X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną IN VITRO z niskim AMH
Odpowiedz

IN VITRO z niskim AMH

Oceń ten wątek:
  • Mimila Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skittles wrote:
    Tylko jedna stymulacje mialam, punkcja byla 20 lipca czyli dokladnie miesiac temu ....oczywiscie robilam w tym samym labie, Invicta wawa, lab maja na miejscu i wynik jest w 3h... tez jestem zdziwiona ze az tak spadło ... rozpacz ...
    Ja jestem w szoku!Trzeba liczyć,że się odbije!Że to tylko chwilowe...Boję się mojego wyniku. Nie wiedziałam,że tak szybko może spaść.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2018, 13:02

Starania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb
  • Blastka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomóżcie mi zdecydować co robić bo już mi się mózg lasuje od tego myślenia.
    Do tej pory miałam 2 stymulacje i 2 transfery. Pozytywnej bety brak.Mam 2 mrozaki. Proponują mi histeroskopię przed następnym transferem w celu diagnozy braku zagnieżdżenia zarodka. Na USG nic nie wychodzi więc bardziej profilaktycznie ta histero. Dostałam też antybiotyk na endo profilaktycznie gdybym nie chciała podchodzić do histeroskopii to mam go wziąć przed crio w sierpniu a podchodzić do crio we wrzesniu. Od 2 cykli robię na własne zlecenie w fsh lh tsh i wyniki w tym miesiącu mam bardzo dobre jak na mnie bo fsh 7,63 lh 7,52 tsh też poniżej 2 więc zaczęłam się zastanawiać czy po prostu nie podejść teraz do crio, zamiast histero i antyków. Podpowiedzcie coś proszę bo biję się z myślami.

• 4me Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blastka a przed poprzednimi transferami mialaa posobne wyniki hormonow? Jesli tak to kolejna proba bez jakiejs dodatkowej diagnozy moze miec mniejszy sens.

Czy histero obniza aMH? I czy mialas immunologie sprawdzana?

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Blastka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fsh mi się waha dochodziło czasem prawie do 18 więc to zależy od cyklu. Ale stosunek lh do fsh powinien być w granicach 1 i jest teraz najlepszy odkąd pamiętam. Ja nie mam refundacji więc nie interesuje mnie wynik amh czy się zmieni. Wiem że nie jest wysoki bo w granicach 0,5 i tego nie dam rady podwyższyć. Ale mogę postarać się podchodzić do ivf szybko ale też w miarę rozsądnie.

Immuno nie badałam i raczej już nie będę ta drogą szła. Podejrzewam że mogę mieć ewentualnie komórki NK podwyższone bo czytałam o oponce na brzuchu że to jest jeden z objawów a ja raczej budowę ciała mam raczej proporcjonalną BMI w środkowej normie, ale oponka brzucha się trzyma. Raz jest lepiej raz gorzej.

• scania Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimila, mięśniaki mam nieduże 20, 17 i 10mm. Nikt mi ich nie kazał usuwać. Lekarka miała wątpliwości czy ten najmniejszy nie wchodzi jednak w endometrium i zaleciła histero aby to sprawdzić. Jeśli to się nie potwierdzi to pewnie nie będą ich ruszać.

Mimila lubi tę wiadomość

Jeden jajnik od 2001
    VI 2013 AMH 0.21 (7dc); VIII 2013 AMH 0.45 (3dc)
    IX 2013 IMSI: 4A&4B
    XII 2013 - II 2014 kolekcja oocytów - IMSI: 2x4B
    II 2015 synek - "wpadka" urlopowa
    II 2018 kriotransfer - 2cc - ciąża biochemiczna
    V 2018 mezoterapia
  • scania Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dubel

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2018, 15:36

Jeden jajnik od 2001
    V 2018 mezoterapia
  • scania Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimila wrote:
    Ale fsh powinnaś zbadać tylko raz w jednym cyklu,najlepiej w 2 dc przy niskim amh.
    Wiem ale coś mnie podkusiło aby sprawdzić jeszcze w Diagnostyce, bo ten lab malutki (robiłam razem z AMH). A potem w panice powtórzyłam jeszcze w Synevo.

