X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną IN VITRO z niskim AMH
Odpowiedz

IN VITRO z niskim AMH

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Kurcze Lukrecja to trzymam kciuki, zeby to byly jakies zawirowania hormonalne po skończonym karmieniu. To ma jednak duzy wpływ na organizm kobiety.
    Czy przy POF to cykl nie powinien sie wydluzac a nie skracac?
    Nie wiem jak powinno być w POF, pewnie cykle najpierw głupieja. To już mój 3 taki okres, test owu wyszedł mi dodatni w 11dc. Poza tym przybieram na wadze A nie jem inaczej niż zwykle.

• Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lukrecja wrote:
    Nie wiem jak powinno być w POF, pewnie cykle najpierw głupieja. To już mój 3 taki okres, test owu wyszedł mi dodatni w 11dc. Poza tym przybieram na wadze A nie jem inaczej niż zwykle.
    Miejmy nadzieje, ze jednak organizm w dziwny sposób wraca do formy i to stan przejsciowy.
    Krwawienie długo trwa?

Lukrecja lubi tę wiadomość

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5 dni. Trochę mnie to męczy szczerze mówiąc, bo ciągły okres plus opieka nad dzieckiem to słabe połączenie :)

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lukrecja wrote:
    5 dni. Trochę mnie to męczy szczerze mówiąc, bo ciągły okres plus opieka nad dzieckiem to słabe połączenie :)
    Czyli okres typowy :) tylko faza lutealna daje czadu.
    Te upały pewnie Wam nieźle dają w kość.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • scania Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimila ja robiłam na Siemaszki http://medyczneanalizy.pl - robią na miejscu ale to mały lab, więc nie wiem czy spełnia kryteria twojego lekarza.

Jeden jajnik od 2001
    VI 2013 AMH 0.21 (7dc); VIII 2013 AMH 0.45 (3dc)
    IX 2013 IMSI: 4A&4B
    XII 2013 - II 2014 kolekcja oocytów - IMSI: 2x4B
    II 2015 synek - "wpadka" urlopowa
    II 2018 kriotransfer - 2cc - ciąża biochemiczna
    V 2018 mezoterapia
  • Mimila Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scania wrote:
    Mimila ja robiłam na Siemaszki http://medyczneanalizy.pl - robią na miejscu ale to mały lab, więc nie wiem czy spełnia kryteria twojego lekarza.
    Właśnie o to mi chodziło,o Twój wpis;zapomniałam gdzie to jest,dziękuję Ci bardzo,a robią tam inne badania też,takie jak inhibina B?Powiedz mi,a jakie masz kryteria wyniku amh na Siemaszki?Są podane grupy wiekowe ,przedział,czy jest tylko sam wynik?Tobie tam wyszedł wyższy czy niższy niż poprzednio,w innych?

Starania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb
  • Mimila Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scania,jakie Ci teraz wyszło amh?Pisalas wczesniej ale nie pamiętam.

• Mimila Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lukrecja wrote:
    A u mnie słabo... mam wrażenie, że POF mnie dogania powoli- mam okres co 14 dni ostatnio, czuję się też średnio. We wtorek oznacze se FSH i estradiol, bo mam wrażenie że jest gorzej niż przed ciąża :(
    Współczuję Ci bardzo,ja miałam jeden raz krwawienie przy tym krążku,razem z miesiączka,26 dni I myślałam,Ze oszaleje,tak mnie to umeczylo.

Lukrecja lubi tę wiadomość

• scania Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimila wrote:
    Scania,jakie Ci teraz wyszło amh?Pisalas wczesniej ale nie pamiętam.
    Wyszło mi na granicy wykrywalności. Zaraz po mezo 0,01, w cyklu po mezo 0,02 a w drugim cyklu po mezo znowu 0,01. Nie ma przedziałów wiekowych. Jest tylko zakres: 0,10 - 5,78 ng/ml. Trochę zaczęłam wątpić w ten lab, bo moje FSH u nich w 2dc wynosiło 19,9, w Diagnostyce dzień później ponad 30, w Synevo kolejnego dnia ponad 40 (jak widać spanikowałam i robiłam dzień po dniu). Chyba nie powinno być aż takich skoków na początku cyklu. Generalnie wiem że nic nie wiem. I w tym cyklu zero wzrostu pęcherzyków. W 4dc był jeden 5mm i tak samo było w 11dc. Ovu pewnie nie będzie. W czasie mezo były 3 pecherzyki antralne (tak mówiła lekarka). Już dwie lekarki mi mówiły, że nakłuwanie jajników może im zaszkodzić i zmniejszyć rezerwę. Nic już nie zrobię. Poczekam cierpliwie jeszcze ze dwa cykle i liczę na to że coś ruszy. Jutro mam histeroskopię w Novum.

