X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną IN VITRO z niskim AMH
Odpowiedz

IN VITRO z niskim AMH

Oceń ten wątek:
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja90 wrote:
    Niezapominajka miałam amh 0,55 przed 1 stymulacja teraz nie badałam, M mowi zeby próbować dalej, żebym przyjechała 2-3dc jak juz odpocznę, mówiłam ze najwcześniej grudzień styczeń przyjade
    Jeśli macie fundusze i chęci, możecie jeszcze raz spróbować na swoich komórkach. Jeśli znowu nie będzie żadnej, może warto rozważyć inne opcje?
    My jesteśmy na etapie, że genetyczne potomstwo powoli przestaje mieć znaczenie. Chcemy wreszcie zostać rodzicami..
    Choć nie wiem,czy będzie nam to kiedykolwiek dane.
    Opcja w Czechach z podwójnym dawstwem jest bardzo kusząca. Przy AZ od leczacych się par, zostaje spore pole niepewności i strachu.

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Nadzieja90 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dam sobie jeszcze chwile i sprobujemy raz czy dwa ale nie za wszelka cene bo za chwile nie bedzie ani dziecka ani zdrowia

• Kadetka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja90 wrote:
    dam sobie jeszcze chwile i sprobujemy raz czy dwa ale nie za wszelka cene bo za chwile nie bedzie ani dziecka ani zdrowia

Będziesz próbować dalej symulacji swojego organizmu czy rozważasz KD?

Najszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie :)

POF, Hashimoto,
    MTHFR C677T nieprawidlowa heterozygota CT
    PAI-1 nieprawidłowa heterozygota 4G/5G
    po leczeniu immunosupresyjnym
    I ET :(:(
    II ET szczęśliwy :) :)
  • Kadetka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Jeśli macie fundusze i chęci, możecie jeszcze raz spróbować na swoich komórkach. Jeśli znowu nie będzie żadnej, może warto rozważyć inne opcje?
    My jesteśmy na etapie, że genetyczne potomstwo powoli przestaje mieć znaczenie. Chcemy wreszcie zostać rodzicami..
    Choć nie wiem,czy będzie nam to kiedykolwiek dane.
    Opcja w Czechach z podwójnym dawstwem jest bardzo kusząca. Przy AZ od leczacych się par, zostaje spore pole niepewności i strachu.

Nie zapominają orientujesz się jakie są koszty takiego podwójnego dawstwa? Z jednej strony masz rację jeśli chodzi o Az czyli zarodki leczacych się par.. Ale z drugiej myślę sobie ze to są zarodki tych, którym się już udało. :) a skoro tak, to szanse wcale nie są małe.. Tym bardziej że naprawde sporo dziewczyn cieszy się właśnie ciąża z AZ.. Gdzie na własnych gazetach czy KD się nie udało..

sylwia80, Niezapominajka5, edloteh lubią tę wiadomość

POF, Hashimoto,
  • Nadzieja90 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadetka bede probowala na swoich na pewno a co dalej zobaczymy, pierwszym razem byly 4 zarodki wiec licze ze to sie powtorzy i ze po prostu bledem byl dlugi protokol dr M mowi ze na kd mam jeszcze duzo czasu

• Skittles Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mar2śka wrote:
    Mi się udało z AMH 0,43 ;) Nie zaglądam często do Was bo jestem na urlopie ale trzymam kciuki niezmiennie !!

Mar2śka za pierwszym razem Ci sie udalo?

Nadzieja90 lubi tę wiadomość

07.2018 amh 0,3, 36 lat, POF, MTHFR
    07.2018 1 inf Invicta dl. protokół, 1 komórka, 1 zarodek (brak rozwoju po 2 dobie), brak transferu
    11.2018 amh 0,86
    12.2018 2 inf Novum na cyklu natur. lekko stymulowanym, 2 pecherzyki pekly przed punkcja
    01.2019 3 inf Novum krótki protokół z antagonista, 2 komorki (1 komórka się nie zapłodniła, 2 komórka źle się podzieliła), brak zarodka
    02.2019 ciaza naturalna - 11.2019 Synek 😍
  • Kadetka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja90 wrote:
    Kadetka bede probowala na swoich na pewno a co dalej zobaczymy, pierwszym razem byly 4 zarodki wiec licze ze to sie powtorzy i ze po prostu bledem byl dlugi protokol dr M mowi ze na kd mam jeszcze duzo czasu
    Rozumiem. Jeśli są szanse i fundusze to warto próbować. Trzymam mocno kciuki :-)