Jeden jajnik od 2001
    V 2018 mezoterapia
  • 4me Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blastka wrote:
    Dziewczyny pomóżcie mi zdecydować co robić bo już mi się mózg lasuje od tego myślenia.
    Do tej pory miałam 2 stymulacje i 2 transfery. Pozytywnej bety brak.Mam 2 mrozaki. Proponują mi histeroskopię przed następnym transferem w celu diagnozy braku zagnieżdżenia zarodka. Na USG nic nie wychodzi więc bardziej profilaktycznie ta histero. Dostałam też antybiotyk na endo profilaktycznie gdybym nie chciała podchodzić do histeroskopii to mam go wziąć przed crio w sierpniu a podchodzić do crio we wrzesniu. Od 2 cykli robię na własne zlecenie w fsh lh tsh i wyniki w tym miesiącu mam bardzo dobre jak na mnie bo fsh 7,63 lh 7,52 tsh też poniżej 2 więc zaczęłam się zastanawiać czy po prostu nie podejść teraz do crio, zamiast histero i antyków. Podpowiedzcie coś proszę bo biję się z myślami.
    Pytalam o AMH nie w kontekscie refundacji a rzeczywistego obnizenia rezerwy jajnikowej. Niektore zabiegi, grzebanie w jajnikach obniza rezerwe wiec trzeba sie dwa razy zastanowic czy warto.
    Jesli sie pytaasz nas o zdanie to ja bym nie podchodzila do 3 transferu bez sprawdzenia imunno. Wydasz kase a moze sie okazac, ze masz cos co Cię blokuje, nie pozwala na zagniezdzenie.
    To jednak bardzo trudno decyzja i ciężko mi w sumie Ci doradzac bez pełnej informacji jakie Ty na pewno posiadasz :/

Jesli sie nie uda teraz to mam narazie w planach dwie IVF z roznymi stymulacjami, jesli sie nie uda, lekarz nie bedzie potrafil powiedziec dlaczego to niestety planuje poszperac bardziej w imuno ale tez bym chciala bardzo tego uniknąć.

Trzymam kciuki za jedyna słuszną ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2018, 16:32

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Blastka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikt przed wakacjami w klinice nie miał ochoty diagnozować 2 nieudanych IVF. Poszłam na wlasną rękę do prof Jerzak. Ustawiła mnie endokrynologicznie lepiej niż lekarz endokrynolog w klinice i kazała podchodzić za 2-3 miesiące do crio. Właśnie mija 2 miesiąc i zadzwoniłam do lekarza prowadzącego w klinice i doradził histero. No i jestem w tym miejscu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2018, 16:51

• Mimila Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scania wrote:
    Wiem ale coś mnie podkusiło aby sprawdzić jeszcze w Diagnostyce, bo ten lab malutki (robiłam razem z AMH). A potem w panice powtórzyłam jeszcze w Synevo.
    Ja teraz też jestem w panice,bo odebrałam już wynik fsh I jest 19,36!Dramat!Przed mezoterapia było ponad 15,także to dziadostwo wszystko pogorszyło. Nigdy sobie tego nie wybacze... Czemu fsh skacze?Czy to znaczy,że w następnym cyklu mogę mieć mniejsze?Ja mam wrażenie,że to wszystko przez mezoterapie. Jeszcze amh będzie niziutkie I się załamie zupełnie.

• scania Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimila u mnie FSH spada (porównuje tylko wyniki z 2dc). Przed mezo było 76 a tera 19,9 więc w zasadzie jest nieźle.

Mimila lubi tę wiadomość

Jeden jajnik od 2001
    V 2018 mezoterapia
  • Lil_m Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimila, wiesz, że tym panikowaniem i mówieniem "nigdy sobie nie wybaczę" wcale sobie nie pomagasz? A wręcz przeciwnie...Niestety ale stres, napięcie mają duży wpływ na gospodarkę hormonalną. Wiem, że to sie łatwo mówi, a trudno robi, ale naprawdę - ja staram się powtarzać sobie, że moje stresowanie w niczym nie pomoże, więc po co się aż tak stresować?

Skittles, Muchacha, brenya77 lubią tę wiadomość

Rocznik ''86/ POF/ [*] 8tc XII 2017
    VII 2017 - AMH <0.01, FSH 96 -> mezoterapia jajników IX 2017
    MTHFR: C6777 homozygota CC, A1298C homozygota AA, niedobór białka S
  • Mimila Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scania wrote:
    Mimila u mnie FSH spada (porównuje tylko wyniki z 2dc). Przed mezo było 76 a tera 19,9 więc w zasadzie jest nieźle.
    Ale u mnie jest wyższe niż było przed mezo!Dwa lata temu miałam ponad 12,W kwietniu,Przed mezo,ponad 15,A teraz ponad 19. Nie rozumiem jak mogło tak skoczyć po tym!