Jeden jajnik od 2001
    V 2018 mezoterapia
  • 4me Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lukrecja wrote:
    To jeszczce nic nie znaczy ale ja np przytylam jak przestalam karmic malego.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scania wrote:
    Wyszło mi na granicy wykrywalności. Zaraz po mezo 0,01, w cyklu po mezo 0,02 a w drugim cyklu po mezo znowu 0,01. Nie ma przedziałów wiekowych. Jest tylko zakres: 0,10 - 5,78 ng/ml. Trochę zaczęłam wątpić w ten lab, bo moje FSH u nich w 2dc wynosiło 19,9, w Diagnostyce dzień później ponad 30, w Synevo kolejnego dnia ponad 40 (jak widać spanikowałam i robiłam dzień po dniu). Chyba nie powinno być aż takich skoków na początku cyklu. Generalnie wiem że nic nie wiem. I w tym cyklu zero wzrostu pęcherzyków. W 4dc był jeden 5mm i tak samo było w 11dc. Ovu pewnie nie będzie. W czasie mezo były 3 pecherzyki antralne (tak mówiła lekarka). Już dwie lekarki mi mówiły, że nakłuwanie jajników może im zaszkodzić i zmniejszyć rezerwę. Nic już nie zrobię. Poczekam cierpliwie jeszcze ze dwa cykle i liczę na to że coś ruszy. Jutro mam histeroskopię w Novum.
    Koniecznie daj znać jak po histeroskopii. Kiedyś zastanawiałam się,czy zrobić sobie to badanie. Podczas okresu prawie zawsze mam tak,że krew jest wymieszana ze sluzem. Tak naprawdę,to teraz jest nawet więcej śluzu niż krwi. Jak kiedyś powiedziałam o tym ginekologowi,to stwierdził,że to normalne.
    Waszym zdaniem też jest to normalne?
    A może to jest właśnie przyczyna, dlaczego nie dochodzi u mnie do zagniezdzenia?

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • scania Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robię histeroskopię bo mam trzy niewielkie mięśniaki. Jeden od ponad 2 lat (nie rośnie) a dwa pojawiły się teraz. Lekarka w Novum mówiła że ten pierwszy wyglada jakby jednak wchodził do wnętrza macicy (do tej pory wszyscy mówili że nie). Jeśli tak będzie to mi go usuną. Chcę dobrze wykorzystać czas czekając aż jajnik się obudzi (ciagle mam nadzieje).

Jeden jajnik od 2001
    V 2018 mezoterapia
  • Blastka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scania trzymam kciuki. A o której godzinie masz?
    Ja mam mieć za tydzień w poniedziałek.

• Skittles Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja dzis tez robilam amh, przed stymulacja w lipcu 0,3, dzis spadlo do 0,09.... :(

07.2018 amh 0,3, 36 lat, POF, MTHFR
    07.2018 1 inf Invicta dl. protokół, 1 komórka, 1 zarodek (brak rozwoju po 2 dobie), brak transferu
    11.2018 amh 0,86
    12.2018 2 inf Novum na cyklu natur. lekko stymulowanym, 2 pecherzyki pekly przed punkcja
    01.2019 3 inf Novum krótki protokół z antagonista, 2 komorki (1 komórka się nie zapłodniła, 2 komórka źle się podzieliła), brak zarodka
    02.2019 ciaza naturalna - 11.2019 Synek 😍
  • Mergelka Koleżanka

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak miałam rację u mnie potwierdziło się dziś że nici z ciąży...zrobilam dziś test sikany 11dpt żeby codziennie nie latać na bete. Bete zrobię jutro dla formalności żeby było do dokumentacji zgodnie z zaleceniami novum.
    Umawiam się teraz na wizytę do dr Lewandowskiego.