Nadzieja90 lubi tę wiadomość

POF, Hashimoto,
  • Mergelka Koleżanka

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy mając niskie Amh można mieć dobre zarodki i co to znaczy dobre? Co jeśli dziela się ładnie a się nie zagniezdzaja? Czy wtedy to znaczy że nie były jednak dobre. Lekarze nowia pisaliśmy piękne zarodki...a jednak ciąży nie ma. Czy to znaczy że przy niskim amh zarodki pomimo że się dziela i wyglądają na dobrze rokujace noga być w rzeczywiśtosci słabe. W którym dniu po punkcji miałyście podane zarodki. Czy lepiej podać w drugim dniu czy czekać aż będzie blastocytoza? Czy z niskim amh w ogóle śpiewają do blastocytozy czy może być tak że do drugiego dnia ładnie się dzieli w drugiej dobie książkowo jest czterokomorkowy a nagle przestaje?

2018.08. ICSI - transfer 2 zarodków :(
    AMH 0.79 czerwiec 2018r
    AMH 0.16 czerwiec 2017r
    AMH 0.78 czerwiec 2016 r. Fsh - 5, LH - 1.97 .
    2007- poród cc ( córka) ciąża naturalna, mąż - obniżone parametry nasienia
    37 lat :(
  • Mergelka Koleżanka

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scania wrote:
    Ja przez całą ciążę brałam 5mg prednidolonu (Solupred). Immunolog mi mówił że do 10mg jest bezpiecznie. Brałam bo zaszłam w ciążę na sterydzie przygotowując się do procedury w Novum. Immunolog nie zdecydował aby go odstawić bo byłoby to ryzykowne skoro już udało się zajść w ciąże naturalnie.
    Scania widzę że miałaś podane dwa zarodki czterokomorkowe to podobno są dobrze rokujace, w której dobie Po punkcji miałaś podane czy znaleźli przyczynę dlaczego się nie zagniezdzily? Czy to może być problem z macica? Czy pomimo że 4 kom.to że względu na niskie amh są słabe. Ja już nic z tego nie rozumiem.....

AMH 0.79 czerwiec 2018r
    AMH 0.16 czerwiec 2017r
  • 4me Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mergelka mysle, ze nie ma jednoznacznej odpowiedzi na Twoje pytanie. Moze byc niskie AMH i dobra jakosc komorek. Moze byc wysokie AMH i kijowa jakosc. Mysle, ze im mlodsza kobieta tym wieksza szansa na lepsza jakość.
    Wychodowanie zarodka dobrej jakości a zagniezdzenia sie go to dwie zupełnie osobne sprawy... Przyczyn braku zagniezdzenia moze byc wiele od jakośc, skurcze macicy, problemy imunologoczne...
    A czasem albo moze najczesciej nie udaje sie-nie bo nie - i nikt nie jest w stanie wskazac przyczyny. Co nie znaczy ze nastepnym razem po prostu się nie uda. Ile mialas zarodkow? Lekarze mowili, ze piekne? Jesli nie znaleźli przyczyny zagniezdzenia a szukaliscie z lekarzem po prostu sprobuj raz jeszcze. Moze to bedzie ten raz...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2018, 21:13

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Mergelka Koleżanka

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na forum czytałam kilka dziewczyn miało podane ładne zarodki a ciąży nie ma. Tylko skąd można wiedzieć w drugiej dobie czy są dobre zarodki, mogą przestać przecież się rozwijać to chyba lepiej jak poczekaliby do piątego dnia...bo inaczej nic nie można powiedzieć...

AMH 0.79 czerwiec 2018r
    AMH 0.16 czerwiec 2017r
  • Muchacha Ekspertka

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edloteh wrote:
    U mnie 9 dzień po transferze jedynego dwudniowca i sikaniec negatywny. W poniedziałek idę na betę potwierdzić kolejny raz 0 i odstawiam leki.