• Mimila Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lil_m wrote:
    Mimila, wiesz, że tym panikowaniem i mówieniem "nigdy sobie nie wybaczę" wcale sobie nie pomagasz? A wręcz przeciwnie...Niestety ale stres, napięcie mają duży wpływ na gospodarkę hormonalną. Wiem, że to sie łatwo mówi, a trudno robi, ale naprawdę - ja staram się powtarzać sobie, że moje stresowanie w niczym nie pomoże, więc po co się aż tak stresować?
    Lil,wiem,masz rację Ale to trudniej wykonać. Nie chodzi o to,że tak się dzieje naturalnie,no wchodzę w menopauze,tylko o to,że chcąc sobie pomóc to sobie ewidentnie zaszkodziło durna mezoterapia,a zrobiłam wcześniej duże rozeznanie I miało nie być skutków ubocznych po niej,miała pomóc lub nie Ale nie zaszkodzić. Zrobiłam sobie to sama,na własne życzenie,dlatego tak mnie to zżera od środka.

• Mimila Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,co się stało z Bea?Ona jest na wakacjach i wróci do nas?Widziałam,że jej konto jest usunięte. Może coś mnie ominęło jak byłam na wakacjach i nie wiem czemu odeszła.

• Blastka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me
    Wg dr Jacka Szamatowicza histeroskopia nie obniża rezerwy jajnikowej tylko zabiegi na jajnikach

Zadałam też pytanie na forum Novum ale nie wiem kiedy będzie odpowiedź.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2018, 17:25

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2019, 07:03

Mimila lubi tę wiadomość

• Erika Koleżanka

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mag87 wrote:
    Hej

Apropo protokołów, w październiku zeszłego roku Amh 0.87, w tym roku nie sprawdzałam bo nie chciałam się dolowac a dr przed drugą procedura powiedział że jak chce refundacje to żebym sobie sprawdziła ale lepiej w razie czego w innym labie:) w końcu nie sprawdzałam. Obie procedury miałam na długim protokole, 1 to stymulacja menopurem 300 jednostek, na ostatnie 3 dni 225. W efekcie 4 pęcherzyki i tylko 1 dojrzała komórka. Z tej komórki była ciążę ale zakończona w 8 tyg. Do kolejnej procedury podeszłam niedawno, z końcem czerwca antyki.czyli minęło 5 miesięcy od poronienia. Przez te 5 miesięcy brałam codziennie ubichinol, za przykładem Bei nawet po 2 tabletki dziennie, dodatkowo l- karnktyne i omega 3 takie zwykle moliersa z apteki.do tego oczywiście w it d. 2 procedura również dużo protokół z ta różnica że do końca brałam 300 menopuru( próbowałam rozmawiać z dr o wprowadzeniu no gonal albo innego leku ale bezskutecznie). Wynik punkcji mnie zaskoczył! Po rano mi 17 cumukusiw z czego 12 komorek było dojrzałych. Zaplodnily się 7, do blastki dojrzały 4 (3 zamrozone) i jedna we mnie, która się pięknie rozwija i mam nadzieję że tak pozostanie jeszcze przez 8 miesięcy. Dodatkowo przyjnue euthyrox oraz steryd.

Podsumowując myślę że to kwestia indywidualna jak kto reaguje. Nie potrafię wytłumaczyć dlaczego pierwsza procedura była taka słaba w kontekście odpowiedzi na stymulacje a druga wręcz zaskakująco dobra.moze to właśnie te suplementy coś pomogły, może fakt że od początku stymulacji byłam na urlopie i byłam wypoczęta, mniej zestresowana. Nie mam pojęcia.[/QUOTE

Erika bralas l-karnityne??? Mi lekarz tez zalecił na poprawę komórek ale nie biorę bo nie znalazłam w żadnym z naukowych artykułów aby to na komórki pomagało jedynie na jakość nasienia

Wiek - rocznik 1977
    2015-2016 Inseminacja 5 zabiegów bez rezultatu
    2017 Invicta Invitro po podwojnej stymulacji 5 zarodków nieprawidłowych po pgd
    2018 sierpień - przygotowania do kolejnego zabiegu invitro AMH 1.20
  • Mimila Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klamka wrote:
    To nowe jej konto jest tez usuniete? Z tego co wiemy, to jest na urlopie, miala sie oderwac od forum...
    A jakie jest jej nowe konto?Widziałam jej stare wpisy I jest podane konto usunięte.

• Mimila Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blastka wrote:
    4me
    Wg dr Jacka Szamatowicza histeroskopia nie obniża rezerwy jajnikowej tylko zabiegi na jajnikach

Zadałam też pytanie na forum Novum ale nie wiem kiedy będzie odpowiedź.
    Ale Jakie zabiegi na jajnikach?Takie jak mezoterapia I punkcja też?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2018, 18:51

‹‹ 402 403 404 405 406 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