2018.08. ICSI - transfer 2 zarodków :(
    AMH 0.79 czerwiec 2018r
    AMH 0.16 czerwiec 2017r
    AMH 0.78 czerwiec 2016 r. Fsh - 5, LH - 1.97 .
    2007- poród cc ( córka) ciąża naturalna, mąż - obniżone parametry nasienia
    37 lat :(
  • Mimila Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skittles wrote:
    Hej ja dzis tez robilam amh, przed stymulacja w lipcu 0,3, dzis spadlo do 0,09.... :(
    Co???Tak dużo spadło?Nie rozumiem dlaczego...A robiłaś w tym samym laboratorium?Ile miałaś stymulacji?Jedna teraz?A punkcje też miałaś?Nie wierzę,że tal spadło po stymulacji...Ja dziś też robiłam i aż się boję wyników. Dzis robilas i juz masz wyniki?Jakie laboratorium?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2018, 12:50

• Mimila Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scania wrote:
    Robię histeroskopię bo mam trzy niewielkie mięśniaki. Jeden od ponad 2 lat (nie rośnie) a dwa pojawiły się teraz. Lekarka w Novum mówiła że ten pierwszy wyglada jakby jednak wchodził do wnętrza macicy (do tej pory wszyscy mówili że nie). Jeśli tak będzie to mi go usuną. Chcę dobrze wykorzystać czas czekając aż jajnik się obudzi (ciagle mam nadzieje).
    Hej,ja też mam małe miesniaki I mi lekarz nie kazał tego ruszać. Kto Ci tak poradził?Jak duże są Twoje miwsniaki?Ja miałam laoaroskopie I histerpskopie I mi nie usunęli miesniakow,mój lekarz twierdzi,że małych się nie usuwa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2018, 13:00

• Mimila Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scania wrote:
    Ale fsh powinnaś zbadać tylko raz w jednym cyklu,najlepiej w 2 dc przy niskim amh.

• Mimila Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scania,to w takim razie zrobilyśmy sobie gorzej ta mezo,na to wygląda,ja tego przebolec nie mogę Ale już czasu nie wrócę.Lewy jajnik miałam bardzo dobry I były w nim pęcherzyki,A teraz dwa są do niczego I zero pęcherzyków.Wczesniej zawsze miałam...Aż się boję wyniku amh I inhibine B. Najbardziej mnie wkurza to,że nikt z lekarzy nie podał takich skutków ubocznych jak spadek amh lub torbiele,a ja zrobiłam szeroki wywiad przed mezo,u greckiego lekarza też I co z tego?Miało nie być żadnych skutków ubocznych...Najwyzej mialo nie pomoc,a mu ewidentnie zaszkodziło. Z drugiej strony punkcja to też nakluwanie jajników I wcześniej miałam 3 punkcje I nigdy mi po żadnej nic nie było.

• Skittles Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimila wrote:
    Co???Tak dużo spadło?Nie rozumiem dlaczego...A robiłaś w tym samym laboratorium?Ile miałaś stymulacji?Jedna teraz?A punkcje też miałaś?Nie wierzę,że tal spadło po stymulacji...Ja dziś też robiłam i aż się boję wyników. Dzis robilas i juz masz wyniki?Jakie laboratorium?

Tylko jedna stymulacje mialam, punkcja byla 20 lipca czyli dokladnie miesiac temu ....oczywiscie robilam w tym samym labie, Invicta wawa, lab maja na miejscu i wynik jest w 3h... tez jestem zdziwiona ze az tak spadło ... rozpacz ...

07.2018 amh 0,3, 36 lat, POF, MTHFR
    07.2018 1 inf Invicta dl. protokół, 1 komórka, 1 zarodek (brak rozwoju po 2 dobie), brak transferu
    11.2018 amh 0,86
    12.2018 2 inf Novum na cyklu natur. lekko stymulowanym, 2 pecherzyki pekly przed punkcja
    01.2019 3 inf Novum krótki protokół z antagonista, 2 komorki (1 komórka się nie zapłodniła, 2 komórka źle się podzieliła), brak zarodka
    02.2019 ciaza naturalna - 11.2019 Synek 😍
‹‹ 401 402 403 404 405 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