Edloteh, trzymam kciuki za jutro!
    Ja jestem 8d po transferze dwóch 2-dniowych zarodków. Po początkowej euforii spadek nastroju. Na sikańca i betę za wcześnie, ale czuję, że spadnę z wysokiego konia już za chwilę...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2018, 21:35

starania od 4 lat, AMH 0,58, 41 lat
    1 ivf - 1 zarodek, beta - 0
    2 ivf - 2 zarodki, beta +, brak serduszka w 8 tyg.
    3 ivf - brak zarodków
    4 ivf - 2 zarodki, beta <1
  • Mergelka Koleżanka

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muchacha wrote:
    Edloteh, trzymam kciuki za jutro!
    Ja jestem 8d po transferze dwóch 2-dniowych zarodków. Po początkowej euforii spadek nastroju. Na sikańca i betę za wcześnie, ale czuję, że spadnę z wysokiego konia już za chwilę...
    Muchacha, edloteh a jakie miałyście podane zarodki dwudniowe ilu komórkowe czy była fragmentacja? Zaczęłam o tym trochę czytać i tak się zastanawiam jakie powinny być dwudniowe zarodki. To chyba za wcześnie na testy nie poddawajcie się dziewczyny jak zarodki dwudniowe to beta po 12 dniach najwcześniej. Dlaczego tak szybko robicie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2018, 21:51

AMH 0.79 czerwiec 2018r
    AMH 0.16 czerwiec 2017r
  • scania Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam dwa razy transfer w drugiej dobie po dwa zarodki czterokomorkowe i beta nie drgnęła. Cztery miesiące po drugim transferze zaszłam w ciążę naturalnie. W tym roku miałam transfer słabej blastocysty 2cc zamrożonej 4 lata temu w 6 dobie i tym razem była ciąża biochemiczna. Nie mam pojecia co się zadziało, że zaszłam w ciąże naturalnie a każdy z transferów skończył się porażką.

Jeden jajnik od 2001
    VI 2013 AMH 0.21 (7dc); VIII 2013 AMH 0.45 (3dc)
    IX 2013 IMSI: 4A&4B
    XII 2013 - II 2014 kolekcja oocytów - IMSI: 2x4B
    II 2015 synek - "wpadka" urlopowa
    II 2018 kriotransfer - 2cc - ciąża biochemiczna
    V 2018 mezoterapia
  • Muchacha Ekspertka

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mergelka wrote:
    Muchacha, edloteh a jakie miałyście podane zarodki dwudniowe ilu komórkowe czy była fragmentacja? Zaczęłam o tym trochę czytać i tak się zastanawiam jakie powinny być dwudniowe zarodki. To chyba za wcześnie na testy nie poddawajcie się dziewczyny jak zarodki dwudniowe to beta po 12 dniach najwcześniej. Dlaczego tak szybko robicie?

Ja miałam jeden 4-komórkowy, drugi 5-komórkowy. Jeden z nich z dość znaczną fragmentacją.
    Na test za wcześnie, beta jest jednak wiarygodna wcześniej. Poprzednim razem robiłam 11 dnia, i była taka, że i dzień i dwa dni wcześniej by wyszła ciążowa. Ja po prostu wolę wiedzieć wcześniej ze względu na leki: Lutinus (i znane tu wszystkim efekty uboczne) i heparynę w zastrzykach - robią mi się niefajne sińce i zgrubienia więc gdyby nie było ciąży to będę mogła to wszystko odstawić szybciej.

