość
-
edloteh rozumiem.. wiem co masz na myśli pisząc o tych kosztach.. są gigantyczne to fakt.. u mojego męża wyszła fragmentacja na poziome 37%.. więc też nie mamy bajkowo.. jeśli spróbowaliście na Waszych gametach i niestety nie udało się.. też poszłabym bardziej w kierunku AZ... u nas zapadła decyzja o KD ponieważ ja nie mam jajeczek, a patrząc na wyniki męża mówili, że sobie poradzą.. oby tam było... ale mam z tyłu głowy AZ.. chociaż nie wiem czy mąż by na to przystał...robiłaś już jakieś rozeznanie pod kątem AZ? wiem, że są ogromne różnice w kosztach, czasie oczekiwania itp..Najszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie
POF, Hashimoto,
I ET
II ET szczęśliwy -
edloteh wrote:Kadetka, no mrozakow juz nie mamy, wiec będziemy zaczynać od nowa.... chyba w kierunku AZ pójdziemy. Musze jeszcze tylko się upewnić, że nasienie m faktycznie nie nadaje się na KD, bo wiesz szkoda 20-25 ty jak uzyskają 1 czy dwa zardoki, a one i tak się nie zaimplementuja. Także będę dyskutować o tym z lekarzem.
Wiec w najlepszym przypadku myśle o scratchingu w kolejnym cyklu, a potem transfer. Ale jak to ostatecznie się potoczy to nie wiem.
Ale walka trwa!edloteh lubi tę wiadomość