3 ivf - brak zarodków
  • Mergelka Koleżanka

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie martw się na razie podobno beta może nie wyjść a na drugi dzień już wyjdzie. A który był z fragmentacja ten 4 komórkowy. Czytałam że czterokomorkowe są najlepsze... A może jednak lepiej czekać do piątego dnia choć lekarze mówią że w macicy lepiej się rozwijają. Ja tam wierzę że będzie u Ciebie ok zrób 12 dpt bete.a jakie są efekty uboczne lutinusa?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2018, 22:10

AMH 0.79 czerwiec 2018r
    AMH 0.16 czerwiec 2017r
  • Muchacha Ekspertka

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scania wrote:
    Miałam dwa razy transfer w drugiej dobie po dwa zarodki czterokomorkowe i beta nie drgnęła. Cztery miesiące po drugim transferze zaszłam w ciążę naturalnie. W tym roku miałam transfer słabej blastocysty 2cc zamrożonej 4 lata temu w 6 dobie i tym razem była ciąża biochemiczna. Nie mam pojecia co się zadziało, że zaszłam w ciąże naturalnie a każdy z transferów skończył się porażką.

Ja myślę, że w moim wieku (nie wiem ile Ty masz lat) i moim amh (podobne do Twojego) po prostu 1x na 10 cykli zdarzy się ta właściwa komórka. Takie są statystyki po 40ce. I to głównie od tego zależy. Mniejsze znaczenie ma wybrana procedura leczenia, laboratorium czy obstawianie się lekami. Podchodząc do ostatniego ivf byłam tego dużo bardziej świadoma niż na początku (wtedy myślałam, że pyk i będę w ciąży). I rozczarowanie dzięki temu i dzięki dotychczasowym porażkom będzie jednak mniejsze niż na początku. I myślę, że też pozwoli mi przejść do planu C. Staram się podchodzić do tego racjonalnie, choć i mnie czasem łapie dół, ale nie chcę się dłużej łudzić i desperacko podchodzić do kolejnych prób wbrew statystykom. Lukrecja dała nam wszystkim dobry przykład i jestem jej za to wdzięczna :)

4me, Lukrecja, Mika10, klamka, edloteh lubią tę wiadomość

3 ivf - brak zarodków
  • Mergelka Koleżanka

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scania wrote:
    To też pewnie lekarz powiedział że ładne zarodki miałaś podane? Skoro piszą wszędzie że druga doba 4 kom to książkowy. A czasami mają słabe i ciąża jest.....

AMH 0.79 czerwiec 2018r
    AMH 0.16 czerwiec 2017r
  • 4me Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muchacha, Edloteh trzymam mocno kciuki!!!

Wszystkim tutaj chyba przydalaby sie jakaa ciaza w koncu. Nawet nie swoja ;) :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2018, 22:20

Muchacha, Mika10, edloteh lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Muchacha Ekspertka

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mergelka wrote:
    To nie martw się na razie podobno beta może nie wyjść a na drugi dzień już wyjdzie. A który był z fragmentacja ten 4 komórkowy. Czytałam że czterokomorkowe są najlepsze... A może jednak lepiej czekać do piątego dnia choć lekarze mówią że w macicy lepiej się rozwijają. Ja tam wierzę że będzie u Ciebie ok zrób 12 dpt bete.a jakie są efekty uboczne lutinusa?

No jeśli się robi 5 dnia to rzeczywiście może nie wyjść, a 6 już będzie. Chociaż 5ego dnia po podaniu blastocysty coś już tam powinno wyjść. Beta się zasadniczo podwaja co dwa dni, więc jak beta 12 dnia jest np 200 to możesz sobie matematycznie wyliczyć że już dużo wcześniej jest wykrywalna. Oczywiście nikogo nie namawiam do robienia bety 6 dnia, ale 10, 11 dzień jest ok dla 2-dniowego zarodka. Dla starszych zarodków odpowiednio wcześniej.
    Czy 4-komórkowe są najlepsze? Drugiego dnia tak, ale one nie dzielę się jednocześnie. Kiedyś czytałam o tym, nie pamiętam szczegółów, ale ten podział trwa jakiś czas np godzinę, dwie. Czyli może się tak zdarzyć, ze z tych 4 komórek jedna już zdążyła się podzielić i masz 5. A kolejne podzielą się za chwilę, już po podaniu.
    Gdy zaszłam w ciążę rok temu miałam podawane też 2 zarodki tylko że 3-dniowe. Więc tego dnia powinny być 8 komórkowe. Było 9 i 12 komórek. I to właśnie wynikało z tego, ze nie dzielą się dokładnie w tej samej sekundzie.

3 ivf - brak zarodków
‹‹ 387 388 389 390 391 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